09 Δεκεμβρίου 2017

Η γλώσσα του σώματος για Ερντογάν και Παυλόπουλο... Ο... ΑΦΕΝΤΗΣ και το ... δουλικό!

Η γλώσσα του σώματος για Ερντογάν και Παυλόπουλο...



 Ο... ΑΦΕΝΤΗΣ και το ... δουλικό!

            Καλλιόπη Σουφλή
Δημοσιογράφος -Πολιτικός Αναλυτής

- Στην διπλωματία υπάρχει ειδικό μάθημα για την Γλώσα του Σώματος, οι Πρόεδροι όλων σχεδόν των κρατών πριν την ανάλυψη των καθηκόντων τους περνάν υποχρεωτικά απο σχολή και παρακολουθούν το μάθημα αυτό.
Ακομη και όταν γεννηθείς εκ φύσεως Αρχηγός παρακολουθείς το μάθημα αυτο της Γλώσας του Σώματος πόσο μάλλον όταν γεννήθηκες "παλτοκουβαλητής και κορδονοδέτης" προηγούμενων αλλά και νύν Πρωθυπουργών οι οποίοι  σε τοποθέτησαν για  να προωθήσουν τα κομματικα... και τα εν γένει πολιτικά τους συμφέροντα .
     
           Μανώλης Μάνου

Δημοσιογράφος -Πολιτικός Αναλυτής





Giannis Christopoulos


Για γέλια και για κλάματα.


Πηγή

Ερντογάν: Συνεχίζει να προκαλεί! αφου ξεφτίλισε την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- Η επίθεση στους Ελληνοκύπριους και η δίκαιη λύση για το Αιγαίο


Ερντογάν: Συνεχίζει να προκαλεί! Η επίθεση στους Ελληνοκύπριους και η δίκαιη λύση για το Αιγαίο | Newsit.gr

Μπορεί ο Ερντογάν να μην έκατσε πολύ στη χώρα μας όμως φρόντισε να κάνει την παρουσία του κάτι παραπάνω από αισθητή.
Μετά από τον «σσοκαριστικό» διάλογο με τον Προκόπη Παυλόπουλο και την ανατρεπτική συνέντευξη Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνει μία συνέντευξη πιο μαζεμένη όσον αφορά την Συνθήκη της Λωζάννης αλλά πιο προκλητική για την… Κύπρο.
Όλα αυτά βέβαια μετά από την αποστομωτική απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στην συνέντευξη Τύπου, ο οποίος φρόντισε να του υπενθυμίσουμε ότι το Κυπριακό υφίσταται λόγω εισβολής των Τούρκων στο νησί το 1974.

Ερντογάν: Τι συζήτησα με Παυλόπουλο και Τσίπρα

Ο Τούρκος Πρόεδρος σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Το Βήμα» μίλησε για τα όσα συζήτησε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα.
«Κατά τις επαφές μου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα επιβεβαιώσαμε την βούληση μας σε τομείς όπως το εμπόριο, οι μεταφορές και ο τουρισμός. Ο υφιστάμενος όγκος εμπορίου δεν αντανακλά το δυναμικό μεταξύ των δυο γειτονικών χωρών. Επιθυμούμε να αυξήσουμε τον όγκο αυτόν στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, στόχο τον οποίο θέσαμε το 2013».
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «είναι προφανές ότι έχουμε κάποιες διαφορές όσον αφορά την παραγωγή και τη χρήση των ενεργειακών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου. Ωστόσο, κοινός μας σκοπός είναι να επιτύχουμε μία μόνιμη ειρήνη στην περιοχή και να αυξήσουμε την ευημερία όλων σε αυτήν».

Θέλουμε δίκαιη λύση για το Αιγαίο

Όταν η κουβέντα φτάνει στο Αιγαίο και τις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις, ο Ερντογάν ζητάει δίκαιη λύση που θα συμφέρει και τις δυο πλευρές και μοιάζει να «ξεχνάει» τις καθημερινές παραβιάσεις της Τουρκίας.
«Η οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών δεν είναι το μοναδικό θέμα που προκύπτει από το Αιγαίο. Υπάρχουν πολλά ζητήματα προς επίλυση τα οποία συνδέονται μεταξύ τους.
Ως δυο παραλιακές χώρες του Αιγαίου, μπορούμε να επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα με μία προσέγγιση που να λαμβάνει υπ’ όψιν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα και των δυο πλευρών. Ομοίως η λύση που θα επιτευχθεί πρέπει να είναι περιεκτική και δίκαιη και για τις δυο πλευρές. Μόνο μια τέτοια λύση μπορεί να είναι βιώσιμη και μόνιμη. Εκ φύσεως τα θέματα αυτά τα συζητάμε με τον κ. Παυλόπουλο και τον κ. Τσίπρα.
Δίνουμε σημασία έτσι ώστε να γίνουν βήματα για την παρεμπόδιση κάποιων ενεργειών προκλητικού χαρακτήρα. Ως εκ τούτου τέτοια βήματα και ο θετικός λόγος θα συμβάλουν τόσο στο να ηρεμήσει η ατμόσφαιρα όσο και στο να διατηρηθούν ανοικτοί οι υφιστάμενοι δίαυλοι διαλόγου».

Ερντογάν: Η Τουρκία σέβεται την Συνθήκη της Λωζάννης

Ο Τούρκος Πρόεδρος μοιάζει λίγο πιο συγκρατημένος αυτή τη φορά για την συνθήκη της Λωζάννης, τονίζοντας ότι η Τουρκία την σέβεται. «Η Συνθήκη της Λωζάννης η βασική συμφωνία η οποία ρυθμίζει τις σχέσεις μας με την Ελλάδα και ορισμένες άλλες χώρες. Η Τουρκία δεσμεύεται και σέβεται την Λωζάννη, όπως και όλες τις άλλες συμφωνίες και υποχρεώσεις της. Ξεκινώντας δε από τις μειονότητες έως σήμερα έχει εφαρμόσει την Συνθήκη με ευαισθησία.
Από την άλλη πλευρά κατά διαστήματα τυγχάνει να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, προβλήματα ή λανθασμένες εφαρμογές, είτε σε διμερές επίπεδο είτε σε άλλα ζητήματα. Τα θέματα τα οποία έχουμε εκφράσει μέχρι σήμερα όσον αφορά τη Λωζάννη πρέπει να εξεταστούν στο πλαίσιο των ζητημάτων αυτών. Υπάρχει διαφορά μεταξύ των σημερινών συνθηκών, προβλημάτων και των μεθόδων λύσεων με αυτά που υπήρχαν πριν από 94 χρόνια».

«Οι Ελληνοκύπριοι συνεχίζουν να βλέπουν την Κύπρο ως ελληνικό νησί – Οι Τουρκοκύπριοι δεν θα γίνουν μειονότητα»

«Σκληρός» εμφανίστηκε όσον αφορά το Κυπριακό. Ο Ερντογάν δεν δίστασε να κατηγορήσει για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων τους Ελληνοκύπριους ενώ ξεκαθάρισε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα υποβαθμιστούν.

«Οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού συνεχίζονται εδώ και 50 χρόνια. Στη διάρκεια αυτού του μισού αιώνα, οι θέσεις όλων των πλευρών εκφράστηκαν επανειλημμένα μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια. Η εικόνα δε που εμφανίζεται κάθε φορά είναι ότι οι Ελληνοκύπριοι έχουν σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά την κατανομή της εξουσίας σε ένα πιθανό συνεταιρικό κράτος.

Αυτοί εξακολουθούν να βλέπουν την Κύπρο ως ελληνικό νησί. Εξάλλου ο λόγος της κατάρρευσης της Δημοκρατίας του 1960 σε μόλις τρία χρόνια ήταν αυτός. Θα ήθελα να πω ξεκάθαρα πως αυτό το όνειρο των Ελληνοκύπριων δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ. Οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται να υποβαθμιστούν ποτέ σε καθεστώς «μειονότητας» στο νησί στο οποίο είναι «συνιδιοκτήτες», όπως επιθυμούν οι Ελληνοκύπριοι.

Όσο δεν υπάρχει αλλαγή προς μια νοοτροπία που να έχει βάση την πολιτική ισότητα των Τουρκοκύπριων, οι διαπραγματεύσεις για επίλυση είναι καταδικασμένες.

Ερντογάν: «Θέλουμε η μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη να έχει δικαιώματα και ελευθερίες

Ο ίδιος μίλησε και για την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη, την οποία κατά την επίσκεψη του την αποκαλούσε, ομοεθνείς του. «Απαιτούμε να δοθεί η δυνατότητα στη μειονότητα να επωφεληθεί από τα απαραίτητα δικαιώματα και τις ελευθερίες σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες, τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ και των σύγχρονων διεθνών κανόνων.

Και αυτό το κάνουμε με διαφανή τρόπο. Σήμερα η τουρκική μειονότητα δυστυχώς αντιμετωπίζει προβλήματα σε τομείς όπως η αναγνώριση της εθνικής της ταυτότητας, η εκπαίδευση και οι θρησκευτικές ελευθερίες. Η προσδοκία της χώρας μας είναι η επίλυση αυτών των προβλημάτων και η αφαίρεση τους από την ημερήσια διάταξη των διμερών σχέσεων».

fyllokaiftero1.blogspot.com
Εθελ Δημοσ.Ομάδα
Μέσω: newsit
Πηγή: Εφημερίδα «Το Βήμα»

Ντάισελμπλουμ: Με το πρώτο ελληνικό μνημόνιο σώθηκαν οι ξένοι επενδυτές


Newsroom fyllokaiftero1.blogspot.comΝτάισελμπλουμ: Με το πρώτο ελληνικό μνημόνιο σώθηκαν οι ξένοι επενδυτές
Ο βασικός στόχος, κυρίως, του πρώτου ελληνικού μνημονίου ήταν να «σωθούν» επενδυτές εκτός Ελλάδας, παραδέχθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώπιον της Ευρωβουλής. Απαντώντας σε ερωτήσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη και του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup αναφέρθηκε στα «λάθη» του παρελθόντος.

«Τα πρώτα χρόνια έγιναν λάθη και στα πρώτα προγράμματα αυτοσχεδιάσαμε. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίσαμε τις τράπεζες ήταν δαπανηρός και μη αποτελεσματικός. Είναι αλήθεια ότι στόχος ήταν να σωθούν οι επενδυτές εκτός Ελλάδας και γι' αυτό είμαι υπέρ των κανόνων για το bail-in, έτσι ώστε να μην διασωθούν επενδυτές με χρήματα φορολογουμένων» είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ, απαντώντας στο κ. Μαριά, ενώ σημείωσε ότι επρόκειτο για μια τεράστια κρίση, καθώς κινδύνευε με πλήρη κατάρρευση ο χρηματοπιστωτικός τομέας, αφήνοντας πολλές χώρες με υψηλό χρέος.
Ωστόσο, ανέφερε ότι στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα χρειάστηκαν μόνο 4,5 δισ. για τις τράπεζες, καθώς είχε μεγάλη συμμετοχή ο ιδιωτικός τομέας.
Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια, είπε ότι «βρισκόμαστε κοντά» σε μια ιδιωτική λύση, έτσι ώστε να μη επιβαρυνθούν και πάλι οι φορολογούμενοι. Παράλληλα, ανέφερε ότι στην Ελλάδα γίνονται τα απαραίτητα για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δε θα είναι αυτές τα θύματα των πλειστηριασμών

Αναφορικά με το αν είναι δυνατή η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ, με τα χρήματα του προγράμματος που απομένουν, ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι από οικονομικής άποψης είναι λογικό, καθώς τα δάνεια του ΔΝΤ είναι πιο ακριβά από τα ευρωπαϊκά. Από πολιτικής απόψεως, ωστόσο, το Eurogroup επιθυμεί να παραμείνει το ΔΝΤ αναμεμειγμένο στο ελληνικό πρόγραμμα και με δικές του ευθύνες. Σε κάθε περίπτωση, υπενθύμισε ότι οι τελικές αποφάσεις για το χρέος θα ληφθούν αργότερα, όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, οπότε θα εξεταστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και μακροπρόθεσμα.

Τέλος, ο κ. Παπαδημούλης έθεσε το ζήτημα της λογοδοσίας του Eurogroup στο Ευρωκοινοβούλιο, σε σχέση και με τις προτάσεις της Επιτροπής για την εμβάθυνση της Ευρωζώνης. Ο απερχόμενος πρόεδρος ανέφερε ότι δεν πρέπει να αποκλείεται η διακυβερνητική μέθοδος και ότι τις περισσότερες φορές χρειάζεται ένα συνδυασμός κοινοτικής και διακυβερνητικής μεθόδου. «Οι δύο μέθοδοι θα συνεχίσουν να συνυπάρχουν και θα υπάρχουν και τριβές» ανέφερε.
Κληθείς δε να σχολιάσει την εκλογή του Πορτογάλου Μάριο Σεντένο ως διαδόχου του, αναφέρθηκε στο καλό παράδειγμα της Πορτογαλίας για την έξοδο της από το μνημόνιο, κάνοντας λόγο για «συμβολική ανταμοιβή» της χώρας.
Ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι πιθανόν να απορρίψουν την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δημιουργηθεί μια θέση υπουργού Οικονομικών της ΕΕ που να συνδυάζει τους ρόλους του επιτρόπου και του προέδρου του Eurogroup.

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ παρουσίασε ένα πακέτο μέτρων με στόχο την ενίσχυση της 19μελούς ευρωζώνης, στο οποίο περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός ευρωπαίου υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών που θα μπορούσε να αναλάβει καθήκοντα στο τέλος του 2019.
«Πιστεύω πως το Eurogroup θα επιμείνει να έχει τον δικό του πρόεδρο», δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απορρίπτοντας την ιδέα της διπλής ιδιότητας.
«Υπάρχει έντονα το αίσθημα στο Eurogroup ότι θα πρέπει να υπάρξει μια διάκριση ανάμεσα στον ρόλο του Eurogroup, που είναι μια ομάδα υποιυργών, και τον ρόλο της Κομισιόν, η οποία είναι ο φύλακας των συνθηκών», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, πρώην υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, τον οποίο θα διαδεχθεί στα μέσα Ιανουαρίου ο πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Μάριο Σεντένο.




Σοκ σε στρατόπεδο στο Μεσολόγγι: Μοίρασαν συσσίτιο με σκουλήκια σε νεοσύλλεκτους




Σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 4 βουλευτές του ΚΚΕ, παραθέτουν τις καταγγελίες φαντάρων, στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου, που λειτουργεί ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, ότι την 06/12/2017 χορηγήθηκε μεσημεριανό συσσίτιο που περιλάμβανε κοτόσουπα, στην οποία υπήρχαν σκουλήκια.
Όπως αναφέρεται στην ερώτηση του ΚΚΕ, «άμεση ήταν η αντίδραση των φαντάρων για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Υπήρξε έντονη διαμαρτυρία και ομαδικά εγκατέλειψαν το εστιατόριο.
Το γεγονός επιβεβαίωσαν και παρόντες αξιωματικοί της μονάδας. Η διοίκηση γνώριζε τα προβλήματα στο συσσίτιο, αφού μόλις πριν λίγες ημέρες, φαντάροι είχαν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για την κακή ποιότητά του.
Ωστόσο η απαράδεκτη αυτή κατάσταση εξακολούθησε να υπάρχει με αποκορύφωμα την ύπαρξη συσσιτίου με σκουλήκια.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες, αφού συχνά γίνονται καταγγελίες από στρατιώτες και άλλων μονάδων της χώρας, για την κακή ποιότητα των συσσιτίων.
Η κυβέρνηση δαπανά αρκετά δισεκατομμύρια για νατοϊκές δαπάνες. Δεν διστάζει όμως να κάνει διαρκώς περικοπές στα κονδύλια, σχετικά με την ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση της στρατευμένης νεολαίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να είναι συχνά τα φαινόμενα της απαράδεκτης και λειψής ποσότητας και ποιότητας των συσσιτίων, που τα στρατόπεδα χορηγούν στους στρατευμένους νέους.
Υπενθυμίζουμε ότι το ΚΚΕ είχε από τις 04/09/2017 καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, όπου ανάμεσα στα άλλα προβλήματα, ρωτούσε και τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε να εξασφαλίζεται επαρκής ποσότητα και ποιότητα σίτισης. Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ερώτηση ούτε καν απαντήθηκε, δείχνει την αδιαφορία της κυβέρνησης για τα προβλήματα διαβίωσης των φαντάρων».
Κατόπιν όλων αυτών το ΚΚΕ ερωτά του αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας:
-Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη βελτίωση της κατάστασης του συσσιτίου στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου;
-Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε γενναία αύξηση των κονδυλίων με σκοπό την βελτίωση συνολικότερα της ποιότητας και της ποσότητας των συσσιτίων που παρέχονται στα στρατόπεδα;


Με πληροφορία:eltupos.gr

Τα έσοδα απο τους υπερ φόρους στους εντολείς τους,  στην Τρόικα, και ... τα σκουλήκια για τροφή στα στρατευμένα  ελληνόπουλα τα δίνουν οι παρακάτω υποτακτικοί κύριοι της  γερμανικής Ε.Ε !!

Ηταν ληγμένα μπαχαρικά απο δωρεές;
 ήταν σκουληκιασμένα κρεατάκια στις σούπες που μαγειρεύτηκαν για τους φανταρους μας;

 Ο Π.Καμμένος και ο ΑΓΕΣ Στεφανής πήραν τον μισθό τους ; 

Γιατί δεν πάνε  να φάνε τα σκουλήκια-μπαχαρικά στο ΚΕΝ Μεσολογγίου;




fyllokaiftero1.blogspot.com
Εθελ Δημοσ.Ομάδα
στρατόπεδα; [etypos]

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.tilestwra.com/mas-serviroun-syssitio-skoulikia-h-katangelia-neosyllekton-sto-mesolongi/