11 Νοεμβρίου 2017

Εισβολές-"προσφυγικές" ροές λάθρο δίχως τέλος -Πάνω από 15.200 άτομα στα νησιά του Αιγαίου

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΣΦΥΞΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ


Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων από την Τουρκία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Σύμφωνα με το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου, αυτή τη στιγμή (11 Νοεμβρίου) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται συνολικά 15.231 άτομα, από περίπου 13.000 που βρίσκονταν εκεί πριν από δύο μήνες.
Ειδικότερα, στη Λέσβο, που αντιμετωπίζει και τις μεγαλύτερες ροές, αυτή τη στιγμή βρίσκονται 8.170 άτομα, με τις νέες αφίξεις να ανέρχονται σε 85, την ίδια στιγμή που στη Χίο είχαμε 66 νέες αφίξεις προσφύγων, με τα άτομα που είναι εκεί να ανέρχονται σε 2.397. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στη Σάμο, με 2.397 πρόσφυγες να παραμένουν στο νησί, ενώ σε Λέρο και Κω τα νούμερα είναι σαφώς χαμηλότερα (997 και 1.127 αντίστοιχα).

Nέες αφίξεις

Μάλιστα, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 10/11, πλωτό σκάφος της Frontex προέβη στον εντοπισμό και στη διάσωση 62 προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή αεροδρομίου Μυτιλήνης, οι οποίοι επέβαιναν σε λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, ενώ το ελληνικό Λιμενικό Σώμα προέβη στον εντοπισμό και στη διάσωση 44 προσφύγων, επίσης τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, στη θαλάσσια περιοχή Μυτιλήνης ν. Λέσβου.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η κατάσταση στα νησιά, αντί να βελτιώνεται σταδιακά λόγω χειμώνα, επιβαρύνεται, με τις συνθήκες να είναι τραγικές τόσο στα hotspots, όσο και στα κρατητήρια των νησιών του ανατολικού Αιγαίου από τους υπεράριθμους παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες.
Ο συγκεντρωτικός πίνακας της 11ης Νοεμβρίου 2017:

Το ρεπορτάζ του Guardian
Τις προηγούμενες ημέρες, τις εντάσεις ανάμεσα στην τοπική κοινωνία της Λέσβου και της ελληνικής κυβέρνησης, με αφορμή τον υπερπληθυσμό στα κέντρα κράτησης και φιλοξενίας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κατέγραψε ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, επισημαίνοντας ότι οι δημοτικές Αρχές αντιδρούν οργισμένα στις προτάσεις περί επέκτασης των καταυλισμών και δημιουργίας νέων, θεωρώντας ότι έτσι θα λειτουργήσουν ως δέλεαρ για νέους πρόσφυγες και μετανάστες.
«Η εκρηκτική διάθεση είναι ανάλογη με τον αυξανόμενο αριθμό των αιτούντων άσυλο στη Λέσβο», έγραφε το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται μόνο στον καταυλισμό της Μόριας, που κατασκευάστηκε για την προσωρινή στέγαση όχι περισσότερων των 2.000 ανθρώπων.
Και συνέχιζε αναφέροντας ότι σε μια πόλη όπως η Μυτιλήνη, με πληθυσμό περί τις 30.000 κατοίκους, ζουν σε διάφορες επίσημες και ανεπίσημες δομές περισσότεροι από 8.000 πρόσφυγες και μετανάστες, που έχουν εγκλωβιστεί λόγω της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας και αναμένουν να εξεταστεί το αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλει.
Σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα, δε, ο δήμαρχος της Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιτρέπει να μετατραπεί το νησί σε μια τεράστια φυλακή. «Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε πολιτικές που μετατρέπουν τη Λέσβο και άλλες παραμεθόριες περιοχές σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου καταρρακώνεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια», είπε. «Η κυβέρνηση απέτυχε να τηρήσει την υπόσχεσή της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα και να μεταφέρει αυτούς τους ανθρώπους από το νησί».
Και ο Guardian κατέληγε αναφέροντας ότι αξιωματούχοι στην Αθήνα, ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα, αποφεύγουν να επιρρίψουν ευθέως στην Τουρκία την ευθύνη για την αύξηση των προσφυγικών ροών, αποδίδοντάς την στην ένταση των ευρω-τουρκικών σχέσεων. «Είμαστε γείτονες της Τουρκίας, δεν είμαστε το Λουξεμβούργο και άρα είμαστε προσεκτικοί στο τι λέμε», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας. «Αυτό που βλέπουμε είναι ένα πολιτικό παιχνίδι. Όποτε η Τουρκία θέλει να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη ανοίγει τη στρόφιγγα και αφήνει να περάσουν περισσότεροι άνθρωποι».

Τίτλος:
fyllokaiftero1.blogspot.com
Πηγή:  

Παγκοσμίου φήμης επιστήμονας βρήκε αποδείξεις ότι υπάρχει Θεός!!




O διάσημος θεωρητικός φυσικός Michio Kaku, καθηγητής στην έδρα Henry Semat
Θεωρητικής Φυσικής, στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, συγγραφέας πολλών βιβλίων και ένας εκ των υποστηρικτών της κοσμολογικής θεωρίας των χορδών (string field theory), ισχυρίζεται ότι έχει βρει αποδείξεις της δράσης μιας δύναμης που «κυβερνά τα πάντα».
Ο γνωστός θεωρητικός φυσικός Michio Kaku λέει ότι έχει δημιουργήσει μια θεωρία που θα μπορούσε να αποδείξει την ύπαρξη του Θεού.
Σύμφωνα με το γνωστό επιστήμονα, ζούμε σε ένα είδος κοσμικού Matrix που εισάγονται σε ένα σύστημα κανόνων που δημιουργήθηκε από μια υψηλότερη νοημοσύνη.



-ickic.eu

'Εκλεισαν οι οι Βρεφικοί Σταθμοί του Δήμου Καστοριάς γιατί άφησαν απλήρωτους 5 μήνες τους εργαζόμενους








Την παρασκευή 10 Νοεμβρίου οι Βρεφικοί  Σταθμοί του Δήμου Καστοριάς έκλεισαν

Οι εργαζόμενοι των Βρεφικών Σταθμών του Δήμου Καστοριάς προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας με απρόβλεπτη διάρκεια.

 Ισως να διαρκέσει η επίσχεση κάποιες εβδομάδες όπως μας αναφέρουν πηγές στο fyllokaiftero1.blogspot.com. <<<Είμαστε απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες και μπήκαμε στον έκτο. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο>>. 




Στην 20ετία παραγράφονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία Μαζί με τα πρόσθετα τέλη και τις προσαυξήσεις


Εντολή να κινηθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την έναρξη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, που δημιουργήθηκαν έως το τέλος του 1997, δίνει ο ΕΦΚΑ στις αρμόδιες υπηρεσίες του, καθώς κινδυνεύουν να παραγραφούν. Με εγκύκλιό του ξεκαθαρίζει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2017 ισχύει για όλα ανεξαιρέτως τα Ταμεία που εντάχθηκαν στον ενιαίο φορέα η 20ετής παραγραφή.

Συνεπώς σημειώνει η «Καθημερινή», χρέη κυρίως προς ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ κινδυνεύουν να διαγραφούν, μαζί με τα πρόσθετα τέλη και τις προσαυξήσεις. Αντίθετα, στο ΙΚΑ, για το οποίο μέχρι πρότινος ίσχυε η 10ετής παραγραφή, οι διαδικασίες αφορούν στην πράξη αξιώσεις του ΕΦΚΑ από το 2007 και εφεξής.

Απαιτήσεις
Αναλυτικά, η εγκύκλιος του ΕΦΚΑ, σε εφαρμογή του άρθρου 95 του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16), επισημαίνει στις αρμόδιες υπηρεσίες εσόδων «να μεριμνήσουν εγκαίρως για την αναζήτηση και τον καταλογισμό των χρηματικών απαιτήσεών του, που πρόκειται να υποπέσουν σε παραγραφή στις 31/12/2017».

Να σημειωθεί ότι μόλις πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας η παραγγελία κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας μιας 62χρονης από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης με χρέη 63.899 ευρώ (αρχική οφειλή 32.000 ευρώ).

Πηγές προερχόμενες από το Ταμείο έκαναν λόγο για «υπηρεσιακή ενέργεια» με στόχο να μην παραγραφεί μια οφειλή που δημιουργήθηκε προς το πρώην ΙΚΑ το διάστημα 1998-2006, υποστηρίζοντας ότι, λόγω παρέλευσης της 20ετίας και προκειμένου να μην έχουν οι υπάλληλοι του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών τυχόν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες, παραγγέλθηκε η κατάσχεση, χωρίς να υπάρχει πρόθεση να βγει το σπίτι σε πλειστηριασμό.

Στην εγκύκλιο που δημοσιεύθηκε, ξεκαθαρίζεται ότι σε εικοσαετή παραγραφή, που αρχίζει από την πρώτη ημέρα του επόμενου έτους εντός του οποίου παρασχέθηκε η ασφαλιστέα εργασία ή υπηρεσία, υπόκεινται πλέον όλες οι ασφαλιστικές οφειλές. Εξαιρούνται, όπως είναι φυσικό, οι ήδη παραγεγραμμένες απαιτήσεις, ενώ στην περίπτωση των οφειλών του Δημοσίου προς τον ΕΦΚΑ –τόσο για τη βεβαίωση όσο και για την είσπραξη– ο χρόνος είσπραξης των απαιτήσεων παραμένει στα 5 έτη.

Ετσι, για τις μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές μισθολογικών περιόδων απασχόλησης από 1/1/2005 έως 31/12/2005, ο ΕΦΚΑ είχε δικαίωμα σύνταξης καταλογιστικών πράξεων μέχρι και τις 31/12/2015 και παρεγράφη 1/1/2016 (σύμφωνα με το προϊσχύον καθεστώς στο ΙΚΑ).

Στον αντίποδα, για τις μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές μισθολογικών περιόδων απασχόλησης από 1/1/2006 έως 31/12/2006, το δικαίωμα του ΕΦΚΑ για σύνταξη καταλογιστικών πράξεων ισχύει μέχρι και 31/12/2026 (σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς). Προσοχή: Δεν εμπίπτουν στο πεδίο παραγραφής του νόμου, και κατά συνέπεια της εγκυκλίου, οι χρηματικές απαιτήσεις του ΕΦΚΑ από αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές, οι οποίες παραγράφονται ύστερα από μία δεκαετία από τη λήξη του οικονομικού έτους μέσα στο οποίο βεβαιώθηκαν.
Δημοσιοποίηση ονομάτων

Να σημειωθεί ότι, από τις 30 Νοεμβρίου και μετά, ο ΕΦΚΑ θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων φυσικών ή νομικών προσώπων οφείλουν άνω των 150.000 ευρώ για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.

Η σχετική υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε ήδη σε ΦΕΚ και προβλέπει μεταξύ άλλων ότι η δημοσιοποίηση θα γίνεται στον διαδικτυακό τόπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων όπου δημοσιοποιούνται και τα ονόματα των λοιπών οφειλετών με αντίστοιχα χρέη προς το Δημόσιο.
Βασική προϋπόθεση είναι να έχει κληθεί ο οφειλέτης, τουλάχιστον 8 ημέρες πριν από τη δημοσιοποίηση, να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.



 Πηγή

Οι αμολημένες αρκούδες του "Αρκτούρου" έκαναν πάλι «Επιδρομή» σε οικισμό έξω από την Καστοριά – Δείτε φωτογραφίες από την επίθεση που έκανε σε κοτέτσι σπιτιού


Ε.Δ.Ο fyllokaiftero
Αντιμέτωπος με τις παρακάτω εικόνες στο κοτέτσι του σπιτιού του βρέθηκε κάτοικος του οικισμού Τσάκονη λίγο έξω από την Καστοριά.
Αρκούδα επιτέθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 8 Νοεμβρίου 2017 στο χωριό Τσάκονη της Καστοριάς, καταστρέφοντας το συγκεκριμένο κοτέτσι οικίας.
Ο κάτοικος του χωριού που δέχτηκε την επίθεση, περιγράφει στο KOZANILIFE.GR όπως αναφέρει το το ίδιο σάϊτ, πως η επίθεση από αρκούδα με στόχο τα οικόσιτα ζώα του χωριού δεν είναι η πρώτη, μιας και στο παρελθόν έχει ξανασυμβεί.

Ο ίδιος κάτοικος όπωςαναφέρει το KOZANILIFE.GR  δήλωσε σε αυτό, ότι επικοινώνησε με τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες κατά τη γνώμη του δεν έπραξαν τα δέοντα.
Δείτε τις φωτογραφίες:
23365140_476729429394296_1227622222_n



23365235_476729442727628_2131907501_n



23416059_476729396060966_698827703_n



23416113_476729422727630_364316747_n



23439681_476729419394297_124857089_n
Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR


23439681_476729419394297_124857089_n

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω στέλνει στα δικαστήρια Ρούσκα-Μπαρλαμά και παπαγάλους του ΣΚΑΪ για τη συκοφάντηση του αγώνα μας και των αγωνιστών μας. Και έπεται συνέχεια (Δελτίο Τύπου και βίντεο)



Σήμερα το πρωί, αντιπροσωπεία αγωνιστών του Κινήματος Δεν Πληρώνω, προσήλθε στον Πταισματοδίκη προκειμένου να υποβάλλει εγγράφως συμπληρωματικό υπόμνημα και ένορκες καταθέσεις, για την υπόθεση της μήνυσης των εκπροσώπων του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Λεωνίδα και Ηλία Παπαδόπουλου, προς τους συμβολαιογράφους Ρούσκα και Μπαρλαμά και τους υπαλλήλους-δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ, Φιλιππίδη, Βουλαρίνο και Νικολάου.


Η μήνυση αυτή αφορά στα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της εξύβρισης και απαντά επί της ουσίας σε όλον αυτό τον πόλεμο λάσπης και συκοφαντίας που δέχθηκε το Κίνημά μας από μερίδα των ΜΜΕ και την ηγεσία των συμβολαιογράφων. 


Η συντεταγμένη επίθεση λάσπης έγινε προφανέστατα, κατ’εντολή της μνημονιακής κυβέρνησης, της τρόικα και των τραπεζιτών, προκειμένου να θιγεί το ηθικό μας πλεονέκτημα στη μάχη αυτή που δίνουμε εδώ και 4 χρόνια ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας.


Παρά τα ψέματα και την λάσπη των καλοταϊσμένων παπαγάλων, ότι
δήθεν διασώζουμε με τον αγώνα μας στα Ειρηνοδικεία πλοία, κότερα, πισίνες και βίλες στην Εκάλη, ο υπό φτωχοποίηση και διαρκή λεηλασία ελληνικός λαός, δεν πίστεψε την εξοργιστική τους προπαγάνδα.


Παρά τις συκοφαντίες του υπόδικου για το παραδικαστικό κύκλωμα νο2 και προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Γεωργίου Ρούσκα και της συνεργάτιδός του Μελπομένης Μπαρλαμά, ότι δήθεν υποκινούμαστε με το αζημίωτο από “στρατηγικούς κακοπληρωτές” και ότι δήθεν οι πλειστηριασμοί που διενεργούνται στα Ειρηνοδικεία δεν αφορούν πρώτες κατοικίες, ο ελληνικός λαός που βιώνει το τεραστίων διαστάσεων πρόβλημα, δεν πείστηκε.


Μετά από τον τετραετή αγώνα μας, μετά από τη ματαίωση χιλιάδων πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας, μετά από σφοδρή κόντρα με την τραπεζοκρατία, τα funds, τις μνημονιακές κυβερνήσεις και το κύκλωμα μιας μικρής μειοψηφίας πλειστηριατζήδων συμβολαιογράφων, ήρθε ο συμβολαιογραφικός κόσμος να τοποθετηθεί επίσημα πλέον, κατά της εκποίησης της λαϊκής περιουσίας και κατά του σκανδάλου των επερχόμενων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.


9 στους 9 συμβολαιογραφικούς συλλόγους σε όλη τη χώρα πλέον, έχουν λάβει αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, αποχής από τους πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του έτους και άρνησης υπογραφής σύμβασης για την ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών.


Ως αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων και ουσιαστικά της ναρκοθέτησης της διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από το Κίνημά μας, ήρθε η απάντηση των διεθνών αρπακτικών δια στόματος Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup της Δευτέρας 6 Νοεμβρίου, στο οποίο ζήτησαν αυστηρά μέτρα ποινικοποίησης του Κίνήματός μας και της δράσης του ενάντια στους πλειστηριασμούς και επίσπευση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.


Έσπευσαν ως πρόθυμοι Χατζατζάρηδες, οι Τσακαλώτος και Τζανακόπουλος να καθησυχάσουν τους τροϊκανούς, να διαβεβαιώσουν ότι θα προστατεύουν τους πλειστηριατζήδες συμβολαιογράφους και ότι θα ποινικοποιήσουν αυτεπαγγέλτως τη δράση του Κινήματός μας.


Εμείς δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Εμείς δεν κάνουμε βήμα πίσω. Χθες Τετάρτη βρεθήκαμε σε ακόμη μία δράση στο Ειρηνοδικείο Αθηνών να περιφρουρήσουμε την λαϊκή περιουσία.


Σήμερα Πέμπτη, συνεχίζουμε το νομικό αγώνα ενάντια στους κατ’επάγγελμα συκοφάντες του Κινήματός μας, εντολοδόχους των τραπεζιτών. 


Το Κίνημά μας θα νικήσει και ο Λαός μας δεν θα εξοντωθεί από τα ντόπια και διεθνή αρπακτικά, ό,τι νόμους και να επινοήσουν, ό,τι μέτρα και να ψηφίσουν. 


Η ήττα τους στο πεδίο της αρπαγής της λαϊκής περιουσίας θα είναι και η πολιτική τους ταφόπλακα.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από της δηλώσεις του Λεωνίδα Παπαδόπουλου, του δικηγόρου μας Κώστα Ζηκογιάννη και του Ηλία Παπαδόπουλου από το Πταισματοδικείο Αθηνών, στο περιθώριο της κατάθεσης του μηνυτήριου υπομνήματος





 
 Το βίντεο εδώ.




 Πηγή

Η απελευθέρωση της Καστοριάς στις 11 Νοεμβρίου 1912

Το ιστορικό

Τοποθεσία: Καστοριά Νομός: ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Περιφέρεια: Δυτική Μακεδονία


H Καστοριά απελευθερώθηκε απο τον ελληνικό στρατό την 11η Νοεμβρίου 1912. Η ημερομηνία αυτή έμελλε να θέσει τέλος στα 527 χρόνια του τουρκικού ζυγού (1385-1912) και να την κατατάξει οριστικά ανάμεσα στις πόλεις του Νεοελληνικού Κράτους. Ήταν ημέρα εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Μηνά, ενός όχι και τόσο δημοφιλούς Αγίου στην λατρευτική ζωή των καστοριανών εως τότε. Χαρακτηριστική είναι η ανυπαρξία περιώνυμου ναού μεταξύ των δεκάδων εκκλησιών της πόλης.

Απο την ημέρα εκείνη βέβαια ο Άγιος Μηνάς είναι ο πολιούχος της πόλης, αν και μέχρι σήμερα δεν έχει κτιστεί ναός στο όνομά του. Η Καστοριά λοιπόν, είναι η τελευταία χρονολογικά πόλη της Μακεδονίας που απελευθερώθηκε κατα τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο μεταξύ των συνασπισμένων βαλκανικών κρατών και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς 100 χρόνια απο την ημέρα εκείνη και είναι η κατάλληλη στιγμή για μια επετειακή αναφορά στο χρονικό της απελευθέρωσης. Σε κανένα βιβλίο δεν γίνεται αρκετά διεξοδική περιγραφή της απελευθέρωσης της πόλης απο τους Οθωμανούς.

Μοναδικά λεπτομερή κείμενα αυτά που δημοσιεύτηκαν κατα καιρούς στις παλιές εφημερίδες Καστοριά, Δυτική Μακεδονία, Φωνή της Καστοριάς, Ορεστιάς και Νέα Καστοριά. Η πληρέστερη εξιστόρηση είναι αυτή του Ι. Μπακάλη που δημοσιεύτηκε σε συνέχειες στην εφημερίδα Δυτική Μακεδονία το 1930. Ο Ι. Μπακάλης ως ιστοριοδίφης ασχολήθηκε εκτενέστατα με τα γεγονότα εκείνα, χρησιμοποιώντας το ημερολόγιο του πατέρα του αλλά και τις δικές του μνήμες καθώς ζούσε τότε. Ακόμη, ο Ι. Άρτης, ο επικεφαλής του τμήματος που απελευθέρωσε την πόλη, συνέγραψε μια σύντομη εξιστόρηση στην εφημερίδα Ορεστιάς. Πηγές μας όλα αυτά τα άρθρα του τύπου και μικρά κείμενα στο περιοδικό Μακεδονική Ζωή.

Στις 19 Οκτωβρίου 1912, μετά τη μάχη στη Νεάπολη Βοΐου με τους κρήτες αντάρτες εθελοντές, ο ηττημένος Μπεκήρ Αγάς οπισθοχωρεί στην Καστοριά και καταφεύγει στην Κορυτσά ώστε να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να στρατολογήσει Τουρκαλβανούς ατάκτους. Το διάστημα 20-21 Οκτωβρίου η Καστοριά μένει χωρίς μεγάλη τουρκική δύναμη και ορισμένοι ενθουσιώδεις καστοριανοί δημιουργούν επιτροπή υπο τον πρώην Δήμαρχο Λ. Μαυροβίτη και τη στέλνουν στον αρχηγό των εθελοντών Κατεχάκη που βρισκόταν στο Βογατσικό, με σκοπό να ζητήσουν την άμεση απελευθέρωση της πόλης.

Προηγήθηκε η άρνηση του Μητροπολίτη Ιωακείμ να συνδράμει την επιτροπή, καθώς θεωρούσε φρονιμότερο να περιμένει τον τακτικό στρατό. Η στάση του αυτή επικρίθηκε αλλά αποδείχτηκε σωστή, καθώς στις 22 Οκτωβρίου επιστρέφει ο Μπεκήρ Αγάς με εκατοντάδες τουρκαλβανούς οπλίτες και στρατοπεδεύει στο ύψωμα του Δισπηλιού. Μαζί με το τακτικό στράτευμα του Μεχμέτ Πασά και ντόπιους οπλισμένους τούρκους χωρικούς δημιουργούν μια δύναμη 3000 ανδρών περίπου και εξαπολύουν επίθεση. Αναγκάζουν με αλλεπάλληλες μάχες τους κρήτες εθελοντές που είχαν προωθηθεί μέχρι το Μαυροχώρι να οπισθοχωρήσουν άτακτα και να φτάσουν στη Σιάτιστα. Εκεί, έγινε σημαντική μάχη (4 Νοε) που ανέστρεψε την κατάσταση και επαναπροώθησε τους Έλληνες.

Στις 10 Νοεμβρίου το 1ο Σύνταγμα Ιππικού υπο τον Αντισυνταγματάρχη Κ. Ζαχαρακόπουλο εγκαταστάθηκε στο Βατοχώρι, καταδιώκοντας τα υποχωρούντα τούρκικα στρατεύματα απο το Μοναστήρι προς την Κορυτσά. Στέλνεται η 1η ίλη υπο τον Επίλαρχο Ι. Άρτη ως αναγνώριση προς την Καστοριά. Υπήρχε η λανθασμένη πληροφορία ότι οι Τούρκοι εγκατέλειψαν την πόλη και ο διάδοχος απέστειλε διαταγή απο τη Φλώρινα που βρισκόταν πως σοβαροί πολιτικοί λόγοι επιτάσσουν την κατάληψη της Καστοριάς. Η ίλη διέθετε 30-35 ιππείς μεταξύ των οποίων ο Υπίλαρχος Π. Νικολαΐδης, ο Ανθυπίλαρχος Φ. Πηχεών.

Διέρχονται απο τον Γάβρο, τον Κρανιώνα, το διάσελλο Σταυρός και φθάνουν έξω απο τον Απόσκεπο, όπου σταθμεύουν. Τότε διατάσσεται ο Υπίλαρχος Νικολαΐδης να μπει κρυφά στην πόλη μαζί με δύο ακόμη ιππείς, τον δεκανέα Μουστακλή και τον στρατιώτη Γούσια. Στην πόλη βρισκόταν εκείνη την ημέρα 3 τάγματα πεζικού με 3000 περίπου άνδρες και 3 ορειβατικά πυροβόλα υπο τον Μεχμέτ Πασά και το εφεδρικό τάγμα της Στάροβας με 800 άνδρες και 2 πυροβόλα υπο τον Εστρέφ Μπέη, που κατέλυαν στον στρατώνα της Ντόπλιτσας και τούρκικες οικίες. Ακόμη, υπήρχαν 150 άτακτοι Τουρκαλβανοί υπο τον Μπεκήρ Αγά και τους ληστές Σαλή Μπούτκα και Μερσίν Αράπη, στους οποίους δεν επιτράπηκε η είσοδος στην πόλη για την αποφυγή λεηλασιών.

Αυτοί στάθμευαν έξω απο την πόλη προς νότο μετά τον στρατώνα. Καϊμακάμης της πόλης ήταν ο Τζαφέρ Μπέης, διοικητής της Χωροφυλακής ο Κασίμ Πασάς που κατέφθασε απο την Κορυτσά και διοικητής της Αστυνομίας ο Εμίν Εφέντη. Σύνολο χωροφυλακή και αστυνομία διέθεταν 70 άνδρες.

Οι πλούσιοι μπέηδες της πόλης αντιλαμβανόμενοι την εξέλιξη του πολέμου άρχισαν να εγκαταλείπουν την Καστοριά ήδη απο τις 7 Νοεμβρίου. Είχανε παραδώσει τις οικίες τους και περιουσιακά τους αντικείμενα για φύλαξη σε έλληνες συμπολίτες τους, με σκοπό να τα πάρουνε πίσω όταν τελείωνε ο πόλεμος. Μόνο ο Ζουλφεκιάρ Μπέης παρέμεινε και είχε δημιουργήσει ένα μικτό σώμα πολιτοφυλακής με Τούρκους, Έλληνες και Εβραίους κατοίκους της πόλης για τον περιορισμό των καταστροφών.

Ο Υπίλαρχος Νικολαΐδης ακολουθώντας την διαταγή κινήθηκε προσεκτικά προς την πόλη για την συλλογή πληροφοριών. Είχε ήδη νυχτώσει όταν διήλθαν απο ένα πηγάδι (ή βρύση) κάτω απο έναν πλάτανο στην σημερινή Χλόη και έφτασαν στην όχθη της λίμνης κοντά στο σημερινό γήπεδο. Απο εκεί εισήλθαν προσεκτικά στην πόλη και βρέθηκαν μπροστά στον τεκέ του Κασίμ Μπαμπά, που βρισκόταν στην βόρεια είσοδο της πόλης (στα σημερινά Ψαράδικα) όπου υπήρχε και μια κρήνη. Τα πρώτα άτομα που συνάντησαν ήταν δύο τούρκοι χωροφύλακες (ζαπτιέδες) οι οποίοι φυλούσαν το σημείο εκείνο και τους αφόπλισαν αμέσως.

Ο Νικολαΐδης ζήτησε να ειδοποιηθεί ο στρατωτικός διοικητής της πόλης και έτσι ένας απο τους χωροφύλακες πορεύτηκε προς την οικία του. Οι δρόμοι ήταν σχεδόν άδειοι καθώς πλησίαζαν μεσάνυκτα και η κυκλοφορία απαγορευόταν. Ο τούρκος χωροφύλακας συνάντησε στον δρόμο τον έλληνα δήμαρχο της πόλης Κ. Γούση, που βρισκόταν στο ζαχαροπλαστείο του Α. Κάλλιαρη, και του ανέφερε το περιστατικό. Ο δήμαρχος ευθύς πηγαίνει συναντήσει τον Νικολαΐδη μαζί με τον ζαχαροπλάστη Α. Κάλλιαρη και τον υπάλληλό του. Παρουσιάζεται μπροστά του και του αναφέρει την τουρκική δύναμη της πόλης, ενώ συμφωνεί να μεταβεί στον διοικητή Μεχμέτ Πασά. Σ’ αυτό το σημείο διαφωνούν οι διαφορετικές αφηγήσεις των πρωταγωνιστών καθώς ο στρατιώτης Γούσιας αναφέρει ότι μετέβη μαζί με τον τούρκο χωροφύλακα και έναν τούρκο αξιωματικό της Αστυνομίας στην οικία του Μεχμέτ Πασά, ενώ ο δήμαρχος αναφέρει ότι αυτός πήγε στο σπίτι του πασά, αφου νωρίτερα είχε δεχθεί την άρνηση του μητροπολίτη να τον συνοδεύσει.

Το ποιο απο τα δύο συνέβη ή αν και τα δύο συνέβησαν με διαφορά κάποιων λεπτών έχει μικρή σημασία, πάντως βέβαιο είναι ότι πρώτα συνάντησαν τυχαία στον δρόμο τον τουρκαλβανό δικαστή Γεωργάκη Εφέντη, αργότερα πέρασαν απο την Αστυνομία που βρισκόταν στην σημερινή οδό Μητροπόλεως (λίγο πάνω απο την πλατεία Δαβάκη) και τέλος έφτασαν στο σπίτι όπου διέμενε ο Μεχμέτ Πασάς (οικία Σμούντα).

Ο δήμαρχος Γούσης ανέφερε το ερώτημα του Νικολαΐδη στον Μεχμέτ Πασά αν θα πολεμήσει ή αν θα παραδώσει την πόλη, μαζί με την ψευδή πληροφορία ότι 25000 άνδρες του ελληνικού στρατού είχαν περικυκλώσει την πόλη. Η αλήθεια είναι ότι εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στα πρόθυρα της Καστοριάς (Απόσκεπος) μόνο η ολιγομελής ομάδα του Άρτη. Μετα απο δύο ημέρες κατάφθασε εδώ όλο το 1οΣύνταγμα Ιππικού απο το Βατοχώρι και η ΙΙΙ Μεραρχία απο το Σκλήθρο. Ο πιεσμένος Μεχμέτ Πασάς δήλωσε ότι δεν πρόκειται να προβάλλει αντίσταση και είπε στον δήμαρχο να μεταβούν στον στρατώνα της Ντόπλιτσας, όπου θα συναντούσε και τον Νικολαΐδη. Κατέβηκαν μαζί την σημερινή οδό Μητροπόλεως και οι δρόμοι τους χώρισαν , ο μεν να πορευθεί πρώτος στον στρατώνα, ο δε να αναφέρει το γεγονός στον Νικολαΐδη. Ο υπίλαρχος είχε μεταβεί στον Απόσκεπο για να αναφέρει τις σχετικές πληροφορίες στον Άρτη και ειδοποιήθηκε αμέσως μέσω ενός απεσταλμένου βοσκού απο τον δήμαρχο.
Στο μεταξύ είχε συγκληθεί στρατιωτικό συμβούλιο στον στρατώνα μεταξύ των τούρκων αξιωματικών και είχε αποφασισθεί η άμεση αποχώρηση όλων των στρατευμάτων προς την Βίγλιστα και την Κορυτσά. Μ’ αυτό τον τρόπο δεν δέχτηκε ο Μεχμέτ Πασάς την ταπείνωση να παραδώσει αυτοπροσώπως την πόλη, αλλά να την εγκαταλείψει. Βέβαια, ο αιμοσταγής Μπεκήρ Αγά και οι τουρκαλβανοί ληστές Σαλή Μπούτκα και Μερσίν Αράπη επέμεναν να πυρπολήσουν την πόλη πριν αναχωρήσουν. Εδώ φάνηκε η μεγάλη προσωπικότητα του Μεχμέτ Πασά και των μπέηδων της πόλης που τους εμπόδισαν, καθώς γνώριζαν ότι αυτό θα είχε δραματικό αντίκτυπο στους παραμένοντες τούρκους πολίτες. Όταν ο Υπίλαρχος Νικολαΐδης μαζί με τον δήμαρχο Γούση κατεύθαναν, συναντούσαν σε όλο το δρόμο εκατοντάδες ανάστατους τούρκους στρατιώτες που τρέχαν εδώ και εκεί. Κανείς βέβαια δεν τόλμησε να τους πειράξει, παρ΄όλο που έβλεπαν πρόσωπο με πρόσωπο έναν έλληνα αξιωματικό.

Όταν έφθασαν στον στρατώνα δεν βρήκαν κανέναν, καθώς ήδη είχε αναχωρήσει το τούρκικο επιτελείο μαζί με τους μπέηδες της πόλης. Παράλληλα, είχε ειδοποιηθεί και η δύναμη 1000 ανδρών μαζί με τα πυροβόλα της να εγκαταλείψει το Άργος Ορεστικό και να συμπτυχθεί προς την Βίγλιστα. Έτσι, απο το βράδυ εκείνο μεταξύ 10 και 11 Νοεμβρίου η Καστοριά ήταν ελεύθερη πόλη. Οι τρεις έλληνες ιππείς αναχώρησαν για τον Απόσκεπο και διεμύνησαν στον δήμαρχο να ετοιμάσουν οι κάτοικοι ψωμί και φαγητό για 25000 στρατιώτες, καθώς την άλλη ημέρα θα έμπαιναν θριαμβευτές στην πόλη. Οι καστοριανοί εκείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκαν. Ετοίμαζαν ελληνικές σημαίες και φαγητά για να υποδεχτούν τον ελληνικό στρατό και έκαναν δεήσεις στον Άγιο Μηνά, καθώς ξημέρωνε η εορτή του.

Τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 11ης Νοεμβρίου ο Ανθυπίλαρχος Πηχεών εισήλθε πρώτος με λίγους ιππείς και κατευθύνθηκε στον μητροπολίτη, όπου προανήγγειλε την απελευθέρωση της πόλης. Στις 10:00 π.μ ο Επίλαρχος Άρτης με τους άνδρες του εισήλθε επίσημα στην πόλη και οι χιλιάδες πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους να τον προϋπαντήσουν. Οι καμπάνες σήμαναν χαρμόσυνα και εκατοντάδες σημαίες κρεμάστηκαν στα μπαλκόνια. Ο γιατρός Δ. Φερραίος προσπάθησε να εκφωνήσει λογύδριο υποδοχής και δεν τα κατάφερε απο τη συγκίνηση.
Η πομπή κατέληξε στην Μητρόπολη, όπου έγινε η πρώτη πανυγηρική δοξολογία στην ελεύθερη πόλη, χωροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωακείμ. Την πανηγυρική ομιλία του Μητροπολίτη Ιωακείμ στον ναό ακολούθησε δεξίωση στο μητροπολιτικό μέγαρο. Εκεί, μετείχαν όλες οι θρησκευτικές κοινότητες της πόλης ωστε να δείξουν καλό πρόσωπο και την υποταγή τους στον ελληνικό στρατό, ανεξάρτητα βέβαια με τι έκαναν το προηγούμενο διάστημα. Πήραν τον λόγο ο μητροπολίτης, ο διευθυντής του εβραϊκού σχολείου Γκέρσον, εκ μέρους της τουρκικής κοινότητας ο έμπορος Σουλεϊμάν Εφέντη και ο Επίλαρχος Άρτης. Ο καστοριανός Ανθυπίλαρχος Πηχεών τοιχοκόλλησε στους τοίχους της πόλης την προκήρυξη:
Εν ονόματι του Βασιλέως της Ελλάδος Γεωργίου του Α’ Καταλαμβάνω την πόλιν Καστορίαν, διακηρύττω καθ’ Υψηλήν εντολήν της Βασιλικής Αυτού Υψηλότητος του Διαδόχου και Γενικού Αρχηγού των εν Μακεδονία στρατευμάτων, ότι οι νόμοι του Ελληνικού Κράτους θέλουσι ισχύει απο σήμερον και δια την Επαρχίαν Καστοριάς ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Απο σήμερον μέχρι νεωτέρας διαταγής θέλει ισχύει ο Στρατιωτικός Νόμος, καθ’ όλην την Επαρχίαν. Εγένετο εν Καστορία τη 11η Νοεμβρίου 1912

Ο Διοικητής Ιππικού
Ιωάννης Άρτης
Το απόγευμα της ίδια ημέρας (19:00) στάλθηκε στο Άργος Ορεστικό μικρό απόσπασμα 5 ιππέων. Οι τούρκικες δυνάμεις το είχαν εγκαταλείψει και πορευόταν προς τη Βίγλιστα, μαζί με τους μπέηδες, τους υπαλλήλους και εκατοντάδες τούρκους πρόσφυγες απο την κωμόπολη και το χωριό Καλονέρι Βοΐου. Οι αργίτες δεν είχαν γνώση των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν το προηγούμενο βράδυ στην Καστοριά και με έκπληξη είδαν την πόλη τους άδεια απο στρατό το πρωί της 11ης Νοεμβρίου. Παρόμοια σκηνικά χαράς εκτυλίχθηκαν και εδώ το απόγευμα με υποδοχή του αποσπάσματος απο τους κατοίκους. Επίσης, την ίδια ημέρα απελευθερώθηκαν οι οικισμοί του ανατολικού και νοτιοανατολικού τμήματος της επαρχίας. Τα εθελοντικά σώματα Μακρή και Μαυρογένη εισήλθαν στο κατεστραμμένο Βογατσικό και την επομένη στο Άργος Ορεστικό, όπου προέβησαν σε αντίποινα πυρπολώντας τούρκικα κονάκια. Η ΙΙΙ Μεραρχία υπο τον Υποστράτηγο Κ. Δαμιανό πορεύθηκε απο το Σκλήθρο στο διάσελλο της Κλεισούρας και στάθμευσε στην κωμόπολη Βασιλειάδα.
Τις πρωινές ώρες της 12ης Νοεμβρίου εισήλθε στην Καστοριά το 1ο Σύνταγμα Ιππικού και λίγο αργότερα ολόκληρη η ΙΙΙ Μεραρχία. Υπήρχε πρόβλημα στέγασης των χιλιάδων αυτών στρατιωτών και έτσι συγκροτήθηκε μια επιτροπή εύρεσης καταλυμμάτων στην πόλη. Οι περισσότεροι εγκαταστάθηκαν στον στρατώνα και τούρκικα αρχοντικά κονάκια πολλά απο τα οποία πυρπόλησαν οι στρατιώτες κατα τη διαμονή τους ‘’απο εμπρόσεκτη απροσεξία’’. Την κατάληψη της Καστοριάς ακολούθησαν διθυραμβικά άρθρα στον Τύπο της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, ενώ το επόμενο διάστημα το ελληνικό στράτευμα σταμάτησε την καταδίωξη των Τούρκων και ανασυντάχθηκε. Σταδιακά συγκεντρώθηκαν οι Μεραρχίες ΙΙΙ, ΙV και V στο δυτικό τμήμα της επαρχίας και μαζί με το 1οΣύνταγμα Ιππικού συγκρότησαν Τμήμα Στρατιάς, το Στρατηγείο της οποίας εγκαταστάθηκε στο χωριό Λεύκη (25 Νοε). Απο εκεί συνέχισαν την καταδίωξη προς τα εδάφη της Κορυτσάς.

Βασίλης Κωστόπουλος

fyllokaiftero1.blogspot.com
 ΠΗΓΗ : Εχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Σαν σήμερα 11η Νοεμβρίου η απελευθέρωση της Καστοριάς -Πραγματοποιήθηκε η παρέλαση παρουσία πλήθος κόσμου παρα την βροχή

Παρουσία του λαού της Καστοριάς, και εν μέσω αρκετά έντονης βροχής πραγματοποήθηκε η παρέλαση και ο εορτασμός της απελευθέρωσης της Καστοριάς.

Περίεργη δήλωση ; καθόλου... για έναν τουρκόσπορο!! Βαρθολομαίος: «Να δοξάζουμε τον Θεό που είμαστε ασφαλείς στην Τουρκία»


ΤΙΤΛΟΣ ΣΧΟΛΙΟ:fyllokaiftero1.blogspot.com


«Ας δοξάζουμε τον Θεό που μας τηρεί εν ασφαλεία, εν ειρήνη, στον τόπο που ζούμε» επισήμανε σε ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναφερόμενος σε δύο απαχθέντες προ καιρού μητροπολίτες.


Συγκεκριμένα, στους δύο μητροπολίτες οι οποίοι εδώ και τεσσεράμισι χρόνια, έχουν απαχθεί στην Συρία και κανείς δεν γνωρίζει εάν ζουν ή όχι αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μιλώντας, χθες το απόγευμα, στους πιστούς αφού χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Αγ. Μηνά της Κοινότητας Υψωμαθείων της Κωνσταντινούπολης:

«Είναι ένας ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης, ο Χαλεπίου Παύλος, και ένας Συροϊακωβίτης, επίσης Χαλεπίου. Εξηφανίσθησαν μαζί και κανείς έκτοτε δεν έμαθε που βρίσκονται, τι απέγιναν, εάν εβασανίσθησαν, εάν εμαρτύρησαν ή εάν είναι απλώς φυλακισμένοι.

Ας τους θυμόμαστε όλους στις προσευχές μας και ας δοξάζουμε τον Θεό που μας τηρεί εν ασφαλεία, εν ειρήνη, στον τόπο που ζούμε» είπε και προέτρεψε τους πιστούς να προσεύχονται για τους σημερινούς μάρτυρες της Μέσης Ανατολής, «για όλους αυτούς που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους» και για εκείνους, «που δεν προφθαίνουν να την εγκαταλείψουν αλλά θυσιάζουν τη ζωή τους εκεί επί τόπου».

Βομβαρδίζουν με HAARP την χώρα μας; – Τι ακριβώς συμβαίνει με τον καιρό στην Ελλάδα;


Τι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα με τον καιρό στην πατρίδα μας ;
Πολλοί ειδικοί και μη εκφράζουν την άποψη τους ότι κάτι περίεργο συμβαίνει για να έχουμε 11 Ιουνίου βροχές και κρύο σε πολλές περιοχές της Ελλάδος που προσομοιάζει με φθινοπωρινά καιρικά φαινόμενα.

Εδώ και αρκετές ημέρες η Ελλάδα «έχει ένα αποσταθεροποιημένο κλίμα», εντελώς έξω από την εποχή το οποίο έχει προκαλέσει πλήθος ερωτηματικών.
Δεν πρόκειται μόνο για σποραδικές βροχοπτώσεις, αλλά για κρύο , αέρα  κάτι το οποίο μέχρι τώρα δεν έχουμε ξαναζήσει τόσο έντονα ειδικά στις  αρχές του καλοκαιριού εδώ και πάρα πολλά χρόνια .

Πολλοί εξέφρασαν την άποψη ότι η Ελλάδα ενδεχομένως να δέχεται  σφοδρό κύμα κακοκαιρίας ελέω του συστήματος HAARP, ενώ επισημαίνουμε τι ακριβώς δέχθηκαν και γειτονικές χώρες από το 2014 , όπως η Σερβία, η Βουλγαρία , ΠΓΔΜ κτλ, πάντα όμως  σε κρίσιμες «περιόδους».  
Ο έλεγχος των καιρικών φαινομένων αποτελεί σαφώς «όπλο» στα χέρια όποιων θέλουν να ελέγξουν τον πλανήτη και τους κατοίκους του σε μια προσπάθεια να «επιβάλλουν την θέληση τους».

Πρόκειται για μία εκδοχή για όλο αυτό που βιώνουμε ως έθνος …ειδικά αυτό το καλοκαίρι που διακυβεύονται τόσα πολλά για το μέλλον της χώρας στην ΕΕ , τις προβληματικές σχέσεις με την Τουρκία , και ειδικά λόγω της εκμετάλλευσης των ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων .  

Για παράδειγμα η Σερβία σε παρόμοιο  χρονικό διάστημα πάνω κάτω το 2014 δέχθηκε ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας και κύμα έντονων και μεγάλων χρονικά βροχοπτώσεων που προκάλεσαν πλημμύρες και πολλές  καταστροφές.

Εκείνη την περίοδο( 2014) για πρώτη φορά δημόσια και με στοιχεία Σέρβοι  επιστήμονες ανάφεραν  ότι, για τις άνευ προηγουμένου πλημμύρες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα το τελευταίο διάστημα ενοχοποιείται το «αμερικανικό σύστημα HAARP». 

Σύμφωνα με σερβική ιστοσελίδα, Σέρβος επιστήμονας που επιθυμεί για ευνόητους λόγους την ανωνυμία του, μίλησε για την εγκατάσταση συστήματος HAARP κοντά στο Βελιγράδι.

Μετά από σειρά άρθρων αναφέρθηκε η ύπαρξη  συστήματος  HAARP στην χώρα , ενώ εντοπίστηκε  κεραία που υποστηρίζει το σύστημα στην περιοχή Barajevo (δήμος Βελιγραδίου) το οποίο εκπέμπει σήματα ELF.

Στην Σερβία ο Σέρβος δημοσιογράφος που έγραφε άρθρα για αυτό ακριβώς το αντικείμενο, έλαβε ένα τηλεφώνημα την ίδια ημέρα από άγνωστο αριθμό.

Η φωνή από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής έδωσε στην δημοσιογράφο μια «φιλική συμβουλή» να σταματήσει να γράφει για το HAARP». Αυτό αναφέρθηκε τότε και πολλά ερωτήματα έμειναν αναπάντητα .

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ξένο τύπο ,το  σύστημα HAARP διαθέτει την μοναδική ικανότητα να «χειραγωγεί» κατά κάποιον τρόπο τα καιρικά φαινόμενα, δηλαδή δύναται να χρησιμοποιηθεί ως όπλο αναφέρει το δημοσίευμα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της γερουσιαστή Lisa Murkowski κατά τη διάρκεια της ακροαματική διαδικασία, ο David Walker, αναπληρωτής γραμματέας της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας για την επιστήμη το 2014 , είπε ότι: «με αυτό το σύστημα  (HAARP) προχωράμε σε άλλους τρόπους διαχείρισης της ιονόσφαιρας, για την οποία το HAARP είχε πραγματικά σχεδιαστεί για να δράσει».

Το εν λόγω σύστημα  δύναται να  αποστείλει ενέργεια στην ιονόσφαιρα  για να είναι σε θέση να την ελέγξει πραγματικά»,  φέρεται να κατέληξε ο ίδιος .

Το  H.A.A.R.P. (High Frequency Active Auroral Research Project, είναι στην ουσία ένα «οπλικό σύστημα» ελέγχου της ατμόσφαιρας και ένα  εργαλείο κατά της ανθρωπότητας.
Το σύστημα αυτό δημιουργήθηκε επίσημα για την βελτίωση των επικοινωνιών σε στρατιωτικό αλλά και μη στρατιωτικό επίπεδο.

Στην ουσία όμως το H.A.A.R.P. είναι  ένα πεδίο κεραιών που είναι στημένες με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργούν ως μία γιγαντιαία κεραία. Επίσης είναι ο μεγαλύτερος σταθμός ραδιοφωνικής αναμετάδοσης στον κόσμο, με ενεργή ακτινοβολούμενη ισχύ τα 3,6 εκατομμύρια βατ, πάνω από 72.000 φορές ισχυρότερος από τον μεγαλύτερο εμπορικό ραδιοφωνικό σταθμό στις Η.Π.Α. ο οποίος έχει ισχύ περί τα 50.000 βατ. Οι μεταδόσεις του H.A.A.R.P. όμως έχουν ως στόχο μεταξύ άλλων μία συγκεκριμένη περιοχή στην κορυφή της ατμόσφαιρας, την λεγόμενη ιονόσφαιρα.

Στην  πραγματικότητα χρησιμοποιείται για την τροποποίηση του καιρού, ενώ πολλοί ειδικοί το ενοχοποιούν και για την υποβολή υποσυνείδητων μηνυμάτων στους ανθρώπους.
Σε όλη την διαδρομή της αμερικανικής στρατιωτικής τεχνολογίας κανένα πρόγραμμα δεν έχει επιφέρει τέτοιο συνωμοσιολογικό πυρετό όσο το διαβόητο High Frequency Active Auroral Research Program, γνωστό ως HAARP.

Το σύστημα αυτό έχει ενοχοποιηθεί για μια σειρά από δεινά και καταστροφές, από την πρόκληση των τυφώνων , σεισμών μέχρι και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Το HAARP χρηματοδοτείται από την Αμερικάνικη Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό. Διαθέτει ειδικές εγκαταστάσεις εκπομπής κυμάτων HF (2.8 – 10 MHz) υψηλής ισχύος (της τάξης των μερικών MW) στη Gakona της Αλάσκα, τα οποία διεγείρουν τα φορτισμένα σωματίδια της ιονόσφαιρας (πχ υψηλής ενέργειας ηλεκτρόνια), προκαλώντας την παραγωγή ασθενών κυμάτων VLF, ELF, κτλ. Επισημαίνεται, ότι οι συχνότητες της μπάντας ELF (30 – 300 Hz) διαπερνούν το έδαφος και τη θαλάσσια μάζα αποκαλύπτοντας γεωλογικά και ωκεανογραφικά χαρακτηριστικά του πλανήτη σε πολύ μεγάλο βάθος (εφαρμογές τομογραφίας).

Πριν μερικούς μήνες  Τουρκικές εφημερίδες μετέφεραν την είδηση στα διεθνή μέσα ενημέρωσης περί προκλήσεως σεισμού στην Κωνσταντινούπολη λόγω του HAARP .
497 σεισμοί είχαν  πλήξει μέχρι τώρα την επαρχία του Μαρμαρά της Τουρκίας μεταξύ 6 και 8 Φεβρουαρίου 2017, σύμφωνα με την  διαχειριστική αρχή έκτακτου ανάγκης (AFAD) της Τουρκίας.

Στην Τουρκία επικρατούσε και επικρατεί μεγάλος φόβος και πιστεύουν ότι οι Αμερικάνοι προετοιμάζουν κάτι σοβαρό και «μεγάλο»…ενώ τονίζουν πως το HAARP υπάρχει…

Ο καθηγητής Haluk Özener, επικεφαλής του παρατηρητηρίου seismic Research Institute, δήλωσε ότι οι σεισμοί ήταν «έκπληξη» και σημείωσε ότι οι σεισμοί μεγέθους  μεταξύ  5 και 5.5  ήταν «αφύσικοι» για την περιοχή.
Σύμφωνα με την είδηση,  η δύση(ΗΠΑ) διαθέτουν  την δυνατότητα πρόκλησης τεχνητών σεισμών, η καταστρεπτική ισχύ των οποίων δύναται να καταστρέψει  την Τουρκία.

Η περιοχή πρόκληση σεισμών αφορά κυρίως την περιοχή πέριξ της  Θάλασσας του Μαρμαρά, αναφέρει και η  γαλλική εφημερίδα Le Figaro,  σύμφωνα με μελέτη Γάλλων επιστημόνων  και επιστημονικά άρθρα εδώ και  6 μήνες, τα οποία  δημοσιεύουν  προκαταρκτικά πορίσματα της έκθεσης αυτής για πρόκληση  τεχνητού  σεισμού .

Η  Le Figaro γράφει ότι Γάλλοι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι ήδη υπάρχει έντονη σεισμική  κινητικότητα στο υπέδαφος της περιοχής και ένα πιθανός σεισμός της τάξεως των 7-8 ρίχτερ  θα οδηγούσε σε ολοκληρωτική καταστροφή ολόκληρης της περιοχής του Μαρμαρά προκαλώντας εκατομμύρια θύματα . 

Τι συμβαίνει πραγματικά και τι είναι αλήθεια και πραγματικότητα ίσως αργήσουμε να μάθουμε από επίσημα κανάλια, οι ενδείξεις όμως μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι κάτι δεν πάει καλά με τον καιρό αλλά και άλλα φαινόμενα και φυσικά δεν ισχύει με τίποτα το παραμύθι περί υπερθέρμανσης του πλανήτη,  προκαλώντας και νέα ερωτηματικά.  


 Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ξένο τύπο ,το  σύστημα HAARP διαθέτει την μοναδική ικανότητα να «χειραγωγεί» κατά κάποιον τρόπο τα καιρικά φαινόμενα, δηλαδή δύναται να χρησιμοποιηθεί ως όπλο αναφέρει το δημοσίευμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

.

Πγή : pentapostagma.gr

Παρασκευόπουλος: «Με την εφαρμογή του νόμου μου μειώθηκαν οι ανθρωποκτονίες»

Σχόλιο: Ο νόμος Παρασκευόπουλου  ήταν  πραγματικά καλός , γιατι γλυτωσαν μικροεπαγγελματίες που χρωστούσαν στο ΓΕΡΜΑΝΟ-ΤΡΟΙΚΑΝΟ κλεφτοκράτος της υπερκλεφτοεφορίας Το γεγονός οτι βγήκαν 2-3 δολοφόνοι δεν είναι τίποτα - και πριν τον νόμο οι λαδωμένοι δικαστές ,και τα κυκλωματα τους έβγαζαν έξω.

fyllokaiftero1.blogspot.com
Απάντηση στις επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, έδωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, τονίζοντας ότι τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως μετά την εφαρμογή του αποκαλούμενου «νόμου Παρασκευόπουλου» μειώθηκαν οι δολοφονίες στην Ελλάδα.

«Στην τελευταία περίοδο η εγκληματικότητα και οι ανθρωποκτονίες έχουν μειωθεί. Αν κάποια επίδραση πρέπει να αποδοθεί στις ρυθμίσεις του νόμου αυτή είναι η μείωση του αριθμού και των ανθρωποκτονιών» τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος στη Βουλή απαντώντας στις νέες επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Μάλιστα ο κ. Παρασκευόπουλος κατήγγειλε «βάναυση στοχοποίησή του» από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η απομόνωση και η απόδοση των πιο ειδεχθών εγκλημάτων στον νόμο Παρασκευόπουλου «δεν αποτελεί απλώς λαϊκισμό αλλά και συκοφαντική δυσφήμηση».

Ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε επίσης ότι η χώρα έχει από το 2005 αποσυμφορητικούς νόμους και δυνάμει των αποσυμφορητικών νόμων γίνεται το σύνολο των απολύσεων. «Δυστυχώς στη χώρα μας αλλά και παντού αλλού στον κόσμο υπάρχει υποτροπή, μετά το έγκλημα. Δεν φταίει ο νόμος για αυτό» είπε.

Γεωργιάδης: Έγιναν πραγματικές τραγωδίες και εγκλήματα
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης επέμεινε, όμως, ότι ευθύνεται ο νόμος Παρασκευόπουλου για την αποφυλάκιση του δολοφόνου της Δώρας Ζεμπέρη. Υποστήριξε δηλαδή ότι δεν υπήρξε σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την αποφυλάκιση. Κάλεσε μάλιστα τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να αναγνωρίσει ότι συνέβησαν «πραγματικές τραγωδίες και εγκλήματα» με τον νόμο Παρασκευόπουλου και του διεμήνυσε ότι οφείλει ζητήσει ένα «μεγάλο συγγνώμη από τον ελληνικό λαό».

Κοντονής σε ΝΔ: Σπέρνετε φαρμάκι στην ελληνική κοινωνία

Ο κ. Κοντονής απάντησε σε οξύ τόνο στον κ. Γεωργιάδη κατηγορώντας τη ΝΔ ότι «σπέρνει φαρμάκι στην ελληνική κοινωνία». Διέψευσε εκ νέου την καταγγελία του κ. Γεωργιάδη λέγοντας ότι ακόμη και εάν δεν υπήρχε ο νόμος Παρασκευόπουλου ο δράστης θα είχε εξέλθει της φυλακής. «Οποιοδήποτε αρμόδιο όργανο θα έκανε τη διαπίστωση ότι είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής και θα είχε αφεθεί ελεύθερα» τόνισε  ο κ. Κοντονής και σημείωσε ότι όχι μόνο οι αποσυμφορητικοί νόμοι αλλά και ο Ποινικώς Κώδικας που ισχύει από το 1950 προβλέπει αποφυλάκιση με τη συμπλήρωση (πραγματική ή πλασματική) των 3/5 της ποινής.

.


 news247

Άσκηση ΤΑΛΩΣ: ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ σοβαρό ατύχημα σε διεθνή άσκηση χωρίς την παρουσία γιατρού;


Είναι όλοι τους Αναλώσιμοι
Ακόμη και αυτοί που υπηρετούν στις πιο επικίνδυνες μονάδες, τις πιο ακραίες και επιθετικές εκδοχές  για την εφαρμογή των Δογμάτων Πολέμου Καταστολής, που αντιμετωπίζουν τον κόσμο της εργασίας ως εσωτερικό εχθρό, είναι Αναλώσιμοι.
 
Το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας έκρυψαν το σοβαρότατο ατύχημα που συνέβη χθες, στις 15.00-16.00 μ.μ. στο Στρατόπεδο Κορομηλά, στην Αργυρούπολη.
 
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της προάσκησης της πολυεθνικής άσκησης ΤΑΛΩΣ, από ύψος 2 μέτρων, Επιλοχίας έπεσε από ελικόπτερο.
Το σενάριο προέβλεπε κατάβαση από ελικόπτερο με σχοινί σε στέγη, όταν ο Επιλοχίας έχασε το έλεγχο και τραυματίστηκε πέφτοντας.
 
 
Ο τραυματισμός του ήταν σοβαρότατος, καθώς σήμερα νοσηλεύεται έχοντας σπασμένα και τα δύο του πόδια.  
Την ώρα του δραματικού συμβάντος όμως δεν υπήρχε γιατρός. 
Οι συνάδελφοι του που τον έβλεπαν να σφαδάζει μάταια περίμεναν τους γιατρούς να παρέμβουν. Διεθνή άσκηση, τόσο επικίνδυνη και οι γιατροί είχαν φύγει.
Και να πει κανείς ότι η άσκηση δεν είχε δώσει σημάδια της επικινδυνότητας της. Είχε προηγηθεί και άλλος τραυματισμός στελέχους προηγουμένως.
 
Τελικά, με παρέμβαση των ψυχραιμότερων, ο άτυχος Επιλοχίας με
ταφέρθηκε από το χώρο διεξαγωγής της άσκησης προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να φροντίσει το Υγειονομικό, το οποίο θυμίζουμε απείχε.
Θα έλεγε κανείς ότι μετά από όλα αυτά ο Ταξίαρχος, το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας θα έδειχναν κάποιο ενδιαφέρον, θα αναζητούσαν τους λόγους και τις αιτίες των συνεχών ατυχημάτων, θα πρότασσαν την Ανθρώπινη ζωή και θα τη διέκοπταν.
 
Αντί για αυτό, έκρυψαν τα ατυχήματα, συγκάλυψαν τις όποιες ευθύνες διοίκησης και Υγειονομικού και συνέχισαν την Άσκηση.
Σήμερα, ήταν όλοι εκεί, φορώντας τις μεγάλες στολές, για να βγάλουν φωτογραφίες.
Ερώτημα: οι δημοσιογράφοι που ήταν εκεί δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτε;
Εμείς πάντως την είδηση"δεν την είδαμε"  σε κανένα σαιτ.
Αντίθετα, αυτό που είδαμε ήταν δημοσιογραφικές αναρτήσεις που παπαγαλίζουν την πληροφόρηση του Υπουργείου Άμυνας και κάνουν λόγο για τα εξής:

Η πολυεθνική άσκηση ΤΑΛΩΣ είναι πολυεθνική άσκηση, ΤΑΑΣ, τύπου CPX (Command Post Exercise) και διεξάγεται στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευση του Σχηματισμού Μάχης HELBROG BG, ανά 2ετία. Διεξάγεται στην περιοχή του Κιλκίς από 31 Οκτωβρίου έως 10 Νοεμβρίου 2017, συμμετέχουν η Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος και Ουκρανία, καθώς και παρατηρητές από την Σερβία. Αποτελεί, δε, την αξιολόγηση του ανωτέρω Σχηματισμού Μάχης εν όψει της περιόδου ετοιμότητάς του κατά το α' εξάμηνο του 2018. Η άσκηση διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.

Ο Βαλκανικός Σχηματισμός Μάχης (HELBROC) είναι κοινός σχηματισμός μάχης της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό την ηγεσία της Ελλάδας. Αποτελείται από στρατιωτικές μονάδες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κύπρο, από τις ονομασίες των οποίων προκύπτει το ακρωνύμιο HELBROC. Κατά τη διάρκεια της τρίτης και της τέταρτης περιόδου αναμονής, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011 και το 2014, στο Βαλκανικό Σχηματισμό Μάχης προσχώρησε η Ουκρανία.


Τα στελέχη που επικοινώνησαν μαζί μας νοιώθουν οργή και αγανάκτηση γιατί αντιλαμβάνονται ότι θεωρούνται Αναλώσιμοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του στρατιωτικού κατεστημένου, των συμφερόντων που εξυπηρετούν.
Δεν τους λογαριάζουν καθόλου.
 
Η μια άσκηση διαδέχεται την άλλη (νέα άσκηση ξεκινά τη Δευτέρα 13/11/2017), έχοντας μεσολαβήσει η προετοιμασία και η διεξαγωγή της Στρατιωτικής Παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, αλλά αυτοί χώνονται καθημερινά. 
Η διοίκηση της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας τους "τρώει" τις Απαλλαγές και η όποια διεκδίκηση νομικά μεταφράζεται σε έκθεση και οικονομικό κόστος 400 ευρώ.
Αυτός είναι ο ελληνικός στρατός, αυτή είναι η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.
Εμείς επαναλαμβάνουμε: ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ουαί δε υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές- Καβάλα: 12.000 ευρώ για μια ενθρόνιση Μητροπολίτη, την εποχή που ο λαός πεινάει 2.000 ευρώ για έναν σταυρό και 6.000 ευρώ για ένα γεύμα!

ΣΧΟΛΙΟ:Του φαίνεται φυσιολόγικό να πληρώσουν για τον σταυρό του  μητροπολίτη 2.000 ευρώ για τον μητροπολίτη οι δημότες  ; ενω ο πεινασμένος έλληνας δεν μπορεί να αγοράσει 1τόνο καυσόξυλα- ντροπή και αίσχος για τον αντιδήμαρχο Καβάλας αλλα περισσότερο για τον νέο μητροπολίτη αν δεχθεί το δώρο το οποίο αποτελεί ένα είδος κλοπής απο τους δημότες.

Γιατι οι πολίτες δημότες της καβάλας να πληρώσουν το γευμα του μητροπολίτη με μισθό 2.500 ευρώ και μάλιστα γεύμα  των 30 ευρω το άτομο  ; τι τραπέζι θα είναι αυτό ; μήπως σαν αυτό στην φώτογραφία;

Ιανουάριος 2017- Αντιπεριφέρεια Καστοριάς : Μια βασιλόπιτα πήγαν να κόψουν  ,...πάνω σε μπάγκο ζαχαροπλάστείου ;  έπεσαν;!!




ΕΝΘΡΟΝΙΖΕΤΑΙ -ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ- ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΛΕΕΙ " Η ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΗΤΑ ΜΟΥ"  ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΑΚΟΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ  ΘΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟ
 fyllokaiftero1.blogspot.com




«Γενικό ξεσηκωμό» έχει προκαλέσει στην Καβάλα, απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για σειρά δαπανών από πλευράς του δήμου για την ημέρα της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανου. Το ύψος των δαπανών αυτών, που εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό του 2017, αγγίζει τις 12.000 €,



Η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανου, αναμένεται να γίνει στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. Να σημειωθεί ότι το ποσό των 12.000 ευρώ για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη ΦΝΘ αφορά μόνο τον δήμο Καβάλας και όχι το σύνολο του ποσού που θα πιθανώς θα διατεθεί και από τους υπόλοιπους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για την τελετή.


Ο… κατάλογος και τα ποσά για την τελετή ενθρόνισης

Το θέμα του ποσού για την ενθρόνιση περιλαμβάνονταν στην εισήγηση του 14ου τακτικού θέματος του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο άπτονταν του προϋπολογισμού για πολιτιστικές και λοιπές εκδηλώσεις του δήμου Καβάλας, ενώ εστάλη στα mail των δημοτικών συμβούλων το μεσημέρι, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση.

Στην εισήγηση αναφέρονται αναλυτικά τα ποσά που θα διατεθούν, όπως η αγορά σταυρού ευλογίας αξίας 2.000 ευρώ και η παράθεση γεύματος σε 200 άτομα αξίας 6.000 ευρώ, αλλά και η αγορά κόκκινου χαλιού αξίας 400 ευρώ.


Αναλυτικά τα ποσά, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, έχουν ως εξής:
* Προμήθεια ενός σταυρού ευλογίας-δώρο του δήμου Καβάλας προς τον νέο μητροπολίτη, προϋπολογισμού 2.000 ευρώ
* Παράθεση ενός επίσημου γεύματος διακοσίων ατόμων ενδεικτικού προϋπολογισμού 6.000 ευρώ
* Ενοικίαση 300 καρεκλών για τις ανάγκες της εκδήλωσης ενδεικτικού προϋπολογισμού 500 ευρώ
* Εκτύπωση προσκλήσεων ενδεικτικού προϋπολογισμού 500 ευρώ
* Προμήθεια έξι ανθοσυνθέσεων προϋπολογισμού 331 ευρώ
* Προμήθεια κόκκινης μοκέτας διαστάσεων 10Χ4 ενδεικτικού προϋπολογισμού 400 ευρώ
* Προμήθεια αναλώσιμων υλικών-ειδών κατασκευής ενδεικτικού προϋπολογισμού 850 ευρώ
* Προμήθεια τριών μπάνερ (σε τελάρο) διαστάσεων 4Χ3 προϋπολογισμού 750 ευρώ
* Προμήθεια αναλογίου από πλεξιγκλάς προϋπολογισμού 700 ευρώ


Τα ποσά εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από το δημοτικό δυμβούλιο.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Καβάλας Ηλίας Καλανταρίδης, μιλώντας στο Kavala Portal, εξήγησε ότι «ήρθαμε σε επαφή με τον τοποτηρητή της Μητρόπολης, Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονα, ο οποίος και μας είπε ότι βάση πρωτοκόλλου και εθιμοτυπίας ο δήμος Καβάλας θα πρέπει να αναλάβει αυτά τα έξοδα που ψηφίστηκαν. 

Ως δημοτική αρχή της πρωτεύουσας του νομού, της έδρας του νέου Μητροπολίτη, δεν μπορούμε να μην προσφέρουμε ένα γεύμα στους καλεσμένους ούτε να μην πάρουμε ένα δώρο στον νέο μας Μητροπολίτη -άλλωστε, τα συγκεκριμένα έξοδα δεν γίνονται κάθε μέρα, και για εμάς είναι πρωτόγνωρη εμπειρία. 

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να δαπανήσουν κάποια χρήματα και οι άλλοι 2 δήμοι που θα βρεθούν υπό την σκέπη του Σεβασμιώτατου (οι δήμοι Νέστου και Θάσου), υπήρχε η αρχική σκέψη να συνεισφέρουν και αυτοί, αλλά από τη μια δεν θέλαμε να μπούμε σε μια διαδικασία μειοδοσίας και «παζαριού» με τους άλλους δήμους, και από την άλλη το να δαπανήσει ο δήμος Νέστου ή ο δήμος Θάσου για κάτι που θα γίνει εντός των ορίων του δήμου Καβάλας δεν είναι εύκολο από γραφειοκρατικής και νομικής άποψης.»


Κωστής Σιμιτσής: Το κόστος του γεύματος είναι υπερβολικό

Στο θέμα αυτό τοποθετήθηκε και ο τέως δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ο οποίος μιλώντας στο Kavala Portal σχολίασε ότι «το κόστος για την αγορά του σταυρού είναι, πιστεύω, φυσιολογικό. 

Δεν μπορούμε να πάρουμε ένα φτηνό σταυρό, ένα φτηνό δώρο για τον νέο Μητροπολίτη. Αλλά εκτιμώ ότι το κόστος για το γεύμα (6000 €, 30 € ανά άτομο) είναι υπερβολικό, διότι από τη μια παραπέμπει σε gourmet καταστάσεις και από την άλλη με προβληματίζει το γεγονός ότι μιλάμε για 200 άτομα -ένα νούμερο που φαντάζει υπερβολικό.»

Ξέσπασε η μάνα της Δώρας Ζέμπερη: Με χτύπησαν οι αστυνομικοί, Μπουσδέλο κράτος! [βίντεο]



Υποταγμένο Τροικανό Μπουσδέλο το  κράτος με Τσίπρα


fyllokaiftero1.blogspot.com
Έξω φρενών η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη ξέσπασε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, αμέσως μετά την απομάκρυνση του 58χρονου δολοφόνου από τα δικαστήρια.

Νωρίτερα, η μητέρα της Δώρας ήταν μαζί με τους συγκεντρωμένους έξω από το κτήριο 9 των δικαστηρίων. Το πλήθος ήθελε να λιντσάρει το δολοφόνο, γεγονός που καθυστέρησε τη μεταγωγή του στη ΓΑΔΑ για πάνω από τρεις ώρες.

Η μητέρα της Δώρας μετά την φυγάδευση του 58χρονου ούρλιαζε «θα τον ξεκάνω! Να παραιτηθούν όλοι! Μπου@@@@ο κράτος!». Η γυναίκα βάλθηκε και κατά των αστυνομικών ισχυριζόμενη πως την χτύπησαν οι αστυνομικοί: «Με χτυπήσανε οι αστυνομικοί! Με χτυπήσανε στα πόδια, στα χέρια, μου γδάρανε τα χέρια. Είχα το μάρμαρο να του το ρίξω εκείνη την ώρα και μου το πήρανε μέσα από τα χέρια και με κλωτσήσανε και με σπρώξανε και με ματώσανε. Αυτή είναι η ελληνική Αστυνομία» είπε και συνέχισε:

«Πιάσανε το δολοφόνο για να ακούσουνε τους επαίνους! Έπρεπε να τον αφήσουν σε μας. Στα χέρια μας. Να έρθει η θανατική ποινή στην Ελλάδα τώρα! Αλλιώς να παραιτηθούν όλοι. Τον κρατούσαν να μην τον χτυπήσουμε, να μην βγάλει αίμα. Θα βγάλει το αίμα της κόρης μου».





.


  www.kapa-news.gr

Και με το Μητσοτακέϊκο,5ο χρόνια στα πράγματα αισθάνεστε ασφαλείς; siemenss

του Σάτυρου Σάτιρου
siemens
Alexandros Raskolnick
Έχουν και τα fake το γούστο

Επέστρεψε στη φυλακή ο Δημήτρης Κουφοντίνας


Έφτασε στον Κορυδαλλό συνοδευόμενος από την σύζυγo και τον γιο του


10:39

11/11/2017
Επέστρεψε στη φυλακή ο Κουφοντίνας



Επέστρεψε στη φυλακή ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την διήμερη άδεια που του δόθηκε από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού.

Εμφανίστηκε στην πύλη των φυλακών Κορυδαλλού 1,5 ώρα νωρίτερα από το προβλεπόμενο όριο.
Το μεσημέρι της Πέμπτης βγήκε από τη φυλακή  για πρώτη φορά από το 2002, με αυστηρούς όμως περιοριστικούς όρους, καθώς έπρεπε να παρουσιάζεται δύο φορές την ημέρα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής του, στον Βαρνάβας Αττικής.

Ο κ.Δ. Κουφοντίνας είχε ζητήσει διήμερη άδεια από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού όπου εκτίει ποινή έντεκα φορές σε ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες της 17Ν. Στις φυλακές βρίσκεται από τότε που συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης, το καλοκαίρι του 2020. Το συμβούλιο της φυλακής, στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός, εξέτασε το αίτημά του και το έκανε αποδεκτό.



 ΠΗΓΗ