15 Μαΐου 2017

Η Γερμανία πλουτίζει και η Ελλάδα φτωχαίνει

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Η Γερμανία πλουτίζει κάθε δευτερόλεπτο που περνάει την στιγμή που η Ελλάδα έχει ισοπεδωθεί από την «μαύρη» επταετία των μνημονίων με προοπτική να συνεχιστεί για πολλά ακόμη χρόνια.Στα 11,6 τρισ. ευρώ φτάνει ο πλούτος των Γερμανών και αυξάνεται με ρυθμό 10.771 ευρώ ανά δευτερόλεπτο.

Την ίδια στιγμή, το χρέος της χώρας μειώνεται κατά 440 ευρώ ανά δευτερόλεπτο.

Ένα χρέος που μειώνεται την ίδια στιγμή που το ελληνικό αυξάνεται ή στην καλύτερη περίπτωση παραμένει εκεί που είναι: Σε αστρονομικά επίπεδα.Τα στοιχεία προκύπτουν από το ιδιότυπο «Ρολόι των περιουσιακών στοιχείων και χρέους» που έχει δημιουργήσει μια κίνηση η οποία υποστηρίζει την επιβολή φόρου στην περιουσία. Ο φόρος περιουσίας είχε απορριφθεί το 1996 λόγω αντισυνταγματικότητας και η συγκεκριμένη καμπάνια στοχεύει στην επαναφορά του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιδιότυπου αυτού ρολογιού:
– Η αξία της καθαρής ιδιωτικής περιουσίας των Γερμανών ανέρχεται σε 11,6 τρισ. ευρώ και αυξάνεται με ρυθμό 10.771 ευρώ ανά δευτερόλεπτο.
– Το πλουσιότερο 1% του πληθυσμού κατέχει το 35,7% του πλούτου, ήτοι 3,9 τρισ. ευρώ και τον βλέπει να αυξάνεται με ρυθμό 3.662 ευρώ ανά δευτερόλεπτο.
– Το δημόσιο χρέος της χώρας, αντίθετα, ανέρχεται σε 2,1 τρισ. ευρώ και μειώνεται με ρυθμό 440 ευρώ ανά δευτερόλεπτο.

Μπορείτε να δείτε το συγκεκριμένο ρολόι κάνοντα κλικ ΕΔΩ

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πλεονάσματα της Γερμανίας οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στα ελλείμματα των χωρών του Νότου





Μίκης Θεοδωράκης: όλοι και όλες στο Σύνταγμα και στις πλατείες των πόλεων της Ελλάδας-Προτρέπει σε «Αντίσταση και Ανυπακοή στα μέτρα όπως ορίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος»,

                                ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ  ΠΑΝΤΟΥ

Προσωπική ανοικτή πρόσκληση απευθύνει ο Μίκης Θεοδωράκης σε «όλους και όλες» για συγκέντρωση «στο Σύνταγμα» και σε « όλες στις πλατείες των πόλεων της Ελλάδας» την Πέμπτη 18/5 - 7 μ.μ.

Προτρέπει σε «Αντίσταση και Ανυπακοή στα μέτρα όπως ορίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος», ενώ το σχετικό κείμενο που δημοσιεύτηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα, συνυπογράφουν 21 γνωστές προσωπικότητες.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

"Ξέρουμε πολύ καλά ότι το κακό δεν θα σταματήσει, αν δεν το σταματήσουμε.
Παίξανε πολλοί με τα όνειρα του Ελληνικού Λαού.
Δεν πάει, όμως, άλλο.
Δεν μπορεί ο Λαός αυτός να είναι μια ζωή χαμένος στην απογοήτευσή του.
Δεν είναι δυνατόν μια ζωή να του λένε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα και να περνάνε τα πάντα.
Ότι μια μικρή χώρα δεν μπορεί χωρίς τον κηδεμόνα της και τον Γερμανό της και να τον βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στην κατοχή και την Γερμανο-αμερικανοκρατία.
Αυτές οι αντιλήψεις είναι ο ορισμός του ραγιαδισμού και της άνευ όρων παράδοσης.
Φτάνει πια.
Συνεχίζουμε!
Πριν έξι ακριβώς χρόνια, τούτες τις μέρες, ήρθαν αυθόρμητα και μαχητικά στο προσκήνιο οι πλατείες ενάντια στα μνημόνια.
Οι πλατείες, που δεν πρόδωσαν, δεν εγκατέλειψαν τον αγώνα.
Άλλοι τις αδειάσανε.
Όμως τώρα ήρθε ξανά η ώρα οι πλατείες να ξαναγεμίσουν από τα ανεκπλήρωτα όνειρα των πολιτών.
Ήρθε η ώρα οι πλατείες να ξαναγεμίσουν με την αγανάκτηση και την οργή μας.
Τώρα όλοι και όλες, ακόμα κι αυτοί που είχαν ξεγελαστεί, είναι σοφότεροι και πιο ώριμοι.
Συνεχίζουμε, λοιπόν, πιο ενωμένοι και πιο μαχητικοί και κυρίως πιο αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την εν λευκώ ανάθεση και την ερήμην μας λήψη αποφάσεων, που πάντα καταλήγουν εναντίον μας.
Όλοι και όλες θα είμαστε στην πλατεία, για να μην περάσουν τα μέτρα.
Όλοι και όλες καλούμαστε όπως ορίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος σε μια οργανωμένη αντίσταση και ανυπακοή στην επιβολή των μέτρων, για να κερδίσουμε την πατρίδα μας και την αξιοπρέπειά μας, για να σταματήσουμε την λιτότητα, την φτωχοποίηση και την εξαθλίωση.
Για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, χωρίς λιτότητα, χωρίς κατοχή, χωρίς προστάτες.
Για μια Ελλάδα λεύτερη, κυρίαρχη, ανεξάρτητη, αντιιμπεριαλιστική και πραγματικά δημοκρατική με το Λαό και τα νιάτα της αφεντικά στον τόπο μας".
Το κείμενο προσυπογράφουν οι :
Γεώργιος Κασιμάτης, ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών 
Γιώργος Βήχας, καρδιολόγος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, εκ των εμπνευστών και ιδρυτών του Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.
Αποστόλης Δεδουσόπουλος, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
Περικλής Κοροβέσης, Συγγραφέας – Δημοσιογράφος - Ακτιβιστής
Γιάννης Κουζής, καθηγητής Εργασιακών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου
Σπύρος Λαβδιώτης, Οικονομολόγος, συγγραφέας, πρώην στέλεχος της κεντρικής τράπεζας του Καναδά
Νίκος Μαγδαληνός, Ηθοποιός
Γιάννης Μαύρος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα
Ναταλία Μηνιωτή,  Διδάκτωρ Θεατρολόγος
Μαρία Νεγρεπόντη-Δεληβάνη, Οικονομολόγος, τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, συνεργάτης του ΟΟΣΑ, τιμηθείσα επανειλημμένα από διεθνείς οργανισμούς για τη δουλειά της
Γιώργος Ξένος,  Ζωγράφος
Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Ηθοποιός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος
Μάνια Παπαδημητρίου,  Ηθοποιός
Χρήστος Παπαθεοδώρου, καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου
Γιάννης Ραχιώτης, Δικηγόρος
Γιώργος Ρωμανιάς, Νομικός
Σπύρος Σακελλαρόπουλος, καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου
Άρης Σκιαδόπουλος,  Δημοσιογράφος
Μάνος Σπυριδάκης, Επίκουρος καθηγητής κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Στάθης Σταυρόπουλος, Σκιτσογράφος
Δημήτρης Τραυλός, καθηγητής Εργατικού Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών



Πηγή: ΔΙΚΤΥΟ "ΣΠΙΘΩΝ" ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α

Κατερίνη: 15χρονη αποτέλεσε κρούσμα του θανατηφόρου διαδικτυακού παιχνιδιού Μπλε Φάλαινα


Κατερίνη: 15χρονη αποτέλεσε κρούσμα του θανατηφόρου διαδικτυακού παιχνιδιού Μπλε Φάλαινα

15χρονη αποτέλεσε κρούσμα

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και αρκετές εβδομάδες σε παγκόσμιο επίπεδο από το νέο διαδικτυακό «παιχνίδι» θανάτου «Blue Whale Challenge» (Δοκιμασία «Μπλε Φάλαινα»).

Οι πιο αγνές και φυσικές επιλογές για την περιποίηση του Βρέφους σας!


Η συγκεκριμένη σειρά δοκιμασιών – πρόκληση φέρεται να λαμβάνει χώρα μέσω ισοτόπων κοινωνικής δικτύωσης (social media), όπου κυρίως έφηβοι καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι διάρκειας πενήντα ημερών το οποίο καταλήγει στην αυτοκτονία των συμμετεχόντων. Σχετική προειδοποίηση για το επικίνδυνο αυτό «παιχνίδι» έχουν εκδώσει και οι αστυνομικές αρχές πολλών χωρών και ζητώντας από γονείς και παιδιά να είναι εξαιρετικά προσεχτικοί με ποιους συνομιλούν στο διαδίκτυο.
Μέχρι στιγμής, αν και είχαν καταγραφεί πολλά κρούσματα στην Ευρώπη, στην χώρα μας δεν φαινόταν να υπάρχει καταγεργαμένο περιστατικό.
Ωστόσο, ο Ηλίας Χρυσικός, Διευθυντής του ραδιοσταθμού «Ενημέρωση 92,2 στα fm», μιλώντας στα Παραπολιτικά ανέφερε πως μία  15χρονη από την Κατερίνη, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου έχει πέσει θύμα της «Μπλε Φάλαινας».
1




Πηγές: kapanews.gr, topontiki
ΑΠΟ Το madata.gr

Σοκ! Καθηγήτρια βάζει τέλος στη ζωή της πηδώντας από το μπαλκόνι!



Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας με την είδηση πως 46χρονη καθηγήτρια λυκείου έδωσε τέλος στη ζωή της πέφτοντας από το μπαλκόνι της οικίας της και μάλιστα από μεγάλο ύψος.

Η άτυχη γυναίκα φέρεται να έχασε τη ζωή της ακαριαία.

Αδιευκρίνιστο παραμένει τι την οδήγησε στην πράξη αυτή απελπισίας

 
 
 
 

Συγκλονιστικό γράμμα 82χρονου προς τον γενοκτόνο Αλ. Τσίπρα: «Είσαι ψεύτης κεροσκόπος και όχι αριστερός»

γράμμα

Το συγκλονιστικό γράμμα του 82χρονου από πόλη του νομού Σερρών, που ακολουθεί, εστάλη προς τον Παν. Λαφαζάνη, με την παράκληση, αν το θέλουμε, να δημοσιευθεί. Η Iskra θεώρησε υποχρέωσή της να δημοσιεύσει αυτούσιο, με τις ανορθογραφίες του, το ύφος αλλά και τους χαρακτηρισμούς του, το απλό, με την γλώσσα του λαού και τραγικό συνάμα γράμμα του γέροντα ακρίτα από την συνοριακή πόλη της Βορείου Ελλάδας.

Διαθέτουμε τα πλήρη στοιχεία του 82χρονου αλλά για ευνόητους λόγους δεν τα δημοσιεύουμε μετά και από δική του παράκληση. Να σημειώσουμε, πάντως, ότι ο γέροντας δεν γνωρίζει προσωπικά τον Παν. Λαφαζάνη ούτε είναι ενταγμένος σε πολιτικό κόμμα.
Iskra

Ολόκληρο το γράμμα έχει ως εξής:

Αλέξη Τσίπρα,
Είμαι 82 ετών και το Ποινικό μου Μητρόω λάμπη. Όμως αν μπορούσα θα σκότωνα τον πολιτικό απατεώνα Καμένο, τον οποίο ψήφισα να βοηθήσει εσένα, διότι και αυτός υποσχόταν ότι δεν θα ψιφίσει μνημόνια. Επίσης το ίδιο θα έκανα και για το κάθαρμα τον Κατρούγκαλο και ας με σούβληζαν όπως τον Αθανάσιο Διάκο. Θα το έκανα αυτό για να ξεμαγαρίσει ο τόπος από τα πολιτικά ρεμάλια που μας εξαπάτησαν και μας στέρησαν την αξιοπρέπειά μας.
Αλέξη Τσίπρα ήστε όλη ψεύτες και πολιτικοί δολοφώνοι του Ελληνικού γέννους. Ρε αθεόφοβε Τσίπρα, σ’ εμπιστευθήκαμε και σε κάναμε προθυπουργό για να βοηθίσεις εμάς και τη χώρα μας και όχι να μας ξεφτιλίζεις πολιτικέ απάνθρωπε. Είσαι αρχή πατρώνος της ψευτιάς γιατί, γιατί εσύ, εσύ μας έλεγες ότι δεν θα έκοβες τις συντάξεις. Εσύ μας έλεγες πως δεν θα έκοβες το ΕΚΑΣ. Εσύ, εσύ μας έλεγες αχάριστε ότι θα μας έδεινες τη 10η τρίτη και τη 10η τέταρτη σύνταξη. Εσύ, εσύ μας έλεγες να μην πληρώνομε χαράτσια διόδια ένμφια και ότι θα τα γλυτόναμε από εσένα.

Είσαι ψεύτης κεροσκόπος και όχι αριστερός. Οι συνάδελφοί σου, σε κατάλαβαν τι κουμάσι είσαι και σε εγκατέλειψαν. Αλήθεια πώς ήταν δυνατόν ο τεράστιος Μ. Γλέζος και οι εκλεκτοί δημοκράτες να μήνουν κοντά σου όπως Λαφαζάνης Στρατούλης Κων/πούλου Ρωμανιάς Μητρόπουλος και πολλοί άλλοι. Ο Αλαβάνος σας λέει προδότες ο Μίκης και όλη η Ελλάδα σας φωνάζουν προδότες. Ήστε υπερήφανοι λέτε κι ας πινάει η μισή Ελλάδα. Εσύ έλεγες θα έσκιζες μνημόνια και καλτσών της Μέρκελ, αλλά η Μέρκελ και ο Σόϊκλερ η δυο μαζί σε ξεβράκωσαν. Τέλος αν έχετε γεννητικά όργανα ανδρών κάντε εκλογές να δείτε την αξία σας άχρηστοι. (Ακολουθούν τα στοιχεία του αποστολέα).
Αγαπητέ κύριε Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σου ζητώ συγνώμη που συγκινήθικα στο τηλέφωνο άλλωστε πιστεύω θα γνωρίζεις, πως η απόγνωση, λυγίζει σίδερα. Φαντάζομαι δεν θα δυσκολευτής να δικαιολογήσεις τη συγκινησή μου διαβάζοντας τα πάρα κάτω. Χρόνια ζούσα με τη μικρή μου σύνταξη και με το βοήθιμα του ΕΚΑΣ, που έπερνα 20 χρόνια. Τώρα μου άφησαν 488 ευρώ και προσορινά, το μισό ΕΚΑΣ το οποίο θα μου κόψουν ως τα χριστούγεννα. Πόρους άλλους δεν έχω, σου γράφω αναλυτικά το τι μου άφησε να ζήσω η αριστερή κυβέρνηση που ψίφησα.

Παίρνω ως τώρα, 488 ευρώ

Έχω έξοδα χωρίς φαγητά και χωρίς ντίσημο. Δεν τα βάζω.
Ενοίκιο
140 ευρώ
Κοινόχρηστα
120 ευρώ
Φάρμακα
060 ευρώ
ΔΕΗ
100 ευρώ
Τηλέφωνα
030 ευρώ
Έξοδα σύνολο =
450 ευρώ
Έσοδα σύνολο ως τώρα, 488 ευρώ
Μείον 450 ευρώ έξοδα
μου μένουν = 038 ευρώ
Μένουν 38 ευρώ τώρα. Αύριο θα κόψουν 115 ευρώ το υπόλοιπο ΕΚΑΣ. Δείξε μου τον τρόπο κ. Λαφαζάνη να μην αυτοκτονήσω και να ζήσω με αξιοπρέπεια όπως έζησα τα 82 χρόνια μου. Σε παρακαλώ βρε μου τρόπο αν μπορείς Παναγιώτη μου να ζήσω με αξιοπρέπεια. Θέλω να μου απαντήσεις δεν θα ζητήσω τίποτα. Δεν μ’ ενδιαφέρει αν δημοσιεύσεις αυτά που γράφω του Τσίπρα δική μου ευθύνη μόνο να προστατέψεις το επόνημό μου και το τηλέφ. του σπιτιού μου όσο για το κινητό δεν μ’ ενδιαφέρη. Σου εύχομαι να είσαι καλά και καλοτάξηδη η Λ. Ένωση.


 Από Iskra -

Τα έπαιρνε με τα δύο χέρια ο Νάσος Αθανασίου, όπως ακριβώς ψηφίζει με δύο χέρια τα μνημόνια.


ΑΠΟ:

Σε όλους είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των άλλων κομμάτων, είναι άνθρωποι ανίκανοι και η βουλευτική έδρα είναι γι αυτούς ότι καλύτερο θα μπορούσαν να είχαν στη ζωή τους.
Αυτός είναι και ο λόγος που αυτά τα ανθρωπάκια είναι πάντα σκυμμένα στα τέσσερα και πρόθυμα για οτιδήποτε, αρκεί να έχουν την καρέκλα.
Μεταξύ των προθύμων και ο Νάσος Αθανασίου ο οποίος δήλωσε ότι θα ψήφιζε τα μνημόνια και με τα δύο χέρια.
Απάντηση στα δύο χέρια του Νάσου, δίνει ο δημοσιογράφος Χάρης Κοντόπουλος σε ανάρτησή του στο facebook.

Έτος 1994, με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο Νάσος κολλητός του Θοδωρή Κατσανέβα, (που τότε ήταν παντρεμένος με την θυγατέρα του Ανδρέα, την Σοφία, που μετέπειτα εγράφη στον Τύπο, ότι αφού χώρισαν, «έμπλεξε» με σέκτες!) αφού είχε περάσει από όλα τα κόμματα.
Ο τελευταίος (που έλυνε και έδενε τότε) έστειλε το Νάσο φυτευτό, στον τότε διοικητή της ‘ΕΤΒΑ’ Γκαμαλέτσο, σαν σύμβουλο με αργομισθία …500.000 δραχμών το μήνα!
Τεράστιο ποσό για την εποχή εκείνη.
Ο Αθανασίου δε πάτησε ποτέ το πόδι του, ενώ πληρωνόταν κανονικά.
Μόλις ανέλαβε διοικητής της ‘ΕΤΒΑ’, ο Κασμάς ερώτησε γιατί πληρώνεται ο Αθανασίου, χωρίς να εμφανίζεται
Και τον έδιωξε με τις κλωτσιές!
Η απάντηση του Νάσου ήταν, πως είχε συμφωνήσει με τον προηγούμενο διοικητή της ‘ΕΤΒΑ’ να παρέχει υπηρεσίες… εκ του μακρόθεν (!!!) και ότι με 500.000 δραχμές το μήνα, δεν μπορούσε να εμφανίζεται στην τράπεζα και να …χάνει το χρόνο του!
Αλλά τα 500.000 τα έπαιρνε με τα…δύο χέρια!
Αυτός ο κύριος διαφεντεύει τις τύχες μας (μαζί με περίπου 300 άλλους) και αποφασίζει για την μείωση των συντάξεων έως 30% και του αφορολόγητου στις 5.600 ευρώ!

(Μόνο που ΔΕΝ θυμήσατε, ότι έγινε «μέγας & πολύς» επί «κακιάς» ΝΔ, πολλά-πολλά χρόνια πρίν, στην κρατική τηλεόραση! Ποιοί όμως έχουν μνήμη;)


2003: Οι ολιγάρχες γελούσαν με τον Πούτιν – 14 χρόνια μετά, αυτός γελάει εναντίον τους..

.


2003: Οι ολιγάρχες γελούσαν με τον Πούτιν – 14 χρόνια μετά, αυτός γελάει εναντίον τους..
3 μόλις χρόνια μετά την πρώτη ανάληψη της Πρωθυπουργίας της Ρωσίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρουσιάστηκε στην Δούμα, διακηρύσσοντας το νέο οικονομικό πρόγραμμα για ανόρθωση της ρωσικής οικονομίας σε βάθος δεκαετίας.

Εκείνη την στιγμή, όλοι γέλασαν εναντίον του, ιδίως οι πανίσχυροι Ρώσοι ολιγάρχες και οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης που ζούσαν εις βάρος της μεγαλύτερης μερίδας του πληθυσμού.

Και πως να μην γελάει κανείς με τον «αισιόδοξο» νέο Πρωθυπουργό, όταν τα οικονομικά στοιχεία για την αχανή αυτή χώρα είναι τόσο οικτρά:

-Το 1999 το ρωσικό ΑΕΠ ήταν μόλις 195 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου όσο της Ελλάδας μετά από 7 χρόνια κρίσης)!!

-Το μέσο εισόδημα ήταν 1.320$!

-Ο πληθωρισμός είχε αγγίξει το 37%!!

-Ο μισός πληθυσμός της χώρας ζούσε υπό το καθεστώς ακραίας φτώχειας


Ο Πούτιν υποσχέθηκε να διπλασιάσει το ρωσικό ΑΕΠ την επόμενη δεκαετία. Αλλά δεν έκανε μόνο αυτό:

-Το 2013, το ΑΕΠ της Ρωσίας έφτασε το απίθανο ποσό των 2.113.000.000.000 δολαρίων!! Δηλαδή,

2 τρις και 113 δισεκατομμύρια δολάρια!

-Το κατά κεφαλήν εισόδημα έφτασε τα 14.800 $

-Ο πληθωρισμός έπεσε κάτω από το 7%!

-Εκατομμύρια άνθρωποι βρήκαν δουλειά και βελτίωσαν τις συνθήκες ζωής τους.

Ο Μίκης Θεοδωράκης καλεί τον κόσμο να κατέβει στο Σύνταγμα κατά του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ

Kείμενο μέσω του οποίου καλούνται «όλοι και όλες» να συμμετέχουν σε συγκέντρωση την Πέμπτη (18/5) στις 19.00, ώστε «να μην περάσουν τα μέτρα», αναρτήθηκε στην προσωπική σελίδα του Μίκη Θεοδωράκη.

Το κείμενο προσυπογράφουν 21 προσωπικότητες από τον Πανεπιστημιακό χώρο, τις τέχνες, επιστήμονες, κ.α..

Αναλυτικά το κείμενο:
Ξέρουμε πολύ καλά ότι το κακό δεν θα σταματήσει, αν δεν το σταματήσουμε.
Παίξανε πολλοί με τα όνειρα του Ελληνικού Λαού.
Δεν πάει, όμως, άλλο.
Δεν μπορεί ο Λαός αυτός να είναι μια ζωή χαμένος στην απογοήτευσή του.
Δεν είναι δυνατόν μια ζωή να του λένε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα και να περνάνε τα πάντα.
Ότι μια μικρή χώρα δεν μπορεί χωρίς τον κηδεμόνα της και τον Γερμανό της και να τον βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στην κατοχή και την Γερμανο-αμερικανοκρατία.
Αυτές οι αντιλήψεις είναι ο ορισμός του ραγιαδισμού και της άνευ όρων παράδοσης.
Φτάνει πια.
Συνεχίζουμε!
Πριν έξι ακριβώς χρόνια, τούτες τις μέρες, ήρθαν αυθόρμητα και μαχητικά στο προσκήνιο οι πλατείες ενάντια στα μνημόνια.
Οι πλατείες, που δεν πρόδωσαν, δεν εγκατέλειψαν τον αγώνα.
Άλλοι τις αδειάσανε.
Όμως τώρα ήρθε ξανά η ώρα οι πλατείες να ξαναγεμίσουν από τα ανεκπλήρωτα όνειρα των πολιτών.
Ήρθε η ώρα οι πλατείες να ξαναγεμίσουν με την αγανάκτηση και την οργή μας.
Τώρα όλοι και όλες, ακόμα κι αυτοί που είχαν ξεγελαστεί, είναι σοφότεροι και πιο ώριμοι.
Συνεχίζουμε, λοιπόν, πιο ενωμένοι και πιο μαχητικοί και κυρίως πιο αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την εν λευκώ ανάθεση και την ερήμην μας λήψη αποφάσεων, που πάντα καταλήγουν εναντίον μας.

Όλοι και όλες θα είμαστε στην πλατεία, για να μην περάσουν τα μέτρα.
Όλοι και όλες καλούμαστε όπως ορίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος σε μια οργανωμένη αντίσταση και ανυπακοή στην επιβολή των μέτρων, για να κερδίσουμε την πατρίδα μας και την αξιοπρέπειά μας, για να σταματήσουμε την λιτότητα, την φτωχοποίηση και την εξαθλίωση.
Για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, χωρίς λιτότητα, χωρίς κατοχή, χωρίς προστάτες.
Για μια Ελλάδα λεύτερη, κυρίαρχη, ανεξάρτητη, αντιιμπεριαλιστική και πραγματικά δημοκρατική με το Λαό και τα νιάτα της αφεντικά στον τόπο μας.

Το κείμενο προσυπογράφουν οι:
  • Γεώργιος Κασιμάτης, ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Γιώργος Βήχας, καρδιολόγος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, εκ των εμπνευστών και ιδρυτών του Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού
  • Αποστόλης Δεδουσόπουλος, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
  • Περικλής Κοροβέσης, Συγγραφέας – Δημοσιογράφος – Ακτιβιστής
  • Γιάννης Κουζής, καθηγητής Εργασιακών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου
  • Σπύρος Λαβδιώτης, Οικονομολόγος, συγγραφέας, πρώην στέλεχος της κεντρικής τράπεζας του Καναδά
  • Νίκος Μαγδαληνός, Ηθοποιός
  • Γιάννης Μαύρος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδa
  • Ναταλία Μηνιωτή, Διδάκτωρ Θεατρολόγος
  • Μαρία Νεγρεπόντη-Δεληβάνη, Οικονομολόγος, τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, συνεργάτης του ΟΟΣΑ, τιμηθείσα επανειλημμένα από διεθνείς οργανισμούς για τη δουλειά της
  • Γιώργος Ξένος, Ζωγράφος
  • Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Ηθοποιός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος
  • Μάνια Παπαδημητρίου,  Ηθοποιός
  • Χρήστος Παπαθεοδώρου, καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου
  • Γιάννης Ραχιώτης, Δικηγόρος
  • Γιώργος Ρωμανιάς, Νομικός
  • Σπύρος Σακελλαρόπουλος, καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου
  • Άρης Σκιαδόπουλος,  Δημοσιογράφος
  • Μάνος Σπυριδάκης, Επίκουρος καθηγητής κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
  • Στάθης Σταυρόπουλος, Σκιτσογράφος
  • Δημήτρης Τραυλός, καθηγητής Εργατικού Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών


 

Βρετανική Εxpress: Δημοψήφισμα «a la Turka» ετοιμάζει ο Α.Τσίπρας


ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠτΔ

 
20:26

 
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Φουντώνουν τα σενάρια και στο εξωτερικό πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ως στόχο να στείλει τους  Έλληνες στις κάλπες προκειμένου να ψηφίσουν για το αν το εκλογικό σύστημα πρέπει να αλλάξει ενώ οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι το δημοψήφισμα είναι μια προσπάθεια να εξασφαλίσει μια νίκη επί του αντιπάλου κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. 
 
Το δημοψήφισμα όπως διαβάζουμε στο express.co.uk, θα περιλαμβάνει  ερωτήσεις σχετικά με την οργάνωση των ελληνικών προεδρικών εκλογών και  τη συνταγματική αναθεώρηση, όπου θα περιλαμβάνεται ως ερώτημα και η κατοχύρωση στον Καταστατικό Χάρτη της χώρας της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος.
 
Επίσης, τα ερωτήματα του Δημοψηφίσματος είναι προφανές ότι θα έχουν σχέση με την Συνταγματική Αναθεώρηση και συγκεκριμένα για τα ζητήματα της απλής αναλογικής και του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας.
 
Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αρχίσει να μελετούν το σενάριο διενέργειας δημοψηφίσματος μέσα στο 2018 προκειμένου – όπως πιστεύουν – να αναστραφεί το κακό κλίμα που υπάρχει στη βάση του κόσμου και να δοθεί η αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενδυναμώνει τη Δημοκρατική λειτουργία του κράτους και της πολιτείας.
 
Μάλιστα, οι επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα έχουν προσδιορίσει το Δημοψήφισμα για τον Φεβρουάριο του 2018.
 
Να σημειωθεί ότι, το δημοψήφισμα θα έχει προφανώς «γνωμοδοτικό» χαρακτήρα και τυπικά δεν θα δεσμεύει τον κ. Μητσοτάκη, αφού η συνταγματική αναθεώρηση θα ολοκληρωθεί από την επόμενη Βουλή, στην οποία με βάση όλες τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις η Ν.Δ. θα έχει την πλειοψηφία.
 
Πολιτικά είναι προφανές πως ο κ. Μητσοτάκης θα είναι πολύ δύσκολο να αγνοήσει τη βούληση των πολιτών, εάν το αποτέλεσμα είναι «ναι» και να ανατρέψει τον νόμο που έχει ήδη ψηφίσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και προβλέπει η απλή αναλογική να ισχύσει από τη μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση.
 
Σύμφωνα με τις εισηγήσεις που έχει δεχθεί και εξετάζει ο πρωθυπουργός, ενδεχόμενο δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος του φθινοπώρου και αφού έχει ολοκληρωθεί η εν εξελίξει διαβούλευση των πολιτών, αλλά και οι εσωτερικές διεργασίες στο κυβερνών κόμμα.
 
Παράλληλα, πέραν της συνταγματικής κατοχύρωσης της απλής αναλογικής θα τεθούν προς τους πολίτες και άλλα ερωτήματα, όπως ο δημόσιος χαρακτήρας της ενέργειας και των υδάτων και ενδεχομένως ο τρόπος εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και οι αρμοδιότητές του. Αντιθέτως, παρά τις αρχικές σκέψεις, εάν τελικώς το δημοψήφισμα πραγματοποιηθεί, δεν πρόκειται να τεθούν στην κρίση των πολιτών θέματα με πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, όπως οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας (αν και υπάρχουν εισηγήσεις το ζήτημα να τεθεί, αλλά χωρίς η κυβέρνηση να λάβει θέση υπέρ του διαχωρισμού ή μη), ή άλλα στα οποία μπορεί να ηττηθεί η δική της πρόταση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συνταγματική κατοχύρωση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.
 
Παρότι ο κ. Τσίπρας φέρεται να έλκεται από την ιδέα της διεξαγωγής δημοψηφίσματος με αντικείμενο τη συνταγματική αναθεώρηση, στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνονται και διαφορετικές σκέψεις, με βασικό επιχείρημα ότι η κυβέρνηση θα είναι ευάλωτη στην κατηγορία για απόπειρα συνταγματικής εκτροπής, καθώς η αναθεώρηση αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Βουλής. Αλλωστε, ήδη έχουν υπάρξει σχετικές δημόσιες παρεμβάσεις.
 
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος έχει ήδη τοποθετηθεί δημοσίως έναντι πιθανών σκέψεων για δημοψήφισμα με αντικείμενο ερωτήματα σχετικά με τη συνταγματική μεταρρύθμιση και μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο έχει γράψει ότι «η αναθεωρητική διαδικασία και τα όριά της προδιαγράφονται κατά τρόπο αποκλειστικό στο άρθρο 110 του Συντάγματος και οποιαδήποτε προσπάθεια παράκαμψής της με απευθείας επίκληση του λαού θα ισοδυναμούσε με απόπειρα κατάλυσης του Συντάγματος».
 
Ο ίδιος είχε επισημάνει ότι ο λαός συμμετέχει στη διαδικασία αναθεώρησης μέσω των εκλογών, με τις εκλογές για ανάδειξη αναθεωρητικής Βουλής να προσλαμβάνουν «οιονεί δημοψηφισματικό χαρακτήρα».
 
Η προοπτική να καταφύγει η κυβέρνηση σε δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, ιδιαίτερα για το ζήτημα του εκλογικού συστήματος αλλά και για άλλα θέματα, δεν έχει διαφύγει από τα «ραντάρ» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ήδη έχει λάβει τις αποφάσεις της για το πώς θα κινηθεί έναντι αυτού του ενδεχομένου. Kατά πληροφορίες, στη Ν.Δ. θα μποϊκοτάρουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, θα ζητήσουν από τους πολίτες να μη συμμετέχουν σε αυτό, ώστε το οποιοδήποτε αποτέλεσμα να καταπέσει εξαιτίας της χαμηλής συμμετοχής.
 
Θα επιχειρηματολογήσουν υπέρ της απόφασής τους αυτής ακριβώς με επίκληση της πρόνοιας του Συντάγματος όσον αφορά τη διαδικασία αναθεώρησης και υπερασπιζόμενοι της αρμοδιότητας της Βουλής επί του εν λόγω ζητήματος.
 
Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις αναμένεται ότι θα ληφθούν μετά το καλοκαίρι και θα εξαρτηθούν εν πολλοίς από το γενικότερο πολιτικό περιβάλλον και την κατάσταση που θα επικρατεί για την κυβέρνηση. Αλλωστε, κυβερνητικά στελέχη αφήνουν να εννοηθεί ότι όλοι και πρωτίστως η ίδια η κυβέρνηση, προσβλέπουν σε ένα «χαλαρό» καλοκαίρι, μετά τη μακρά περίοδο διαπραγμάτευσης και τον συμβιβασμό σε ένα δύσκολο πακέτο νέων μέτρων.
 
Τελευταίος σκόπελος πριν από το πολυαναμενόμενο καλοκαιρινό διάλειμμα είναι η μορφή που θα λάβει η διευθέτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που αφορούν το χρέος. Ακόμα και στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα αναγνωρίζουν ότι δεν αναμένουν κάτι πολύ εντυπωσιακό, κάτι πολύ συγκεκριμένο.
 
Η φόρμουλα που θα βρεθεί, ως προϊόν συμβιβασμού ανάμεσα σε Βερολίνο και ΔΝΤ, θα πρέπει να καλύπτει όλες τις πλευρές και, ως εκ τούτου, να είναι αρκούντως γενικόλογη, ώστε να μπορεί να τύχει διαφορετικών ερμηνειών από καθέναν από τους ενδιαφερόμενους.
 
Οι ίδιες πηγές εκτιμούν, πάντως, ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα έχει πολιτικό πρόβλημα από μια τέτοια εξέλιξη τώρα, καθώς έχει φροντίσει να μεταθέσει το ζήτημα στο μέλλον, συναρτώντας την υλοποίηση των μέτρων που θα ψηφίσει η κυβέρνησή του με την υλοποίηση, αντίστοιχα, των μέτρων για το χρέος.

Οι βουλευτές πληρώνουν 40 φορές λιγότερο φόρο από τους πολίτες!



Οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου πληρώνουν 40 φορές λιγότερο φόρο από τους υπόλοιπους φορολογούμενους πολίτες αυτής της χώρας.

Συγκεκριμένα βλέπουμε στη παραπάνω φωτογραφία σε ένα εισόδημα 109.458 € το χρόνο ο φόρος που καλείται να πληρώσει ο βουλευτής ανέρχεται σε 1.212,00 €, ήτοι ποσοστό 1,11%, ενώ ένας μισθοτός θα πρέπει να καταβάλλει 41.2032,00 € φόρο, ήτοι ποσοστό 37,67%... και ο "ελεύθερος" επαγγελματίας υποχρεούται να πληρώσει 47.935,00 € στην εφορία, δηλαδή ένα ποσοστό που ανέρχεται στο 43,79%.
Τι λέει η "δικαιοσύνη" γι' αυτό; Είναι όπως το φίδι εκείνο που δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους! 



Οι βουλευτές πληρώνουν 40 φορές λιγότερο φόρο από τους πολίτες!


Οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου πληρώνουν 40 φορές λιγότερο φόρο από τους υπόλοιπους φορολογούμενους πολίτες αυτής της χώρας.

Συγκεκριμένα βλέπουμε στη παραπάνω φωτογραφία σε ένα εισόδημα 109.458 € το χρόνο ο φόρος που καλείται να πληρώσει ο βουλευτής ανέρχεται σε 1.212,00 €, ήτοι ποσοστό 1,11%, ενώ ένας μισθοτός θα πρέπει να καταβάλλει 41.2032,00 € φόρο, ήτοι ποσοστό 37,67%... και ο "ελεύθερος" επαγγελματίας υποχρεούται να πληρώσει 47.935,00 € στην εφορία, δηλαδή ένα ποσοστό που ανέρχεται στο 43,79%.
 
Τι λέει η "δικαιοσύνη" γι' αυτό; Είναι όπως το φίδι εκείνο που δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους! 





 

Μπίρος Στέφανος Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας βρήκε κάτι να κάνει ... έστειλε μήνυμα για τη γιορτή της μητέρας (!)


Ο Αντιπεριφερειάρχης Μπίρος Στέφανος  του περιφερειάρχη Θώδορου  Καρυπίδη των υποσχέσεων για ανάπτυξη μετα απο μείωση κατα 30% του ρευματος της ΔΕΗ με την  υποσχεση αυτη τυπου Τσίπρα κατέχουν και οι δύο τις δημόσιες αυτές θέσεις.


Μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας για τη γιορτή της μητέρας
 Δείτε την δήλωση μέγίστης έμπενυσης

Με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας, χαιρετίζω και μεταφέρω την αγάπη μου σε όλες τις μητέρες του κόσμου, ευχόμενος υγεία και ευτυχία.
Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στις αφανείς ηρωίδες, τις μητέρες όλου του κόσμου, που με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια, κόντρα στις επιταγές και τα προστάγματα της εποχής, δίνουν καθημερινό αγώνα για την ανατροφή των παιδιών τους, πολλές φορές κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.
Σε μια εποχή βαθύτατης κρίσης για τη χώρα μας και ολόκληρο τον κόσμο, μιας κρίσης που αναπόφευκτα επηρεάζει καθοριστικά κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας, τιμούμε σήμερα τον πυλώνα κάθε οικογένειας, που φροντίζει με αυταπάρνηση και κατάθεση ψυχής να αναθρέφει με αξίες και ιδανικά τα νέα παιδιά, ώστε να γίνουν ενεργά και οφέλιμα μέλη μιας κοινωνίας που έχει ανάγκη όσο ποτέ την αλληλεγγύη και την αδελφικότητα.
Η προσφορά της μητέρας δεν πληρώνεται. Κορυφαίος και πολύπλευρος ο ρόλος της. Δίνει ζωή, ανατρέφει, διαπαιδαγωγεί, φροντίζει, προστατεύει, συμβουλεύει, είναι ένα καταφύγιο στοργής και αγάπης, ένα παναθρώπινο σύμβολο υπομονής, τρυφερότητας και αυτοθυσίας. Αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση μας να της καταθέτουμε καθημερινά την αγάπη μας, τον σεβασμό μας, την ευγνωμοσύνη μας και την εκτίμησή μας.
Χρόνια πολλά στην Ελληνίδα Μάνα, χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου.
Στέφανος Μπίρος
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας






Απο  :florina nea

Πάτρα: Επίθεση αγριεμένου αδέσποτου σε γυναίκα που περπατούσε αμέριμνη- Την έστειλε στο νοσοκομείο

Και στην Καστοριά το "φαινόμενο"είναι συχνό σχεδόν σε... καθημερινή βάση

Στην περιοχη Κυψελη Πατρων

Τα αδέποστα που έχουν μαζευτεί στη γειτονιά, ορισμένα εκ των οποίων εκδηλώνουν επιθετικές τάσεις, έχουν γίνει εδώ και καιρό ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων της περιοχής Κυψέλη στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας, ιδίως στο σημείο πάνω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, μέρος στο οποίο πλέον αποφεύγουν να πλησιάζουν. Σήμερα το πρωί οι φόβοι των κατοίκων της περιοχής επιβεβαιώθηκαν καθώς ένας μεγαλόσωμος αγριεμένος σκύλος επιτέθηκε σε γυναίκα που περπατούσε αμέριμνη πηγαίνοντας με τα πόδια στη δουλειά της και την έστειλε στο νοσοκομείο.

Η επίθεση του σκύλου ήταν απρόκλητη και το γεγονός έχει θορυβήσει την Κυψέλη καθώς τα αδέσποτα συνεχώς αυξάνονται και καμία μέριμνα δεν υπάρχει από την πλευρά του δήμου για την αντιμετώπιση του προβλήματος που λαμβάνει διαστάσεις και σε άλλες περιοχές της πόλης.

Πηγή:tempo 24

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΟΤΑΝ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΩΣ ΕΠΙΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΟΡΚΟΥ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ -Θ. Παπαχριστόπουλος: Πονάμε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, για αυτά που τραβάει ο κόσμος

Ττλος Σχόλιο : Ε.Δ.Ο fyllokaiftero1.blogspot.com

Θ. Παπαχριστόπουλος: Πονάμε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, για αυτά που τραβάει ο κόσμος
Τη γραμμή πονάμε αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά υιοθέτησε ο εισηγητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

«Πονάμε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, για αυτά που τραβάει ο κόσμος. Τα τραβάει, γιατί κάποιοι λεηλάτησαν τη χώρα επί πολλές δεκαετίες και κάνουμε αγώνα να διαχειριστούμε αυτήν την λεηλασία», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι το «χέρι στο μέλι σ' αυτή την κυβέρνηση δεν το έβαλε κανείς, δεν το βάζει και δεν θα το βάλει και είναι ο μεγάλος άσσος και πρέπει ο Έλληνας πολίτης να ξέρει».
Παράλληλα, επιχείρησε να απαντήσει στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Ακούω συνέχεια χαρακτηρισμούς, όπως «άχρηστοι, επικίνδυνοι, τυχοδιώκτες, πολιτικοί απατεώνες» και ξέρετε τι λέει ένας παλιός σοφός; Ότι όταν δεν έχεις επιχειρήματα, καταφεύγεις στους χαρακτηρισμούς. Ένας αξιοπρεπής πολιτικός μπορεί να σε «σφάξει» με επιχειρήματα και χαίρομαι αυτούς τους πολιτικούς, αν και μπορεί να διαφωνώ μαζί τους. Έλλειψη επιχειρημάτων και πολλή ανασφάλεια δείχνει αυτό το πράγμα».

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ένα μήλο την ημέρα κάνει πέρα και το φαρμακοποιό!

Ένα μήλο την ημέρα κάνει πέρα και το φαρμακοποιό! 

ακόμη και σε παραδοσιακή  μαρμελάδα μήλο!!

Ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα λέει η παροιμία. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές ίσως η παροιμία θα έπρεπε να λέει το εξής: «Ένα μήλο την ημέρα, το φαρμακοποιό τον κάνει πέρα».
    
Οι επιστήμονες μελέτησαν τα δεδομένα 8.399 ενηλίκων και βρήκαν στοιχεία, που υποστηρίζουν τον ισχυρισμό τους.
Ανακάλυψαν, ότι όσοι έτρωγαν ένα μικρό μήλο την ημέρα είχαν κατά 9% λιγότερες πιθανότητες να επισκεφθούν το γιατρό τους μέσα στο χρόνο. Όταν όμως προσάρμοσαν τα στατιστικά τους δεδομένα και σε σχέση με άλλους παράγοντες, τα συμπεράσματά τους διαφοροποιήθηκαν.
Η ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν προσάρμοσε τα δεδομένα λαμβάνοντας υπόψη κι άλλους παράγοντες, όπως για παράδειγμα το ότι ίσως καπνίζουν λιγότερο και έχουν καλύτερη μόρφωση.
Έχοντας αυτούς τους παράγοντες υπόψη, η έρευνα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που τρώνε ένα μήλο την ημέρα έχουν τις ίδιες πιθανότητες να επισκεφθούν το ιατρείο του γιατρού τους, όσες και όλοι οι υπόλοιποι. Ακόμη, είχαν σχεδόν τις ίδιες πιθανότητες να παραμείνουν ένα βράδυ στο νοσοκομείο ή να επισκεφθούν έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας.


















Ωστόσο, όσοι κατανάλωναν ένα μήλο την ημέρα –διαπίστωσαν οι ερευνητές- είχαν λιγότερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν συνταγογραφούμενα φάρμακα.
Από τους 8.399 ενήλικες που συμμετείχαν στη μελέτη, 753 (9%) έτρωγαν ένα μήλο την ημέρα, ενώ 7.647 (91%) όχι.
Ο επίκουρος καθηγητής και επικεφαλής της έρευνας Matthew Davis δήλωσε σχετικά: «Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν, ότι η προώθηση της κατανάλωσης μήλων μπορεί να έχει περιορισμένα οφέλη, ως προς τη μείωση των εθνικών δαπανών για υγειονομική περίθαλψη. Στην εποχή των τεκμηριωμένων ισχυρισμών, ωστόσο, μορεί να έχει μεγαλύτερη αξία να λέμε το εξής: ‘Ένα μήλο την ημέρα, το φαρμακοποιό κάνει πέρα’».
Τα μήλα βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού. Περιέχουν βιταμίνη C, η οποία βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, μειώνουν τη φθορά των δοντιών, καθαρίζοντας τα δόντια και προστατεύουν τα εγκεφαλικά κύτταρα από ασθένειες, όπως το Αλτσχάιμερ. Πηγή:news.gr

ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΣΤΗΔΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΑΔΡΑ ΕΜΕΙΣ.... Κασιδιάρη με Δένδια στη Βουλή – Δείτε το επίμαχο στιγμιότυπο (videos)


Η ΝΔ διά του αντιπροέδρου Άδωνι Γεωργιάδη ισχυρίστηκε ότι το επεισόδιο αυτό είναι δώρο προς την κυβέρνηση αφού αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από την ψήφιση των μέτρων.




Κι αλήθεια λέει... εσείς που ακόμα βλέπέτε τηλεόραση, παρακολουθείστε πόσο χρόνο θα δώσουν τα δελτία ειδήσεων και οι πολιτικές εκπομπές, στο θέμα αυτό...

Α ρε πόπολο... ακόμα δεν έχεις αντιληφθεί πως ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ... ΠΑΡΕΑ...ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΝΙΒΕΙ Τ' ΑΛΛΟ...ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ, ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1. Κάτι ξέρει κι αυτό το ... μ@$&&σμένο το Αδωνάι...γιατί τα ίδια έκανε και η Νέα Δημοκρατία... κι απορώ, πως δεν το ανατιλαμβάνονται τα χρυσαύγουλα...αλλά όταν έχεις φάει κόλλημα...


Υ.Γ.2. Αν δεν ήταν στημένο, θα το φχαριστιόμουν πολύ, για τον δικηγορίσκο του Ρότσιλντ...


1111


Γελείο επεισόδιο τυπου παλαιάς Συγκρού με τις πεοθυλάζουσες επι χρήμασι,  σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα μεταξύ Κασιδιάρη-Δένδια στη Βουλή.



Ο προεδρεύων της Βουλής  Μπαλαούρας απέβαλε τον Ηλία Κασιδιάρη ζητώντας από τη φρουρά να τον βγάλει έξω....



https://youtu.be/IV0lgdJEwXQ