24 Ιουνίου 2017

Παγκόσμιος διατροφικός συναγερμός: Φορμόλη σε κοτόπουλα, κρέας πιθήκου και ελιές με γαλαζόπετρα!


 


Έντονη είναι η ανησυχία των καταναλωτών ολόκληρου του πλανήτη μετά την αποκάλυψη ενός διατροφικού σκανδάλου εφιαλτικών διαστάσεων.
Εντόσθια κοτόπουλου στη φορμόλη, ελιές με
επικάλυψη από θειικό χαλκό, κρέας πιθήκου: περισσότεροι από 10.000 τόνοι νοθευμένων ή παραποιημένων τροφίμων κατασχέθηκαν σε 57 χώρες, στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από κοινού από την Interpol και τη Europol.
Η επιχείρηση με την ονομασία «Opson V» κατέγραψε μάλιστα ιστορικό ρεκόρ όσον αφορά στις ποσότητες των κατασχεθέντων υλικών, όπως ανακοίνωσε σήμερα (30/3) η διεθνής αστυνομική οργάνωση.
Σημειώνεται ότι πέρυσι η Opson IV είχε επιτρέψει την κατάσχεση 2.500 τόνων παραποιημένων τροφίμων.
«Πραγματοποιήθηκαν πολλές συλλήψεις σ’ όλο τον κόσμο και οι έρευνες συνεχίζονται», προσθέτει η Intepol, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες.
Σχεδόν εννέα τόνοι ζάχαρης μολυσμένης από λιπάσματα κατασχέθηκαν στο Χαρτούμ (Σουδάν). Στην Ιταλία, η αστυνομία κατέσχεσε 85 τόνους ελιές «βαμμένες» με ένα διάλυμα θειικού χαλκού (γαλαζόπετρας) για να γίνουν πιο ωραίες στην εμφάνιση, εξηγεί η Interpol, η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Λιόν (Γαλλία).
Στην Ταϊλάνδη, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει ένα δίκτυο μετά τη σύλληψη ενός προσώπου που μετέφερε τέσσερις τόνους κρέατος που είχαν εισαχθεί παρανόμως από την Ινδία. Οι ερευνητές κατέστρεψαν στη συνέχεια περισσότερους από 30 τόνους βοείου και βουβαλίσιου κρέατος ακατάλληλου για κατανάλωση που προορίζονταν να πωληθούν από σούπερ-μάρκετ.
Τα τελωνεία του αεροδρομίου του Ζαβεντέμ στο Βέλγιο ανακάλυψαν πολλά κιλά κρέατος πιθήκου, ενώ στη Γαλλία κατασχέθηκαν πολλά κιλά από γρύλλους και κάμπιες.
Ανάμεσα στα πολλά παραδείγματα που αναφέρονται στην ανακοίνωση, η Interpol αφηγείται την κατάσχεση στην Ινδονησία 70 κιλών εντοσθίων από κοτόπουλα διατηρημένων στη φορμόλη, η ύπαρξη της οποίας στα τρόφιμα απαγορεύεται.
Οι επιχειρήσεις Opson, οι οποίες άρχισαν για πρώτη φορά το 2011, έχουν εξελιχθεί σταδιακά ώστε αυτή τη στιγμή να περιλαμβάνουν γύρω στις 60 χώρες σ’ ολόκληρο τον κόσμο.
«Τα νοθευμένα και κακής ποιότητας τρόφιμα και ποτά αποτελεούν μια πραγματική απειλή για την υγεία και την ασφάλεια», σχολιάζει στην ανακοίνωση ο Μάικλ Έλις, επικεφαλής της μονάδας που είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου παράνομων εμπορευμάτων στους κόλπους της Interpol.








ΠΗΓΗ

Το sms του Γιαννουσάκη που «καίει» τον Πάνο Καμμένο

Το sms του Γιαννουσάκη που «καίει» τον Πάνο Καμμένο



 Στο µακροσκελές µήνυµα που έστειλε στον Πάνο Καµµένο αναφερόταν και στο ενδεχόµενο να βγει εκτός φυλακής την 1η Φεβρουαρίου και ζητούσε από τον υπουργό να καταθέσει υπέρ του.





Βρε παρτίδες με ισοβίτες η χοντρή (κατά δήλωσή του) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΡΝΗ!

 

Καλλιόπη Σουφλή



Ζητούσε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη του
Όπως αποκαλύπτουν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ για πρώτη φορά στις 22 Ιανουαρίου ο ισοβίτης Μάκης Γιαννουσάκης ενηµέρωσε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καµµένο, µε σχετικό SMS
ότι θα πήγαινε όντως να καταθέσει τα σχετικά στοιχεία και ότι θα συνεννοούνταν µε την προϊσταµένη να πάει µε ειδική µεταγωγή, ώστε να µη γίνει ευρύτερα γνωστό ότι θα πήγαινε να δώσει στοιχεία στην εισαγγελέα. 


Στο µακροσκελές µήνυµα που έστειλε στον Πάνο Καµµένο αναφερόταν και στο ενδεχόµενο να βγει εκτός φυλακής την 1η Φεβρουαρίου και ζητούσε από τον υπουργό να καταθέσει υπέρ του. 

Μάλιστα, την επόµενη ηµέρα, στις 23 Ιανουαρίου, καταγράφηκε ακόµα µία εξερχόµενη κλήση του Μάκη Γιαννουσάκη προς τον Πάνο Καµµένο.

Διαβάστε επίσης: Οι κλήσεις και τα sms Καμμένου σε Γιαννουσάκη






Τελικά, ο Μ. Γιαννουσάκης δεν έδωσε την κατάθεση, ενώ κατήγγειλε σε µηνυτήρια αναφορά του προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι λίγο µετά έγινε µεταγωγή του από τις Φυλακές Αυλώνα στις Φυλακές Χαλκίδας, ύστερα από παρεµβάσεις εκπροσώπων του υπουργείου ∆ικαιοσύνης, µεταγωγή που ο ίδιος θεώρησε ότι τον εξέθετε σε κινδύνους.

Πηγή