23 Νοεμβρίου 2017

ΠΟΙΟΙΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ;....ΜΑΝΤΕΨΕ!!

Krasoblog
 Σωστά μάντεψες.

Σωστά μάντεψες.
 Σωστά μάντεψες.


 Σωστά μάντεψες.

Δώρο άδωρον το μέρισμα - Υπερβολική λιτότητα και το 2018 -Γι αυτό που θα πάρουν οι... έποικοι;, οι ρομά, οι αλβανοί και οι .....

Δώρο άδωρον το μέρισμα - Υπερβολική λιτότητα και το 2018






Πώς σχολιάζει μέρισμα και προϋπολογισμό το Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής

Λόγω φορολογίας και μείωσης επιδομάτων, όπως λέει η έκθεση - «Ο συνδυασμός λιτότητας και αδικίας μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας ενός προγράμματος προσαρμογής»

 Για ποιό μέρισμα μιλάτε μωρέ;

Γι αυτό που θα πάρουν οι... έποικοι;, οι ρομά, οι αλβανοί και οι πάσης φύσεως ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΤΩΧΟΙ;;;

ΠΟΙΟΥΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ;;;


     Καλλιόπη Σουφλή

'Εγκριτη πολιτική Αναλυτης

 



Λόγω φορολογίας και μείωσης επιδομάτων, όπως λέει η έκθεση - «Ο συνδυασμός λιτότητας και αδικίας μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας ενός προγράμματος προσαρμογής»

Ως μείγμα υπερβολικής λιτότητας, υψηλών πλεονασμάτων και χαμηλής ανάπτυξης χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό για το 2018 το αρμόδιο Γραφείο της Βουλής στη νέα του έκθεση.


«Η επιστημονική επιτροπή του Γραφείου εκφράζει την ανησυχία της για την επίμονη επιδίωξη υψηλότερων του στόχου (και των δεσμεύσεων της χώρας) πρωτογενών πλεονασμάτων» επισημαίνεται στην εισαγωγή της έκθεσης για να συνεχίσει: 

«Προφανώς συνεπάγονται υπερβολική λιτότητα και επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη. 

Όμως επηρεάζουν και τα διαπραγματευτικά περιθώρια της χώρας, επιτρέπουν στην κυβέρνηση να διοχετεύσει πόρους σε στόχους που έχουν για την ίδια πολιτική προτεραιότητα και οδηγούν στη δημιουργία ταμειακών αποθεμάτων, ιδίως για τη μεταβατική περίοδο μετά τη λήξη του Μνημονίου».


Σε άλλο σημείο τονίζεται πως «Σύμφωνα με το Σχέδιο Προϋπολογισμού, στόχος είναι να συζευχθεί η δημοσιονομική υπευθυνότητα με κοινωνική δικαιοσύνη. 

Με τη διπλωματική διατύπωση υπευθυνότητα, εννοείται η εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί στο τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής. 

Όπως όμως έχει υποστηριχθεί, ο συνδυασμός λιτότητας και αδικίας μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας ενός προγράμματος προσαρμογής».

Επίσης, η επιστημονική επιτροπή αμφισβητεί και τη δυνατότητα άσκησης κοινωνικής πολιτικής υπογραμμίζοντας «τη γενική στόχευση ως προς την κοινωνική διάσταση υπηρετεί μεν η εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και η διανομή του «κοινωνικού μερίσματος», αλλά αυτήν ακριβώς αντιστρατεύονται άλλα μέτρα που προβλέπει το ίδιο το Σχέδιο Προϋπολογισμού (π.χ. η σαφής προτίμηση υπέρ των έμμεσων φόρων, ειδικά όσο οι έμμεσοι φόροι δεν χρηματοδοτούν αναδιανεμητικές μεταβιβάσεις, η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά, η μείωση του επιδόματος θέρμανσης κ.α..


Επομένως το ίδιο το Σχέδιο Προϋπολογισμού αδυνατίζει εν μέρει το σχετικό επιχείρημα».

Δείτε εδώ την έκθεση



 

Πηγή

ΚΑΣΤΟΡΙΑ:  ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΟΠΗΣ ΜΙΑΣ  ΒΑΣΙΛΟΠΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΦΑΓΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΟΦΙΜΟΙ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017



Οι Σαουδάραβες χαλάνε την συμφωνία με την Ελλάδα λόγω... Λοβέρδου και παίρνουν πυρομαχικά 7 δισ. από τις ΗΠΑ!

Άλλο ένα πλήγμα έρχεται για την ελληνική οικονομία μετά τις αποκαλύψεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου σχετικά με την συμφωνία πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία καθώς οι Σαουδάραβες έκαναν πίσω γιατί θεωρούν ότι τέθηκε σε κίνδυνο η ταυτότητα των μελών που συμμετείχαν στην διάσκεψη στην ΓΔΑΕ και φοβούνται αντίποινα.

Αυτά είναι πρωτοφανή γεγονότα και φυσικά δεν γίνονται αποδεκτά από την κυβέρνηση του Ριάντ που αποφασίζει να δώσει αλλού τα πετροδόλαρά της και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων, διαμεσολαβητής της οποίας ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ, η Σαουδική Αραβία θα αγοράσει όπλα ακριβείας, ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από τους Aμερικανούς κατασκευαστές Raytheon και Boeing, σύμφωνα με έκθεση των ΜΜΕ.
Κι όλα αυτά την ώρα που οι φωνές για τα θύματα και την εξάπλωση της χολέρας στην Υεμένη όλο και πληθαίνουν.

Οι εταιρείες που επέλεξε το Ριάντ είναι οι Raytheon και Boeing, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Η αγορά αυτή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου πακέτου συνολικής αξίας 110 δισεκ. δολαρίων για την αγορά όπλων που είχε ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Σαουδική Αραβία τον Μάιο.
Οι δύο εταιρείες απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για τις πωλήσεις αυτές όταν τους ζητήθηκε από το Ρόιτερς.
Οι πωλήσεις όπλων στο βασίλειο και τα άλλα κράτη μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ) προκάλεσαν το τελευταίο διάστημα αντεγκλήσεις στο αμερικανικό Κογκρέσο, το οποίο βάσει του νόμου πρέπει να εγκρίνει αυτού του είδους τις συμφωνίες.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει ενημερώσει το Κογκρέσο επίσημα για την σχεδιαζόμενη πώληση των βομβών και ένα στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι «δεν σχολιάζουμε, δεν επιβεβαιώνουμε ούτε διαψεύδουμε πωλήσεις ωσότου να έχει ενημερωθεί επίσημα το Κογκρέσο» και πρόσθεσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα πάρει υπόψη της διαστάσεις όπως είναι «η ισορροπία (δυνάμεων) στην περιοχή», «τα ανθρώπινα δικαιώματα» και «οι επιπτώσεις για την αμυντική βιομηχανική βάση των ΗΠΑ» πριν αποφασίσει.
Η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας έχει επέμβει στον πόλεμο στην Υεμένη εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούθι, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν. Χιλιάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Υεμένη από τον Μάρτιο του 2015, όταν η συμμαχία αυτή ενεπλάκη στη σύρραξη, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.


Τον Νοέμβριο του 2016 η κυβέρνηση του δημοκρατικού τέως προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε αναστείλει την πώληση κατευθυνόμενων βομβών αξίας 1,29 δισεκ. δολαρίων εξαιτίας της κατακραυγής που είχε ξεσηκώσει ο τεράστιος αριθμός των θυμάτων μεταξύ των αμάχων στην Υεμένη.

Η πώληση είχε αρχικά εγκριθεί το 2015 και αφορούσε 8.000 βόμβες κατευθυνόμενες με λέιζερ, άλλες 10.000 βόμβες γενικής χρήσης και πάνω από 5.000 πτερύγια μετατροπής βομβών από απλές σε «έξυπνες», δηλαδή κατευθυνόμενες με λέιζερ ή GPS.
Τον Ιούνιο, η Γερουσία απέρριψε με 53 ψήφους υπέρ έναντι 47 κατά ένα νομοσχέδιο που είχε σκοπό να εμποδιστεί η πώληση ενός μέρους των πυρομαχικών που περιλαμβάνονταν στη συμφωνία του




2015.
Pronews

Στο εδώλιο ο Μαρτίνης για τη "μίζα"

Στο εδώλιο ο Μαρτίνης για τη "μίζα"
Στο εδώλιο στέλνει το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας τον πρώην πρόεδρο του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέα Μαρτίνη, τη σύζυγο του, Γεωργία και τον επιχειρηματία Δημήτρη Κάμπη για τη –κατά τις αρχές- "μίζα" των 3,1 εκατομμυρίων μάρκων.
Το αδίκημα που αντιμετωπίζουν είναι του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, από κοινού και μη, κατ΄εξακολούθηση και κατ΄επάγγελμα και συγκεκριμένα την υπόθεση τη "μίζα" που φέρεται να καταβλήθηκε προκειμένου η εταιρία ξενοδοχειακού εξοπλισμού Hospitalia International, να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια, συνάπτοντας τελικά σύμβαση με το "Ερρίκος Ντυνάν".
Ο Ανδρέας Μαρτίνης έχει αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας.
capital.gr

ΦΛΩΡΙΝΑ: Εκπαιδευτική επίσκεψη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας στη Θεσσαλονίκη (pics)

Δουλειές σπιτιού: Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου!!!




Το πλύσιμο των πιάτων, το σκούπισμα ή το δίπλωμα των ρούχων μπορεί να μην είναι το καλύτερό σας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης ωστόσο, οι απλές καθημερινές δραστηριότητες μπορούν να παρατείνουν τη ζωή.
Η αμερικανική μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που κάνουν ακόμη και ελαφριές δουλειές του σπιτιού διατρέχουν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
Όσες αφιέρωναν 30 λεπτά την ημέρα σε δουλειές, όπως το σκούπισμα ή το πλύσιμο των παραθύρων, είχαν 12% μειωμένο κίνδυνο θανάτου.
Αντίστοιχα, όσες αφιέρωναν μισή ώρα την ημέρα σε μέτρια έως έντονη δραστηριότητα, είχαν 39% μειωμένο κίνδυνο θανάτου. Τέτοια είναι το ζωηρό περπάτημα και το χαλαρό ποδήλατο.
Δουλειές σπιτιού: Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Τα ευρήματα της νέας μελέτης προστίθενται σε αυτά προηγούμενων μελετών, σύμφωνα με τα οποία όλες οι μορφές άσκησης είναι βοηθητικές.
«Το να κάνει κάποιος κάτι, είναι καλύτερο από το τίποτα, ακόμη και όταν πρόκειται για δραστηριότητες που κινούνται σε επίπεδα κάτω του προτεινόμενου» σημειώνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης καθηγητής Michael LaMonte από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας και Επαγγελμάτων Υγείας του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο στη Νέα Υόρκη.

Η μελέτη συμπεριέλαβε πάνω από 6.000 γυναίκες ηλικίας 63-99 ετών, οι οποίες φοορούσαν αισθητήρες που κατέγραφαν τα επίπεδα δραστηριότητας.
Οι ήπιες δραστηριότητες ήταν σε επίπεδα λίγο υψηλότερα από αυτά που ορίζονται ως «καθιστικά», ανέφεραν οι ερευνητές.

Οι δραστηριότητες αυτές αντιπροσωπεύουν πάνω από το 55% των καθημερινών δραστηριοτήτων των ηλικιωμένων.
«Τα ευρήματα είναι σημαντικά, γιατί σύμφωνα με τις ισχύουσες κατευθυντήριες οδηγίες για τη δημόσια υγεία, τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας πρέπει να είναι τουλάχιστον μέτρια ή υψηλότερα προκειμένου να αποφέρουν οφέλη για την υγεία», δήλωσε ο LaMonte.
«Η μελέτη μας δείχνει, για πρώτη φορά σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, ότι η υγεία ωφελείται ακόμη και από φυσική δραστηριότητα που κυμαίνεται σε επίπεδα χαμηλότερα από τις κατευθυντήριες οδηγίες» πρόσθεσε.
Τα οφέλη ήταν παρόμοια για γυναίκες κάτω και άνω των 80 ετών, ανεξαρτήτως φυλετικής προέλευσης και βάρους.
Παρότι η μελέτη επικεντρώθηκε σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, οι ερευνητές λένε ότι τα ευρήματά τους στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα σε νεώτερες γυναίκες και άνδρες για τη σημασία υιοθέτησης υγιεινών συνηθειών σχετικών με τη σωματική δραστηριότητα, όταν ακόμη είναι νέοι, ώστε να έχουν περισσότερες πιθανότητες να τις διατηρήσουν μεγαλώνοντας.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Geriatrics Society.
  
ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

Γ. Ζεμπιλιάδου: «Η Δυτική Μακεδονία χάνει τη διαχείριση των λιμνών της που παραχωρείται σε γειτονικές Περιφέρειες!»


zempiliadou_georgia_1Το πέτυχε και αυτό ο κ. Καρυπίδης και η Περιφερειακή του αρχή!
Η Δυτική Μακεδονία είναι η μόνη από τις 13 Περιφέρειες της χώρας που με βάση το σχέδιο Νόμου για τους νέους Φορείς Διαχείρισης Φυσικών Περιοχών όχι μόνο δεν αποκτά κανέναν νέο Φορέα, αλλά χάνει και έναν απ” τους δύο που είχε, αυτόν της λίμνης Καστοριάς.
Έτσι, η διαχείριση των Λιμνών μας μαζί με τη διαχείριση των ορεινών όγκων του Βούρινου, του Βόρα και του Βιτσίου περνάει στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ ο Γράμμος περνάει στο Φορέα Διαχείρισης της Πίνδου με έδρα το Ζαγόρι της Περιφέρειας Ηπείρου.
Για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα καταθέσαμε ήδη σχετική ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, απ” το περιεχόμενο της οποίας φαίνεται ξεκάθαρα πως θα χάναμε και τον υφιστάμενο Φορέα Διαχείρισης των Πρεσπών, ο οποίος διασώθηκε και παραμένει στην ευθύνη της Περιφέρειας μας, λόγω του διεθνούς χαρακτήρα του και των διακρατικών δεσμεύσεων που υπάρχουν.
Είναι προφανής η προσπάθεια του αρμόδιου Υπουργείου να εντάξει σε καθεστώς διαχείρισης, βιαστικά και με προχειρότητα, όλες τις περιοχές Natura της Χώρας μας, λόγω των επικείμενων κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτό όμως γίνεται σε βάρος ΜΟΝΟ της Δυτικής Μακεδονίας από τις δεκατρείς Περιφέρειες, παρόλο που έχει τις περισσότερες λίμνες και τα περισσότερα επιφανειακά νερά σε πανελλαδικό επίπεδο.
Γιατί βρέθηκε η Δυτική Μακεδονία με έναν μόλις Φορέα όταν η γειτονική Ήπειρος, για παράδειγμα, έχει πέντε (5), που μάλιστα επεκτείνονται ακόμα περισσότερο ενσωματώνοντας σε έναν υπερφορέα και τον Γράμμο που ως περιοχή Natura διαθέτει και εγκεκριμένη Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και ετοιμότητα για να ξεκινήσουν έργα διαχείρισης;
Γιατί η Διαχείριση των Λιμνών μας πηγαίνει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας;
Γιατί ο Περιφερειάρχης και η Περιφερειακή του Αρχή δεν απέτρεψαν αυτή την εξέλιξη;
Οι αρνητικές επιπτώσεις που αυτή η Διοικητική αλλαγή θα επιφέρει είναι πρόδηλες.
Τα έργα θα καθυστερήσουν, οι νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν σε άλλες περιοχές και η άυλη πολιτιστική κληρονομιά μας, που δένει αρμονικά, λίμνες, βουνά και ανθρώπους θα χαθεί ανάμεσα σε ψυχρά διοικητικά όρια Φορέων Διαχείρισης που θα προσπαθούν να συνδέσουν και να διαχειριστούν ασύνδετες μεταξύ τους περιοχές.
Η δική μας πρόταση είναι η Δυτική Μακεδονία, εκτός από τον υφιστάμενο Φορέα Διαχείρισης των Πρεσπών, να διεκδικήσει να ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ τον Φορέα για την Λίμνη της Καστοριάς και να τον ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ.
Ο Φορέας της Λίμνης Καστοριάς πρέπει να επεκταθεί παίρνοντας και τις πέντε Λίμνες της Περιφέρειας μαζί με τον Άγρα που έχει άμεση σύνδεση με τις λίμνες μας, το Μπούρινο και το Βίτσι.
Αφού εκχωρούμε τα βουνά μας, τον Γράμμο στην Ήπειρο, τον Βόρα και Βέρμιο στην Κεντρική Μακεδονία τουλάχιστον ας κρατήσουμε τις λίμνες μας. Τα νερά μας.
Να διατηρήσουμε δηλαδή τους δύο Φορείς Διαχείρισης που είχαμε επεκτείνοντας τον ένα από αυτούς.
Αυτός ο Σχεδιασμός που έγινε με προσχηματική Διαβούλευση και ερήμην του Περιφερειακού Συμβουλίου, των Δήμων και των Φορέων της Περιφέρειας πρέπει να ανατραπεί.
Δυστυχώς για μια ακόμα φορά η άγνοια και η αδυναμία της Περιφερειακής αρχής να ασκήσει σωστά τα καθήκοντα της στοιχίζουν ακριβά σε όλους μας.
Γεωργία Ζεμπιλιάδου
Περιφερειακή Σύμβουλος
Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»
 

Η απίστευτη δύναμη του παντζαριού – Μπορεί να γιατρέψει αυτές τις 12 ασθένειες


Το χρώμα των λαχανικών αποκαλύπτει πολλά για τη θρεπτική τους αξία. Οι χρωστικές ουσίες μαρτυρούν την παρουσία πολλών ευεργετικών φυτοθρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών.
Τα παντζάρια έχουν ένα βαθύ πορφυρό χρώμα με αρκετές παραλλαγές ανάλογα την ποικιλία. Τρώγονται κρύα στις σαλάτες, αλλά και ζεστά στο φαγητό. Για χιλιετίες είναι γνωστά γι…

Το χρώμα των λαχανικών αποκαλύπτει πολλά για τη θρεπτική τους αξία. Οι χρωστικές ουσίες μαρτυρούν την παρουσία πολλών ευεργετικών φυτοθρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών.
Τα παντζάρια έχουν ένα βαθύ πορφυρό χρώμα με αρκετές παραλλαγές ανάλογα την ποικιλία. Τρώγονται κρύα στις σαλάτες, αλλά και ζεστά στο φαγητό. Για χιλιετίες είναι γνωστά για τις φαρμακευτικές ιδιότητές τους και τις θετικές επιδράσεις στο σώμα.
12 Οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση παντζαριὠν

1. Προλαμβάνει τον καρκίνο
Η ουσία βετανίνη, ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στα πατζάρια, έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει τον σχηματισμό καρκινικών όγκων. Μάλιστα, το φαρμακευτικό σκεύασμα Adriamycin που χορηγείται στη χημειοθεραπεία περιέχει συνθετική βετανίνη. Γιατί να μην προστατευτείτε λαμβάνοντας αυτή την ισχυρή ένωση κατ ‘ευθείαν από τα παντζάρια; (1).

2. Θεραπεύει τη δυσκοιλιότητα
Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!
Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για την σωστή πέψη των τροφών στο πεπτικό σύστημα, καθαρίζουν την εσωτερική μεμβράνη των εντέρων και δεσμεύουν τις τοξίνες οδηγώντας τες έξω από τον οργανισμό.

3. Συμβάλει στην αποτοξίνωση του ήπατος
Οι φυτοχημικές ουσίες βεταΐνη, βηταλαϊνης, και πηκτίνη που περιέχει το παντζάρι υποστηρίζουν τη σωστή λειτουργία του ήπατος. Η βεταϊνη αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους στο συκώτι και έτσι προλαμβάνει την λιπώδη νόσο του ήπατος και άλλες ασθένειες και βλάβες που έχουν σχέση με αυτό. Από την άλλη πλευρά, η βηταλαϊνη είναι ένας ισχυρός αντι-φλεγμονώδης και αντιοξειδωτικός παράγοντας ενώ η πηκτίνη βοηθά στην πέψη.
4. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Τα νιτρικά άλατα, που απαντώνται σε λαχανικά όπως τα παντζάρια και σε άλλα φυλλώδη λαχανικά, μετατρέπονται σε μονοξείδιο του αζώτου στο σώμα. Το μονοξείδιο του αζώτου χαλαρώνει και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, αυξάνοντας τη ροή του αίματος. Έτσι, μειώνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει τη φυσική απόδοση, και λειτουργεί σαν θεραπεία για την δρεπανοκυτταρική αναιμία (2). Το αμινοξύ βεταϊνη, που είδαμε και πιο πριν, αποτρέπει επίσης τη συσσώρευση ομοκυστεΐνης (ένα άλλο αμινοξύ) στο αίμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στο κυκλοφορικό σύστημα.
5. Περιέχει σίδηρo

Πολλοί άνθρωποι δεν παίρνουν αρκετό σίδηρο από τη διατροφή τους, πράγμα που οδηγεί στην κόπωση σε πιο ήπια μορφή και σε αναιμία στην ακραία περίπτωση έλλειψης. Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς τρόπους στερώντας από τα κύτταρά του σώματός το οξυγόνο. Επίσης, τα παντζάρια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά το σώμα σας να απορροφήσει το σίδηρο.

6. Ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου και τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης
Η έμμηνος ρύση και εμμηνόπαυση είναι γνωστό ότι προκαλούν ορμονική ανισορροπία. Τα φυτοχημικά που βρίσκονται στα παντζάρια βοηθούν στην εξισορρόπηση των ορμονών και αυξάνουν την παραγωγή οιστρογόνων ελαχιστοποιώντας τα μηνιαία σκαμπανεβάσματα της διάθεσης. Επιπλέον, ο σίδηρος βοηθά στην παραγωγή αιμοπεταλίων, μειώνοντας την κόπωση και την ευερεθιστότητα. Τέλος, η βιταμίνη Β9 (φολικό οξύ) βοηθά στη ρύθμιση της έμμηνου ρύσης.
7. Σταθεροποιεί τη διάθεση και την ψυχική υγεία

Τα παντζάρια περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που προωθεί το αίσθημα ευεξίας και χαλάρωσης. Επίσης, η βεταΐνη προκαλεί την παραγωγή της ένωσης SAM-e μέσω του μεταβολισμού (ως το αποτέλεσμα της σύνθεσης αμινοξέων), η οποία είναι ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό. (3) Επιπλέον, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη και να προλάβει την άνοια.

8. Βελτιώνει τη μυϊκή δύναμη, την αντοχή και την απόδοση
Τροφοδοτεί τους μύες με αυξημένη ροή αίματος πλούσια σε σίδηρο, νιτρώδη και μαγνήσιο. Μια μελέτη στο Washington University School of Medicine στο St. Louis του Μιζούρι έδειξε ότι η μυϊκή δύναμη αυξάνετε σημαντικά σχεδόν αμέσως μετά την κατανάλωση χυμού παντζαριού (4).
9. Φροντίζει το δέρμα
Το φυλλικό οξύ είναι μία από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος. Επίσης, μπορεί να προλάβει τον καρκίνο του δέρματος και επαναφέρει την φυσική χρώση του δέρματος στην περίπτωση της λεύκης (5, 6).

10. Αποτρέπει προβλήματα και δυσμορφίες στο έμβρυο
Το φυλλικό οξύ έχει καθοριστικό ρόλο στην υγιή ανάπτυξη του εμβρύου. Ειδικότερα, η συγκεκριμένη χημική ένωση διασφαλίζει τη σωστή ανάπτυξη του νωτιαίου μυελού του εμβρύου και αποτρέπει τον κίνδυνο των δυσμορφιών όπως η δισχιδής ράχη (7). Τα παντζάρια ελαττώνουν επίσης το άγχος που μεταφέρει το έμβρυο στη μητέρα με τη βελτίωση της πέψης και της ανοσίας του οργανισμού, καθώς και την πρόληψη της οστεοπόρωσης και του πόνου στις αρθρώσεις που προκαλούνται από την εγκυμοσύνη.

11. Καταπολεμά τη φλεγμονή
Αυτή η κόκκινη ρίζα περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που αντιμετωπίζουν τις βλάβες των κυττάρων και έχει αντι-φλεγμονώδεις παράγοντες που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης φλεγμονής και καρκίνου (8).

12. Κατεβάζει την υψηλή αρτηριακή πίεση
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα παντζάρια έχουν την ικανότητα να βελτιώνουν τη ροή του αίματος εξασφαλίζοντας έτσι την υγεία των αιμοφόρων αγγείων. Μάλιστα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι η καθημερινή λήψη ενός ποτηριού χυμού παντζαριού μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση σε άτομα με υπέρταση, ακόμη και σε αυτούς των οποίων η υψηλή αρτηριακή πίεση δεν ελέγχεται από τη φαρμακευτική αγωγή. (9).

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο fyllokaiftero1.blogspot.com
 δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

http://share24.gr
Πηγή: tonwtiko.com

ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑΛΙΑ ΚΑΡΦΙΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ -Άγριο ξύλο και συμπλοκές Λαθροπροσφύγων στις Θερμοπύλες


 Στειλιάρια, σπασμένα τζάμια και ρόπαλα – Μεγάλη δύναμη της αστυνομίας στην περιοχή
 
Χαμός το βράδυ της Τετάρτης (22/11) στο Hot-spot Θερμοπυλών με τη συμπλοκή δεκάδων προσφύγων, κατάσταση που από θαύμα δεν έδωσε κάποιον σοβαρότατο τραυματισμό.
Οι συμπλεκόμενοι που ήταν ένοικοι και των δύο κτιρίων, χρησιμοποίησαν στειλιάρια, σπασμένα τζάμια και γενικά όποιο αντικείμενο μπορούσε να προξενήσει ζημιά στον αντίπαλο.

ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ LIDL ΕΣΤΕΙΛΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΕΙΝΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΕΥΡΩ

Γροθιά στο στομάχι! Αν αληθεύει αυτό που διαβάζουμε ότι έχει γίνει στα lidl της Ν. Αρτάκης ΠΡΕΠΕΙ να πάμε όλοι μας να….

Τo διαβάζουμε από τους συναδέλφους του evialead.gr.....

Η ομάδα μας μέχρι και αυτήν την ώρα δεν έχει καταφέρει να το διασταυρώσει!
Κρίνουμε ωστόσο ότι η είδηση είναι ιδιαίτερα σοβαρή!

Μια τραγική ιστορία εκτυλίχθηκε,την Τρίτη, στο κατάστημα LIDL της Ν. Αρτάκης. Ένας πεινασμένος μεσήλικας, ταλαιπωρημένος και ευρισκόμενος σε απόγνωση καθώς είχε μέρες να φάει, έκανε το απονεννοημένο.

Μπήκε στο κατάστημα LIDL της Ν. Αρτάκης, πήρε διάφορα φαγώσιμα αξίας 12 ευρώ!!! και προσπάθησε να τα περάσει από το ταμείο κρυφά προκειμένου να βγει έξω και να χορτάσει, την πείνα που τον ταλαιπωρούσε.
Ωστόσο, καθώς ο άνθρωπος δεν είναι “επαγγελματίας” κλέφτης και καθώς, ότι έκανε, το έκανε γιατί πεινούσε, ήταν λογικό να τον αντιληφθούν οι υπάλληλοι του καταστήματος.
Οι οδηγίες που έχουν από την διεύθυνση, σε περιπτώσεις κλοπής, είναι να καλούν την Αστυνομία, όπως και έπραξαν. Σε λίγη ώρα ήρθε το περιπολικό και οι Αστυνομικοί βρήκαν τον ταλαίπωρο μεσήλικα σε μαύρο χάλι, να υποστηρίζει ότι πήρε τα τρόφιμα γιατί πεινούσε.
Φυσικά, η διεύθυνση του καταστήματος, ακολουθώντας τις οδηγίες τις οποίες έχει, υπέβαλλε μήνυση για κλοπή και ο ταλαίπωρος και πεινασμένος μεσήλικας, συνελήφθη με την κατηγορία της κλοπής (ευτελούς αξίας).
Ευτυχώς, στο κρατητήριο, μεγαλούργησε ο ανθρωπισμός των Αστυνομικών, οι οποίοι (και τους αξίζουν συγχαρητήρια) φρόντισαν ώστε ο άνθρωπος αυτός να χορτάσει.

Η ΠΙΕΡΙΚΗ και το fyllokaiftero1.blogspot.com   δεν υιοθετούν  την είδηση!...
Περιμένουμε οι Γερμανοί της lidl να την διαψεύσουν! Με αποδείξεις όμως γιατι δεν είναι η πρωτη φορά αλλά ίσως η 101η φορά που μια τέτοια - παρόμοια είδηση βγαίνει στην δημοσιοτητα ..
ΠΙΕΡΙΚΗ
evialead.gr

Φωτίου: Μεσαία τάξη όσοι βγάζουν 7.500 ευρώ τον χρόνο!


Η κ. Φωτίου έβαλε χαμηλά τον πήχη για τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης.


«Όλοι έχουν φορολογηθεί αναλόγως» δήλωσε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, ερωτηθείσα για την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης.
Η κ. Φωτίου έβαλε χαμηλά τον πήχη για τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης, λέγοντας ότι η ΕΛΣΤΑΤ το 2009 έκανε λόγο για ατομικό ανώτατο εισόδημα στα 11.500 με 16.000 ευρώ ετησίως, ενώ το 2015, οπότε ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την εξουσία, το εισόδημα είχε φτάσει στα 7.500 ευρώ ετησίως.
Η κ. Φωτίου αντέκρουσε τα περί φτωχοποίησης της μεσαίας βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ και υπογράμμισε ότι το ανώτατο κοινωνικό εισόδημα είναι αυτό που αποτυπώνει η ΕΛΣΤΑΤ. «Κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς φορολογία» σημείωσε η υπουργός.
Επέμεινε ότι δεν υπάρχουν μειώσεις στις κοινωνικές δαπάνες αλλά αντίθετα, φέτος θα υπάρξουν αυξήσεις από πόρους που, όπως είπε, βρέθηκαν με αίμα. «Προσπαθούμε να επουλώσουμε τεράστιες πληγές τις οποίες κληρονομήσαμε» ανέφερε.
«Ο λαός λέει Κυριακή κοντή γιορτή, Δευτέρα κοντή γιορτή λοιπόν, ας περιμένουμε όπως έγινε το Βατερλώ για τη δημόσια τάξη, θα γίνει και ένα άλλο Βατερλώ του Μητσοτάκη, το τι είναι και δεν είναι καθαρό θα αποκαλυφθεί με στοιχεία τη Δευτέρα» δήλωσε επίσης για την πολύκροτη υπόθεση για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 
fwtiou-mesaia-taksi-osoi-bgazoun-7500-eurw-ton-xrono



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Δείτε ποιοι ΒΡΑΒΕΥΣΑΝ τον Τσίπρα!

Το βραβείο Πολιτικους Σθένους είναι της  ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 

 fyllokaiftero@gmail.com

Ο Αλέξης Τσίπρας θα παραλάβει στη Γαλλία το Βραβείο...
Πολιτικού Σθένους, ένα βραβείο με το οποίο στο παρελθόν έχουν τιμηθεί κι άλλοι πολιτικοί όπως ο Εμμανουέλ Μακρόν, η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Νικολά Σαρκοζί, η Άνγκελα Μέρκελ.

Το βραβείο αυτό είναι μια ιδέα της εταιρίας...Rothschild & Co, αν σας λέει κάτι αυτό το όνομα!




Επιπλέον,  ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βραβευτεί κι από ένα εποχιακό Περιοδικό ονόματι «Politique internationale» του Patrick Wajsman. 

Ποιος είναι όμως αυτός ο άνθρωπος;

Πρόκειται για έναν νεοφιλελεύθερο δημοσιογράφο, ο οποίος υποστηρίζει τα συμφέροντα των τραπεζών! (έχουμε και στην Ελλάδα πολλούς τέτοιους)


Για να αντιλαμβανόμαστε τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που βραβεύουν τον κ. Τσίπρα...

πηγη

Στην Ελλάδα της κατοχής στην Αχαΐα: Πήγε να μαζέψει τις ελιές και έλειπαν τα … δέντρα! Τα έκοψαν από τη ρίζα! (εικόνες)

Απίστευτο αυτό που συνέβη σε χωριό της δυτικής Αχαΐας και συγκεκριμένα στα Μανετέικα.

Πήγαν να μαζέψουν τις ελιές τους και είδαν τα δέντρα κομμένα και μάλιστα από τη ρίζα!

Η καταστροφή είναι αρκετά μεγάλη για τους ιδιοκτήτες της αγροτικής έκτασης καθώς όπως μας είπαν έχουν κοπεί τέσσερις μεγάλες ελιές.

Οι ελιές, είχαν φέτος πολύ καρπό και το λάδι που θα έδιναν ήταν σωτήριο για την οικογένεια για όλη τη χρονιά.

Οι άγνωστοι, προφανώς εκμεταλλλεύτηκαν το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες, διαμένουν μακριά από την περιοχή. Και χθες όταν πήγαν να τις μαζέψουν, είδαν αυτή την εικόνα!

Από
hliasgeo

Πηγή: tempo24.news

Μετανάστες επιχείρησαν να βιάσουν ομαδικά30χρονη Ελληνίδα στο Άργος – Τραυμάτισαν τα δύο αδέλφια της




ΑναΔημοσίευση: 22 Νοεμβρίου 2017, 11:29 πμ | Ανανέωση: Νοέμβριος 22, 2017 στις 11:57 πμ
Εφιαλτικές στιγμές πέρασε μια 30χρονη που δέχθηκε επίθεση από ένα πλήθος… ξαναμμένων μεταναστών, οι οποίοι ξεπήδησαν από ένα γιαπί κοντά στο σπίτι της, στην πόλη του Άργους, όταν την είδαν να περνάει μόνη και όρμησαν κατά πάνω της απλώνοντας τα χέρια τους όπου έβρισκαν!

Πανικόβλητη η κοπέλα άρχισε να καλεί σε βοήθεια και τις φωνές της άκουσε ένας από τους δυο αδελφούς της που επέστρεφε εκείνη την ώρα στο σπίτι τους. Μάταια, όμως, προσπαθούσε να απομακρύνει την αδελφή του από τους περίπου 20 Πακιστανούς και Αφγανούς μετανάστες και χρειάστηκε να επέμβει ο άλλος αδελφός τους που άκουσε την φασαρία και έτρεξε να βοηθήσει.

Όμως, οι εξαγριωμένοι αλλοδαποί φώναξαν… ενισχύσεις από το γιαπί, απ’ όπου βγήκαν και άλλοι μετανάστες οπλισμένοι με καδρόνια και επιτέθηκαν στα δυο αδέλφια τραυματίζοντάς τα! Οι επιτιθέμενοι εξαφανίστηκαν σε μια στιγμή, όταν αντιλήφθηκαν ότι οι περίοικοι είχαν καλέσει την Αστυνομία.

Ωστόσο, από τις προσαγωγές που έκαναν οι αστυνομικοί, τα αδέλφια της 30χρονης αναγνώρισαν τρία άτομα τα οποία διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν παράνομα στην χώρα. Το απίστευτο περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής και την Δευτέρα οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, με κατηγορίες για απόπειρα βιασμού, πρόκληση σωματικών βλαβών και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Είναι αυτοί που… λιάζονται στις πλατείες κατά την Τασία Χριστοδουλοπούλου και κάνει ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να μας τους επιβάλει, θέλοντας δήθεν να τους ενσωματώσει στον ελληνικό κοινωνικό ιστό. Άνθρωποι που έχουν ζωώδη ένστικτα δεν μπορούν να αφομοιωθούν ότι και να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.


 pentapostagma.gr