24 Φεβρουαρίου 2018

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας ...1944 - 2010 με 2018 Πρώτη και Δεύτερη Κατοχή


Φωτογραφία της Ρενα Ασλανιδου.Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας ...1944 - 2010  2018 Πρώτη, και Δεύτερη Κατοχή









550 Κατεστραμμένα χωριά 1,5 εκατ. άστεγοι χωρίς τροφή 70 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ  -δοσίλογοι -Φασιστερά -Τσιράκια γερμανών Τσιπροκαμένοι

13000 αυτοχειρες δολοφονημένοι 2,5 εκατ. ανεργοι 4 εκατ. υπο κατάσχεση 4 εκατ χωρίς θέρμανση με λίγη τροφή χωρίς φάρμακα. 

Συνταξιούχοι  σε απόγνωση, αυτοκτονούν με κομμένο ΕΚΑΣ και σύνταξη πείνας κάτω των 500 ευρώ, Παιδιά πεινασμένα στα σχολεία σε μια χώρα που διαμελίζεται .


ΠΗΓΕΣ:  http://fyllokaiftero1.blogspot.gr
Ρενα Ασλανιδου
 ‎

ΦΛΑΣ ΜΠΑΚ - ΦΩΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ





Κωδικός «Καταιγίδα στην Ανατολή» – Σε διάταξη μάχης οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις


Περίπου 12 αμερικανικά μαχητικά F-15E της  492D «Fighter Squadron» έρχονται  στην Ανδραβίδα 05-07 Μαρτίου 2018 λόγω της άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ 2018 , ημέρες κατά τις οποίες «εντελώς συμπτωματικά» το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο θα «πλέει» συνοδεία ισχυρής τουρκικής  μοίρας πολεμικών σκαφών για την Κύπρο .    

Για αυτό και τα σενάρια της «άσκησης»  από την Αεροπορική Πτέρυγα Μάχης της 117 στην Ανδραβίδα διαθέτουν αποστολές «βομβαρδισμού» στόχων επιφανείας , από το Βόρειο Αιγαίο μέχρι το Καστελόριζο  .

H άσκηση χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις:
ΦΑΣΗ 1: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
ΦΑΣΗ 2: ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ: 5-7 Μαρτίου 2018
ΦΑΣΗ 3: ΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: 12-23 Mαρτίου 2018
DV DAY: 20 Μαρτίου
HOT WASH UP: 23 Μαρτίου
Αποστολές
Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της Άσκησης, το Σχολείο Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) επιβλέπει τις αποστολές, από τον σχεδιασμό του σεναρίου μέχρι τον απολογισμό, σιγουρεύει ότι καλύπτεται πλήρως το φάσμα των αποστολών που διεξάγονται από την ΠΑ:
Καταστολή του συστήματος Αεράμυνας – Interdiction of Air Defense Systems (IADS).
Προσβολή Αεροδρομίου.
Προσβολή Ειδικών Στόχων /Αεροπορική Απομόνωση (Γέφυρες, υποδομές, μέσα και προσωπικό).
Προσβολής Στόχων επιφανείας.
Προστασία Αεροσκαφών Υποστήριξης (Slow Mover).
Αποστολές Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (Combat Search and Rescue). Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο και τίποτα δεν υπολογίζεται στην «τύχη».

Την ίδια στιγμή το σενάριο δημιουργίας πυραυλικής ασπίδας στο Αιγαίο από τους  S-300 καλά κρατεί.

Υπάρχει πιθανότητα μετακίνησης τους τώρα που υπάρχει ανάγκη  σε σημεία και περιοχές που θα ελέγχουν καλύτερα το Αιγαίο , φέρνοντας σε δύσκολη θέση την Άγκυρα .
Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας διατηρεί 2 πυροβολαρχίες S-300 PMU-1 με 12 εκτοξευτές και 96 βλήματα 48Ν6Ε1 που έχουν μέγιστη ακτίνα εμπλοκής τα 150 km.

Το ραντάρ μεγάλης εμβέλειας 64Ν6Ε Big Bird παρέχει την λεπτομερή εικόνα του εναερίου χώρου σε μια σφαιρική περιοχή με ακτίνα 350 km.
Η κυβέρνηση συγκλίνει στην άποψη ότι αντί για την αγορά καινούργιων μαχητικών αεροσκαφών και πλοίων επιφανείας θα πρέπει να αξιοποιηθεί η μορφολογία του νησιωτικού συμπλέγματος του Αιγαίου και επ΄αυτού να ενισχυθεί η αντιαεροπορική «ομπρέλα» και η πυραυλική «ασπίδα» ώστε νησιά στρατηγικής σημασίας να μετατραπούν σε «αβύθιστα αεροπλανοφόρα» εκ των οποίων να αντιμετωπίζονται οι όποιοι εξ Ανατολών επίδοξοι αεροναυτικοί εισβολείς.
«Ναι» στα έξυπνα όπλα που «κουμπώνουν» στα ελληνικά νησιά και είναι πιο φθηνά και πολύ πιο αποτελεσματικά για την άμυνα του Αιγαίου. Η φιλοσοφία αυτή διέπει τη νέα στρατηγική για τους εξοπλισμούς που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και πιθανόν να παρουσιάστηκε  στο σημερινό «έκτακτο»  ΚΥΣΕΑ.
Είναι απορίας άξιον γιατί μέχρι σήμερα τα νησιά του Αιγαίου δεν αξιοποιούνται στο έπακρον για την προστασία του θαλάσσιου και εναέριου εθνικού χώρου με την εγκατάσταση σε αυτά αντιαεροπορικών συστημάτων και βλημάτων επιφάνειας, τα οποία θα επιφέρουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα με μικρότερο κόστος καθώς θα περιοριστούν δραστικά οι απαιτήσεις σε προμήθεια-υποστήριξη-συντήρηση και διαθεσιμότητα αεροπλάνων και πλοίων.
Αυτή ακριβώς η νέα τάση που επικρατεί στο υπουργείο Αμυνας υπαγορεύει την ανάγκη άμεσου εκσυγχρονισμού των αντιαεροπορικών συστημάτων και την ενίσχυση των επάκτιων συστοιχιών βλημάτων επιφάνειας.
Ωστόσο αναπόφευκτα συνεχίζεται η διαδικασία εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου αεροπορικού στόλου.

Ότι και να αποφασίστηκε σήμερα , χθες ή προχθές , είναι σίγουρο ότι αφορά την ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής αποτροπής έναντι του επικίνδυνα παρανοϊκού Ερντογάν που εξελίσσεται σε νέο Σαντάμ Χουσείν , δημιουργώντας συνθήκες για την πραγματοποίηση πολεμικής επιχείρησης «καταιγίδα στην Ανατολή» από το ΝΑΤΟ που έχει χάσει ένα μεγάλο της ΝΑ πτέρυγας του.
Ο σουλτάνος έχει «κουνήσει μαντίλι» εδώ και καιρό στην συμμαχία και το χειρότερο για την Ουάσιγκτον είναι ότι έχει «κλωνοποιήσει» εκατοντάδες σαν αυτόν δημιουργώντας συνθήκες διαμελισμού της χώρας του,  που την προορίζει με περίσσεια αλαζονεία σε μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία.,

 newsthessaloniki

Βρέθηκε λίστα με 300 γιατρούς που δωροδοκήθηκαν

Νέες καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων

 Σε κάθε περίπτωση, αν τα νέα στοιχεία έχουν σχέση με πολιτικά πρόσωπα και αυτή η κατάθεση θα διαβιβαστεί αμέσως με βάση το Σύνταγμα στη Βουλή. Πάντως, δικαστικές πηγές, έλεγαν ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα εξεταστούν εκ νέου από την ομάδα των εισαγγελέων υπό την επικεφαλής Ελένη Τουλουπάκη ,που διενεργούν την έρευνα για τη σοβαρή αυτή υπόθεση.

Στο μεταξύ λίστα με περίπου 300 γιατρούς του δημοσίου και ιδιώτες οι οποίοι φέρεται να δωροδοκήθηκαν με ποσά από 1.000-5.000 ευρώ την περίοδο Ιανουάριος 2016-Ιανουάριος του 2017, εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες κατά την έφοδο των εισαγγελέων στη Novartis.

Η νέα λίστα έρχεται να προστεθεί στους τουλάχιστον 4000 γιατρούς που εφέρονται να έχουν λάβει «δώρα» από τη φαρμακοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια . 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα των εισαγγελέων διαφθορας που συνεχίζεται για τα μη πολιτικά πρόσωπα δείχνει με τα εως τώρα στοιχεία ότι η ζημία του Ελληνικού Δημοσιου από τις ανατιμήσεις της Novartis στα νοσοκομειακά φάρμακα είναι πολλαπλάσια από την αρχική εκτίμηση των 3 δις ευρω.
Βρέθηκε λίστα με 300 γιατρούς που δωροδοκήθηκαν

Nέος κύκλος καταθέσεων προστατευόμενων μαρτύρων άνοιξε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς που εξακολουθούν να ερευνούν την υπόθεση για τον ρόλο μη πολιτικών προσώπων. Ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες, έδωσε συμπληρωματική κατάθεσε προσκομίζοντας νέα στοιχεία για την υπόθεση αυτή. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν τα στοιχεία αυτά αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα ή σε πρόσωπα τα οποία δεν εμπίπτουν στον νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

Σε κάθε περίπτωση, αν τα νέα στοιχεία έχουν σχέση με πολιτικά πρόσωπα και αυτή η κατάθεση θα διαβιβαστεί αμέσως με βάση το Σύνταγμα στη Βουλή. Πάντως, δικαστικές πηγές, έλεγαν ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα εξεταστούν εκ νέου από την ομάδα των εισαγγελέων υπό την επικεφαλής Ελένη Τουλουπάκη ,που διενεργούν την έρευνα για τη σοβαρή αυτή υπόθεση.

Στο μεταξύ λίστα με περίπου 300 γιατρούς του δημοσίου και ιδιώτες οι οποίοι φέρεται να δωροδοκήθηκαν με ποσά από 1.000-5.000 ευρώ την περίοδο Ιανουάριος 2016-Ιανουάριος του 2017, εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες κατά την έφοδο των εισαγγελέων στη Novartis.

Τα Νέα.gr

Η νέα λίστα έρχεται να προστεθεί στους τουλάχιστον 4000 γιατρούς που ε φέρονται να έχουν λάβει «δώρα» από τη φαρμακοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια . Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα των εισαγγελέων διαφθορας που συνεχίζεται για τα μη πολιτικά πρόσωπα δείχνει με τα εως τώρα στοιχεία ότι η ζημία του Ελληνικού Δημοσιου από τις ανατιμήσεις της Novartis στα νοσοκομειακά φάρμακα είναι πολλαπλάσια από την αρχική εκτίμηση των 3 δις ευρω.

Ράνια Αντωνοπουλου Υπουργός εργασίας με επενδύσεις και επίδομα ενοικίου "ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ !!! ...ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΦΛΑΣ ΞΑΝΑ ..ΤΟ ΑΚΟΥΣ ΡΑΓΙΑ;;



 Ράνια Αντωνοπουλου Υπουργός εργασίας με επενδύσεις και επίδομα ενοικίου "ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ !!! ...ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΦΛΑΣ ΞΑΝΑ ..ΤΟ ΑΚΟΥΣ ΡΑΓΙΑ;;


Εικόνα απο:
Press News

Ο σκυμμένος Ερντογάν και η μπανάνα - Το έργο που προκάλεσε σάλο σε γερμανική έκθεση


Μην τα χάσετε

Ο γνωστός για τις ακραίες του εκφράσεις καλλιτέχνης ανάρτησε πίνακα με τον Τούρκο πρόεδρο σε μια ιδιαίτερα περίεργη πόζα, προκαλώντας σάλο στην πόλη Καρσλούη της Γερμανίας. Το έργο κατέβηκε δημιουργώντας επιπλέον ένταση. Δείτε το έργο
Adtech Ad

Σε κόκκινο φόντο, με το εθνόσημο της Τουρκίας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετσέτ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται να φορά πουκάμισο και γραβάτα, γυμνός από τη μέση και κάτω και σκυφτός και πίσω του μια μπανάνα. Το έργο "Τούρκος Δικτάτορας" του Thomas Baumgärtel αναρτήθηκε σε περίπτερο έκθεσης στην πόλη Καρλσρούη της νότιας Γερμανίας, προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις. Τούρκος πολίτης βρέθηκε στην έκθεση και μετέδωσε με Live εικόνα στα social media το έργο, εκφράζοντας την αντίθεσή του. Τα γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν επίσης τη δυσαρέσκεια άλλων επισκεπτών, που εστιάζουν κατά βάση στο γεγονός πως έτσι υποτιμάται η σημαία της Τουρκίας.



Μετά τις αντιδράσεις και με δεδομένη την επίσκεψη του Τούρκου πρόξενου στην έκθεση την Παρασκευή, ο υπεύθυνος της γκαλερί που διατηρεί το περίπτερο στην έκθεση αποφάσισε να κατεβάσει το έργο, προς μεγάλη απογοήτευση και αντίδραση του καλλιτέχνη. "Έμαθα από το twitter, χωρίς προηγουμένως κανείς να συμφωνήσει μαζί μου, ότι κατέβηκε το έργο μου "Τούρκος Δικτάτορας" σχολίασε ο ίδιος.


  Ο πίνακας ήταν μέρος ενός σετ έργων για τρεις ηγέτες του κόσμου, τον Ερντογάν, τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, όλα ενσωματώνοντας το φρούτο - σήμα κατατεθέν του καλλιτέχνη, την μπανάνα.  Ο Ντόναλντ Τραμπ με πρόσωπο που παραπέμπει σε πίθηκο, φέρει μια μπανάνα στο στόμα, ενώ ο Κιμ Γιονγκ Ουν καβαλάει μια μπανάνα - πύραυλο.


  Ο υπεύθυνος του περιπτέρου από την πλευρά του ανέφερε πως διαμαρτυρήθηκε Τούρκος δημοσιογράφος, ενώ όπως υποστήριξε "έχει κάποια ευθύνη απέναντι στους επισκέπτες". Ο υπεύθυνος εξέφρασε ανησυχία για την ασφάλεια του περιπτέρου με την ύπαρξη του έργου αυτού.
Η κριτική όμως ήρθε και από την άλλη πλευρά, με τον καλλιτέχνη να αναρτά στο twitter την σκληρή κριτική χρήστη προς τους υπεύθυνους της έκθεσης που έλεγε: "Θα πρέπει το Art Karlsruhe να ζητά στο μέλλον την αποδοχή κάθε έργου του από ειδικό οθωμανικό συμβούλιο"". Οι υπεύθυνοι της έκθεσης έσπευσαν να τονίσουν ωστόσο πως η απόφαση της απόσυρσης του πίνακα δεν ήταν δική τους, αλλά του ιδιοκτήτη του περιπτέρου.

Το Facebook και το Twitter δικαιώνει τον Ερντογάν

Όλα αυτά μόλις μια μέρα αφότου τέθηκε εκτός λειτουργίας η σελίδα του έλληνα γραφίστα Jo Di στο Facebook και τρεις μέρες αφότου έλαβε ειδοποίηση απ' το Twitter να διαγράψει αναρτήσεις του για τον Ερντογάν.

Σε αντίθεση με την αναλυτική δικαστική απόφαση, στην περίπτωση του Twitter και του Ερντογάν, αυτή τη φορά το Facebook δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει ούτε για ποιο λόγο συγκεκριμένα έγινε η πλήρης διαγραφή και το κλείσιμο της σελίδας Jo Di ούτε πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία».


newsite.gr

O Mπαλάφας ( με 500 χιλ. ευρώ καταθέσεις, απο την κατοχική παρέα των γενοκτόνων ΤσιπροΚαμμένων λέει : Δεν έχουν ουσιαστικά μειωθεί μισθοί και συντάξεις («κάτι μικροπράγματα»


Eurokinissi
Οι μισθοί και οι συντάξεις δεν έχουν ουσιαστικά μειωθεί, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κατοχικός  υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας («κάτι μικροπράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά) εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η βελτίωση των οικονομικών δεικτών διαχέεται και στην πραγματική οικονομία.

«Με το σπαθί της παίρνει η χώρα το διαβατήριο για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια… το ξέρετε ότι είναι έτσι». «Τον Αύγουστο θα έχουμε καθαρή έξοδο από το μνημόνιο και για αυτό διαμορφώνουμε μαξιλάρι προστασίας που πάει καλά όλοι οι θεσμοί το λένε αυτό» επισήμανε.

Όσον αφορά τα Σκόπια ο  Μπαλάφας σημείωσε ότι πρέπει «να αδράξουμε την ευκαιρία για επίλυση του ονοματολογικού, καθώς έχουμε μια σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση στην Ελλάδα και μια κυβέρνηση στη FΥΡΟΜ που θέλει λύση».

Όπως είπε, «την έχουν αναγνωρίσει όλοι την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό όνομα της ‘’Μακεδονία’’». «Να μη σπαταλάμε διπλωματικό κεφάλαιο για τη FΥΡΟΜ, η απειλή στην Ελλάδα δεν είναι στα βόρεια σύνορα, είναι στα ανατολικά, μη διευκολύνουμε την Τουρκία στη διείσδυση της στα Βαλκάνια» παρατήρησε ο Γιάννης Μπαλάφας.

Αφήνοντας δε αιχμές για τη ΝΔ σχολίασε ότι είναι υποκρισία να αντιδρούν όταν έχουν αναγνωρίσει το «Μακεδονία» στο ΠΓΔΜ.

«Η Άνγκελα Μέρκελ δεν φέρθηκε όπως έπρεπε να φερθεί σαν Eυρωπαία ηγέτης» είπε πάντως ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής για τις αναφορές της καγκελαρίου σε «Μακεδόνα» πρωθυπουργό.

Με πληροφορία: huffintonpost.gr

Μανώλης Μάνου : ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ facebook ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Μανώλης Μάνου : ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ facebook ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Manolis Manou
ΕΧΟΥΜΕ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ FACEBOOK ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΥΤΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΦΙΛ ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ


Αν κάνει αυτοδιαγραφή στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ενα εκατομμύριο ελλήνων η ζημία που θα υποστεί πέρα απο την οικονομική, στο κύρος του σαν εταιρία, θα είναι ανυπολόγιστη.
Αν το ενα εκατομμύριο επαυξάνεται- συν ενα  ανα εβδομάδα μπορει να φθάσει και τα πέντε εκατομμύρια διαγραφές -με εναλλάξ επαναγραφές εκ περιτροπής!!! Θα μιλάνε στη υφήλιο για καθήζιση  του γοητρου του facebook!!
Αντι να επαναλαμβάνει την  βρώμικη φασιστική συμπεριφορά του, όπως  του συλληλατηρίου  της Θεσσαλονίκης προκειμένου να στηρίξει το μαύρο καθεστώς που κατα ευφημισμό κυβερνά - καλα θα κάνει να αναλογιστεί της συνέπειες αυτής της συμπεριφοράς του, γιατι οι έλληνες δεν θα είναι για πολύ ακόμη αμερικανάκια!!
Μανώλης Μάνου

Αφού εξαθλίωσαν τους Έλληνες, τάζουν τώρα μείωση της φορολογίας κάποια στιγμή στο μέλλον! ( ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ 2015)

.


Του Άρη Δημόπουλου

Στην κυβέρνηση της “πρώτης φοράς αριστεράς”, αρέσκονται στο να συνεχίζουν να βρίσκουν δικαιολογίες….απειρίας μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης, απολογούμενοι για “λάθη” που οδήγησαν στην περαιτέρω εξαθλίωση των Ελλήνων.

“Λάθη” όπως η συνεχής , από το 2015, αύξηση της φορολογίας, με τουλάχιστον 27 νέοι φόροι να ψηφίζονται από την ίδια κυβέρνηση, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ.

Μέτρα λιτότητας πάνω από 14δισ. ευρώ, που αφορούν κυρίως αυξήσεις σε έμμεσους ή άμεσους φόρους, χωρίς βεβαία να συνυπολογίζεται η τεράστια οικονομική ζημιά που υπέστη η χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Όλη αυτήν λοιπόν την ροπή προς μία σοβιέτ οικονομία που το μόνο που παράγει συνεχώς είναι νέοι φόροι, θέλουν τώρα στο Μαξίμου να τη διαγράψουν, τάζοντας μειώσεις φόρων. Δεν πρόκειται βεβαίως για γενναιόδωρες περικοπές φόρων, αλλά για άκρατες υποσχεσιολογίες ή αλλιώς “λόγια του αέρα”, που αυτήν την φορά ακούσαμε από το στόμα του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου:
«Έχουμε αρχίσει και παίρνουμε χρήματα από τη φοροδιαφυγή, δημιουργώντας ένα δημοσιονομικό χώρο στα επόμενα πέντε χρόνια, και αυτό είναι στο μεσοπρόθεσμο, 3,5 δισ. για να μειωθεί η φορολογία . Θα δούμε όταν έρθει η ώρα ποιοι φόροι είναι βέλτιστο να μειώσουμε, αλλά αυτή είναι η δυνατότητά μας. Το παλιό μοντέλο τελείωσε και είναι ένα από τα πολύ ωραία πράγματα να μπορείς να συμμετέχεις στη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου που θα το κάνουμε όλοι μαζί πράξη».

Από τα όσα είπε ο κ.Τσακαλώτος χθες Παρασκευή από το Ηράκλειο κρατάμε δύο σημεία:
  • Την μείωση φόρων κατά μόλις…3,5δισ. ευρώ, ποσό αστείο σχετικά με την γενικότερη ζημιά που έχει προκληθεί στην πραγματική οικονομία από την υπερφορολόγηση
  • Μία…μάλλον αόριστη μείωση φόρων που θα γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον! (Συγκεκριμένα: «Τα επόμενα χρόνια»)

Αυτά υπόσχεται η συγκυβέρνηση της “πρώτης φοράς αριστεράς”, ορμώμενη από την διαφαινόμενη έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης τον Αύγουστο, αλλά χωρίς κανένα άλλο χειροπιαστό στοιχείο και με την οικονομία να “αιμορραγεί”.
Το μόνο σίγουρο είναι πως το ερχόμενο διάστημα και όσο βαδίζουμε προς τις εκλογές θα ακούμε να εκτοξεύονται πολλές “κούφιες” κυβερνητικές υποσχέσεις, αλλά πάντοτε μία μικρή αναδρομή είναι χρήσιμη:

.

Περισσότερα βίντεο στο newsthessaloniki.gr