13 Σεπτεμβρίου 2017

5 προβλήματα που λύνει η μπανάνα καλύτερα από τα χάπια !!

ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ



banana

5 προβλήματα που λύνει η μπανάνα καλύτερα από τα χάπια!!

Τρεις τύποι ζάχαρης και μια αφθονία ινών είναι ο λόγος που οι μπανάνες ξεχωρίζουν από τις άλλες πηγές ενέργειας. Πέραν του ότι είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, οι μπανάνες σας βοηθάνε σε πολυάριθμα προβλήματα υγείας, περισσότερο από τα χάπια. Πότε μια μπανάνα πραγματικά μπορεί να βοηθήσει;

1. Πρήξιμο και δυσκοιλιότητα – Οι μπανάνες περιέχουν πηκτίνη, η οποία ενισχύει την πέψη και διεγείρει την αποβολή των τοξινών και βαρέων μετάλλων από το σώμα. Επιπλέον, έχουν προβιοτικές ιδιότητες και έτσι βοηθάνε την πέψη και μειώνουν το φούσκωμα. Οι ίνες, το μαλακό μέρος του φρούτου λειτουργεί ως φυσικό καθαρτικό και να βοηθάει με τη δυσκοιλιότητα.

2. Στρες- Το άγχος είναι η ασθένεια της σύγχρονης εποχής και αφήνει τεράστιες και μόνιμες συνέπειες στην υγεία μας. Μεταξύ άλλων, αυτό αυξάνει το μεταβολισμό και με αυτόν τον τρόπο μειώνει το επίπεδο του καλίου στον οργανισμό. Μπορείτε να επαναφέρετε την ισορροπία με μόνο μια μπανάνα την ημέρα που θα βοηθήσει τους παλμούς της καρδιάς, θα στείλει οξυγόνο στον εγκέφαλο και θα βοηθήσει στη διατήρηση στην επαρκή ποσότητα του νερού στο σώμα.

3. Υψηλή πίεση – Είναι πιθανώς γνωστό στους περισσότερους από εμάς ότι η υπερβολική πρόσληψη νατρίου, και η έλλειψη καλίου μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην αρτηριακή πίεση. Γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό για το σώμα να είναι πλούσιο σε κάλιο. Οι ειδικοί συστήνουν να τρώτε μια μπανάνα κάθε πρωί και θα συνεχίσετε να έχετε την πίεση σας σε ισορροπία.

4. Έμμηνος ρήση – Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β6 η οποία επηρεάζει θετικά το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα. Έχει αποδειχθεί ότι η βιταμίνη Β βοηθά με το προεμμηνορροϊκό σύμπτωμα, με επιτυχία μείωσης του πόνου, στο στήθος και την κοιλιά, με τις εναλλαγές της διάθεσης και την κατακράτηση υγρών στο σώμα.

5. Κατάθλιψη -Οι μπανάνες περιέχουν επίσης ένα συστατικό που ονομάζεται τρυπτοφάνη, η οποία διεγείρει και απελευθερώνει τη σεροτονίνη, που είναι γνωστή ως το «εύθυμη ορμόνη». Μια μπανάνα την ημέρα είναι αρκετή για να αυξήσει το επίπεδο της σεροτονίνης και να δημιουργήσει ένα αίσθημα ηρεμίας και ευτυχίας.
**Οι ώριμες μπανάνες, ακόμη κι αν έχουν ωριμάσει τόσο που έχουν μαύρα σημάδια, είναι η καλύτερη επιλογή.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πολύ ώριμες μπανάνες είναι πιο αποτελεσματικές στη θωράκιση της υγείας, καθώς περιέχουν μια ουσία που αποκαλείται «παράγοντας νέκρωσης όγκων», (TNF – Tumor Necrosis Factor) που έχει την ικανότητα να δρα ενάντια στα μη φυσιολογικά κύτταρα.

Επιπλέον, όσο περισσότερα μαύρα σημάδια έχει η μπανάνα, τόσο περισσότερο μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ιαπωνική έρευνα έδειξε πως ο παράγοντας TNF που βρίσκεται στις ώριμες μπανάνες διαθέτει ισχυρή αντικαρκινική δράση και ενισχύει το ανοσοποιητικό. Οι Ιάπωνες ερευνητές κατέληξαν πως η τακτική κατανάλωση μπανανών θα μπορούσε ακόμη και να προλαμβάνει ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Η έρευνα έδειξε πως ο παράγοντας TNF υπάρχει και στις άγουρες μπανάνες, αλλά σε πολύ μικρότερη δόση, γι’ αυτό και είναι λιγότερο αποτελεσματικός κατά των μη φυσιολογικών κυττάρων.
Η προστατευτική δράση της μπανάνας, καθώς και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, αυξάνονται όσο περισσότερο ωριμάζει.

Πότε δεν είναι καλό να τρώμε μπανάνες;

Οι ειδικοί συνιστούν την αφαίρεση της μπανάνας από τη διατροφή σας αν υποφέρετε από προβλήματα ηπατικής ή νεφρικής ανεπάρκειας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι καλύτερα να ρωτήσετε ένα γιατρό πριν φάτε μπανάνες


"Biokott"   Bioflorina :Βότανα-Παραδοσιακά προιόντα- Μαρμελάδες - Μέλι -Γλυκά κουταλιού -Λικέρ

.

Έτσι ήταν η Αθήνα πριν 100 χρόνια - Για πρώτη φορά δημοσιεύεται οπτικό υλικό! (βίντεο)

.

Έτσι ήταν η Αθήνα πριν 100 χρόνια - Για πρώτη φορά δημοσιεύεται οπτικό υλικό! (βίντεο)



Είναι ένα σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό του 1917 που εκτίθεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και προέρχεται από τα γαλλικά στρατιωτικά αρχεία, με λήψεις που τράβηξαν δύο Γάλλοι στρατιώτες - φωτογράφοι ενός εκστρατευτικού σώματος 5000 Γάλλων της συμμαχικής «Στρατιάς της Ανατολής» στην Αθήνα, προκειμένου να στηρίξει την επάνοδο του Ελευθέριου Βενιζέλου και την επίσημη είσοδο του συνόλου της Ελλάδας στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο πλευρό της Αντάντ.

Ο λόγος για την έκθεση «Αθήνα 1917. Με το βλέμμα της Στρατιάς της Ανατολής» που εγκαινιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, στις 14 Σεπτεμβρίου και φέρνει στο φως λησμονημένες εικόνες της πόλης, σκηνές του δρόμου με την καθημερινότητα των ανθρώπων της, αποκαλύπτει συνοικίες που εξαφανίστηκαν λόγω πολεοδομικών αλλαγών ή και αρχαιολογικών ανασκαφών.

Φέρνει, επίσης, τον απόηχο της γαλλικής παρουσίας στην Αθήνα στις αρχές του 20ου αιώνα αλλά και την ισχυρή, ήδη από τότε, πολιτιστική παρουσία της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, η οποία διοργανώνει την έκθεση.

Το «βλέμμα της Στρατιάς της Ανατολής» που στρατοπέδευσε στη Θεσσαλονίκη από το 1915 δρώντας στα Βαλκάνια στη διάρκεια του Μεγάλου Πολέμου, αντίκρισε κατεβαίνοντας το 1917 στην Αθήνα την όξυνση του Εθνικού Διχασμού μεταξύ φιλοβασιλικών και φιλοβενιζελικών.
Είχε κορυφωθεί το 1916 με τον ναυτικό αποκλεισμό που επέβαλαν οι Σύμμαχοι στην «Παλαιά Ελλάδα», προκειμένου να υποχωρήσει ο Κωνσταντίνος και με τα « Νοεμβριανά», την πρώτη ένοπλη σύγκρουση στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε την εντυπωσιακή 3D απεικόνιση:

Η πρωτεύουσα πριν από εκατό χρόνια βρισκόταν στο μεταίχμιο της κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής της, λίγο πριν κ
ι από την πληθυσμιακή αλλαγή της με την έλευση των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Επαρχιώτικη Αθήνα
Στιγμές καθημερινότητας στο κέντρο της πόλης με κάρα, βοσκούς και αγελάδες στον Ναό του Ηφαίστου, πωλητές στην Πανδρόσου, πλανόδιοι πωλητές σταφυλιών, το Πάσχα του 1917, δρόμοι στα Αναφιώτικα, κομψές Αθηναίες, εμφανίζονται στην πρώτη ενότητα της έκθεσης.
«Βλέπουμε κάποια πορτρέτα Αθηναίων της εποχής στα οποία παρατηρούμε ότι υπάρχει ένα είδος, θα έλεγα, επαρχιακής αυθεντικότητας. Η Αθήνα είναι πρωτεύουσα ενός κράτους με μεγάλα μνημεία κλπ. κι από την άλλη εξακολουθεί και είναι μία πόλη με έναν επαρχιώτικο ρυθμό ζωής. Να βλέπουμε ζώα στην Ακαδημίας και Πανεπιστημίου μάς φαίνεται κάπως με τη σημερινή ματιά» σχολιάζει ο Τάσος Αναστασιάδης, υπεύθυνος των Σύγχρονων Σπουδών της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, δίνοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάποια «κλειδιά» της έκθεσης που διαρθρώνεται σε τρεις ενότητες.



Προπαγανδιστικό υλικό

Στην δεύτερη ενότητα βλέπουμε «Ημέρες πολέμου», μέσα από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν για προπαγανδιστικούς λόγους. Φυσικά και δεν πρόκειται για τουρίστες που τραβούν φωτογραφίες σε μια ταραγμένη και φορτισμένη ιστορική εποχή. Το πολυβόλο των Γάλλων συμμάχων είναι στημένο πάνω στην Ακρόπολη, σκοπιές περιπολούν πάνω και γύρω από τον Ιερό Βράχο, αξιωματικοί επιθεωρούν, ο Γάλλος στρατηγός ξεναγείται στην Ακρόπολη, στρατιωτικές σκηνές είναι στημένες στο ιερό του Διονύσου. Ένας φαντάρος μπαλώνει τη στολή του καθισμένος πάνω σε αρχαίο βωμό.
Κλασικισμός, νεοκλασικισμός, σύγχρονη πρωτεύουσα

Η έκθεση ολοκληρώνεται με την ενότητα «Κλασσική Αθήνα, σύγχρονη πρωτεύουσα, ξεχασμένες όψεις».

«Αυτοί οι δύο Γάλλοι φωτογράφοι- στρατιώτες βρίσκονταν πριν στην Θεσσαλονίκη κι είχαν συνηθίσει σε μια "ανατολίτικη" πόλη, αρκετά πολυπολιτισμική» επισημαίνει ο κ. Αναστασιάδης.

«Φτάνουν στην "κλασική" Αθήνα και την ανακαλύπτουν. Είναι οι τελευταίες στιγμές που βλέπουμε αυτή την κλασική Αθήνα του 19ου αιώνα. Γιατί το 1917 είναι η πρώτη χρονιά που αρχίζει να κτίζεται πολυκατοικία με μπετόν στην Ελλάδα.

Βρισκόμαστε πέντε χρόνια πριν αρχίσουν να καταφτάνουν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες κι αλλάξει πολεοδομικά τελείως η πόλη. Οπότε είναι, ίσως, το τελευταίο μεγάλο corpus των φωτογραφιών της Αθήνας πριν μετασχηματιστεί σε πρωτεύουσα του 20ου αιώνα».

Ένα ποδήλατο ακουμπισμένο στον ναό της Απτέρου Νίκης διακρίνεται στην φωτογραφία πίσω από τους στρατιώτες. Μάλιστα στην έκθεση, «υπάρχει το γράμμα ενός εκ των δύο φωτογράφων προς την υπηρεσία του, από την οποία ζητά να του αγοράσει ένα ποδήλατο για να γυρίζει την Αθήνα και να φωτογραφίζει. Πολύ "γενναιόδωρα" η υπηρεσία τού απαντά ότι έδωσε τα χρήματα να το αγοράσει κι έτσι βρέθηκε μ' ένα μεταχειρισμένο ποδήλατο για τη δουλειά του».

Οι 110 φωτογραφίες της έκθεσης και τα δύο κινηματογραφικά φιλμ, παρουσιάζονται στο πλαίσιο ενός πενταετούς ερευνητικού προγράμματος, για τους εορτασμούς της εκατονταετηρίδας του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου. Το υλικό προέρχεται από δύο πηγές: την Établissement de Communication et de Production Audiovisuelle de la Défense, και την Médiathèque de l'Architecture et duPatrimoine.

Η έκθεση που διοργανώνει η Γαλλική Σχολή Αθηνών στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς θα διαρκέσει έως τις 12 Νοεμβρίου. Την επιστημονική επιμέλεια έχουν ο Τάσος Αναστασιάδης και η Λένα Κορμά και τη σκηνογραφική επιμέλεια ο Παύλος Θανόπουλος.
Στην ιστοσελίδα της έκθεσης υπάρχει κι ένα κουίζ για όποιον Αθηναίο θέλει να δοκιμάσει τις γνώσεις του και να δει από τις φωτογραφίες της εποχής αν μπορεί να αναγνωρίσει τον χώρο.


.
Πηγή:pronews.gr

Μάθε να διώχνεις μακριά κάθε αρνητική σκέψη και συναίσθημα.


ΥΓΕΙΑ • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ



Όλοι έχουμε νιώσει πώς είναι να κυριευόμαστε από άσχημες σκέψεις και συναισθήματα. Αυτό το βάρος που κουβαλάμε στην ψυχή και στο μυαλό μας όταν βιώνουμε δυσάρεστες καταστάσεις, όταν κατακλυζόμαστε από στρεσογόνους παράγοντες. Αυτός ο κόμπος που ανεβαίνει στον λαιμό μας και κάνει την αναπνοή μας πιο δύσκολη.

 Η αδρεναλίνη που εκκρίνεται από τον φόβο και τον θυμό μας και μας προκαλεί πονοκεφάλους, πόνο στο στομάχι και διάφορες άλλες σωματικές διαταραχές. Όταν δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε ψύχραιμα μια κατάσταση, αλλά της δίνουμε μεγαλύτερη αξία από όσο αυτή έχει, διότι ο κατώτερός μας εαυτός θολώνει την κρίση μας και μας βομβαρδίζει με αρνητικές εικόνες.

Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε άμεσα όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια φαινόμενα;

Κάτι απλό και πρακτικό; Φυσικά και υπάρχει! Και λέγεται γράψιμο!

Πάρτε ένα κομμάτι χαρτί και ένα στυλό και αρχίστε να καταγράφετε όλα τα αρνητικά σας συναισθήματα, τα άγχη σας, τις φοβίες σας, τους προβληματισμούς σας. Γράψτε οτιδήποτε σας βαραίνει, όσο σοκαριστικό και αν σας φαίνεται. Οτιδήποτε δε θα το μοιραζόσασταν ποτέ με κανέναν.
Οποιαδήποτε άσχημη πτυχή του εαυτού σας που θα ντρεπόσασταν να εκμυστηρευτείτε σε κάποιον άλλον. Ξεσπάστε άφοβα και με απόλυτη ειλικρίνεια. Δεν έχετε να κρύψετε κάτι.
Είστε εσείς και οι σκέψεις σας. Κανένας άλλος δεν παρεμβάλλεται. Αφήστε αυτόν τον ορμητικό χείμαρρο που βρίσκεται μέσα σας και μπλοκάρει τα ενεργειακά σας κέντρα, να βρει διέξοδο στο χαρτί. Είστε επιτέλους ελεύθεροι να εκφραστείτε όπως θέλετε. Μπορείτε να βρίσετε, μπορείτε να περιγράψετε τις αδικίες που έχετε υποστεί, τις αδικίες που έχετε προκαλέσει σε άλλους, όλα αυτά τα ενοχλητικά χαρακτηριστικά που διέπουν την προσωπικότητά σας, που σας κρατούν στάσιμους, παθητικούς και τοξικούς.

Μπορείτε να περιγράψετε τι σας πονάει, τι σας φοβίζει, τι σας εκνευρίζει, τι θέλετε να πολεμήσετε και με ποιον τρόπο. Απεκδυθείτε τον μανδύα που φοράτε στις τυπικές κοινωνικές σας συναναστροφές. Θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα θα αρχίσετε να ηρεμείτε και να βάζετε τις σκέψεις σας σε μία τάξη.

Αφού τελειώσετε και γράψετε ό,τι θέλετε, πάρτε το χαρτί, διαβάστε το προσεκτικά, συμπληρώστε το αν έχετε παραλείψει κάτι και καταστρέψτε το. Κάψτε το, σκίστε το σε κομμάτια, αφανίστε το με όποιον τρόπο εσείς επιθυμείτε. Καταστρέφοντάς το πείτε φωναχτά ότι με αυτό το χαρτί εξουδετερώνω ό,τι αρνητικό αυτό περιέχει. Τελειώνοντας, γράψτε σε ένα καινούργιο χαρτί ελάχιστες γραμμές με θετική χροιά για σας, όπως για παράδειγμα, θέλω να είμαι υγιής, θέλω να προοδεύσω, είμαι όμορφος, δεν έχω ανάγκη να συναναστρέφομαι με αρνητικούς ανθρώπους, κλπ και κολλήστε στον τοίχο απέναντί σας ώστε να το βλέπετε καθημερινά.

Το γράψιμο λοιπόν, μας βοηθά στην έκφραση και την καταγραφή των σκέψεων και των συναισθημάτων μας και μας φέρνει σε επαφή με τον εσωτερικό μας κόσμο. Ενισχύει την αντίληψή μας, την κατανόηση και την μάθηση και δρα ως ένα απλό και χρήσιμο θεραπευτικό μέσο.

Ας το αξιοποιήσουμε λοιπόν για να αποτοξινωθούμε από τα διανοητικά και ψυχοσυναισθηματικά δηλητήρια που βρίσκονται πολύ συχνά εντός μας .

newsitamea.gr

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ - Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ : Δεν πίστευαν στα μάτια τους: Άνεργοι κλήθηκαν να πληρώσουν φόρο 4.500 ευρώ!

Τιτλος Σχόλιο  : Μανώλης Μάνου
Ιστορίες φορολογικής τρέλας: Άνεργοι κλήθηκαν να πληρώσουν φόρο 4.500 ευρώ!


Έπεσαν «θύματα» του συστήματος καταλογισμού φόρου βάσει των τεκμηρίων διαβίωσης - Διαβάστε χαρακτηριστικά παραδείγματα

Αντιμέτωποι με τα παράλογα του φορολογικού συστήματος βρέθηκαν φέτος αρκετοί φορολογούμενοι που έλαβαν εκκαθαριστικά σημειώματα με φόρο έως και 4.500 ευρώ μολονότι οι ίδιοι ήταν είτε άνεργοι είτε περιστασιακά απασχολούμενοι.

Οι φορολογούμενοι αυτοί έπεσαν «θύματα» του συστήματος καταλογισμού φόρου βάσει των τεκμηρίων διαβίωσης.

Τα παραδείγμα που φέρνει στο φως ο Ελεύθερος Τύπος είναι ενδεικτικά:

- άνεργος φορολογούμενος που για το 2016 δήλωσε ως ετήσιο εισόδημα 0,24 ευρώ από τόκους καταθέσεων και διέμενα σε οικία 70 τ.μ. που του είχε παραχωρήσει η μητέρα του και ήταν κάτοχο ΙΧ αυτοκινήτου 1.756 κυβικών εκατοστών έλαβε εκκαθαριστικό με φόρο 4.470,30 ευρώ

- άγαμος φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 921 ευρώ από ενοίκια και περιστασιακή μισθωτή απασχόληση, κυρία κατοικία 27τ.μ. και ΙΧ 1.500 κυβικών εκατοστών παλαιότητας 7 ετών κλήθηκε να πληρώσει φόρο 3.236,36 ευρώ

- άγαμος και άνεργος φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 1.200 ευρώ από ενοίκια και 480 ευρώ από επίδομα στήριξης τέκνων του ΟΓΑ, με κατοικία 80τ.μ. και ΙΧ 1.300 κ.εκ. 11ετις έλαβε λυπητερή με 3.620,80 ευρώ

Όπως εξηγείται δεδομένων των πολύ χαμηλών εισοδημάτων των εν λόγω φορολογουμένων η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων κατά την εκκαθάριση προσδιόρισε το ύψος των φορολογητέων εισοδημάτων με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης που είναι 3.000 ευρώ για άγαμο φορολογούμενο ή 2.500 για έγγαμο και πρόσθεσαν τεκμήρια διαβίωσης για σπίτια και ΙΧ.