03 Φεβρουαρίου 2018

Μουσικό βίντεο: Πέτρος Γαϊτάνος - Η μάνα του Αλέξανδρου ✹ Μακεδονία

ΤΩΡΑ: Αναχωρούν τα πρώτα λεωφορεία από Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο της Αθήνας (ΦΩΤΟ)

Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018 1:40 π.μ




Αναχωρούν αυτή την ώρα από το άγαλμα Βενιζέλου τα πρώτα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης για το συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί αύριο το
μεσημέρι στη πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα.
Τα συγκεκριμένα λεωφορεία θα μεταφέρουν μέλη των χριστιανικών σωματείων της Θεσσαλονίκης.
Αναμένεται να αφιχθούν στην πρωτεύουσα μετά από εφτά ώρες.
Τα οχήματα εξέρχονται από την πόλη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.

Δείτε τις φωτογραφίες του thestival.gr:





ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΤΤΑΣ ( ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ) Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΓΗΓΕΝΗΣ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΤΤΑΣ ( ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ) Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΓΗΓΕΝΗΣ ΟΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ -ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΦΤΙΑΞΕ (ΗΡΩΠΟΙΗΣΕ)  ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1887 ΟΤΑΝ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΛΑΣ ΗΤΑΝ 14 ΕΤΩΝ -ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΓΗΓΕΝΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΝ ΞΕΧΝΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ...ΚΤΛ

 ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΤΤΑΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ] ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΥΛΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΩΤΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



Ο Κωνσταντίνος (ή Κώττας) Χρήστου 1860 – 1905), γνωστός και με το προσωνύμιο Αετός των Κορεστίων, ήταν Έλληνας Μακεδονομάχος οπλαρχηγός, ο πρωτεργάτης του Μακεδονικού αγώνα, από τη Ρούλια (που σήμερα ονομάζεται προς τιμήν του Κώττας) της Φλώρινας.

Μανώλης Μάνου : ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ facebook ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΕΧΟΥΜΕ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ FACEBOOK ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΥΤΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΦΙΛ ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ


Αν κάνει αυτοδιαγραφή στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ενα εκατομμύριο ελλήνων η ζημία που θα υποστεί πέρα απο την οικονομική, στο κύρος του σαν εταιρία, θα είναι ανυπολόγιστη.

Αν το ενα εκατομμύριο επαυξάνεται- συν ενα  ανα εβδομάδα μπορει να φθάσει και τα πέντε εκατομμύρια διαγραφές -με εναλλάξ επαναγραφές εκ περιτροπής!!! Θα μιλάνε στη υφήλιο για καθήζιση  του γοητρου του facebook!!

Αντι να επαναλαμβάνει την  βρώμικη φασιστική συμπεριφορά του, όπως  του συλληλατηρίου  της Θεσσαλονίκης προκειμένου να στηρίξει το μαύρο καθεστώς που κατα ευφημισμό κυβερνά - καλα θα κάνει να αναλογιστεί της συνέπειες αυτής της συμπεριφοράς του, γιατι οι έλληνες δεν θα είναι για πολύ ακόμη αμερικανάκια!!

Μανώλης Μάνου

«Φίμωμα» των συλλαλητηρίων της Αθήνας επιχειρεί το facebook - Επαναλαμβάνει την «βρώμικη» επιχείρηση της Θεσσαλονίκης


«Φίμωμα» των συλλαλητηρίων της Αθήνας επιχειρεί το facebook - Επαναλαμβάνει την «βρώμικη» επιχείρηση της Θεσσαλονίκης

To facebook.com λίγες ώρες πριν από τις εκδηλώσεις μνήμης για τα Ιμια και την μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος που αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες, έκοψε τελείως δεκάδες σελίδες περιεχομένου μη αρεστού στην αμερικανική γραμμή.

Ή "τύφλωσε' πολλές άλλες, ακόμα και γενικού περιεχομένου, επιτρέποντας μεν τις αναρτήσεις στις σελίδες τους, αλλά με ειδικό αλγόριθμο μπλοκάροντας τις αναπαραγωγές τους από αναγνώστες που τις βρίσκουν ενδιαφέρουσες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από την αμερικανική εταιρεία facebook.com "τυφλώθηκαν" κι οι δύο σελίδες του pronews.gr και defencenet.gr και έκλεισαν οι αναπαραγωγές των θεμάτων τους, σε μια φρενίτιδα λογοκρισίας, αλλά και παραβίασης κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού κάτι που εκμεταλλεύεται συστηματικά το facebook.com παραβιάζοντας συστηματικά της σχετική αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ.

Από 250.000 αναπαραγωγές σε λίγες ώρες μειώθηκαν σε 70.000 περίπου και κάθε ώρα που περνάει μειώνονται ακόμα περισσότερο.

Μια υπόθεση που έχει απασχολήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά πλέον βλέπουμε ότι χρησιμοποιείτε στην περίπτωση των ελληνικών συλλαλητηρίων ως μέσο καταστολής και υπονόμευσης της βούλησης των πολιτών να συμμετάσχουν σε αυτά.

Στο περασμένο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, κανείς δεν μπορούσε να ανταλλάξει μηνύματα μέσω του facebook.com, αφού είχαν κοπεί όλα τα κανάλια, ενώ κανείς δεν μπορούσε να κάνει αναρτήσεις για το συλλαλητήριο γιατί το fb ήλεγχε όλη την ροή.

Δεν γνωρίζουμε πώς θα αντιδράσουν στην φασιστική συμπεριφορά του facebook.com οι άλλες ιστοσελίδες, αλλά σε ότι αφορά το pronews.gr μπορείτε να κάνετε δεκτές τις απ'ευθείας ενημερώσεις που μπορούμε να σας στέλνουμε.

(Το fyllokaiftero1.blogspot.com  θα στέλνει τα άρθρα του και αυτα που αναδημοσιεύει  σε φιλικές σελίδες χρηστών του facebook που ελπίζουμε να μην τομήσει το φασιστικό facebook να μπλοκάρει)

Ηδη, μέσα σε τρεις εβδομάδες μόνο, σχεδόν 10.000 αναγνώστες τoy pronews.gr αποφασίσουν πλέον αυτοί και όχι το facebook.com το τι θα διαβάζουν και δέχονται πλέον ελεύθερα και χωρίς την μεσολάβηση του facebook, τις ενημερώσεις μας.
Pronews

Επίθεση γνωστών κουκουλοφόρων χωρίς στολή ; στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη – «Να αυξηθεί η θέληση και ο θυμός του λαού» απαντά – Σημαία 150 τμ η απάντηση στην τρομοκρατία τους


 – «Να αυξηθεί η θέληση και ο θυμός του λαού» απαντά – Σημαία 150 τμ η απάντηση στην τρομοκρατία τους


Επίθεση αναρχικών στο σπιτι του Μίκη Θεοδωράκη που βρίσκεται κοντά στην Ακρόπολη σημειώθηκε λίγο μετά τις 15:30. Το συλλαλητήριο έχει τρομάξει πάρα πολλούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα αναρχικών πέταξε μπογιές και έγραψε αισχρά μηνύματα στον τοίχο του σπιτιού του με κατακλείδα ότι η «η ιστορία του αρχίζει από το βουνό και καταλήγει στην πλατεία Συντάγματος.
Μέχρι αυτή την ώρα είναι άγνωστος ο αριθμός των ατόμων που έφτασαν μέχρι την είσοδο του σπιτιού του Μίκη Θεοδωράκη με προφανή σκοπό να τρομοκρατήσουν εν όψει του αυριαού συλλαλητηρίου για το όνομα της Μακεδονίας.
Η απάντηση του Μ. Θεοδωράκη στις απειλές
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις απειλές που δέχεται για να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο και την επίθεση με μπογιές που έγινε στο σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου 2.2.2018, ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε:
«Είμαι Ήρεμος και Έτοιμος».
Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε:
«Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».
Πυρετώδεις προετοιμασίες λαμβάνουν χώρα στην πρωτεύουσα της χώρας
Με πούλμαν, πλοία και αυτοκίνητα οι διαδηλωτές από όλη την Ελλάδα ετοιμάζονται για το κυριακάτικο ραντεβού στην καρδιά της πρωτεύουσας, που ήδη έχει αρχίσει να κινείται σε ρυθμούς συλλαλητηρίου.
Τα πρώτα ηχεία, τα καλώδια για τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις, οι ετοιμασίες του σκηνοθέτη για τις κάμερες, οι εργασίες για την τοποθέτηση της εξέδρας δείχνουν ένα μέρος από τις πυρετώδεις προετοιμασίες.

 Η εξέδρα δεν θα τοποθετηθεί στο συντριβάνι της πλατείας όπως είχε διαρρεύσει αρχικά αλλά στο σημείο που το 2000 ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μίλησε στα πλήθη για τις ταυτότητες, δηλαδή στην αρχή της Ερμού απέναντι από τη Βουλή.

«Αποφασίσαμε να στήσουμε την εξέδρα στην Ερμού ώστε να έχουμε πίσω φόντο τη Βουλή και τον κόσμο στα σκαλιά μπροστά από τη Βουλή», λέει σε ιστοσελίδα ο σκηνοθέτης του συλλαλητηρίου  Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος.
Οι μηχανές δουλεύουν στο «κόκκινο», ακόμα και σε βιοτεχνίες και τυπογραφεία που ετοιμάζουν σημαίες αλλά και πανό που θα δούμε αύριο στο συλλαλητήριο.
Σε μια ταράτσα του κέντρου ήδη ξεδιπλώνεται η σημαία των 150 τμ που την Κυριακή θα βρίσκεται στα χέρια των διαδηλωτών από το Σύνταγμα μέχρι τους στύλους του Ολυμπίου Διός. Είναι η ελληνική σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας στο κέντρο, που επί εφτά ολόκληρες μέρες ετοιμάζεται…
Την τελευταία εβδομάδα οι άνθρωποι που δουλεύουν στα τυπογραφεία, στο κέντρο της Αθήνας  έχουν πολύ δουλειά, όπως οι ίδιοι λένε: «Τυπώνουμε αρκετά επάνω στην αγγλική γλώσσα για να προωθηθεί το μήνυμα της ελληνικότητας της Μακεδονίας βάσει ιστορικών στοιχείων στο διεθνές γίγνεσθαι».
Δρακόντια θα είναι και τα μέτρα της αστυνομίας 
Από το πρωί της Κυριακής θα κλείσουν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας και το μεσημέρι θα στηθούν φραγμοί με κλούβες και άντρες των ΜΑΤ.
Όταν φτάσουν τα πούλμαν στην Αθήνα θα οδηγηθούν αρχικά στους στύλους του Ολυμπίου Διός για να κατέβει ο κόσμος  και στη συνέχεια συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στα τρία σημεία που θα σταθμεύσουν:
-Στο πάρκινγκ του μετρό στη Λεωφόρο Συγγρού
-Στο γήπεδο του Badminton στο Γουδί
-Στο γήπεδο του Ταε κβον ντο στο Φάληρο.
Όπως έχει άλλωστε γίνει γνωστό, από τις 10 το πρωί της Κυριακής θα είναι κλειστοί οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Ομόνοια και Πανεπιστήμιο, για λόγους ασφαλείας από την αστυνομία.
Με πληροφορία και φωτογραφίες απο :newsthessaloniki.gr

Παρακρατικά «σκουπίδια» επιτέθηκαν με μπογιές στον εμβληματικό Μίκη Θεοδωράκη επειδή τάχθηκε υπέρ του συλλαλητηρίου!


Παρακρατικά «σκουπίδια» επιτέθηκαν με μπογιές στον εμβληματικό Μίκη Θεοδωράκη επειδή τάχθηκε υπέρ του συλλαλητηρίου!
Παρακρατικά δίποδα σκουπίδια με κουκούλα, επιτέθηκαν στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη πριν λίγο στην Ακρόπολη πετώντας κόκκινες μπογιές στην είσοδο του σπιτιού του μουσικοσυνθέτη και γράφοντας απειλητικό μήνυμα σε τοίχο του σπιτιού. 

«Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της Πλατείας Συντάγματος» έγραψαν οι παρακρατικοί που υπογράφουν με το "Α" της αναρχίας, αντί με το "Σ" από το "Σκουπίδι".

Μέχρι αυτή την ώρα είναι άγνωστος ο αριθμός των ατόμων που έφτασαν μέχρι την είσοδο του σπιτιού του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος τάχθηκε αναφανδόν και άνευ όρων υπέρ του συλλαλητηρίου για την υπεράσπιση της Μακεδονίας, διασώζοντας εν μέρει τη τιμή της Αριστεράς, όπως κάποτε έπραξε και ο Λεωνίδας Κύρκος.




Pronews

Αν δεν ακούσουν το λαό τότε… θα πέσει ο ουρανός να τους πλακώσει!


nikos xeiladakis

Δυστυχώς συνεχίζουν να επιμένουν οι διάφοροι «φωστήρες» της πολιτικής να αγνοούν την ογκούμενη λαϊκή αντίδραση για την Μακεδονία που αρχίζει και παίρνει ιστορικές διαστάσεις και επιμένουν να ισχυρίζονται ότι αυτά τα; συλλαλητήρια δεν… επηρεάζουν την εξωτερική τους πολιτική.

Η επιμονή τους αυτή, διαγράφει όχι και πολύ ήρεμη την συνέχεια, καθώς όπως φαίνεται μετά τα συλλαλητήριο οδηγούν τις εξελίξεις προς συγκρουσιακές καταστάσεις, με όλες τις συνέπειες που αυτοί οι ίδιοι θα προκαλέσουν. Είναι χαρακτηριστικός ο πολικός… παχυδερμισμός ορισμένων που προκαλεί καταστροφικές συνέπειες για όλο το σύστημα τους.
Εντωμεταξύ συνεχίζεται η ιστορική κινητοποίηση για το συλλαλητήριο της Κυριακής στην Αθήνα.

Έως τώρα έχουν ναυλωθεί λεωφορεία από τις εξής περιοχές: Αιγίνιο, Αλεξάνδρεια, Αριδαία, Πέλλα, Βόλο, Βέροια, Γρεβενά, Γιαννιτσά, Ανατολικό, Δρυμό, Διαβατά, Δράμα, Έδεσσα, Ηράκλειο, Λασίθι, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κιλκίς, Καβάλα, Κομοτηνή, Κολχικό, Κασσάνδρα, Κολινδρό, Κέρκυρα, Λαμία, Λαγκαδάς, Λάρισα, Μεγαλόπολη, Μαγνησία, Νάουσα, Ναύπακτο, Νέα Μουδανιά, Ναύπακτο, Νέα Μουδανιά, Ξάνθη, Οφρυνία, Πρέβεζα, Πολυδένδρι, Πλατύ, Πέλλα, Πτολεμαΐδα, Ρέθυμνο, Σαρωνικός, Σέρρες, Σιθωνία, Σκύδρα, Τρίπολη, Χανιά. Το ΚΤΕΛ Ζακύνθου θα παρέχει ειδική έκπτωση 30% σε όποιον θελήσει να ταξιδέψει για την Αθήνα μετά από απόφαση της διοίκησης.
Μεγάλη κινητοποίηση παρατηρείται στην Πάτρα με αρκετές ενορίες να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία και να ναυλώνουν πούλμαν που θα μεταφέρουν τους Πατρινούς στην πλατεία Συντάγματος. Ήδη δύο ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών έχουν προχωρήσει στην ναύλωση λεωφορείων.
Το μήνυμα είναι σαφές και όσοι το καταλάβουν, για τους άλλους…

Πηγή: nikosxeiladakis.gr