10 Ιουνίου 2017

Οταν γίνεσαι αφορμή να σε επαινεί ένας δεξιός ΠοταμιΣΙΟΣ πρέπει να ντρέπεσαι "αριστερέ" Μανώλη Γλέζο

Προσωπικά είναι μια από τις συγκλονιστικότερες και ιστορικότερες στιγμές που έχω αντικρίσει στη σύγχρονη περίοδο. Ο Μανώλης Γλέζος, ο άνθρωπος που κατέβασε τη ναζιστικη σημαία από την Ακρόπολη, που είναι επίτιμος δημότης Διστόμου, κρατά από το χέρι και διευκολύνει τον Γερμανο πρέσβη να καταθέσει στεφάνι στη σημερινή εκδήλωση μνήμης για τη σφαγή του Διστόμου που έλαβε χώρα σαν σήμερα και είναι μια από τις πιο εμβληματικές ίσως σε ολόκληρη την Ευρώπη εξαιτίας της σκληρότητας και της κτηνωδίας που τη χαρακτήρισε. Πριν λιγο η Κωνσταντοπουλου είχε επιχειρήσει να τον εμποδίσει. Ο Γλεζος σε μεγάλη πλέον ηλικία , καθόταν σε μια καρέκλα, σηκώθηκε και προχώρησε σε αυτή την τρομερή κίνηση.





Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ( ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ) ΣΗΚΩΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ 4ΟΥ ΡΑΙΧ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  κ.α

fyllokaiftero1.blogspot.com
Πηγή φωτογραφίας : Λουκάς Χρήστος

ΓΟΝΕΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: «ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΑΝ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΑΝΤΙΛΑ! ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΕΣ»! ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ..


από το 2ο Δημοτικό σχολείο Χολαργού να γίνουν στην αποψινή ετήσια καλοκαιρινή εορτή του σχολείου, με την οποία πέφτει η αυλαία στη σχολική χρονιά.
Μας είπε λοιπόν ότι, η αρμόδια εκπαιδευτικός, στα πλαίσια της θεατρικής παράστασης του σχολείου, όπου θα θέλουν να δείξουν τις συνθήκες πολέμου που βιώνουν οι πρόσφυγες, υποχρέωσε αρκετές μαθήτριες που θα υποδυθούν τα προσφυγόπουλα να φορέσουν μουσουλμανική μαντίλα.
Μάλιστα, όπως μας τόνισε «σύμφωνα με την παράσταση πρέπει να έχουν σκυμμένα τα κεφάλια και να προχωρούν με σκυθρωπό υφος, φορώντας πάντα τη μαντίλα. Εγώ, αυτό δεν το δέχτηκα για το παιδί μου, ειδικά από τη στιγμή που έμαθα ότι γι’ αυτό το έργο έκαναν και πρόβες, με τη δασκάλα να παρατηρεί συνέχεια τις μαθήτριες να έχουν σκυθρωπά τα πρόσωπά τους και σκυμμένο το βλέμμα στο πάτωμα! Σχολική γιορτή είναι αυτή ή μύηση στον μουσουλμανισμό;
Του χρόνου δηλαδή τι θα υποχεώνουν στα παιδιά μας; Να κρατάνε το κοράνι; Το συγκεκριμένο σχολείο δεν έκανε καμία γιορτή για την 28η Οκτωβρίου ή την 25η Μαρτίου, και βάζει τα παιδιά μας να ντυθούν μουσουλμανάκια; Όχι, δεν το δέχομαι, το θεωρώ προσβολή για την παιδεία μας και για τα ήθη τα ελληνικά. Αντί να βάλουν τα παιδιά μας να ντυθούν Σουλιώτισσες, να ντυθούν με ελληνικές ενδυμασίες, αντί να έχουν πρόσωπα χαμογελαστά και αισιόδοξα, τα υποχρεώνουν να αποχαιρετίσουν τη σχολική χρονιά ντυμένα μουσουλμανάκια, με μαντίλες και σκυθρωπά πρόσωπα;».
Σε ερώτησή μας αν αντέδρασαν πολλοί γονείς γι αυτό που πρόκειται να γίνει απόψε, μας απάντησε: «Όχι και αυτό είναι θλιβερό. Δυστυχώς, η κοινωνία μας αλώνεται διότι δεν υπάρχουν σωστά αντανακλαστικά από τις οικογένειες. Γνωρίζετε ότι πολλές οικογένειες τη σημερινή εορτή την αντιμετωπίζουν ως κάτι που πρέπει να διδαχθούν τα παιδιά μας; Είναι φοβερό.
Αν η οικογένεια έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο, φαντασθείτε τι θα γίνει μετά από 15-20 χρόνια. Θα έχει χαθεί κάθε τι ελληνικό από αυτό τον τόπο». Και κατέληξε: «Να γνωρίζετε ότι, αν απόψε τελικά δεν φορέσουν οι μαθήτριες μαντίλα, αυτό θα οφείλεται στην εφημερίδα σας και στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από αυτή, όχι από τους γονείς. Δυστυχώς, επαναλαμβάνω, λίγοι γονείς αντέδρασαν».

Νωρίτερα επικοινωνήσαμε με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού σχολείου Χολαργού κ. Αφροδίτη Κουρή (φωτό) η οποία σε σχετική μας ερώτηση απάντησε: «Δεν υπήρξε καμία καταγγελία από γονείς για την αποψινή εορτή. Μπορώ να σας πω ότι την περιμένουμε με αγωνία την εορτή να δούμε τι θα μας δείξουν τα παιδιά».
Πιο κάτω μπορείτε να δείτε την πρόσκληση που έχει διανείμει το 2ο Δημοτικό σχολείο Χολαργού για την αποψινή εορτή.
πηγή

Επιμένει ο Καπερνάρος: "Έχεις πτυχίο οικονομολόγου, Καζάκη; Γιατί αν δεν έχεις, εξαπατάς τους οπαδούς σου"!



Επειδή ο κ.Καζάκης διαβάζει αυτά που γράφω αλλά δεν έχει το θάρρος να απαντήσει ο ίδιος. κ.Καζάκη, βάλτε κάποιον να μου πει: Τελικά έχετε πτυχίο της ΑΣΟΕΕ ή όχι; 

Γιατί αν δεν έχετε, πώς λέτε ότι είστε οικονομολόγος; 

Πώς θα μπορούσα εγώ να λέγομαι δικηγόρος χωρίς πτυχίο νομικής; 




Μίλα, πουλάκι μου... κελάηδησε... έχ'ς ή δεν έχ'ς πτυχίο;
Είσαι γραμμένος στο Επιμελητήριο, Καζάκη; Έχ'ς άδεια ασκήσεως του επαγγέλματός σου, πιδί  μ';;;


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Γιατί άραγε όλα τα πρωτοκλασσάτα στελέχη του ΕΠΑΜ, έχουν παραιτηθεί;;; και μάλιστα... με βαρύτατες καταγγελίες κατά του Δημήτρη Καζάκη. 


Κανονικά "χωράει "   να του κάνουν μια μήνυση και αγωγή οι οπαδοί οι οποίοι εξαπατήθηκαν απο τον Καζάκη ;  

Μανώλης Μάνου

 




Έθεσα κάποια ερωτήματα για τον κ.Καζάκη αλλά αντί απαντήσεων, έλαβα ύβρεις και διάφορα σχόλια. 


Δεν θα απολογηθώ γιατί δεν θυμάμαι την παρουσία του κ.Καζάκη σε τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και να τη θυμόμουν, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε κάνει συζήτηση ή ουσιαστικό διάλογο.
Με λίγα λόγια δεν πέφτω στην παγίδα που στήνετε. 

Πάμε στην ουσία. 

Επειδή ο κ.Καζάκης διαβάζει αυτά που γράφω αλλά δεν έχει το θάρρος να απαντήσει ο ίδιος. κ.Καζάκη, βάλτε κάποιον να μου πει: Τελικά έχετε πτυχίο της ΑΣΟΕΕ ή όχι; 

Γιατί αν δεν έχετε, πώς λέτε ότι είστε οικονομολόγος; 

Πώς θα μπορούσα εγώ να λέγομαι δικηγόρος χωρίς πτυχίο νομικής; 

Δουλεύετε κάπου ως οικονομολόγος; 

Γιατί αν δουλεύετε ως τέτοιος θα έπρεπε να είστε εγγεγραμμένος στο επιμελητήριο και δεν είστε κ.Καζάκη. 

Ξαναλέω, διευκρινίστε στους οπαδούς σας αν είστε οικονομολόγος ή όχι γιατί αν δεν είστε και λέτε ότι είστε, τους εξαπατάτε. 

Τίποτε άλλο

Βασίλης Καπερνάρος

Πηγή
 Μέσω : ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πήγε το 18χρονο παιδί του μετά από τροχαίο στο νοσοκομείο του Αγρινίου: Οι γιατροί του είπαν ότι έχει κάταγμα στο πόδι...Μετά από λίγες ώρες όμως πέθανε Video



Θα κυνηγήσω τους γιατρούς δηλώνει ο πατέρας του παιδιού.
Δείτε το βίντεο.

Κατηγορεί για αδιαφορία και ανικανότητα τους γιατρούς του νοσοκομείου Αγρινίου.
Το ατύχημα με το μηχανάκι έγινε 500 μέτρα από το μαγαζί του.
Οι γιατροί έλεγαν ότι έχει κάταγμα στο πόδι και το παιδί έσβησε αβοήθητο μέσα στο νοσοκομείο λίγες ώρες μετά

Τον χειρότερο εφιάλτη ενός πατέρα ή μιας μάνας, τον εφιάλτη που δυστυχώς έζησε, περιγράφει στο protothema.gr ο τραγικός πατέρας του 18χρονου Σπύρου Μπάθα, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο Αγρινίου έπειτα από τροχαίο ατύχημα στα τέλη Μαΐου.
Ο Αναστάσιος Μπάθας είναι αποφασμένος, όπως λέει, να τραβήξει την υπόθεση στα άκρα, «για να δικαιωθεί η ψυχή του παιδιού μου».

Γι΄αυτό το λόγο, έστειλε επιστολή που ραγίζει καρδιές, προς το υπουργείο Υγείας για την αδιαφορία και ανικανότητα των γιατρών του νοσοκομείου Αγρινίου που οδήγησαν στο χαμό του γιου του.
Με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο ξεδιπλώνει στο protothema.gr την ψυχή του, την ανημπόρια του να μην μπορείς να βοηθήσεις το παιδί σου, αυτό που απεύχονται όλοι οι γονείς.





«Έχω τη δύναμη και το κουράγιο να τραβήξω την υπόθεση στα άκρα. Θα το πάω όσο δεν φαντάζεται κανείς. Το συμβάν έγινε 500 μέτρα από το μαγαζί, φεύγοντας το παιδί μου με το μηχανάκι για να πάει στο σπίτι για φαγητό. Όταν με ειδοποίησαν, πήγα στο σημείο όπου είχε φύγει το ασθενοφόρο μαζί με το παιδί για το νοσοκομείο. Όταν έφτασα εκεί, είχαν δέσει το πόδι του παιδιού, γιατί έτσι φαινόταν επιφανειακά ότι είχε τραυματιστεί στο πόδι. Του έκαναν μόνο ακτινογραφία και μετά πήγε στην ορθοπαιδική κλινική. Μας είπαν ότι είναι ορθοπαιδικό το πρόβλημα και να μην ανησυχούμε» είναι τα πρώτα λόγια του Αναστάσιου Μπάθα.

Και συνεχίζει να μιλά για το μαρτύριό του: «Το πρώτο πράγμα που μου είπε το παιδί κλαίγοντας, μόλις με είδε, ότι «πατέρα δεν φταίω, δεν φταίω, μου πετάχτηκε το αμάξι στα πέντε μέτρα και δεν πρόλαβα να αντιδράσω». Και παράλληλα, έκλαιγε το παιδί από τους πόνους. Μου έλεγε «πονάω» και εγώ του έλεγα να ηρεμήσει, να κάνει υπομονή. Μετά από λίγες ώρες το παιδί άρχισε να μας λέει ότι χάνει το φως του. Το παιδί είχε χάσει πολύ αίμα και στο σημείο που χτύπησε και κατά τη μεταφορά του με το ασθενοφόρο και οι γιατροί δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Μας έλεγαν ότι έχει κάταγμα στο πόδι».

Και ο εφιάλτης του δεν σταματά: «Αργά το βράδυ το παιδί δεν έβλεπε τίποτα και μου έλεγε «μπαμπά φοβάμαι, δεν βλέπω, κάνε κάτι». Οι γιατροί τον ρωτούσαν, αν πονάει στο κεφάλι, στο θώρακα και έφευγαν. Μετά το παιδί είχε κρίσεις και οι γιατροί μας έλεγαν ότι έχει κρίσεις πανικού από το τροχαίο. Το παιδί έφτασε στο σημείο να έχει σπασμούς και να είναι σε κωματώδη κατάσταση, είχαν γυρίσει τα μάτια του ανάποδα. Τότε μας είπαν ότι φοβούνται για λιπώδη εμβολή στο αίμα και αποφάσισαν να το βάλουν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για οξυγόνωση».

Και ο χειρότερος φόβος του έγινε πραγματικότητα: «Τότε κατάλαβα ότι χάνω το παιδί μου και έκανα τη προσευχή μου στο Θεό. Έπαθε ανακοπή και είχε στεγνώσει η καρδιά του από αίμα. Ήρθαν και μας είπαν ότι το παιδί ζει μόνο με μηχανική υποστήριξη και μόνο ένα θαύμα μπορεί να το σώσει. Λίγες ώρες μετά το παιδί μου πέθανε. Η νεκροψία έδειξε ότι είχε θωρακική κάκωση και μερική ρήξη θωρακικής αορτής. Ότι είχε δυο τρυπούλες μικρές και έχανε το αίμα σταγόνα σταγόνα».
«Δεν θέλω να συμβεί σε κανένα άλλο παιδί αυτό το πράγμα και για αυτό θα το κυνηγήσω, για να δικαιωθεί η ψυχή του παιδιού μου. Η αμέλεια των γιατρών ήταν τόσο μεγάλη που χάθηκε το παιδί μου άδικα» καταλήγει ο τραγικός πατέρας.

Το κατηγορώ ενός πατέρα: Έχασα το παιδί μου από την αδιαφορία στο νοσοκομείο Αγρινίου

Ραγίζει καρδιές η επιστολή του Αναστάσιου Μπάθα προς το υπουργείο Υγείας με αφορμή το θάνατο του 18χρονου γιου του Σπύρου στα τέλη Μαΐου μετά από τροχαίο στο Αγρίνιο. Το «κατηγορώ» του τραγικού πατέρα απευθύνεται προς τους γιατρούς του νοσοκομείου Αγρινίου κάνοντας λόγο για αδιαφορία και ανικανότητα που οδήγησαν στον χαμό του γιου του.
Ήταν 25 Μαΐου όταν ο 18χρονος Σπύρος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από τροχαίο που είχε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας αφού συγκρούστηκε με αυτοκίνητο ενώ επέβαινε σε μοτοσικλέτα.
Όπως λέει ο πατέρας του «οι γιατροί ασχολήθηκαν μόνο με το τραύμα στο δεξί του πόδι».
Στη συνέχεια, καθώς και ο ίδιος αντιλήφθηκε διαφωνία ανάμεσα στους γιατρούς, πρότεινε ο Σπύρος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ρίο αλλά οι γιατροί τον καθησύχασαν, όπως γράφει, ότι θα αντιμετωπίσουν το περιστατικό στο Αγρίνιο.

Οι επόμενες παράγραφοι της επιστολής του κ. Μπάθα είναι συγκλονιστικές και παρατίθενται αυτούσιες:

«Ο γιος μου άρχισε να νιώθει δυνατούς πόνους, ζητούσε βοήθεια συνεχώς από τη μάνα του, παρακαλούσε επίμονα λέγοντας ότι δεν νιώθει καλά, ότι χάνει το φως του. Έντρομοι ζητούσαμε την βοήθεια των γιατρών, διότι αισθανόμασταν ότι το παιδί μας κινδυνεύει. Καλούσαμε απεγνωσμένα τους γιατρούς και ζήσαμε μια ανεξήγητη επιθετικότητα και από τους νοσοκόμους και από τους γιατρούς που μας έλεγαν ότι τους ενοχλούμε αδικαιολόγητα. Η νύχτα ήταν εφιάλτης. Οι πόνοι του γιου μου αντιμετωπίζονταν μόνο με ηρεμιστικά χάπια. Το πρωί της επόμενης μέρας το παιδί έπεσε σε κώμα και τότε ξεκίνησαν ν’ ασχολούνται μαζί του κάνοντας εξετάσεις (αξονική τομογραφία, κλπ). Τον μετέφεραν τελικά εσπευσμένα στην Μ.Ε.Θ., όπου το μεσημέρι μας ανακοίνωσαν ότι το παιδί μου ξεψύχησε».

Ο πατέρας του Σπύρου ζητά πλέον «δικαίωση όχι μόνο για μένα και την οικογένειά μου, αλλά και για όλη την πόλη που αγωνιά μπροστά στην ανικανότητα και την αδιαφορία στην ανθρώπινη ζωή από τους ανθρώπους του Νοσοκομείου».

«Ας είναι ο γιός μου το τελευταίο τους θύμα» καταλήγει ο Τάσος Μπάθας. Όλη η επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Του Αναστάσιου Μπάθα του Σπυρίδωνος, κατοίκου Αγρινίου
Κύριε Υπουργέ
Εννιά ημέρες μετά το χαμό του γιού μου Σπύρου βρήκα το κουράγιο να σου γράψω για να σου μεταφέρω την αγωνία, τον πόνο και την αδικία που ένιωσα χάνοντας το παιδί μου στο Νοσοκομείο Αγρινίου.
Την Πέμπτη 25-5-2017 και ώρα 2 το μεσημέρι τον 18χρονο γιο μου Σπύρο κτύπησε αυτοκίνητο στο Αγρίνιο.
Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Αγρινίου. Εκεί κατάλαβα ότι οι εφημερεύοντες ειδικευόμενοι γιατροί, ασχολήθηκαν μόνο με το τραύμα του στο δεξί πόδι.
Στη συνέχεια αντιλήφθηκα τη τηλεφωνική διαμάχη του ειδικευόμενου με τους χειρούργους και τους ορθοπεδικούς που θα έστελνε το παιδί μου. Πρότεινα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Ρίο. Με καθησύχασαν ότι θ’ αντιμετωπίσουν το περιστατικό στο Νοσοκομείο του Αγρινίου και τελικά τον πήγαν στην ορθοπεδική κλινική.
Ο γιος μου άρχισε να νιώθει δυνατούς πόνους, ζητούσε βοήθεια συνεχώς από τη μάνα του, παρακαλούσε επίμονα λέγοντας ότι δεν νιώθει καλά, ότι χάνει το φως του. Έντρομοι ζητούσαμε την βοήθεια των γιατρών, διότι αισθανόμασταν ότι το παιδί μας κινδυνεύει.
Καλούσαμε απεγνωσμένα τους γιατρούς και ζήσαμε μια ανεξήγητη επιθετικότητα και από τους νοσοκόμους και από τους γιατρούς που μας έλεγαν ότι τους ενοχλούμε αδικαιολόγητα.
Η νύχτα ήταν εφιάλτης. Οι πόνοι του γιου μου αντιμετωπίζονταν μόνο με ηρεμιστικά χάπια. Το πρωί της επόμενης μέρας το παιδί έπεσε σε κώμα και τότε ξεκίνησαν ν’ ασχολούνται μαζί του κάνοντας εξετάσεις (αξονική τομογραφία, κλπ). Τον μετέφεραν τελικά εσπευσμένα στην Μ.Ε.Θ., όπου το μεσημέρι μας ανακοίνωσαν ότι το παιδί μου ξεψύχησε.
Ο πόνος μου έφτασε στα βουνά. Ο άδικος χαμός του με λύγισε. Λύγισε και τους Αγρινιώτες που το έμαθαν.
Υπουργέ μου, περιμένουμε από εσένα δικαίωση, όχι μόνο για μένα και την οικογένειά μου, αλλά και για όλη την πόλη που αγωνιά μπροστά στην ανικανότητα και την αδιαφορία στην ανθρώπινη ζωή από τους ανθρώπους του Νοσοκομείου.
Τέλειωσε την αδιαφορία, την ανεπάρκεια και τη συγκάλυψη στο Νοσοκομείο Αγρινίου, για να μη συνεχίσουμε να θρηνούμε κι άλλον.
Εγώ και όλη η οικογένειά μου αλλά και οι συμπατριώτες μου περιμένουμε με αγωνία τη παρέμβασή σου. Ας είναι ο γιός μου το τελευταίο τους θύμα.
Αγρίνιο 6-6-2017
Ο πατέρας του αδικοχαμένου Σπύρου».

protothema.gr

5 συμβουλές για μείωση του άγχους και καλύτερη υγεία


Το άγχος έχει γίνει μόνιμος φίλος σας και δε λέει να σας αφήσει σε ησυχία; Κάνοντας μικρές πεντάλεπτες αλλαγές στην καθημερινότητά σας, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε...

5 συμβουλές για μείωση του άγχους και καλύτερη υγεία

Γράφει η Φωτεινή Κοκκίνου

Το άγχος έχει γίνει μόνιμος φίλος σας και δε λέει να σας αφήσει σε ησυχία; Κάνοντας μικρές πεντάλεπτες αλλαγές στην καθημερινότητά σας, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε…
Χουζουρέψατε; Είτε σας αρέσει ο διαλογισμός είτε είστε από αυτούς που ξυπνούν αναθεματίζοντας την καινούρια ημέρα που ξημέρωσε, θυμηθείτε πως χρειάζονται 5 λεπτά πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι για να χαλαρώσετε, να αναπνεύσετε βαθιά και να αποφασίσετε με τι διάθεση θα θέλατε να ξεκινήσει η ημέρα σας.

Συνεχίστε αυτό το πεντάλεπτο ηρεμίας με ένα πρωινό σε πολύχρωμα σερβίτσια. Θα καταφέρετε να ξεκινήσετε την ημέρα απαλλαγμένοι από νεύρα, ενώ θα διατηρήσετε τα επίπεδα του άγχους σας σε πλήρη έλεγχο και την ψυχική και σωματική υγεία σας σε φόρμα.
Κάντε μουσικό διάλειμμα και όχι μόνο... Λαμβάνοντας ένα διάλειμμα μουσικής όταν είστε στρεσαρισμένος μπορείτε να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους σας, ακόμη και μετά από ακρόαση ενός και μόνο τραγουδιού. Στο τέλος του μουσικού διαλείμματος, εφόσον έχετε χαλαρώσει, ελέγξετε εάν είστε πεινασμένος, και αν ναι κάντε και το ενδιάμεσο γεύμα σας.

Μην ξεχνάτε πως αγνοώντας την πείνα σας γίνεστε πιο επιρρεπείς σε εξωτερικά γευστικά ερεθίσματα και νεύρα.
Φάτε…πακέτο. Φέρνοντας το δικό σας μεσημεριανό γεύμα στην εργασία ή το σχολείο θα έχετε τον έλεγχο της ποιότητας και της ποσότητας των τροφίμων που καταναλώνετε εξασφαλίζοντας πιο ισορροπημένη διατροφή, ενώ ταυτόχρονα θα εξοικονομήσετε επιπλέον χρήματα!

Μια βολτίτσα στη λιακάδα. Λίγα λεπτά κάτω από φυσικό φως του ήλιου μπορεί να μειώσει το άγχος, να τονώσει την πνευματική διαύγεια, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και φυσικά να φτιάξει τη διάθεσή σας! Παράλληλα φροντίζετε και για την υγεία των οστών σας αρκεί να επιτρέψετε στις ακτίνες του ήλιου να αγγίξουν το δέρμα των χεριών, του λαιμού, του στέρνου και του προσώπου σας!

Καλύτερα να μασάς… Την επόμενη φορά που θα καθίσετε για φαγητό, πάρτε χρόνο και απολαύστε το γεύμα σας. Όταν τρώμε βιαστικά, δεν μασάμε την τροφή μας καλά με αποτέλεσμα να αναγκάζουμε το στομάχι να κάνει τη δουλειά αυτή καθυστερώντας την πέψη.
Ξοδέψτε 5 λεπτά παραπάνω για το μεσημεριανό σας γεύμα. Θα αισθανθείτε πιο χορτάτοι και δεν θα νιώσετε τόσο 'πεσμένοι' μετά το γεύμα.

Πηγές: www.nutrimed.gr

iatronet.gr

Το βρίσιμο κάνει και καλό. Οι υβριστές είναι ευφυείς, έχουν χιούμορ και είναι πιο έξυπνοι σύμφωνα με τους ψυχολόγους

Το βρίσιμο θεωρείται ανάρμοστη και πολλές φορές προσβλητική συμπεριφορά.
Ερευνητές υποστηρίζουν όμως ότι, κάνει καλό στη ψυχική και σωματική υγεία.
Όπως λένε είναι σημάδι υψηλού δείκτη νοημοσύνης και χιούμορ.

Σύμφωνα με έρευνα του Κολεγίου Μάριστ των ΗΠΑ, σε συνεργασία με το Κολέγιο της Μασαχουσέτης, οι άνθρωποι που βρίζουν δεν είναι αμόρφωτοι, όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά πιο έξυπνοι.

Οι ψυχολόγοι Kristin και Timothy Jay ζήτησαν από τους συμμετέχοντες στο πείραμα, να πουν όσες περισσότερες βρισιές μπορούσαν σε ένα λεπτό.
Μετά τους ζήτησαν να πουν όσα περισσότερα ζώα μπορούσαν, στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Από αυτό το απλό πείραμα, οι ερευνητές κατάλαβαν ότι οι άνθρωποι που βρίζουν περισσότερο είναι εύγλωττοι, εκφραστικοί και έχουν μεγαλύτερο λεξιλόγιο.

Οι υβριστές απέδωσαν επίσης, καλύτερα και στα IQ test.


Παράλληλα, ερευνητές του Πανεπιστημίου Κιλ στην Αγγλία, παρατήρησαν ότι οι βρισιές μειώνουν τον πόνο.

Ο επικεφαλής Richard Stephens, έβαλε 67 φοιτητές να κρατήσουν τα χέρια τους, κάτω από παγωμένο νερό.
Στην πρώτη δοκιμασία, τους επέτρεψαν να βρίζουν για όσο έκαναν το πείραμα και στη δεύτερη φάση τους το απαγόρευσαν.

Παρατηρήθηκε ότι, οι φοιτητές άντεξαν το παγωμένο νερό, 40 δευτερόλεπτα παραπάνω όταν έβριζαν και δεν ένιωθαν πόνο.

Ο Stephens διαπίστωσε επίσης ότι, το βρίσιμο βοηθάει στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων. Εκτονώνεται ο θυμός και το άγχος.

Δημιουργεί το αίσθημα της ανακούφισης και βελτιώνει τη ψυχική κατάσταση, γιατί εξωτερικεύονται τα αρνητικά συναισθήματα.

Ο ψυχολόγος Timothy Jay, αναφέρει στο βιβλίο του «Why We Curse» ότι, όσοι βρίζουν φαίνονται πιο αστείοι.

Η συμπεριφορά επηρεάζεται από τη νευρολογική κατάσταση, τους ψυχολογικούς περιορισμούς και τις κοινωνικές και πολιτισμικές συνθήκες.

Έτσι, μια ιστορία γίνεται πιο αστεία όταν χρησιμοποιούνται βρισιές.
«Φέρνει τους άλλους προ εκπλήξεως γιατί λένε λέξεις που θεωρούνται ταμπού και τους κάνουν να γελάνε», ανέφερε ο ψυχολόγος.

Συναγερμός στη ΔΕΗ - Αποκολλήθηκαν εδαφικές μάζες στο ορυχείο του Αμύνταιο


Συναγερμός στη ΔΕΗ - Αποκολλήθηκαν εδαφικές μάζες στο ορυχείο του Αμύνταιου
Αποκόλληση τεράστιων εδαφικών μαζών και μετακίνησή τους σε απόσταση τουλάχιστον 40 μέτρων, σημειώθηκε περίπου στις 11 το πρωί του Σαββάτου (10/06), στο ορυχείο Αμυνταίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.

Από την αποκόλληση των μαζών καταπλακώθηκαν, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς, τρεις γιγάντιοι καδοφόροι εκσκαφείς, ενώ κινδυνεύει με καταστροφή και ο τέταρτος εκσκαφέας, καθώς το φαινόμενο βρίσκεται σε σε πλήρη εξέλιξη

kozani2
kozani3

Η διεύθυνση του Λιγνιτικού Κέντρου είχε φροντίσει τις προηγούμενες ημέρες να αποκλείσει το χώρο από κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, κι έτσι ευτυχώς δεν κινδύνευσαν ζωές.
Δείτε εικόνα από το σημείο:

Στο ορυχείο Αμυνταίου και στη ΔΕΗ έχει σημάνει συναγερμός. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ενημερώθηκε και μεταβαίνει εκτάκτως στο Αμύνταιο.

Πηγή φωτογραφιών -: kozan.gr


Από:  bomd news.gr