03 Ιουνίου 2017

Πακιστανός (πρόσφυγας του Τσίπρα) αυνανιζόταν σε παραλία και του ‘ρθε ουρανοκατεβατος υποψήφιος της Χρυσής Αυγής



Σοκ και δέος χθες, απόγευμα γύρω στις 6:30, ένοιωσαν οι λουόμενοι και όσοι κατέβαιναν εκείνη την ώρα για μπάνιο στο Κιβέρι Αργολίδας.
Στην αρχή της παραλίας, ακριβώς απέναντι από το «Μαϊστράλι», ένας Πακιστανός γύρω στα 30, εν μέσω των λουομένων… αυτοϊκανοποιείτο δημοσίως!
Την υπαίθρια πρόκληση έσπευσαν ναδιακόψουν δυο περαστικοί, αρπάζοντας από το σβέρκο τον αυνάνα και καλώντας την Αστυνομία.
Το περιπολικό ήταν επιτόπου σε 5 λεπτά και τον μάζεψε (για να συνεχίσει(;) το…


click.gr

«Να μην κολακεύουμε το λαό»

 

 

 
 

«Το να συνιστούμε οικονομία στους φτωχούς είναι κάτι τόσο εξωφρενικό όσο και υβριστικό. Είναι σαν να συμβουλεύουμε έναν άνθρωπο που πεινάει να τρώει λιγότερο», έλεγε ο Όσκαρ Ουάιλντ πριν από 126 χρόνια. Αυτό έκανε σχεδόν σε όλο του τον πολιτικό βίο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: κουνούσε το δάχτυλο στους φτωχούς να κάνουν οικονομία ενώ ο ίδιος έτρωγε με χρυσά κουτάλια.
Ήταν όντως ήταν ο πρώτος που είχε υποστηρίξει τόσο ωμά ότι το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού πρέπει να κατέβει.

Η παρακαταθήκη του αιώνιου επίτιμου, σύμφωνα με τον επικήδειο που εκφώνησε ο γιος του και σημερινός προέδρος της ΝΔ, είναι ότι μας έμαθε «να μην κολακεύουμε τον λαό», να του λέμε δυσάρεστες αλήθειες, ώστε να τον προετοιμάζουμε για τα χειρότερα, ώστε να μην έχει μετά απαιτήσεις. Είναι το σύγχρονο αντίστοιχο του «μάθε τη θέση σου και μη ζητάς πολλά», που λέγανε παλιά οι κύριοι στο «κατώτατο» υπηρετικό προσωπικό.

Από το 1999 έως το 2007 ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είχε 23 συναντήσεις και 98 τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πατριάρχη της οικογένειας Μητσοτάκη, σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα του στελέχους της Ζίμενς. Αυτό δεν είναι κολακεία του λαού, αλλά αλληλοκολακεία μεγάλου κεφαλαίου και πολιτικού ανδρός, με προφανές υλικό όφελος. «Κάνε ό,τι σου λέω, όχι ό,τι κάνω εγώ»: αυτό είναι το επίσημο δόγμα των αφεντικών για τους εργαζόμενους και ο Κ. Μητσοτάκης το μετέφερε στην πολιτική. «Κοιτάξτε με, είμαι 70 ετών και έχω όρεξη για να δουλεύω άλλα 20 χρόνια», είχε πει στους εργάτες και τις εργάτριες στη διάρκεια επίσκεψής του στο εργοστάσιο της Πειραϊκής-Πατραϊκής στην Πάτρα.

Πράγματι, ο Κ. Μητσοτάκη επέδειξε αξιοσημείωτη χρονική αντοχή στον πολιτικό στίβο, έχοντας κατά τα άλλα εξασφαλίσει μια υψηλή ποιότητα ζωής. Δεν ξέρουμε αν θα συνέβαινε το ίδιο αν εργαζόταν 8ωρο σε κάποιο εργοστάσιο…


 Posted: June

 in: Editorial

Καστοριά: Επίθεση αρκούδας (του Αρκτούρου που τις αμόλησε λόγο υπερπληθυσμού) σε κυνηγό που είχε βγάλει βόλτα τα σκυλιά του

Ο Αρκτούρος που δημιούργησε ο μέθυσος δήμαρχος Θεσσαλονίκης,   έχει αμολήσει ανεξέλεκτο αριθμό   αρκούδων  (που του περισσεύουν λόγο υπερπληθυσμού) στην Δυτ. Μακεδονία σε βάρος των περιουσιών των άλλων ζώων αλλα και των ανθρώπων οι οποίοι κινδυνεύουν σε κατοικημένες περιοχές.

Υπάρχει θέμα με τον "Αρκτούρο " και με αντίστοιχες οργανώσεις.

Το fyllokaiftero1.blogspot.com έχει  σχετικά ρεπορτάζ σε εξέλιξη.


Σύμφωνα με πληροφορίες του sentra.com.gr , και όπως αναφέρει το ίδιο, κυνηγός από το Μαυροχώρι Καστοριάς δέχτηκε σήμερα το πρωί επίθεση από αρκούδα την ώρα πού είχε βγάλει βόλτα τα σκυλιά του στην περιοχή Μαλαπέστα.

Συγκεκριμένα, ο άτυχος άνδρας σήμερα περίπου στις επτά το πρωί είχε βγάλει βόλτα τα σκυλιά του στο βουνό στην περιοχή Μαλαπέστα Καστοριάς και βρέθηκε μπροστά σε μία αρκούδα με τα μικρά της. Η αρκούδα αμέσως του επιτέθηκε και ο κυνηγός στην προσπάθειά του να διαφύγει έπεσε και έβγαλε τον ώμο του.

Ευτυχώς η αρκούδα δεν συνέχισε να τον κυνηγάει και ο άνδρας από το Μαυροχώρι πρόλαβε να ξεφύγει και είναι καλά στην υγεία του.
Αμέσως μετά διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καστοριάς όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργείο για να αποκαταστήσουν την ζημιά στον ώμο του.

Δημήτρης Δέλλιος (sentra.com.gr)

Φλαμπουράρης:Η …ζωή συνεχίζεται και χωρίς μείωση χρέους

Φλαμπουράρης:Η ...ζωή συνεχίζεται και χωρίς μείωση χρέους



Της Νίκης Ζορμπά

Η ένταση Αθήνας – Βερολίνου κλιμακώνεται προϊουσών των ημερών για το eurogroup της 15ης Ιουνίου, καθώς ο γερμανός ΥΠΟΙΚ είναι λαλίστατος τα τελευταία 24ωρα, με διαρκείς «διαρροές» ή δηλώσεις που ανεβάζουν «τεταρταίο» στην Κυβέρνηση.
Διαρροές που η Αθήνα δεν αφήνει αναπάντητες μεν, δείχνοντας σφοδρή ενόχληση, αλλά στο παρασκήνιο, υπάρχει σοβαρός προβληματισμός και ανησυχία για τη στρατηγική διαχείριση εφεξής της διαπραγμάτευσης και το κατά πόσο έχει νόημα μια παράταση του θρίλερ για το ελληνικό θέμα.
Δίλημμα
Οι ενδείξεις πως ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να αναζητήσει …καλύτερη τύχη για «καθαρή λύση» στη Σύνοδο Κορυφής της 22ης Ιουνίου, πληθαίνουν μεν ( αυτό διαμήνυσαν με οργίλη διαρροή κυβερνητικές πηγές τα μεσάνυχτα της Πέμπτης), ωστόσο το δίλημμα στο κυβερνητικό επιτελείο είναι υπαρκτό και δεν έχει ακόμη απαντηθεί: Διεκδίκηση μεσοπρόθεσμων για χρέος έως το …τέλος με κίνδυνο να επαναληφθεί το σκηνικό του 2015, την ώρα που έστω σε επίπεδο δεικτών, η οικονομία βαίνει προς σταθεροποίηση ή στροφή ( για μια ακόμη φορά) στην ρεάλ πολιτίκ και αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης έστω κι αν αυτό σημάνει υποστολή της σημαίας περί χρέους;
Ήδη χθες, τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προσέφεραν μια …ανάταση στο κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο εσχάτως τρώει στη διαπραγμάτευση τη μια κατραπακιά πίσω από την άλλη.

Μια γραπτή δήλωση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, ωστόσο, η οποία διανεμήθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την «επινίκια» κυβερνητική ανακοίνωση για την ΕΛΣΤΑΤ, είναι αρκούντως αποκαλυπτική του μαξιμινού κλίματος και των προσδοκιών:


«Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς τα προαπαιτούμενα έχουν εκπληρωθεί, παρότι κάποια από αυτά είναι σκληρά» ανέφερε μεταξύ άλλων υπουργός Επικρατείας, διανθίζοντας τη δήλωσή του με παραδείγματα επενδύσεων που βρίσκονται στην τελική φάση για υλοποίηση.

Στο κλείσιμό της πάντως, η δήλωση του υπουργού, είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα: Η ζωή συνεχίζεται, λέει, οπότε παρά τη σύγκρουση Βερολίνου- ΔΝΤ που δεν λειτουργεί επικουρικά στις επιδιώξεις για ρύθμιση του χρέους, η κυβέρνηση δε σταματάει να την επιδιώκει και να …ελπίζει.


Η “Δημοκρατία” αποκαλύπτει επιστολή Γεωργίου σε Τόμσεν για το “πείραγμα” του ελλείμματος




Μια σημαντική αποκάλυψη φέρνει στη δημοσιότητα η “Δημοκρατία”
Η εφημερίδα, η οποία κυριαρχεί κυκλοφοριακά στον χώρο της Κεντροδεξιάς, δημοσιεύει επιστολή του κατηγορούμενου, πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου προς τον Πολ Τόμσεν, για το “πείραγμα” του ελληνικού χρέους, που οδήγησε τελικά και στη νομιμοποίηση της ένταξης της Ελλάδας στους μηχανισμούς στήριξης των Μνημονίων.

“Οταν ο Αν. Γεωργίου ζητούσε βοήθεια από τον Τόμσεν για να φουσκώσει το έλλειμμα!
«Θα σε πάρω και τηλέφωνο προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα»”, είναι η χαρακτηριστική σημείωση της “Δημοκρατίας”.



ysterografa



To Τομάρι ο Σόιμπλε απειλεί γιατι δεν είχαμε έναν "ηγέτη με όρχεις" : «Αν αποφασίσετε σύγκρουση, θα χάσετε»

Δημοσιογραφική επιμέλεια Τίτλος σχόλιο : Μανώλης Μάνου
To Τομάρι ο Σόιμπλε  απειλεί γιατι δεν είχαμε έναν "ηγέτη με όρχεις"

Μανώλης Μάνου

 
Η αδιάλλακτη στάση του φασιστοειδούς  Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε οδηγεί σε αδιέξοδο τις όποιες διαπραγματεύσεις και συζητήσεις για την εξεύρεση λύσης έστω και την τελευταία στιγμή στο ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 Παντελής Βαλασόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, τις τελευταίες ημέρες στο Βερολίνο λένε τα ίδια πράγματα, παραμένοντας αμετακίνητοι στις θέσεις τους. Είναι ξεκάθαρο ότι η στάση τους θα είναι σκληρή και μάλιστα στέλνουν μήνυμα προς την Αθήνα

Σύμφωνα με τον Παντελή Βαλασόπουλο, Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος έλεγε ότι «αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υπάρξει λύση όπως τη θέλει η Αθήνα. Σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξουν συγκεκριμένοι αριθμοί. Αν όμως η Αθήνα αποφασίσει τη σύγκρουση τότε θα χάσει. Χρειάζεται προσοχή από την Αθήνα να μην φτάσουμε και πάλι σε καταστάσεις όπως το 2015».

«Το μεγάλο πρόβλημα, λέει ο ίδιος αξιωματούχος, είναι τώρα το ΔΝΤ. Δεν ξέρουμε τι θέλει το ΔΝΤ και αυτό μας προβληματίζει. Η Γερμανία στο Eurogroup δεν είναι μόνη της. Είναι μία σειρά χωρών που στηρίζει τις θέσεις μας, που έχουν μεγάλο πρόβλημα να περάσουν από τα Κοινοβούλια αυτά που ζητάει η Αθήνα τώρα».

«Οι συντάξεις, συνέχισε ο ίδιος αξιωματούχος, θα έπρεπε να μειωθούν. Πρέπει να δίνονται οι συντάξεις που αντέχουν τα κρατικά ταμεία».

Τέλος όπως είπε ο Γερμανός αξιωματούχος «στο Βερολίνο είχαμε ελπίδες για τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήρθε στην εξουσία, ότι δεν θα έκανε τα ίδια λάθη που έκανε τα παλιό πολιτικό σύστημα. Όμως δυστυχώς διαψευδόμαστε. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τα ίδια λάθη. Για παράδειγμα το κομματικό και πελατειακό κράτος».

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1





fyllokaiftero1.blogspot.com