05 Ιουλίου 2017

Αρχή Προστασίας Δεδομένων - Η Αρχή του Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει: Δεν υποχρεούνται οι δικηγόροι να χρησιμοποιούν POS



Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Δεν υποχρεούνται οι δικηγόροι να χρησιμοποιούν POS

Υπέρ της απαλλαγής από την υποχρέωση χρήσης POS των δικηγόρων γνωμοδότησε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ύστερα από από σχετική αίτηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Αρχή, όσοι λαμβάνουν τις υπηρεσίες των δικηγόρων δεν είναι «καταναλωτές» ώστε να εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Νόμου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχής:

Ύστερα από σχετική αίτηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η Αρχή γνωμοδότησε ως προς τη νομιμότητα, σε σχέση με τον ν. 2472/1997 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, της ΚΥΑ 45231/20.4.2017, με την οποία επιβάλλεται στα δικηγορικά γραφεία η υποχρέωση να αποδέχονται πληρωμή με κάρτα (POS).

Ενόψει του γεγονότος ότι η προθεσμία που έχει οριστεί για τη συμμόρφωση προς την ΚΥΑ λήγει στις 27.7.2017, και προκειμένου να ενημερωθούν εγκαίρως οι ενδιαφερόμενοι, η Αρχή θεωρεί σκόπιμο να ανακοινώσει, και πριν ακόμη δημοσιοποιηθεί το ευρισκόμενο ήδη υπό σύνταξη αιτιολογικό της γνωμοδότησης, τη γνώμη στην οποία κατέληξε ως προς τα θέματα αρμοδιότητάς της. Η κρίση της έχει ως εξής:

Η Αρχή έκρινε ομόφωνα ότι η ανωτέρω ΚΥΑ, κατά το μέρος που περιλαμβάνει και τους δικηγόρους στο πεδίο εφαρμογής της, βρίσκεται εκτός των ορίων της νομοθετικής εξουσιοδότησης του άρθρου 65 του ν. 4446/2016, διότι το άρθρο αυτό, ακόμη και μετά την τροποποίησή του με το άρθρο 74 του ν. 4472/2017, δεν έχει εφαρμογή στους δικηγόρους, οι λήπτες των υπηρεσιών των οποίων δεν είναι «καταναλωτές» που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ν. 4446/2016.

Πάντως, η Αρχή έκρινε κατά πλειοψηφία, ότι, πλην του ανωτέρω θέματος της υπέρβασης των ορίων της νομοθετικής εξουσιοδότησης, η υποχρέωση τοποθέτησης POS στα δικηγορικά γραφεία δεν έρχεται σε αντίθεση με τις ουσιαστικές προϋποθέσεις επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων κατά τον ν. 2472/1997.


 Με πληροφορία: - απο liberal.gr

Ηλεία: Στο νοσοκομείο 62χρονος έπειτα από επίθεση σκύλου

Ηλεία: Στο νοσοκομείο 62χρονος έπειτα από επίθεση σκύλου
Στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου νοσηλεύεται, με σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο, το κεφάλι και τα χέρια ένας 62χρονος από την Οινόη του δήμου Ήλιδας, έπειτα από επίθεση που δέχτηκε από σκύλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Patrisnews.gr, ο 62χρονος έκανε βόλτα το πρωί της Δευτέρας (04/07/2017) με το ποδήλατό του στο χωριό, όταν, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, δέχτηκε επίθεση από έναν δεσποζόμενο σκύλο.
Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο σκύλος φέρεται ότι όρμησε στον άνδρα, με αποτέλεσμα ο 62χρονος να χάσει την ισορροπία του και να πέσει από το ποδήλατό του στο οδόστρωμα. Εξαιτίας της πτώσης χτύπησε στο κεφάλι του και στο πρόσωπο, αλλά και στο χέρι του.
Άμεσα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας στο Σιμόπουλο όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έγιναν τα πρώτα ράμματα. Ωστόσο, στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, καθώς ο 62χρονος έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική εξέταση.
Το περιστατικό, πάντως, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινότητα της Οινόης, με τις Αρχές να συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς την επιτήρησή τους.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ EURASIA: Πότε ο Αλέξης θα στήσει πρόωρες κάλπες – Η παγίδα στον Κούλη

 – Η παγίδα στον Κυριάκο


ekloges_Tsipras

Σε συνέχεια του χθεσινού note της, η Eurasia αναλύει τις πιθανότητες και τα σενάρια των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα.

Καταλήγοντας σημειώνει πως συμφέρει τον Αλέξη Τσίπρα να πάει στις κάλπες το β” εξάμηνο του 2018.

Όπως σημειώνει, οι εκλογές φέτος ή στο πρώτο εξάμηνο του 2018 είναι εξαιρετικά απίθανες. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις χάσει και ένα σημαντικό κομμάτι των βουλευτών του δεν θα έχουν τι… να κάνουν. Έτσι, θα υπάρξει πίεση από τους βουλευτές να συνεχίσουν να…. ταξιδεύουν με το κοινοβουλευτικό τρένο, παίρνοντας τον μισθό τους και όλα τα προνόμια που έρχονται μαζί με μια έδρα στο κοινοβούλιο – για όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό μπορούν.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Eurasia, το τρίτο τρίμηνο του 2018 είναι το πιο πιθανό παράθυρο για πρόωρες εκλογές. Αν ο Τσίπρας είναι σε θέση να σχεδιάσει μια καθαρή έξοδο από τo πρόγραμμα διάσωσης, θα μπορέσει να διεκδικήσει και πάλι την πρωθυπουργία κάνοντας προεκλογική εκστρατεία με βάση την έξοδο της χώρας από το σπιράλ της λιτότητας. Βέβαια, αν η Ελλάδα χρειαστεί γραμμή προληπτικής πίστωσης τον Αύγουστο του 2018, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται κατηγορηθεί ότι οδηγεί τη χώρα εκεί που βρισκόταν στις αρχές του 2015, ωστόσο θα προσπαθήσει να το «πουλήσει» ως κάτι πολύ διαφορετικό από ένα bailout. Εάν το ΔΝΤ αποφασίσει να αποχωρήσει, ακόμα καλύτερα για τον Τσίπρα, αφού θα ισχυρίζεται ότι έχει τελικά αποκαταστήσει την κυριαρχία της Ελλάδας.

Από τη σκοπιά του ΣΥΡΙΖΑ είναι λογικό να περάσει τη σκυτάλη της εξουσίας στον ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από το 2019: αυτό σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης θα αντιμετωπίσει την εφαρμογή ενός νέου κύκλου λιτότητας με τη μορφή περικοπών του συνόλου των συντάξεων σε ποσοστό 1% του ΑΕΠ (ή 1,8 δισ. ευρω) την 1η Ιανουαρίου 2019, ακολουθούμενη από μείωση του αφορολόγητου (που και πάλι ισοδυναμεί με 1% του ΑΕΠ) σε 5.700 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2020 και μετά.

Επίσης, οι εκλογές στα τέλη του 2018 θα σημαίνουν ότι ο Μητσοτάκης θα αναλάβει την εξουσία καθώς θα πλησιάζουν οι επόμενες προεδρικές εκλογές (το αργότερο μέχρι το τέλος του 2019 ή το στις αρχές του 2020, αν και δεν υπάρχει προγραμματισμένη ημερομηνία μέχρι σήμερα).

Εκτός εάν η Νέα Δημοκρατία μπορέσει να κερδίσει την υποστήριξη για τον υποψήφιό της (για τον οποίο χρειάζονται 180 ψήφοι), θα ακολουθήσουν πρόωρες εκλογές. Και αυτές θα γίνουν με ένα πολύ λιγότερο ευνοϊκό εκλογικό σύστημα (ο νέος εκλογικός νόμος που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο καλοκαίρι καταργεί το bonus των 50 θέσεων για το κόμμα που έρχεται πρώτο). Αυτό θα καθιστούσε πιο δύσκολο για τον Μητσοτάκη να σχηματίσει πλειοψηφία και να περιορίσει τις απώλειες και την επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ ως δεύτερο κόμμα, καταλήγει η Eurasia.


 Μέσω:crashonline
ΠΗΓΗ: capital.gr

Κουρουμπλής: Δεν μετανιώνω που εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα

Διαβαστε στο fyllokaiftero1.blogspot.com προσεχώς : Ο ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΤΥΦΛΟΣ ΖΗΤΟΥΛΑΣ- ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΣΥΧΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
Κουρουμπλής: «Δεν μετανιώνω που εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα»


«Θου κύριε φυλακήν τω στόματί μου…» ήταν η απάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, στις αναφορές σε βάρος του στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ότι «βρήκε στασίδι εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ».


«Όσοι γνωρίζουν τί σημαίνει πορεία ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, ξέρουν ότι (ήμουν) ένας από αυτούς που ήταν στη πρώτη γραμμή στα δύσκολα χρόνια, όχι στα εύκολα. Δεν ήρθα εγώ να πάρω θέση στο ΠΑΣΟΚ, όπως οι περισσότεροι από αυτούς που σήμερα κραυγάζουν. Εγώ έχτισα το ΠΑΣΟΚ. Τί προσέφερα, το ξέρουν αυτοί που μπορούν να το ξέρουν.

Είμαι υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και στο γραφείο μου όποιος έρχεται βλέπει 4 φωτογραφίες: Του Ελευθερίου Βενιζέλου, του Πλαστήρα, του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γ. Γεννηματά. Και βεβαίως του πρωθυπουργού του Αλέξη Τσίπρα», σημείωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha 9,89.

Από -