12 Ιουνίου 2017

Σεισμός Μυτιλήνη: Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για το θάνατο της 43χρονης

Σεισμός Μυτιλήνη: Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για το θάνατο της 43χρονης
Σεισμός Μυτιλήνη: Φονικός αποδείχθηκε ο ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ που καταγράφηκε νότια της Μυτιλήνης στις 15:28 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας (12/6), καθώς μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από τα ερείπια αργά το βράδυ στο χωριό Βρίσα.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Νεκρή ανασύρθηκε η Ε.Β. 43 ετών, που αναζητούσαμε σε οικία που υπέστη μερική κατάρρευση στην περιοχή Βρίσα Λέσβου. Στην επιχείρηση ανάσυρσης συμμετείχαν 12 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 4 οχήματα καθώς και μια ομάδα από 10 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και ένα διασωστικό σκύλο της 1ης Ε.Μ.Α.Κ.
Όλες οι δυνάμεις του νησιού βρίσκονται σε επιφυλακή και θα περιπολούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για έλεγχο και άμεση ανταπόκριση σε τυχόν συμβάντα.»

ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ -ΤΑ 0.50 ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΧΡΕΩΣΗ


 του Μανώλη Μάνου


Το ποσό των 0,50λεπτών για τον μικρότερο χρόνο στάθμευσης στα πάρκινγκ του δήμου Καστοριάς είναι ακριβή χρέωση σήμερα, -να σημειωθεί οτι το ποσό αυτό είναι πρίν την δημιουργία της ψεύτικης κρίσης των μνημονίων που μας επέβαλε η εγκληματική συμμορία του ευρώ, δηλαδή πριν το 2009 ακομη  και παλαιότερα.

Σήμερα το ποσό της ελάχιστης χρέωσης για ελάχιστο χρόνο στάθμευσης στα δημοτικά πάρκινγκ δεν έπρεπε να ξεπερνα τα 0,20 λεπτα του ευρώ, π.χ για χρόνο 30 λεπτων τη ώρας. Αν αναλογιστεί κανείς  οτι για μια εργασία διεκπαιρέωσης σε δημόσια υπηρεσία οι γραφειοκράτες δημόσιοι υπάλληλοι είναι δυνατόν να τον "τρέχουν" τον πολίτη - δημότη και 5 φορές  σε αντίστοιχες διαφορετικές ημέρες ένας φτωχός πολίτης  χρειάζεται μιά δαπάνη επιπλέον 2,5 ευρώ σε μιά εβδομάδα.

Εκατοντάδες πολίτες του νομού της Καστοριάς είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν όταν.... και όποιοι μπορούν μισό ευρώ για σταθμευση 10λεπτών της ώρας.

Και όσοι αδυνατούν να πληρώνουν- η πλειοψηφία,  το ποσό των 0,50 ευρώ  αναγκάζονται να παρκάρουν μπροστά σε είσόδους πεζοδρομείων και πάνω σε αυτά , εμποδίζοντας έτσι  την διέλευση πεζών το οτι γίνεται χαμός στην πολη της Καστοριάς είναι κοινό μυστικό μεταξύ της τροχαίας της Καστοριάς- του δημάρχου και των αντιδημάρχων, και δέι ενός πρώην, ο οποίος... έχει και γνωστό κατάστημα καφέ με θαμώνες συχνά  επίσης πρώην και νύν μεγαλόσχημους τοπικούς πολιτικούς κυρίως, και στο σήμειο αυτο της πολεως υπάρχει καθημερινά το μεγαλύτερο "ελα να δεις" τροχαία Καστοριάς !!

Η αναλγησία της δημοτικής αρχής των μηδέν εργων πρέπει να σταματήσει  εδώ.

ΑΘΩΩΘΗΚΕ Ο ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ! Για την υπόθεση μη υποβολής Πόθεν Έσχες




Σύμφωνα με τον συνήγορο του ο πρώην υπουργός δεν είχε γνώση ότι και από τη θέση του συμβούλου, την οποία μάλιστα διατήρησε μόλις για πέντε μήνες ότι ήταν υπόχρεος για την υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

Την απαλλαγή του Γ. Χαρδούβελη ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας.

Αν όμως ήταν ένας απλός πολίτης, θα ζητούσε την καταδίκη του!


Καλλιόπη Σουφλή 


gikas


Αθώος κρίθηκε ο Γκίκας Χαρδούβελης.


Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας αθώωσε ομόφωνα τον πρώην υπουργό Οικονομικών για την παράλειψη υποβολής Πόθεν Έσχες για την περίοδο που ήταν σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.


Σύμφωνα με τον συνήγορο του ο πρώην υπουργός δεν είχε γνώση ότι και από τη θέση του συμβούλου, την οποία μάλιστα διατήρησε μόλις για πέντε μήνες ότι ήταν υπόχρεος για την υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

Μόλις αντελήφθη ότι ίσως ήταν υπόχρεος έσπευσε και υπέβαλε δήλωση Πόθεν Εσχες. «Κάποια στιγμή βγήκε ένα δημοσίευμα που έλεγε ότι ίσως ήταν υπόχρεος και δεν είχε υποβάλλει δήλωση και εκείνος έσπευσε και υπέβαλλε και ακολουθήθηκε η γνωστή πορεία. Το δημοσίευμα βγήκε το 2015. Εκείνος είχε υποβάλλει από το 2014 ως υπουργός Οικονομικών» υποστήριξε ο συνήγορος του κ. Χαρδούβελη.


Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, που κατέθεσε ως μάρτυρας του πρώην ΥΠΟΙΚ, σημείωσε: «Την εποχή εκείνη ήμουν προϊστάμενος του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού. Δεν είχαμε καμία απολύτως ειδοποίηση εκείνο το διάστημα ότι πρέπει να υποβάλλουμε δήλωση πόθεν εσχες. Εγώ υποβάλλω δήλωση ως δημοσιογράφος. Η Ένωση ενημερώνει όμως συνεχώς».


Όπως είπε μάλιστα ο μάρτυρας, ο κ. Χαρδούβελης όταν είχε διατελέσει και στο παρελθόν στην ίδια θέση δεν είχε ανάλογη υποχρέωση, ωστόσο αυτό στη συνέχεια άλλαξε.


Ο πρώην υπουργός, ο οποίος ήταν παρών στο δικαστήριο, υποστήριξε στην απολογία του ότι δεν γνώριζε πως ήταν υπόχρεος και πως αμέσως μόλις το πληροφορήθηκε έσπευσε να κάνει τη δήλωση.
«Μόλις κατάλαβα ότι υπήρχε περίπτωση να είμαι υπόχρεος, υπέβαλλα αμέσως. Υφίσταμαι έναν ανελέητο έλεγχο από τις αμερικανικές αρχές. Τα είχα έτοιμα. Επειδή είχα κάνει την ίδια δουλειά από το 2000-2004 και δεν έπρεπε να κάνω, έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα ότι πρέπει να το κάνω. Εγώ στην κυβέρνηση πήγα με διάθεση να βοηθήσω» είπε ο πρώην υπουργός.


Την απαλλαγή του Γ. Χαρδούβελη ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος μόλις αντιλήφθηκε το γεγονός έσπευσε να μάθει κι έκανε αμέσως κινήσεις να καταθέσει πόθεν έσχες.


Από:ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πηγή