14 Σεπτεμβρίου 2017

Ομοσπονδία νοσηλευτών: Μετακίνηση στον ΟΚΑΝΑ συζύγου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς προσόντα και προϋπηρεσία

Οι πολάκιδες επι το έργον :ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΠΤΥΧΙΑ 


Οπως νοσοκόμοι έγιναν διοικητές νοσοκομείων ( βλέπε Καστοριά) ...κ.α
 fyllokaiftero1.blogspot.com

Ομοσπονδία νοσηλευτών: Μετακίνηση στον ΟΚΑΝΑ συζύγου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς προσόντα και προϋπηρεσία

Σοβαρότατη καταγγελία από την Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτών Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ) κατά του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χρήστου Καραγιαννίδη: Μετακίνησαν τη νοσηλεύτρια σύζυγό του από το νοσοκομείο Δράμας σε Μονάδα του ΟΚΑΝΑ, με απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου, χωρίς η ίδια να έχει όπως υποστηρίζουν οι νοσηλευτές, τα απαραίτητα προσόντα.
Η σύζυγος του κ.Καραγιαννίδη, σύμφωνα με την ΠΑΣΟΝΟΠ όχι μόνο δεν έχει προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση και εκπαιδευτικά κριτήρια βάσει ΑΣΕΠ, αλλά παρακάμφθηκε άλλη υποψήφια με πολυτετή προϋπηρεσία σε αντίστοιχη δομή.
«Θεωρούμε, αν μη τι άλλο, προκλητική εκ μέρους της Διοίκησης του ΓΝ Δράμας, την επιλογή συναδέλφου που τυγχάνει σύζυγος του Βουλευτή Καραγιαννίδη, τη στιγμή που η Νοσηλευτική Υπηρεσία του ΓΝ Δράμας διαθέτει στις τάξεις της έτερη συνάδελφο Νοσηλεύτρια με πολυετή προϋπηρεσία σε αντίστοιχη δομή του ΟΚΑΝΑ» τονίζουν οι νοσηλευτές στην ανακοίνωσή τους, οι οποίοι καταλογίζουν στον διοικητή του νοσοκομείου, ότι αντιμετώπισε με περιφρόνηση και καθεστωτική νοοτροπία τα αρμόδια όργανα, καθώς «δεν ζήτησε σχετική εισήγηση από τη Νοσηλευτική Υπηρεσία, αλλά αρκέστηκε στην ενημέρωση των αρμόδιων διευθύνσεων».
«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται …» αναφέρεται στον τίτλο της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΠΑΣΟΝΟΠ, στην οποία καταγράφεται αναλυτικά η πράξη διοικητικού περιεχομένου που εκδόθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου Δράμας για τη μετακίνηση της νοσηλεύτριας.
Απαντώντας στις καταγγελίες μέσω του λογαρισμού του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Χρήστος Καραγιαννίδης υποστηρίζει, ότι η μετακίνηση έγινε με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες και αποδίδει τις καταγγελίες σε "αντισύριζα παραζάλη"

«Πέφτουν οι μάσκες κι αποδεικνύονται οι πραγματικοί λόγοι όλης αυτής της στημένης φασαρίας που προσπαθούν να προκαλέσουν δύο εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.
Οι λόγοι είναι οι εξής, α) θέλανε να τοποθετηθεί η «δικιά» τους στη συγκεκριμένη θέση, β) πιστεύουν πως μια ΔΕ νοσηλεύτρια δεν είναι ικανή και δε πρέπει να τοποθετηθεί σε αυτή τη θέση και γ) μέσα στην αντισύριζα παραζάλη τους θεωρούν πως θα πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ κι εμένα προσωπικά με τέτοιου τύπου λασπώδη καταγγελία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής και συμπληρώνει ότι το προηγούμενο διάστημα από τους/τις τριάντα νοσηλευτές/τριες που μετακινήθηκαν από νοσοκομεία προς τον ΟΚΑΝΑ, οι 9 είναι ΔΕ νοσηλεύτριες. Τονίζει, επίσης, ότι ο χαρακτήρας της απόφασης είναι προσωρινός, καθώς αναμένεται η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του ΟΚΑΝΑ.

Η ΠΑΣΟΝΟΠ αντέδρασε και πάλι λέγοντας ότι :
«Η σπουδή του κου Καραγιαννίδη να πείσει πως πίσω από την αντίδραση του Συνδικαλιστικού μας Οργάνου, κρύβεται δήθεν η μεροληπτική αντιμετώπιση υπέρ μίας εκπαιδευτικής βαθμίδας συναδέλφων μας, σε βάρος μιας άλλης και συγκεκριμένα αυτής των ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών, εκτός από ανήθικη και προσβλητική για ένα Συνδικαλιστικό Φορέα που στις τάξεις του έχει Νοσηλευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, κρίνεται αυταπόδεικτα έωλη και πέφτει στο κενό καθώς η Πρόεδρος του Σωματείου Νοσηλευτικού Προσωπικού Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κα Α. Κωσταντινίδου, η οποία και στοχοποιείται από τον κο Καραγιαννίδη, τυγχάνει η ίδια ΔΕ Βοηθός Νοσηλεύτρια» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΑΣΟΝΟΠ.


liberal.gr

H .... ανάπτυξη του Τσίπρα ήρθε! Κυριολεκτικά τσάμπα πήραν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι Ιταλοί με μία άκρως χαριστική σύμβαση της κυβέρνησης


trainose
H «Ώρα Αποφάσεων» σε ανακοίνωσή της  αναφέρει πως η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια για να μη συσσωρεύονται χρέη σε βάρος του ελληνικού λαού και για να υπάρξει, επιτέλους, σύγχρονος σιδηρόδρομος στη χώρα μας, ολοκληρώνεται σήμερα με τον χειρότερο, από οικονομικής άποψης, τρόπο για τα ελληνικά συμφέροντα.

Για να αποδειχθεί για μία ακόμη φορά ότι οι ιδεοληψίες, οι καθυστερήσεις και οι άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις καταλήγουν στην πλάτη του ελληνικού λαού.
Το συνολικό τίμημα της πώλησης στην ιταλική εταιρία Ferrovie, που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2016, ήταν..... 45 εκατομμύρια ευρώ!!
Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε αποθεματικό 40 εκ. ευρώ. Κατά πάσα πιθανότητα, από το αποθεματικό αυτό θα μείνει στους αγοραστές το ποσό των 25 εκ. ευρώ.

Επομένως, το πραγματικό τίμημα της αγοραπωλησίας θα ανέλθει στο ποσό των 20 εκ. ευρώ.!!!
Μόλις προχθές, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε να επιχορηγήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δηλαδή τους Ιταλούς αγοραστές, με το ποσό των 12 εκ. ευρώ από ζημίες που έπαθε η Εταιρία την περίοδο που έκλεισε, λόγω του προσφυγικού, η σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης (Δεκέμβριος 2015-Φεβρουάριος 2016), δηλαδή πριν την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Έτσι, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που κατηγορούσε τους προηγούμενους ότι το τίμημα των 340 εκ ευρώ στο οποίο ήθελαν να πουλήσουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν εξευτελιστικό, την πουλάει σήμερα με το συνολικό ποσό των 8 (οκτώ) εκατομμυρίων ευρώ (!) και μάλιστα σε πανηγυρική τελετή στην Κέρκυρα, με την παρουσία του κ. Τσίπρα και του Ιταλού Πρωθυπουργού.

Ελπίζουμε η κυβέρνηση, με υπεύθυνους, αξιόπιστους και με διεθνή εμπειρία συμβούλους, να μπορέσει να παρακολουθήσει την εκτέλεση, έστω, αυτής της προκλητικά χαριστικής σύμβασης, ώστε η χώρα να αποκτήσει τουλάχιστον σύγχρονο σιδηρόδρομο.
crash

ΒΙΝΤΕΟ: Μια βόλτα κατά μήκος της παλιάς παραλίας της Θεσσαλονίκης!Τα περισσότερα κτήρια που θα δείτε,σήμερα δεν υπάρχουν



Πάμε άλλη μια βόλτα στην Παλιά Θεσσαλονίκη να γνωρίσουμε το όμορφο παρελθόν της πόλης μας.Τα περισσότερα κτήρια που θα δείτε ,σήμερα δεν υπάρχουν.
Απολαύστε το βίντεο από την ομάδα «Παλιές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης»
.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : Η ανίκανη τροϊκανουποτακτική κυβέρνηση μιλάει για οικολογική καταστροφή στις Σκουριές, αλλά για τη Σαλαμίνα ούτε λέξη

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ


Προσπάθεια απορρύπανσης της Πειραϊκής (EUROKINISSI//ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Προσπάθεια απορρύπανσης της Πειραϊκής (EUROKINISSI//ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Η πετρελαιοκηλίδα από τη βύθιση του μικρού πετρελαιοφόρου «Αγ. Ζώνη ΙΙ», την Κυριακή ανοικτά της Σαλαμίνας, έφθασε μέχρι και το Καλαμάκι!

Ολόκληρη η Φρεαττύδα κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της περιβαλλοντικής μόλυνσης, ενώ η ΕΕ στέλνει για πρώτη φορά ειδικό σκάφος για να βοηθήσει στην επιχείρηση καθαρισμού.
Μόλις χθες, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής  Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της μόλυνσης και η κατάσταση ελέγχεται απολύτως. Και σήμερα απειλείται όλο το θαλάσσιο μέτωπο στα νότια της πρωτεύουσας...

Κατά περίεργο τρόπο, η κυβέρνηση, που απειλεί να τινάξει στον αέρα με τις αβελτηρίες της την επένδυση της Eldorad» στις Σκουριές, επικαλούμενη τον κίνδυνο (που, πάντως, το οικολογικό ΣτΕ δεν βλέπει...) οικολογικής καταστροφής, εμφανίζεται άφωνη και αμήχανη στην υπαρκτή και προ των... ακτών της Φρεαττύδας.

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας, στην οποία συμμετείχαν ο γ.γ. Λιμένων Χρήστος Λαμπρίδης, ο γ.γ. του υπουργείου Διονύσης Καλαματιανός, η δήμαρχος Σαλαμίνας και εκπρόσωποι παράλιων δήμων, για να εξετάσουν πώς θα αντιμετωπίσουν το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει.
«Μυρίζει όλος ο τόπος πετρέλαιο. Όλο το απόγευμα προσπαθούσαν με ειδικά φράγματα και ρίχνοντας χημικά», δήλωσε επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Φρεαττύδας.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι ότι για πρώτη φορά η ΕΕ έστειλε ειδικό σκάφος για να βοηθήσει στην επιχείρηση καθαρισμού. Πρόκειται για το «ΑΚΤΑΙΑ Oil Spill Response Vessel» που εστάλη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ασφαλείας και Περιβάλλοντος (EMSA) στη Σαλαμίνα.

Είναι ένα σκάφος που κάνει κάθε τρεις μήνες άσκηση στην Ελλάδα, είναι πλήρως εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό και ραντάρ που εντοπίζει την κηλίδα σε απόσταση 20 χλμ. Η ΕΕ κινητοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Ναυτιλίας.

Δείτε τις φωτογραφίες από τις ακτές του Πειραιά:










Φωτογραφίες: Intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Φωτογραφίες σοκ από τη Σαλαμίνα:














Πηγή:  iefimerida.gr

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ! Για νέα μέτρα το 2018 μας προετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ


υποικ
Το ενδεχόμενο να χρειαστούν νέα μέτρα το 2018, στην περίπτωση που υπάρχει δημοσιονομική απόκλιση, άφησαν ανοιχτό πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Πρόσθεσαν ότι για φέτος αναμένεται υπεραπόδοση και παραδέχτηκαν ότι υπάρχει υστέρηση στα έσοδα που προέρχονται από τη φορολογία των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών.
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι εξετάζεται, σε συνεργασία με τους Θεσμούς, διόρθωση στη φορολογία αυτοαπασχολούμενων και αγροτών καθώς, με τον τρόπο που έχει διαμορφωθεί το 2017, δημιουργεί κίνητρο για να δηλώνουν χαμηλότερα εισοδήματα.
Τα πεδία ανησυχίας στην παρούσα διαπραγμάτευση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν είναι τόσο τα προαπαιτούμενα, όσο οι διαθέσεις του ΔΝΤ, που όπως επισήμαναν, ανησυχούν ακόμη και το Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και η έκβαση των γερμανικών εκλογών.
Το δημοσιονομικό μέτωπο
Σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων το 2018, οι πηγές του ΥΠΟΙΚ εξήγησαν ότι η μεγάλη διαπραγμάτευση θα γίνει τον Οκτώβριο με την έλευση των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα. Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα πεδία αποκλίσεων ή υπέρβασης του στόχου και το εάν αυτά θα έχουν προσωρινό ή μόνιμο χαρακτήρα και άρα θα επηρεάσουν και τις επιδόσεις του 2018.
Για το πόση θα είναι η δημοσιονομική «τρύπα» το επόμενο έτος, οι ίδιες πηγές εκτίμησαν ότι, αν υπάρξει, δεν αναμένεται να είναι μεγάλη. Ωστόσο, κατέστησαν σαφές ότι «είμαστε δεσμευμένοι στο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, μην ξεχνάτε ο στόχος υπερδιπλασιάζεται, είναι δύσκολος».
Οι τελικές αποφάσεις για το 2018 και για το αν θα χρειαστούν νέα μέτρα και πόσα θα είναι αυτά, εξαρτώνται από τα συνολικά έσοδα. «Θα δούμε πως θα πάει ο ΦΠΑ, τα οικονομικά του ΕΦΚΑ, η επισκόπηση δαπανών, είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε», είπαν.
Έξοδος στις αγορές
«Μέσα στους επόμενους 6 με 8 μήνες θα γίνουν και άλλες προσπάθειες εξόδου στις αγορές, είτε είναι για νέο χρήμα είτε για διαχείριση του χρέους που ήδη υπάρχει», ανέφεραν οι ίδιες πηγές αναφορικά με τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων.
Μέρισμα φέτος
Σχετικά με το μέρισμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη ΔΕΘ, οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την πρώτη ή τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου και αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τους Θεσμούς, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Εξήγησαν ότι το μέρισμα συμφωνήθηκε να μην διατεθεί φέτος για τις συντάξεις. Οι προτάσεις που είναι στο τραπέζι σχετίζονται με το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης και άλλες κοινωνικές δαπάνες, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και με αναπτυξιακά προγράμματα.
Ανέφεραν ότι έχει ήδη γίνει ένας σχεδιασμός κατανομής ανάλογα με το ύψος του μερίσματος που μπορεί να είναι 300 εκατ. ευρώ ή 600 εκατ. ευρώ ή 900 εκατ. ευρώ ανάλογα με την πορεία του προϋπολογισμού.
Πρόβλημα στα επιδόματα
Οι ίδιες πηγές αποκάλυψαν ότι το ΔΝΤ επιμένει στην μείωση των επιδομάτων. «Υπάρχει ένα θέμα διάρθρωσης επιδομάτων» ανέφεραν και ουσιαστικά ζητείται «αναδιάρθρωση χωρίς να μειωθεί ο προυπολογισμός». Αλλά, εξήγησαν ότι αυτό μπορεί «να δημιουργήσει προβλήματα, ειδικά αν δεν βρούμε τα νέα χρήματα».
Ο πραγματικός στόχος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι έως τον Ιανουάριο του 2018 και ας τίθεται επισήμως ο στόχος το Δεκέμβριο, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. «Θέλουμε, όταν θα γίνουν οι 2-3 σημαντικές συζητήσεις του Φεβρουαρίου-Μαρτίου-Απριλίου να μην είμαστε μέρος του προβλήματος», είπαν. Εξήγησαν ότι οι συζητήσεις αυτές αφορούν την επόμενη μέρα, μετά το τέλος του προγράμματος, τη συμμετοχή του ΔΝΤ και το χρέος.
Σε ερώτημα αν μπορεί να τα καταφέρει η Ελλάδα χωρίς μια καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, οι πηγές του ΥΠΟΙΚ απάντησαν με νόημα ότι από τις προληπτικές πιστωτικές γραμμές έως την καθαρή έξοδο υπάρχει ένα πολύ μεγάλο φάσμα πραγμάτων.
Τράπεζες
Ως προς το ζήτημα που θέτει το ΔΝΤ για νέα ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, οι πηγές του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν πως «η θέση μας είναι ότι είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα και έχουμε ευρωπαϊκούς θεσμούς που εποπτεύουν το τραπεζικό σύστημα. Αυτοί κρίνουν τη διαδικασία για όλες τις χώρες της ΕΕ». Πρόσθεσαν ότι «οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν χρειάζεται, εμείς ως κυβέρνηση προφανώς δεν προτιθέμεθα να ζητήσουμε διαδικασία αξιολόγησης της ποιότητας των παγίων, AQR, εάν το ζητήσει η ΤτΕ, θα δούμε. Τα νέα stress tests έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνουν το 2018 με βάση τα στοιχεία έως τα τέλη του 2017″. Τα στοιχεία που θα ληφθούν τότε για τις τράπεζες, πρόσθεσαν, «θα περιλαμβάνουν δύο χρόνια ανάπτυξης, δύο χρόνια υλοποίησης του εξωδικαστικού μηχανισμού και του πτωχευτικού κώδικα, κάτι που θα καλυτερεύει την εικόνα των τραπεζών».
«Δεν ανησυχούμε για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές»
Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές,  ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να στείλει τα αναγκαία στοιχεία προκειμένου να αιτηθεί τη δεύτερη υπο-δόση αξίας 800 εκατ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου. «Δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα για την επίτευξη του στόχου», σημείωσαν.
Οι πηγές του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν ότι το υπουργείο μεταφέρει τα λεφτά στους φορείς και αυτοί με την σειρά τους πληρώνουν και έτσι «χάνεται η εποπτεία του Υπουργείου». Για παράδειγμα είπαν ότι «πρέπει ο Ξανθός να κυνηγήσει τα νοσοκομεία που έχουν πολλούς προμηθευτές, αυτό εξηγεί γιατί παίρνει καιρό από την μία πλευρά να μαζέψει όλα τα στοιχεία και από την άλλη να πληρωθούν οι δικαιούχοι.
Πεδία ανησυχίας
Για τις γερμανικές εκλογές, οι πηγές του ΥΠΟΙΚ σημείωσαν ότι «αν είναι μία κυβέρνηση φιλελεύθερων με το CDU δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται να συγκεντρώνουν πλεοψηφία».
Ξεχωριστά είπαν ότι στις διαπραγματεύσεις θα συζητηθεί και το θέμα παράτασης της επιβολής του χαμηλότερου ΦΠΑ στα νησιά με προσφυγικό πρόβλημα.
«Σούπερ ανάπτυξη το 3ο τρίμηνο»
Οι πηγές του ΥΠΟΙΚ εκτίμησαν ότι «το ΑΕΠ θα πάει σούπερ το 3ο τρίμηνο» αν και προέβλεψαν χαμηλότερες “πτήσεις” το 4ο τρίμηνο καθώς «πάντα είναι χειρότερα τα πράγματα μετά το 3ο τρίμηνο και ειδικά φέτος μπορεί να είναι ακόμη πιο κακά». Εκτίμησαν ότι στο σύνολο του έτους «ο στόχος για ανάπτυξη 1,8% ενδεχομένως να είναι εφικτός».


Μέσω: Crash Magazine Online
ΠΗΓΗ: capital.gr

Με ευθύνη Καμμένου άρχισαν οι μειώσεις μισθών και συντάξεων στα στελέχη του στρατού ΕΔ-ΣΑ



Σχετικές μας αναρτήσεις ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας, βουλευτής Έβρου, κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, με αφορμή τον πρόσφατο νόμο «Αχτσιόγλου» σχετικά με τις συντάξιμες αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Σε κάθε ευκαιρία, ο κ. Καμμένος διατυμπανίζει ότι “τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν προτεραιότητα” και ότι δεν θα υπάρξει “ούτε ένα ευρώ μείωση στις αποδοχές τους”. Ποια είναι, όμως, η ωμή πραγματικότητα;

Ο κ. Καμμένος:

Επιτρέπει και αποδέχεται την νομοθέτηση του Υπουργείου Εργασίας (πρόσφατος νόμος Αχτσιόγλου, άρθρο 3), για μισθολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα που αφορούν στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, δίχως προηγουμένως να έχει λάβει γνώση και να αντιδρά σχετικά.
Δίνει, για ακόμη μια φορά, “βορά” στο Υπουργείο Εργασίας τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καθόσον γνωρίζει ότι το νέο μισθολόγιο σε συνδυασμό με τον πρόσφατο νόμο Αχτσιόγλου, επιφέρει μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τους, μέσω της αύξησης των ασφαλιστικών τους εισφορών, των λοιπών κρατήσεων και της θεσμοθέτησης της προσωπικής διαφοράς ως μη συντάξιμης αποδοχής.

Επιτείνει την αβεβαιότητα και ανασφάλειά τους, καθώς δεν έχει υλοποιήσει ακόμη το ισχύον, από 1η Ιανουαρίου 2017, νέο μισθολόγιο, καθυστερώντας την έκδοση κανονιστικών πράξεων. 
Ανικανότητα, αναποτελεσματικότητα ή κοροϊδία; 
Τελικά, το μόνο που ενδιαφέρει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας είναι η καρέκλα το

Πηγή: staratalogia

Από πέντε έως δέκα χρόνια χρειάζονται για να καθαρίσει ο Σαρωνικός! -Ο Κουρουμπής μας κοροϊδευει δηλωνοντας οτι θα είναι καθαρός σε... 15 ημέρες

Ο Π.Κουρουμπής το δήλωσε στην ειδησεογραφική εκπομπή του Ευαγγελάτου στο Εψιλον tv

Ο περιβαλλοντολόγος, καθηγητής του ΕΜΠ Κίμων Χατζημπίρος μιλώντας στο protothema.gr  έχει ξεφτιλίσει τον υπουργό την πολιτικής απάτης
 fyllokaiftero1.blogspot.com


Από πέντε μέχρι δέκα χρόνια θα χρειαστούν για να καθαρίσουν πλήρως τα μολυσμένα ύδατα στον Σαρωνικό και να εξαφανιστούν οι καταστροφικές συνέπειες της ρύπανσης που προκλήθηκε στο οικοσύστημα από την βύθιση του δεξαμενόπλοιου Αγια Ζώνη στην Σαλαμίνα. Περιβαλλοντολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την τεράστια οικολογική ζημιά ενώ επισημαίνουν ότι υπήρχε ολιγωρία από την πλευρά των αρχών, καθώς το λιμενικό διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την άμεση αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών.

Ο περιβαλλοντολόγος, καθηγητής του ΕΜΠ Κίμων Χατζημπίρος μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως προκλήθηκε μια χρόνια ρύπανση σε κατοικημένες παράκτιες περιοχές, η οποία θα είχε αποφευχθεί αν από τις πρώτες ώρες είχαν γίνει οι σωστοί χειρισμοί. Ακόμα και να καθαρίσει η πετρελαιοκηλίδα το οικοσύστημα δεν επανέρχεται αμέσως.

Όπως αναφέρει, «η οικολογική ζημιά στη θάλασσα και το οικοσύστημα είναι πολύ σημαντική. Χρειάζονται περίπου πέντε με δέκα χρόνια για να την καταπολεμήσει η φύση και να εξαφανιστούν οι συνέπειες. Για περίπου πέντε χρόνια θα υπάρχει διαταραχή του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Ο χρόνος βεβαία εξαρτάται πολύ από το τρόπο που θα αντιμετωπιστεί η ρύπανση. Αν ρίξουν χημικά στην θάλασσα για να κατακαθίσει το πετρέλαιο στο βυθό όπως συνηθιζόταν παλιότερα τουλάχιστον, τότε το πετρέλαιο δεν θα φαίνεται στην επιφάνεια, δεν θα βγαίνει στις ακτές αλλά θα κάθεται και θα καταστρέψει ολοσχερώς το οικοσύστημα. Ο πιο οικολογικός τρόπος είναι να μαζευτεί με κάποια ειδικά σκάφη, είτε συσκευές και δίχτυα που διαθέτει το λιμενικό όσο είναι ακόμα στην επιφάνεια.

Αυτό όμως τις πρώτες ώρες. Όταν το πετρέλαιο φτάσει στην ακτή και ακουμπήσει πάνω στην άμμο και τα χαλίκια, μετά είναι πολύ δύσκολο πια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν ο κρατικός μηχανισμός αντιμετώπισης ήταν έτοιμος, τις επόμενες ώρες θα έπρεπε να εξαπολυθούν και να μαζέψουν το πετρέλαιο. Θα ήταν πολύ καλύτερη η κατάσταση. Αυτό το ναυάγιο έγινε Κυριακή και σήμερα είναι Πέμπτη. Είναι αργά. Δεν γνωρίζω αν δόθηκαν οι σωστές οδηγίες. Νομίζω όμως ότι από τα αποτελέσματα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η κινητοποίηση ήταν πολύ αργή».
Εξίσου επίπονη και δύσκολη είναι η διαδικασία καθαρισμού των ακτών από την πίσσα. Από την Φρεατίδα μέχρι την Γλυφάδα το μαζούτ μαύρισε τις παραλίες ενώ οι τοπικοί παράγοντες συνδράμουν με όποια μέσα διαθέτουν για να περιοριστεί το φαινόμενο. «Όταν βγαίνει η πίσσα έξω, στα χαλίκια και την άμμο, πρέπει να καθαριστεί με χειρωνακτική εργασία, μια μια πέτρα. Αν αφήσουμε αυτήν την πίσσα θα κάνει 10-20 χρόνια να φύγει. Χρειάζεται μια καθοδήγηση από ειδικούς για να καθαρίσει η παραλία. Επομένως, έχουμε και μεγάλη οικονομική ζημιά γιατί οι παραλίες της Αττικής είναι ιδιαίτερα τουριστικές», προσθέτει ο κ. Χατζημπίρος.

Ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Επιστημών της Θάλασσας του πανεπιστημίου Αιγαίου Στέλιος Κατσανεβάκης αναφέρει στο protothema.gr πως ο χρόνος απορρύπανσης εξαρτάται από τις ποσότητες πετρελαίου που χύθηκαν στη θάλασσα. «Σε μεγάλα ατυχήματα περνάνε δεκαετίες για να επανέλθει το οικοσύστημα, όπως έγινε και στον κόλπο του Μεξικού με το Deepwater Horizon που μετά από 7 χρόνια δεν έχει ακόμα επανέλθει. Εδώ η ζημιά είναι μικρότερη, γίνονται εργασίες απορρύπανσης αλλά ακόμα και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι εξίσου τοξικά. Χρειάζεται παρακολούθηση για τα επόμενα χρόνια».


ΠΗΓΗ: protothema.gr

Το μαύρο καθεστώς Τσίπρα και ο "πατέρας" του ο Φλαμπουράρης προφυλακίσε τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο στον Κορυδαλλό – ΦΩΤΟ





Στην Ασφάλεια Αθηνών οδηγήθηκε ο δημοσιογράφος, ο οποίος κάνει λόγο για κυβερνητικό «δάκτυλο» που κρύβεται πίσω από τη σύλληψή του.