28 Ιανουαρίου 2018

Μπλουζάκι με τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας» φορούσε μαθητής στα εγκαίνια αλβανικού σχολείου στην Κρήτη



Ο χάρτης της «Μεγάλης Αλβανίας» σε μπλουζάκι μαθητή στα πρώτα εγκαίνια σχολείου διδαχής της αλβανικής γλώσσας στην Παλαιόχωρα, υπό την ανοχή του αναπληρωτή Πρέσβη της Αλβανίας

Η έναρξη μαθημάτων αλβανικής γλώσσας σε παιδιά αλβανόφωνων οικογενειών, στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά, μπορεί να σημαδεύτηκε από κάποιες αντιδράσεις αλλά και πολλές ανακοινώσεις φορέων υπερ των μαθημάτων, αλλά μάλλον ουδείς αντελήφθη πως την ίδια ημέρα, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, ξεκίνησε και το πρώτο αλβανικό σχολείο στην Παλαιόχωρα Χανίων.


Όμως στο θέμα δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα σε Μέσα Ενημέρωσης της Αλβανίας, όπως οι ιστοσελίδες shigjeta.net και shqiperiaebashkuar.al, στις οποίες παρουσιάστηκαν πολλά στοιχεία από την εκδήλωση καθώς και φωτογραφίες από το σχολείο στην Παλαιόχωρα.

Όπως αναφέρουν  “το να αγαπάς τη γλώσσα σου δεν είναι μόνο μια προστασία του πολιτισμού και των αξιών του λαού σου, αλλά ένας σεβασμός στην ταυτότητα της καταγωγής σου από γενιά σε γενιά”. 
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η πρωτοβουλία πάρθηκε από ένα άτομο και τώρα, παιδιά Αλβανών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα μπορούν να διδάσκονται τα αλβανικά. .





Στην τελετή έναρξη του σχολείου παρευρέθησαν ο αναπληρωτής Αλβανός πρέσβης και οι επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου της περιοχής. Ο αναπληρωτής Αλβανός Πρέσβης τόνισε ότι εκτιμά ιδιαίτερα την πρωτοβουλία των ελληνικών αρχών και είναι υπερήφανος για το γεγονός πως  τώρα δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν σωστά τη μητρική τους γλώσσα.

Επιπλέον η shqiperiaebashkuar.al παρουσιάζει και τις αντιδράσεις που υπήρξαν για τα μαθήματα στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου υπο τον τίτλο «Κρήτη: Έλληνες κλείνουν την αλβανική σχολή Αλβανών παιδιών».




Τα δημοσιεύματα κινήθηκαν σε ήπιους τόνους, όμως εντύπωση προκαλεί η φωτογραφία από το σχολείο στην Παλαιόχωρα, όπου απεικονίζεται ο αναπληρωτής πρέσβης της Αλβανίας να αγκαλιάζει ένα παιδί που φορά την διαβόητη μπλούζα με τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας» , στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και Ελληνικά εδάφη κάτω από την ημερομηνία ανεξαρτησίας της Αλβανίας και με την αναγραφή του περιβόητου εθνικιστικού «Αυτόχθονες» (Autocthonus).

Και μπορεί το μικρό παιδί να μην γνωρίζει τι εκφράζει και πως έχει χρησιμοποιηθεί η μπλούζα που φορούσε, αλλά οι μεγαλύτεροι και ειδικά ο αναπληρωτής πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα, θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.






Πηγή: http://flashnews.gr

Ο Μίκης Θεοδωράκης ομιλητής του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος




Ο Μίκης Θεοδωράκης θα είναι ομιλητής του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του και όπως αναφέρει το thestival.gr, ο κ. Μιχάλης Πατσίκας, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Συλλαλητηρίου της Αθήνας, επισκέφθηκε χθες τον κ. Θεοδωράκη και του μετέφερε την πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής.

Από την πλευρά του ο Μίκης Θεοδωράκης εξέφρασε την περηφάνια του για το μεγαλειώδες Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και δεσμεύτηκε πως το λιγότερο που θα κάνει είναι να στείλει ηχογραφημένο ηχητικό μήνυμα χαιρετισμού στο Συλλαλητήριο της Αθήνας.

Το αν ο Μίκης Θεοδωράκης θα καταφέρει να βρεθεί στην εξέδρα του Συλλαλητηρίου θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν την 4η Φεβρουαρίου.
Σε κάθε περίπτωση η εμπλοκή του Μίκη Θεοδωράκη στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία δίνει τεράστια δυναμική στις προσπάθειες της Συντονιστικής Επιτροπής και κλείνει τα στόματα όλων εκείνων που περιέγραψαν τον ξεσηκωμό του λαού για τη Μακεδονία ως εθνικιστικό παραλήρημα.

 πηγή

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-Η βίλα του Σκοπιανού Ζ. Ζάεφ στην Χαλκιδική- Οι ισχυρές προσωπικότητες που πέρασαν (φωτό)

Η βίλα του Ζ. Ζάεφ στην Χαλκιδική- Οι ισχυρές προσωπικότητες που πέρασαν (φωτό)
Ιστοσελίδες των Σκοπίων έχουν βρει τη βίλα που έχει ο πρωθυπουργός της χώρας στην Χαλκιδική και αποκαλύπτουν φωτογραφίες.

Στην τριώροφη βίλα του στα Νέα Μουδανιά στη Χαλκιδική, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα δέχεται συχνά επισκέψεις ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.
Πολιτικά πρόσωπα του Κοσυφοπεδίου, Σκοπιανοί πολιτικοί αλλά και επιχειρηματίες, είναι μεταξύ των εκλεκτών προσκεκλημένων του Σκοπιανού πρωθυπουργού. Κανείς όμως δεν ξεφεύγει από τους άγρυπνους κατασκόπους των Ρωσικών Μυστικών Υπηρεσιών, αναφέρουν ιστοσελίδες της ΠΓΔΜ.

Μάλιστα, αυτό που κινεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των Μυστικών Υπηρεσιών, όχι μόνο της Ρωσίας,
 είναι το γεγονός ότι στο φιλόξενο καθιστικό του Ζόραν Ζάεφ έχουν παρευρεθεί πρόσωπα με σημαντική ισχύ και… αρκετή δύναμη πυρός στα Βαλκάνια.
«Κάθε καλοκαίρι, ο Ζάεφ, απολαμβάνει τις ανέσεις και τη θέα ενός τριώροφου σπιτιού στην Ελλάδα», σύμφωνα με την ιστοσελίδα Press24 των Σκοπίων, που επισημαίνει ότι η επίμαχη αγορά, έγινε στο τέλος του 2012. «Πρόκειται για μια βίλα με εκπληκτική θέα στη θάλασσα και με μια μεγάλη αυλή περίπου 300 τετραγωνικών μέτρων» αναφέρεται.

Οι εικόνες της βίλας του Ζάεφ στη Χαλκιδική

Το Press24 έχει αυτήν τη στιγμή μόνο μία από τις τρεις συμβάσεις μέσω των οποίων έγινε η πληρωμή. «Η συμφωνία αυτή ολοκληρώθηκε στα 20.000 ευρώ και η πηγή μας λέει ότι πωλήθηκε μέσω άλλων δύο συμβάσεων, οι οποίες ανήλθαν στο συνολικό ποσό των 110.000 ευρώ» υπογραμμίζεται.

Το σπίτι του Ζόραν Ζάεφ βρίσκεται στην παραλία των Νέων Μουδανιιών της Χαλκιδικής. Οι αναζητήσεις μέσω των ελληνικών πρακτορείων ακινήτων δείχνουν ότι η πραγματική αξία του ακινήτου αυτού είναι πολύ υψηλότερη από το ποσό που φέρεται να κατέβαλε ο Ζάεφ για αυτό το σπίτι.

Δηλαδή, ένα σπίτι με την ίδια περιοχή στην πρώτη γραμμή προς τη θάλασσα, όπως τριώροφο σπίτι του Zaev δεν μπορεί να βρεθεί σε τιμή χαμηλότερη από 300.000 ευρώ.
Τα έγγραφα για την αγορά της βίλας στη Χαλκιδική
    
Pronews

Πλιάτσικο με τις πωλήσεις εταιριών από τις τράπεζες



‘Οταν κατέρρευσε το ανατολικό μπλόκ έγινε ένα μεγάλο πλιάτσικο με το ξεπούλημα εταιρειών και γενικότερα του δημόσιου πλούτου των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και των άλλων κουμουνιστικών κρατών. Τότε δημιουργήθηκαν οι γνωστοί ζάμπλουτοι ολιγάρχες που ροκάνισαν τον πλούτο των χωρών αυτών και άφησαν πίσω τους ερείπια. Παρόμοιο πλιάτσικο, σε νέα έκδοση και με τη συμμετοχή ξένων κοράκων  γίνεται και σήμερα στην Ελλάδα, με το ξεπούλημα μισοτιμής ολόκληρης  της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας. Ειδικότερα, με τη σκανδαλώδης υφαρπαγή των ελληνικών τραπεζών από ξένους Γύπες του χρηματιστηριακού κεφαλαίου, άνοιξε η πόρτα σε αδιαφανείς διαδικασίες και σκοτεινές συναλλαγές προς  όφελος αετονύχηδων, που αποκτούν αντί πινακίου φακής επιχειρήσεις και κατοικίες.
Ο περίεργος ρόλος υψηλόβαθμων στελεχών και εποπτικών μηχανισμών
Στο σκοτάδι και υπό συνθήκες που δημιουργούν πολλά ερωτήματα για ζητήματα διαφάνειας και σκοτεινών συναλλαγών, με εμπλοκή εταιριών συμβούλων, διεθνών επενδυτικών εταιριών, και φήμες για τον ρόλο που διαδραματίζουν πρώην (ή και νυν) τραπεζικά στελέχη ή εποπτικών μηχανισμών, προωθείται η πώληση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων των πιστωτικών ιδρυμάτων.Στελέχη που ασχολούνται με την υπόθεση υποστηρίζουν πως υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπεί σε… πλιάτσικο μια διαδικασία μέσω της οποίας επιδιώκεται η εξυγίανση της αγοράς.
Οι ίδιοι τονίζουν πως οι μέθοδοι των τραπεζών είναι ίδιες (ενίοτε σκοτεινές) ανεξάρτητα από το προφίλ του επιχειρηματία που βλέπει να χάνει την εταιρία του. Είτε πρόκειται για στρατηγικό κακοπληρωτή είτε για επιχειρηματία που παρασύρθηκε στο κενό εξαιτίας άλλων παραγόντων (π.χ. η κατάρρευση του Ελληνικού Δημοσίου), η μεταχείριση είναι συχνότατα η ίδια!
Στο σφυρί βγαίνουν είτε θυγατρικές των τραπεζών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό  επιχειρήσεις που πέρασαν στον έλεγχό τους μέσω κεφαλαιοποίησης δανείων (με τη μετατροπή των δανείων που δεν μπορούσαν να πληρώσουν οι επιχειρήσεις σε μετοχές που κατέχουν οι τράπεζες), ακθώς και επιχειρήσεις που ρυθμίζουν τα δάνειά τους, ενώ ενίοτε πωλούνται και μη εξυπηρετούμενα («κόκκινα») δάνεια επιχειρήσεων.
Από την περίπτωση πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπου ο διαγωνισμός «σέρνεται» για σχεδόν έναν χρόνο, με κίνδυνο διεθνούς διασυρμού της χώρας, μέχρι την πώληση των δύο ισχυρότερων ελληνικών εταιριών ιχθυοκαλλιεργειών (Νηρέας και Σελόντα), όπου ξεκίνησαν 30 ενδιαφερόμενοι και έμειναν… μόλις τρεις, πληθαίνουν οι φωνές που θεωρούν πως κάτι πάει στραβά με το μοντέλο που επέλεξαν οι τράπεζες και οι σύμβουλοί τους. Το ίδιο ισχύει και για άλλες περιπτώσεις, όπως της Mamidoil – Jetoil, όπου αποδεικνύεται πως η διαδικασία πώλησης σε αυστριακό όμιλο, πίσω από τον οποίο βρίσκονται και ρωσικά συμφέροντα, προχώρησε εξαιρετικά πρόχειρα, με αποτέλεσμα να έχει κολλήσει επί μήνες για άγνωστους λόγους.
Στην περίπτωση της Euromedica, όπως αποκάλυψε η «δημοκρατία», μέρος των «κόκκινων» δανείων της πάλαι ποτέ ισχυρής ελληνικής εταιρίας στον χώρο της υγείας πέρασε με αμφισβητούμενη διαδικασία (ολοκληρώθηκε άραγε ο διαγωνισμός που είχε ξεκινήσει υπό τον συντονισμό της Deutsche Bank Λονδίνου;) στο αμερικανικό κερδοσκοπικό επενδυτικό κεφάλαιο (hedge fund) Farallon Capital Management LLC.
Τα περιθώρια δράσης αετονύχηδων στη διαδικασία πώλησης σημαντικών ελληνικών περιουσιακών στοιχείων, σε κρίσιμους τομείς που ξεκινούν από την υγεία και φτάνουν στα τρόφιμα, είναι μεγάλα για δύο λόγους, όπως εξηγούν στη «δημοκρατία», στελέχη που παρακολουθούν την υπόθεση.
Πρώτον, στις περισσότερες των περιπτώσεων η πώληση των εταιριών (ή των μη εξυπηρετούμενων δανείων) γίνεται μέσω διαγωνισμού, αλλά η διαδικασία που εφαρμόζεται είναι κάθε φορά διαφορετική. Με άλλον τρόπο εκποιείται μια εταιρία, με άλλον τρόπο μία άλλη. Επίσης, άλλη μεθοδολογία εφαρμόζει το Δημόσιο, άλλη οι τράπεζες, άλλη το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, που επίσης πωλεί εταιρίες με κομβικό ρόλο στην ελληνική οικονομία.

Δεύτερον, δυστυχώς για τη χώρα μας, οι επιχειρήσεις ή τα «κόκκινα» δάνεια δεν πωλούνται σε γνωστούς διεθνείς ομίλους, οι οποίοι εφαρμόζουν συγκεκριμένους κανόνες διαφάνειας επειδή οι μετοχές τους διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια κ.λπ.

Αντιθέτως, στις περισσότερες των περιπτώσεων πωλούνται σε επενδυτικές εταιρίες που κινούνται (νομιμότατα πάντα!) στο ημίφως, μέσα από ντουζίνες υπεράκτιων θυγατρικών. Οποιος επισκεφτεί τους δικτυακούς τόπους των… επενδυτών που προσελκύει η χώρα μας πιθανώς θα απογοητευτεί από την περιορισμένη πληροφόρηση.
Μέσα σε αυτό το σκοτάδι κρύβονται και όσοι επιδιώκουν (και ενίοτε καταφέρνουν) να επηρεάζουν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών.
Το επιχείρημα, σύμφωνα με το οποίο οι συγκεκριμένοι διαγωνισμοί μπορούν να ολοκληρωθούν μόνο υπό τις συνθήκες μυστικότητας που εφαρμόζονται, δεν ευσταθεί λένε όσοι ζητούν την κινητοποίηση των εποπτικών Αρχών, όπως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα της Ελλάδος κ.λπ.
«Οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με δισεκατομμύρια των φορολογουμένων, είναι εισηγμένες επιχειρήσεις με δεκάδες χιλιάδες μικρομετόχους, ενώ χιλιάδες μικρομέτοχοι συμμετέχουν και στις επιχειρήσεις που πωλούνται. Ολοι αυτοί πρέπει να γνωρίζουν αν η περιουσία τους πωλείται με τον καλύτερο και διαφανέστερο τρόπο» επισημαίνουν.

Η Εθνική Ασφαλιστική και το αίτημα για παρέμβαση των ελεγκτικών Αρχών
Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ότι εξασφαλίζεται σε αρκετούς από τους διαγωνισμούς που προχώρησαν μέχρι σήμερα. Κορυφαίο παράδειγμα, η υπόθεση πώλησης της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας της χώρας, της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Ακόμα και σήμερα κυκλοφορούν σενάρια επί σεναρίων για το ποιο θα είναι το τελικό επενδυτικό σχήμα που θα την αποκτήσει, ενώ οι δεσμευτικές προσφορές υποβλήθηκαν τον Μάρτιο του 2017 και από το καλοκαίρι έχει ανακοινωθεί πως επικράτησε το σχήμα της Exin με τον Ελληνοαμερικανό John Calamos. Ουδείς γνωρίζει πού ακριβώς έχει κολλήσει η διαδικασία. Ουδείς ενημερώνει επενδυτές και φορολογουμένους. Κάθε ημέρα κυκλοφορούν διαφορετικά ονόματα «επενδυτών» που θα μπουν στο σχήμα.

Στην περίπτωση του διαγωνισμού για την πώληση των Νηρέα και Σελόντα έχει περάσει σχεδόν μία εβδομάδα από την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών χωρίς να έχει ανακοινωθεί τίποτα. Στο μεσοδιάστημα κυκλοφορούν διαρροές περί τριών, τεσσάρων ή πέντε ομίλων που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για τις δύο εξαγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις.Ταυτόχρονα κυκλοφορούν και φήμες περί συνδυασμένων προσφορών από υποψηφίους (π.χ. ο ένας κατέθεσε προσφορά για τη Νηρέας και ο άλλος για τη Σελόντα), ώστε να αποκλειστούν ανταγωνιστές, χωρίς να σχολιάζονται. Ολα στο ημίφως, όπως και σε πολλές περιπτώσεις μέχρι σήμερα.

Επειδή τους επόμενους μήνες θα επιταχυνθούν οι πωλήσεις επιχειρήσεων (από ξενοδοχεία μέχρι βιομηχανίες), στην αγορά υποστηρίζουν πως κάποια στιγμή πρέπει να παρέμβουν η κυβέρνηση και οι εποπτικές Αρχές.Ετσι θα περιοριστεί η δράση των τρωκτικών που φαίνεται πως έχουν παρεισφρήσει σε πολλούς διαγωνισμούς και θα βρεθούν να ελέγχουν ελληνικές επιχειρήσεις τις οποίες θα αποκτήσουν αντί πινακίου φακής.

Και ποιος ασχολειτε μαζι σου ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ?ΔΕΝ σε ρωτησαμε εαν θα κανουμε κομμα για να σωθει η ΠΑΤΡΙΔΑ μας?


ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΛΗ εμετρηθεις ,εζυγισθεις και ευρεθεις ΛΙΠΟΒΑΡΥΣ..
ΔΕΝ μπορεις και δεν εισαι ικανος να σηκωσεις το βαρος της Εθνικης προσπαθειας...ΕΙΝΑΙ γνωστη η τακτικη σου να τρουπωσεις σε καμμια θεσουλα στο ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...
ΥΠΑΡΧΟΥΝ πολυ καλυτεροι ΕΛΛΗΝΕΣ
αξιωματικοι πιο πατριωτες και πιο ξεκαθαροι στις θεσεις τους...
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ τι δηλωσε ενας πατριωτης ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ο ΖΙΑΖΙΑΣ....

Με αγνό ,ειλικρινή και άδολο Πατριωτισμό ,με απόλυτο σεβασμό στην αλήθεια και την ιστορία μας , με δημοκρατικό σεβασμό σε όλους , αλλά και με καθαρή πατριωτική απαίτηση να μην παραδοθεί το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στους σφετεριστές της ιστορίας μας, είναι καθήκον όλων μας να συμμετάσχουμε στην ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ .
 
Η πατριωτική αυτη σύναξη , εκφράζει την σταθερή θέληση του λαού μας για επίλυση αυτού του Εθνικού μας Θέματος σύμφωνα με τα Εθνικά μας συμφέροντα και όχι σύμφωνα με τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα των διεθνών πατρώνων . Η Σύναξη αυτή , εκφράζει την ομοψυχία του λαού μας έναντι στην αδιάλλακτη και ανιστόρητη θέση των γειτόνων μας και μόνον , χωρίς φανφάρες ,χωρίς διχαστικούς λόγους , χωρίς υπερφίαλες και άστοχες κραυγές και υβριστικούς λόγους . ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η αγωνία και το ενδιαφέρον για τα εθνικά θέματα και ο άδολος και μαχητικός πατριωτισμός δεν είναι προνόμιο κάποιων «εκλεκτών» , που μια ζωή προσκυνούσαν το φαύλο σύστημα …….Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει. Είναι η προϋπόθεση για την αποτελεσματική προάσπιση των εθνικών ΜΑΣ συμφερόντων.

 Η ΣΥΝΑΞΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ , ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ , ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ …….

fonaklas.blogspot.com

Βουλευτής Κοζάνης ΣΥΡΙΖΑ: "Αν δεν θέλουμε να λέγονται Μακεδονία ας πάμε για πόλεμο” - ΒΙΝΤΕΟ



Ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ντζιμάνης μίλησε στο kozanimedia.gr για το Σκοπιανό αναφέροντας μεταξύ άλλων:
“Αν υπό όρους απαλασσόμασταν από τις αλυτρωτικές τάσεις το όνομα Μακεδονία μπορεί να
ήταν ευνοϊκό και για μας.
Στη διαπραγμάτευση κερδίζεις και χάνεις.
Αν δεν θέλουμε να λέγονται Μακεδονία να πάμε για πόλεμο.
Δεν έχουμε άλλη λύση για να επιβάλλουμε τη θέλησή μας”.

Δείτε το βίντεο από το kozanimedia.gr: