22 Ιουλίου 2017

Λέσβος: Αυτός είναι ο «επενδυτής» της αριστερής κυβέρνησης Τσίπρα που ασέλγησε και αποπλάνησε 14χρονο.ΦΩΤΟ


Written by admin. Posted in ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Δημοσιεύθηκε στις 22 Ιούλιος, 2017

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 33χρονου υπηκόου Μπαγκλαντές, ο οποίος συνελήφθη την 20-06-2017, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της κατάχρησης σε ασέλγεια, με παθόντα ανήλικο και της αποπλάνησης παιδιού, που είχε συμπληρώσει τα δεκατέσσερα αλλά όχι τα δεκαπέντε έτη της ηλικίας του.
Πρόκειται για τον:
(επ) KAZI (ον) MIZAN του ANAYAT και της ANWARA, που γεννήθηκε την 05-07-1984 στο Μπαγκλαντές.
 

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αξιόποινων πράξεων.
 
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 22510-24646 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΒΙΝΤΕΟ: Είναι η ψυχολογία επιστήμη; Αν όχι, ποιες οι συνέπειες; (3ο Μέρος)


Ψυχολόγοι και ψυχίατροι ασκούν κριτική στην ψυχολογία:

Ένας από τους πιο σφοδρούς κριτικούς της ψυχολογίας και των «ψυχικών ασθενειών» είναι ο επίτιμος καθηγητής της ψυχιατρικής Thomas Szasz: «Αν μιλάς στον Θεό, τότε προσεύχεσαι. Αν ο Θεός σου μιλήσει, πάσχεις από σχιζοφρένεια. Αν οι νεκροί σου μιλάνε, είσαι μέντιουμ. Αν εσύ μιλάς με τους νεκρούς, είσαι σχιζοφρενής.»

O  Szasz εστίασε την προσοχή στο γεγονός, αναφέροντας πολλές φορές πως, αν και δεν μπορείς να αποδείξεις επιστημονικά την ύπαρξη μιας «ψυχικής ασθένειας», πολλές φορές σε εξαναγκάζουν να πάρεις θεραπεία. Αυτό είναι και λάθος και τρομακτικό.
Μπορείτε να διαβάσετε βιβλία του Szasz, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και απαντήσεις σε όσους του ασκούν κριτική. Επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε ομιλίες και συνεντεύξεις του στο youtube.

Ένας άλλος γνωστός κριτικός είναι ο Jeffrey A. Schaler, Διδάκτορας Ψυχολογίας.
Ο καθηγητής Schaler φτάνει στο σημείο να πει πως οι ψυχολόγοι είναι σαν τους ναζιστές, αφού θέλουν να ελέγχουν την ανθρώπινη συμπεριφορά χρησιμοποιώντας ψευδοεπιστήμη.
Ακούστε μια ραδιοφωνική συνέντευξή του.
Lucy Johnstone, ψυχολόγος: «Γνωρίζουμε εδώ και καιρό πως όροι όπως «σχιζοφρένεια» επιστημονικά δεν έχουν νόημα. Δεν είναι στην πραγματικότητα «διαγνώσεις» με την ιατρική έννοια, αφού δεν βασίζονται σε δείγματα σωματικών συμπτωμάτων ή ενδείξεις. Αντιθέτως, τα κριτήρια δεν είναι παρά ένας αχταρμάς από κοινωνικές απόψεις σχετικά με τις σκέψεις, τα αισθήματα και τη συμπεριφορά των ανθρώπων. Οι άνθρωποι που χαρακτηρίζονται έτσι, σίγουρα μπορεί να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και να βρίσκονται σε επείγουσα ανάγκη για βοήθεια, όμως αυτός δεν είναι ο τρόπος για να τους βοηθήσουμε.»
«Το να «διαγνώσεις» (και να αποδώσεις) σε κάποιον ολέθριους χαρακτηρισμούς όπως «σχιζοφρένεια» ή «διαταραχή προσωπικότητας» είναι ένα από τα πιο καταστροφικά πράγματα που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος σε κάποιον άλλο. Το να επαναπροσδιορίσουμε την πραγματικότητα κάποιου, είναι γι’αυτόν το πιο ύπουλο και η πιο καταστροφική μορφή δύναμης που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Μπορεί να γίνεται με τις καλύτερες προθέσεις, όμως είναι λάθος – επιστημονικά, επαγγελματικά και ηθικά.» (Πηγή)

Σύμφωνα με (τα λεγόμενα) της επίσημης απάντησης του Τμήματος Κλινικής Ψυχολογίας του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολογίας που συντάχθηκε από προηγούμενο πρόεδρο του Τμήματος, τον καθηγητή Peter Kinderman: «Οι πελάτες και γενικά ο κόσμος είναι αρνητικά επηρεασμένοι από την επίμονη και διαρκή αντιμετώπιση των φυσικών και φυσιολογικών αντιδράσεών τους στις εμπειρίες τους. Αντιδράσεις οι οποίες αναμφίβολα έχουν οδυνηρές συνέπειες… αλλά δεν αντικατοπτρίζουν τόσο αρρώστιες, όσο μια κανονική ατομική παραλλαγή/διαφορετικότητα… Αποτυγχάνει να αποτυπώσει τη συσχέτιση μεταξύ των προβλημάτων και την αδιαμφισβήτητη συμβολή της κοινωνίας στην πρόκληση αυτών των προβλημάτων.

Ο καθηγητής Richard Bentall είκασε πως: «…αυτοί που θα βγουν κερδισμένοι, είναι κυρίως οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας οι οποίοι επιθυμούν να δικαιολογήσουν τις διευρυνόμενες πρακτικές τους και οι φαρμακευτικές εταιρείες που ψάχνουν για καινούριες αγορές για τα προϊόντα τους.» Ο καθηγητής Til Wykes προειδοποίησε πως «αν παρομοιάσουμε το ποσοστό της λογικής με μια λίμνη, οι προτάσεις για την πέμπτη έκδοση του «Διαγνωστικού και Στατιστικού Εγχειριδίου Ψυχικών Διαταραχών» είναι πιθανόν να το συρρικνώσουν σε μια κουταλιά νερό.» Ο καθηγητής David Pilgrim περιέγραψε το ΔΣΕΨΔ ως «μια μορφή μαζικής παράνοιας για όλους αυτούς που συνεργούν στην διαιώνιση της πρακτικής της ψευδοεπιστήμης».
Επίσης, επικριτικοί ψυχολόγοι με επικεφαλής τον καθηγητή Sami Timimi υπέβαλαν τολμηρά μια αίτηση συλλογής υπογραφών στη Βασιλική Σχολή Ψυχίατρων, προτρέποντας για την κατάργηση των επίσημων ψυχιατρικών διαγνωστικών μεθόδων.

Και ακόμα περισσότεροι ψυχολόγοι, ψυχίατροι και άλλοι επιστήμονες ασκούν κριτική στην ψυχολογία.
«Ένας βιολόγος και ένας ψυχίατρος έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση σχετικά με τον ορισμό της επιστήμης.»
«Καθηγητής Robert Spillane – η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα είναι εντελώς μύθος»

Ο νικητής του βραβείου Nobel φυσικής του 1965 Richard Feymann ήταν ένας μακροχρόνιος επικριτής της ψυχολογίας, έναν καιρό που η ψυχολογία περνούσε περισσότερο για επιστήμη από ότι τώρα (προτού η νευροεπιστήμη παρουσιάσει πιο αποτελεσματικές μεθόδους).

Στον πασίγνωστο, πλέον, λόγο του κατά την τελετή απονομής του τίτλου σπουδών από το Τεχνολογικό Ίδρυμα της Καλιφόρνια το 1974 «Cargo Cult Science« (επιστήμη της λατρείας προσέλκυσης αγαθών), ο Feymann λέει:
«Νομίζω πως οι εκπαιδευτικές και ψυχολογικές μελέτες που ανέφερα είναι παραδείγματα που εγώ αποκαλώ «Cargo Cult Science». Στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας υπάρχει μια τέτοια φυλή ανθρώπων.
Κατά τη διάρκεια του πολέμου έβλεπαν αεροπλάνα να προσγειώνονται με πολλά υλικά αγαθά και θέλουν να γίνει το ίδιο και τώρα. Έτσι λοιπόν εργάστηκαν ώστε να αναπαραστήσουν πράγματα όπως διάδρομοι προσγείωσης, άναβαν φωτιές κατά μήκος αυτών των διαδρόμων, έφτιαξαν μια ξύλινη καλύβα για έναν άνθρωπο, ώστε να κάτσει μέσα με δύο ξύλινα κομμάτια στα αυτιά του για ακουστικά και καλάμια από μπαμπού τοποθετημένα σαν κεραίες – είναι ο ελεγκτής – και περιμένουν τα αεροπλάνα να προσγειωθούν. Τα κάνουν όλα όπως πρέπει.
Το σκηνικό είναι τέλειο. Είναι ακριβώς όπως ήταν τότε. Αλλά τίποτα δεν συμβαίνει. Κανένα αεροπλάνο δεν προσγειώνεται. Έτσι ονομάζω τέτοια φαινόμενα ως «Cargo Cult Science», επειδή ακολουθούν όλους τους προφανείς κανόνες και αρχές της επιστημονικής έρευνας, αλλά κάτι λείπει, κάτι σημαντικό, γιατί τα αεροπλάνα δεν προσγειώνονται.»
Εξελικτική Ψυχολογία
«Οι επικριτές της εξελικτικής ψυχολογίας της προσάπτουν αιτιοκρατία (ντετερμινισμό), «πανπροσαρμοστικότητα» (η πεποίθηση πως κάθε συμπεριφορά και ανατομικό χαρακτηριστικό είναι μια προσαρμογή), μη διαψεύσιμες υποθέσεις, αποπροσανατολισμένες ή παρατραβηγμένες εξηγήσεις της συμπεριφοράς όταν οι κατά προσέγγιση εξηγήσεις είναι καλύτερες και κακόβουλες πολιτικές ή ηθικές ιδέες.
Wikipedia
Συνιστούμε να διαβάσετε την ειδική μας έκδοση πάνω στην Εξέλιξη και τον Σκοπό της, όπου θίγουμε αυτό το θέμα. (Σύνδεσμος)
Πειράματα που αποδεικνύουν πόσο  αναξιόπιστη μπορεί να είναι η ψυχολογία
Ένα από τα πιο γνωστά πειράματα που απεικονίζει την αναξιοπιστία της ψυχιατρικής διαγνωστικής διαδικασίας είναι του αυτό του Rosenhan «Υγιείς σε μέρη για παράφρονες».
Δείτε το πείραμα εδώ. Διαβάστε περισσότερα για το πείραμα εδώ.
Ένα πρόσφατο πείραμα έγινε για ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο «Πόσο τρελός είσαι;»
«Δέκα εθελοντές σχημάτισαν μια ομάδα για ένα αξιοσημείωτο πείραμα. Οι πέντε είναι «φυσιολογικοί» και οι υπόλοιποι πέντε έχουν επίσημα διαγνωστεί ως «ψυχικά άρρωστοι». Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ ρωτάει αν μπορείς να πεις ποιος είναι ποιος και αναρωτιέται πού είναι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ της λογικής και της παράνοιας.»
Το πείραμα ήταν μια παταγώδης αποτυχία για την ψυχολογία. Οι κορυφαίοι ψυχολόγοι που επιλέχθηκαν να συμμετέχουν για την εκπομπή, δεν μπόρεσαν να πουν ποιος ήταν λογικός ή αν είχε «ψυχική ασθένεια».
Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ εδώ.
Μεγάλες αποτυχίες της ψυχολογίας
Το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι μια ψυχική ασθένεια:
«Η ψυχολογία ήταν ένας από τους πρώτους κλάδους που μελέτησαν την ομοφυλοφιλία ως ένα ξεχωριστό φαινόμενο. Πριν και κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους του εικοστού αιώνα, το κυρίαρχο ρεύμα της ψυχολογίας θεωρούσε την ομοφυλοφιλία, μιλώντας με όρους παθολογικών μοντέλων, ως ασθένεια του μυαλού.» (Wikipedia)
Θυμάστε τι συνέβη στον Alan Turing; Αν δεν γνωρίζετε ποιος είναι, μάλλον θα έπρεπε να τον ευχαριστήσετε που έχετε υπολογιστή. Ήταν βασικά ένας από αυτούς που εφηύραν τον υπολογιστή. Όμως ήταν «gay». Αισθανόταν έλξη για τους άντρες και επειδή το να είσαι gay ήταν «ψυχική ασθένεια» αναγκάστηκε να πάρει «θεραπευτική αγωγή» γι’αυτό. Η χορήγηση χαπιών και η γενικότερη εικόνα που οι τότε ψυχολόγοι έφτιαξαν για εκείνον, ήταν αυτά που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.
Παρακολουθήστε αυτό το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ σχετικά με την ζωή του Alan Turing για να καταλάβετε πόσο εκπληκτικά έξυπνος ήταν και εν τούτοις πόσο άσχημα του φέρθηκαν ώσπου πέθανε σε ηλικία μόλις 41 ετών. Το ντοκιμαντέρ εξηγεί με ποιους τρόπους οι ψυχολόγοι προσπάθησαν να βγάλουν από μέσα του την «ομοφυλοφιλία».
Ώστε λοιπόν κάποτε η ομοφυλοφιλία ήταν μια «ψυχική ασθένεια» και ξαφνικά δεν ήταν; Σημειώστε πως δεν ανακάλυψαν κάτι καινούριο σχετικά με την ομοφυλοφιλία, απλώς σταμάτησαν να προσπαθούν να την κατηγοριοποιήσουν. Μερικά ιδρύματα ακόμα την χαρακτηρίζουν ως «ψυχική ασθένεια», μέχρι και σήμερα. Είναι σαν να λέμε πως ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ασθένεια και έτσι συνταγογραφούμε μια θεραπεία, αλλά ξαφνικά συνειδητοποιούμε πως είναι κάτι το φυσιολογικό και σταματάμε τη θεραπεία.
Υπάρχουν πολλές ακόμα αποτυχίες στις οποίες διαγνώστηκε «ψυχική ασθένεια», με χρήση μη-επιστημονικών μεθόδων με αποτέλεσμα ανθρώπινη οδύνη. Αργότερα, οι ίδιες ακριβώς διαγνώσεις, μπήκαν στην κατηγορία της ψευδοεπιστήμης.
Κάποιοι είναι έξυπνοι, κάποιοι χαζοί:
Το ενδιαφέρον που δείχνει η ψυχολογία στην «εξυπνάδα» χρονολογείται εδώ και χιλιάδες χρόνια, όμως μόνο όταν ο ψυχολόγος Alfred Binet προσλήφθηκε για να προσδιορίσει τους μαθητές που χρειάζονταν βοήθεια στην εκπαίδευση, δημιουργήθηκε το πρώτο IQ Test. Συνεπώς, η ψυχολογία δημιούργησε κάτι τέτοιο, το οποίο ξανά και ξανά, δεν αποδεικνύει τίποτα, απλώς στιγματίζει λανθασμένα ανθρώπους.
Δείτε τα παρακάτω ντοκιμαντέρ για να κατανοήσετε πώς και γιατί είναι άχρηστο ένα IQ test:
«Πως γίνεται κανείς ιδιοφυία;» και «Η μάχη των μυαλών».
Τέτοια παραδείγματα στιγματισμού δεν είναι καθόλου σπάνια για την ψυχολογία.
Το να είσαι μαύρος είναι ψυχική ασθένεια:
Η «δραπετομανία» ήταν μια «ψυχική ασθένεια» το 1851 που υποτίθεται πως προκαλούσε στους έγχρωμους σκλάβους την τάση να αποδράσουν από τη σκλαβιά. Τώρα μας φαίνεται γελοίο το να πούμε πως οι σκλάβοι είναι «ψυχικά άρρωστοι» επειδή απλώς θέλουν να μην είναι σκλαβωμένοι, όμως αυτή η διάγνωση θεωρούνταν φυσιολογική εκείνες τις μέρες. (Πηγή)
Οι έγχρωμοι (νέγρους τους έλεγαν τότε) αντιμετωπίζονταν από την ψυχολογία ως «πνευματικά άρρωστοι» σε πολλές περιπτώσεις, μόνο και μόνο για το χρώμα του δέρματος τους. Επιπλέον δεν θεωρούνταν ιδιαίτερα έξυπνοι, μια κατώτερη φυλή.
«Ο Benjamin Rush, διδάκτωρ ιατρικής και ένας από αυτούς που υπέγραψαν την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας ως κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιo της Πενσυλβάνια και «Πατέρας της Αμερικανικής Ψυχιατρικής» περιέγραψε τους νέγρους σαν να έπασχαν από ένα νόσημα ονόματι «Νεγρίτιδα» το οποίο θεωρούνταν πως ήταν μια ελαφριάς μορφής λέπρα. Η μόνη θεραπεία για το νόσημα ήταν να γίνεις λευκός. Είναι ασαφές πόσες περιπτώσεις Νεγρίτιδας θεραπεύτηκαν επιτυχώς.»
«Στα τέλη της δεκαετίας του ’60, οι Vernon Mark, William Sweet και Frank Ervin πρότειναν πως η αστική βία, την οποία οι περισσότεροι Αφροαμερικανοί αντιλαμβάνονταν ως έναν τρόπο αντίδρασης στην καταπίεση, στη φτώχεια και στην υποστηριζόμενη από την πολιτεία οικονομική και σωματική βία εναντίον μας, οφειλόταν στην πραγματικότητα σε «δυσλειτουργία του μυαλού» και σύστησαν την χρήση της ψυχοχειρουργικής για να αποφευχθούν ξεσπάσματα βίας.» (Πηγή)
(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)
Διαβάστε εδώ το 1ο μέρος.
Διαβάστε εδώ το 2ο μέρος.
Διαβάστε εδώ το 4ο μέρος.
Κείμενο: Tio
Πηγή: TVP Magazine
Μετάφραση στην ελληνική γλώσσα: Αλέξανδρος Μαντάς
Αν έχετε να προτείνετε διορθώσεις μπορείτε να μας στείλετε email στο: politismostipou1@gmail.com

Βίντεο: Κάτοικοι στην Κω κοιμούνται σε αυτοκίνητα και σκηνές μετά τον σεισμό




Περισσότεροι από 200 μετασεισμοί καταγράφηκαν χθες το βράδυ και περίπου 20 ήταν άνω των 4 Ρίχτερ…
Σε αυτοκίνητα, σκηνές και κάτω από τα αστέρια πέρασαν τη νύχτα της Παρασκευής εκατοντάδες κάτοικοι στην Κω, με τον φόβο νέου ισχυρού σεισμού.

Λίγο έξω από το κέντρο, σε μικρές πλατείες οι κάτοικοι έστησαν σκηνές, πήραν κουβέρτες και σεντόνια, κάποιοι έβαλαν ακόμη και στρώματα θαλάσσης και κοιμήθηκαν με συντροφιά τα αστέρια και το φεγγάρι, φοβούμενοι πως ο Εγκέλαδος θα χτυπήσει ξανά.
«Φοβόμαστε για νέο μεγάλο σεισμό. Δεν μπορούμε να μείνουμε σπίτι, παρόλο που δεν έχει πάθει ζημιές εκτός από κάποιες συσκευές. Έφερα την οικογένειά μου και μαζί μου ήρθαν και κάποιοι συγγενείς εδώ στην πλατεία. Εγώ θα κοιμηθώ στο αυτοκίνητο, η γυναίκα και τα παιδιά μου κάτω στο χώμα, θα στρώσουν κουβέρτες και σεντόνια» είπε ο Φώτης Φέρος.

Πιο δίπλα, μια οικογένεια έχει στήσει σκηνές απέναντι από το σπίτι της, το οποίο δεν φαίνεται να έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. «Ακούμε ότι θα γίνει σεισμός 7 Ρίχτερ, τι να κάνουμε, να το ρισκάρουμε και να μείνουμε μέσα, δεν το κάνω. Καλύτερα έξω στη σκηνή παρά μέσα στο σπίτι και με το σεισμό να παραμονεύει» είπε η κυρία Μαριάνθη Μακρή.

Η κυρία Ελένη Καραμαρλή έμεινε για δεύτερη νύχτα έξω στην ύπαιθρο. Όπως είπε, δευτερόλεπτα μετά το σεισμό και ενώ βρισκόταν στο σπίτι της, άρπαξε ό,τι μπορούσε και βγήκε στο δρόμο. Εκεί, δίπλα στο αυτοκίνητό της, μαζί με τον άνδρα της, Γιάννη, πέρασαν το υπόλοιπο της νύχτας του φονικού σεισμού, ενώ κοιμήθηκαν και το βράδυ της Παρασκευής: «Ένιωσα το κούνημα τόσο δυνατά που άρχισα να φωνάζω. Ευτυχώς δεν πάθαμε τίποτα, αλλά από την τρομάρα μου πήρα κάτι σεντόνια και έμεινα όλο το βράδυ έξω με τον άνδρα μου. Τρέμω το σεισμό πάρα πολύ, είναι το μόνο φαινόμενο που δεν ξέρεις πότε και πού θα σε βρει».

Παρόλο που η ζωή στο κινείται σε φυσιολογικούς ρυθμούς, οι περισσότεροι κάτοικοι προτίμησαν να μείνουν έξω από τα σπίτια τους. Άλλωστε, μέχρι αργά χθες το βράδυ είχαν καταγραφεί περισσότεροι από 200 μετασεισμοί, ενώ περίπου 20 ήταν άνω των 4 Ρίχτερ. Αυτές οι δονήσεις ήταν αρκετές για να εμποδίσουν τους φοβισμένους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους, παρά το γεγονός πως κανένα σπίτι δεν υπέστη σοβαρές ζημιές, πλην κάποιων υλικών.

Σεισμολόγοι, γεωλόγοι και μηχανικοί επιθεώρησαν χθες το κέντρο της πόλης, εκεί όπου χτύπησε περισσότερο ο σεισμός των 6,6 Ρίχτερ και εντόπισαν ζημιές στο κλαμπ όπου σκοτώθηκαν και οι δυο τουρίστες, σε μια εκκλησία και σε ένα τζαμί. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στο λιμάνι που, εξαιτίας των ζημιών, δεν είναι λειτουργικό.

Εκεί έχει ρίξει το βάρος και ο κρατικός μηχανισμός, ώστε να δοθεί σύντομα και πάλι σε λειτουργία.

Την ίδια στιγμή, οι σεισμολόγοι παραμένουν επιφυλακτικοί και παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου. Οι μετασεισμοί που ακολούθησαν έδειξαν πώς η σεισμική δραστηριότητα εξελίσσεται ομαλά, αλλά, όπως εξήγησαν, η μετασεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί για κάποιες εβδομάδες και δεν αποκλείεται να υπάρξει ισχυρός μετασεισμός ίσως και πάνω από 6 Ρίχτερ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ
Pronews

Τσίπρας και Τσακαλώτος υπέγραψαν τεχνικά κείμενα, χωρίς καν να τα διαβάσουν... ...


Υπέγραψαν χωρίς να διαβάσουν!

Αλέκος Παπαναστασίου Αλέκος Παπαναστασίου 23 Ιουλιου 2017, 01:23
Με μια γκάφα ολκής αντάξια μιας χρονιάς γεμάτης παλινωδίες, οπερετικούς θεατρινισμούς, άσκοπες καθυστερήσεις και νέα μέτρα 5 δισ. ευρώ, το υπουργείο Οικονομικών αποχαιρέτησε μια ακόμη διαπραγματευτική σεζόν και δίνει πλέον ραντεβού για τον Σεπτέμβρη.
Τι συνέβη άραγε αυτή τη φορά; «Μια μικρή αβλεψία» θα μπορούσε να πει κανείς, αν οι επιπτώσεις δεν ήταν τόσο μεγάλες που η κυβέρνηση θα τις βρίσκει διαρκώς μπροστά της μέχρι τον Αύγουστο του 2018, όταν και θα τελειώνει το Μνημόνιο 3 (και θα αρχίσει το επόμενο).

Έχουμε και λέμε: λίγο πριν από τα μπάνια του λαού (και των ηγετών του) ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλαν υπογεγραμμένο στο ΔΝΤ το τεχνικό μνημόνιο, χωρίς απ’ ό,τι φαίνεται να το διαβάσουν προσεκτικά. Έτσι, δέχτηκαν ότι το ελληνικό χρέος δεν θα μπορεί να αυξηθεί πάνω από τα 325 δισ. ευρώ, ένα όριο που καθιστά απαγορευτική τη συγκέντρωση ποσών από τις αγορές ώστε να χτιστεί το απόθεμα ασφαλείας που είναι απαραίτητο για να βγει η Ελλάδα από το μνημόνιο μετά τον Αύγουστο του 2018.

Με την επιβολή του νέου ορίου, το οποίο επικυρώθηκε την Πέμπτη από το Συμβούλιό του, το ΔΝΤ ελέγχει ξανά όλο το παιχνίδι και πιέζει και προς τις δύο κατευθύνσεις: την Ελλάδα για μεταρρυθμίσεις και τους Ευρωπαίους για να αναδιαρθρώσουν το ελληνικό χρέος. Επιπλέον, αν το Ταμείο δεν επιτρέψει να παραβιαστεί το αυστηρό «ταβάνι χρέους», πέρα από την άντληση ποσών με εκδόσεις ομολόγων, θεωρητικώς υπάρχει πρόβλημα ακόμη και για την εκταμίευση νέων δόσεων από τον ESM.

Η επικοινωνιακή έξοδος της Δευτέρας φαίνεται ότι σώθηκε στο παρά ένα, καθώς βασίζεται κυρίως σε ανταλλαγή παλαιότερων ομολόγων και δεν αυξάνει το ονομαστικό χρέος.

Όπως βεβαιώνουν το Protagon πηγές με πολύ καλή γνώση του θέματος, η σπαρταριστή λεπτομέρεια ότι ο Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ άλλαξε τα κείμενα χωρίς αυτή του η παρέμβαση να υποπέσει στην αντίληψη των Ελλήνων αξιωματούχων, όχι απλά ισχύει αλλά υπάρχει και ακόμη πιο συναρπαστικό παρασκήνιο. Καταρχάς, ο λόγος που σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δεν έγινε αντιληπτή η αλλαγή, είναι ότι ο Δανός επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος δεν είχε «μαρκάρει» με τα σημάδια της αναθεώρησης κειμένου (track changes) το συγκεκριμένο σημείο ώστε να «πέσει το μάτι» των αρμοδίων από ελληνικής πλευράς.

Στην συνέχεια, όταν στην Αθήνα αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί μετά από ενημέρωση των Ευρωπαίων, «εκλιπαρούσαν» κατά τα λεγόμενα στελέχους της Κομισιόν την (επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στη χώρα μας) Ντέλια Βελκουλέσκου να αλλάξει το κείμενο πριν αυτό τεθεί προς επικύρωση στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ την Πέμπτη. «Το έχετε υπογράψει, δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα» ήταν η απάντηση…

Για την Ιστορία, στην κυβέρνηση νόμιζαν ότι είχαν συμφωνήσει πως το όριο των 325 δισ. ευρώ αφορούσε το χρέος της γενικής κυβέρνησης που ήταν περίπου 312 δισ. ευρώ και επομένως θεωρούσαν ότι είχαν ένα άνετο περιθώριο να μαζέψουν τα χρήματα που χρειάζονταν. Ωστόσο στις σελίδες του τεχνικού μνημονίου το σημείο αναφοράς είχε μετακινηθεί στο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης που είχε ήδη αγγίξει το όριο.

Αφού επικυρώθηκαν τα κείμενα από το Εκτελεστικό Συμβούλιο το βράδυ της Πέμπτης η Ντέλια Βελκουλέσκου ρωτήθηκε από δημοσιογράφους γιατί έγινε αυτή η αλλαγή κι εκείνη απλώς απάντησε: «συμφωνήθηκε με τις ελληνικές αρχές». Με τη διαφορά ότι Τσίπρας και Τσακαλώτος συμφωνούσαν επειδή δεν είχαν διαβάσει το κείμενο που υπέγραφαν.

Γελάνε με το να καταστρέφουν ζωές.... άνθρωποι του ότι αρπάξουμε. Μας ξεπουλάνε και δεν θέλουν έλεγχο από πουθενά! Βάζουν στο γύψο τα πάντα. Εχουμε να κάνουμε με οργανωμένο πολιτικό έγκλημα ...


Κατακρεούργησαν τις συντάξεις. 

 Εκοψαν το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων

Μείωσαν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. 

Αποδέχθηκαν και ψήφισαν την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Εφάρμοσαν υπέρογκες αυξήσεις των εργοδοτικών εισφορών. 

Έχωσαν κολλητούς και συγγενείς σε δημόσιες θέσεις.... και ψάχνουν αφορμές για διχόνοιες...

 

Φυσικά και έχουμε να κάνουμε με ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ...  και σ' αυτό, συμμετείχαν και συμμετέχουν, ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ, ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΤΩΝ ΜΜΕ, ΤΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΤΗΣ Α-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΤΩΝ ΑΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΩΝ Α-ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ  ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ.

 

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΣΤΑ 3 ΜΕΤΡΑ!

 

Καλλιόπη Σουφλή 

 



Μας ξεπουλάνε με τραμπουκισμούς, μας ξεπουλάνε με δήθεν ελληνοτουρκικούς πολέμους, μας ξεπουλάνε με δήθεν ναζισμούς. Πουλάνε τρόμο....όπως ακριβώς γράφουμε εδώ και καιρό.....


Αριστεριστές βρίσκονται στους δρόμους με σφυριά, πανό και βαριοπούλες απέναντι στο μεροκάματο....απέναντι στους τρομαγμένους πολίτες που πληρώνουν απίστευτους φόρους.
Τα σύγχρονα τάγματα εφόδου της αριστεράς! 
Με μαύρες κουκούλες σαν τους δήμιους στην κατοχή! Σαν να μην πέρασε μια μέρα!

Μισούν την ελευθερία, μισούν το δικαίωμα στην ελεύθερη εργασία...μίσος για την κοινωνία. Μίσος και ζήλεια για αυτούς που έχουν περιουσία.Αγάπη μόνο για το κρατικοδίαιτο βόλεμα....ότι αρπάξουμε...ότι πιούμε...οι άλλοι είναι φασίστες και αξίζουν περιφρόνηση.

Βρωμάει παρακράτος.
Τα φασιστοειδή αποβράσματα και οι βίαιοι νάρκισσοι είναι ό,τι έχει απομείνει στη χώρα.

Δεν θα ξεμπλέξουμε… αναίμακτα μ’ αυτούς ...


Πήγε ο Τύραννος στο υπουργείο εργασίας να πει τι στον κόσμο;;

 


Έκανε αναφορά στο γεγονός ότι οι περισσότερες νέες θέσεις αφορούν σε ευέλικτες μορφές απασχόλησης ( χωρίς καμία προοπτική) με αποδοχές- ψίχουλα;;

Μίλησε για το πως αποκτάς έστω μια εργασιακή εμπειρία 8 μηνών;

Συνεχίζει να παίζει με τον πόνο χιλιάδων ανθρώπων....

Είναι αυτός που οδηγεί στην φυγή τα νιάτα του τόπου. 

Πυροδοτεί την εκτροπή ( δικαιοσύνη) για να κρατηθεί μέσα στη χλιδή.

Εχουμε να κάνουμε με οργανωμένο πολιτικό έγκλημα ...


«Πεινάνε» οι Έλληνες– Μείωσαν 27% την ετήσια κατανάλωση τροφίμων ...


Όπως προκύπτει από τις διαθέσιμες μελέτες, οι οποίες περιλαμβάνονται στο 45ο τεύχος του Οικονομικού Δελτίου της Τράπεζας της Ελλάδος, το ύψος της συνολικής ετήσιας κατανάλωσης τροφίμων μειώθηκε κατά 27%!


Η ετήσια κατανάλωση τροφίμων εντός σπιτιού μειώθηκε κατά μέσον όρο στο 29,4%. Στα φτωχότερα νοικοκυριά η μείωση είναι της τάξης του 30,8%, ενώ στα υψηλότερα κλιμάκια κατά 32,3%.

Η μείωση αυτή είναι στατιστικά σημαντική σε όλο το εύρος της κατανομής.Η πρώτη φάση της έρευνας στην Ελλάδα έγινε το 2009 με δείγμα 2.971 νοικοκυριά, και η δεύτερη το 2014 με δείγμα 3.003 νοικοκυριά.

Η τρίτη φάση της έρευνας για τα ελληνικά νοικοκυριά θα διεξαχθεί εντός του 2017 ...


Φάμπρικα ελληνοποιήσεων, με δικαίωμα ψήφου σε δημοτικές και εθνικές εκλογές, στήνει η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την «Ελευθερία του Τύπου».


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για περίπου 100.000 αλλοδαπούς, οι οποίοι θα μπορούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ενώ στο… βάθος υπάρχουν και οι περίπου 40.000 οικογενειάρχες πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, που έχουν αιτηθεί πολιτικό άσυλο. 

 Για τους συγκεκριμένους πρόσφυγες, ήδη, σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, έχουν ξεκινήσει εδώ κι έναν χρόνο οι ενέργειες ενσωμάτωσής τους στην ελληνική κοινωνία ...

Ειδικότερα, τα παιδιά τους πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία, οι οικογένειές τους εντάσσονται σε δωρεάν στεγαστικά προγράμματα σε διάφορες πόλεις της χώρας, από Κρήτη μέχρι Θεσσαλονίκη, σιτίζονται δωρεάν μέσω κουπονιών, ώστε να ενισχύουν τις τοπικές κοινωνίες, ενώ η επόμενη δράση θα αφορά την εργασία τους, κυρίως στον πρωτογενή τομέα.

«Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος είναι τεράστιο, μεσομακροπρόθεσμα μπορεί να ωφεληθεί η Ελλάδα από την ενσωμάτωση ανθρώπων που θέλουν να μπουν στην κοινωνία να εργαστούν να ενσωματωθούν»... δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης για τους δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που εγκλωβίζονται μέρα με την μέρα στην χώρα μας...


Που χάθηκε ο Καμμένος τώρα που δεσμεύτηκε η κυβέρνηση να πληρώσει τα δικαστικά και προσωπικά έξοδα του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ; Δεν θα μας πει τίποτα;


Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε στο παρά ένα της εκταμίευσης να πληρώσει τα δικαστικά και προσωπικά έξοδα του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για όλες τις περιπέτειές του με τη Δικαιοσύνη. Ζητείται τώρα και δήλωση στήριξης που θα τον αποκαθιστά. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πριονίζουν αναγκαστικά το αφήγημα περί «τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 που οδήγησε στο μνημόνιο», στο οποίο πάτησαν για την άνοδό τους στην εξουσία.

Την απόφαση να αποκαταστήσει υλικά και ηθικά τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου πήρε με απόλυτη μυστικότητα η κυβέρνηση ώστε να καταστεί εφικτή η εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) πριν από λίγες ημέρες.

Καμμένος για ΕΛΣΤΑΤ και Γεωργίου στις 29 Ιαν 2013.  
Σήμερα δεν ξέρει κανέναν Γεωργίου. 

Ποιος είναι ο Γεωργίου βρε παιδιά που του πληρώνουν και τα δικαστικά έξοδα ;; 


https://youtu.be/uzdhpqGgSk4
ΚΕΦΑΛΙΔΑ/ΣΧΟΛΙΑ:MAJESTIC
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:Α.Τ.

Ακόμα δεν έχεις καταλάβει γιατί αποδομούνται όλα γύρω σου; Πολιτιστικός Μαρξισμός - Η δηλητηριώδης ιδεοληψία του Σύριζα.



«Πολιτιστικός Μαρξισμός» (Cultural Marxism) είναι η υπεράσπιση, προώθηση και εφαρμογή της Κριτικής Θεωρίας, και εν γένει η πολιτιστική, πολιτική και ακαδημαϊκή επιρροή διαφόρων ομάδων και κινημάτων εντός της ''μοντέρνας'' αριστεράς.

Οι ρίζες του πολιτιστικού μαρξισμού βρίσκονται στην επονομαζόμενη Σχολή της Φρανκφούρτης. Ο όρος εμφανίστηκε αρχικά ανεπίσημα για να περιγράψει τους «στοχαστές» που σχετίζονται με το Ινστιτούτο Κοινωνικών Μελετών του πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης(Goethe-Universität) την περίοδο του Μεσοπολέμου.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

''Λα'ι'κή κουλτούρα'' και η συμβολή της στην πτώση του δυτικού πολιτισμού

Δεν θα ξεμπλέξουμε… αναίμακτα μ’ αυτούς ...

Πηγή

-Μπαμπά θα μου πάρεις ένα καλαμπόκι; -Δεν έχω λεφτά κοριτσάκι μου, άλλωστε το συμφωνήσαμε, θα πάμε μία βόλτα και θα γυρίσουμε στο σπίτι για να κοιμηθείς νωρίς.

Ένα καλαμπόκι, γροθιά στο στομάχι

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΥΦΑΝΤΟΥ


-Μπαμπά θα μου πάρεις ένα καλαμπόκι;
-Δεν έχω λεφτά κοριτσάκι μου, άλλωστε το συμφωνήσαμε, θα πάμε μία βόλτα και θα γυρίσουμε στο σπίτι για να κοιμηθείς νωρίς.

Το παιδάκι δεν αντιμίλησε. Έσκυψε το κεφάλι και συνέχισε μαζί κρατώντας σφιχτά το χέρι του πατέρα. Σα να ήξερε από την αρχή ότι η επιθυμία του δεν θα είχε αντίκρισμα. Απλά την εξέφρασε σαν να πίστευε ότι ακόμη και η διατύπωσή της θα ισοδυναμούσε με την υλοποίηση αυτού του απλού παιδικού ονείρου
Ο διάλογος μεταξύ του πατέρα και της μικρής του κόρης αφοπλιστικός το απόγευμα της Δευτέρας. Θα μου πείτε, ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος; Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Αλλά δίνει από μόνη της η στιχομυθία «τροφή» στον δημοσιογράφο που ακούει συνοδεύοντας την δική του κόρη για σκέψεις  μετά από την γερή γροθιά που έφαγε στο στομάχι.
Πόσο κάνει ένα καλαμπόκι; 1,5 ευρώ κόστιζε το όνειρο του μικρού κοριτσιού. Και όμως, ο πατέρας δεν είχε λεφτά. Η ματιά του πέρασε φευγαλέα από το πρόσωπο του δημοσιογράφου που τον κοιτούσε. Και μέσα σε αυτά τα κλάσματα του δευτερολέπτου, φάνηκε σαν να άνοιξε το βιβλίο της ζωής του. Του «είπε» πολλά  και  τον «ρώτησε» περισσότερα.
«Δεν με ενδιαφέρει κύριε να μου μιλάς συνέχεια για ανάπτυξη. Δεν με νοιάζει να μου λες συνέχεια για το πότε θα έρθει το τρένο ή το φυσικό αέριο στην Πάτρα, ή πότε θα γίνει ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας Πύργου. Ναι. Μπορεί όλα αυτά να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να έλθει το πλήρωμα του χρόνου που κι εγώ θα απολαύσω το ξεχασμένο εδώ και χρόνια αγαθό της δουλειάς. Όμως μπούχτισα να τα ακούω και να τα διαβάζω όλα αυτά. Χωρίς να αλλάζει κάτι στην καθημερινότητά μου, χωρίς να μπορώ ακόμη και σήμερα να αγοράσω ένα καλαμπόκι στο παιδί μου. Δεν με νοιάζει ποιος Κυβερνά ή ποιος θα κυβερνήσει. Ποιος είναι Δήμαρχος ή ποιος θα γίνει. Αυτό μπορεί να «καίει» λίγους. Εκείνους που έμαθαν καλά τόσα χρόνια το αλισβερίσι με την εξουσία. Ούτε ψάχνομαι για το ποιός παντρεύτηκε το Σαββατοκύριακο, ή ποιός χόρεψε στα πανηγύρια καίγοντας τραπέζια μουσκεμένα με αλκοόλ.Έπαψα να νοιάζομαι για το τι θα γίνει αύριο. Με νοιάζει το τώρα. Και σε ρωτώ κύριε δημοσιογράφε: Ποιος μπορεί να με βοηθήσει για να πάρω με αξιοπρέπεια ένα καλαμπόκι στο παιδί μου;»
Κι έτσι όπως τον ρώτησε, έσφιξε το χέρι της κόρης του και συνέχισαν τον περίπατό τους. Με τα κεφάλια ψηλά, γεμάτα αξιοπρέπεια. Κι έμεινε πίσω ο δημοσιογράφος να τους κοιτά και να αναρωτιέται:
Πόσες κοινωνίες υπάρχουν και πόσες από αυτές δεν έχω γνωρίσει ακόμα;
Ψημένο καλαμπόκι στη σχάρα — Φωτογραφία Αρχείου #12883679

Eπiδoμα ANAΣA 370 Eupώ ετοιμάζει ο Τσίπρας πρoς "Oλoυς‌‌" αυτούς και αυτούς









Το συγκεκριμένο επίδομα θα ξεκινάει από τα 200 ευρώ και θα προσαυξάνεται κατά 70 ευρώ για τον σύζυγο ή τη σύζυγο και κατά 50 ευρώ για το κάθε παιδί. Μάλιστα προσδιορίζεται πως το συνολικό μέσο επίδομα που θα δίνεται θα είναι στο ποσό των 370 ευρώ.
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αρχικά σε δύο δήμους της χώρας με αρχικό προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ και θα απευθύνεται σε άτομα που διαβιούν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας, σε εφαρμογή της ευρωπαϊκής στρατηγικής στον συγκεκριμένο τομέα,
με άξονες την επαρκή εισοδηματική στήριξη, τη διαμόρφωση αγορών εργασίας που προωθούν την ένταξη των ανθρώπων που αποκλείονται από την αγορά εργασίας και την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες.
Σε έκθεση που έκανε το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού έχει, εδώ και αρκετό διάστημα, εκφράσει γνώμη για το πώς μπορεί να υπολογίζεται το επίδομα για τους δικαιούχους. Όμως όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, αλλά λαμβάνουν ήδη κάποιο προνοιακό επίδομα, θα λαμβάνουν τη διαφορά που θα προκύπτει.
Υπενθυμίζεται εδώ, πως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα καταβάλλεται ήδη στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυμαίνεται από 200 έως 420 ευρώ.
Επίσης, όλοι οι δικαιούχοι ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος, θα θεωρούνται δικαιούχοι δωρεάν περίθαλψης από τον ΕΟΠYΥ και το ΕΣΥ

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

Σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας

ο γιος του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη και τρία ακόμα άτομα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα οι τέσσερις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για διατάραξη της κοινής ειρήνης και για άρνηση δακτυλοσκόπησης, ενώ, απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών και διακεκριμένης φθοράς.

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και τόνισαν ότι έκαναν δημόσια παρέμβαση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής με αφορμή πρόσφατη εξόρμησης των μελών του εν λόγω κόμματος που μοίραζαν το υλικό το οποίο περιέχει ρατσιστικά σχόλια.




Πηγή 
 

Πρ. πρόεδρος ΕΛΣΤΑΤ! ” Ο Γεωργίου νομιμοποίησε το 1ο Μνημόνιο – έπαιρνε εντολές από τον Γερμανό πρόεδρο της Eurostat! Τα swaps Σημίτη”!

«Ο κ. Γεωργίου με τον “υπολογισμό” του για έλλειμμα 15,1% ουσιαστικά νομιμοποίησε το πρώτο μνημόνιο που βασίστηκε στην πρόβλεψή του. Μέσω αυτού του ελλείμματος του φουσκωμένου, τον Απρίλιο του 2010 μπήκαμε στο μνημόνιο».

Μιλώντας στον realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, ο Νίκος Λογοθέτης, πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής επί θητείας Ανδρέα Γεωργίου, ανέφερε ότι ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ άνοιξε τον δρόμο για το πρώτο μνημόνιο, με τις προβλέψεις του για το έλλειμμα του 2009.

Ο ίδιος είπε ότι «ο επικεφαλής της Eurostat, Βάλτερ Ραντεμάχερ έδινε εντολές στον κ. Γεωργίου για το τι να βάλει μέσα στο έλλειμμα, πώς θα το “φορτώσει”. Κλασικό παράδειγμα είναι τα swaps του Σημίτη, τα οποία άξιζαν 2,8 δισ. όταν μπήκαμε στο ευρώ και την εποχή του 2009-’10 έφτασαν τα 21 δισ. που φορτώθηκαν στο έλλειμμα της Ελλάδας».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής σημείωσε ότι η ΕΛΣΤΑΤ έχει δικαιοδοσίες. «Είμαστε Ανεξάρτητη Αρχή. Εκλεγήκαμε από τη Σύνοδο των Προέδρων της Βουλής για αυτόν τον σκοπό, κυρίως να υπολογίζουμε το έλλειμμα και το χρέος της χώρας», είπε.



 
Πηγή: left.gr