02 Ιουνίου 2017

Η Μέρκελ αναγορεύεται σε ηγέτη του δυτικού κόσμου



Μιχαήλ Στυλιανού
 
Το γερμανικό «θράσος», όπως χαρακτήρισε αρθρογράφος των Φαϊνάνσιαλ το κήρυγμα «ευρωπαϊκής ανεξαρτησίας» από ΗΠΑ και Βρετανία, που εσάλπισε η Γερμανίδα Καγκελάριος σε μπυραρία του Μονάχου, διευρύνθηκε χθες σε διακομματικές διαστάσεις, με δηλώσεις ηγετών και της αντιπολίτευσης και με ευρύτερα αντιαμερικανικά χαρακτηριστικά 
 
Δηλώσεις του νέου ηγέτη του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Μάρτιν Σουλτς και του υπουργού των Εξωτερικών και στελέχους του ίδιου κόμματος Σίγκμαρ Γκάμπριελ χρωμάτισαν μάλιστα τις υπερατλαντικές βολίδες τους με χρώμα αγωνίας υπερασπιστών της διεθνούς ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσο και του κλίματος της γης. Από της πλευράς της, η Φράου Μέρκελ, επιχείρησε χθες να λειάνει κάπως τις αιχμές της προχθεσινής δήλωσης, δια τον φόβο των εσω-ευρωπαϊκών αντιδράσεων, αλλά με την προβολή της βαρύτητας των επισκέψεων, χθες του πρωθυπουργού της Ινδίας και σήμερα του Προέδρου της Κίνας, ηγετών μεγάλων δυνάμεων –όπως τονίζεται- επιζητεί να στοιχειοθετήσει τους τίτλους της Γερμανίας «να υψώσει κεφάλι», ως κέντρο διεθνούς ισχύος (powerhouse), κατά την έκφραση σχολιαστού της Ντώϋτσε Βέλλε.
Στις δηλώσεις υποδοχής του Ινδού πρωθυπουργού κ. Μόντι, η Γερμανίδα Καγκελάριος παρουσίασε τη νέα και «βελτιωμένη έκδοση» της ρουκέτας του Μονάχου, λέγοντας ότι οι δεσμοί με τους ατλαντικούς εταίρους παραμένουν ισχυροί και απαραίτητοι, αλλά η Ευρώπη οφείλει να φροντίσει και η ίδια για την ασφάλειά της και να αναπτύξει δεσμούς και με τις άλλες μεγάλες δυνάμεις, όπως η Ινδία (και η Κίνα).

Λίγα λεπτά αργότερα (και ίσως συμπτωματικά) κυκλοφόρησε μήνυμα Τραμπ στο Τουίτερ που επανελάμβανε, ότι η Γερμανία κερδοσκοπεί σε βάρος των ΗΠΑ, με τεράστια εξαγωγική ανισότητα και χρωστάει πολλά χρήματα στο ΝΑΤΟ.
Ακολούθησαν (ίσως επίσης συμπτωματικά) στα πρακτορειακά τηλεγραφήματα οι δηλώσεις του ηγέτη της γερμανικής αντιπολίτευσης Μάρτιν Σούλτς -γνωστού μας -για την αβρότητά του- ως προέδρου της Ευρωβουλής. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, ο Σούλτς απεκάλυψε τα άγνωστα φλογερά φιλειρηνικά συναισθήματά του, δηλώνοντας –κατά το τηλεγράφημα του Ρώυτερ, ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος «είναι ο καταστροφέας των Δυτικών αξιών» και ότι «υπονομεύει την ειρηνική συνεργασία μεταξύ των εθνών, βασιζόμενη στον αμοιβαίο σεβασμό και στην ανοχή. Οφείλεται αντίσταση –πρόσθεσε- απέναντι σ’ έναν τέτοιον άνθρωπο και στην ιδεολογία του για επανεξοπλισμό.»

Είχαν, την Δευτέρα, προηγηθεί οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Σίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος επιζήτησε να χρωματίσει εντονότερα πράσινη ( για να την κάνει δημοφιλέστερη στους φίλους της φύσεως και της ειρήνης) τη δήλωση της Καγκελαρίου στη μπυραρία.
Ο κ. Γκάμπριελ είπε : «Όποιος επιταχύνει την κλιματική αλλαγή, εξασθενίζοντας την προστασία του περιβάλλοντος, όποιος πουλάει περισσότερα όπλα σε εμπόλεμες ζώνες και δεν θέλει την πολιτική λύση θρησκευτικών συγκρούσεων, θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη στην Ευρώπη.» Ο Γερμανός υπουργός των Εξωτερικών χαρακτήρισε την πολιτική του Αμερικανού προέδρου «κοντόφθαλμη και αντίθετη στα συμφέροντα της Ευρώπης. Κατέληξε με την ταυτόσημης έννοιας παράφραση της δήλωσης Μέρκελ: «Η Δύση σμικρύνθηκε, τουλάχιστον έγινε ασθενέστερη!» Φράση που δικαιολογεί το ερώτημα εάν μόνο από παραστράτημα γλώσσας απέβαλε τους Αμερικανούς από τη Δύση…
Οπωσδήποτε στην ειδησεογραφία και τα σχόλια της Ντώυτσε Βέλλε, εθνικού φερεφώνου της Γερμανίας, οι ανωτέρω δηλώσεις και το μήνυμα Τραμπ στο Τουίτερ πλαισιώνουν τα ρεπορτάζ των ιστορικών επισκέψεων των ηγετών Ινδίας και Κίνας και συγκροτούν από κοινού την υποστύλωση της διαπίστωσης παρουσιαστών και σχολιαστών του σταθμού ότι η Γερμανία αναδείχτηκε σε ηγέτιδα της Ενωμένης Ευρώπης. Παρουσιάστρια του πρωινού δελτίου του σταθμού το πήγε μάλιστα μακρύτερα, ρωτώντας την ειδικό των διατλαντικών σχέσεων Nicole Renvert εάν οι επισκέψεις Μόντι και Ξι Ζι Πινγκ «στιλβώνουν τους τίτλους της Φράου Μέρκελ ως ηγέτη του Δυτικού Κόσμου.»

Πολύ παράδοξο, αλλά νέος Γάλλος πρόεδρος Μανουέλ Μακρόν – δεν φαίνεται να διαφωνεί. Σε δηλώσεις του, που επικαλείται η βρετανική Ιντεπέντετ, βάζει τον Αμερικανό Πρόεδρο Τραμπ με τον Ερντογάν και τον Πούτιν «στο ίδιο σακί», των ηγετών που «βλέπουν τις διεθνείς σχέσεις με όρους συσχετισμού ισχύος».

 ΠΗΓΗ

Γενόσημα: Τα Φάρμακα δολοφόνοι - "θερίζουν" στα νοσοκομεία τους συνταξιουχους


ΠΡΟΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΚΑΣΤΟΡΙΑ : Τωρα αποδιδουν "καρπούς" τα επικίνδυνα γενόσημα του Λοβέρδου  με εντολή της γερμανικής τρόικας - πέντε πέντε δέκα  ανα βδομάδα μεταφέρονται οι νεκροι απο τις κλινικές των δημοσίων νοσοκομείων .

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ 

Ακολουθεί  δημοσίευση του 2013 NEWSBOMB

Φάρμακα δολοφόνοι: Η λίστα με τα επικίνδυνα γενόσημα
Από το «παράθυρο» μπαίνουν στην Ελλάδα φθηνά και επικίνδυνα για την υγεία γενόσημα από τις τρίτες χώρες- Τι αποκαλύπτουν οι γιατροί

Από το «παράθυρο» μπαίνουν στην Ελλάδα φθηνά γενόσημα που παρασκευάζονται σε τρίτες χώρες, όπως η Ινδία ή το Πακιστάν, και κατηγορούνται για σοβαρές παρενέργειες, ακόμα και θανάτους.

Οι ιατρικές ενώσεις της χώρας προειδοποιούν για τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τη δημόσια υγεία και ζητούν απαντήσεις, αν επισφαλή φαρμακευτικά σκευάσματα εισάγονται στην Ελλάδα ή χορηγούνται στα δημόσια νοσοκομεία και από ποιους ελέγχονται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα NEWSBOMB, πολύς λόγος γίνεται για τα γενόσημα στη χώρα μας, ειδικά μετά τη δέσμευση της κυβέρνησης στις απαιτήσεις της τρόικας, η κατανάλωσή τους να φτάσει το 60% μέχρι το τέλος του χρόνου.


Οι σοβαρές ανησυχίες που εγείρονται σε πολλές χώρες (ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία) και είναι απόλυτα δικαιολογημένες αφορούν σε γενόσημα που παρασκευάζονται σε τρίτες χώρες, όπως το Πακιστάν ή η Ινδία, υπό αμφίβολες πολλές φορές συνθήκες ασφαλείας και με χαμηλής ποιότητας, φτηνά υλικά.

Στην Ελλάδα, τα εισαγόμενα γενόσημα έχουν βρει έδαφος στα δημόσια νοσοκομεία, όπου ο ασθενής δεν έχει λόγο πάνω στο χορηγούμενο σκεύασμα, καθώς ξένες πολυεθνικές μειοδοτούν στους σχετικούς διαγωνισμούς στο πλαίσιο της περιστολής των δαπανών. Ήδη, κατά μέσο όρο πάνω από το 56% του όγκου των φαρμάκων που χορηγούνται στους νοσηλευόμενους στα τμήματα και τις κλινικές του ΕΣΥ είναι γενόσημα, τη στιγμή που ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες χάνουν τους αντίστοιχους διαγωνισμούς, για διαφορά ελάχιστων ευρώ.

Η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία δε, ανοίγει την πόρτα στην κυριαρχία των φθηνών, εισαγόμενων γενόσημων και στην εξωνοσοκομειακή αγορά. Όταν μοναδικό κριτήριο είναι η τιμή και όχι η ποιότητα του φαρμάκου, συνέπεια είναι η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.
Γενόσημα-απειλή με ονοματεπώνυμο

Αυτά είναι τα επικίνδυνα γενόσημα, που αποσύρθηκαν από τα ράφια φαρμακείων και νοσοκομείων, σύμφωνα με το δημοσίευμα της NEWSBOMB:
TEVA - Furosemide: Τον περασμένο Ιούνιο το διουρητικό γενόσημο της ισραηλινής εταιρείας αποσύρθηκε από τα γαλλικά ράφια και έγινε αντικείμενο έρευνας για πιθανή σχέση με τους θανάτους δύο ηλικιωμένων.
TEVA - Budeprion XL 300: Πριν από ένα χρόνο, ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακάλεσε τις παρτίδες του αντικαταθλιπτικού γενόσημου, επειδή προκαλούσε άγχος, πονοκεφάλους, αϋπνίες, ακόμα και τάσεις αυτοκτονίας.
RANBAXY- Atorvastatin: Το ινδικό γενόσημο κατά της χοληστερίνης αποσύρθηκε από την αμερικανική αγορά, όταν εντοπίστηκαν ίχνη γυαλιού στα χάπια των 10, 20 και 40 mg.
APOTEX - Alysena, FAMY CARE – Freya 28, Esme 28: Πρόκειται για αντισυλληπτικά χάπια-μαϊμού, τα οποία αποσύρθηκαν πριν από ένα μήνα στον Καναδά, μετά από καταγγελίες γυναικών για ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και σοβαρές αιμορραγίες.
Πακιστάν: Τοξικά γενόσημα έχουν κατηγορηθεί για τους θανάτους δεκάδων ανθρώπων. «Τοξικό» σιρόπι για το βήχα προκάλεσε μαζική δηλητηρίαση με αποτέλεσμα το θάνατο 13 ανθρώπων, τον Δεκέμβριο του 2012. Τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας τοξικών φαρμάκων για την καρδιά. Τα γενόσημα είχαν κατασκευαστεί στο Πακιστάν.

ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2015 ! Δραματικές οι εξελίξεις για το χρέος – Στριμωγμένη η κυβέρνηση, πανικός στο Μαξίμου


Είναι προφανές ότι η ελληνική πλευρά οδεύει σε μια συνεδρίαση του Eurogroup με την πλάτη στον τοίχο και το παιχνίδι απόλυτα ελεγχόμενο από τον Βόλφκανγκ Σόιμπλε με τον οποία νωρίτερα χτες η Αθήνα είχε ανταλλάξει απ ευθείας βολές.




Κι όμως, τον Σεπτέμβριο του 2015, 2.000.000 ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΙ, πήγαν και ξαναψήφισαν Τσίπρα και Καμμένο.
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ.
Τι φταίει ο λαός;;;

Καλλιόπη Σουφλή
 


tsipras7


Ο εφιάλτης  του καλοκαιριού 2015 αναβιώνει μετά την αιφνίδια σύγκρουση Αθήνας και μέρους των Θεσμών.



Αφορμή της ανάφλεξης ήταν η διαρροή “ανώνυμου Ευρωπαίου αξιωματούχου” σύμφωνα με την οποία η Αθήνα χάνει την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Την ίδια ώρα, ο Σόιμπλε με μια πρωτοφανή επίθεση,κατηγόρησε την Ελληνική ηγεσία ότι εκείνει φταίει που ρίχνει τα βάρη στους αδύναμους.


Οσον αφορά την διαρροή του Ευρωπαίου αξιωματούχου για ηνποσοτική χαλάρωση, η κυβερνητική απάντηση ήταν άμεση και ήρθε μέσω κυβερνητικών κύκλων που υποστήριζαν : “ Τέτοιες διαρροές από Ευρωπαίους αξιωματούχους -αν και δεν είναι στην πρόθεσή τους- μας βοηθάνε τα μάλα. Διότι μας βγάζουν από το δίλημμα, αν θα δεχθούμε ή θα απορρίψουμε εκ νέου τις προτεινόμενες λύσεις στο Eurogroup, που αποτελεί εξάλλου και μη θεσμικό όργανο, ώστε να πάμε στη Σύνοδο Κορυφής». 

Είναι προφανές ότι η ελληνική πλευρά οδεύει σε μια συνεδρίαση του Eurogroup με την πλάτη στον τοίχο και το παιχνίδι απόλυτα ελεγχόμενο από τον Βόλφκανγκ Σόιμπλε με τον οποία νωρίτερα χτες η Αθήνα είχε ανταλλάξει απ ευθείας βολές.


Την ώρα που η κυβέρνηση έχει θέσει ως κόκκινη γραμμή την ένταξη στη χρηματοδοτική ομπρέλα της ΕΚΤ δείχνοντας διάθεση να επιδείξει ευελιξία στο χρέος, η διαρροή του ευρωπαίου αξιωματούχου αποτέλεσε χτύπημα κάτω από τη ζώνη, καθώς θεωρείται ότι επιχειρεί να διαμορφώσει κλίμα ενόψει διαβουλεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη συνεδρίαση της 15ης Ιουνίου. 

Είναι πλέον προφανές ότι η Αθήνα βάζει “όλα τα λεφτά” σε μια πολιτική απόφαση στη σύνοδο κορυφής ελπίζοντας σε ουσιαστική στήριξη της Γαλλίας, καθώς στο Eurogroup υπάρχει το αξεπέραστο εμπόδιο… Σόιμπλε.


Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Να σταματήσει ο Σόιμπλε να μας ρίχνει την ευθύνη


«Καλύτερα να σταματήσει ο κ. Σόιμπλε να ρίχνει ευθύνες στην ελληνική πλευρά και να εργαστεί σε μια κατεύθυνση εποικοδομητικής λύσης», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων 104,9 Fm.


«Ο κ. Σόιμπλε κάνει τη δουλειά του, κάνει αυτό το οποίο νομίζει ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας του. Από κει και πέρα νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο και για τον ίδιο να σταματήσει να επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική πλευρά, ούτως ή άλλως έχει καταγραφεί ποιος φέρει την ευθύνη για τη μη ύπαρξη συμφωνίας στο προηγούμενο Eurogroup, και να δουλέψει και ο ίδιος προς την κατεύθυνση μιας εποικοδομητικής συζήτησης, ούτως ώστε να μπορέσουμε να βρούμε λύση» είπε ο κ. Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Σόιμπλε.


«Από τη δική μας πλευρά δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχτούμε οποιαδήποτε πρόταση δεν θα οδηγεί σε μια οριστική επίλυση των βασικών ζητημάτων του ελληνικού προγράμματος. 

Ποια είναι αυτά τα βασικά ζητήματα; 

Πρώτον, η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, το οποίο θα πρέπει να καταστεί βιώσιμο για όλες τις πλευρές και το δεύτερο, που σχετίζεται άμεσα με το πρώτο, οι όροι συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα» είπε ο κ. Τζανακόπουλος και συνέχισε:

 «Χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις, χρειαζόμαστε καθαρές αποφάσεις. Μετά από δύο χρόνια, όπου τρέχει το τρίτο πρόγραμμα στήριξης και δημοσιονομικής προσαρμογής. Και νομίζω ότι αυτό το κατανοούν όλοι, όπως φάνηκε μετά το Eurogroup της 22ας Μαΐου, όπου ο διεθνής Τύπος σχεδόν στο σύνολό του δεν επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα για τη μη εξεύρεση οριστικής λύσης. Από τη δική μας την πλευρά έχουμε υλοποιήσει και ψηφίσει τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες είχαμε συμφωνήσει και πλέον η ευθύνη βρίσκεται από την άλλη πλευρά. Όταν η μία πλευρά τηρεί τις συμφωνίες, πρέπει και η άλλη πλευρά να τηρήσει αυτές τις συμφωνίες».


Για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επισήμανε πως είναι σε διαρκή επαφή με τους ξένους ομολόγους του και πως οι πολιτικοί δίαυλοι είναι ανοιχτοί παράλληλα με την τεχνική διαπραγμάτευση.


Το ζήτημα της ρύθμισης του χρέους έχει εθνικό χαρακτήρα και η κυβέρνηση περιμένει από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να πουν τις απόψεις τους, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως θα διαψευστούν γι άλλη μια φορά οι προβλέψεις καταστροφής που φιλοξενούνται στα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης.



Πηγή

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΠΕΥΔΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ... ΓΙΑΤΙ;

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΠΕΥΔΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ"...  ΓΙΑΤΙ;

 mitsotakis7


 του Μανώλη Μάνου

Δεν προλαβε να πεθάνει ο Κ. Μητσοτάκης και ο δήμαρχος Καστοριάς των μηδέν έργων για να γλύψει πολιτικά μάλλον τον Κούλη, σπεύδει κανει πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο και  αποφασίζει  μιά κεντρική πλατεία του δήμου Καστοριάς να πάρει το ονομα του αποστάτη  τον οποίον δεν προλαβαν να ενταφιάσουν.

Προφανώς  ο δημαρχος Καστοριάς  ο Ανέστης Αγγελής ο οποίος γνωρίζει απο τώρα, δύο χρόνια πριν την λήξη της θητείας του οτι δεν πρόκειται ξανα να επανεκλεγεί -βρήκε μια πρώτης τάξεως  πολιτική ευκαιρία να  τον χρήσει υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ ο κούλης Μητσοτάκης ο υιός του εθνικού αποστατη.

Καζάκος: «Αυτό που κάνουν οι νέοι, που πάνε να δουλέψουν στο εξωτερικό είναι στην ουσία προδοσία»!


Καζάκος: «Αυτό που κάνουν οι νέοι, που πάνε να δουλέψουν στο εξωτερικό είναι στην ουσία προδοσία»!

Ο Κώστας Καζάκος μίλησε στην κάμερα του Happy Day και αποκάλυψε πως 12 χρόνια προσπαθούσε να παίξει στην Επίδαυρο και του αρνιούνταν...

Ο ηθοποιός ανέφερε: «Τα νέα παιδιά είναι καταπληκτικά, είναι πιο προχωρημένα, αλλά δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες που είχαν οι προηγούμενοι» και δεν δίστασε να πει: «Ο νέος πρέπει να παλέψει στον τόπο του... Αυτό που κάνουν οι νέοι που φεύγουν και πάνε να δουλέψουν στο εξωτερικό είναι στην ουσία προδοσία»!

Τους τρομάζει πλέον η… «ελευθερία του λόγου» στο διαδίκτυο


Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Τους τρομάζει πλέον η… «ελευθερία του λόγου» στο διαδίκτυο

Του Κώστα Γιαννιώτη


Το παιγνίδι άρχισε να χοντραίνει και φαίνεται πως θα τραβήξει σε μάκρος! Οι πρώτες μάχες άρχισαν, και όλα δείχνουν ότι... κάποιοι θα προσπαθήσουν να τις μετατρέψουν σε γενικευμένο πόλεμο. Η απόπειρα κατά του Παπαδήμου αποτέλεσε την χρυσή ευκαιρία για κάποιους. Καθαγιάζοντας τον Παπαδήμο, επιχειρούν να καθαγιάσουν την «πολιτική» παράδοσης της χώρας και να ευλογήσουν τα γένια τους!

Ευκαιρία να... εξορκίσουν και «το κακό», για το οποίο υπεύθυνοι δεν είναι άλλοι από τους αντιφρονούντες με την πολιτική τους. Υπαίτιοι δεν είναι η πολιτική της υποτέλειας και του δωσιλογισμού, αλλά οι... κακές μάγισσες του διαδικτύου! Για να το πετύχουν, δεν τους είναι αρκετή η βοήθεια των ποδηγετούμενων ΜΜΕ. Θέλουν δικό τους και το διαδίκτυο!

Το διαδίκτυο είναι όπλο! Όπλο ισχυρότατο, αν ξέρεις να το χρησιμοποιήσεις!

Και το σύστημα, χρόνια τώρα, αποδείχτηκε πολύ «διαβασμένο» στην αξιοποίηση αυτού του όπλου!

Την ώρα που η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν είχε -και ίσως ακόμα να μην έχει- καλή σχέση με το διαδίκτυο, την ίδια ώρα το σύστημα «πολυβολούσε» τους νέους χρήστες με ό,τι βοθρόλυμα διέθετε, ενώ ταυτόχρονα καναλιζάριζε τις επιλογές των νέων στο σκουπιδαριό, στην υποκουλτούρα, στην αποξένωση, στον ανταγωνισμό και σε καθετί που αποτελούσε ορισμό της απαξίας!

Καμάρωνε -το σύστημα- και διαφήμιζε τη δημοκρατία ΤΟΥ και την «ελευθερία του λόγου» που... πρυτάνευε στο διαδίκτυο και η οποία χουζούρευε, ξαπλωμένη στη «λιακάδα», όσο χρονικό διάστημα οι χρήστες ασχολούνταν με τσόντα, ρόδα, λουλουδάκια κάθε είδους και διαδικτυακό χουλιγκανισμό (ποδοσφαιρικό και μη)!

Κι ήρθαν χρόνια δίσεκτα και μαύρα, για τον τόπο μας!

Η εξαθλίωση της κοινωνίας άρχισε... «να παίρνει κεφάλι» και η χώρα να απογυμνώνεται από την περιουσία της –δημόσια και ιδιωτική. Οι «πολιτικοί» μας ονόμασαν... «ανθρωπιστική κρίση» ή σκέτα... «κρίση» την επιβολή κατοχής της χώρας μας από ξένες δυνάμεις!

Πάλευαν με νύχια (την απάτη, τον αποπροσανατολισμό και τη διαστρέβλωση) και με δόντια (την απόκρυψη, τη συκοφαντία και την εκτροφή του κοινωνικού αυτοματισμού) να θάψουν τα ερωτηματικά της κοινωνίας.

Όλα δούλευαν ρολόι, για το σύστημα και το υπηρετικό του «πολιτικό» προσωπικό!

Όμως... Το διαδικτυακό «κοινό» άρχισε μέρα με τη μέρα να αφυπνίζεται, αργά μεν και βασανιστικά, αλλά σταθερά. Η κριτική, εναντίον του πολιτικού συστήματος, στο σύνολό του, από μεγάλη μερίδα των χρηστών του διαδικτύου, άρχισε να φουντώνει και να εξαπλώνεται σαν την αγριάδα σε περιβόλι!

Στην αρχή, το «πολιτικό» κατεστημένο, φάνηκε αμήχανο και καλύφτηκε πίσω από την χοντροπετσιά του, κάνοντας την... πάπια, σε όσα κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο για το δωσιλογισμό του. Για... «το φόβο των Ιουδαίων» απέφευγε να επιτεθεί απροσχημάτιστα εναντίον του αναφαίρετου δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών, προσπαθώντας μάλιστα  να αναδείξει αυτόν το φόβο του σε... απόδειξη της «δημοκρατίας» ΤΟΥ!

Στην πραγματικότητα περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να εξαπολύσει την αντεπίθεσή του. Και η ευκαιρία τού δόθηκε με την επίθεση κατά του Παπαδήμου. Μια επίθεση πολύ βολική και... στην ώρα της!

Κι άρχισαν τα όργανα!

Με... εφαλτήριο την ανάρτηση του Γ. Φιλιππάκη, όλοι οι «δημοκράτες» της «δημοσιογραφίας» έδωσαν το σύνθημα (σαν να ήταν... προγαμματισμένοι) και ξεκίνησαν το πανηγύρι, διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους για την... «απαράδεκτη ανάρτηση», απαιτώντας «ξήλωμα» αναρτήσεων, μέχρι και κινητοποίηση της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και διώξεις!

(Μέσα στη μεγαλοθυμία τους απέφυγαν να ζητήσουν το άνοιγμα των «παρθενώνων» στα ξερονήσια).

Ακολούθησαν οι ταγοί της «πολιτικής» που εξέφρασαν τη βδελυγμία τους εναντίον... «παρόμοιων αναρτήσεων» (sic) και άρχισαν να ανταγωνίζονται ποιος θα πρωτοτυπήσει στις προτάσεις για την αντιμετώπιση της... «βαρβαρότητας» του διαδικτύου!

Δεν αρκέστηκαν όμως μόνο σ’ αυτό. Θέλησαν να... «χτίσουν» και για το μέλλον τους!

Θεώρησαν ότι έφτασε η ώρα να φράξουν τα στόματα που φώναζαν και φωνάζουν για την πατριδοκαπηλεία και το δωσιλογισμό! Να τους αφήσουν ήσυχους, να κάνουν τη δουλειά που τους ανατέθηκε και να... «σώσουν» τελειωτικά την πατρίδα!

Βρήκαν μάλιστα και τη νομική... φόρμουλα καθοδήγησης της δικαιοσύνης!

Όποιος μιλά για «προδότες», «γερμανοτσολιάδες», «ταγματασφαλίτες», «δωσίλογους», «Τσολάκογλου» κ.ά. να θεωρείται... ηθικός αυτουργός των τρομοκρατών!

Μπα! Τι λέτε!

Μέχρι σήμερα -και μέσα από... «ιστορικά» κείμενα που, βέβαια, έκοψαν, έραψαν κι έγραψαν στα μέτρα τους- καμάρωναν για τα «παλικάρια» που έσωσαν την «πατρίδα» από τον όλεθρο του κομμουνισμού!

Τώρα θεωρούν... ύβριν, το να τους αποκαλούν με αυτήν την προσωνυμία; Είναι ηθική αυτουργία σε έγκλημα;

Ο ουρανός του διαδικτύου άρχισε να γίνεται γκρίζος! Το θέμα δε σηκώνει εφησυχασμό και... χαβαλέ. Φαίνεται πως η μπόρα είναι προ των πυλών!

Και δεν είναι μπόρα που... θα περάσει -όπως έλεγαν κάποιοι για τα μνημόνια. Είναι μπόρα, που θα επιχειρήσουν να τη φέρουν, για... μακροχρόνια ενδημία στον τόπο μας! Όσο κι αν δεν το δείχνουν, βλέπουν καθαρά τα σημάδια και ο πανικός τους είναι ικανός να τους οδηγήσει σε... απονενοημένες ενέργειες!

Όμως, το ξανάγραψα! Φαίνεται, πως δε μετρούν σωστά το μπόι τους!

Η κοινωνία, μέρα με τη μέρα, περνά σε... άλλη φάση και το διαδίκτυο άρχισε να γίνεται μέσο έντονης ζύμωσης αυτής της τόσο πληγωμένης κοινωνίας!

Θα βρουν βράχο μπροστά τους! Και θα... στουκάρουν!

Πηγή: dromosanoixtos.gr




Κώστας Γιαννιώτης: Σχετικά με τον συντάκτη




Καστοριά: Το μυστήριο της δολοφονίας του ταξιτζή - απο τον αστυνομικό τον γιο του οδηγού του μητροπολίτη παραμένει μυστήριο - Δεν εχει δοθεί "απάντηση"ακόμη

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΡΑΞΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

Καστοριά: Μυστήριο η δολοφονία του ταξιτζή - Δεν πείθει τους αστυνομικούς η ομολογία του δολοφόνου

«ΚΙΝΗΤΡΟ ΜΟΥ Η ΛΗΣΤΕΙΑ» ΔΗΛΩΝΕ ΠΡΙΝ 3 ΜΗΝΕΣ  Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ - ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ 

Τότε δεν  είχει πείσει τους αστυνομικούς που είχαν αναλάβει την υπόθεση, η ομολογία του ειδικού φρουρού και γιού του οδηγού του Σεραφείμ μητροπολίτη Καστοριάς,  για τη δολοφονία του οδηγού ταξί την περασμένη Παρασκευή (10/03) στην Καστοριά. Αλλά δεν είχε πεισει ούτε τους συναδέλφους του οδηγούς ταξί ούτε την κοινη γνώμη  όλης της Ελλάδος η οπία εκδηλωνε την ανησυχία της .


Να θυμηθούμε ότι αρχικά, ο 30χρονος δολοφόνος  αστυνομικός , είχε  υποστηρίξει  κατά την ομολογία του ότι δολοφόνησε τον άτυχο οδηγό, λόγω προσωπικών διαφορών που είχαν οι δυό τους όμως αργότερα ανέφερε ότι αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και γι' αυτό επιχείρησε να ληστέψει τον 52χρονο.


Όμως τα λόγια του αλλά και το γεγονός ότι πάνω στο θύμα βρέθηκε το ποσό των 550 ευρώ και το κινητό του, δεν επείθαν  τους αστυνομικούς, οι οποίοι ψάχνουν να βρουν τους πραγματικούς λόγους που τον οδήγησαν στο φόνο. Πέρασαν σχεδόν τρει μήνες απο τότε ακόμη δεν εβγαλαν συμπέρασμα ; Η υπάρχει άνωθεν ιερή παρέμβαση;

Στην  κοινωνία της Καστοριάς συζητείται ακόμη το θέμα και δεν έχει ξεχαστεί όπως ισως πιστεύουν  ή ελπίζουν ; κάποιοι!

Η αστυνομία χρώστάει μια "απαντηση" οχι μόνο στην τοπική  κοινωνία της καστοριάς αλλά και όλης της Ελλάδος.



fyllokaiftero1.blogspot.com