25 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Στην Δικαιοσύνη 7 Αντιδήμαρχοι και 1 Δήμαρχος των δύο τελευταίων δημοτικών αρχών (Χατζησυμεωνίδη, Αγγελή, Κεπαπτσόγλου, Γκοσλιόπουλου και Γκέτσιου


7 αντιδήμαρχοι και ένας δήμαρχος του νομού Καστοριάς οδηγούνται σε δίκη για τις παιδικές χαρές

ΕΙΧΕ ΟΡΙΣΤΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΒΜΡΙΟΥ

paidikes-xares-dikast

Στην Δικαιοσύνη οδηγούνται επτά Αντιδήμαρχοι των δύο τελευταίων δημοτικών αρχών (Χατζησυμεωνίδη, Αγγελή, Κεπαπτσόγλου, Γκοσλιόπουλου και Γκέτσιου) στους οποίους είχαν εκχωρηθεί οι αρμοδιότητες των τεχνικών υπηρεσιών οι οποίες είναι υπεύθυνες για τις παιδικές χαρές.
Κατηγορούνται για παραλείψεις στα θέματα ασφαλείας των Παιδικών Χαρών (βελτιώσεις και συμμόρφωση με τις προδιαγραφές ή κλείδωμα αυτών για να απαγορεύεται η πρόσβαση σε παιδιά).

Το θέμα αφορά σε τρεις αντιδημάρχους Καστοριάς (Χρήστο Παρχαρίδη, Δημήτρη Κωτούλα, Σωκράτη Λιάνο), δύο αντιδημάρχους Άργους Ορεστικού (Σάκης Ανδρόνικος, Βαγγέλης Βασιλειάδης και ένα δήμαρχο Νεστορίου (Χρήστος Γκοσλιόπουλος) μαζί με άλλους δύο αντιδημάρχους της νυν δημαρχίας (Γιάννης Ελευθερίου και Κωνσταντίνος Λέκκος).

Οι αιρετοί ανήκουν σε πρώην και νυν διοικήσεις. Σήμερα το μεσημέρι συναντήθηκαν παράγοντες της δημοτικής αρχής Καστοριάς αλλά ανέβαλαν την συζήτηση για την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου έτσι ώστε να συμμετάσχουν στην συζήτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα οι βουλευτίνες του νομού για να τεθούν στην κεντρική κυβέρνηση θέματα σχετικά με το «παράλογο» της διαδικασίας.
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο, σχεδόν όλες οι παιδικές χαρές του νομού στερούνται τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και των προδιαγραφών και άρα οι δημοτικές αρχές θα έπρεπε να κλείσουν τις εν λόγω παιδικές χαρές και να απαγορεύσουν την πρόσβαση σε αυτές.

 



.
gosiopoulos-e1349252858786-300x164.




Δε θέλουμε άλλους παπάδες στον Στρατό: νερό, φαγητό, απορρυπαντικά, εμβόλια ΘΕΛΟΥΜΕ!



Το κακό έχει παραγίνει στον Στρατό του Πάνου Καμμένου, που διαρκώς επιβάλλει αντιδραστικές, φιλοπόλεμες και εθνικιστικές-μιλιταριστές πολιτικές, έχοντας την πλήρη στήριξη του Δημήτρη Βίτσα.
Δεν πάει άλλο με την περιφρόνηση που δείχνει απέναντι στους φαντάρους.
Δε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πολιτική που παραβιάζει στυγνά τα δικαιώματα μας, μετατρέποντας μας σε άμισθους δούλους που τους δουλεύουμε ΔΩΡΕΑΝ, ενώ συνεχώς μας φορτώνει με τα τεράστια οικονομικά βάρη της Υποχρεωτικής Στράτευσης.
  • Στις περισσότερες μονάδες οι μερίδες φαγητού είναι λειψές και δεν τρώγονται με τίποτε.
  • Για να πιεις νερό και να μην τρέχεις στα Ιατρεία πρέπει να γίνεις "μέτοχος" στο ΚΨΜ.
  • Τα απορρυπαντικά είναι άγνωστη λέξη, τα γάντια αγνοούνται, ενώ για κάθε σειρά Κατάταξης ο Εμβολιασμός είναι στοίχημα.
  • Οι μονάδες είναι σε άθλια κατάσταση και οι επιθεωρήσεις γίνονται μόνο για Δημόσιες Σχέσεις.
  • Στα ΣΠΕΝ μας εκβιάζουν να αγοράσουμε εμείς ότι χρειάζεται.
  • Στα περισσότερα στρατόπεδα ο  "Εσωτερικός Εχθρός" είναι οι Κοριοί... που βγαίνουν νικητές σε όλες τις μάχες, αφού τα κτίρια είναι "αρχαία" και κακοσυντήρητα, ενώ η απεντόμωση άγνωστη λέξη γιατί το Υπουργείο Άμυνας κάνει περικοπές.
  • Μας στέλνουν στη κάθε άκρη της Ελλάδας ουσιαστικά για να δουλεύουμε τσάμπα για τους Στρατιωτικούς και για τους Δημάρχους, για να κάνει κοινωνική πολιτική ο Υπουργός Υγείας και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος στις πλάτες μας, μας βάζουν να πληρώνουμε και τα πανάκριβα εισιτήρια, να καλύπτουμε εμείς το κόστος των μετακινήσεων...
Αντί λοιπόν να κοιτάξουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που μας δημιουργούν, το Πεντάγωνο προσλαμβάνει Παπάδες!
Με ανακοίνωση του το Υπουργείο Άμυνας ενημερώνει για την Προκήρυξη για 13 θέσεων Στρατιωτικών Ιερέων: 

"Διαγωνισμός για την κατάταξη κληρικών της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, προς πλήρωση δεκατριών (13) κενών θέσεων Στρατιωτικών Ιερέων Α' και Β' Τάξης (Λοχαγών ή Υπολοχαγών)".

Εμείς τους λέμε: 

ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ

ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΣΣΑΛΟΔΟΞΙΑ ΣΑΣ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ

"Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια" προπαγάνδιζε η Χούντα των Συνταγματαρχών,

ΛΑΟΣ=ΣΤΡΑΤΟΣ=ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ προπαγανδίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, της αντεργατικής λεηλασίας και Πολεμοκαπηλείας!

Συνάδελφοι φαντάροι, γονείς πρέπει να Αγωνιστούμε.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δείτε πόσα παίρνουν οι παπάδες απο τους φτωχοποιημένους έλληνες

Η λίστα δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας

Δείτε πόσα παίρνουν οι παπάδες


Αποδοχές που ξεκινούν από τα 678 ευρώ για το νεοδιοριζόμενο ιερέα και φτάνουν τα 2.213 ευρώ για τον Αρχιεπίσκοπο

Τις αποδοχές όλων των  κληρικών  έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, η  Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε το ύψος των αποδοχών του Ιερού Κλήρου, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος.  
Σύμφωνα με  το  υπουργείο Παιδείας, ο Ιερός Κλήρος υπάγεται στο ενιαίο μισθολόγιο χωρίς καμία θετική ή αρνητική διάκριση.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες και ο Ιερός Κλήρος δεν έχουν εξαιρεθεί από καμία γενικότερη μισθολογική μείωση ούτε ζήτησαν να εξαιρεθούν.

Δείτε εδώ αναλυτικά τους μισθούς των κληρικών



 ΜΗΔΕ ΕΝΦΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 

Γερμανικές εκλογές: Εχει σφίξει ο "κώλος" των εβραίων της Ευρώπης με το ποσοστό του AfD


EUROPEAN JEWISH CONGRESS
Εκτύπωση
Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για την επίδοση του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στις βουλευτικές εκλογές, ενώ κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα της Μπούντεσταγκ να μην σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού μαζί του.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το AfD συγκεντρώνει το 13,5% των ψήφων και καταφέρνει να εισέλθει για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο ως το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα. Η ακροδεξιά δεν εκπροσωπείται στη Μπούντεσταγκ από τη δεκαετία του 1950.
«Ελπίζουμε ότι τα κεντρώα κόμματα στη Μπούντεσταγκ θα διασφαλίσουν ώστε το AfD να μην εκπροσωπείται στον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό», ανέφερε το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο.
«Κάποιες από τις απόψεις που έχει εκφράσει στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας εμπεριέχουν ανησυχητικά ποσοστά μισαλλοδοξίας που δεν έχει παρουσιαστεί στη Γερμανία για πολλές δεκαετίες και που φυσικά ανησυχούν πολύ τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους Εβραίους», επισημαίνει.


 Τίτλος σχόλιο:fyllokaiftero1.blogspot.com
   |  Newsroom

Παγωμάρα στην Ευρώπη για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών

Παγωμάρα στην Ευρώπη για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών - Media

Οι πανηγυρισμοί των συντηρητικών συμμάχων της Άνγκελα Μέρκελ που κυριάρχησαν στις Βρυξέλλες δεν κρύβουν την εντεινόμενη ανησυχία για το πώς η Γερμανίδα καγκελάριος θα χειριστεί έναν άβολο νέο κυβερνητικό συνασπισμό και τη ραγδαία αύξηση του ποσοστού της άκρας Δεξιάς.
«Με την Άνγκελα Μέρκελ, η Γερμανία παραμένει ο ισχυρός και αξιόπιστος εταίρος στην Ευρώπη», έγραψε στο Twitter ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος ανήκει στην παράταξη της καγκελαρίου και ηγείται της μεγαλύτερης ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όμως μια πηγή προσκείμενη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα προέβλεψε πως θα υπάρξουν πολλά προβλήματα, καθώς η Μέρκελ θα χρειαστεί να αντικαταστήσει τον «μεγάλο συνασπισμό» της με τους Σοσιαλδημοκράτες με μια συμμαχία που θα συμπεριλαμβάνει τόσο τους Πράσινους, οι θέσεις των οποίων κλίνουν στην κεντροαριστερά, όσο και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), γεράκια σε οικονομικά και δημοσιονομικά ζητήματα.
«Τα πράγματα πήγαιναν πολύ ομαλά με τους σοσιαλδημοκράτες», ανέφερε η πηγή στο ΕΛΚ. «Τώρα δεν ξέρει κανένας τι θα γίνει», συμπλήρωσε.

Ο συνασπισμός «Τζαμάικα»
Οι περισσότεροι προεξοφλούν ότι θα σχηματιστεί το κυβερνητικό σχήμα που αποκαλείται «Τζαμάικα», από τα χρώματα των τριών κομμάτων, που αντιστοιχούν σε εκείνα της σημαίας της Τζαμάικας.
Ο Μάρτιν Ζελμάγερ, προσωπάρχης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα μήνυμα το οποίο περιείχε τρεις σημαίες: αυτή της Τζαμάικας, πλαισιωμένη δεξιά και αριστερά της από σημαίες της ΕΕ, μια αντανάκλαση των ελπίδων στις Βρυξέλλες για τη συνέχιση της δέσμευσης του Βερολίνου στην Ευρώπη, που ορισμένοι όμως θεωρούν πως πλέον τίθεται υπό αμφισβήτηση.
Μια από τις πρώτες απώλειες της πολιτικής αδυναμίας της Μέρκελ ενδέχεται να είναι η προσπάθεια εμβάθυνσης της ολοκλήρωσης στην ευρωζώνη, για την οποία ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να παρουσιάσει το όραμά του αύριο Τρίτη.

Αυτό το σχέδιο, όπως και οι προτάσεις που έκανε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πιθανόν θα συναντήσουν πλέον πολύ πιο ισχυρές αντιστάσεις από μέρους του Βερολίνου, όπου πολλοί δηλώνουν πως φοβούνται ότι η Γερμανία θα κληθεί να χρηματοδοτήσει στο μέλλον κι άλλα προγράμματα στήριξης κρατών.
Οι αντιστάσεις μπορεί να προέλθουν τόσο από τους συντηρητικούς της Μέρκελ, οι οποίοι έχουν θορυβηθεί από την ραγδαία αύξηση του ποσοστού της AfD στα δεξιά τους -η Εναλλακτική για τη Γερμανία είναι πλέον τρίτο κόμμα στην Μπούντεσταγκ- όσο και από το FDP, ο ηγέτης του οποίου Κρίστιαν Λίντνερ αποκλείει κάθε ενδεχόμενο το Βερολίνο να πάρει μέρος στο σχέδιο η ευρωζώνη να αποκτήσει κοινό προϋπολογισμό και υπουργό Οικονομικών.

Ο επικεφαλής των φιλελεύθερων στο ΕΚ, ο φεντεραλιστής πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φερχόφστατ, εξέφρασε την ελπίδα να σχηματιστεί στη Γερμανία ένας κυβερνητικός συνασπισμός ο οποίος θα ταχθεί υπέρ της Ευρώπης και θα προωθήσει την περαιτέρω ολοκλήρωση της ΕΕ.

Ο επικεφαλής του FDP στο ΕΚ, ο Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του είναι «ανοιχτόμυαλο» και «φιλοευρωπαϊκό».
Ο συμπρόεδρος των ευρωπαίων Πράσινων Ράινχαρτ Μπουτικόφερ τόνισε από την πλευρά του πως το κόμμα του θέλει να ενισχυθεί η ΕΕ, «αξιοποιώντας το παράθυρο ευκαιρίας που έχει ανοίξει», με τη συμμετοχή «του Παρισιού, των Βρυξελλών και του Βερολίνου». Οι όροι που χρησιμοποίησε παραπέμπουν απευθείας στην ομιλία που εκφώνησε ο Γιούνκερ πριν από δέκα ημέρες, όταν διέβλεψε ότι τα αντιευρωπαϊκά λαϊκιστικά κόμματα βρίσκονται σε πτώση και προέτρεψε να προωθηθεί το ταχύτερο η βαθύτερη ολοκλήρωση της ΕΕ.

Φόβοι για δεξιά στροφή στη Γερμανία
Όμως ο Γκούντραμ Βολφ, ο γερμανός διευθυντής του ινστιτούτου μελετών Bruegel, αμφισβητεί το σκεπτικό του Γιούνκερ. Προβλέπει δεξιά στροφή στη Γερμανία, λόγω της ανόδου της AfD και των αντιστάσεων από το FDP, που θα εμποδίσουν την πραγμάτωση των μεγαλεπήβολων οραμάτων του Μακρόν και του Γιούνκερ.
«Ο λαϊκισμός δεν είναι νεκρός σε καμιά περίπτωση», έγραψε ο Βολφ στο Twitter. «Η ομιλία του Γιούνκερ βασιζόταν σε μια εντελώς λάθος αποτίμηση της πραγματικότητας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Απο : topontiki

Μήνυση κατά Μουζάλα από δικηγόρους της Σάμου



Μήνυση κατά του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, αναμένεται να καταθέσει ο δικηγορικός σύλλογος Σάμου, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας του μεγάλου αριθμού μεταναστών οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στο νησί. Οπως αναφέρει σε επιστολή του ο σύλλογος, είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα μέτρα πριν «θρηνήσουμε θύματα».

«Με αφορμή την αυξανόμενη ροή των προσφύγων στο νησί μας και κυρίως τα συχνά επεισόδια, τις βιαιοπραγίες, τις εξεγέρσεις αλλά και τους εμπρησμούς, ο Δ.Σ. Σάμου καταγγέλλει για μία ακόμα φορά, την πολιτική της κυβέρνησης και επισημαίνει την παντελή απουσία της οργανωμένης πολιτείας στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό», σημειώνεται στην επιστολή. Περιγράφουν ότι στο κέντρο δυναμικότητας 600 ατόμων φιλοξενούνται 2.500 άτομα, «οικογένειες με μικρά παιδιά που στοιβάζονται δίπλα σε σκουπίδια και ακαθαρσίες» και επισημαίνουν ότι η υπομονή πολιτών αλλά και προσφύγων έχει φτάσει στα όριά της, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα εξαιρετικά τεταμένο κλίμα με καθημερινά επεισόδια. Ο Δ.Σ. Σάμου καταλογίζει την ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον υπουργό αναφέροντας ότι «ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής φέρει τεράστια ευθύνη, αφού παραβιάζει κατάφωρα τις διατάξεις του νόμου 4375/2016 (σ.σ. τον οποίο ο ίδιος έφερε στη Βουλή), ενώ προτίθεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατ’ αυτού και κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος».

Οι καταγγελίες του Δ.Σ. Σάμου έρχονται μόνο δύο μέρες μετά την επιστολή του δημάρχου Λέσβου Σπυρίδωνα Γαληνού προς το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής όπου ζητάει την άμεση αποσυμφόρηση της Μόριας (του επίσημου ΚΥΤ-hotspot) του νησιού όπου παραμένουν 4.330 άτομα (διπλάσιοι από τη χωρητικότητα της δομής).
 
Έντυπη Καθημερινή

ΒΙΝΤΕΟ: «Δεν περίμενα τόσο πολλή πίσσα» λέει η γυναίκα από το Φάληρο και η Αυλωνίτου μιλά για photoshop




ΣΥΡΙΖΑ





Στον αστερισμό των... fake news ο ΣΥΡΙΖΑ



«Δεν περίμενα τόσο πολλή πίσσα» λέει η γυναίκα από το Φάληρο και η Αυλωνίτου μιλά για photoshop



«Γιατί οι Βέλγοι δεν ξέρουν από photoshop;» αναρωτήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που είπε για την πετρελαιοκηλίδα ότι «αυτά... συμβαίνουν»!

Μπορεί η γυναίκα που έγινε διάσημη από τη φωτογραφία του Βέλγου Max Gyselinck όταν την απαθανάτισε να βγαίνει από τη θάλασσα του Παλαιού Φαλήρου γεμάτη πίσσα να μίλησε στο protothema.gr και να διηγήθηκε την περιπέτειά της ωστόσο για την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου αυτά είναι... fake news.


Η κυρία Αυλωνίτου επαναλαμβάνοντας την πρακτική των βουλευτών και υπουργών του κυβερνώντος κόμματος να διαψεύδουν την πραγματικότητα όταν δεν τους βολεύει - τελευταίο παράδειγμα ο Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος υποστήριξε ότι η αποχώρηση των επενδυτών του Κατάρ δεν ισχύει παρά τις δημοσιεύμενες επιστολές τους - άφησε να εννοηθεί ότι η φωτογραφία του Βέλγου φωτογράφου είναι προϊόν photoshop.
«Γιατί οι Βέλγοι δεν ξέρουν από photoshop;» αναρωτήθηκε η κυρία Αυλωνίτου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής.

«Υπάρχει άνθρωπος που θα βλέπει την πίσσα και θα λέει "α, τι ωραία, ο δήμαρχος μας έφερε λασπόλουτρα"» είπε συνεχίζοντας τον παράλογο συλλογισμό της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, μάλιστα, κατά τη συνομιλία της με τον δήμαρχο Γλυφάδας, ο οποίος κατήγγειλε ότι ακόμα και σήμερα στο βυθό υπάρχουν σωματίδια μαζούτ, η κυρία Αυλωνίτου ως επιχείρημα για τις παραλείψεις της κυβέρνησης που οδήγησαν στη μεγάλη πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό εκστόμισε τη φράση «αυτά... συμβαίνουν. Και στην Ελευσίνα είχε γίνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν».



Αντί άλλης απάντησης ακολουθεί το ρεπορτάζ του protothema.gr με την Δέσποινα Δρογγίτη, τη γυναίκα που βούτηξε στη θάλασσα στο Παλαιό Φάληρο και βγήκε καλυμμένη με πίσσα.

«Ένιωσα την πίσσα κολλημένη πάνω μου», λέει στο «Θέμα» η γυναίκα της φωτογραφίας-σοκ
Με τον δικό της τρόπο καυτηριάζει την περιβαλλοντική ρύπανση στη θάλασσα του Σαρωνικού από την πετρελαιοκηλίδα μετά το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» η γυναίκα που έγινε διάσημη μέσα από μία φωτογραφία επικαιρότητας και η οποία μίλησε αποκλειστικά στο Πρώτο Θέμα.

Μια 38χρονη γυναίκα, η Δέσποινα Δρογγίτη, είναι η κυρία που την Τετάρτη το απόγευμα, έγινε το πρόσωπο της ημέρας αφού κολύμπησε στη μολυσμένη θάλασσα του Μπάτη, στο Παλαιό Φάληρο και βγήκε στην κυριολεξία μαύρη.

Την στιγμή που η Δέσποινα Δρογγίτη βγήκε από την θάλασσα καλυμμένη με πετρέλαιο, τυχαία περνούσε από το σημείο ο φωτορεπόρτερ Max Gyselinck και αμέσως τράβηξε την φωτογραφία - σοκ.
Ο επαγγελματίας φωτορεπόρτερ αμέσως κατάλαβε την σημασία της εικόνας και την δημοσιοποίησε στον λογαριασμό του στο Facebook, όπου δεν άργησε να γίνει viral.

Η Δέσποινα, με καταγωγή από την Ζάκυνθο, περιγράφει την εμπειρία της στο «Θέμα» και εξηγεί με λεπτομέρειες τι την ώθησε να μπει στην θάλασσα αλλά και τι έγινε αφού βγήκε.

Ξαφνιασμένη με το ενδιαφέρον μας για εκείνη μας εξήγησε ότι δεν γνώριζε για την φωτογραφία-σοκ που έγινε viral στα social media και πως την ενημέρωσαν λουόμενοι της παραλίας για την δημοσιοποίησή της.



Όσο για την ρύπανση στην θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού, σε ερώτηση μας για το αν ήταν ενημερωμένη, υπογράμμισε πως είχε μία σχετική πληροφόρηση, έχοντας δει εικόνες από την τηλεόραση τις προηγούμενες μέρες.

«Είχα ενημερωθεί για την ρύπανση, είχα δει τις εικόνες από την τηλεόραση που προσπαθούσαν να μαζέψουν αυτό που υπήρχε στην θάλασσα, την μόλυνση, το πετρέλαιο» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Στο σημείο αυτό, έρχομαι όλο το καλοκαίρι, είπα να έρθω να δω πως είναι η κατάσταση. Αν ήταν η εικόνα που έδειχναν στην τηλεόραση, δεν θα έμπαινα» εξηγεί η ίδια, μοιράζοντας μαζί μας την σκέψη που έκανε, λίγο πριν βουτήξει στην θάλασσα, την Τετάρτη το μεσημέρι.



Περιγράφει λεπτομερώς τι είδε στην θάλασσα και γιατί μπήκε, παρά το γεγονός ότι οι θαμώνες της παραλίας, όπως ο Γιάννης Λειβαδάς, που μίλησε αποκλειστικά στο «Θέμα»,  την συμβούλευσαν να μην μπει λόγω της ρύπανσης.

«Είδα ότι το νερό είχε κάποια μαυρίλα πάνω-πάνω και μπήκα στην αρχή μέχρι τα γόνατα, ε και μετά βούτηξα, αυτό» μας είπε η 38χρονη γυναίκα.

«Αν και δεν ξέρω από αυτά, είδα ότι δεν ήταν σαν αυτά που έβλεπα στην τηλεόραση και ότι υπήρχε πετρέλαιο μόνο λίγο πάνω στην επιφάνεια της θάλασσας, έτσι θεώρησα ότι ήταν καθαρισμένη και επέλεξα να μπω»  είπε.

Ωστόσο, δεν περίμενε ότι με την βουτιά που έκανε η πίσσα που βρισκόταν στο νερό και δεν είχε απομακρυνθεί θα κολλούσε πάνω της, ώστε να χρειαστεί να την απομακρύνει με ελαιόλαδο.

«Όταν βγήκα από το νερό, αυτό που ένιωσα ήταν η κολλημένη πίσσα πάνω μου. Πήγα στο σπίτι και προσπάθησα με λάδι να καθαρίσω την πίσσα, δυσκολεύτηκα πολύ, δεν φοβήθηκα όμως, όχι» υπογράμμισε η 38χρονη.

Ξεκαθαρίζει σε όλους πως δεν γνώριζε την δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι άνθρωποι μπορούν άφοβα να κάνουν μπάνιο στην περιοχή.

«Δεν γνωρίζω τι είπαν από το υπουργείο και ο κ. Κουρουμπλής, αλλά μετά από την εμπειρία που είχα και ας άκουγα αυτή την δήλωση, δεν θα έμπαινα στη θάλασσα» είπε χαρακτηριστικά στο Πρώτο Θέμα.



Μάλιστα τόνισε ότι η θάλασσα καθημερινά δείχνει καλύτερη, αλλά ο βυθός πλέον έχει πρόβλημα αφού η πίσσα έχει πάει κάτω. «Η θάλασσα ήταν καλύτερη από την Τετάρτη, αλλά μου είπαν ότι η πίσσα κατέβηκε στο βυθό και για αυτό δεν φαίνεται στην επιφάνεια πολύ μαυρίλα» είπε.

Τέλος, μας ανέφερε ότι η ίδια αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας στα πόδια και τα θαλασσινά μπάνια της κάνουν καλό. «Έχω ένα θέμα υγείας  και η θάλασσα με έχει βοηθήσει πολύ. Ιούλιο και Αύγουστο ερχόμουν εδώ, οπότε θα συνεχίσω μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου γιατί με βοηθάει πολύ».

Φωτογραφία-σοκ: Γυναίκα βγαίνει από τη θάλασσα του Παλαιού Φαλήρου καλυμμένη με πίσσα!



.
 πηγή