27 Απριλίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ: Όλα τα ψέματα της συνέντευξης του Τσίπρα στον ΑΝΤ1


Έλεγε ένα ψέμα κάθε 3 λεπτά
Ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 προσπάθησε για άλλη μια φορά να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο, λέγοντας μια σειρά από ψέματα και ανακρίβειες. Για την αποκατάσταση της αλήθειας απαντάμε σε όλα όσα είπε.
Αυτά είναι ένα προς ένα τα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξή του στον Ν. Χατζηνικολάου
Ψέμα: Μας ζητούσαν να πάρουμε 42 φορές περισσότερα μέτρα
Αλήθεια: Αυτό δεν έχει καμία λογική. Θα ψηφίσουν νέα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ. Είναι παράλογο να ισχυρίζεται ότι μας ζητούσαν μέτρα πάνω από 150 δισ. ευρώ!


Ψέμα: Δεν αύξησε πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ τους φόρους. Η φορολογία είναι ίδια και ελάχιστα μεγαλύτερη.
Αλήθεια: Τα τελευταία 2 χρόνια η κυβέρνηση Τσίπρα έχει επιβάλλει φοροκαταιγίδα, στην οποία οφείλεται και το μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα του 2016.
Μείωσαν το αφορολόγητο, αύξησαν τον ΦΠΑ, την εισφορά αλληλεγγύης, την προκαταβολή φόρου στο 100%, το φόρο επιχειρήσεων, τον ΦΠΑ στα νησιά, τον φόρο στο πετρέλαιο, το τηλέφωνο, στα τσιγάρα, στον καφέ. Τώρα ετοιμάζονται να ψηφίσουν πρόσθετα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ για το 2019 και 2020 τα οποία περιλαμβάνουν και νέα φορολογικά μέτρα, όπως η μείωση του αφορολογήτου κάτω από τα 6.000 ευρώ.

Ψέμα: Μόνο ο ΦΠΑ αύξηθηκε 1%
Αλήθεια: Είναι ένα ακόμα ψέμα ότι ο ΦΠΑ αυξήθηκε κατά μόλις μία μονάδα. Στην εστίαση ο ΦΠΑ ανέβηκε από το 13% στο 24%, ενώ οι συντελεστές στα νησιά από 17%, 9% και 4% αυξήθηκαν σε 24%, 13% και 6%. Πέραν από τον ΦΠΑ, όπως γράψαμε ακριβώς πριν, αυξήθηκαν και πολλοί άλλοι έμμεσοι και άμεσοι φόροι.
Ας θυμηθούμε όμως και τι έλεγε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στο παρελθόν, όταν και φώναζε για την αύξηση του ΦΠΑ
Τα ίδια και για τον ΦΠΑ στα νησιά. Δείτε το βίντεο εδώ



Ψέμα: Φέραμε καλύτερες συμφωνίες για τις αποκρατικοποιήσεις
Αλήθεια: Ο Τσίπρας πουλάει σήμερα τη δημόσια περιουσία σε τιμές πολύ χαμηλότερες από αυτές που θα μπορούσαμε να έχουμε επιτύχει στο παρελθόν, όταν και φώναζε για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
Ενδεικτικά ο ΟΣΕ πουλήθηκε για μόλις 45 εκ. ευρώ, ενώ ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ το 2013 φώναζε ότι 300 εκ. ευρώ είναι προκλητικά χαμηλή τιμή.
Το 67% του λιμανιού της Θεσσαλονίκης πωλείται 231,9 εκ. ευρώ, ενώ η Κινεζική Hutchison είχε κάνει προσφορά 419,4 εκ. ευρώ για το 51% του λιμανιού το 2008.


Ψέμα: Επανεκκινήσαμε τα έργα των αυτοκινητοδρόμων και γλιτώσαμε 700 εκ. ευρώ
Αλήθεια: Τα έργα των αυτοκινητοδρόμων είχαν ξεκολλήσει από το 2013-2014. Ξανασταμάτησαν επί Βαρουφάκη και γι’ αυτό οι εργολάβοι ζήτησαν 1.2 δις. ευρώ νέες αποζημιώσεις. Τελικώς έγινε συμβιβασμός και το δημόσιο πλήρωσε 500 εκ. ευρώ.
Αυτό ο Τσίπρας το μεταφράζει ότι το δημόσιο γλίτωσε 700 εκ.! Δείτε περισσότερα για τους αυτοκινητοδρόμους εδώ


Ψέμα: Μειώνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές
Αλήθεια: Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση πληρώνει ελάχιστα και δημιουργούνται συνεχώς νέα χρέη.
Αν και έχουν πληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του έτους 432 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ μόνο στο πρώτο δίμηνο του έτους οι νέες οφειλές που δημιούργησε ανέρχονται στα 494 εκατ. ευρώ. Δηλαδή για κάθε 1 ευρώ χρέους προς τον ιδιωτικό τομέα που εξοφλεί η κυβέρνηση, δημιουργεί νέες οφειλές ύψους 1,14 ευρώ.
Στις 31 Δεκεμβρίου 2016 σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα ληξιπρόθεσμα ανέρχονταν στα 4,554 δισ. ευρώ. Τον πρώτο μήνα του 2017 εκτινάχθηκαν στα 4,8 δισ. ευρώ, ενώ τον Φεβρουάριο έσπασαν το φράγμα των 5 δισ. ευρώ και συγκεκριμένα ανήλθαν στα 5,048 δισ. ευρώ.

Ψέμα: Δώσαμε κάλυψη σε 2,5 εκ ανασφάλιστους
Αλήθεια: Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο επαναλαμβάνουν τόσο συχνά που δυστυχώς έχει περάσει στον κόσμο. Ήδη με νόμο του Μαρτίου 2014, επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, οι ανασφάλιστοι είχαν πλήρη πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία. Δείτε τον νόμο εδώ

Ψέμα: Φέρθηκα έντιμα γιατί πήγα σε εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015
Αλήθεια: Πρώτα απ' όλα ο Αλέξης Τσίπρας εκλέχθηκε με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο του 2015, έκανε ένα δημοψήφισμα με ένα ασαφές ερώτημα για τα μέτρα και τελικά έφερε τρίτο μνημόνιο.
Το επιχείρημα όμως επίσης καταρρίπτεται γιατί είχαν πει μια σειρά από ψέματα και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.
Στην πραγματικότητα ο ελληνικός λαός δεν γνώριζε αυτά που θα ακολουθούσαν της συμφωνίας του Αυγούστου του 2015.
Έλεγαν τότε ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις (ούτε ένα ευρώ!), περικοπή του ΕΚΑΣ, ότι θα έχουμε ανάπτυξη από το 1ο εξάμηνο του 2016, ότι θα σταματήσουν τα capital controls, ότι δεν θα γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Υπόσχονταν μάλιστα ισοδύναμα (όπως σήμερα που υπόσχονται αντίμετρα).
Δείτε τα ψέματα μετά την υπογραφή του Μνημονίου του 2015 εδώ


Ψέμα: Θα επανέλθει η κανονικότητα στα εργασιακά μετά την 1/9/2018
Αλήθεια: Καμιά νέα επιτυχία δεν υπάρχει σε αυτό από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Επί της ουσίας «πανηγυρίζουν» επειδή συμφωνούνται όσα ήδη προβλέπονται σε νόμο του 2011. Συγκεκριμένα, η μερική αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων προβλέπεται από το νόμο 4024 της 27ης Οκτωβρίου του 2011 στις παραγράφους 5 και 6:
- «Όσο διαρκεί η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας υπερισχύει σε περίπτωση Συρροής με κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας και πάντως δεν επιτρέπεται να περιέχει όρους εργασίας δυσμενέστερους για τους εργαζόμενους από τους όρους εργασίας εθνικών συλλογικών συμβάσεων, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 3 του νόμου αυτού».
- Η εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 11 του ν.1876/1990 αναστέλλεται όσο διαρκεί η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.


Ψέμα: Έχω πολιτική νομιμοποίηση παρά τις χαμηλές δημοσκοπήσεις. Το 2011 είχαμε τους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα, τώρα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.
Αλήθεια: Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα έλεγε παλιότερα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο με τον Τσίπρα να λέει στο παρελθόν, ότι κυβέρνηση με 15% στις δημοσκοπήσεις είναι αδιανόητο να λέει ότι θα μείνει στην εξουσία άλλα 2 χρόνια.
Ξεχνάει επίσης ο Πρωθυπουργός ποιος μάζευε τότε τον κόσμο στο Σύνταγμα. Ήταν οι δικοί του σημερινοί υπουργοί που έστηναν τραπεζάκια την εποχή των αγανακτισμένων. Χαρακτηριστικό το video του Βαρουφάκη, του Τσακαλώτου και του Κατρούγκαλου στο Σύνταγμα μαζί με τον Δ. Καζάκη.


Ψέμα: Εμείς πιάσαμε πλεόνασμα, οι άλλοι όχι
Αλήθεια: Ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά η ελληνική οικονομία είχε επιτύχει πλεονάσματα. Το φετινό πλεόνασμα μάλιστα, για το οποίο πανηγυρίζει ο Αλέξης Τσίπρας, οφείλεται στην καταστροφική για την οικονομία υπερφορολόγηση και στις μαζικές κατασχέσεις λογαριασμών.
Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας ξεχνάει τι έλεγε τα προηγούμενα χρόνια για τα πλεονάσματα. Δείτε χαρακτηριστικά:
Είναι δυνατόν να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα με ύφεση;
Πλεόνασμα δυστυχίας, τραγωδίας και αίματος

Ψέμα: Εμείς αντιθέτως με τους προηγούμενους θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ
Αλήθεια: Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ;
Υπενθυμίζουμε ότι το 2013 και το 2014 είχαν γίνει μειώσεις στον φόρο ακινήτων. Το "χαράτσι" είχε μειωθεί κατα 15% το 2013 και -μεσοσταθμικά- ακόμα ένα 15% το 2014, χρονιά που έφυγε από τη ΔΕΗ και αντικαταστάθηκε με τον ΕΝΦΙΑ.
Στόχος ήταν να μειωθεί περαιτέρω το 2015, κάτι που δεν έγινε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως χιλιάδες ιδιοκτήτες είδαν αυξημένο τον ΕΝΦΙΑ του 2016.


Ψέμα: Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ είναι καλύτερο από το σχέδιο της "Μικρής ΔΕΗ" της προηγούμενης κυβέρνησης.
Αλήθεια: Η Μικρή ΔΕΗ προέβλεπε τη δημιουργία μιας βιώσιμης μεγάλης ενεργειακής εταιρείας που θα κατείχε το 30% της παραγωγής, το 30% των πελατών, το 30% των υπαλλήλων, το 30% των δανείων και βαρών. Με άλλα λόγια, ένας δεύτερος σοβαρός ενεργειακός παίκτης, για να επωμιστεί τους απλήρωτους λογαριασμούς, το επιχειρηματικό ρίσκο, την ενεργειακή ασφάλεια κι ασφαλώς τον ανταγωνισμό για μείωση των τιμολογίων του ηλεκτρισμού. Οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τότε λυσσαλέες. Το 2014 η ΔΕΗ κατέγραψε κέρδη προ φόρων 137 εκατ. ευρώ. Αντιθέτως, το 2015 κατέγραψε ζημίες 106 εκατ. ευρώ.
Τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει σήμερα, οι αυξημένες δανειακές ανάγκες και η κατάρρευση της χρηματιστηριακής αξίας από 2,5 δισ. ευρώ το 2014, σε 0,6 δισ. ευρώ σήμερα, οφείλονται τόσο στην τυχοδιωκτική και ανερμάτιστη κυβερνητική πολιτική όσο και στη στάση πληρωμών των καταναλωτών, ύψους 2,5 – 3 δισ. ευρώ.
 Η ΔΕΗ ως αποτέλεσμα των πολιτικών του "Δεν κοβουμε σε κανέναν το ρεύμα" του Πάνου Σκουρλέτη, σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με πιθανή χρεωκοπία που μπορεί να συμπαρασύρει ολόκληρη τη χώρα. Οι καταναλωτές από την άλλη βλέπουν τους λογαριασμούς τους να αυξάνονται συνεχώς.

Ψέμα: Για πρώτη φορά συστάθηκε επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Αλήθεια: Ειδική επιτροπη για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο είχε συσταθεί από το Μάιο του 2014, με απόφαση του τότε αν. υπουργού οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, η οποία είχε πάρει παράταση τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους


Τέλος, στην ερώτηση του Ν. Χατζηνικολάου για τα φαινόμενα χαμηλής ζήτησης γάλατος και ψωμιού που καταγράφονται το πρώτο δίμηνο του έτους (πρόκειται για στοιχεία από τον Σύνδεσμο Ελληνικών βιομηχανικών Τροφίμων) το εξοργιστικό επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα ήταν "Σιγά ρε παιδιά, φέτος το Πάσχα είχε τη μεγαλύτερη έξοδο εκδρομέων!"

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ – Τα Γερμανικά LiDL αφαιρέσανε τον σταυρό από τις φωτογραφίες των εκλλησιών στα προιόντα τους.. με photoshop- Το παπαδαριο απο την άλλη...δεν λέει τίποτα, γιατι; "λαδώνεται έμεσσα; με το καλάθι των τροφίμων που γεμίζουν μέσα στα lidl πάλι οι έλληνες πολίτες - και κάνει με ξένα κόλυβα μνημοσυνο "ΤΑ ΣΙΣΙΤΙΑ ΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΟ Εθελ. Δημ. Ομάδα: ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ – Τα Γερμανικά LiDL αφαιρέσανε τον σταυρό από τις φωτογραφίες των εκλλησιών στα προιόντα τους.. με photoshop- Το  παπαδαριό απο την άλλη...δεν λέει τίποτα, γιατι; "λαδώνεται έμεσσα;  με το καλάθι των τροφίμων που γεμίζουν μέσα στα lidl πάλι οι έλληνες πολίτες - και κάνει με ξένα κόλυβα μνημοσυνο "ΤΑ ΣΙΣΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ;


KATOXIKA NEA: ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΝΤΛ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΟΑΞ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΓΡΑΜΜΑΤΌΣΗΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΚΕΜΜΈΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ … ΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΜΑ ..ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ …Η ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ …Η ΕΙΝΑΙ ΧΟΑΞ ΤΟΤΕ Η ΤΑ ΧΟΑΞ ΤΑ ΦΤΙΆΧΝΕΙ Η ΛΙΝΤΛ … Η ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ Η ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ …ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ  ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ !!
Τα Γερμανικά σούπερ μάρκετ LiDL διαφημίζουν και ονόμασαν αυτή την εβδομάδα Ελληνική 🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷
Αποφάσισα λοιπόν να πάω σήμερα το βράδυ να αγοράσω μερικά Ελληνικά προϊόντα.
ΑΛΛΑ ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ…ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ…ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ
Τι να κάνουμε η Ελλάδα έγινε παροικία της Γερμανίας…
ΑΣ ΔΟΞΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ…..

Ευχαριστούμε τον αναγνώστη του Hellas-now που μας έστειλε το θέμα.
Απo χρήστη του facebook στην Αγγλία
Hellas Now

Η Μέρκελ δίνει αυξήσεις στους Γερμανούς συνταξιούχους την ίδια ώρα που τα Τσιράκια τις κόβουν στην Έλλαδα- τα προηγούμενα τα σημερινα και τα ερχόμενα αν δεν τους κόψει τον δρόμο ο λαός βγαίνοντας στους δρόμους





Φωτογραφία: AP 

Από την 1η Ιουλίου οι συνταξιούχοι στη Γερμανία θα δουν φουσκωμένους τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Για τους πολίτες της πρώην Ανατολικής Γερμανίας η σύνταξη θα είναι αυξημένη κατά 3,59% ενώ για τους πρώην Δυτικογερμανούς κατά 1,9%. Από την απόφαση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης βγαίνουν κερδισμένοι συνολικά 20 εκατομμύρια άνθρωποι.

Πηγή:  iefimerida.gr

Ακόμη και εγκληματική οργάνωση της ΕΕ η Κομισιόν παραδέχεται : Στοιχεία-σοκ για την Ελλάδα -Ενας στους τρεις απειλείται από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό [pdf]


ΤΙΤΛΟΣ ΣΧΟΛΙΟ:fyllokaiftero1.blogspot.com:Ακόμη και εκληματική οργάνωση της ΕΕ η Κομισιόν παραδέχεται : Στοιχεία-σοκ για την Ελλάδα -Ενας στους τρεις απειλείται από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό


ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015, αντιμέτωπο με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό είναι το 35,7% του πληθυσμού, ενώ το 22,2% αντιμετωπίζει σοβαρές υλικές στερήσεις. 
Σε χειρότερη θέση στην Ευρώπη βρίσκονται μόνο οι πολίτες της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.





Τα δυο ρεμάλια όμως που συγκυβερνούν με τις συμμορίες τους, θέλουν να μας φτάσουν σε επίπεδο Βουλγαρίας και Ρουμανίας.
ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙ.


Καλλιόπη Σουφλή


Φωτογραφία: Eurokinissi
Φωτογραφία: Eurokinissi

Ανησυχία προκαλούν στη χώρα μας τα στοιχεία έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εργασιακή και την κοινωνική κατάσταση στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ, όπως αυτή καταγράφηκε την περίοδο 2015-2016.



Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015, αντιμέτωπο με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό είναι το 35,7% του πληθυσμού, ενώ το 22,2% αντιμετωπίζει σοβαρές υλικές στερήσεις. 
Σε χειρότερη θέση στην Ευρώπη βρίσκονται μόνο οι πολίτες της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.


Στον χώρο της Υγείας η κατάσταση είναι εξίσου τραγική, με το 12,3% του πληθυσμού να στερείται ιατρικής περίθαλψης την οποία είχε ανάγκη. 

Πρόκειται για τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στην Ευρωζώνη, αφού το μοναδικό μέλος του ευρώ όπου καταγράφηκε χειρότερο ποσοστό ήταν η Εσθονία, με 12,7%.


Τέλος, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες που αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα εισοδηματικής ανισότητας στη Νομισματική Ένωση, αφού το πλουσιότερο 20% του πληθυσμού είχε εισοδήματα 6,5 φορές μεγαλύτερα από το φτωχότερο 20%.


Η Έκθεση της Κομισιόν

Πηγή

Κλαυσίγελος: Η ΔΕΗ προσέλαβε καλλιτεχνικό διευθυντή -Μεικτή Χορωδία της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ "Η χορωδιακή μουσική μέσα στους αιώνες"

.

Κλαυσίγελος: Η ΔΕΗ προσέλαβε καλλιτεχνικό διευθυντή



Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη ολοκληρώθηκε στις 10 Απριλίου και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της χορωδίας της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ θα παρέχει τις υπηρεσίες του στην εταιρεία για οκτώ μήνες, έναντι συνολικής αμοιβής 15.000 ευρώ. Δηλαδή, μηνιαίως οι απολαβές του θα είναι 1.875 ευρώ.




Ο καλοπληρωμένος αριστερών φρονημάτων, προφανώς, ΣΥΡΙΖΑίος προφανέστατα, θα παρέχει τις ακροβοπληρωμένες υπηρεσίες του, όταν θα ξεπουλιέται η ΔΕΗ, για να καλύπτει τους οδυρμούς του λαού, για τους ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ... κάτι σαν την ορχήστρα που έπαιζε έως την βύθιση του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ.


  Καλλιόπη Σουφλή
Πολιτικός Αναλυτής

Υ.Γ. Ρε, δεν παίζονται οι καριόληδες οι αριστεροφασίστες... αρκεί να βολέψουν τα κωλόπαιδά τους και γαία πυρι μιχθήτω...


Κλαυσίγελος: Η ΔΕΗ προσέλαβε καλλιτεχνικό διευθυντή


 Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό. 


Την ώρα που η ΔΕΗ αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία της, και αποστέλλει εξώδικα σε πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν, η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε την πρόσληψη ενός μουσικού με μισθό 1.875 ευρώ!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», ο διαγωνισμός για την πρόσληψη ολοκληρώθηκε στις 10 Απριλίου και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της χορωδίας της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ θα παρέχει τις υπηρεσίες του στην εταιρεία για οκτώ μήνες, έναντι συνολικής αμοιβής 15.000 ευρώ. Δηλαδή, μηνιαίως οι απολαβές του θα είναι 1.875 ευρώ.


Το πρόσωπο που θα αναλάβει τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή θα πρέπει να διαθέτει άριστες διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες, να είναι συνεργάσιμος, αποτελεσματικός, με προσωπική ευαισθησία και με καλή επικοινωνία, αλλά και να διαθέτει εμπειρίες συγκέντρωσης, αξιοποίησης και οργάνωσης χορωδών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει και μπόνους 20 μορίων, αν κατά το παρελθόν είχε διευθύνει ορχήστρα άνω των 30 ατόμων, καθώς και άλλων 20 μορίων, αν έχει προϋπηρεσία μεγαλύτερη των 25 ετών.

 


Ποια είναι όμως η χορωδία της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ;


Σύμφωνα με το site της επιχείρησης, η χορωδία της εταιρείας ιδρύθηκε το 1978, με τη ΔΕΗ να ενισχύει με κάθε τρόπο οικονομικά και ηθικά την προσπάθεια αυτή, με αποτέλεσμα η χορωδία να έχει επιδείξει ένα πλούσιο μουσικό έργο, συμμετοχές σε σημαντικές εκδηλώσεις και συνεργασίες με διάσημους συνθέτες (Μ. Θεοδωράκη, Σ. Ξαρχάκο, Β. Παπαθανασίου, Γ. Μαρκόπουλο κ.λπ.).


Η χορωδία της ΔΕΗ έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα και αίθουσες συναυλιών της Ελλάδας (Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Παναθηναϊκό Στάδιο, Αρχαίο Στάδιο των Δελφών, Λυρική Σκηνή). 

Ακόμη, έχει πάρει μέρος σε αθλητικές εκδηλώσεις όπως: στις τελετές έναρξης και λήξεις των Ολυμπιακών & Παραολυμπιακών Αγώνων των Αθηνών το 2004, στην παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης και στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου το 1997, κι έχει συμμετάσχει σε χορωδιακά φεστιβάλ στο εξωτερικό (Τσεχία, Σουηδία, Βουλγαρία, Κύπρο κ.λπ.).

Τα μουσικά σύνολα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους από μια ομάδα υπαλλήλων της ΔΕΗ που αγαπούσε το χορωδιακό τραγούδι. Έχουν πραγματοποιήσει πάρα πολλές εμφανίσεις στο πλαίσιο εκδηλώσεων που γίνονται σε χώρους όπου η ΔΕΗ δραστηριοποιείται, ως μια πολιτιστική προσφορά προς τους κατοίκους των περιοχών αυτών.


https://youtu.be/y1Q89gbvAJs


Πηγή

Απο : ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

Βροχή κατασχέσεων, στα ύψη οι απλήρωτοι φόροι, πνιγμένοι στις οφειλές 4 εκ. οικογένειες


Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζει τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων ληξιπρόθεσμων οφειλετών η εφορία, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τη δυναμική των εσόδων, που εμφανίζουν σημάδια κόπωσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στο πρώτο δίμηνο του έτους επιβλήθηκαν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε 33.933 φορολογουμένους με οφειλές άνω των 500 ευρώ. Πρόκειται κυρίως για κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς.
Πέρυσι, στο σύνολο του έτους είχαν πραγματοποιηθεί 140.000 κατασχέσεις. Αυτό σημαίνει ότι έαν διατηρηθεί ο ρυθμός του πρώτου διμήνου του 2017, τότε οι συνολικές κατασχέσεις θα ξεπεράσουν εκείνες του 2016, και ενδεχομένως να υψηλότερες έως 45%.
Οι κατασχέσεις που διενεργούνται από τις εφορίες είναι αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης των φορολογουμένων και των επιχειρήσεων που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Στο πλαίσιο αυτό, το πρώτο δίμηνο του έτους φορολογούμενοι δεν κατάφεραν να πληρώσουν φόρους 2,6 δισ. ευρώ εκ των οποίων το 1 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο. Συνολικά οι 4 εκατ. φορολογούμενοι με χρέη προς το Δημόσιο χρωστούν περί τα 94 δισ. ευρώ και όπως όλα δείχνουν στο τέλος του έτους τα ληξιπρόθεσμα χρέη θα σπάσουν το φράγμα των 100 δισ. ευρώ, ακολουθώντας τη δυναμική του προηγούμενου έτους.
Είναι ενδεικτικό ότι τα έσοδα που παρουσιάζουν αύξηση στο πρώτο τρίμηνο του έτους είναι αυτά που προέρχονται από παλαιές οφειλές φορολογουμένων και κατασχέσεις. Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει ότι οι φορολογούμενοι επιθυμούν να εξοφλήσουν τους φόρους τους, αλλά αδυνατούν να πληρώσουν σε δύο ή τρεις δόσεις, επιλέγοντας να ενταχθούν στη ρύθμιση των 12 δόσεων. Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ:
• Σε 873.049 φορολογουμένους έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Στο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου το Δημόσιο προχώρησε στην κατάσχεση εις χείρας τρίτων τραπεζικών λογαριασμών, ενοικίων, μισθών και συντάξεων σε 33.943 φορολογουμένους.
Σημειώνονται ότι το 2016 επιβλήθηκαν συνολικά 1.602.835 μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, υποθήκες και ποινικές διώξεις για απλήρωτους φόρους. Στην πρώτη γραμμή, με βάση τα στατιστικά στοιχεία, βρέθηκαν οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, που αποτελεί το πιο αποτελεσματικό μέτρο.
• Οι οφειλέτες στους οποίους η εφορία θα στραφεί το επόμενο διάστημα ανέρχονται σε 1.655.636.
• Μέσα στους δύο πρώτους μήνες του έτους, οι νέες οφειλές έφτασαν στα 2,619 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση περίπου 1 δισ. ευρώ μέσα σε μόλις ένα μήνα. Από τα 2,6 δισ. ευρώ τα αμιγώς φορολογικά χρέη ανέρχονται σε 1,6 δισ. ευρώ.
• Παλαιά και νέα ληξιπρόθεσμα χρέη φθάνουν στα 94 δισ. ευρώ. Στόχος της ΑΑΔΕ είναι να εισπραχθούν φέτος περί τα 2,7 δισ. ευρώ από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη.
• Οι φορολογούμενοι που έχουν οφειλές προς το Δημόσιο ανέρχονται σε 4.052.270 και χρωστούν συνολικά 94 δισ. ευρώ. Δηλαδή σχεδόν ένας στους δύο φορολογουμένους είναι οφειλέτης της εφορίας. Από αυτούς μόλις 69 φυσικά και νομικά πρόσωπα χρωστούν πάνω από 100.000.000 ευρώ έκαστος και συνολικά 28,7 δισ. ευρώ ή το 31% περίπου του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο. Ακόμη, 7.296 οφειλέτες έχουν οφειλές ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ. Οι οφειλέτες με αρχικό ποσό χρέους μεγαλύτερο των 300.000 ευρώ είναι μόλις 16.290 και αντιπροσωπεύουν το 0,4% του συνόλου των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. Το 83,8% του συνόλου των οφειλετών του Δημοσίου -που αντιστοιχεί σε ένα πλήθος 3.614.047 φυσικών και νομικών προσώπων- χρωστά ποσά οφειλής μέχρι 3.000 ευρώ.
iskra.gr

Η Ορθόδοξη Ρωσία ασπίδα της Σερβίας απέναντι στην Αλβανία

«Τι να κρύβεται άραγε πίσω από τις στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Σερβίας, και γιατί η Σερβία αποτελεί κύριο στόχο του Πούτιν; Η απάντηση είναι απλή , η Ρωσία θέλει πάση θυσία να σταματήσει τη διεύρυνση της ΕΕ, και για αυτό θα πράξει τα πάντα», αναφέρει ο Σέρβος διεθνής αναλυτής Πάβιτς.

Το ίδιο ισχύει και για το ΝΑΤΟ , διότι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αμερική, και τώρα η ΕΕ  ιστορικά ποτέ δεν δίστασαν να δείξουν απροθυμία απέναντι στη Σερβία, εκβιάζοντας την χώρα αυτή σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, κάτω από διαφορετικές συνθήκες , κατά τη διάρκεια διαφορετικών κοινωνικών συστημάτων, κυβερνώντων κομμάτων, τα ονόματα των οποίων  βρίσκονται στην εξουσία.

Ο Σέρβος αμυντικός διεθνής αναλυτής Α.  Πάβιτς προσπαθεί να τοποθετήσει τα πράγματα σε σχέση με τα Βαλκάνια στην ορθή θέση , μιλώντας για «φωτιά » στον άξονα , Βελιγράδι -Σκόπια -Αθήνα ( λόγω ΔΝΤ) .

Οι ΗΠΑ και ΕΕ σίγουρα δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να αφήσουν την πολύ «σκληρή δουλειά» που έχουν κάνει στα Βαλκάνια τα τελευταία 25 χρόνια μόνο και μόνο για να πέσει στο κενό και θα ωθήσουν την περιοχή  μέσα στο χάος, αντί να επιτρέψουν σε κάποιον άλλο (Πούτιν), τον οποίο θεωρούν γεωπολιτικό αντίπαλο, «να βάλει για τα καλά πόδι στην περιοχή», τονίζει ο ίδιος.

Τα Βαλκάνια  είναι ως επί το πλείστον καταλαμβάνουν μια σημαντική μερίδα  της γεωπολιτικής, της εξωτερικής πολιτικής , και του δόγματος  των ΗΠΑ πάνω από το οποίο θα πρέπει να ασκηθεί  περαιτέρω πίεση στη Ρωσία.

Και οι τρεις διαδικασίες της Δύσης, οι οποίες ενεργοποιήθηκαν αμέσως μετά την περιβόητη συμφωνία του «Ντέιτον», ήταν και  οι τρεις ήταν αντι-σερβικές  αλλά και αντι-ρωσικές.

Η πρώτη αφορά την  υποστήριξη της απόσχισης του Κοσσυφοπεδίου, και ο εφοδιασμός του αλβανικού Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου.

Το δεύτερο ήταν η υποστήριξη της απόσχισης του Μαυροβουνίου, η οποία προήλθε μέσω του  Μίλο Τζουκάνοβιτς.

Η τρίτη διαδικασία είναι η αποδυνάμωση της Δημοκρατίας της Σερβίας και η ενδεχόμενη κατάργησή της, η οποία (μέχρι τώρα) δεν πραγματοποιήθηκε και ούτε πρόκειται ελέω Ρωσίας.

Οι δυτικοί έκαναν τα πάντα ότι  μπορούσαν και ότι δεν μπορούσαν για να  αγοράσουν τα Βαλκάνια , αλλά η ψυχή  των κατοίκων που μένουν εδώ (εκτός από τους Αλβανούς)  δεν ανήκει στην  Δύση αλλά στην Ρωσία και έτσι το όλο έργο των δυτικών έπεσε στο κενό.
«Η πλειοψηφία όλων αυτών που ζουν σε αυτήν την «σεισμογενή χερσόνησο» δεν πουλούν την ψυχή τους για ευρώ. Και σε όλους εκείνους που διαβάζουν  αυτές τις  λέξεις και τις σκέψεις, να το έχουν υπόψη τους», υπογραμμίζει ο Σέρβος ειδικός  .

Το τελευταίο μήνυμα του Πούτιν στον Τράμπ ήταν: «Μην αγγίζετε το Μαυροβούνιο και τη Σερβία!». Αν δεν ήταν επιτυχημένο παγκόσμια το ρωσικό φαινόμενο δεν θα φοβόταν τώρα η δύση μην χάσει όλα όσα θεωρούσε κεκτημένα και στα Βαλκάνια  .
Πρόκειται για ένα πλέγμα δεσμών» που θέλουν να «αλυσοδέσουν» τους κατοίκους από το εκπαιδευτικό  σύστημα, τις ένοπλες δυνάμεις, την κοινωνία την θρησκεία κά, τονίζει ο Πάβιτς .

Η επίδραση της διαδικασίας της Μπολόνια για παράδειγμα στην εκπαίδευση για περισσότερο από μια δεκαετία μέχρι σήμερα, θέτει το σοσιαλιστικό σύστημα ως ρυθμιστή της εκπαίδευσης και των προγραμμάτων, τα οποία έχουν «γεννήσει» μια ολόκληρη γενιά νέων που είναι δεκτικοί σε οτιδήποτε προέρχεται από τα δυτικά κέντρα παραπληροφόρησης    .

Μετά την εκπαίδευση σειρά πήρε ο στρατός … Όποιος και αν είναι ο στρατός, ειδικά όταν η Σερβία  δεσμεύθηκε «για την συνεργασία για την  ειρήνη» με το ΝΑΤΟ,  εισήχθη αμέσως ο θεσμός της «επαγγελματοποίησης», βάσει συμφωνίας  με την ΕΕ, για τον εξορθολογισμό και τη δυτική αναμόρφωση του αμυντικού συστήματος της χώρας.
Στην ουσία όμως αυτό αφορούσε στην «απομάκρυνση» του λαού από τις ένοπλες δυνάμεις τουλάχιστον όπως την γνωρίζαμε έως σήμερα.

Προσπάθησαν με αγωνία οι δυτικοί να «φυτέψουν» δυτικά όπλα και  πρότυπα του ΝΑΤΟ στην σερβική δημοκρατία για να εξαρτιέται η χώρα αποκλειστικά από την δύση και το ΝΑΤΟ, αλλά απέτυχαν παταγωδώς.

Μετά, με την αμέριστη βοήθεια φιλο-δυτικών μέσων ενημέρωσης έκαναν την εμφάνιση τους οι ΜΚΟ και οι «περιστασιακοί κρατικοί θεσμοί» επαναλάμβαναν συνεχώς ότι θα πρέπει να φύγουν από την χώρα , χωρίς όμως να κάνουν τίποτα  για αυτό.
Το σίγουρο είναι ότι τώρα ετοιμάζουν τον διαμελισμό της ΕΕ και των Βαλκανίων , διότι πολύ απλά δεν τους βγαίνει το σχέδιο και για αυτό θα αφήσουν πίσω τους « στάχτη και ερείπια», όπως έκαναν δηλαδή πάντα.

Στο εθνικό επίπεδο πλέον η  Ευρασιατική κατεύθυνση είναι η μόνη λογική κίνηση για να μπορέσει η Σερβία να ξεφύγει από τον ασφυκτικό κλοιό , ΗΠΑ, ΕΕ, και ΝΑΤΟ.
Μιλώντας για τα οικονομικά, και τις  δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές, όλες  διέπονται από συμφωνίες με «δυτικούς εταίρους» με το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα, στις περισσότερες χώρες των Βαλκανίων.

Παρόλα αυτά το «παιχνίδι», τουλάχιστον όπως το σχεδίαζαν οι δυτικοί όχι με μόνο δεν τους βγαίνει αλλά θα χάσουν τα πάντα από τον «οδοστρωτήρα»  Πούτιν σε συνδυασμό με την κινεζική διείσδυση.
Υπάρχει σχεδόν κάθε μέρα που κάποιος δυτικός αξιωματούχος ή διπλωμάτης, ακόμη και υψηλόβαθμος είναι σε επιφυλακή για την αυξανόμενη επιρροή της Ρωσίας στην  ευρύτερη περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Η Δύση έχει το μονοπώλιο σε όλες αυτές τις διαδικασίες που αφορούν την πρώην Γιουγκοσλαβία μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, τονίζει ο Αλεξάντερ Πάβιτς, ο οποίος  ισχυρίζεται ότι η Δύση έχει αναλάβει «εργολαβία» την Σερβία με στόχο πλέον  την κατάρρευση της.
Τέτοιες ημέρες  ακριβώς ήταν το 1999 που  ξεκίνησε ο βομβαρδισμός της Σερβίας από το ΝΑΤΟ , και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Η ουσία είναι σύμφωνα με ξένα δυτικά κέντρα, ο άξονας Βελιγράδι-Σκόπια-Αθήνα είναι αυτός που θα δεχθεί την μεγαλύτερη πίεση , για να προκληθεί χάος και καταστροφή στα Βαλκάνια, και αυτό είναι κάτι το οποίο σήμερα είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ.

Πηγή: triklopodia.gr