22 Ιουνίου 2017

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αγριες κόντρες και διαξιφισμοί στην ομάδα του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη (κολλητού του Τσίπρα) στην Καστοριά


Αλληλοκατηγορίες μεταξύ του άλλοτε ακροδεξιού υποψηφίου βουλευτή και νύν αντιπεριφερειάρχη Σωτηράκη Αδαμόπουλου καρδιολόγου στρατιωτικού ιατρού στο επάγγελμα, και  μεταξύ Περιφερειακών Συμβούλων της ομάδας του Περιφερειαρχη Θεόδωρου Καρυπίδη βγαίνουν στην δημοσιότητα σε τοπικά ΜΜΕ της Καστοριάς την ώρα που ο νομός βουλιάζει στην ανεργία κατω απο την απόλυτη αδράνεια τηα αντιπεριφέρειας της Καστοριάς.

Δηλώσεις ένθεν και ένθεν - ενθεν και κακείθεν !!







Τσίπρας με Καρυπίδη και με την ομάδα του της αντιπεριφέρειας Φλώρινας  όπου και εκεί είχαμε προ μηνών σφοδρή δημόσια αλληλοκατηγορία με αποτέλεσμα και κατάληξη, την παραίτηση της θεματικής  Αντιπεριφερειάρχη Ελισάβετ Παναγιωτίδου.

Απίστευτο: Μοιράζουν εξώδικα σε ...στάνες και κοτέτσια

«Κάθε χρόνο μας έδιναν παράταση και τώρα μας στέλνουν τα εξώδικα για ποσά που έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί» τονίζουν οι υπεύθυνοι.
Από χωριό σε χωριό και από στάνη σε στάνη γυρίζουν δικαστικοί επιμελητές και
μοιράζουν εξώδικα για δάνεια που είχαν λάβει στο παρελθόν κτηνοτρόφοι και πτηνοτρόφοι με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου από την Αγροτική Τράπεζα και αδυνατούν να τα εξοφλήσουν.
«Κάθε χρόνο μας έδιναν παράταση και τώρα μας στέλνουν τα εξώδικα για ποσά που έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί» τονίζουν οι υπεύθυνοι αγροτικών συλλόγων και απειλούν με κινητοποιήσεις εάν δεν υπάρξει άμεση ρύθμιση, όπως αναφέρει η Καθημερινή.
«Από νωρίς το πρωί δικαστικοί επιμελητές της εταιρείας που ανέλαβε την ειδική εκκαθάριση της πρώην ΑΤΕ γυρίζουν από χωριό σε χωριό και από στάνη σε στάνη σαν φοροεισπράκτορες της παλαιάς εποχής και κοινοποιούν τα εξώδικα με τα οποία καλούνται οι κτηνοπτηνοτρόφοι να εξοφλήσουν τα δάνεια και μάλιστα σε διάστημα τριών ημερών, διότι σε αντίθετη περίπτωση τα οφειλόμενα ποσά θα βεβαιωθούν στη ΔΟΥ» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γεωργικού Αγροτικού Συλλόγου Ιωαννίνων «Η Ένωση» σε επιστολή που εστάλη προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς.



thetoc.gr

Συνελλήφθη άνεργος (όχι ρομά) .. επειδή πουλούσε σκόρδα για να ζήσει – Τα σκόρδα κατασχέθηκαν !


ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ 20 ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ!(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟ).

Συνελήφθη ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ τη Κυριακή το μεσημέρι από "έμπειρους " αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ στο Αγρίνιο ένας 21χρονος άνεργος γιατί πωλούσε … σκόρδα -ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ- δίχως άδεια.

Συγκεκριμένα, έπειτα από ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ & έρευνα που έγινε σε υπαίθριο πωλητή τη Κυριακή το μεσημέρι στη συμβολή των οδών…
Δελφών και Πανεπιστημίου διαπιστώθηκε πως δεν διέθετε την απαραίτητη άδεια ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 πλεξίδες σκόρδα.

Hellas Now

(S.O.S. ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ!) ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΟΣΟ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ

(S.O.S. ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ!) - Εκτός νομιμότητας τα Μνημόνια λόγω οικονομικών εγκλημάτων




Ποινικές ευθύνες για χειραγώγηση του νομίσματος και για το αδίκημα της τρομοκρατίας του χρήματος

Οι δραστηριότητες της KfW κινούνται εκτός Ευρωπαϊκού Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) και συνακόλουθα εκτός Ευρωπαϊκού προϋπολογισμού και ως εκ τούτου, η εξόφληση του χρέους της Ελλάδας δεν κατευθύνεται στην Ευρώπη και στο Ευρωπαϊκό ΑΕΠ αλλά στο ΑΕΠ της Γερμανίας.

 Καθιστούν τη Σύμβαση άκυρη, γιατί δεν υπάρχει δημοκρατική νομιμοποίηση εκτός του Ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου, ενώ επιπρόσθετα, η Γερμανική  τράπεζα λειτουργεί εκτός Συνταγματικής επίβλεψης, αφού η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, από την ενοποίηση της, στερείται Συντάγματος. 

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά εγκλήματα, διεθνώς, από την ίδρυση του παγκοσμίου χρηματοπιστωτικού συστήματος, μέχρι σήμερα, γιατί αφορά την ενεχειρίαση ενός ολόκληρου κράτους αλλά και ατομικά των πολιτών του, για ένα χρέος που θα μπορούσε να ρυθμιστεί με την υποθήκευση ενός τμήματος μόνο της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.


ΩΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ,  ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΟ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ κλπ., ΟΣΟ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΩΣ ΛΑΟΥ.

  Καλλιόπη Σουφλή Δημοσιογράφος


ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ,  ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΟ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ κλπ., ΟΣΟ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ 

 Μανώλης Μάνου
Δημοσιογράφος

1_3.jpg - 24.98 KbΌλα τα δημόσια και ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδος, από 8-5-2010, έχουν ενεχυριαστεί, παράνομα, στην γερμανική τράπεζα KfW, ακόμη και αυτά που είναι σε άλλο νόμισμα, δηλαδή εκτός ευρώ ή βρίσκονται εκτός εθνικής επικράτειας! 

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά εγκλήματα, διεθνώς, από την ίδρυση του παγκοσμίου χρηματοπιστωτικού συστήματος, μέχρι σήμερα, γιατί αφορά την ενεχειρίαση ενός ολόκληρου κράτους αλλά και ατομικά των πολιτών του, για ένα χρέος που θα μπορούσε να ρυθμιστεί με την υποθήκευση ενός τμήματος μόνο της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. 


 Αντ' αυτού, ενεχειριάστηκε, όχι, μόνο, το σύνολο της Δημόσιας περιουσίας αλλά και ο ίδιος ο Έλληνας πολίτης, σαν φυσικό νομικό πρόσωπο, κάτι για το οποίο δεν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία, επειδή επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου, εκχωρήθηκαν στην KfW, εκτός από την ιδιωτική περιουσία και τα εμπράγματα δικαιώματα δημιουργούσης περιουσίας του Έλληνα. 


 Για όσους δεν το γνωρίζουν αυτό, ο όρος “εμπράγματο δικαίωμα δημιουργούσης περιουσίας” σημαίνει οιαδήποτε οικονομική, επαγγελματική, νομική και φυσική δραστηριότητα ασκείται εντός του Ελληνικού χώρου, άρα αφορά, ατομικά, τον οποιονδήποτε κάτοικο της χώρας. 


Προς επίρρωσιν των παραπάνω, παραθέτουμε, επί λέξει, το... άρθρο 8, της πρώτης Μνημονιακής Σύμβασης (8-5-2010), όπως το είχαμε γνωστοποιήσει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου, από 17-10-2016, με αναφορά μας, η οποία, στη συνέχεια, διαβιβάστηκε από την ίδια στην Εισαγγελία Διαφθοράς. 


Το άρθρο 8 αναφέρει ότι: σαν “Εξωτερικό Χρέος νοείται το συνολικό χρέος του Δανειολήπτη, που εκδόθηκε κατ’ ουσίαν σε πιστωτές που είναι όλοι κάτοικοι της Ελλάδας ή σε οντότητες, οι οποίες έχουν την έδρα τους ή τον βασικό τόπο των συναλλαγών τους εντός της επικράτειας της Ελλάδας”.  


Εκείνο που αξίζει να επισημανθεί, είναι ότι δεν έχει προηγηθεί της υπογραφής της Μνημονιακής Σύμβασης, καμία αποτίμηση της αξίας της ενεχειριαζόμενης περιουσίας, με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται καθολικό ενεργητικό, όπως αυτό ορίζεται από τους Ευρωπαϊκούς Κανόνες και Οδηγίες και τα Διεθνή Λογιστικά Χρηματοοικονομικά Πρότυπα. 


Το γεγονός ότι δεν είναι εγγεγραμμένη όλη η περιουσία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στερεί από την Eλληνική Δημοκρατία το δικαίωμα, να προχωρήσει στην έκδοση επιπλέον νομίσματος ευρώ, όπως προβλέπουν οι Κανόνες της ΟΝΕ.  


Οι δραστηριότητες της KfW κινούνται εκτός Ευρωπαϊκού Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) και συνακόλουθα εκτός Ευρωπαϊκού προϋπολογισμού και ως εκ τούτου, η εξόφληση του χρέους της Ελλάδας δεν κατευθύνεται στην Ευρώπη και στο Ευρωπαϊκό ΑΕΠ αλλά στο ΑΕΠ της Γερμανίας. 

Όλα τα παραπάνω καθιστούν τη Σύμβαση άκυρη, γιατί δεν υπάρχει δημοκρατική νομιμοποίηση εκτός του Ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου, ενώ επιπρόσθετα, η πιο πάνω τράπεζα λειτουργεί εκτός Συνταγματικής επίβλεψης, αφού η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, από την ενοποίηση της, στερείται Συντάγματος. 


 Και δεν είναι μόνο η Σύμβαση άκυρη και οι παράγωγες πράξεις και συμφωνίες αλλά συγχρόνως καταδεικνύονται και βαρύτατες ποινικές ευθύνες κακουργηματικού χαρακτήρα χειραγώγησης νομίσματος, του ευρώ δηλαδή, οι οποίες άπτονται μεταξύ άλλων και του σοβαρότατου αδικήματος της τρομοκρατίας του χρήματος, για τους άμεσα ενεχόμενους πολιτικούς και τραπεζίτες της Ελλάδας και της Γερμανίας. 


Σημειώνουμε ότι το μοντέλο του ελληνικού ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί πιστή αντιγραφή του αντίστοιχου ταμείου, που συστάθηκε, από την κυβέρνηση του Χέλμουτ Κολ και αφορούσε την εξόφληση των οφειλών της Ανατολικής Γερμανίας προς τη Σοβιετική Ένωση, όταν 75 χιλιάδες εταιρίες εξαγοράστηκαν μέσα σε ένα χρόνο από την Δυτική Γερμανία σε ιδιαίτερα εξευτελιστικές τιμές. 


Όσο για τον Ελληνικό λαό, αυτός εξακολουθεί να βιώνει τις συνέπειες τεχνητών συνθηκών χρεοκοπίας, απόρροια των παιχνιδιών, τα οποία παίζουν τα διεθνή κέντρα οικονομικής παραεξουσίας, με συνέπεια να δικαιολογείται, απόλυτα, ο όρος επαχθές και επονείδιστο χρέος, που χρησιμοποιείται, ευρέως, στις μέρες μας και την ακριβή έννοια του οποίου, ουδείς, μέχρι σήμερα, έχει, επαρκώς, επεξηγήσει στους απλούς πολίτες.


Με πληροφορία απο την
Πηγή

Απόφαση-σταθμός του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου: Τα εμβόλια μπορούν να είναι αιτία για ασθένειες!


 Τα εμβόλια  περιέχουν αλουμίνιο και είναι ένοχα για ασθένειες


Δικαίωση για όσους μιλούν για τις παρενέργειες των εμβολίων και τον ύποπτο ρόλο τους στην εμφάνιση ορισμένων ασθενειών έφερε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Το ανώτατο δικαστικό όργανο της Ευρώπης αποφάνθηκε πως όταν ένα άτομο που λαμβάνει το εμβόλιο είναι υγιές και δεν έχει χρόνιο ιστορικό πάθησης (για την οποία έγινε το εμβόλιο) και ασθένησε μετά από αυτό, τότε το ίδιο το εμβόλιο μπορεί να θεωρηθεί ως η αιτία της νόσου!


Απόφαση-σταθμός του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου: Τα εμβόλια μπορούν να είναι αιτία για ασθένειες! 

 

Δικαίωση για όσους μιλούν για τις παρενέργειες των εμβολίων και τον ύποπτο ρόλο τους στην εμφάνιση ορισμένων ασθενειών έφερε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. 

Ειδικότερα, χθες, το ανώτατο δικαστικό όργανο της Ευρώπης αποφάνθηκε πως όταν ένα άτομο που λαμβάνει το εμβόλιο είναι υγιές και δεν έχει χρόνιο ιστορικό πάθησης (για την οποία έγινε το εμβόλιο) και ασθένησε μετά από αυτό, τότε το ίδιο το εμβόλιο μπορεί να θεωρηθεί ως η αιτία της νόσου!

Η απόφαση βγήκε μετά την περίπτωση ενός Γάλλου, γνωστού ως J.W., ο οποίος είχε εμβολιαστεί κατά της ηπατίτιδας Β το 1998. Έναν χρόνο αργότερα, ο ίδιος διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατα πλάκας και έφυγε από τη ζωή το 2011, αφού πρώτα είχε προσφύγει δικαστικά εναντίον της φαρμακευτικής εταιρείας Sanofi Pasteur που παρήγαγε το εμβόλιο.



https://youtu.be/BufgziQdhqU


 Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το εμβόλιο περιείχε μία ουσία (αδιευκρίνιστης σύστασης), η οποία προκάλεσε στον J.W. το σοβαρό πρόβλημα υγείας του. Η υπόθεση έφτασε στο ανώτατο εφετείο της Γαλλίας, αλλά το δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι δεν βρήκε καμία επιστημονική απόδειξη ή έστω κάποια στοιχεία που να συνέδεαν το εμβόλιο με την σκλήρυνση κατά πλάκας και απέρριψε την προσφυγή. Η πλευρά του J.W. άσκησε έφεση και η υπόθεση τελικά κατέληξε στο Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.



https://youtu.be/9Ng6-MEdFxg


Βάσει του σκεπτικού της απόφασης, οι δικαστές τόνισαν ότι υπάρχουν στοιχεία αναφορικά με τα χρονοδιαγράμματα του συμβάντος. Συγκεκριμένα, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι μπορεί να υπάρχουν τέσσερα σημεία που πρέπει να εξεταστούν:

1. Το χρονοδιάγραμμα εμφάνισης της νόσου μετά το εμβόλιο

2. Το ιστορικό καλής υγείας του ατόμου και η απουσία αυτής της ασθένειας πριν από τον εμβολιασμό.

3. Το ότι δεν υπάρχε οικογενειακό ιστορικό, δηλαδή κανένας συγγενής εξ αίματος του ασθενούς δεν υπέφερε από αυτή την ασθένεια.

4. Το γεγονός ότι υπάρχουν διάφορες παρόμοιες περιπτώσεις ως αποτέλεσμα του εμβολίου.
Στην περίπτωση του Γάλλου, το δικαστήριο απεφάνθη ότι πληρούνται τα πρώτα τρία κριτήρια, κάτι που οδήγησε στην παρούσα απόφαση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

.
Πηγή

«Χαστούκι» στον Τσίπρα από τις ΗΠΑ: Η συμφωνία που έκλεισες στο Eurogroup είναι καθαρή τρέλα!

«Χαστούκι» στον Τσίπρα από τις ΗΠΑ: Η συμφωνία που έκλεισες στο Eurogroup είναι καθαρή τρέλα!



 «Το Eurogroup για την Ελλάδα: Ελάφρυνση του χρέους με ένα δημοσιονομικό ζουρλομανδύα»: «Ένα τέτοιο πλάνο δεν έχει επιτευχθεί ποτέ και σε καμία χώρα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Επί της ουσίας, ο οικονομολόγος του Peterson Institute δείχνει το αυτονόητο: 

Ότι η άγρια λιτότητα που φόρτωσαν στις πλάτες των Ελλήνων ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του έως το 2060, δημιουργούν επιπρόσθετα βάρη χωρίς, όμως, κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα για την ελληνική οικονομία και τη βιωσιμότητά της!




 Πώς λέει η λαϊκή ρήση: Τα λέμε στην πεθερά, για να τ' ακούει η νύφη... ή και το αντίστροφο...
Το χαστούκι, δεν είναι για τον Τσίπρα... είναι μήνυμα στους  νεοέλληνες αποίκους.
Ότι δεν έρχονται απλά μαύρες μέρες, αλλά μέρες γεμάτες ΕΦΙΑΛΤΕΣ.

Καλλιόπη Σουφλή 



«Χαστούκι» στον Τσίπρα από τις ΗΠΑ: Η συμφωνία που έκλεισες στο Eurogroup είναι καθαρή τρέλα!

«Δημοσιονομικός ζουρλομανδύας» τα πρωτογενή πλεονάσματα άνω του 2% μέχρι το 2060 σύμφωνα με το διεθνούς φήμης Ινστιτούτο Peterson – Καταδικασμένο σε αποτυχία το πακέτο ελάφρυνσης του χρέους


«Καταπέλτης» για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι η μελέτη του διακεκριμένου αμερικανικού Ινστιτούτου Peterson για την Ελλάδα. 


Ούτε λίγο ούτε πολύ, ένας από τους πλέον σοβαρούς οικονομικούς θεσμούς των ΗΠΑ, στέλνει μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα να αφήσει κατά μέρους τους πανηγυρισμούς και τους διθυράμβους περί επιτυχίας στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, εκτιμώντας πως η συμφωνία Αθήνας – δανειστών είναι καταδικασμένη να αποτύχει.


Μάλιστα, ο υπογράφων τη μελέτη, ο οικονομολόγος Ζερονίμ Ζελτεμάγιερ, χαρακτηρίζει το deal για πρωτογενή πλεονάσματα άνω του 2% για διάστημα 40 ετών ως «δημοσιονομικό ζουρλομανδύα», επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να πράξει το ακατόρθωτο.


Σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ζελτεμάγιερ στη μελέτη υπό τον τίτλο «Το Eurogroup για την Ελλάδα: Ελάφρυνση του χρέους με ένα δημοσιονομικό ζουρλομανδύα»: «Ένα τέτοιο πλάνο δεν έχει επιτευχθεί ποτέ και σε καμία χώρα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».


Επί της ουσίας, ο οικονομολόγος του Peterson Institute δείχνει το αυτονόητο: 

Ότι η άγρια λιτότητα που φόρτωσαν στις πλάτες των Ελλήνων ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του έως το 2060, δημιουργούν επιπρόσθετα βάρη χωρίς, όμως, κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα για την ελληνική οικονομία και τη βιωσιμότητά της!

Οι ευκαιρίες και οι παγίδες της συμφωνίας στο Eurogroup

Σύμφωνα με πληροφορίες από το newnoney.gr, ο συντάκτης της συγκεκριμένης έκθεσης, παραθέτει τα αρνητικά αλλά και τα θετικά σημεία της συμφωνίας της 15ης Ιουνίου.



Στα αρνητικά, όπως υπογραμμίζει ο κ. Ζελτεμάγιερ συγκαταλέγονται τα εξής:


1. Η Ελλάδα συμφώνησε σε ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 2% για μια περίοδο 40 ετών, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ από καμία χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

2. «Κλωτσάνε το τενεκεδάκι παρακάτω (kick the can down the road)». Χωρίς την έγκριση από το ΔΝΤ, το πακέτο μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους από το 2018, θα κλωτσάει ξανά το τενεκεδάκι παρακάτω χωρίς να προσφέρει μια βιώσιμη λύση.

3. Η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022 πιθανώς να μπορεί να επιτευχθεί εάν ληφθούν υπόψη ιστορικά προηγούμενα, αλλά θα διατηρήσει στον πάτο του βαρελιού τις δημόσιες επενδύσεις, αρά και τις προοπτικές για μια βιώσιμη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

4. Η διατήρηση πλεονάσματος άνω του 2% του ΑΕΠ για επιπλέον 37 χρόνια προϋποθέτει ότι η οικονομία θα τρέχει με μια άνευ προηγουμένου δυναμική. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η Ελλάδα δεν έχει κανένα απολύτως περιθώριο να πέσει έξω ως προς τις οικονομικές επιδόσεις έστω και μια χρονιά.

5. Το σχεδιαζόμενο πακέτο ελάφρυνσης του χρέους θα πρέπει να στηρίζεται σε μια ρεαλιστική εκτίμηση του τι μπορεί να πετύχει μια χώρα. Το δημοσιονομικό όμως μονοπάτι που προτείνει το Eurogroup απέχει πολύ από αυτή την οικονομική αρχή.


Στα θετικά σημεία της συμφωνίας καταγράφονται τα ακόλουθα:


- Οι υπουργοί της ευρωζώνης δεσμεύονται κατηγορηματικά για την ελάφρυνση του χρέους.

- Το Eurogroup εμφανίζεται έτοιμο να δεχθεί την αναβολή της καταβολής τόκων ως μέρος της δέσμης μέτρων ελάφρυνσης του χρέους

- Συγκεκριμενοποιούνται οι δημοσιονομικοί στόχοι όχι μόνο για τα επόμενα δύο ή πέντε χρόνια, αλλά και πέραν αυτών.
 

Πηγή