21 Μαΐου 2017

Ο ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ


Ο ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ
Φανταστείτε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να μιλάει στη Μυτιλήνη κατά την επέτειο της απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό και να λέει πως δεν μπορούμε να φανταστούμε την Ελλάδα έξω από το οθωμανικό οικοδόμημα.

Κι όμως! Κάτι τέτοιο είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος στην Κέρκυρα, κατά την επέτειο της απελευθέρωσης των νησιών μας από τον βρετανικό ζυγό, μετά από εφτά αιώνες δυτικής κατοχής.

Επακριβώς, είπε:
"Όμως, εδώ στην Κέρκυρα, αποδεικνύεται, ότι έχουμε κάθε δικαίωμα, εμείς οι Έλληνες, να λέμε ναι, δεν μπορούμε να φανταστούμε την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα".
Πρόκειται για προδότη! Πρόκειται για δωσίλογο που κάποτε, αν αυτός ο λαός ανακτήσει την αξιοπρέπειά του, θα τον καλέσει να δώσει λόγο για τη ξετσιπωσιά με την οποία ασελγεί πάνω στο αίμα όσων έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση των νησιών μας από τους κατακτητές.
Γιώργος Αλεξάτος

Στοιχεία-σοκ: 1,2 εκατ συνταξιούχοι ζουν με λιγότερα από 500 ευρώ το μήνα [pdf]

Η ΕΚΘΕΣΗ «ΗΛΙΟΣ» ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Φωτογρφία: Nick Paleologos / SOOC
Φωτογρφία: Nick Paleologos / SOOC

Tην έκθεση του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» δημοσίευσε το υπ. Εργασίας δίνοντας στοιχεία για τις συντάξεις... Δεκεμβρίου.
Ως γνωστόν οι θεσμοί έχουν ζητήσει να δημοσιοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα στοιχεία, με την νέα μεθοδολογία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του «Ηλιος»:
  • Ηη μέση σύνταξη ανέρχεται στα 722 ευρώ/μήνα,
  • Κάτω από 500 ευρώ κύρια σύνταξη λαμβάνουν 1,2 εκατ. συνταξιούχοι.
  • Η μέση επικουρική ανέρχεται σε 170 ευρώ και στα 97 ευρώ/μήνα το μέσο μέρισμα των συνταξιούχων του Δημοσίου.
Η ανακοίνωση του υπουργείο Εργασίας:
Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δημοσιεύει τις εκθέσεις του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων "ΗΛΙΟΣ" για την αποτύπωση της δημοσιονομικής δαπάνης των χορηγούμενων συντάξεων για τους μήνες Δεκέμβριο 2016, Νοέμβριο 2016 και Οκτώβριο 2016.
Η δημοσίευση πραγματοποιείται μετά την αναγκαία αναμόρφωση της μεθοδολογίας των εκθέσεων για την ορθότερη αποτύπωση της δημοσιονομικής δαπάνη των συντάξεων, βάσει των διεθνών προτύπων.
Προκειμένου δε να υπάρχει και δυνατότητα συγκριτικών μεγεθών μεταξύ των αριθμών που αποτυπώνονται στις εκθέσεις, το Υπουργείο προχώρησε και στην επανέκδοση του μηνός Ιουλίου 2015 βάσει της αναμορφωμένης μεθοδολογίας, ώστε όλα τα δεδομένα να προσφέρονται σε ανάλυση με την ίδια μεθοδολογία.
Οι παρεμβάσεις αφορούν:
1. Στη βελτίωση της μεθοδολογίας, με τον εμπλουτισμό των στατιστικών μέτρων ελέγχου που χρησιμοποιούνται (χρήση και της διάμεσης τιμής).
2. Στην απεικόνιση των δεδομένων με τρόπο που να περιλαμβάνει το σύνολο της δημοσιονομικής δαπάνης για τις συντάξεις. Υπενθυμίζουμε ότι οι προηγούμενες απεικονίσεις των δημοσιονομικών δεδομένων στις Εκθέσεις του «ΗΛΙΟΣ» δεν περιελάμβαναν σε πολλούς πίνακες τις κρατήσεις υπέρ υγείας και ΑΚΑΓΕ, με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται η πραγματική συνταξιοδοτική δαπάνη.
3. Στο διαχωρισμό των μερισμάτων από τις επικουρικές συντάξεις και τη ξεχωριστή απεικόνιση τους.
4. Στη βελτίωση της απεικόνισης των δεδομένων με τη χρήση και μικρότερων εισοδηματικών κατηγοριών, ώστε να αποτυπώνεται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια η δημοσιονομική δαπάνη, ειδικά για τις χαμηλές κύριες και επικουρικές συντάξεις.
5. Στην αναλυτικότερη απεικόνιση και περιγραφή των πινάκων με μεγαλύτερη ανάλυση σε σχέση με το φύλο και την ηλικία, ώστε να μπορούν να γίνουν εμφανείς οι διαφοροποιήσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών αλλά και μεταξύ των διαφορετικών ηλικιακών κατηγοριών.
6. Στην ακριβέστερη περιγραφή των απεικονιζόμενων δεδομένων εντός των κειμένων, ώστε να είναι σαφές ότι δεν αφορούν το εισόδημα από τις συντάξεις αλλά την δημοσιονομική δαπάνη.
Με τις παραπάνω παρεμβάσεις επιτυγχάνεται η ορθότερη αποτύπωση των δεδομένων, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, και συνακόλουθα οι εκθέσεις γίνονται πιο φιλικές για τον χρήστη, διαθέσιμες πάντα στο www.idika.gr.

Δείτε την έκθεση «Ηλιος» σε μορφή PDF

Πηγή: iefimerida.gr

ΒΙΝΤΕΟ: Οι νενέκοι του ΣΥΡΙΖΑ αποκλείουν την ψήφιση τέταρτου μνημονίου. Πολλά γέλια

Ο «άριστος» της ΝΔ ήταν καρδιολόγος… μαΐμού- Η αποκάλυψη του Documento και οι αγκαλιές με Αυγενάκη- Μπακογιάννη (φωτο)

δρικος- αυγενακης
Είναι ένα από τα «χρυσά» στελέχη της ΝΔ με έντονη πολιτική δραστηριότητα ως Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Νεολαίας της και βλέψεις για την Περιφέρεια Αττικής, εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη, κουμπάρος του Βασίλη Κικίλια, υποψήφιος με τον Γιώργο Πατούλη στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου, γιος του πρώην δημάρχου Μάνδρας και άλλα πολλά. Τι δεν είναι; Καρδιολόγος, αν και ο ίδιος αυτό δηλώνει…
Ο «άριστος» της ΝΔ, Αρμόδιος Δρίκος, αποδείχτηκε… μαϊμού, καθώς ο έλεγχος έδειξε ότι είχε καταθέσει πλαστά έγγραφα για να αποδείξει ότι είναι καρδιολόγος, χωρίς όμως να έχει πάρει ποτέ την ειδικότητα.
Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, το μεγαλο-στέλεχος της ΝΔ προσελήφθη τον Ιανουάριο του 2017 στο Θριάσιο Νοσοκομείο, και όπως ορίζει ο νόμος, η διοίκηση του έπρεπε να κάνει έλεγχο γνησιότητας των τίτλων και των δικαιολογητικών του. Για να πάρει κανείς την ειδικότητα του καρδιολόγου θα πρέπει να έχει κάνει 2 χρόνια παθολογία και στη συνέχεια άλλα 4 καρδιολογία. Ο «άριστος» Αρμόδιος Δρίκος, προκειμένου να προσληφθεί στο Θριάσιο προσκόμισε βεβαίωση ότι είχε πάρει την ειδικότητα του παθολόγου από το νοσοκομείο Αττικόν. Στην επίσημη αλληλογραφία που είχαν όμως τα δύο νοσοκομεία και την οποία αποκαλύπτει η Documento, το Αττικόν «κάρφωσε» τον Δρίκο σημειώνοντας ότι τα έγγραφα του είναι πλαστά. Όταν ο γαλάζιος «άριστος» κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο Θριάσιο, αυτές δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές, με αποτέλεσμα η υπόθεση του να σταλεί στην Εισαγγελία.
Ανεξάρτητα όμως από την πλαστογραφία για να πάρει τη θέση, ο κ. Δρίκος ως κατά δήλωση καρδιολόγος εξέταζε καρδιοπαθείς. Το όνομα του με τη συγκεκριμένη ειδικότητα υπάρχει σε πλήθος καταχωρήσεων σε ιατρικούς καταλόγους αλλά και στο ίντερνετ και το αυτό ομολογεί και η τρισδιάστατη πινακίδα που έχει έξω από το ιατρείο του στην Ελευσίνα. Μάλιστα η εφημερίδα Documento επιχείρησε να κλείσει καρδιολογικό έλεγχο σε αυτό, με τον… γιατρό να της κλείνει ραντεβού.
Η γαλάζια πορεία του
Στέλεχος της ΟΝΝΕΔ στην Ιατρική, ο πολυπράγμων κ. Δρίκος έχτισε από νωρίς την γαλάζια πορεία του, ώστε να φτάσει να εμφανίζεται ως πιθανός υποψήφιος Περιφερειάρχη Αττικής με τη ΝΔ. Ο Αρμόδιος Δρίκος ήταν ανάμεσα στα ονόματα που διέρρευσε το επικοινωνιακό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τους ανθρώπους που θα αντιπροσωπεύσουν το κόμμα στην επόμενη εκλογική μάχη, δίνοντας έμφαση στην… αξιοκρατία και την αριστεία.
δρικος- μπακογιαννης
Το 2016 εμφανίζεται σε πολιτική εκδήλωση της ΝΔ στην Φιλαδέλφεια με τον Κώστα Μπακογιάννη, όπου μάλιστα ο «καρδιολόγος» έλεγε στον κόσμο ότι «ένιωσε το brain drain στο πετσί του, όταν το 2009 βρέθηκε στο δίλημμα να μείνει και να κάνει ειδικότητα εδώ η να πάει στο εξωτερικό», αλλά για… προσωπικούς λόγους έμεινε.

Οι υψηλές γαλάζιες επαφές του Αρμόδιου Δρίκου φαίνονται και στο Facebook, αφού εκεί έχει αναρτήσει φωτογραφίες όχι μόνο με τον Κώστα Μπακογιάννη, αλλά και με τον Λευτέρη Αυγενάκη και φυσικά τον Γιώργο Πατούλη. Φωτογραφίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και από την κουμπαριά του με τον Βασίλη Κικίλια, που αν και κάνει προεκλογική εκστρατεία τον Σεπτέμβρη του 2015, διακόπτει για να παντρέψει τον αγαπημένο φίλο του.
Ανάμεσα στις επαφές του Αρμόδιου Δρίκου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, κα άλλοι πολλοί…
Σε επικοινωνία του με την Documento, ο δικηγόρος του Αρμόδιου Δρίκου έκανε λόγο για «διοικητικά σφάλματα» των αρμόδιων τμημάτων του νοσοκομείου.
Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων…

Χαμομήλι: Αυτά είναι τα 18 οφέλη του στην υγείαΕσύ τα γνώριζες;


1. Ηρεμεί τα νεύρα και ανακουφίζει από έντονα συναισθηματικά προβλήματα.
2. Χρησιμοποιείται κατά της αϋπνίας (ενισχύοντας τον ύπνο), της ανησυχίας και της νευρικής έντασης. Αρκεί να πιείτε λίγο χαμομήλι 30 με 45 λεπτά πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι. Θα καταφέρει να διώξει τα άγχη σας, να σας χαλαρώσει με το απαλό του άρωμα και τελικά να σας οδηγήσει σε ένα βαθύ και ποιοτικό ύπνο, δρώντας χαλαρωτικά στο νευρικό σύστημα.
3. Είναι ηρεμιστικό σε καταστάσεις στρες, ημικρανίες, νευραλγίες και ζαλάδες. Το χαμομήλι είναι γνωστό για τις φυσικές αγχολυτικές του ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στη χαλάρωση των νεύρων, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί για την αγωγή της Γενικευμένης Αγχώδους Διαταραχής. Μπορείτε να ανακόψετε την αυξανόμενη πορεία ενός πονοκεφάλου ή μιας ημικρανίας, πίνοντας λίγο αφέψημα χαμομηλιού, το οποίο θα σας ανακουφίσει πριν ο πόνος γίνει χειρότερος.
4. Επουλώνει τις πληγές, τα εγκαύματα και καταπραΰνει τα εκζέματα.
5. Είναι αντιφλεγμονώδες (το οφείλει στα συστατικά χαμαζουλίνη και α-δισαβολόλη). Είναι ωφέλιμο απέναντι σε διάφορες φλεγμονές, συμπεριλαμβανομένων και των γαστρεντερικών μολύνσεων, φλεγμονών των ματιών ή του δέρματος, του εντέρου, των ελκών στο στόμα, της ουλίτιδας κ.ά. εφαρμόζοντας τοπικά αφέψημα χαμομηλιού, το οποίο έχουμε αφήσει να κρυώσει, προσφέρουμε λύση σε διάφορα δερματικά προβλήματα, από ακμή, μέχρι ερεθισμούς του δέρματος και μολύνσεις από μύκητες. Σύμφωνα με έρευνες, μάλιστα, η τοπική εφαρμογή χαμομηλιού σε έκζεμα μπορεί να έχει το 60% της αποτελεσματικότητας μιας κρέμας με 0,25% υδροκορτιζόνης. Ακόμη, οι κομπρέσες με αφέψημα χαμομηλιού μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικές.
6. Τονώνει το ανοσοποιητικό. Έχει αποδειχτεί ότι το χαμομήλι έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία με τη σειρά τους βελτιώνουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, απαλλάσσοντας μας από τα κρυώματα και τις ιώσεις που «κολλάμε» όταν το ανοσοποιητικό μας είναι πεσμένο. Ακόμη, όμως, κι αν αρρωστήσουμε με γρίπη ή συνάχι, η εισπνοή ατμού από το εκχύλισμα του χαμομηλιού μπορεί να καταπραΰνει το κρύωμά μας και να μειώσει την καταρροή.
7. Είναι αντισπασμωδικό (λόγω της παρουσίας φλαβονοειδών και δισαβολόλης).
8. Έχει αντισηπτική και αντι-ερεθιστική δράση.
9. Έχει αντιμολυσματικές ιδιότητες για το στομάχι και προστατευτική δράση ενάντια στα έλκη.
10. Διαθέτει αντιπυρετικές και αντιαλλεργικές ιδιότητες.
11. Είναι εμμηναγωγικό και ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου. Σε περιπτώσεις γυναικολογικών προβλημάτων, όπως κράμπες περιόδου, το χαμομήλι μπορεί να καταπραΰνει τον πόνο, ενώ ακόμη και σε περιπτώσεις κολπίτιδας, οι πλύσεις με χαμομήλι ανακουφίζουν την κατάσταση.
12. Ανακουφίζει τα παιδιά από τους πόνους της οδοντοφϋίας.
13. Είναι χρήσιμο για τη νευρική δυσπεψία, τους κολικούς, τον τυμπανισμό και τα αέρια. Το αφέψημα χαμομηλιού μπορεί να μας ανακουφίσει από το φούσκωμα και τα ενοχλητικά αέρια, όπως επίσης και να ανακουφίσει τα συμπτώματα του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου. Σε συνδυασμό, μάλιστα με τσάι δυόσμου, ενδέχεται να φέρει καλύτερα αποτελέσματα. Ακόμη, μειώνει τα επεισόδια των κολικών, όπως και τη διάρκεια της διάρροιας, ενώ βοηθά σημαντικά στη χαλάρωση του στομάχου.
14. Τα υπεργλυκαιμικά συμπτώματα και ο διαβήτης μπορούν να ελεγχθούν με την κατανάλωση χαμομηλιού, σύμφωνα με έρευνες, καθώς το χαμομήλι μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αυξάνει την αποθήκευση γλυκογόνου στο ήπαρ.
15. Είναι φυσικό παυσίπονο σε ρευματικούς πόνους και σε περιπτώσεις κυστίτιδας.
16. Αυξάνει την όρεξη, σε περιπτώσεις ανορεξίας.
17. Είναι ευεργετικό για υπερκινητικά και ανήσυχα παιδιά
18. Είναι χρήσιμο στην ουλίτιδα (και σε άφθες) και ως οφθαλμική πλύση (σε πόνους ματιών ή στο κριθαράκι). Βελτιώνει τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο στα μάτια: Αν αντιμετωπίζετε τέτοιου είδους προβλήματα στα μάτια, χρησιμοποιήστε φακελάκια με χαμομήλι, τα οποία έχετε εμβαπτίσει σε ζεστό νερό και τοποθετήστε τα σε κλειστά βλέφαρα (ή κάντε το ίδιο βουτώντας λίγο βαμβάκι στο αφέψημα χαμομηλιού). Οι μαύροι κύκλοι θα μειωθούν, ενώ η τανίνη του χαμομηλιού μπορεί να περιορίσει το πρήξιμο.
Ποιοι πρέπει να το αποφεύγουν
* Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων χαμομηλιού είναι γνωστό ότι προκαλεί πεπτικό ή το γαστρεντερικό ερεθισμό . Λαμβάνοντας περισσότερο από τη συνιστώμενη δοσολογία του Χαμομηλιού , η οποία περιορίζεται σε 3 έως 4 φορές την ημέρα, μπορεί να προκαλέσει διάρροια, έμετο και ναυτία. Μελέτη του Πανεπιστημίου του Maryland Medical Center δείχνει ότι τα παιδιά κάτω των 18 ετών δεν πρέπει καταναλώνουν περισσότερο από το ήμισυ της δόσης των ενηλίκων κάθε μέρα. Τα παιδιά από 5 ετών και κάτω δεν πρέπει να καταναλώνουν περισσότερο από μισό φλιτζάνι του τσαγιού την ημέρα. Το Χαμομήλι συσσωρεύεται στο σώμα, έτσι ώστε οι παρενέργειες μπορούν να εμφανιστούν, για μία μεγάλη δόση, μετά από αρκετές ημέρες.
* Οι έγκυες γυναίκες μπορούν να χρησιμοποιήσουν χαμομήλι για να ανακουφίσει την πρωινή αδιαθεσία, ναυτία και έμετο , αλλά αν καταναλώνονται σε μεγάλες μπορεί να είναι επιζήμιο για την εγκυμοσύνη.
* Επισημαίνεται ότι άτομα που είναι αλλεργικά στις μαργαρίτες και τα χρυσάνθεμα, μπορεί να είναι αλλεργικά και στο χαμομήλι και για το λόγο αυτό πρέπει να το αποφεύγουν. Έχουν περιγραφεί περιπτώσεις έντονων αλλεργικών αντιδράσεων σε άτομα που έπιναν ρόφημα από χαμομήλι.
* Επίσης το χαμομήλι μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση σιδήρου από το έντερο. Έτσι ασθενείς που πάσχουν από έλλειψη σιδήρου ή που παίρνουν σίδηρο πρέπει να ξέρουν για τη σχέση χαμομηλιού και απορρόφησης σιδήρου.
* Οι πάσχοντες από άσθμα.
* Οι πάσχοντες από έλλειψη σιδήρου. Μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση σιδήρου από το έντερο.
* Όσοι ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με αντικαταθλιπτικά, ηρεμιστικά, υπνωτικά, και άλλα συναφή σκευάσματα.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/

H δημοσιογράφος Λώρη Κέζα μετανάστευσε στον Καναδά και περιγράφει πόσο εύκολη είναι η ζωή εκεί

H δημοσιογράφος Λώρη Κέζα μετανάστευσε στον Καναδά και περιγράφει πόσο εύκολη είναι η ζωή εκεί

Στο Μόντρεαλ του Καναδά αποφάσισε να μεταναστεύσει η συγγραφέας και δημοσιογράφος Λώρη Κέζα με την οικογένειά της.

Σήμερα, η δημοσιογράφος έγραψε τα πρώτα της νέα στο facebook, αναδεικνύοντας τις χαοτικές διαφορές των δύο χωρών.
Η ευκολία με την οποία απέκτησε τον αριθμό κοινωνικής ασφάλειας, το ΑΦΜ και τη δήλωση εισοδήματος ή το ενοίκιο με ενσωματομένα τα έξοδα θέρμανσης, η Λώρη Κέζα μεταφέρει από 7,609 χιλιόμετρα μακριά όλες τις παθογένειες του ελληνικού συστήματος.

«7609 χιλιόμετρα μακριά, 19.5.17
Πρώτες μέρες και ασχολούμαι με τα εντελώς πρακτικά. Με μια απλή αίτηση έχω αριθμό κοινωνικής ασφάλειας, που μου επιτρέπει να εργαστώ και με ένα απλό τηλεφώνημα άνοιξε ο φάκελος για κάρτα νοσηλείας, για εμένα και τα παιδιά. Συγκριτικά να πω ότι πριν από 14 μήνες ζήτησα μια βεβαίωση ενσήμων από τον ασφαλιστικό μου φορέα, την οποία δεν έλαβα ποτέ. Αυτό το θεωρούμε μια κανονικότητα στην Ελλάδα, να μην μας εξυπηρετούν οι υπάλληλοι που πληρώνονται για να μας εξυπηρετούν. Ήθελα και μια βεβαίωση από το ΙΚΑ, αλλά οι ουρές σχηματίζονται από τα ξημερώματα. Έχω κάτι ένσημα ΙΚΑ σαν γραμματόσημα, σε καρτέλες, συλλεκτικής αξίας. Δεν είμαι βέβαιη ότι θα έχουν περαστεί κάπου ηλεκτρονικά, ώστε να αποδεικνύεται πόσα χρόνια δούλεψα και πού.
Ψάχνοντας για σπίτι στη Μονρεάλη, διαπιστώνω ότι τα περισσότερα συμπεριλαμβάνουν στο ενοίκιο τα έξοδα θέρμανσης. Και είναι ένα σταθερό ποσό, το οποίο μπορείς να υπολογίσεις στο μηνιαίο προϋπολογισμό. Δεν θα ξεπεράσω ποτέ το αίσθημα αδικίας, τη ναυτία που μου προκάλεσαν οι τελευταίοι λογαριασμοί ΔΕΗ, υψηλότεροι από το βασικό μισθό. Τι κάναμε σε αυτό το σπίτι πια; Πλενόμασταν με ζεστό νερό και βάζαμε ένα φαγάκι στο φούρνο.

Δεν θα ξεχάσω ούτε τη γειτόνισσα που έκλαψε βλέποντας τον λογαριασμό του ρεύματος. Και αυτό έγινε μια κανονικότητα στην Ελλάδα, να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην πληρωμή αγαθών. Είναι αγαθό η ενέργεια, δεν είναι μοκασίνι Prada, αλλά αυτό το ξέχασε η Αριστερά της Συμφοράς. Συνηθίσαμε να μας εξαπατούν, το δεχτήκαμε, από τότε που ο Βενιζέλος επινόησε το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, που με δόλιο τρόπο εισέπραξε μαζί με το ρεύμα. Πήραν τότε από κάθε σπιτικό έναν μισθό, τάχα μου για την αλληλεγγύη στους ανέργους. Αυτά τα χρήματα δεν αποδόθηκαν ποτέ σε ευπαθείς ομάδες, μπήκαν απλά στον κρατικό κουμπαρά. Δεν αποδόθηκαν ποτέ στον ΟΑΕΔ και κανείς δεν τιμωρήθηκε για την εθνική εξαπάτηση.

Καθώς είμαι Καναδή υπήκοος, δεν υπάρχει εδώ υπηρεσία νταντέματος, για όσους μεταναστεύουν, υπάρχουν δομές που τους κατευθύνουν σε κάθε βήμα. Ψάχνω λοιπόν μόνη μου τον τρόπο να αποκτήσω τον αντίστοιχο ΑΦΜ ώστε να γίνω και φορολογικός κάτοικος. Σημειολογικά να πω ότι η «δήλωση εισοδήματος» εδώ λέγεται «δήλωση επιστροφής φόρου». Είναι ανακουφιστικό και μόνο που το βλέπω διατυπωμένο έτσι. Δεν θα ξεπεράσω ποτέ το αίσθημα αδικίας κάθε φορά που άνοιγα τον φάκελο της εφορίας τα τελευταία χρόνια, ειδικά για τον εντελώς κερατιάτικο φόρο ακινήτων. Με πληρωμένο ήδη το φόρο μεταβίβασης, με ποσοστό επί των ενοικίων, αποδεχτήκαμε τον αλλοπρόσαλλο ΕΦΚΑ. Για να καλύψουμε την τρύπα που άφησαν οι λήσταρχοι δημόσιοι λειτουργοί και τα τσιράκια τους.

Δεν μπορώ να μην τα δω συνδυαστικά όλα αυτά, εννοώ συνδυαστικά με τη δουλειά μου. Ο Γιάννος Παπαντωνίου, που ελέγχεται τώρα ξανά, είχε τηλεφωνήσει στο διευθυντή της εφημερίδας ζητώντας τα ρέστα επειδή έγραψα ότι είναι «ξεχασιάρης», επειδή του είχε διαφύγει να δηλώσει στο πόθεν έσχες 1.200.000 ευρώ στην Ελβετία.

Ο Νίκος Καρατζάς, ιδιοκτήτης των βιβλιοπωλείων «Ιανός» προχωρά στη δικαστική δίωξή μου, επειδή έγραψα ότι καταδικάστηκε πρωτόδικα για συμμετοχή στο σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου.

Έπρεπε δηλαδή να συνεχίσω να πληρώνω τους παράλογους φόρους μου, χωρίς να αναφέρομαι στα πραγματολογικά δεδομένα της πολιτικής ζωής. Οι αρθρογράφοι δεν κάνουμε αποκαλύψεις.

Σχολιάζουμε τα γεγονότα. Αυτό έκανα, σχολίαζα δημοσιευμένα γεγονότα. Για να είμαι ήσυχη έπρεπε να σχολιάζω τα λαχούρια του Βαρουφάκη και σουτιέν της Περιστέρας. Δεν θα είμαι ήσυχη όμως: 7609 χιλιόμετρα μακριά, δεν είναι μακριά, είναι ένα κλικ.

Πηγή:newsone.gr

10 ενδείξεις ότι πιθανώς δεν πίνετε αρκετό νερό

10 ενδείξεις ότι πιθανώς δεν πίνετε αρκετό νερό


Πρέπει να πίνετε 6-8 ποτήρια νερό ή άλλα υγρά καθημερινά. Ίσως ακούγεται πολύ όμως χάνετε και πολλά υγρά καθημερινά. Ιδρώνετε. Κάνετε ντους. Ίσως να χάνετε υγρά και μέσω της αναπνοής σας καθώς αναπνέετε και μιλάτε.
Και όχι μόνο χάνετε πολύ νερό καθημερινά αλλά και ο οργανισμός σας βασίζεται σε αυτό για να λειτουργήσει φυσιολογικά. Επομένως, όταν δεν λαμβάνετε αρκετή ποσότητα, είναι  πιθανό να το αισθανθείτε αυτό σε διάφορα σημεία του οργανισμού σας και γενικότερα στη ζωή σας. Παρακάτω αναφέρουμε κάποια από τα συχνότερα συμπτώματα που αντιμετωπίζουν όσοι δεν πίνουν αρκετό νερό. Εάν εμφανίζετε κάποια από αυτά, αρχίστε να πίνετε περισσότερο.
  1. Το στόμα σας είναι ξηρό.
Ίσως αυτό να ακούγεται προφανές όμως, πολλές φορές, αγνοούμε αυτό το σύμπτωμα και συνεχίζουμε τη μέρα μας. Ή, κάποιες φορές, αντί για νερό πίνουμε αναψυκτικά ή αθλητικά ποτά. Όταν το στόμα ξηραίνεται, να πίνετε νερό αρχικά. Αυτό χρειάζεται ο οργανισμός σας.
  1. Η επιδερμίδα σας είναι ξηρή.
Μπορεί να μην το γνωρίζατε όμως, το δέρμα σας είναι το μεγαλύτερο όργανο. Επομένως, εάν δεν φροντίζετε το υπόλοιπο σώμα σας, για παράδειγμα όταν δεν πίνετε αρκετό νερό, αυτό θα έχει αντίκτυπο και στο δέρμα σας.
  1. Έχετε ξηρά μάτια.
Εντάξει, σίγουρα τώρα θα αρχίσατε να συνειδητοποιείτε πως, όταν δεν πίνετε αρκετό νερό, αυτό έχει αντίκτυπο και σε άλλα σημεία του σώματος, συμπεριλαμβανομένων και των ματιών σας. Θυμηθείτε την τελευταία φορά που είχατε χαγκόβερ. Ίσως, όταν ξυπνήσατε, όχι μόνο να διψούσατε ή να είχατε πονοκέφαλο, αλλά πιθανώς και τα μάτια σας να ήταν κόκκινα. Αυτό συμβαίνει επειδή το αλκοόλ σάς αφυδατώνει, όπως και όλους φυσικά!
  1. Τα ούρα σας είναι σκούρα.
Όταν πίνετε αρκετό νερό, τα ούρα σας πρέπει να είναι από ανοικτά κίτρινα μέχρι άχρωμα. Εάν είναι πιο σκούρα, ίσως αυτό να αποτελεί ένδειξη ότι δεν πίνετε αρκετό νερό.
  1. . Δυσκοιλιότητα.
Εάν έχετε δυσκοιλιότητα ή εάν τα κόπρανά σας είναι σκληρά, ενδέχεται να μην πίνετε αρκετό νερό. Εάν πίνετε νερό τακτικά, οι κινήσεις του εντέρου σας θα είναι φυσιολογικές και τα κόπρανά σας μαλακά.
  1. Έχετε πόνους στις αρθρώσεις.
Οι αρθρώσεις αποτελούνται από νερό κατά 80%. Επομένως, εάν δεν συμπεριλαμβάνετε αρκετή ποσότητα νερού στη διατροφή σας, ενδέχεται να αισθάνεστε πόνους στις αρθρώσεις.
  1. Έχετε πόνους πείνας.
Κάποιες φορές αυτοί οι πόνοι αποτελούν ένδειξη ότι ο οργανισμός σας χρειάζεται περισσότερο νερό. Αυτό το περίεργο φαινόμενο συμβαίνει επειδή ο οργανισμός σας λαμβάνει λανθασμένα σήματα ότι δεν έχετε λάβει αρκετό νερό και έτσι πιστεύετε ότι πρέπει να φάτε όταν στ’ αλήθεια χρειάζεται να ενυδατωθείτε. Επομένως, την επόμενη φορά που θα έχετε πόνους πείνας, πιείτε νερό από ψηλό ποτήρι πρώτα και δείτε πώς θα νιώθετε.
  1. Παραμένετε άρρωστοι περισσότερο.
Εάν συνειδητοποιείτε πως, όταν αρρωσταίνετε, η ασθένεια διαρκεί περισσότερο από το συνηθισμένο, ίσως αυτό να συμβαίνει επειδή δεν είστε κατάλληλα ενυδατωμένοι. Όλο το νερό που πίνετε βοηθάει στην αποβολή των τοξινών και άλλων άχρηστων στοιχείων. Γι’ αυτό και οι γιατροί σας συμβουλεύουν να πίνετε πολλά υγρά όταν είστε άρρωστοι. Επομένως, ακούτε τους και πίνετε πολλά υγρά. Επίσης, το νερό δρα και προληπτικά στην εμφάνιση ασθένειας.
  1. Ζάλη.
Η ζάλη μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Η αφυδάτωση είναι ένας από αυτούς. Εάν διψάτε και συνειδητοποιείτε ότι ζαλίζεστε, ίσως αυτό να συμβαίνει επειδή δεν πίνετε αρκετό νερό. Εάν αισθάνεστε ζάλη έπειτα από σωματική άσκηση ή έκθεση στον ήλιο, δοκιμάστε να πιείτε νερό.
  1. Κόπωση.
Εάν αισθάνεστε γενικευμένη κόπωση, ίσως αυτό συμβαίνει επειδή ο οργανισμός δεν έχει λάβει αρκετή ποσότητα νερού για να τα βγάλει πέρα. Η κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού μπορεί να παρεμποδίσει το αίσθημα της κόπωσης.
Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε ότι η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει και πιο σοβαρά συμπτώματα όπως:
– υπερβολική δίψα
– λιγότερο συχνή ούρηση
– σκουρόχρωμα ούρα
– κόπωση
– ζάλη
– σύγχυση
Εάν παρουσιάζετε κάποια από αυτά, θα ήταν καλό να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή καθώς είναι πιθανό να χρειάζεται να υποβληθείτε σε έγχυση υγρών για να επανέλθει ο οργανισμός σας.
Επιμέλεια κειμένου- Σωτηριάδου Χριστίνα
NEWSITAMEA.GR