17 Ιουνίου 2017

Εκανε Ζάμπια την Ελλάδα η Τσιπροπαρέα και πανηγυρίζει



Του Σάκη Μουμτζή

Δεν νομίζω να υπήρξε ποτέ Ελληνική κυβέρνηση που να απέτυχε παταγωδώς σε όλους τους στόχους που έθεσε.
Η σημερινή συγκυβέρνηση απέτυχε στην ρύθμιση του χρέους, απέτυχε στην ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και απέτυχε στην προσπάθεια της να δεσμεύσει τους εταίρους μας για την συμμετοχή τους σε συγκεκριμένα αναπτυξιακά προγράμματα.
Ιστορικά, όλες οι κυβερνήσεις , και οι πιο ανίκανες ακόμα, πετυχαίνουν να ικανοποιήσουν έναν ή δύο από τους στόχους που θέτουν στο πλαίσιο μιας διαπραγμάτευσης. Δεν φεύγουν με άδεια τα χέρια. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το μόνο που πέτυχε ήταν να κάνει την πατρίδα μας κάτι μεταξύ Ζάμπιας, Εκουαδόρ και Ακτής Ελεφαντοστού.
Γιατί η έκφραση «κατ΄αρχήν έγκριση χρηματοδότησης»,  που προσδιορίζει την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, χρησιμοποιήθηκε για χώρες του Τρίτου Κόσμου. Και μάλιστα μόνον δεκαεννέα φορές. Τι σημαίνει αυτή η έκφραση;
Σημαίνει, πως το ΔΝΤ έχει συμφωνήσει για τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσει η δανειολήπτρια χώρα, αλλά δεν έχει συμφωνήσει για την χρηματοδότηση ή την ελάφρυνση του χρέους. Είναι μια κατ΄αρχήν συμφωνία που δεν προδικάζει και την συνέχεια. Αυτή εξαρτάται από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.
Τότε γιατί πανηγυρίζει ο πρωθυπουργός μας; Θα αναρωτηθεί ο αναγνώστης. Είναι δυνατόν μιαν   αποτυχία,  τρία στα τρία, να την βαφτίζει επιτυχία; Ο Α.Τσίπρας ζεί στον κόσμο του ή είναι ένας κατεργαράκος;
Εύλογα τα ερωτήματα, εύκολες οι απαντήσεις. Ο Α.Τσίπρας μπορεί να είναι ένα άτομο με περιορισμένους αντιληπτικούς ορίζοντες, με άγνοια στοιχειωδών πραγμάτων, όμως ανόητος δεν είναι.
Γνωρίζει πολύ καλά τι υπέγραψε, καθώς και τις συνέπειες που έχουν για την χώρα, αυτά που υπέγραψε. Το έκανε γιατί μόνον έτσι θα του έδιναν οι εταίροι μας λεφτά, κάτι το απολύτως απαραίτητο για να παραμείνει στην εξουσία.
Το πρόβλημα του ήταν πώς θα το παρουσιάσει σε έναν κουρασμένο και απογοητευμένο λαό. Σε αυτόν τον τομέα είναι καλός, ως παλιός συνδικαλιστής και μηχανοράφος μαρξιστής. Αλλωστε, και η συνταγή είναι απλή.
Με περισσή θρασύτητα και επιθετικότητα κάνει το μαύρο-άσπρο και όποιον πείσει. Μάλιστα, σε αυτές τις περιπτώσεις απευθύνεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο ακροατήριο, που είναι έτοιμο να πειστεί. Αρκεί το «παραμύθι» του να έχει μια συνοχή.
Συνεπώς, ο Α.Τσίπρας πανηγυρίζει γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Παραδέχτηκε την ήττα του μια φορά, το καλοκαίρι του 2015, αλλά οι εκλογές του Σεπτεμβρίου, του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του «πρότερου έντιμου βίου». Παραδοχή δεύτερης μεγάλης ήττας, μέσα σε δύο χρόνια και από τους ίδιους αντιπάλους, θα κατέστρεφε πλήρως, ό,τι έχει απομείνει από το ηγετικό προφίλ του.
Θα δημιουργούσε κλίμα αμφισβήτησης, μέσα στο στελεχικό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ, για τις ικανότητες του. Οι πανηγυρισμοί και το διάγγελμα ήταν μονόδρομος. Τι και αν η Ελλάδα υποβιβάστηκε σε Τρικοσμική χώρα; Σημασία έχει η παραμονή στην εξουσία και η νομή της.
Και τώρα που δεν έχουν άλλα εμπόδια μπροστά τους τι θα κάνουν; Μα φυσικά θα υποστούν την τιμωρία, να κυβερνήσουν επιτέλους. Γιατί αυτή είναι η πιο βαριά ποινή που μπορεί να επιβληθεί στον ΣΥΡΙΖΑ: να υποχρεωθεί να κυβερνήσει.
Επί δυόμισι χρόνια εξαπατά καθημερινά τον Ελληνικό λαό με εξαγγελίες και επικοινωνιακά τεχνάσματα. Η ώρα της αλήθειας έφτασε!
Φωτογραφία: Sooc

Αυτό, λέγεται ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Αποικία! - Θράσος δανειστών: Θέλουν ασυλία τροϊκανών για βαριά εγκλήματα προκειμένου να ξεμπλοκάρουν την δόση!


Ο Ισπανός είπε πως η χώρα του, η Ιταλία και η Σλοβακία ζήτησαν από το Eurogroup να μπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα μέχρι η Αθήνα να δώσει ασυλία σε τρεις αξιωματούχους που είχαν τοποθετηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και διώκονται.







"Σωστούς" τους  βρίσκω, από τη στιγμή που η συγκυβέρνητική ΜΑΦΙΑ, ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ... και να μην αμφιβάλετε στο ελάχιστο, πως πίσω από την Ισπανία, την Ιταλία και την Σλοβακία, βρίσκεται η ΦΑΣΙΣΤΟΓΕΡΜΑΝΙΑ της Μέρκελ και του  Σόιμπλε.

ΟΥΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ... ΣΤΑ 4 ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ... "ΠΟΡΝΕΣ" ΑΜΦΟΤΕΡΕΣ.


Καλλιόπη Σουφλη
Πολιτικός Αναλυτής

Υ.Γ. Η φωτό, είναι επιλογή μου
Απο:ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ




Εμπλοκή φαίνεται να υπάρχει στο θέμα της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα από την Ισπανία, την Ιταλία και η Σλοβακία, οι οποίες απαιτούν να αμνηστευθούν πολίτες τους που κατηγορούνται για βαριά οικονομικά εγκλήματα που τέλεσαν ως μέλη του ΤΑΙΠΕΔ.


Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται σε δίκη τρία μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και της επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του δημοσίου την περίοδο 2013-2014 που προκάλεσε οικονομική ζημιά στο δημόσιο, διαιίτερα μεγάλης αξίας.

Μεταξύ αυτών που παραπέμπονται είναι και οι τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.


Πρόκειται για τον Ισπανό πρόεδρο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Ισπανικού Δημοσίου, τον ομόλογό του της Ιταλίας και τον Σλοβάκο πρόεδρο του Χρηματιστηρίου της χώρας του, οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων που εισηγήθηκε στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ την πώληση των ακινήτων.


Την αποκάλυψη έκανε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, σε δηλώσεις του σήμερα, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Ισπανός είπε πως η χώρα του, η Ιταλία και η Σλοβακία ζήτησαν από το Eurogroup να μπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα μέχρι η Αθήνα να δώσει ασυλία σε τρεις αξιωματούχους που είχαν τοποθετηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και διώκονται.

Σημειώνονται πως οι τρεις που διώκονται στην Ελλάδα είναι από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Σλοβακία.

«Υπάρχουν τρεις ειδικοί που διώκονται. Αν δεν απαλλαχθούν αμέσως, δεν θα υπάρξει εκταμίευση» είπε ο ντε Γκίντος στους δημοσιογράφους, αποκαλύπτοντας επίσης ότι υπάρχουν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή

Βαρύτατα εκτεθειμένος:Τους έκαναν έκπτωση… 97% στο Ερρίκος Ντυνάν

Βαρύτατα εκτεθειμένος:Τους έκαναν έκπτωση… 97% στο Ερρίκος Ντυνάν

Βαρύτατα εκτεθειμένος είναι ο πρώην πρωθυπουργός μετά τα άκρως αποκαλυπτικά στοιχεία που κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης.

Τζάμπα νοσηλεία στο «Ερρίκος Ντυνάν» για τον Σημίτη και την γυναίκα του! Τους έκαναν έκπτωση… 97%! Ο Κ. Σημίτης και η σύζυγός του Δάφνη συγκαταλέγονται στους «τζαμπατζήδες», πολιτικούς και μη, που νοσηλεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια στο «Ερρίκος Ντυνάν», ενώ οι απλοί πολίτες πλήρωναν αδρά για τη νοσηλεία τους στο νοσοκομείο. Πιο συ­γκεκριμένα, αποκάλυψε ότι για νοσήλια ύψους 18.470 του Κ. Σημίτη χορηγήθηκε έκπτωση 17.900 ευρώ, ενώ τα… υπόλοιπα 570 ευρώ πληρώθηκαν από το ασφαλιστικό ταμείο του.

Η έκπτωση που του έκαναν ήταν 97%!

Αντίστοιχα, για νοσήλια της συζύγου του Δάφνης ύψους 29.750 ευρώ δόθηκε έκπτωση 29.045 ευρώ, ήτοι κούρεψαν τα νοσήλιά της κατά 97,5%! Συνολικά, από τις δύο περιπτώσεις το νοσοκομείο έχασε έσοδα της τάξης των 46.945 ευρώ.
Η είδηση αυτή προκαλεί έκπληξη και οργή, δεδομένου ότι το ζεύγος Σημίτη είχε οικονομική άνεση και σημαντική ακίνητη περιουσία στην κατοχή του ώστε να μπορεί να πληρώσει τα νοσήλια.
Πρέπει να διαβάσετε