30 Ιουλίου 2017

Νοσοκομείο Καστοριάς -Το ξύλινο στέγαστρο απο την ανακαίνιση που πήρε ο αλβανός εργάτης " θα επιστρέψει σε ασθενείς "

Πρίν δύο μήνες ελληνικό συνεργείο στο νοσοκομείο Καστοριάς αποτελούμενο απο αλβανούς εργάτες διέλυσαν την οροφή ξυλινου στεγάστους στην είσοδο των εξωτερικών ιατρείων τα σανίδια τύπου ραμποτέ ο ένας εκ των εργαζομένων τα τεμάχιασε εκεί επιτόπου  ( απέναντι απο το διοικητήριο του νοσοκομείου) σε μέγεθος καυσοξύλων -όταν τον ρωτήσαμε τι θα τα κάνει μας είπε οτι διαμένει στην πόλη του Αργους Ορεστικού και θα τα χρησημοποιήση για καυσόξυλα.

Είναι στούς πάντες γνωστό ότι ιδέταιρα στούς γιατρούς και άλλους επιστήμονες του νοσοκομείου αλλά θελουμε να πιστεύουμε και στον διοικητή του ότι η καύση εμποτισμένης με δηλητήρια ξυλίας δημιουργεί χιλιάδες  επικίνδυνες χημικές ενώσεις και κυρίως την καρκινογόνο διοξίνη όμως δεν βρέθηκε κανεις απο όλους αυτούς τους "υπευθύνους"ένας να τον αποτρέψει.Οταν εμείς ενημερώσαμε τον αλβανό εργάτη μας είπε <<Αν ήταν κακό ρε φιλαράκι θα μου έλεγε οι γιατροί και τα αφεντικό>>

Το παλιό στρέγαστρο θα πλάνατε σαν εφιάλτης πάνω απο τον νομό της Καστοριάς πάνω απο τους πολίτες και κάποιοι απο αυτούς θα ασθενίσουν - Το παλιό  στεγαστρο του νοσοκομείου Καστοριάς θα επιστρέψει σε ασθενείς.

Και ένας κλάδος της οικονομίας θα ενοχοποιηθεί άδικα οτι τα προιόντα του δημιουργούς αιθαλομιχλη είναι ο κλάδος των εμπόρων καυσοξύλων και των Δασικών συνενερισμών που παράγουν δασικά προιόντα.

Καλά θα κάνει ο διοικητής του νοσοκομείου  να ξαναπάρει πίσω τα εμποτισμένα σανίδια απο το αλβανό εργάτη αν δεν έχουν ήδη χρησημοποιηθεί για τις άναγκες της οικογενείας του  ψήσιμο και μαγείρεμα, και να τα ανακυκλώσει όπως προβλέπει ο νόμος ο κ. Βασίλης Αντωνιάδης είναι εκτεθειμένος στην συνείδηση μας όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ του οποίου πολιτικά είναι "εκπρόσωπος του "

Ομως υπάρχει στο νοσοκομείο Καστοριάς  και γιάτρός κλινικός διευθυντής  επίσημος "εκπρόσωπος ο οποίος "με την φασιστ-αριστερή λογική" είναι ταυτόχρονα και συντονιστής του κομματικού μηχανισμού του  ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς,   ο αποτυχών να εκλεγεί υποψήφιος βουλευτής Καστοριάς κ.Στέφανος  Μπαλταγιάνης.





Δραματική έκκληση των γυναικών προς τους νέους ....άντρες !!: «Ελάτε επιτέλους να μας φλερτάρετε!»


Δραματική έκκληση των γυναικών: «Ελάτε επιτέλους να μας φλερτάρετε!»
Η Γωγώ Φούντα γράφει για όλους εκείνους τους άντρες που ξεκινούν πέσιμο «από Δευτέρα».
Kαλοκαίρι είναι, οι διακοπές βρίσκονται προ των πυλών και σίγουρα έχουν περάσει από το μυαλό σου όλες αυτές οι αιθέριες υπάρξεις που τριγυρνούν με τα μικροσκοπικά τους μαγιό και σου ανεβάζουν την πίεση κάθε φορά που θέλεις να κάνεις μία βουτιά σαν άνθρωπος.

Ε λοιπόν, έχω να σου πω ότι οι παραλίες θα κατακλυστούν και φέτος από κορίτσια, με ακόμα πιο μικροσκοπικά μαγιό, ίσως με κάποιο ροζ φλαμίνγκο παραμάσχαλα και αρκετές με το βλέμμα αγωνίας στα μάτια, μήπως και δεν μπορέσουν να πετύχουν την απόλυτη ίνστα φωτογραφία.
Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr

Βαρουφάκης: «Γιατί ζητάω ειδικό δικαστήριο» - Τα 7 SMS που αντάλλαξε με Τσίπρα

Συνέντευξη και αποκαλύψεις στο «Πρώτο Θέμα»



«Ο Τσίπρας ήταν έτοιμος να δεχτεί το Grexit του Σόιμπλε» - Διαβάστε όλη τη συνέντευξη και τα νέα αποσπάσματα από το βιβλίο στο «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί σήμερα

Τις δικές του απαντήσεις στον πρωθυπουργό δίνει με συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ» ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ τον κατηγορεί για λογική ασυνέπεια: «Δεν μπορείς ταυτόχρονα να λες ότι ο Βαρουφάκης κατέθεσε ένα σχέδιο που ήταν κακό, αλλά ο ίδιος ήταν η σωστή επιλογή. Αποφάσισε...». Για τη σημερινή «επιτυχία της κυβέρνησης» με την επιστροφή στις αγορές ο πρώην υπουργός Οικονομικών υπενθυμίζει ότι «όταν τον Απρίλιο του 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά εξέδιδε ένα ομόλογο και είχαμε τυμπανοκρουσίες, εγώ εξηγούσα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πως οι επενδυτές είχαν πειστεί να αγοράσουν ομόλογα βαθιά πτωχευμένου κράτους και εκείνη η έκδοση ήταν μια κίνηση που καθιστούσε ακόμα λιγότερο βιώσιμο το χρέος μας. Σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι γιορτάζουν την έξοδο στις αγορές με τις ίδιες φράσεις που χρησιμοποιούσαν ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας».

Την ίδια ώρα δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις που περιέχει το βιβλίο-μαρτυρία του Γιάνη Βαρουφάκη «Adults in the Room» για το δραματικό πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οπως φαίνεται ξεκάθαρα από τα αποσπάσματα που παρουσιάζει σήμερα το «ΘΕΜΑ», ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν μόνο απροετοίμαστος για το σκληρό -και ενίοτε βρώμικο- παιχνίδι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της χώρας. Ο πρωθυπουργός της χώρας, απολύτως ενήμερος για τα εναλλακτικά σχέδια και το σοβαρό ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εμφανίζεται εντελώς ανίκανος να εφαρμόσει μια συνεπή πολιτική. Οι ανακολουθίες, οι σπασμωδικές αποφάσεις, οι παλινωδίες του, ενθάρρυναν τους πιστωτές να αντιμετωπίσουν τη χώρα με αμείλικτη σκληρότητα, χρησιμοποιώντας τη σαν παράδειγμα προς αποφυγήν. Ως πρωταγωνιστής μιας πολύμηνης τραγωδίας που κατέληξε στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου από τον Αλέξη Τσίπρα, ο Γιάνης Βαρουφάκης αποτυπώνει στο πλήρες εύρος του ένα κυβερνητικό θέατρο του παραλόγου, το οποίο παίχτηκε μεταξύ Μαξίμου και Δύσης στην πλέον κρίσιμη φάση της Μεταπολίτευσης και, όπως αποδεικνύεται, με ελάχιστα άξιους «ηθοποιούς» επί σκηνής.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη και τα αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη στο «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί σήμερα. Στη δημοσιότητα και τα 7 SMS που αντάλλαξαν ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομικών που δείχνουν ότι ο Τσίπρας ήταν έτοιμος να δεχτεί το Grexit του Σόιμπλε.

ΠΗΓΗ«Πρώτο Θέμα»

ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑΣ: «Θέλετε να μας δώσετε το σπίτι σας με το καλό ή να φροντίσουμε να σας βγάλουν σηκωτούς;»


Από την Ιρλανδία με αγάπη

Γράφει ο Αλέξανδρος Ζέρβας
«Θέλετε να μας δώσετε το σπίτι σας με το καλό ή να φροντίσουμε να σας βγάλουν σηκωτούς;». Κάπως έτσι φαίνεται να οραματίζονται πολλοί μεγαλοτραπεζίτες το «φιλικό διακανονισμό» με όσους δανειολήπτες αποδεδειγμένα αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες του δανείου τους. Βλέπετε, το λεγόμενο «ιρλανδικό μοντέλο», του οποίου την κεντρική ιδέα περιγράψαμε σε αδρές γραμμές πιο πάνω, δίνει την αίσθηση ότι όλα θα γίνουν αθόρυβα, ήσυχα και παστρικά.


Ούτε  πλειστηριασμοί, ούτε συγκεντρώσεις κι ένταση στα δικαστήρια, ούτε αύξηση της κοινωνικής αγανάκτησης για τους μεγαλοτραπεζίτες, ούτε επιπλέον προβλήματα για την «πολύπαθη» κυβέρνηση Τσίπρα (πάνω που βγήκε στις αγορές). Άσε που θα μπορέσουν τα επενδυτικά funds να πιάσουν μια ώρα αρχύτερα δουλειά. Τζάμπα ακονίζουν τα νύχια τους ενάμιση χρόνο τώρα;

Άλλωστε, εδώ κι αρκετό καιρό διακινείτο ευρέως μεταξύ διαφόρων «ειδήμονων» επί των τραπεζικών η άποψη ότι η προστασία που παρεχόταν σε χιλιάδες (απελπισμένων στην κυριολεξία) δανειολήπτες αποτελούσε σημαντική τροχοπέδη στη διαδικασία ανάταξης της ελληνικής οικονομίας. Προεξοφλούσαν δε πως η μεγάλη πλειοψηφία όσων έκαναν (ή κάνουν) χρήση αυτής της δυνατότητας ανήκαν στην κατηγορία των στρατηγικών κακοπληρωτών.

Κι είναι αλήθεια πως η κυβέρνηση Τσίπρα τους έκανε τη χάρη να αφαιρέσει πολλές δικλείδες ασφαλείας προς όφελος των τραπεζών αλλά και των distress funds, τα οποία, έχοντας αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες βγάζοντας στο σφυρί εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια σε Ισπανία και Πορτογαλία, είπαν να κατηφορίσουν στη χώρα μας για να διαχειριστούν με τρόπο ανάλογο το ίδιο ζήτημα. Μόνο που όλοι πολύ γρήγορα αντιλήφθηκαν πως μια τέτοια εξέλιξη πιθανότατα θα γινόταν θρυαλλίδα ανεξέλεγκτων καταστάσεων στο εσωτερικό μιας πολύπαθης χώρας. Αναζητώντας λοιπόν (τόσο τραπεζίτες όσο κι η κυβέρνηση) κάποια λύση προκειμένου να έχουν «και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο» κατέληξαν στη λύση στο ιρλανδικό μοντέλο.

Σύμφωνα με αυτό, λοιπόν, αφαιρούνται πολλές σχετικές αρμοδιότητες από τα δικαστήρια, ενώ τίθεται ως προτεραιότητα η «άμεση και φιλική επικοινωνία» (κατά το πρότυπο που περιγράψαμε στην αρχή) μεταξύ της τράπεζας και του δανειολήπτη. Σε περίπτωση όμως που ο δανειολήπτες αρνηθεί να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των τραπεζών ή των όποιων μεσαζόντων, τότε κρίνεται, άμεσα και χωρίς δεύτερη κουβέντα, «μη συνεργάσιμος», με αποτέλεσμα την εκκίνηση της διαδικασίας κατάσχεσης των ενυπόθηκων ακινήτων του δανείου.

Ποια ήταν όμως το αποτέλεσμα του εν λόγω μοντέλου στην Ιρλανδία; Όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ιρλανδίας, το πρόβλημα όχι μόνο δε λύθηκε αλλά διογκώθηκε σε μεγάλο βαθμό, αφού περίπου το 80 % των κόκκινων στεγαστικών δανείων παρέμειναν εκτός οποιασδήποτε ρύθμισης. Την ίδια στιγμή, οι ιρλανδικές τράπεζες (υπενθυμίζεται πως ήταν ο βασικός παράγοντας της βαθιάς οικονομικής κρίσης στη χώρα) απέδειξαν τη βαθιά «φιλική» τους διάθεση, επιχειρώντας να προχωρήσουν σε κατασχέσεις στο 60% των περιπτώσεων που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν.

Θα ήταν όμως πραγματικά εκτός πραγματικότητας να αναζητήσει κανείς ίχνη κοινωνικής ευαισθησίας μεταξύ των εξεχόντων τραπεζικών στελεχών. Άλλωστε, όπως ξεκαθάρισε πολύ πρόσφατα κι ο Γιάννης Στουρνάρας, βασικός στόχος στο ζήτημα των κόκκινων δανείων είναι «η επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων των τραπεζών». 
Πιθανότατα ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας να βλέπει μπροστά του μόνο στρατηγικούς κακοπληρωτές: από το μακροχρόνια άνεργο οικογενειάρχη μέχρι τον επιχειρηματία, ο οποίος φρόντισε να «φουντάρει» την εταιρεία του αφήνοντας απλήρωτους δεκάδες υπαλλήλους του.
 Ίσως μάλιστα ο δεύτερος να έχει αρκετές περισσότερες ρεαλιστικές πιθανότητες να τη σκαπουλάρει τελικά. 

Πάντα κατά το πρότυπο κάποιας Ιρλανδίας...


Τιτλος άρθρου : fyllokaiftero1.blogspot.com
Μέσω : Η Τελευταία Εξοδος
πηγή

Πάγωμα αναλήψεων ετοιμάζει η εγκληματική ΕΕ για να αποτραπούν bank runs: Τι θα ισχύει για ασφαλισμένες καταθέσεις

Πάγωμα αναλήψεων ετοιμάζει η εγκληματική ΕΕ για να αποτραπούν bank runs: Τι θα ισχύει για ασφαλισμένες καταθέσεις


Τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν μέτρα θα οποία θα τους επιτρέψουν να εμποδίζουν προσωρινά την πρόσβαση των πολιτών στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους για αναλήψεις ώστε να αποτρέψουν bank runs, όπως αποκαλύπτει ευρωπαϊκό έγγραφο που έχει στη διάθεσή του το Reuters.
Η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να βοηθήσει τη διάσωση τραπεζών οι οποίες είτε επίκειται είτε έχουν μεγάλες πιθανότητες να χρεοκοπήσουν, αλλά οι επικριτές αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πλήξει την εμπιστοσύνη ή ακόμη και να επιταχύνει τις αναλήψεις με το που κυκλοφορήσουν οι πρώτες φήμες ότι μία τράπεζα αντιμετωπίζει προβλήματα.
Η πρόταση η οποία βρίσκεται στα σκαριά από τις αρχές τους έτους, έρχεται στο προσκήνιο λιγότερο από δύο μήνες μετά την μεγάλη εκροή καταθέσεων που σημειώθηκε στην ισπανική Banco Popular, η οποία συνέβαλε στην κατάρρευσή της.
Επίσης έρχεται εν μέσω μίας έντονης διαμάχης μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των προβληματικών τραπεζών, περίπου μία δεκαετία μετά την οικονομική κρίση που ανάγκασε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να τυπώσει δισεκατομμύρια ευρώ για να αποτρέψει μία παρατεταμένη οικονομική ύφεση.
Το να δοθεί στις εποπτικές αρχές η δυνατότητα να μπλοκάρουν προσωρινά τους λογαριασμούς σε προβληματικές τράπεζες, είναι «μία εφικτή λύση», αναφέρει έγγραφο που συνέταξε η εσθονική προεδρία της Ε.Ε., το οποίο αναγνωρίζει ότι κράτη μέλη είναι διχασμένα αναφορικά με αυτό το θέμα.
Οι ευρωπαϊκές χώρες που επιτρέπουν ήδη σε εθνικό επίπεδο την επιβολή ενός μορατόριουμ στις πληρωμές τραπεζών που βρίσκονται σε διαδικασίες εξυγίανσης, όπως η Γερμανία, στηρίζουν το μέτρο, αναφέρουν αξιωματούχοι στο Reuters.
«Η επιθυμία είναι να αποτραπεί ένα bank run, ώστε μία τράπεζα που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση να μην σπρωχτεί στον γκρεμό», αναφέρει πηγή με γνώση του γερμανικού σκεπτικού επί του θέματος.
Για την κάλυψη των άμεσων οικονομικών αναγκών των καταθετών, το εσθονικό έγγραφο που έχει ημερομηνία 10 Ιουλίου, προτείνει την εισαγωγή ενός μηχανισμού ο οποίος θα μπορούσε να επιτρέπει την ανάληψη «τουλάχιστον ενός περιορισμένου χρηματικού ποσού».
Ωστόσο οι τράπεζες υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα αποθαρρύνει την αποταμίευση. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό θα παροτρύνει τους καταθέτες να αποσύρουν τα χρήματά τους από μία τράπεζα σε πρώιμο στάδιο», αναφέρει ο Charlie Bannister από την Ευρωπαϊκή Ένωση Χρηματαγορών.
Η εσθονική πρόταση συζητήθηκε στις 13 Ιουλίου, ωστόσο δεν ελήφθη απόφαση, αναφέρει στο Reuters ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος. Οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν τον Σεπτέμβριο, ενώ θα χρειαστεί έγκριση από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για να ληφθεί οποιαδήποτε τελική απόφαση.
Ασφαλισμένες καταθέσεις
Το σχέδιο, εφόσον συμφωνηθεί, αναμένεται να έρθει σε αντίθεση με τις νομοθετικές προτάσεις που υπέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Νοέμβριο που στόχευαν στην ενίσχυση των εξουσιών των εποπτικών αρχών για το «πάγωμα» των αναλήψεων αλλά εξαιρούσαν από το μορατόριουμ τους ασφαλισμένους καταθέτες, που σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε. θεωρούνται όσοι διαθέτουν καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το σχέδιο που εξετάζεται, οι πληρωμές θα μπορούσαν να ανασταλούν για πέντε εργάσιμες ημέρες και το διάστημα αυτό σε εξαιρετικές περιστάσεις να παραταθεί το πολύ έως τις 20 ημέρες, αναφέρει το έγγραφο.
Με βάση τους υφιστάμενους ευρωπαϊκούς κανόνες, επιτρέπεται η διήμερη αναστολή ορισμένων πληρωμών των υπό πτώχευση τραπεζών, αλλά το μορατόριουμ δεν περιλαμβάνει τις καταθέσεις.
Η Κομισιόν, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει, είχε αποκλείσει παλιότερα τις ασφαλισμένες καταθέσεις από το πεδίο εφαρμογής του εργαλείου του μορατόριουμ, φοβούμενη ότι «μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην εμπιστοσύνη της αγοράς», όπως ανέφερε σε δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει τον Νοέμβριο.
Πολλά κράτη στηρίζουν την αναστολή των πληρωμών μόνο κατά τη διάρκεια της εξυγίανσης της προβληματικής τράπεζας – τη διαδικασία η οποία επιφέρει ζημιές στους επενδυτές της τράπεζας και ενδεχομένως τους μη ασφαλισμένους καταθέτες της, ενώ παράλληλα διατηρεί τη συνέχεια των τραπεζικών δραστηριοτήτων, αναφέρει το έγγραφο.

Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ (ΑΑΔΕ-ΕΦΟΡΙΑ) ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ FUNDS ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΜΑΦΙΟΖΩΝ- ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ … !!!!!!

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ … !!!!!!


Oι διάλογοι έγιναν στο κάτωθι πόστ, με γλύφτες ξένων Funds…
τους σύγχρονους Γερμανοτσολιάδες, που απο ότι φαίνεται δεν φορούν κουκούλες όπως το 1940, αλλά κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο και τρομοκρατούν τον κόσμο… Χαρείτε τους κυρίους-ες, Xατζηαγγελίδη Ιπποκράτη και Ντίνα Λιοδάκη.

https://www.facebook.com/stavroula.papageorgiou/posts/10203505825642742
Ανεβάζουμε τα printscreen, γιατί έχουν σβήσει τα σχόλια…

Ο μέτριος τραγουδιάρης Ρέμος, οι βiζιτες, τα ναρκωτικά: Κείμενο-όλεθρος του Νίκου Μαστοράκη



Όλεθρος ήταν η άποψη του Νίκου Μαστοράκη για τη συναυλία-υπερπαραγωγή που έδωσαν ο Αντώνης Ρέμος και ο Έρος Ραμαζότι στη Μύκονο, όπου έσπασε κάθε ρεκόρ εισπράξεων, ξεπερνώντας τα 2.000.000 ευρώ.

Ο Νίκος Μαστοράκης με την εμπειρία χρόνων που τον  έχει στις πλάτες του, δεν θα μπορούσε να μην τοποθετηθεί δημόσια για την μουσική συνάντηση, που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις για το τσουχτερό τιμοκατάλογό της, αφού τα εισιτήρια έφταναν μέχρι και τα 3.000 ευρώ το άτομο, ενώ η φιάλη σαμπάνιας τις 10.000 ευρώ.
Με τον καυστικό λόγο του που τον χαρακτηρίζει, ο Νίκος Μαστοράκης, που δεν του αρέσει να αναδημοσιεύονται τα status του, αλλά τα όλα λέει έχουν απίστευτο ενδιαφέρον, ανάρτησε στο Facebook ένα κείμενο-καταπέλτη με τον τίτλο «Η χρόνια δυστυχία του κενού».
Διαβάστε το status του Νίκου Μαστοράκη:
Η ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΟΥ
Το να πας στη Μύκονο, να αράξεις το σκάφος σου και να πληρώσεις ένα χιλιάρικο το κεφάλι για ν’ ακούσεις τους ΡεΡα (Ρέμο και Ραμαζοτι) να τραγουδούν για δυο (σκάρτες) ώρες, προϋποθέτει μια τάση ψευτοδιασκέδασης όπου οι διασκεδάζοντες υποκύπτουν στη νεοπλουτίστικη μαζοχιστική θεωρία «όσο πιο ακριβά το πληρώνω, τόσο πιο πολύ το ευχαριστιέμαι.» Πολλοί άλλωστε (κυρίως αρσενικοί) αυτό το modus vivendi το έχουν εξασκήσει εντατικά με τις επώνυμες (η «celeb») βίζιτες.
Το να ανοίγεις σαμπάνιες-γίγαντες με κόστος δέκα χιλιάρικα τη μια, για να εκφράσεις την ικανοποίηση σου επειδή έχεις και ξοδεύεις τόσο ανόητα, είναι αρχή μανιοκατάθλιψης και δυστυχία αδειοσύνης. Ο Ρέμος είναι ένας αποδεκτός πλην μέτριος τραγουδιάρης πίστας και ο Ραμαζοτι ένας (για πολλούς) θαυμάσιος cantautore. Όμως η εκδήλωση θαυμασμού και για τους δυο, όταν συνοδεύεται από ακραίες επιδεικτικές συμπεριφορές, έμενα προσωπικά με κάνει να σκέφτομαι: αν έμπαινε η δίωξη ναρκωτικών και άλλοι κλάδοι της ΕΛΑΣ τη νύχτα εκείνη της μεγάλης σφαγής (των ευρώ,) πόσοι από τους ανοιχτοχέρηδες θα κατέληγαν στη ΓΑΔΑ με διώξεις οικονομικών και άλλων εγκλημάτων;
Το ξέρουμε δα από άλλα κεφάλαια της ίδιας ιστορίας πως οι έμποροι ναρκωτικών, όπλων, λευκής (η άλλου χρώματος) σάρκας αρέσκονται στο να προκαλούν την τύχη τους επιδεικνύοντας το χρήμα που εγκληματικά και παράνομα τσέπωσαν. Γι αυτό και η «κοσμική» Αθήνα, σε μεγάλο μέρος, από τέτοιους αποτελείται και τα tabloids κάτι τέτοιους υμνούν, μέχρι τη σύλληψη και φυλάκιση τους.

iapopsi.gr