19 Απριλίου 2018

Ο Σ. Φάμελλος ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ με υπουργική απόφαση βάζει "λουκέτο" και στους Αγροτικούς Δασικούς Συνεταιρισμούς - Ανάστατοι οι υλοτόμοι Δυτ. Μακεδονίας

 ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ - ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΩΝ

Ανάστατη είναι η κοινωνία των νομών και οι Αγροτικοί Δασικοί Συνεταιρισμοί Φλώρινας, Καστοριάς της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα ( πλην ενός μεγάλου  Δασικού Συνεταιρισμού στην Χαλκιδική,  350 μελών )  με την επιχειρούμενη ενέργεια του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας  με αρμοδιότητα στα Δάση Σωκράτη Φάμελλου να κλείσει με υπουργική απόφαση -να βάλει "λουκέτο", στούς Αγροτικούς Δασικούς Συνεταιρισμούς, οι οποίοι να σημειωθεί έχουν ιδρυθεί με αποφάσεις δικαστηρίων.

Με μια Υπουργική απόφαση προσχέδιο της οποίας έχει σταλει στούς Δ.Α.Σ με την μέθοδο της κατάθεσης των μνημονίων " κατεπείγον", και με διάφορα προσχήματα ( για το καλό τους) για την βελτίωση  δήθεν,... των συνθηκών εργασίας τους, -  και για την ασφάλεια των μελλών των Συνεταιρισμών, κ.α προσχηματικά,   οι οποίοι να τονίσουμε  είναι μέλη συνέταιροι και όχι δασεργάτες 'οπως τους αποκάλεί σε ένα νομοσχέδιο του 2016 το οποίο έχει συνταχθεί ως φαίνεται στο "γόνατο" και στο πρόσχέδιο απόφασης Υπουργού η οποία βασίζεται στον νόμο αυτόν.

Δόθηκε στούς Αγροτικούς Δασικούς συνεταιρισμούς της Φλώρινας  Καστοριάς και όλης της επικράτειας, με προθεσμία να καταθέσουν τις αποψεις τους σε μόλις 12 μόλις  ημέρών, συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκυριακου και αργιών έως την Παρασκευή   25 Απριλίου, η ενέργεια θυμίζει τα νομοσχέδια των μνημονίων τα οποία τα περνούσε η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με την μέθοδο του επείγοντος και "κατεπείγοντος".

Οι Αγροτικόι Δασικοί Συνεταιρισμοί (οι οποίοι προσφέρουν κοινωνικό έργο με δικη τους δαπάνη και απλήρωτο κόπο) κάνουν λόγο, πέρα για προσπάθεια "λουκεταρίσματος" και αυτού του κλάδου με αντισυνταγματικό τρόπο, πέρα  απο την γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης με εντολές της ΤρόΪκας και για λόγους προσωπικούς ψηφοθηρικούς του Σωκράτη Φάμελλου 
ο οποίος εκλέγεται στην Χαλκιδική όπου υπάρχει ένας μεγάλος Δασικός Συνεταιρισμός με καλό αριθμό ψηφοφόρων  350 μέλών,  το ρεπορτάζ θά δείξει  όλη την αλήθεια , μέχρι να αρθεί η επιχειρούμενη πολιτική αλητεία με διαστάσεις γενοκτονίας, οσο αφορα την κατασταστροφη της οικονομίας την χωρίς προηγούμενο φτωχοποίση της χώρας απο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η υλοτομία ένας κλάδος πολύ σκληρής εργασίας, είναι ένας κλάδος στην Δυτ. Μακεδονία κυρίως,  ο οποίος προσπαθεί να επιβιώσει με δυσκολία, με ευθύνη των κυβερνησεων της τελευταίας 8 ετίας, και τώρα  αυτή η κυβέρνηση Τσίπρα θα δώσει την χαριστική βολή προς όφελος αρχικά των εισαγόμενων Βουλγάρικων δασικών προιόντων, και  των τοκογλύφων Γερμανών εντολέων ακολούθως , και παράλληλα εξυπηρετούνται οι "ψηφοθηρικές ανάγκες"  των  Υπουργών της σημερινής "κυβέρνησης".


 Το ρεπορτάζ είναι σε εξέλιξη θα επανέλθουμε στο θέμα του. 
         
                      ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ: fyllokaiftero@gmail.com




Ε.Δ.Ο
 http://fyllokaiftero1.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου