17 Μαΐου 2017

Νέα συλλαλητήρια για τα μέτρα: «Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω», θα φωνάξουν οι φορείς

ΑΠΟ ΤΙΣ 18:30 ΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ


Νέα συλλαλητήρια για τα μέτρα: «Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω», θα φωνάξουν οι φορείς

Συνεχίζονται και σήμερα Πέμπτη 18 Μαΐου, οι απεργιακές κινητοποιήσεις και οι διαμαρτυρίες ενάντια στα νέα μέτρα.

Τα συνδικάτα απευθύνουν και σήμερα, και σε συνέχεια των συλλαλητηρίων που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, κάλεσμα για τις 18:30 στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, τη στιγμή δηλαδή που θα είναι σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

«Η μαζική και ενωτική συμμετοχΑπέχουν δικηγόροι και συμβολαιογράφοιή των εργαζομένων στην 24ωρη γενική απεργία, αλλά και σε όλα τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια θα είναι η δυναμική αντίδρασή μας στη συνέχιση των βάρβαρων και αδιέξοδων πολιτικών που υλοποιεί και αυτή η κυβέρνηση. Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας μαζί με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία θα συνεχίσει τον αγώνα ώστε να μπει οριστικό τέλος στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές», αναφέρει στο κάλεσμά της η ΓΣΕΕ.
Από την πλευρά της η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο του σημερινού συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος, διοργανώνει συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».
Συμμετέχουν τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες:
  • Κίτρινα ποδήλατα
  • Γεράσιμος Ανδρεάτος
  • Βασίλης Λέκκας
  • Μάνια Παπαδημητρίου
  • Ζωή Παπαδοπούλου
  • Νατάσα Παπαδοπούλου - Τζαβέλλα
Αντίστοιχα το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 19:00 στην Ομόνοια. «Στηρίζουμε τη νέα αγωνιστική-παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 10 πμ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενάντια στο νέο σφαγιασμό των συντάξεων, τη νέα φοροληστεία, τον αυτόματο 'κόφτη' σε ό,τι πενιχρό έχει απομείνει. Στηρίζουμε επίσης την πανελλαδική κινητοποίηση συμβασιούχων εργαζόμενων που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο

Εσωτερικών, στη μία το μεσημέρι με αίτημα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, να μην υπάρξει καμία απόλυση, να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου. Τέλος, στηρίζουμε την απεργία που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα οικοδόμων σε εργοτάξια για 2η συνεχόμενη μέρα καθώς επίσης και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ που καλούν σε μαζική συμμετοχή και στη νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, έως την Παρασκευή 19 Μάη», αναφέρει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του.

«Όχι στην καταστροφή του ελεύθερου επαγγελματία. Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω», είναι το σύνθημα του ΤΕΕ που σήμερα πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, ενόψει των κινητοποιήσεων και της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, τόνισε: «Με τις εισφορές που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο, οι οποίες αυξάνονται έως 61%, ένα είναι το μήνυμα που στέλνουν στους ελεύθερους επαγγελματίες: “θέλουμε να σας κλείσουμε”. Φαίνεται ότι ζήλεψαν τη δόξα του Λάμπρου Κωνσταντάρα στην ταινία «υπάρχει και φιλότιμο» και μας λένε “θα σας εξαφανίσωμεν”. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Αυτοί μπορεί να μην έχουν φιλότιμο, έχουμε όμως εμείς: φιλότιμο για τη δουλειά μας, για την επιστήμη μας, για τη χώρα μας. Συγκεντρωνόμαστε την Πέμπτη στο Σύνταγμα για να τους δείξουμε ότι ο λαός δεν συμφωνεί με τα μέτρα που ψηφίζονται. Είναι ντροπή να λένε ότι ψηφίζουν αυτά μέτρα γιατί ο λαός δεν διαμαρτύρεται, την ώρα που χιλιάδες επαγγελματίες αγωνιούν για το μέλλον τους, χιλιάδες συμπολίτες μας είναι σε απόγνωση, χιλιάδες οικογένειες υποφέρουν. Θα μας βρουν μπροστά τους και στους δρόμους και στα δικαστήρια».

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑσυνεχίζουν και τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στο νομοσχέδιο και έτσι τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ στην Αθήνα θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Την ίδια στιγμή τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και την Παρασκευή καθώς η ΠΝΟ κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις της προκήρυξε νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στα νέα μνημονιακά μέτρα έως και την Παρασκευή. Η ομοσπονδία θα αποφασίσει σήμερα αν θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της

Απέχουν δικηγόροι και συμβολαιογράφοι
Τέλος, οι δικηγόροι απέχουν και σήμερα από τα καθήκοντά τους, ενώ οι συμβολαιογράφοι απέχουν έως και την Παρασκευή.

Πηγή: | iefimerida.gr

Βαρύς «λογαριασμός» 6,5 δισ. ευρώ για εκατομμύρια συνταξιούχους και ασφαλισμένους

 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΩΡΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΕΩΣ ΤΟ 2021

07:58
18/05/2017
Translate this page: EN FR DE ES RU AR

Βαρύς ο «λογαριασμός» για εκατομμύρια συνταξιούχους και ασφαλισμένους καθώς καλούνται να πληρώσουν σωρευτικά, από το 2015 και την ψήφιση του 3ου μνημονίου έως το 2021,  6,5 δισ. ευρώ!

Όπως αναφέρει, μάλιστα, σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, σωρευτικά, οι «παλαιές» επιβαρύνσεις που προκύπτουν από τις αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με αντικίνητρα στην πρόωρη συνταξιοδότηση, τις μειώσεις των παλαιών και νέων συντάξεων καθώς και τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, αλλά και τις αυξήσεις εισφορών σε κύριες (υγείας) και επικουρικές (ασφάλισης και υγείας) συντάξεις, σωρευτικά, έως το 2021, εκτιμώνται σε 3,7 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για ποσά που έρχονται να προστεθούν στις νέες παρεμβάσεις, ανεβάζοντας τη σωρευτική «δημοσιονομική εξοικονόμηση» σε 6,5 δισ. ευρώ.

Μόνο από το νέο πακέτο εκτιμάται ότι επιβαρύνονται τουλάχιστον 2,75 εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες και συνταξιούχοι, που είτε θα δουν τις εισφορές τους να αυξάνονται από το 2018, είτε τις συντάξεις τους να μειώνονται από το 2019.

Αναλυτικά, από τις παλαιές και νέες μειώσεις συντάξεων, τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνουν οι μειώσεις των προσωπικών διαφορών στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, εντός του 2019, συνολικής εξοικονόμησης 2,49 δισ. ευρώ. Σωρευτικά, το 2021 οι περικοπές ανέρχονται σε 2,866 δισ. ευρώ.

Στην αμέσως επόμενη θέση έρχεται η περικοπή των συντάξεων χηρείας και των οικογενειακών επιδομάτων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπως προβλέπεται στον νόμο Κατρούγκαλου που ψηφίστηκε τον Μάιο του 2016, καθώς η σωρευτική εξοικονόμηση έως το 2021 εκτιμάται σε 1,056 δισ. ευρώ.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ. Ηδη, η δαπάνη για το επίδομα που θα μειώνεται έως το 2019, ώστε να καταργηθεί το 2020 εξοικονομώντας 910 εκατ. ευρώ, έχει μειωθεί κατά 590 εκατ. ευρώ.

Στη μακρά λίστα των περικοπών περιλαμβάνονται οι μειώσεις όλων των νέων συντάξεων, καθώς άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού, ώστε πλέον οι συντάξεις να είναι άθροισμα της βασικής και της ανταποδοτικής, όπως επίσης και η επιβολή νέου ανώτατου πλαφόν, το «πάγωμα» των συντάξεων και οι μειώσεις των μερισμάτων και των εφάπαξ.


Ας ξεσηκωθούμε - Δεν είναι μνημόνιο. Είναι κατοχικό διάταγμα κατάλυσης του Συντάγματος, διάλυσης της Βουλής και παράδοσης της χώρας

Ας ξεσηκωθούμε - Δεν είναι μνημόνιο. Είναι κατοχικό διάταγμα κατάλυσης του Συντάγματος, διάλυσης της Βουλής και παράδοσης της χώρας





Έχει σημασία λοιπόν να κατανοήσουμε, ότι αυτή η κυβέρνηση, μέσα από μια ύπουλη διαχείριση υποτιθέμενων οικονομικών μεγεθών, και στη βάση της απαίτησης των δανειστών να θεσμοθετηθεί...προκαταβολικά ένας μηχανισμός εξισορρόπησης – διόρθωσης τυχόν αποκλίσεων από τους συμφωνημένους στόχους, αυτό που στην ουσία κάνει είναι να εκχωρεί αυτόματες αποφασιστικές αρμοδιότητες σε εξωθεσμικά και εξωελληνικά κέντρα, τα οποία θα μπορούν τη δεδομένη στιγμή ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ για λογαριασμό της Ελληνικής πολιτείας, χωρίς καν να χρειάζεται η σύγκλιση της Ελληνικής Βουλής.

 Έχουμε τέλος συνειδητοποιήσει ότι αυτό που συντελείται αυτή τη στιγμή, δεν αγγίζει τα όρια, αλλά ταυτίζεται με τον ορισμό της Εσχάτης προδοσίας???


Ιδιαίτερα σημαντικό και αποκαλυπτικό κείμενο, με σημαντικότατες επισημάνσεις αφύπνισης.

Μόνη δική μου επισήμανση, το γεγονός πως ο αρθρογράφος, ανήκει στο κόμμα του Καζάκη.



Καλλιόπη Σουφλή
Δημοσιογράφος

 


Αυτό που έρχεται δεν είναι τέταρτο μνημόνιο. Είναι ένα κατοχικό διάταγμα με βάση το οποίο, καταλύεται το Σύνταγμα, καταργείται η Βουλή, και το σύνολο των θεσμών της χώρας περνά άμεσα και απροκάλυπτα, και απευθείας στην κατοχική διοίκηση...

του Κ. Κυριακόπουλου

Διότι η ουσία αυτού που έρχεται, δε βρίσκεται στο ύψος των μέτρων που θα συμπεριλαμβάνει. Βρίσκεται στη θεσμοθέτηση ενός πρωτοφανούς δικαιώματος που εκχωρείται στην κατοχική διοίκηση με βάση το οποίο νομιμοποιείται…

-Πρώτον: Το δικαίωμά της να καθιστά όποτε γουστάρει το Ελληνικό Σύνταγμα κουρελόχαρτο για να τυλίγει σουβλάκια. Και
-Δεύτερον: Το δικαίωμά της να καταλύει στην πράξη αυτοδίκαια και όποτε το θελήσει, ΚΑΙ την Ελληνική Βουλή, ΚΑΙ το υπουργικό συμβούλιο, επιβάλλοντας συγκεκριμένη δέσμη μέτρων -ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΩΝ- από την όποια μελλοντική κυβέρνηση της χώρας.
Έχουμε δηλαδή εδώ τη θεσμοθέτηση ενός καινούριου κατοχικού κεκτημένου, που δημιουργεί ένα τετελεσμένο απαράδεκτο, πρωτοφανές για ολόκληρο τον πλανήτη, και το οποίο στο συνδυασμό του με το κατοχικό ΤΑΙΠΕΔ (το οποίο δεν κατάργησε ο ΣΥΡΙΖΑ) μεταβιβάζει κυριαρχία και επικράτεια στα χέρια της κατοχής.

Έχει σημασία λοιπόν να κατανοήσουμε, ότι αυτή η κυβέρνηση, μέσα από μια ύπουλη διαχείριση υποτιθέμενων οικονομικών μεγεθών, και στη βάση της απαίτησης των δανειστών να θεσμοθετηθεί...προκαταβολικά ένας μηχανισμός εξισορρόπησης – διόρθωσης τυχόν αποκλίσεων από τους συμφωνημένους στόχους, αυτό που στην ουσία κάνει είναι να εκχωρεί αυτόματες αποφασιστικές αρμοδιότητες σε εξωθεσμικά και εξωελληνικά κέντρα, τα οποία θα μπορούν τη δεδομένη στιγμή ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ για λογαριασμό της Ελληνικής πολιτείας, χωρίς καν να χρειάζεται η σύγκλιση της Ελληνικής Βουλής.

Έχουμε συνειδητοποιήσει κύριοι που πάει το πράγμα;;;

Έχουμε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς υπογράφει αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός της χώρας;;;

Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η συνενοχή της αντιπολίτευσης είναι απόλυτη, από τη στιγμή που αρκείται στο να κρίνει τα μέτρα και όχι την ουσία ενός κατοχικού συμφώνου που καταλύει τα πάντα και παραδίδει τη χώρα στους δανειστές;;;

Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα ολόκληρη θα έπρεπε να είναι στους δρόμους, και οι συνένοχοι δημοσιογράφοι υποτίθεται ότι απεργούν;;;

Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι οι δικαστές σιωπούν;;;

Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αυτή η τρισάθλια πανεπιστημιακή - ακαδημαϊκή κοινότητα σιωπά και δεν κάνει κάτι για να αφυπνίσει τον κόσμο;;;

Έχουμε συνειδητοποιήσει την επικίνδυνη συνενοχή της Εκκλησίας σ αυτή την εθνική προδοσία;;;

Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αν αυτό το τσίρκο που παριστάνει την κυβέρνηση, δεν ανατραπεί σήμερα, αύριο η χώρα δε θα είναι στα χέρια μας;;;

Έχουμε τέλος συνειδητοποιήσει ότι αυτό που συντελείται αυτή τη στιγμή, δεν αγγίζει τα όρια, αλλά ταυτίζεται με τον ορισμό της Εσχάτης προδοσίας???


*Ο Κυριάκος Κυριακόπουλος είναι μέλος της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού του Ε.ΠΑ.Μ.
 

Πηγή

Το Ειρηνοδικείο Φλώρινας μηδένισε τις δόσεις δανειοληπτών και εξαίρεσε την κατοικία τους

Το Ειρηνοδικείο Φλώρινας μηδένισε τις δόσεις δανειοληπτών και εξαίρεσε την κατοικία τους από πλειστηριασμό

Mε μια απόφαση-σταθμό, το Ειρηνοδικείο Φλώρινας μηδένισε τις δόσεις ενός ζευγαριού δανειοληπτών, εξαίρεσε από τον πλειστηριασμό όχι μόνο την κύρια κατοικία τους αλλά και τα δύο αυτοκίνητα της οικογένειας.

Το ζευγάρι, με δύο παιδιά, είναι εργαζόμενοι σε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα και είχε οφειλές σε τρία τραπεζικά ιδρύματα, από στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια αλλά και πιστωτικές κάρτες ύψους 107.000 ευρώ. Τα εισοδήματα της οικογένειας ανέρχονταν σε 1100 ευρώ μηνιαίως, ενώ το δικαστήριο αναγνώρισε ως δαπάνες διαβίωσης για την τετραμελή οικογένεια τα 1.530 ευρώ. Την ίδια χρονική στιγμή, έκρινε ότι οι οφειλέτες με αυτά τα έσοδα και τις υποχρεώσεις προς τις τράπεζες θα αδυνατούν να έχουν μια φυσιολογική ζωή, όπου θα καλύπτονται οι βασικές βιοτικές ανάγκες των ιδίων, αλλά και των τέκνων τους.

Έτσι με την 12/2017 απόφασή του, το δικαστήριο οριστικοποίησε προηγούμενη απόφασή του και καθόρισε μηδενικές καταβολές προς τις τράπεζες, για χρονικό διάστημα πέντε ετών συνολικά και ταυτόχρονα εξαίρεσε από τον πλειστηριασμό την κύρια κατοικία, που αποτελεί το μοναδικό ακίνητο της οικογένειας.
 
Για τους ίδιους δανειολήπτες είχε προηγηθεί η απόφαση 19/2015 του Ειρηνοδικείου Φλώρινας, όπου αποφασίστηκε προσωρινά η μηδενική καταβολή χρημάτων των οφειλετών προς τα πιστωτικά ιδρύματα έως της πλήρους διερεύνησης της οικονομικής τους δυνατότητας. Στο σκεπτικό της απόφασης, το δικαστήριο αναγνώρισε ότι «πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας είναι να σέβεται και να προστατεύει την αξία του ανθρώπου, τη διατήρηση εκείνων των συνθηκών διαβιώσεως του πολίτη που θα του επιτρέπουν να ζει με αξιοπρέπεια, και αποφάνθηκε ότι εάν το δικαστήριο στερήσει στον αιτούντα αυτήν την δυνατότητα, τότε θα προκρίνει έναντι της αξίας του ανθρώπου, την ικανοποίηση περιουσιακών δικαιωμάτων».

Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ η δικηγόρος των δανειοληπτών Ουρανία Τζιαμπίρη «η απόφαση είναι σημαντική γεμίζει αισιοδοξία την μέση ελληνική οικογένεια αφού το δικαστήριο για πρώτη φορά λαμβάνει υπ’όψιν του τις συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης της ελληνικής οικογένειας, τις αναγνωρίζει ως ύψιστα αγαθά και ότι προέχουν έναντι οποιασδήποτε άλλης οφειλής».

Επίσης, με απόφαση του το Ειρηνοδικείο Φλώρινας εξαίρεσε από τον πλειστηριασμό ακόμη και τα δύο αυτοκίνητα της οικογένειας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα αυτοκτονία: τώρα : Πάτρα: Κρεμάστηκε 23χρονη στο σπίτι της στα Μποζαΐτικα



Τέλος στη ζωή της έβαλε το απόγευμα της Τετάρτης, μια 23χρονη κοπέλα, στα Μποζαΐτικα της Πάτρας. Η κοπέλα, σύμφωνα με τις  πρώτες πληροφορίες, κρεμάστηκε με καλώδιο.

Την κοπέλα βρήκαν νεκρή οι οικείοι της, στο σπίτι τους στην οδό Πανεπιστημίου, περίπου στις 16.30.

Επί τόπου βρίσκεται δύναμη της Αστυνομίας καθώς και ο ιατροδικαστής.
ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγο στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας καθώς, όπως πληροφορείται το thebest.gr, υπήρξε σήμα για περιστατικό σε σπίτι στα Μποζαίτικα της Πάτρας. Οι πρώτες πληροφορίες ότι υπάρχει νεκρός.

Νεώτερα σε λίγο

πηγη :    patratora.gr

Νέα Βόμβα από την Επιστημονική Επιτροπή Βουλής: Δεν υπάρχουν αντίμετρα…



  
Ακόμα και εάν επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος για πλεόνασμα 3,5% το 2018 και 2019, τα συγκεκριμένα αντίμετρα δεν θα ενεργοποιηθούν αυτόματα!
 

Ειδικότερα, οι συντάκτες της έκθεσης εξηγούν ότι το Σύνταγμα απαγορεύει στην Βουλή να δίνει εξουσιοδότηση στον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών να αναπροσαρμόζει τους φορολογικούς συντελεστές ανάλογα με την πορεία των εσόδων και την προοπτική επίτευξης δημοσιονομικών στόχων.

Τα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ της Μαφιόζικης συγκυβέρνησης, υποτίθεται ότι πρέπει να διαβάσουν τις 1.000 περίπου σελίδες στα ΑΓΓΛΙΚΑ (πόσοι τρομάρα τους γνωρίζουν αγγλικά και μάλιστα με οικονομική ορολογία).


ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ, ΚΑΙ ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.


ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΡΕΙ ΠΟΙΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ;;;;

ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΑΣ... ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ!


Καλλιόπη Σουφλή


tsakalotos-tsipras-1000-2-715x400
 

«Κενό γράμμα» αποτελεί η ψήφιση των λεγόμενων αντίμετρων για την μείωση των φορολογικών συντελεστών φυσικών προσώπων, επιχειρήσεων και ΕΝΦΙΑ καθώς σύμφωνα με την έκθεση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής, έτσι όπως κατατέθηκαν οι επίμαχες διατάξεις προσκρούουν στο σύνταγμα και δεν θα εφαρμοστούν.


Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και εάν επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος για πλεόνασμα 3,5% το 2018 και 2019, τα συγκεκριμένα αντίμετρα δεν θα ενεργοποιηθούν αυτόματα!


Ειδικότερα, οι συντάκτες της έκθεσης εξηγούν ότι το Σύνταγμα απαγορεύει στην Βουλή να δίνει εξουσιοδότηση στον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών να αναπροσαρμόζει τους φορολογικούς συντελεστές ανάλογα με την πορεία των εσόδων και την προοπτική επίτευξης δημοσιονομικών στόχων.

Οι παρατηρήσεις της επιστημονικής επιτροπής αφορούν το άρθρο 15 που περιγράφει τον χρόνο εφαρμογής των επώδυνων δημοσιονομικών μέτρων και τους όρους ενεργοποίησης των αντίμετρων.

«Ως προς το σκέλος της «αναπροσαρμογής στον επιτρεπόμενο βαθμό» των φορολογικών ρυθμίσεων των άρθρων 11 έως 14 του νομοσχεδίου διά αποφάσεως του Υπουργού Οικονομικών, η προτεινόμενη ρύθμιση δεν παρίσταται σύμφωνη προς το άρθρο 78 παρ. 4 του Συντάγματος» αναφέρει το επίμαχο απόσπασμα και συνεχίζει «Για τον λόγο αυτό, σκόπιμο είναι, σε περίπτωση διαπίστωσης απόκλισης από τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους, η αναγκαία αναπροσαρμογή των φορολογικών ρυθμίσεων των άρθρων 11 έως 14 του νομοσχεδίου να γίνει με νομοθετική ρύθμιση, εντός του οριζόμενου από το άρθρο 78 παρ. 2 του Συντάγματος χρονικού πλαισίου».
 

Η δεύτερη παράγραφος του άρθρου 78 του Συντάγματος προβλέπει πως «Φόρος ή άλλο οποιοδήποτε οικονομικό βάρος δεν μπορεί να επιβληθεί με νόμο αναδρομικής ισχύος που εκτείνεται πέρα από το οικονομικό έτος το προηγούμενο εκείνου κατά το οποίο επιβλήθηκε»
 


Δείτε εδώ όλη την έκθεση


Τα δίνουν όλα! Ομαδικές απολύσεις χωρίς κυρώσεις


Την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων που φέρνει το τέταρτο μνημόνιο επιβεβαιώνει η έκθεση της επιστημονικής επιτροπής παρά την προσπάθεια της υπουργού Εργασίας Εύης Αχτσιόγλου να πείσει ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά κεκτημένα.


Σαν να μην έφτανε αυτό, οι συντάκτες της έκθεσης υποστηρίζουν ότι ακόμα και το «κοινωνικό πλάνο» που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο – το σχέδιο δηλαδή των εργοδοτών για την άμβλυνση των επιπτώσεων της ομαδικής απόλυσης – είναι «κενό γράμμα» καθώς δεν είναι υποχρεωτικό και δεν επιβάλλονται κυρώσεις στους εργοδότες που δεν το υιοθετήσουν.


Ειδικότερα, για το άρθρο 17 που αφορά τις απολύσεις αναφέρεται
 

«Με την υπό ψήφιση διάταξη µεταβάλλεται η διαδικασία των οµαδικών απολύσεων και η φυσιογνωµία της παρέµβασης της Διοίκησης κατόπιν και της ανωτέρω απόφασης του Δ.Ε.Ε. Αντίγραφα των εγγράφων, συµφώνως προς την παράγραφο 2 της υπό ψήφιση διάταξης, δεν θα υποβάλλονται πλέον στο Νοµάρχη και τον Επιθεωρητή Εργασίας, αλλά στο Ανώτατο Συµβούλιο Εργασίας. 


Επίσης, συµφώνως προς την παράγραφο 3 της υπό ψήφιση διάταξης, καταργείται η αρµοδιότητα, κατά περίπτωση, του Νοµάρχη ή του Υπουργού Εργασίας να µην εγκρίνουν τις οµαδικές απολύσεις, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συµφωνία κατά τη διάρκεια των διαπραγµατεύσεων. 


Σε περίπτωση πλέον που θα προκύπτει τέτοια διαφωνία των διαπραγµατευοµένων στην επιχείρηση µερών, το Ανώτατο Συµβούλιο Εργασίας θα διαπιστώνει µόνο αν τηρήθηκαν οι υποχρεώσεις του εργοδότη προς ενηµέρωση και διαβούλευση µε τους εκπροσώπους των εργαζοµένων, καθώς και η υποχρέωση κοινοποίησης των σχετικών εγγράφων. 


Δεν θα µπορεί, δηλαδή, όπως σήµερα ισχύει, το Ανώτατο Συµβούλιο Εργασίας ή κάποιο άλλο κρατικό όργανο να µην εγκρίνει τις καταγγελίες των συµβάσεων εργασίας συνεκτιµώντας «τις συνθήκες της αγοράς εργασίας, την κατάσταση της επιχείρησης καθώς και το συµφέρον της εθνικής οικονοµίας» (άρθρο 5 παρ. 3 του ν. 1387/1983). 


Επίσης, µε την παράγραφο 1 της υπό ψήφιση διάταξης προβλέπεται ρητώς για πρώτη φορά η δυνατότητα του εργοδότη να θέσει υπ’ όψιν των εργαζοµένων, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για τις οµαδικές απολύσεις, «κοινωνικό πλάνο» για τους υπό απόλυση εργαζοµένους, δηλαδή µέτρα για την άµβλυνση των επιπτώσεων της απόλυσης. 


Μία τέτοια όµως δυνατότητα δεν προβλέπεται ως υποχρέωση του εργοδότη, και δεν ορίζονται κυρώσεις σε περίπτωση που δεν υποβάλλεται τελικώς ένα τέτοιο «κοινωνικό πλάνο» (ως προς την ανάγκη αναζήτησης προστασίας των εργαζοµένων που απολύονται οµαδικώς µέσω βελτίωσης της κινητικότητας µε σκοπό την περαιτέρω επαγγελµατική τους εξέλιξη βλ. Ι. Κουκιάδη, Ατοµικές εργασιακές σχέσεις, 2014,1011)».

Μέσω :ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ
ΠΗΓΗ: protothema.gr




Πηγή

Μαζικές συλλήψεις 15 διευθυντών των σούπερ μάρκετ Lidl !!!

BOMBA !!! ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 15 ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΩΝ LIDL !!!

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ



Δεκαπέντε συλλήψεις μάνατζερ των σούπερ μαρκετ Lidl διατάχθηκαν σήμερα από την ιταλική δικαιοσύνη με κατηγορίες για διαφθορά και παρείσδυση της μαφίας στις προμήθειες.

Όπως αναφέρει ο Τύπος, ετέθησαν υπό προσωρινή έκτακτη δικαστική διαχείριση τέσσερις γενικές διευθύνσεις της εταιρίας -στην Σικελία, στην ευρύτερη περιοχή του Τορίνο και στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου- από τις οποίες εξαρτώνται περίπου διακόσια σούπερ μάρκετ.


Η ίδια η εταιρία Lidl δεν εμπλέκεται στην έρευνα, αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, πολλοί μάνατζερ στην Ιταλία φέρεται να είχαν άμεση σχέση με μαφιόζικες οργανώσεις και κατάφερναν να κατευθύνουν με παράνομο τρόπο μεγάλο μέρος των προμηθειών της εταιρίας.

Η μαφιόζικη οικογένεια που ήλεγχε το όλο αυτό δούναι και λαβείν, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, είναι εκείνη των Λαουντάνι, με καταγωγή από την Κατάνη της Σικελίας.

Η όλη αυτή σχέση, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, από την μια ζημίωσε σημαντικά την εταιρία και από την άλλη προφανώς δεν σεβάστηκε τους στοιχειώδεις κανόνες του ελεύθερου και νόμιμου ανταγωνισμού. Σε σχέση με την δράση των μελών της μαφίας, η εισαγγελέας του Μιλάνου Ίλντα Μποκασίνι δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήξεραν ποια ήταν τα άτομα που έπρεπε να διαφθείρουν. Ψάρευαν σε μια ασφαλή λίμνη, την οποία γνώριζαν πολύ καλά».

Μέρος των σημερινών συλλήψεων αφορά ύποπτες σχέσεις των υπεύθυνων εταιρίας, που παρέχει την ιδιωτική φύλαξη στο δικαστήριο του Μιλάνου, με μέλη της οικογένειας Λαουντάνι.

ΠΗΓΗ

http://voicenews.gr/index.php/diethni/96165-xaos-mazikes-syllipseis-diefthynton-ton-soyper-market-lidl.html
koutipandoras


Κίνημα Υπέρβαση

Σοκ στο Μενίδι: Πτέραρχος του Ελληνικού στρατού βίαζε την ανάπηρη κόρη της αδελφής του



Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι απόστρατος πτέραρχος της αεροπορίας, πατέρας και παππούς 4 εγγονών βίαζε την κόρη της αδελφής του, η οποία είναι άτομο με αναπηρία.

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι απόστρατος πτέραρχος, πατέρας και παππούς 4 εγγονών βίαζε την 34χρονη κόρη της αδελφής του, η οποία είναι άτομο με αναπηρία. Οπως ανακοίνωσε η αστθνομία που έδωσε στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες, ο 70χρονος Παναγιώτης Λουμάκος, συνελήφθη στις 30 Απριλίου, στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, κατηγορούμενος για βιασμό.
Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις πράξεις του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της αιμομιξίας κατ’ εξακολούθηση και της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών.
O 70χρονος είναι ενεργό μέλος της ΝΟΔΕ Δυτικής Αττικής.




sok-sto-menidi-pterarxos-biaze-tin-anapiri-kori-tis-adelfis-tou
|

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι απόστρατος πτέραρχος, πατέρας και παππούς 4 εγγονών βίαζε την 34χρονη κόρη της αδελφής του, η οποία είναι άτομο με αναπηρία. Οπως ανακοίνωσε η αστθνομία που έδωσε στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες, ο 70χρονος Παναγιώτης Λουμάκος, συνελήφθη στις 30 Απριλίου, στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, κατηγορούμενος για βιασμό.
Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις πράξεις του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της αιμομιξίας κατ’ εξακολούθηση και της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών.
O 70χρονος είναι ενεργό μέλος της ΝΟΔΕ Δυτικής Αττικής.




 

Βόλος :Αυτοκτονία 86χρονης έπεσε από το μπαλκόνι στον ακάλυπτο λόγοι - οικονομικοι και υγείας

ΕΛΕΙΨΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Σε αυτοκτονία αποδίδεται, ο τραγικός θάνατος 86χρονης γυναίκας, που έκανε βουτιά θανάτου από το παράθυρο του διαδρόμου στον ακάλυπτο πολυκατοικίας, στο Βόλο.

Οικονομικά προβλήμματα και υγείας λόγο έλειψης φαρμάκων;
tragwdia-sto-bolo-86xroni-epese-apo-to-mpalkoni-ston-akalupto