09 Μαΐου 2017

Ελεγκτικό Συνέδριο προς Τσίπρα: Παράτυπες οι μειώσεις συντάξεις που συμφωνήσατε





Γνωμοδότηση που βάζει “φωτιά” στα θεμέλια της συμφωνίας της Κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους δανειστές εξέδωσε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου γνωμοδότησε ότι ενδεχομένως είναι αντίθετες στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) οι περικοπές των κυριών και επικουρικών συντάξεων κατά 18% από το 2019 που συμφώνησε η Κυβέρνηση με τους δανειστές.

Την ίδια στιγμή, στη γνωμοδότηση επισημαίνεται ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο καλείται να γνωμοδοτήσει επί ενός νομοσχεδίου που προβλέπει περικοπές συντάξεων μετά από δύο χρόνια, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σχετική αναλογιστική μελέτη όπως προβλέπει η νομοθεσία και η νομολογία των Ελληνικών δικαστηρίων.

Οι κύριες και στις επικουρικές συντάξεις από το 2019 θα υποστούν εκ νέου περικοπή έως και 18%.

newsit.gr

Τρόποι αντίδρασης σε «ατομική ειδοποίηση οφειλών»

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ: ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ

Γράφει η δικηγόρος Αναστασία Χρ. Μήλιου*

Τις τελευταίες εβδομάδες, το ΚΕΑΟ του ΙΚΑ, οι ΔΟΥ και άλλες δημόσιες υπηρεσίες στέλνουν με απλό ταχυδρομείο στους οφειλέτες τους, έγγραφο που ονομάζουν «ατομική ειδοποίηση οφειλών». Το έγγραφο αυτό φαίνεται σαν μια απλή ειδοποίηση του δημοσίου που καλεί τον οφειλέτη εντός 20 ημερών από την παραλαβή του, να ρυθμίσει σε 12 μηνιαίες δόσεις την οφειλή του, διαφορετικά θα ξεκινήσει η αναγκαστική εκτέλεση για την είσπραξη του χρέους.

Στο έγγραφο αυτό δεν γίνεται πουθενά αναφορά για τα ένδικα βοηθήματα και την προθεσμία άσκησής τους από τον οφειλέτη, όπως σε όλα τα υπόλοιπα έγγραφα του δημοσίου.

Τι είναι όμως το έγγραφο αυτό και τι νομικές συνέπειες έχει η μη προσβολή του από τον οφειλέτη; 

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του ΚΕΔΕ, η ατομική ειδοποίηση οφειλών αποτελεί έγκυρο τίτλο εκτελεστό, και σηματοδοτεί την έναρξη της αναγκαστικής εκτέλεσης για την είσπραξη της οφειλής δηλαδή της κατάσχεσης κινητών, δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών, εσόδων εις χείρας τρίτου ή και πλειστηριασμού ακινήτου.

Ατομικές ειδοποιήσεις λαμβάνουν οι εργοδότες  που έχουν πρόστιμα από αδήλωτη εργασία, οι ασφαλισμένοι που έχουν εισπράξει αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις, επιδόματα κ.α., οφειλέτες ΦΠΑ και άλλων οφειλών στην εφορία κ.τ.λ.
Δεν έχει σημασία αν έχει ασκηθεί ή όχι ένσταση ή αίτηση θεραπείας. Ακόμα και στην περίπτωση που έχει ασκηθεί ένσταση ενώπιον της αρμόδια διοικητικής επιτροπής, το ΚΕΑΟ στέλνει τις ατομικές ειδοποιήσεις. Δηλαδή το δημόσιο επιδιώκει την είσπραξη των οφειλών προτού κριθεί αν επί της ουσίας η οφειλή είναι νόμιμη ή όχι.

Οι υπάλληλοι του ΚΕΑΟ υποστηρίζουν και καλούν τους οφειλέτες να ρυθμίσουν την οφειλή τους ακόμα κι αν έχουν κάνει ένσταση, με το επιχείρημα, ότι αν οι οφειλέτες δικαιωθούν θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους από το Δημόσιο ( ;;;).

Η ρύθμιση, ειδικά στα  μεγάλα ποσά, είναι εντελώς εξωπραγματική και ανέφικτη. Παρ’ όλα αυτά, ο οφειλέτης δεν έχει επιλογή παρά να ρυθμίσει καθώς απειλείται με τις συνέπειες της αναγκαστικής εκτέλεσης και επιπλέον το οφειλόμενο ποσό επιβαρύνεται με τόκους και προσαυξήσεις κάθε μήνα.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια εκβιαστική τακτική του δημοσίου, εντελώς αντισυνταγματική, καθώς παραβαίνει κάθε αίσθημα δικαίου και προστασίας του πολίτη, παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματα και αρχές δικαίου, παρακάμπτει το δικαίωμα άσκησης ενδίκων μέσων και δίκαιης δίκης.

Πώς λοιπόν μπορεί να αντιδράσει ο οφειλέτης σε αυτή την περίπτωση; Υπάρχει άμυνα ή είναι αναγκασμένος να υποκύψει στον ωμό εκβιασμό του δημοσίου, υπό την απειλή της κατάσχεσης ή του πλειστηριασμού της περιουσίας του;

Ο οφειλέτης μπορεί να αμυνθεί κατά της ατομικής ειδοποίησης και της επικείμενης αναγκαστικής εκτέλεσης, υπό την προϋπόθεση ότι θα δραστηριοποιηθεί άμεσα.
Κατά της ατομικής ειδοποίησης ο νόμος προβλέπει ότι μπορεί να ασκηθεί το ένδικο μέσο της ανακοπής. Με την ανακοπή προσβάλλεται ο τίτλος της αναγκαστικής εκτέλεσης δηλαδή η ατομική ειδοποίηση κι αν έχει ασκηθεί και ένσταση η οποία δεν έχει συζητηθεί τότε μπορεί  να προβληθούν και λόγοι επί της ουσίας της οφειλής.

Δηλαδή αν έχει υποβληθεί ένσταση και δεν έχει συζητηθεί ακόμα, ή και προσφυγή που επίσης δεν έχει συζητηθεί, και πάλι θα πρέπει να ασκηθεί ανακοπή για να διακόψει την αναγκαστική εκτέλεση. Και μάλιστα δεν είναι η ανακοπή αυτή που θα διακόψει την εκτέλεση, αλλά η αναστολή που θα ασκηθεί επ’ αυτής.

Δηλαδή το πρώτο βήμα είναι η άσκηση της ανακοπής κατά της ατομικής ειδοποίησης και επί της ανακοπής ασκούμε υποχρεωτικά και αίτηση αναστολής, η οποία αν γίνει δεκτή, διακόπτει την αναγκαστική εκτέλεση μέχρις ότου εκδοθεί η απόφαση της ανακοπής.

Η ανακοπή ασκείται σε προθεσμία 20 ημερών από την παραλαβή της ατομικής ειδοποίησης και η αναστολή εντός 3 ημέρων από την άσκηση της ανακοπής. Ο νόμος δεν ορίζει ρητά ποια είναι η προθεσμία άσκησης της ανακοπής και θεωρείται ότι η προθεσμία αυτή λήγει με την έναρξη της αναγκαστικής εκτέλεσης. Πρακτικά όμως για να είμαστε σίγουροι ότι η ανακοπή μας θα είναι εμπρόθεσμη, καλό είναι να ασκείται όσον το δυνατόν συντομότερα και δη μέσα στην 20ήμερη προθεσμία που τάσσεται για την ρύθμιση.
Σημειώστε δε ότι η αναστολή εκδικάζεται άμεσα, ενώ η ανακοπή δικάζεται μετά από 3-4 χρόνια.
Θα αναρωτούνται αρκετοί αν αξίζει τον κόπο να μπει κάποιος σε αυτήν την διαδικασία, αντί να πάει να πληρώσει την οφειλή με την ρύθμιση.

Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με ένα ναι ή όχι σε αυτή την ερώτηση. Θα θέσω όμως 2-3 σημεία υπ’ όψιν ώστε ο καθένας να κρίνει αν αξίζει τον κόπο.
Το ΚΕΑΟ όπως και οι άλλες δημόσιες υπηρεσίες, ποντάρουν στο γεγονός ότι από τις 10 ατομικές ειδοποιήσεις που θα σταλούν,  οι 2 ή οι 3 θα ψάξουν περαιτέρω με δικηγόρο πώς θα αμυνθούν. Από τους υπόλοιπους δύο θα πάνε απευθείας να ρυθμίσουν και οι άλλοι είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω φόβου θα αδιαφορήσουν, θα το πετάξουν, θα το ξεχάσουν κ.τ.λ. 

Άρα το κράτος θα έχει πετύχει 2 ρυθμίσεις και στους υπόλοιπους που θα χρεώνει προσαυξήσεις και τόκους, θα αυξήσει το οφειλόμενο ποσό σε διόλου ευκαταφρόνητο ύψος και εν συνεχεία θα προσπαθήσει μέσω της εκτέλεσης είτε να εισπράξει χρήματα από λογαριασμούς, μισθούς ή συντάξεις, ή θα εκβιάσει πλειστηριασμούς και πάλι θα επιτύχει νέα ρύθμιση ή καταβολή. Εν τω μεταξύ αυτοί θα έχουν χάσει και οποιαδήποτε προθεσμία να αμυνθούν δικαστικώς και να σταματήσουν την σε βάρος τους εκτέλεση, οπότε θα βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων.

Από την άλλη μεριά, οι δύο αυτοί που θα έχουν ασκήσει την ανακοπή, έχουν  πιθανότητες να διαγραφεί τελείως η οφειλή τους. Και τούτο διότι, αν πρόκειται για αχρεωστήτως καταβληθέντα υπάρχει πάγια νομολογία των δικαστηρίων, που ορίζει κάποιες προϋποθέσεις που καθιστούν την καταβολή τους νόμιμη. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι προϋποθέσεις αυτές δεν πληρούνται, οπότε η αναζήτηση της οφειλής είναι παράνομη και καταχρηστική και το δικαστήριο κρίνει ότι ο ασφαλισμένος δεν οφείλει να καταβάλει τίποτα.

Κάτι παρόμοιο ισχύει και με τα πρόστιμα του ΣΕΠΕ ή του ΦΠΑ. Οι αποφάσεις πρέπει να πληρούν τα τυπικά στοιχεία που προβλέπει ο νόμος, να είναι αιτιολογημένες, να έχει τηρηθεί η αρχή της προηγούμενης ακρόασης κ.τ.λ. Μία καλά στοιχειοθετημένη ανακοπή μπορεί να απαλλάξει τον οφειλέτη από το πρόστιμο ή από ένα μεγάλο τμήμα αυτού. Σημειωτέον δε ότι όταν συζητηθεί μετά από 3-4 χρόνια, μπορεί να ισχύουν άλλες διατάξεις, ευνοϊκότερες, των οποίων θα μπορεί να γίνει επίκληση.
         
Αναστασία Χρ. Μήλιου  
Δικηγόρος παρ’Εφέταις Αθηνών Λεωφ. Μεσογείων 403, Αγία Παρασκευή  fb: Αναστασία Μήλιου

https://curia.gr/13354-2/


ΣΧΕΤΙΚΑ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ

Το κώμα της Αριστεράς….το παιχνίδι είχε χαθεί με την κυριαρχία της κλίκας του Τσίπρα

Το κώμα της Αριστεράς….το παιχνίδι είχε χαθεί με την κυριαρχία της κλίκας του Τσίπρα


Οσοι ισχυρίζονται πως υπάρχει στη χώρα μας λεξιπενία, υπάρχει ένα επιχείρημα που μπορεί να τους αποστομώσει. Να δουν τα κοσμητικά επίθετα που κυκλοφορούν στην πιάτσα για να χαρακτηρίσουν τον πρωθυπουργό μας.
Και εδώ πρέπει να παραδεχτούμε πως η μεγαλύτερη εφευρετικότητα στους χαρακτηρισμούς προέρχεται από τους πρώην συντρόφους. Και αυτό δεν είναι παράξενο. Οπου υπάρχει μια αλήθεια, είτε θρησκευτική είτε πολιτική οι ερμηνείες είναι πολλές.
Και η πλειοψηφία -κατά κανόνα- καθορίζει το σωστό δόγμα, ενώ η μειοψηφία γίνεται αίρεση ή αιρέσεις, ανάλογα με τις διασπάσεις.
Εντούτοις πίσω από όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς κρύβονται δύο ερωτήματα που ακούω συχνά, ιδίως από νεανικές παρέες: ………….

«Είπε ο Τσίπρας συνειδητά ψέματα για να κερδίσει τις εκλογές;» ή «Ο Τσίπρας πρόδωσε τις ιδέες της Αριστεράς και αποστάτησε;»
Και δεν μου ζητούν μια θεωρητική ανάλυση. Αλλά τι έχω καταλάβει εγώ μέσα από τη μακρόχρονη ανάμειξή μου για την ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ.
Και έτσι αναγκαστικά αυτό το κoμμάτι θα έχει την προσωπική μου εμπειρία μαζί με τον όποιο κίνδυνο να χάσει την αντικειμενικότητά του. (Κάθε προσωπικό κείμενο είναι υποκειμενικό, άσχετα αν εκφράζει μια αντικειμενική αλήθεια. Π.χ. προσωπικές μαρτυρίες για το Αουσβιτς.)
Η διαδρομή μου στην «κλασική» Αριστερά ξεκινάει από την τότε νεολαία ΕΔΑ και φτάνει μέχρι τον Παρισινό Μάη του ‘68. Ηδη τα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί, όχι μόνο από την ΕΔΑ, αλλά και από την πολιτική της ΕΣΣΔ, με οδηγούν σε οριστική ρήξη με την παραδοσιακή Αριστερά είτε αυτή ήταν του «Εσωτερικού» ή τoυ «Εξωτερικού».
Ο κομμουνισμός, όπως είχε διαμορφωθεί από την ΕΣΣΔ και από εκεί όπως είχε εξαχθεί στις διάφορες αντιπροσωπείες της (τα Κ.Κ. της κάθε χώρας), δεν ήταν μόνο ένα πτώμα, αλλά και μια νεκρή σκέψη που δεν μπορούσε να διαβάσει την πραγματικότητα. Το μόνο που είχε μείνει ήταν η αναφορά στην ιδεολογία του.
Μια αυτοαναφορά που οδηγεί στην τύφλωση. Και όσοι είχαμε καταλήξει στα ίδια συμπεράσματα μπήκαμε σε νέα κινήματα και οργανώσεις και ανανεώσαμε τις αναφορές μας με σύγχρονους διανοητές της Αριστεράς.
Αυτούς τους άτυπους θεμελιωτές της Αριστεράς του 21ου αιώνα. Και τα κόμματα του παραδοσιακού κομμουνισμού μάς φαίνονταν μια μακρινή προϊστορία. Αλλά αυτός ο προβληματισμός άγγιξε και ανθρώπους της Ανανεωτικής Αριστεράς που δημιούργησαν τον «Χώρο διαλόγου και κοινής δράσης της Αριστεράς» με προεξάρχοντα τον Γιάννη Μπανιά.
Και ήταν ενδιαφέρον αυτό το εγχείρημα γιατί συνένωσε πολλές τάσεις της Αριστεράς που μέχρι την προηγούμενη μέρα ήταν εχθροί. Και αυτό δημιούργησε μια δυναμική που απέδωσε ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάζοντας τον ψυχορραγούντα ΣΥΝ να αρπαχτεί από το σωσίβιο που τού προσέφερε ο νέος οργανισμός. Αλλά όχι για καλό. Ηθελε να κυριαρχήσει και να ποδηγετήσει το νέο σχήμα, αδιαφορώντας για κάθε δημοκρατική διαδικασία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε μέλη, αλλά μόνο συνιστώσες. Οσοι ήταν ανένταχτοι, για να γίνουν μέλη έπρεπε να περάσουν από κάποια συνιστώσα. Και αυτό δημιούργησε τραγελαφικά πράγματα. Ο υποφαινόμενος ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι μέλος του.
Οταν κλήθηκα από τον «Χώρο Διαλόγου» να συνεισφέρω σε αυτό το εγχείρημα, μέσω της εφημερίδας «Εποχή», διαπίστωσα μια πολιτική έρημο, κυρίως από τα στελέχη του ΣΥΝ που ήταν άσοι στον τακτικισμό και διψασμένοι για εξουσία.
Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, αναφέρομαι στην τάση Τσίπρα, που στην ουσία διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε ξεκινήσει, και τον μετέτρεψε σε ένα αρχηγικό κόμμα, χωρίς αρχές, με μοναδικό στόχο την εξουσία, έστω και την εικονική.
Αυτό που σκέφτηκα ήταν πως η Αριστερά χρειάζεται έναν νέο διαφωτισμό που θα τον βρει από μια ανακύκλωση των ιδεών της και της Ιστορίας της, που είναι ακόμη χρήσιμα υλικά και θάβοντας χωρίς λύπη ό,τι νεκρό κουβαλούσε.
Δηλαδή χρειαζόμαστε μια άλλη σκέψη.
Αλλά αυτό δεν έγινε. Οχι πως δεν υπήρχαν πολλά στελέχη της Αριστεράς που δεν καταλάβαιναν. Αλλά το παιχνίδι είχε χαθεί με την κυριαρχία της κλίκας του Τσίπρα. Και η πραγματικότητα δεν μπόρεσε να αναγνωστεί και να χαραχτεί μια άλλη πολιτική.
Επομένως ο Τσίπρας δεν πρόδωσε και δεν αποστάτησε. Απλά απέδειξε αυτό που ήταν, μέσα από μια αριστερή ρητορική που δεν στοιχίζει και τίποτα. Και είμαι σίγουρος πως εκεί στην κυβέρνηση απολαμβάνουν τα αξιώματά τους, άσχετα αν δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους.

Ελεύθεροι και ωραίοι πλέον πάνε μόνιμα στην Γερμανία να τρώνε τα δισεκατομμύρια που έκλεψαν κατάλαβες αράχτέ και πεινασμένε στον καναπε έλληνα;



ΒΟΜΒΑ: Ελεύθεροι και ωραίοι πλέον πάνε μόνιμα στην Γερμανία


Μία είδη βόμβα έφτασε πριν λίγα λεπτά και αφορά τον αποφυλακισθέντα Άκη Τσοχατζόπουλο καθώς και την σύζυγό του Βίκυ Σαμάτη. Όπως μας πληροφόρησε άτομο από τον στενό κύκλο του πρώην υπουργού ο Άκης Τσοχατζόπουλο ετοιμάζει βαλίτσες μαζί με όλη του την οικογένεια για να ξενιτευτούν.


Η χώρα που έχουν διαλέξει είναι η Γερμανία στην οποία από ότι έχουμε πληροφορηθεί, ο πρώην υπουργός έχει κανονίσει την μόνιμη εγκατάστασή του εκεί και μάλιστα αμέσως μετά την λήξη των δικαστηρίων που εκκρεμούν θα λάβει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή πληροφορηθήκαμε ότι όλη η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και θα γίνει απολύτως νόμιμα ακολουθώντας όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες. Μάλιστα πριν την μόνιμη εγκατάστασή του στην Γερμανία ο βαρώνος της πολιτικής απάτης θα πάει και διακοπές σε εξωτικό νησί ώστε να ξεπεράσει την ταλαιπωρία που υπέστη

Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη…ΑΝ και θεωρούμε οτι είναι δύσκολο να γίνει..
Σύμφωνα με το scoops

 

ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ! Θλίψη και ντροπή για τον Αρχιεπίσκοπο... - Τι λες ρε Τζερόνυμο... ;;; σ' αυτή την ευρώπη της πορνείας, συμβάλατε κι εσείς, τα ιερατεία...


 «Σήμερα είμαι ευρωσκεπτικιστής» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ενώ τόνισε ότι "η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετακινήσει τις βάσεις της από εκεί που ξεκίνησε, έχοντας μετατραπεί από «Ευρώπη της αλληλεγγύης» σε «Ευρώπη της εκμεταλλεύσεως». 
Ο χριστιανισμός, η αλληλεγγύη και οι τρεις πυλώνες στους οποίους στηρίχθηκε η Ευρώπη, το ρωμαϊκό δίκαιο, η ιστορία και ο χριστιανισμός, αυτά όλα μετακινήθηκαν". 

Τι λες ρε Τζερόνυμο... ;;;;  Για ποιά Ευρώπη και για ποιον Χριστιανισμό, μιλάς;;; Και για ποιά Ιστορία;

Αυτή ήταν ανέκαθεν η Ευρώπη... δημιουργήθηκε από υποχθόνια μογγολικά ερπετά και εξελίχθηκε σ' αυτό το καρκίνωμα που είναι σήμερα, με τον εβραϊσμό, τον καθολικισμό και τον προτεσταντισμό, να κυριαρχουν.
Αυτά, δεν είναι χριστιανισμός... ποτέ δεν ήταν.
Όσο για την ... αλληλεγγύη, η ευθύνη σου και του κοσμικού ιερατείου, προς τους λαθρο, είναι τεράστια...

Αη διάβασε ιστορία και άντε να μονάσεις, γιατί σ' αυτή την ευρώπη της πορνείας, συμβάλατε κι εσείς, τα ιερατεία...

           Καλλιόπη Σουφλή
Δημοσιογράφος πολιτικός αναλυτής
      Ο Ιερώνυμος με τον δυνάστη γερμανό υπουργό Ελλαδος
           fyllokaiftero1.blogspot.com



Άνευ πολλών σχολίων, για ευνόητους λόγους! Μόνο θλίψη και ντροπή για τον κατήφορο !!
 
Ιερώνυμος , αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος
«Σήμερα είμαι ευρωσκεπτικιστής»
«γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετακινήσει τις βάσεις που έχουμε και από εκεί που ξεκίνησε. Άλλαξε τις θέσεις από εκείνους που είχαν την ιδέα και βοήθησαν να σχηματιστεί αυτός ο φορέας και έχουν μετακινήσει τις βάσεις αλλού. Ο χριστιανισμός, η αλληλεγγύη και οι τρεις πυλώνες που στηρίχθηκε η Ευρώπη, το ρωμαϊκό δίκαιο, η ιστορία και ο χριστιανισμός, αυτά όλα μετακινήθηκαν. Πιστεύω ότι η Ευρώπη δεν είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης, αλλά της εκμεταλλεύσεως».

--------------------------------------------
«Σήμερα είμαι ευρωσκεπτικιστής» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ενώ τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετακινήσει τις βάσεις της από εκεί που ξεκίνησε, έχοντας μετατραπεί από «Ευρώπη της αλληλεγγύης» σε «Ευρώπη της εκμεταλλεύσεως».
 
«Ο χριστιανισμός, η αλληλεγγύη και οι τρεις πυλώνες στους οποίους στηρίχθηκε η Ευρώπη, το ρωμαϊκό δίκαιο, η ιστορία και ο χριστιανισμός, αυτά όλα μετακινήθηκαν. 
Πιστεύω ότι η Ευρώπη δεν είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης, αλλά της εκμεταλλεύσεως», σημείωσε, κατά τη συνάντησή του με τον Βαυαρό υπουργό Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Κοινωνικής Συνοχής και Ταυτότητας, Μάρκους Ζέντερ, στο μέγαρο της Αρχιεπισκοπής, τη Δευτέρα.

Όπως συμπλήρωσε, «γι’ αυτό πιστεύω ότι ο άνεμος της Βαυαρίας, μέσα στην οποία έχω ζήσει αρκετό καιρό, χρειάζεται περισσότερο στην Ευρώπη από κάθε άλλη φορά».

 
Από την πλευρά του, ο κ. Ζέντερ σημείωσε ότι «πρέπει τις χριστιανικές αξίες να τις λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν μας και να τις διατηρήσουμε. Εμείς, στη Βαυαρία και στη Γερμανία δεχθήκαμε περισσότερους από ένα εκατ. πρόσφυγες και νομίζω ότι είναι σημαντικό να τους διδάσκουμε και να τους δείχνουμε ποιες είναι οι βασικές αρχές στις οποίες στηρίζεται ο χριστιανισμός».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «δεν είναι μόνο η ανεκτικότητα που θα πρέπει να επιδεικνύουμε, όταν έχουμε διάλογο με τους μουσουλμάνους, αλλά να επιδεικνύουμε και τις δικές μας αξίες και ρίζες».


Απο: ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ
Πηγή
fyllokaiftero1.blogspot.com

 Τέτοια αγάπη προς τον αυτοδηλωμένο άθεο μόνο ο διάβολος θα την εκδήλωνε
 Ιερώνυμος και οι πρώτος γενοκτόνος της Ελλάδος που μας οδηγησε στα σιαγώνια της ΕΕ και του ΔΝΤ
Μιά πόλη 13000 ελλήνων  αυτόχειρων είναι στα νεκροταφεία της επικράτειας.
Εκατομμυρια ελληνων ζουν τον αργό καθημερινό θάνατο τους απο τις ασθένειες και την ακραία φτώχια- την πείνα.

ΒΟΜΒΑ: Ελεύθεροι και ωραίοι πλέον πάνε να χαρούν τα εκατομμύρια που έκλεψαν μόνιμα στην Γερμανία




Μία είδη βόμβα έφτασε πριν λίγα λεπτά και αφορά τον αποφυλακισθέντα Άκη Τσοχατζόπουλο καθώς και την σύζυγό του Βίκυ Σαμάτη. Όπως μας πληροφόρησε άτομο από τον στενό κύκλο του πρώην υπουργού ο Άκης Τσοχατζόπουλο ετοιμάζει βαλίτσες μαζί με όλη του την οικογένεια για να ξενιτευτούν.

Η χώρα που έχουν διαλέξει είναι η Γερμανία στην οποία από ότι έχουμε πληροφορηθεί, ο πρώην υπουργός έχει κανονίσει την μόνιμη εγκατάστασή του εκεί και μάλιστα αμέσως μετά την λήξη των δικαστηρίων που εκκρεμούν θα λάβει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή πληροφορηθήκαμε ότι όλη η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και θα γίνει απολύτως νόμιμα ακολουθώντας όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες. Μάλιστα πριν την μόνιμη εγκατάστασή του στην Γερμανία ο βαρώνος της πολιτικής απάτης θα πάει και διακοπές σε εξωτικό νησί ώστε να ξεπεράσει την ταλαιπωρία που υπέστη.

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ:ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ...ΜΑΚΡΟΝ! ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ...


Από υπουργός Οικονομικών, έγινε τραπεζίτης και εν συνεχεία πρόεδρος
της Γαλλίας ο Εμανουέλ Μακρόν. 

Και μάλιστα χωρίς να διαθέτει δικό του κόμμα! 

Κάποιες ομοιότητες υπάρχουν και με τον ημέτερο Ι. Στουρνάρα (φωτογραφία). Ηταν υπουργός Οικονομικών, «προβιβάστηκε» (γιατί περί προβιβασμού πρόκειται) σε κεντρικό τραπεζίτη και μετά τι; 

Τον ρώτησα ευθέως εάν έχει ενθαρρυνθεί με την εκλογή του Μακρόν. Γέλασε και είπε: «Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική και επιμένω σε αυτό, η πολιτική είναι έξω από τα ενδιαφέροντά μου». Και πρόσθεσε: «Καλά είμαι εδώ, καλύτερα δεν γίνεται»!

Είδατε; Γι’ αυτό λέω ότι είναι προβιβασμός από υπουργός Οικονομικών να γίνεις κεντρικός τραπεζίτης. Ασε που σκέφτεται να διεκδικήσει και δεύτερη θητεία γιατί, σου λέει, όταν έρθει η ώρα της ανανέωσης της θητείας, άλλοι μπορεί να βρίσκονται στην κυβέρνηση. Το θέμα όμως δεν είναι απλό, έχει και τις προεκτάσεις του…

Κατά μία εκδοχή η επίθεση που δέχεται τελευταίως ο κ. Στουρνάρας από τον ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και από τους ΑΝΕΛ) έχει να κάνει με τις πολιτικές του φιλοδοξίες. Δεν είναι λίγοι οι Συριζαίοι (ίσως και μερικοί ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου) που πιστεύουν ότι ο Στουρνάρας μπορεί να ηγηθεί ενός κεντροαριστερού σχηματισμού, ο οποίος κάποια στιγμή να αντιπαρατεθεί με την Αριστερά.

Κατά μία άλλη εκδοχή ο κ. Στουρνάρας μπορεί να αποτελεί την εφεδρεία ενός αντισυριζαίικου σχήματος. 

Οπως και να ‘χει το πράγμα ο κεντρικός τραπεζίτης εκτιμά ότι οι επιθέσεις που δέχεται θα συνεχιστούν στο αμέσως προσεχές διάστημα για πράξεις που είχε κάνει κατά την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών. Πώς θα αμυνθεί; 

Μαθαίνω ότι θα παρουσιάσει ένα σωρό νόμους ψηφισθέντες από τη Βουλή, λέγοντας ότι εάν κάποιοι θεωρούν σκάνδαλο την εφαρμογή των νόμων, αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει ήταν να αλλάξουν τον νόμο.

ΒΗΜΑτοδότης