06 Μαΐου 2018

5 παιδιά ηλικίας 17 – 20 ετών οδηγούνται σήμερα στα δικαστήρια για τα επεισόδια – Οργή από τους γονείς τους

.Οι γονείς των παιδιών είναι αγανακτισμένοι, αφού όπως υποστηρίζουν τα παιδιά τους συμμετείχαν στη συγκέντρωση αλλά δεν προκάλεσαν τα επεισόδια.
5 παιδιά ηλικίας 17 – 20 ετών κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και θα οδηγηθούν αύριο στο Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, κατηγορούμενοι για τα επεισόδια που προκλήθηκαν κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Λέσβου στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.


Οι γονείς των παιδιών είναι αγανακτισμένοι, αφού όπως υποστηρίζουν τα παιδιά τους συμμετείχαν στη συγκέντρωση αλλά δεν προκάλεσαν τα επεισόδια.

Μία μητέρα ενός παιδιού από τους συλληφθέντες μας λέει:
«Έχουν τα παιδιά μας στα κρατητήρια και δεν μπορούμε ούτε να τα δούμε ούτε να τα πάρουμε τηλέφωνο… Η αστυνομία για να δικαιολογήσει τα επεισόδια έπιασε 8 αθώα παιδιά… Τα τρία μάλιστα ήταν ανήλικα και τα άφησαν… Τα άλλα 5 που θα δικαστούν είναι από 17 έως 20 χρονών… Αυτά θα πληρώσουν για ότι έγινε; Άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά από τον ασύρματο αστυνομικού των ΜΑΤ κάποιος αξιωματικός να φωνάζει… (Θέλουμε συλλήψεις)…  Τα παιδιά μας είναι τρομοκράτες; Ντροπή τους».

Το θέμα έχει πάρει Πανελλήνιες διαστάσεις αφού προβλήθηκε από τα ΜΜΕ των Αθηνών.
Οι γονείς των παιδιών με αναρτήσεις τους στο Facebook καλούν τους πολίτες της Μυτιλήνης να έρθουν αύριο στα δικαστήριο Μυτιλήνης και να συμπαρασταθούν στα παιδιά τους.
Αυτή είναι μία από τις πολλές αναρτήσεις μίας μητέρας.

H μαφία των φαρμάκων: Έπαιζαν με τις ζωές καρκινοπαθών -Τους έδιναν λιγότερο φάρμακο-Πώς θησαύριζε !!!






Έκλεβαν δόσεις από χημειοθεραπείες καρκινοπαθών. Πώς θησαύριζε η μαφία του φαρμάκου.

«Φανταστείτε τρεις ασθενείς που έκαναν παράλληλα χημειοθεραπεία με ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα. Επρεπε να χορηγηθούν 500 ml του φαρμάκου στον καθένα.
Οι “συνεργάτες” χορηγούσαν από 300 ml στον κάθε ασθενή, κλέβοντας ουσιαστικά 600 ml φαρμάκου για λογαριασμό της “μαφίας”», περιγράφει αξιωματικός της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας έναν από τους αδίστακτους τρόπους του κυκλώματος για την υφαρπαγή των ακριβών αντικαρκινικών φαρμάκων.
Ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία ήταν ακόμη μεγαλύτερος εξαιτίας των κακών συνθηκών αποθήκευσης των κλεμμένων και προς εξαγωγή φαρμάκων, αφού διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα μεταξύ άλλων χρησιμοποιούσε για την αποθήκευση τα ψυγεία ενός… ανθοπωλείου στο Παγκράτι και ενός… ιχθυοπωλείου στην Καλλιθέα!
Αρχικά μέλη φέρονται ένας 70χρονος που αποκαλούσαν ο «Αιγύπτιος», εξαιτίας της καταγωγής του, μόνιμος κάτοικος Γερμανίας, ένας 64χρονος με τον κωδικό ο «Eλληνας» και ένας ακόμη ο 57χρονος «Μηχανόβιος». Τα μέλη της «Kαμόρα» του φαρμάκου στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες για την προμήθεια και εξαγωγή των ποσοτήτων αντικαρκινικών φαρμακευτικών σκευασμάτων είχαν δώσει κωδικές ονομασίες από μέρος των γραμμάτων της ονομασίας τους. Για παράδειγμα, έλεγαν «θέλω δύο Ο», «ένα ΜΑ», «θέλω τέσσερα ΑΒΑ και τρία ΣΤΕΛΛΑ».
Τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), σε περιοχές της Αττικής και στο Μεσολόγγι, συνέλαβαν 21 άτομα, ηλικίας από 22 έως 70 ετών.
Συγκατηγορούμενοι των παραπάνω είναι ακόμα 14 άτομα. Ως προς τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν παράνομα, μέσω υπεξαιρέσεων, ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων και απατών, φαρμακευτικά σκευάσματα υψηλού κόστους, κυρίως νοσοκομειακής χρήσης, τα οποία στη συνέχεια διακινούσαν και εξήγαγαν σε φαρμακαποθήκες της Γερμανίας, της Ελβετίας και της Ιταλίας, με υπερδιπλάσια τιμή, συγκριτικά με το κόστος αγοράς τους.
Για την επίτευξη του σκοπού τους, λειτουργούσαν και φαρμακείο, μέσω του οποίου πραγματοποιούνταν οι παράνομες εξαγωγές φαρμάκων και η έκδοση των σχετικών εικονικών τιμολογίων. Επιπλέον, είχαν εξασφαλίσει σταθερό πελατολόγιο, όπου διέθεταν προς πώληση τα κλεμμένα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Στρατολόγησαν γιατρούς
Το κύκλωμα για να επεκτείνει την παράνομη δραστηριότητα προχώρησε στη στρατολόγηση ιατρών και προσωπικού νοσηλευτικών ιδρυμάτων, συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που του επέτρεπε τη συνταγογράφηση φαρμάκων υψηλού κόστους σε ασθενείς και την πρόσβαση σε φάρμακα που χορηγούνται σε σοβαρές παθήσεις, καθώς και υπαλλήλων εταιρίας ταχυμεταφορών που αναλάμβαναν την αποστολή – διακίνηση των φαρμάκων στο εξωτερικό.
Παράλληλα, ο 70χρονος συνέστησε φαρμακευτική εταιρία στην Αίγυπτο, η οποία φέρεται ως εκδότης πλήθους εικονικών τιμολογίων που αφορούσαν ανύπαρκτες πωλήσεις φαρμάκων υψηλού κόστους προς το… φαρμακείο, ενώ πραγματοποιούσαν εικονικές συναλλαγές προμήθειας φαρμάκων με συγκεκριμένη φαρμακαποθήκη, την οποία επίσης διαχειρίζονταν μέλη της οργάνωσης.
Σημειώνεται ότι ο 70χρονος αναλάμβανε τη μεταφορά ποσοτήτων από τα παράνομα φάρμακα στο εξωτερικό αεροπορικώς, τοποθετώντας αυτά σε ταξιδιωτικές αποσκευές, ενώ παράλληλα είχε συστήσει φαρμακαποθήκη με έδρα στη Γερμανία, όπου διέμενε και ο ίδιος.
Ο… ισολογισμός
Από την ανάλυση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν μέχρι στιγμής προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα 2013 έως 2016:
εκδόθηκαν εικονικά τιμολόγια αγοράς φαρμακευτικών σκευασμάτων από εταιρία με έδρα το εξωτερικό, προς το φαρμακείο, συνολικής αξίας 24.913.375 ευρώ,
σύμφωνα με την αξία των επίμαχων τιμολογίων πώλησης φαρμακευτικών σκευασμάτων στο εξωτερικό, που εκδόθηκαν από το ίδιο φαρμακείο, τα έσοδα από την εγκληματική δραστηριότητα υπολογίζονται στα 25.073.196 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε συνολική ποσότητα 14.401 σκευασμάτων.
Η ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου από τη δράση της οργάνωσης, λαμβάνοντας υπόψη την κατώτερη φαρμακευτική τιμή των σκευασμάτων, ανέρχεται κατ’ ελάχιστο στα 13.690.376 ευρώ.
Στις έρευνες που έκαναν τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μεγάλος αριθμός φαρμακευτικών σκευασμάτων συνολικής αξίας 307.258 ευρώ, 63.815 ευρώ, 9 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα, συσκευές κινητών τηλεφώνων και πλήθος καρτών SIM, κάρτες ανάληψης διαφόρων τραπεζικών ιδρυμάτων, καθώς και πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων. Οι χώροι που κατασχέθηκαν τα σκευάσματα-φάρμακα δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια για την αποθήκευση και διακίνησή τους και κρίνονται ακατάλληλοι, με αποτέλεσμα τα εν λόγω φάρμακα να κρίνονται ως επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία.
Στο πλαίσιο της διερεύνησης, προέκυψε ότι σε βάρος του 64χρονου «Ελληνα», αρχηγικού μέλους της οργάνωσης, εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για απάτη, συνολικής ποινής φυλάκισης 11 ετών.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για:
– Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων απάτης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με την επιβαρυντική περίσταση της επιδίωξης οικονομικού οφέλους των μελών της.
– Απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία του Δημοσίου, που υπερβαίνει συνολικά τις 150.000 ευρώ.
– Διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.
– Υπεξαίρεση στην υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση άνω των 150.000 ευρώ με αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία σε βάρος ΝΠΔΔ.
– Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από υπαιτίους που δρουν κατ’ επάγγελμα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.
-Ψευδής ιατρική πιστοποίηση με χρήση αυτής κατ’ εξακολούθηση.
Ελεύθερος Τύπος

«Εμπάργκο όπλων ΗΠΑ σε Τουρκία»: Το καλύτερο ανέκδοτο των τελευταίων ετών...



«Εμπάργκο όπλων ΗΠΑ σε Τουρκία»: Το καλύτερο ανέκδοτο των τελευταίων ετών...
 

H παραπληροφόρηση και οι αερολογίες από συγκεκριμένους κύκλους, σε ότι αφορά την «τιμωρία» εκ μέρους των ΗΠΑ της Τουρκίας για την αγορά των S-400, με την μη παράδοση των stealth μαχητικών F-35 στη Τουρκία στις 23 Ιουνίου ή ακόμα και την επιβολή συνολικού εμπάργκο αμερικανικών όπλων στην γειτονική χώρα, έχει κτυπήσει «κόκκινο» τις τελευταίες ημέρες.

Ολα ξεκίνησαν την Παρασκευή με «διαρροή» πληροφοριών από ελληνοαμερικανική ιστοσελίδα περί «πιθανού εμπάργκο όπλων στη Τουρκία» και ακολούθησαν διάφορες περιθωριακές και μη, ιστοσελίδες που πανηγύριζαν για «Εκτακτες ειδήσεις και οριστική απαγόρευση εξαγωγής των F-35 στη Τουρκία» με αφορμή κάποιες προτάσεις νόμου που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο του «Ετήσιου Νόμου Εθνικής Άμυνας» (NDAA) για «πάγωμα» της εξαγωγής όπλων στη Τουρκία λόγω S-400.

Η αλήθεια: Οντως υπήρξαν «προτάσεις νόμου» - και μέχρι εκεί - στο πλαίσιο της NDAA από ορισμένα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και ρεπουμπλικανούς και δημοκρατικούς, για να υπάρξει μια τέτοια ενέργεια. Η πρόταση νόμου δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που λέει η φράση: «Πρόταση νόμου». Μέχρι εκεί.
Μακάρι η πρόταση νόμου να ψηφιστεί και να γίνει κανονικός νόμος των ΗΠΑ.

Σε μια τέτοια περίπτωση η μη παράδοση των F-35 θα ήταν το μικρότερο ευεργέτημα για την Ελλάδα. Σταδιακά θα αποσυντίθεντο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε ότι αφορά τους σχηματισμούς που κάνουν ευρεία χρήση αμερικανικού υλικού και θα επιστρέφαμε στο 1974-1976.
Υπάρχει τέτοια περίπτωση; «Ούτε μία στο εκατομμύριο»!
Πρώτον θα ήταν το καλύτερο δώρο στον Ρ.Τ.Ερντογάν κατά την προεκλογική περίοδο. Το αντιαμερικανικό αίσθημα στην γειτονική χώρα βρίσκεται σε πιο υψηλό επίπεδο από αυτό που βρισκόταν στην Ελλάδα στην δεκαετία του '70 μετά τα γεγονότα στην Κύπρο.
Δεύτερον, η τουρκική κυβέρνηση θα έκλεινε την επόμενη ημέρα την βάση στο Ινσιρλίκ και αυτό θα ήταν το μικρότερο κακό για τις ΗΠΑ: Αυτομάτως οι Αμερικανοί που βρίσκονται στη Συρία θα μετατρέπονταν σε «αναλώσιμοι πολιορκημένοι».
Επειτα το Su-57 ή για πιο γρήγορα το Su-35 θα προσγειώνονταν στα τουρκικά αεροδρόμια πολύ γρηγορότερα απ'ότι θα προσγειώνονταν τα F-35!
Πιστεύει κανείς ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι καλύτερα να αντιμετωπίσει Su-57 ή Su-35 παρά F-35 με όλα τα όπλα που τα συνοδεύουν; Ή ακόμα και μια Τουρκία εκτός ΝΑΤΟ; Αν, ναι, τότε πλανάται πλάνην οικτράν.
Ήδη η Άγκυρα στις γκρίνιες και τις προτάσεις νόμου βουλευτών, γερουσιαστών (βασικά αυτών που έχουν στενή σχέση με το εβραϊκό λόμπι το οποίο βρίσκεται πίσω από την όλη κίνηση) απαντούν ότι «μια τέτοια κίνηση θα ισοδυναμούσε με αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ και αναζήτηση από άλλες πηγές παρόμοιας προηγμένης τεχνολογίας».
Μπορεί αν συμβεί κάτι τέτοιο; Οι ΗΠΑ πριν από 39 χρόνια απώλεσαν το Ιράν και αυτό παραλίγο να τους στοιχίσει ακόμα και ήττα στον "ψυχρό πόλεμο" ενώ το Ισραήλ (το οποίο επαναλαμβάνουμε, βρίσκεται πίσω από την πολεμική κατά της Τουρκίας) δεν θα κινδύνευε αυτή την στιγμή από τους μουλάδες αν δεν είχε χαθεί το Ιράν για την Δύση.
Το οποίο Ιράν έδωσε, εν πολλοίς, την νίκη στους συμμάχους στον Β'ΠΠ ανοίγοντας τον διάδρομο εφοδιασμού της Ρωσίας με δυτικά όπλα την πιο κρίσιμη στιγμή της μάχης στο Ανατολικό Μέτωπο.
Ποια περιθώρια έχουν σήμερα να χάσουν τη Τουρκία;
Επειτα υπάρχει και το πανίσχυρο λόμπι ;όπλων των ΗΠΑ το οποίο βλέπει ότι μόνο οι Τούρκοι αγοράζουν όπλα σε όλο το ΝΑΤΟ.
Σε ότι αφορά τις «παπάτζες» περί μη παράδοσης σε τουρκικό αεροδρόμιο των F-35 να πούμε ότι τα F-35 παραδίνονται κατά κανόνα ΕΝΤΟΣ του αμερικανικού εδάφους στις χώρες χρήστες όπου και περνάει ένα χρονικό διάστημα 8-10 μηνών προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των χειριστών επάνω στα αεροσκάφη που θα παραλάβει η χώρα.
Ηδη η Lockheed Martin, κατασκευάστρια εταιρεία των F-35, έχει ετοιμάσει μια φαντασμαγορική τελετή παράδοσης των F-35 στην τουρκική Αεροπορία (ΤΗΚ), στις 23 Ιουνίου, που οι γνωρίζοντες λένε, ότι δεν έχει ξαναγίνει για καμία από τις χώρες που έχουν ήδη παραλάβει F-35A, ούτε καν για την Βρετανία!
Υπάρχουν και κάποιοι που λένε ότι «Θα τα πάρει τα F-35, αλλά θα ακυρώσει την αγορά των S-400»! 

Μα, τότε, το πολιτικό αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο για την Αγκυρα και προσωπικά τον Ρ.Τ.Ερντογάν: Θα έχει «σκύψει το κεφάλι» απέναντι στις ΗΠΑ!
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν πρόκειται να «σκύψει το κεφάλι».
Μπορεί να το χάσει στο τέλος κεφάλι του, αλλά πολιτική δεν αλλάζει.
Στην παρούσα, δε, συγκυρία «παρακαλάει» να του κάνουν «εμπάργκο» (lol) οι ΗΠΑ: Θα γίνει ο κυρίαρχος του ισλαμικού κόσμου μέσα σε μία βραδιά... 
Pronews

Το τελευταίο οχυρό της καλλιεργούμενης «δραχμοφοβίας”



Από τότε που ενταχθήκαμε στην ευρωζώνη βιώνουμε μια απέραντη φτωχοποίηση η οποία συνεχώς χειροτερεύει παρ’ όλες τις εκάστοτε εξαγγελίες περί του αντιθέτου για την ανάπτυξη που έρχεται και συνεχώς αναβάλλεται. 
Το επιχείρημα ότι, τα σημερινά μας βάσανα οφείλονται σε χρέη που σωρεύτηκαν από το παρελθόν, έχει πλέον κουρελιαστεί από τις αποκαλύψεις για τον υπερδιαπλασιασμό του χρέους μέσα στην ευρωζώνη και μόνο όσοι έχουν παρωπίδες, δεν ακούν ή δεν διαβάζουν τίποτε άλλο από τα καθεστωτικά ψέματα, παραμένουν κολλημένοι σε τέτοιες γελοίες αιτιάσεις.

Οι φοβίες ότι αν γυρίσουμε στη δραχμή δεν θα έχουμε τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα κλπ, έχουν ξεθωριάσει πλέον και μόνο από το γεγονός ότι, τώρα και όχι στην εποχή της δραχμής, υπάρχουν πρωτόγνωρες ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης. Επί πλέον, δεν μπορούν να μην βλέπουμε ότι, η Ελλάδα συνεχίζει να βουλιάζει, ενώ γειτονικές μας χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Αλβανία, η Τουρκία και πολλές άλλες τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα με το δικό τους νόμισμα.


Το τελευταίο οχυρό της καλλιεργούμενης έντεχνα «δραχμοφοβίας» είναι ότι, ενώ ήταν λάθος που μπήκαμε στο ευρώ, τώρα είναι αργά για να βγούμε. Και ότι, η επιστροφή στη δραχμή πιθανό να οδηγήσει σε άγνωστους κινδύνους. 


Η άποψη αυτή είναι εντελώς λάθος. Αν το 2002, όταν μπήκαμε στην ευρωζώνη, υπήρχαν κάποιες ενστάσεις για την επιλογή αυτή, τώρα η ίδια η πραγματικότητα έχει αποδείξει στην πράξη την καταστροφή που έχει επιφέρει. Ποτέ στην ιστορία της χώρας, στην εποχή της δραχμής, δεν ζήσαμε τόσο βαθειά και παρατεταμένη ύφεση και φτωχοποίηση όπως η σημερινή.

Τώρα πια έχουμε δει όλο το καταστροφικό έργο της νεο – γερμανικής κατοχής που δεν έγινε με τη βία όπως στο παρελθόν, αλλά με ένα πιο αποτελεσματικό τρόπο, με τις τράπεζες και το ευρώ. Το τραγικό και εξωφρενικό του θέματος είναι ότι, ενώ υπάρχουν λύση που την έχουν προτείνει και διεθνείς κύκλοι,  χωρις ακρότητες και εμπλοκές με γεωπολιτικούς κινδύνους, εμείς παραμένουμε προσκολλημένοι στο ευρω-μαρτύριο με ένα αδικαιολόγητο εθνικό μαζοχισμό που δεν μας τιμά.

Δυτ. Μακεδονια: O Νόμος που ξεπουλά τη ΔΕΗ :Οδηγεί σε περιπέτειες την περιοχή μας ο κ. Καρυπίδης. Όλοι χαμένοι – Μόνος κερδισμένος ο Καρυπίδης! Τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως πέτυχε το απόλυτο μηδέν!

Ζεμπιλιάδου Γεωργία

Πανηγυρική δήλωση ή δήλωση για τα… πανηγύρια;
«Δουλέψαμε και κερδίσαμε προς όφελος της περιοχής και των εργαζομένων στη ΔΕΗ», δήλωσε μετά την ψήφιση του Νόμου που ξεπουλά τη ΔΕΗ και οδηγεί σε περιπέτειες την περιοχή μας ο κ. Καρυπίδης.
Για το πώς «δούλεψαν» το ξέρει ο ίδιος κι οι συνεργάτες του. Το τι πέτυχαν αποκαλύφθηκε με τη δημοσίευση του ψηφισθέντος πια Νόμου.
Έχουμε και λέμε, λοιπόν.
Το νομοσχέδιο όπως κατατέθηκε αρχικά δεν διασφάλιζε:
1ο την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας από εγχώριο καύσιμο
2ο την τιμή της KWH για νοικοκυριά και επιχειρήσεις με απρόβλεπτες επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της χώρας
3ο την επαναπόδοση των εδαφών στο Δημόσιο
4ο τους εργαζόμενους. Τόσο στη μητρική εταιρεία αλλά κυρίως τα εργασιακά δικαιώματα αυτών που περνάνε στη νέα εταιρεία
5ο τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών καθώς παραπέμπει τα κοστοβόρα έργα υποδομής που μέχρι τώρα αποτελούσαν υποχρέωση του Κράτους και της ΔΕΗ στον υπό… εξαφάνιση Τοπικό Πόρο
6ο τον Τοπικό Πόρο που πλέον ως βάση υπολογισμού δεν θα έχει τον συνολικό τζίρο της επιχείρησης από όλες τις πηγές ενέργειας, αλλά θα υπολογίζεται μόνο με βάση τη λιγνιτική παραγωγή που βαίνει συνεχώς μειούμενη(1,2€ ανά λιγνιτική MWH)
7ο τη λειτουργία των Τηλεθερμάνσεων.
Επιπλέον, το νομοσχέδιο
Ι. Δεν προσδιόριζε το τίμημα που θα εισέπραττε η ΔΕΗ, η οποία πουλά περιουσία του Ελληνικού Λαού, αφήνοντας βάσιμες υπόνοιες ότι δημόσια περιουσία δισεκατομμυρίων ευρώ πηγαίνει για ξεπούλημα χωρίς μάλιστα το τελικό τίμημα και η σύμβαση να εγκριθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά από εξωτερικούς εκτιμητές
 ΙΙ. Δεν απέκλειε ρητά τη μελλοντική «αποεπένδυση» των νερών που στο 3ο Μνημόνιο παραμένει ένα ανοικτό θέμα 1
ΙΙΙ. Δεν προέβλεπε κανένα αντισταθμιστικό όφελος για την Περιφέρεια που θα χάσει τη λιγνιτική της παραγωγή και θα περάσει βίαια στη μεταλιγνιτική εποχή. Κυρίως δεν προέβλεπε κάποιες επενδύσεις είτε από τους ιδιώτες αγοραστές, είτε από την Δημόσια ΔΕΗ, είτε από το Κράτος σε οποιοδήποτε τομέα
  1. Δεν παρουσίαζε κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας σε μια Περιφέρεια που ήδη βλέπει τα ποσοστά της να εκτοξεύονται και να την κατατάσσουν πρώτη στην ανεργία στην Ευρώπη και που θα δει να προστίθενται, σύμφωνα με τη μελέτη του ΤΕΕ 1α «επιπλέον 12.500 νέοι άνεργοι… » . Τα μεγέθη θα αποδειχθούν εφιαλτικά και μη αναστρέψιμα για την περιοχή μας»,λέει η ίδια μελέτη
Τι πέτυχε να αλλάξει στα παραπάνω με την… πολύ δουλειά που έκανε ο κ. Καρυπίδης και οι συνεργάτες του;
Πέτυχε το απόλυτο ΜΗΔΕΝ αφού σύμφωνα με το Νόμο, πλέον:
∙ ενέργεια, γη, νερά ξεπουλιούνται
∙ εργαζόμενοι αφήνονται στην τύχη τους χωρίς καμιά εξασφάλιση2
∙ οι μετεγκαταστάσεις είναι στον αέρα αφού θα εξαρτώνται αποκλειστικά από τον Τοπικό Πόρο, που κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρχει και πόσος θα είναι 3
∙ η φθηνή θέρμανση που παρέχουν οι τηλεθερμάνσεις σε χιλιάδες συμπολίτες μας δεν εξασφαλίζεται4
∙ ο Τοπικός Πόρος, αν παραμείνει, θα καλύψει αποκλειστικά τις μετεγκαταστάσεις θα είναι μικρότερος κατά 8 εκατ. ευρώ το χρόνο5
Για να αντιληφθούν όλοι τα ψέματα του κ. Καρυπίδη και όλων όσοι υπερασπίζονται το Νόμο για το ξεπούλημα της ΔΕΗ, αρκεί να τονιστεί ένα σημαντικό στοιχείο.
Πέτυχαν, λένε και πανηγυρίζουν, ν’ αλλάξει η τιμή υπολογισμού του Τοπικού Πόρου από 1,2 €/MWH που ήταν στο νομοσχέδιο σε 1,4 € / MWH που έγινε στο Νόμο.
Δηλαδή, καμαρώνουν πως κέρδισαν 2 εκ. ευρώ για Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη το χρόνο, για όσο ακόμα υπάρχει λιγνιτική παραγωγή.
Μόνο που το ύψος του Τοπικού Πόρου παύει να υπολογίζεται ως ποσοστό επί του συνολικού τζίρου της ΔΕΗ, όπως ήταν μέχρι σήμερα, και θα υπολογίζεται επί της λιγνιτικής παραγωγής μόνο.
Έτσι ο Τοπικός Πόρος θα μειωνόταν κατά 10 εκ €5
Με την «επιτυχία» τους θα μειώνεται κατά 8 εκ € , και για όσο υπάρχει ακόμα λιγνιτική παραγωγή!
Αυτά «κέρδισε» ο κ. Καρυπίδης και οι… συναγωνιστές του.
Όλοι εμείς, οι πολίτες της περιοχής, χάσαμε πάρα πολλά.
Και η αλήθεια είναι ότι η Δυτική Μακεδονία θα χάνει, με βάση την μελέτη του ΤΕΕ 1α , 1 δις ευρώ τον χρόνο, 1.000 εκ € το χρόνο δηλαδή και ο κος Καρυπίδης παινεύεται ότι μείωσε την απώλεια κατά 2 εκ € … στα 998 εκ € δηλαδή!
Δυστυχώς το μόνο που… «κερδίσαμε» είναι ότι επιτέλους καταλάβαμε το σκεπτικό της δήλωσής του για παραίτηση («θα παραιτηθώ όταν προκύψει ο πρώτος αγοραστής»!
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που βάζει ο Νόμος θα ‘χουμε τον πρώτο αγοραστή τον Σεπτέμβριο του 2019 6 ! Δηλαδή, ένα μήνα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές!
Γι’ αυτό, τουλάχιστον, ας τον συγχαρούμε. Παραμένει συνεπής στις θέσεις και τις αρχές του. Πρώτα και πάνω απ’ όλα το προσωπικό του συμφέρον πάντα.
 Γραφείο Τύπου

Υ.Γ. Στο παράρτημα που επισυνάπτεται υπάρχουν όλα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν τα όσα αναφέρονται παραπάνω. Πριν σκεφτεί να μας απαντήσει η Περιφερειακή αρχή ας τα ρίξει μια ματιά για να μην εκτεθεί πάλι.