25 Απριλίου 2017

4εκ. ιδιώτες (οικογένειες) και επιχειρηματίες χρωστάνε 94 δις στο δημόσιο μεγάλο ποσοστό είναι κλεφτοφόροι της υπερφορολόγισης του μνημονιακού κράτους κλεφτρόνι

Δημοσιογραφική επιμέλεια (τίτλος σχόλιο) : Μανώλης Μάνου




Η φοροκαταιγίδα, η απέραντη φτωχοποίηση και ανεργία στην Ελλάδα του «πάση θυσία στο ευρώ», σπρώχνουν τα χρέη των ιδιωτών σε πορεία αλματώδους ανόδου.  Στο αστρονομικό ποσό των 93,974 δισ. ευρώ ( 52,5% του ΑΕΠ) έχει ανέλθει το σύνολο των ιδιωτικών χρεών στο δημόσιο τον Φεβρουάριο τρέχοντος. Περισσότεροι από 4 εκ. ιδιώτες και επιχειρηματίες βαρύνονται με το τεράστιο αυτό χρέος σε μια χώρα που καταρρέει με την κυβέρνηση της ΠΦΑ να προαναγγέλλει την ανάπτυξη που μας περιμένει στη…γωνία.

Αύξηση κατά 989 εκατομμύρια ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο τον Φεβρουάριο του 2017, σύμφωνα με στοιχεία της υπο Γερμανικό Έλεγχο Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.Η αύξηση των φορολογικών οφειλών τον ίδιο μήνα ανέρχεται σε 912 εκατομμύρια ευρώ.

Κατά τα ίδια στοιχεία, τον Φεβρουάριο οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο (αυτές που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους) ανήλθαν σε 2,619 δισ. ευρώ έναντι 1,630 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο. Έτσι, το σύνολο των παλαιών οφειλών (που δημιουργήθηκαν έως 31.12.2016) και των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών ανήλθε σε 93,974 δισ. ευρώ.

Τον Φεβρουάριο το σύνολο των οφειλετών του δημοσίου ανέρχονταν σε 4.052.270 έναντι 4.173.206 τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ το σύνολο των οφειλών στους οποίους δύναται να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονταν τον Φεβρουάριο σε 1.655.636 έναντι 1.672.500 τον Ιανουάριο. Οι οφειλέτες υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονταν τον Φεβρουάριο σε 873.049 έναντι 851.818 τον προηγούμενο μήνα.
Εικόνα : FTEROGRAFOSΜε πληροφορία απο: ΟΔΟΣ ΔΡΑΧΜΗΣ

Τα πρώτα λόγια του γιατρού προς συγγενή ασθενούς που μόλις χειρούργησε: «Ωραίο κι ακριβό πουκαμισάκι, φοράτε σήμερα»

Χρήστος Κώνστας | Χρηστου Κωνστα
Η σκηνή είναι αυθεντική και συνέβη προχθές, μέσα σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας.
Μόλις ολοκληρώθηκε μια πολύωρη και δύσκολη εγχείρηση αφαίρεσης όγκου μιας ασθενούς.

Οι συγγενείς γεμάτοι φόβο και αγωνία, περιμένουν να μιλήσουν με  κάποιον υπεύθυνο, για να πληροφορηθούν το αποτέλεσμα της εγχειρητικής διαδικασίας, έχοντας πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης.

Ο ευγενικός, χαμογελαστός γιατρός βγαίνει, τους προσκαλεί στο ιδιαίτερο γραφείο του.
Κάπου στο πάτωμα, δίπλα στο γραφείο του γιατρού, βρίσκεται μια λεκάνη γεμάτη αίματα και τα εντόσθια της ασθενούς μαζί με τον όγκο που αφαιρέθηκε.

Οι στιγμές είναι δύσκολες.

Οι συγγενείς επηρεασμένοι από το γκρίζο περιβάλλον σιωπούν, περιμένουν στωικά, αμίλητοι, με αγωνία τον γιατρό του δημόσιου νοσοκομείου να μιλήσει πρώτος.

Κι εκείνος ξεκινά, απευθυνόμενος στον σύζυγο της ασθενούς:
  • «Ωραίο, μοντέρνο κι ακριβό πουκαμισάκι, φορέσατε σήμερα».
Η φωνή του, γεμάτη υπονοούμενα. Η επιθυμία του να «διαπραγματευτεί» την αξία της «δουλειάς» του προφανής.
Οι πιο ψύχραιμοι συγγενείς κατάλαβαν την πορεία και τον σκοπό της συζήτησης.
  • «Πείτε μας πρώτα για την υγεία της μητέρας μας και τα βρούμε μετά τα υπόλοιπα» του λένε παρακλητικά.
Εκείνος όμως ανένδοτος. Είναι «επιστήμονας», ίδρωσε χρόνια στα θρανία και θέλει τώρα την ανταμοιβή του.

Όλα αυτά στο μικρό γκρίζο γραφειάκι του δημόσιου νοσοκομείου, με την ματωμένη λεκάνη δίπλα στο γραφείο του επιστήμονα να φαντάζει ακόμη πιο αποκρουστική, εξαιτίας του κακού φωτισμού και της θλιβερής γεμάτη ένταση ατμόσφαιρας.

Έξω από το γραφείο του «επιστήμονα», οι πραγματικοί ήρωες της νοσοκομειακής καθημερινότητας.
Κάποιοι λιγοστοί νοσηλευτές τρέχουν πάνω κάτω προσπαθώντας να καλύψουν τις ανάγκες δεκάδων ασθενών που κουβαλάνε μαζί με τα υπάρχοντά τους και τα αναλώσιμα που το νοσοκομείο δεν μπορεί να τους προσφέρει –λόγω περιορισμών του προϋπολογισμού- όπως λένε.

Οι νοσηλευτές όταν μιλούν μεταξύ τους εκφράζουν απροκάλυπτα ζήλεια για τους εκατοντάδες συναδέλφους τους που κατάφεραν να αποσπαστούν σε κάποιο γραφείο πολιτικού ή σε άλλες διοικητικές υπηρεσίες. Οι αποσπασμένοι νοσηλευτές εισπράττουν κανονικά το μισθό τους δουλεύοντας με ωράριο και συνθήκες γραφείου, μακριά από τη μιζέρια της καθημερινότητας του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Όσοι δουλεύουν ακόμη στα νοσοκομεία, έχουν ξεχάσει το ρεπό, δουλεύουν ασταμάτητα και κάτω από δυσμενείς συνθήκες εργασίας και φέρνουν από το σπίτι τους σαπούνι, γάντια και προστασία από τις λοιμώξεις.

Ο πρόεδρος του Νοσοκομείου με υπερηφάνεια δηλώνει ότι επέβαλε «ανώτατο όριο» στις εγχειρήσεις και «ανώτατο όριο στο κόστος κάθε εγχείρησης».

Αυτό σημαίνει πως μόλις επιτευχθεί το «ανώτατο όριο» ο ασθενής είτε καταδικάζεται σε θάνατο είτε πρέπει να αναζητήσει άλλο νοσοκομείο που δεν έχει περάσει το όριο. Φυσικά υπάρχει πάντα και η διέξοδος της ιδιωτικής κλινικής με το απαγορευτικό κόστος.

Στο μικρό, γκρίζο, σκοτεινό γραφειάκι του γιατρού, στο δημόσιο νοσοκομείο της τριτοκοσμικής χώρας που λέγεται Ελλάδα, η «διαπραγμάτευση» συνεχίζεται.

Το «δωράκι» του γιατρού προηγείται της υγείας του ασθενούς…

Ξεπουλάνε το 100% της ΕΛΒΟ για 10 εκατομμύρια ευρώ! - Όσο ένα αεροπλάνο



Άρχισε από σήμερα η διαγωνιστική διαδικασία.

Στο… σφυρί βγαίνει η πολύπαθη ΕΛΒΟ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τηρώντας στο έπακρο τις μνημονιακές δεσμεύσεις που πήρε με το τρίτο μνημόνιο.
 
Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων πωλείται ολόκληρη, δηλαδή το 100% των μετοχών της, με τη διαγωνιστική διαδικασία να έχει ανοίξει από σήμερα Δευτέρα 24 Απριλίου!
Όπως προαναφέραμε, η ΕΛΒΟ βγαίνει προς πώληση από τον ειδικό εκκαθαριστή (τον Μ. Χουρδάκη της Ernst & Young), αλλά όχι σε τέσσερα κομμάτια όπως είχε “σχεδιαστεί” πριν καιρό, αλλά στο 100%!
Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα ότι πωλείται “πακέτο” ή λαϊκιστί “όπως είναι επιπλωμένο” (σ.σ. από το γνωστό λαϊκό τραγούδι), κάτι που αντιτίθεται στην προ διετίας πρόσκληση ενδιαφέροντος (τον Νοέμβριο του 2016), όπου γίνονταν λόγος για πώληση σε τέσσερα κομμάτια.
 
Οι εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ βρίσκονται στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης, καταλαμβάνουν έκταση 270.000 τ.μ. με καλυμμένη επιφάνεια 60.000 τ.μ. Διαθέτουν εγκατεστημένη ισχύ 8.660 KW και θερμική ισχύ 17,5 MW, ενώ το τίμημα που “ακούστηκε” είναι της τάξης των 10 εκατομμυρίων ευρώ, ένα πολύ χαμηλό τίμημα, αν αναλογιστούμε ότι μόνο την αξία σε ανταλλακτικά που υπάρχουν μέσα στο εργοστάσιο, εξαρτήματα που η αξία τους ξεπερνάει τα 13 εκατομμύρια ευρώ, αλλά υπάρχει και ο υλικοτεχνολογικός εξοπλισμός, η αξία του οικοπέδου και η δυναμική της εταιρίας με το εξειδικευμένο προσωπικό. Αν όλα αυτά συνυπολογιστούν, τότε μιλάμε για μία πολύ μεγαλύτερη αξία, που σίγουρα ξεπερνάει κατά πολύ το παραπάνω τίμημα.

Να επισημάνουμε ότι η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων ΑΒΕ (ΕΛΒΟ) είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία οχημάτων στην Ελλάδα, η οποία κατασκευάζει λεωφορεία και στρατιωτικά οχήματα, με μεγαλο διεθνές πελατολόγειο, αλλά και συμβάσεις που τρέχουν με τον ΟΑΣΘ και άλλες χώρες.

Δεν πωλείται για πρώτη φορά
Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων ιδρύθηκε το 1972 με την επωνυμία ΣΤΑΓΙΕΡ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕ, ως θυγατρική τις αυστριακής Steyr, ενώ το 1987 μετονομάσθηκε σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΕΛΒΟ) ΑΒΕ, και ο πλήρης έλεγχος της εταιρείας πέρασε στο Ελληνικό Δημόσιο.
Ωστόσο, τον Αύγουστο του 2000, μετά από διεθνή διαγωνισμό, το 43% των μετοχών της εταιρείας, καθώς και το μάνατζμεντ πέρασαν στην κοινοπραξία των εταιρειών ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και ΜΕΤΚΑ Α.Ε. Μία δεκαετία αργότερα, το 2011 ο Όμιλος Μυτιληναίου μεταβίβασε τον έλεγχο πίσω στο Ελληνικό Κράτος έναντι συμβολικού τιμήματος ενός ευρώ.
 
Σημειώνεται ότι βάση της νομοθεσίας, αρμόδιος υπουργός για την ΕΛΒΟ είναι ο υπουργός Οικονομικών και εν προκειμένω ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ έχει μικρή αλλά σημαντική εμπλοκή και το υπουργείο Άμυνας.
 
Πρόσφατα, η ΕΛΒΟ μπήκε στο υπερταμείο, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, καθώς ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα. Η αξιολόγηση δεν έκλεισε, αλλά η πώληση δημόσιων οργανισμών, όπως και της ΕΛΒΟ, προχωράνε…


iskra.gr

«ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ» ΕΚΤΑΚΤΟ - Ν.Τραμπ: «Tις επόμενες ώρες θα αποκαλύψω την πολιτική των ΗΠΑ στο ΔΝΤ για το θέμα της Ελλάδας!»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 
«ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ»
ΕΚΤΑΚΤΟ - Ν.Τραμπ: «Tις επόμενες ώρες θα αποκαλύψω την πολιτική των ΗΠΑ στο ΔΝΤ για το θέμα της Ελλάδας!»

 
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
της Μαρίνας Νικολάκη
 
Tην πολιτική (όπου αναμένεται σκληρή) των ΗΠΑ απέναντι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το θέμα της Ελλάδας προανήγγειλε οτι θα αποκαλύψει τις επόμενες ημέρες, δηλαδή μέχρι τη Δευτέρα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ.
 
Επίσης ο νέος Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την συμπάθειά του προς το δράμα που βιώνει ο ελληνικός λαός για το όγδοο έτος οικονομικής κρίσης που διανύει, φέρεται να εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ σημειώνοντας ότι σύντομα θα αποκαλύψει τις προθέσεις του σε σχέση με το ΔΝΤ.
Ενα 24ωρο μετά το πέρας της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας ο Ντόναλντ Τράμπ, μιλώντας χθες, Δευτέρα σε μια συνάντηση με συντηρητικούς δημοσιογράφους αντέδρασε χαρακτηριστικά όταν κάποιος του ανέφερε το ελληνικό ζήτημα.
«Ελλάδα! Είναι σε τόσο τρομερή κατάσταση εκεί, είναι απαίσιο» είπε και απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο που υπέβαλε το ερώτημα του είπε: «Είσαι Έλληνας;».
Σύμφωνα με το newsmax.com ο Τραμπ επίσης κατέστησε σαφές ότι διάκειται με συμπάθεια στη δυσχερή κατάσταση που έχει περιέλθει η Ελλάδα, στο όγδοο έτος της αντιμετώπισης της κρίσης. Το site σημειώνει πως το ελληνικό χρέος είναι τώρα στα 323 δισ. Ευρώ, θυμίζοντας ότι το ΔΝΤ, μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωζώνη είναι ένα από τα μέλη της τρόικας - οι τρεις πιστωτές που χορήγησαν δάνεια για να διατηρήσουν την ελληνική οικονομία στη ζωή, από το 2010.
Ο Τραμπ ρωτήθηκε και για την στάση που θα κρατήσει σε σχέση με το ΔΝΤ. Οπως είπε στο Newsmax τη Δευτέρα το βράδυ θα αποκαλύψει σύντομα την πολιτική του προς τον οικονομικό κολοσσό.
Παρόλο που δεν έδωσε λεπτομέρειες, ο Τραμπ σημείωσε ότι πιθανότατα θα υποστήριζε να διατηρήσει το τρέχον επίπεδο χρηματοδότησης των ΗΠΑ για το ΔΝΤ αντί να ζητήσει από το Κογκρέσο να το ακυρώσει.
«Θα έχουμε κάτι στο ΔΝΤ σε λίγες μέρες» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ερώτηση του Newsmax.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε στον Τζον Γκίζζι σε μια ιδιωτική συνάντηση για συντηρητικούς δημοσιογράφους και εμφανίστηκε να κατανοεί τη δύσκολη κατάσταση της Ελλάδας, τώρα στο έβδομο έτος της αντιμετώπισής της κρίσης χρέους.
 
Ο Αμερικανός πρόεδρος στην συνομιλία που είχαν, κατέστησε σαφές οτι ήταν συμπαθής για την δύσκολη κατάσταση της Ελλάδας, ύστερα απο 8 χρόνια κρίσης, και άφησε να εννοηθεί ότι θα υποστήριζε να διατηρηθεί το τρέχον επίπεδο χρηματοδότησης των ΗΠΑ στο ΔΝΤ αντί να ζητήσει απο το Κογκρέσο να το ακυρώσει.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου έγιναν ένα μήνα μετά τον διορισμό του David Malpass στο υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος ασκεί εδώ και πολλά χρόνια κριτική στο ΔΝΤ. Στη συνέχεια επέλεξε άλλο ένα σκεπτικιστή απέναντι στο Ταμείο, τον Adam Lerrick, ως αναπληρωτή του Malpass.
 




ΕΚΤΑΚΤΟ - Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ:Διάγγελμα πυρηνικού πολέμου από την Β.Κορέα!


Διάγγελμα πυρηνικού πολέμου από τον Υπουργό Άμυνας του Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο Pak Yong-sik, Υπουργός Άμυνας,
προειδοποίησε τον Ν.Τραμπ ότι «προληπτικό πλήγμα ακριβείας» θα καταστρέψει τις ΗΠΑ!

Σύμφωνα με Αμερικανούς αυτό σημαίνει ότι η Βόρεια Κορέα έχει ήδη αναπτύξει μονάδες ικανές να επιφέρουν θανάσιμο πλήγμα στις ΗΠΑ.

«Τα πυρηνικά μας όπλα είναι ικανά να πλήξουν τις Αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις σε Ασία-Ειρηνικό και την Αμερικανική ενδοχώρα»!

«Τα όπλα μας είναι έτοιμα για εκτόξευση»!

«Αν οι δυνάμεις του εχθρού κουνηθούν και προχωρήσουν σε στρατιωτική επίθεση στη Βόρεια Κορέα παρά τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις, πανίσχυρο προληπτικό πλήγμα θα εξαφανίσει τα αρχηγεία του εχθρού από τον πλανήτη»!

Το διάγγελμα του ΒόρειοΚορεάτη έρχεται αμέσως μετά την ενημέρωση των Γερουσιαστών από τον Ν.Τραμπ στο Λευκό Οίκο σε μια ασυνήθιστη κίνηση.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Ryabkov, παραδέχτηκε ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε τραγικές στιγμές λέγοντας:

«Δυστυχώς πρέπει να παραδεχτούμε ότι το ρίσκο μιας σοβαρής σύρραξης στην περιοχή έχει ουσιαστικά αυξηθεί»!


Αλλά και το καθεστωτικό όργανο της Πιονγιάνγκ, η Rodong Sinmun, ισχυρίστηκε ότι η Βόρεια Κορέα κατέχει τους ICBM ώστε να πλήξει τις ΗΠΑ.

Και παλαιότερα υπήρχε αναφορά του ΝΑΤΟ που έλεγε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε κατασκευάσει υδρογονοβόμβα! 

H αναφορά αυτή γίνεται ξανά επίκαιρη σύμφωνα με Βρετανούς...

Η υδρογονοβόμβα είναι πολύ πιο ισχυρή από την ατομική βόμβα και μπορεί να δημιουργήσει μαζική καταστροφή αν πυροδοτηθεί...!

Η εφημερίδα του κράτους της Βόρειας Κορέας, Minju Joson, ανέφερε:
«Ο Στρατός μας δεν θα δείξει κανένα έλεος και θα προχωρήσει σε συντριπτικό πλήγμα στους εχθρούς».

«Αν πυροδοτήσουμε τα όπλα μας, τότε θα καταστρέψουν τις Αμερικανικές δυνάμεις μέχρι τον τελευταίο άντρα και δεν θα μείνει ούτε ένας ο οποίος να υπογράψει το έγγραφο παράδοσης»!

«Η ομάδα των επιτιθεμένων δεν θα μπορέσουν ποτέ να αποφύγουν  το πυρηνικό πλήγμα μας»!
πηγη
Y

2,4 τρισ.ευρώ η αξία του ορυκτού πλούτου(χωρις πετρελαια-φυσικο αεριο) στην Ελλάδα! - Ο λόγος που την «έδεσαν» με Μνημόνια για μισό... αιώνα.



 «Διότι πέρα από το οικονομικό σκέλος, είναι και μια πολιτική, γεωπολιτική δύναμη, αφού αρκετοί πόλεμοι έχουν γίνει και αρκετά σύνορα δεν έχουν κλείσει μεταξύ κρατών μελών γιατί δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για μία μικρή λωρίδα εδάφους, η οποία είχε σοβαρό ορυκτό πλούτο».







ΛΑΘΟΣ!
ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΔΕΣΑΝ... 

ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ... 

ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ, ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ... ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ.


Καλλιόπη Σουφλή


 


2,4 τρισ.ευρώ είναι η αξία του ορυκτού πλούτου στην Ελλάδα χωρίς όμως να υπολογίζονται οι υδρογονάνθρακες και πλέον είναι εμφανής ο λόγος που
την «έδεσαν» με Μνημόνια για μισό... αιώνα. 


 


Ένα από τα μεγαλύτερα, στον ευρωπαϊκό χώρο, κοιτάσματα χρυσού και άλλων ορυκτών υλών βρίσκεται στη ΒΑ Χαλκιδική όπου υπολογίζεται ότι υπάρχουν "θαμμένοι", περίπου 160 τόνοι χρυσό, 2.000 τόνοι άργυρο, σχεδόν 1,5 εκατομμύριο τόνοι μόλυβδο και ψευδάργυρο και πάνω από 1 εκατομμύριο τόνοι χαλκός.
 
Τη διαπίστωση έκανε ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, καθηγητής Μιχάλης Βαβελίδης στο περιθώριο ημερίδας που διοργανώθηκε σήμερα, με θέμα "Αναζήτηση και εκμετάλλευση ορυκτών πρώτων υλών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα", από το Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ και το Aristotle University of Thessaloniki Student Chapter της Society of Economic Geologists.
 
«Στο Στρατώνι, τις Σκουριές και την Ολυμπιάδα, βρίσκονται από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα στον ευρωπαϊκό χώρο. Βέβαια, η εξόρυξη γενικότερα είναι εξαιρετικά δαπανηρή διαδικασία- υπολογίζεται ότι από τον εντοπισμό μέχρι την εξόρυξη ενός κοιτάσματος, στοιχίζει 400 εκατομμύρια δολάρια- και θα πρέπει οπωσδήποτε να δοθεί μεγάλη προσοχή στην προστασία του περιβάλλοντος, με την τήρηση της νομοθεσίας», ανέφερε ο κ.Βαβελίδης προσθέτοντας ότι, ο χρυσός της Χαλκιδικής χρησιμοποιήθηκε από την προϊστορική εποχή, ενώ από την περιοχή προέρχονται ο χρυσός και ο άργυρος που βρίσκονται στην φαρέτρα του Φιλίππου του Β' και στην ασπίδα του.

 
Στα 2,4 τρισ. ευρώ η αξία του ελληνικού ορυκτού πλούτου
 
Σε 2,4 τρισεκατομμύρια ευρώ εκτιμάται η ακαθάριστη αξία, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, του ελληνικού ορυκτού πλούτου, όπως ανέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, Ανέστης Φιλιππίδης, ο οποίος στην ημερίδα έκανε μία συνοπτική αποτίμηση των ορυκτών πόρων της Ελλάδας, σχετικά με τα αποθέματα και την αξία τους.
 
 

«Από το σύνολο του ορυκτού πλούτου, εμείς δυστυχώς εκμεταλλευόμαστε μόλις το 0,15%. Έχουμε γύρω στα 24 πολύ σημαντικά βιομηχανικά ορυκτά που είναι καταπληκτικός αριθμός αν σκεφτούμε την έκταση της Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Φιλιπίδης, τονίζοντας την ανάγκη να δοθεί σημασία στον ορυκτό πλούτο, «διότι πέρα από το οικονομικό σκέλος, είναι και μια πολιτική, γεωπολιτική δύναμη, αφού αρκετοί πόλεμοι έχουν γίνει και αρκετά σύνορα δεν έχουν κλείσει μεταξύ κρατών μελών γιατί δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για μία μικρή λωρίδα εδάφους, η οποία είχε σοβαρό ορυκτό πλούτο».




Πηγή

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ -Το εμφιαλωμένο νερό πωλείται πανάκριβα - και ανεξελεγκτα στο κυλικείο - το νερό το πολυτιμότερο αγαθό για τον ασθενή για για όλους;







 Για την οποία  φαινεται να μην έχουν λυφθεί μέτρα, εκτου αποτελεσματος κρίνοντας και σύμφωνα με το ρεπορτάζ : ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΥΝΟΠΑΘΟΥΝ  ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ  ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΧΛΩΡΙΩΣΗ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το μικρο μπουκάλι  πωλείται στο χέρι 0,50 λεπτά του ευρω, όταν στα σούπερ μάρκετ έχει 0.12 εως 0.17 λεπτα του ευρω
Το μεγάλο μπουκάλι νερού πωλείται 1.10 ευρω όταν στα σούπερ μάρκετ ξεκινά η ιδιου μεγέθουν συσκευάσία απο 0,22 εως 0,40 του ευρω ενώ σε γυαλινη πολυτελή συσκευασία δεν ξεπερνα τα 70 λεπτα του ευρώ 
Ενω υπάρχει και μιά ενδιάμεση συσκευασία νερού στο κυλικείο του κρατικού νοσοκομείου η οποία πωλείται στα ο.75 λεπτα του ευρώ.

Τι έχουν να πούνε στον λαό της Καστοριάς και της Δυτ. Μακεδονίας ο διευθυντής του νοσοκομείου ο Βασίλης Αντωνιάδης "ο εκπροσωπος " της κυβέρνησης Τσίπρα και του υπουργου υγείας του Πολάκη.
Καθώς επίσης και ο Περιφερειάρχης Θ.Καρυπίδης μετα του Αντιπεριφερειάρχη του, του Σ.Αδαμόπουλου ο οποίος είναι και ιατρός στο επάγγελμα, και ο οποίος ψωνίζει συχνά πυκνά ο ίδιος απο τα καταστήματα LIDL για τα οικογενειακα του ψώνια,  καιως εκ τούτου  σαφώς γνωρίζει τις τιμές των εμφιαλωμένων νερών; πιστευει ότι οι εξαθλιωμένοι πολίτες μπορούν να αγοράζουν νερό σε τιμές χυμού και κρασιού;  τι κάνουν τέλος οι υπηρεσίες του στην διεύθυνση εμπορίου της Περιφέρειας ΔΥΤ.μακεδονίας; σχολύν νωρίτα απο αυτόν τα μεσημέρια η αμεσως λίγο αργότερα..και δεν προλαβαίνουν;



Μας δουλεύει ο Τσίπρας: Πρέπει να ψηφίσουμε τα μέτρα για να βγούμε από τα μνημόνια

Μας δουλεύει ο Τσίπρας: Πρέπει να ψηφίσουμε τα μέτρα για να βγούμε από τα μνημόνια
«Τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν χωρίς λύση για το χρέος», τόνισε ο "πρωθυπουργός " υποστηρίζοντας πως οι δανειστές ζητούσαν 42 φορές περισσότερα μέτρα.

Των χειρισμών της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης υπεραμύνθηκε ο πρωθυπουργός, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά των δανειστών για τις παράλογες απαιτήσεις τους αλλά και κατά της αντιπολίτευσης που ζητούσε να υπογραφεί ό,τι ζητηθεί.
«Μας ζητούσαν 42 φορές περισσότερα μέτρα απ' όσα έπρεπε να πάρουμε. Για την καθυστέρηση δεν φταίει η κυβέρνηση. Όλοι το έχουν καταλάβει. Μόνο η αντιπολίτευση το υποστηρίζει», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να έχασε κάτι αλλά κέρδισε τα αντίμετρα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση κατάφερε μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο στη συμφωνία ενώ απομόνωσε το ΔΝΤ.  «Μας ζητούσαν αύξηση ομαδικών απολύσεων και lock out. Μπήκαμε σε διαπραγμάτευση η οποία δεν αφορά μόνο το πρόγραμμα, αφορά και το χρέος», επεσήμανε και αποκάλυψε πως Σόιμπλε και ΔΝΤ ήθελαν να ρίξουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο, βάζοντας στη μέση την Ελλάδα.
Αναφερόμενος στα αντίμετρα, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως δεν πρέπει να υποβαθμίζονται και έχουν να κάνουν με την απουσία κοινωνικού κράτους. «Επίδομα ενοικίου, δωρεάν παιδικοί σταθμοί, μείωση του ΕΝΦΙΑ», είναι μερικά από τα αντίμετρα που ανέφερε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι άπιαστο όνειρο το πλεόνασμα 3,5%.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως έχει βαλθεί να τρελάνει τον ελληνικό λαό καθώς υποστήριξε πως η χώρα δεν αντέχει άλλη επιτροπεία και πρέπει να βγει από τα μνημόνια αλλά από την άλλη τόνισε πως πρέπει να ψηφιστούν τα σκληρά μέτρα για να μπορέσουμε να πάρουμε ρύθμιση για το χρέος. «Αν δεν τηρηθεί η συμφωνία, μια κυρίαρχη κυβέρνηση μπορεί να πάρει πίσω μέτρα που ψήφισε», είπε ο κ. Τσίπρας διαμηνύοντας πως δεν πρόκειται να εφαρμόσει κανένα μέτρο αν δεν πάρει ρύθμιση του χρέους από τους δανειστές.
Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως παρά όσα έχουν ειπωθεί, ο κόφτης δεν ενεργοποιήθηκε και ούτε θα ενεργοποιηθεί. «Ο μόνος κόφτης που έχει μπει είναι σε μίζες, ρεμούλες και φοροδιαφυγή», σημείωσε.
«Αν δεν είχαμε το πλεόνασμα θα είμαστε μπαλάκι του πιγκ πογκ ανάμεσα στον κ. Σόιμπλε και την κ. Λαγκάρντ», είπε και ξεκαθάρισε πως μέτρα και αντίμετρα θα νομοθετηθούν μαζί.
Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι οι αυξήσεις στους φόρους ήταν ελάχιστοι και ανέφερε την αύξηση του ΦΠΑ κατά μια ποσοστιαία μονάδα, ενώ δεσμεύτηκε πως σταδιακά τα πράγματα θα αλλάξουν, θα μειωθεί η ανεργία και θα μπει τέλος στην περιπέτεια που μπήκαμε το 2010.
«Παραλάβαμε μια χώρα χρεοκοπημένη, δώσαμε μάχη και πέσαμε σε τοίχο. Αν δεν κυβερνούσαμε με το πιστόλι στον κρόταφο θα κάναμε καλύτερες συμφωνίες», δήλωσε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συμφωνία θα κλείσει μέχρι τις 22 Μαΐου.
Όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «αν ήταν δική μας επιλογή δεν θα πουλούσαμε σε περίοδο κρίσης. Εμείς είμαστε υπέρ των συμπράξεων. Δεν πουλήσαμε όμως μπριρ παρά. Πήραμε υψηλότερα τιμήματα και υψηλότερα τιμήματα σε επενδύσεις». Αναφέρθηκε δε στο λιμάνι του ΟΛΘ που η μεταβίβαση έγινε σε τιμή 70% πάνω από τη χρηματιστηριακή αξία και με παράλληλη δέσμευση για 170 εκατ. ευρώ επενδύσεις την επόμενη πενταετία.

Ερωτηθείς για τη στάση της Γερμανίας και για το περίφημο “go back Merkel”, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως η κ. Μέρκελ έπρεπε να κάνει πίσω στη σκληρή πολιτική που επέβαλε στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας πως έκανε και συνεχίζει να κάνει τεράστια λάθη. Για το προσφυγικό σημείωσε πως η καγκελάριος φάνηκε ανοιχτόμυαλη και έχει συναίσθηση της ευθύνης της.
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η χώρα αναβαθμίζεται γεωπολιτικά και οικονομικά ενώ για το θέμα της ΔΕΗ τόνισε πως η κυβέρνηση κατάφερε να διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα της. «Είμαστε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για να μπορέσει η ΔΕΗ να ανταποκριθεί στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Η ΝΔ είχε συμφωνήσει τη μικρή ΔΕΗ. Ήταν πώληση του 1/3 των φιλέτων της ΔEΗ αλλά και την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ που ήταν τα δίκτυα και αποτελούν πλούτο της χώρας. Εξασφαλίσαμε το 51% των δικτύων υπό δημόσιο έλεγχο και καταφέραμε να αποτρέψουμε την πώληση της μικρής ΔEΗ.
Όσα γίνονται τώρα σχετίζονται με το ότι ως χώρα μέλος της ΕΕ πρέπει να τηρούμε τους κανόνες της Κομισιόν. Έτσι είμαστε υποχρεωμένοι να κατεβάσουμε το μερίδιο της ΔEΗ στην αγορά από το 90% στο 50%, όπου είναι και η παραγωγή.
Αποφασίσαμε να το κάνουμε με τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ αλλά ήρθε απόφαση του ευρωδικαστηρίου που ζητά να μην έχει παρουσία η ΔΕΗ στα νέα λιγνιτικά πεδία. Επειδή δεν θα επιλέξουμε νέα λιγντικά πεδία γιατί είναι πολύ ακριβά πρέπει να αντικαταστήσουμε αυτό το ποσοστό με πωλήσεις υφιστάμενων μονάδων», δήλωσε.

Ο κ. Τσίπρας, που στο παρελθόν δεσμευόταν ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, πλέον δεσμεύεται μόνο για μείωση του χαρατσιού.
Για τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να καταρρέει, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο, στόχευση και αποφασιστικότητα να συνεχίσει. «Ο κόσμος ξέρει ότι εμείς ούτε μίζες πήραμε, ούτε θαλασσοδάνεια», είπε ο κ. Τσίπρας.

ΒΙΝΤΕΟ: ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΔΑΛΗΣ

                                  

Πώς μπορείτε να κάνετε δωρεάν διορθώσεις στους Δασικούς Χάρτες (της κυβερνοτρόϊκας) Εκτύπωση


DASIKOI IOAN1
Πώς μπορείτε να κάνετε δωρεάν διορθώσεις στους Δασικούς Χάρτες (της κυβερνοτρόϊκας)      Εκτύπωση

Δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1366/Β/2017) απόφαση με την οποία καθορίζεται ο προσδιορισμός, ο τρόπος και η διαδικασία διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων στην κατάρτιση και κύρωση των δασικών χαρτών.

Με την απόφαση αυτή δίνεται αφενός η δυνατότητα στους πολίτες να αιτηθούν ατελώς στις Δασικές Υπηρεσίες τη διόρθωση των πρόδηλων σφαλμάτων, χωρίς να είναι πάντοτε απαραίτητη η υποβολή αντίρρησης και αφετέρου η δυνατότητα στις ίδιες τις Δασικές Υπηρεσίες να διορθώσουν οίκοθεν τα σφάλματα αυτά, χωρίς να ταλαιπωρείται ο πολίτης.

Σύμφωνα με την απόφαση 153394/919/12.4.2017 η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β' 1366/21-04-2017 καθορίζεται η διαδικασία διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων στην κατάρτιση και κύρωση των δασικών χαρτών.
Αναλυτικά με την απόφαση ορίζονται τα εξής:
Α. Καθορίζεται πρόδηλο σφάλμα στη διαδικασία κατάρτισης του δασικού χάρτη οποιαδήποτε προφανής
- τεχνικού χαρακτήρα απόκλιση ή εσφαλμένη τεχνική απόδοση των οριογραμμών που παρατηρείται πάνω στα φωτογραμμετρικά υπόβαθρα και προκύπτει είτε από μετρήσεις εδάφους ή φωτοερμηνευτικής απόδοσης του θεματικού περιεχομένου του χάρτη, που έρχεται σε αντίθεση με την εικόνα, που παρουσιάζεται σ' αυτά,
- παράλειψη, εκ παραδρομής, της αποτύπωσης σαφώς δασικής έκτασης εντός ευρύτερης άλλης μορφής (αγροτικής κ.λπ.) και το αντίστροφο,
- απεικόνιση εμφανώς λανθασμένη αγροτικής έκτασης ως δασικής και το αντίστροφο,
- παράλειψη εγγραφών στοιχείων των πολυγώνων του χάρτη στη βάση δεδομένων,
- λάθος αποτύπωση θεματικής επιφάνειας που οφείλεται σε διαμορφωμένα στοιχεία εικόνας (φωτογραφίας) λόγω διαβαθμισμένων περιοχών,
- απόδοση ως "χορτολιβαδικής', έκτασης που αφορά σε πεδινή και ομαλής κλίσης περιοχή, η οποία εξαιρείται της υπαγωγής στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, σύμφωνα με το π.δ. 32/2016 (ΦΕΚ 46 Α'),
- απόδοση ως "χορτολιβαδικής', έκτασης που αφορά σε αναγνωρισμένη, κατά τις κείμενες διατάξεις, έναντι του Δημοσίου ως ιδιωτικής, η οποία εξαιρείται της υπαγωγής στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας,
- απόδοση ως δασικής, έκτασης που αφορά τεχνητή δασική φυτεία, η οποία εξαιρείται της υπαγωγής στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας και
- ειδικά σφάλματα που οφείλονται σε παράλειψη απεικόνισης πράξεων της διοίκησης πριν την κύρωση του δασικού χάρτη.
Β. Τα πρόδηλα σφάλματα του δασικού χάρτη αντιμετωπίζονται ως ακολούθως:
1. Σφάλματα που οφείλονται στα χαρτογραφικά υπόβαθρα.
Στις περιπτώσεις μεταφοράς οριογραμμών του δασικού χάρτη, από προγενέστερο φωτογραμμετρικά υπόβαθρο, το οποίο αποτέλεσε το χαρτογραφικό υπόβαθρο κατάρτισής του, σε νεότερο πλέον ακριβές, για λόγους επικαιροποίησης, ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία:
Ελέγχεται και εξασφαλίζεται η καλύτερη γεωμετρική ακρίβεια του νέου χαρτογραφικού υλικού, με μετρήσεις εδάφους, με τον προσδιορισμό και μέτρηση των ιδίων φωτοσταθερών στα δύο υπόβαθρα και τη σύγκριση μεταξύ τους, ειδικότερα στις περιοχές που διαπιστώνονται πιο έντονες οι αποκλίσεις.
Στη συνέχεια, με φωτοερμηνεία, εφόσον δεν πρόκειται για περιπτώσεις που έχει αλλάξει η μορφή στο έδαφος (μορφές δασικής ή άλλης κάλυψης, δρόμοι, διασταυρώσεις δρόμων, ρέματα, γωνίες χωραφιών και άλλα στοιχεία που μπορούν να προσδιοριστούν στις αεροφωτογραφίες των διαφορετικών χρονολογιών) ή η τοπογραφική διαμόρφωση, αναγνωρίζονται φωτοσημεία (ή άλλα χαρακτηριστικά αναγόμενα στην μορφολογία του εδάφους), από τα οποία εξαρτώνται οι οριογραμμές κατά τη μεταφορά τους.
2. Σφάλματα που οφείλονται σε λάθος τοποθέτηση των θεματικών οριογραμμών.

Στις περιπτώσεις που έχουν τοποθετηθεί και απεικονισθεί θεματικές οριογραμμές (πρόσφατα δασική έκτα- ση-δασική έκταση στις αεροφωτογραφίες παλαιότερης λήψης κ.λπ.) σε λάθος θέση σε σχέση με την εικόνα (π.χ. οριογραμμή που καθορίζει δασικό πολύγωνο τέμνει την εικόνα και εντάσσει τμήμα του, εσφαλμένα, σε όμορο πολύγωνο άλλης μορφής κάλυψης), αυτές μεταφέρονται στην πραγματική θέση, και γίνονται όλες οι προκύπτουσες αλλαγές στη βάση δεδομένων (π.χ. εμβαδόν).
3. Σφάλματα που οφείλονται σε παράλειψη ή λάθος απεικόνισης θεματικών εκτάσεων (αφορούν μορφή ή χαρακτήρα)
• Για τις περιπτώσεις που προφανέστατα δεν συμπεριελήφθη σαφώς δασική έκταση εντός πολυγώνου άλλης μορφής έκτασης (π.χ. αγροτικής) και το αντίστροφο, συμπληρώνεται και τροποποιείται ο δασικός χάρτης με αυτές, δημιουργούμενων νέων πολυγώνων, τα οποία κωδικαριθμούνται, με ανάλογη τροποποίηση της βάσης δεδομένων.
• Επίσης, για λανθασμένη εκτίμηση του είδους βλάστησης από την φωτοερμηνεία παλαιότερων ή/και πλέον πρόσφατων αεροφωτογραφιών και λόγω μη επιβεβαίωσης στο έδαφος, που είχε σαν αποτέλεσμα την προφανέστατη, εσφαλμένη, απεικόνιση πολυγώνου μη δασικής έκτασης ως δασικής και το αντίστροφο. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα διευκρινιστικού χαρακτήρα αναφέρεται μεγάλης ηλικίας ελαιώνας, που λόγω της έντονης κλίσης του εδάφους κατά τη φωτοερμηνεία των αεροφωτογραφιών εκλήφθη ως έχον τη μορφή δάσους και συμπεριελήφθη ως δασική έκταση.

Διευκρινίζεται ότι τα ανωτέρω αφορούν θεραπεία προφανέστατων λαθών στη μορφή κάλυψης εκτάσεων και δεν επιτρέπεται φωτοερμηνευτική ή επίγεια επανεκτίμηση αυτών ακόμα και όταν βρίσκονται σε οριακή κατάσταση χαρακτηρισμού τους.
4. Σφάλματα που οφείλονται σε παράλειψη ή λάθος εγγραφών στοιχείων (αντιστοίχισης)
Διορθώνονται τα λάθη που έχουν παρεισφρήσει προφανώς εκ παραδρομής (π.χ. διαφορά στο εμβαδόν του πολυγώνου από το πραγματικό, λάθος ένδειξη landtype κ.λπ.) στη βάση δεδομένων και συμπληρώνονται οι εγγραφές που λείπουν (π.χ. καταχώρηση ένδειξης κατηγορίας κάλυψης πολυγώνου στη βάση δεδομένων).
5. Σφάλματα που οφείλονται σε τροποποιημένα στοιχεία κατόπιν επεξεργασίας εικόνας λόγω διαβαθμισμένων περιοχών

Εφόσον οι χρησιμοποιούμενες αεροφωτογραφίες ή ορθοφωτογραφίες έχουν υποστεί επεξεργασία με τρόπο που τα στοιχεία που προέρχονται από την εικόνα να είναι διαφορετικά από την υφιστάμενη πραγματική κατάσταση στο έδαφος και λόγω αμέλειας δεν είχαν επιβεβαιωθεί-διορθωθεί οι θεματικές γραμμές με αυτοψίες, μπορούν κατόπιν αίτησης, σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας ανάρτησης έως την κύρωση των δασικών χαρτών ή και αυτεπάγγελτα, να διορθωθούν.

Η ανάδειξη, αποτύπωση και διόρθωση εκτελείται είτε με επίγειες μεθόδους μέτρησης είτε με φωτογραμμετρικές, χρησιμοποιώντας αεροφωτογραφίες, ορθοφωτογραφίες ή δορυφορικές εικόνες υψηλής ακρίβειας ίσης ή καλύτερης των προβλεπόμενων στις τεχνικές προδιαγραφές κατάρτισης δασικών χαρτών.
6. Σφάλματα λόγω συμπερίληψης πεδινών χορτολιβαδικών, βραχωδών ή πετρωδών εκτάσεων
Στις περιπτώσεις που, λόγω παραδρομής, συμπεριλήφθηκαν στους δασικούς χάρτες εκτάσεις ως υπαγόμενες στις παραγράφους 5α', 5β' άρθρου 3 ν. 998/1979, ενώ ευρίσκονται προφανώς επί πεδινών και ομαλών εδαφών, όπως ορίζονται στο π.δ. 32/2016, οι δασικοί χάρτες διορθώνονται, εξαιρουμένων των πολυγώνων που αφορούν στις παραπάνω εκτάσεις.
7. Σφάλματα λόγω συμπερίληψης χορτολιβαδικών, βραχωδών ή πετρωδών εκτάσεων αναγνωρισμένων ως ιδιωτικών
Στις περιπτώσεις που συμπεριλήφθηκαν στους δασικούς χάρτες εκτάσεις ως υπαγόμενες στις παραγράφους 5α', 5β' άρθρου 3 ν. 998/1979, ενώ είναι αναγνωρισμένες κατά τις κείμενες διατάξεις, έναντι του Δημοσίου ως ιδιωτικές, οι δασικοί χάρτες διορθώνονται, εξαιρουμένων των πολυγώνων που αφορούν στις παραπάνω εκτάσεις.
8. Σφάλματα λόγω συμπερίληψης τεχνητών δασικών φυτειών ως δασικών εκτάσεων
Στις περιπτώσεις που συμπεριλήφθηκαν στους δασικούς χάρτες εκτάσεις ως δασικές ενώ αποτελούν τεχνητές δασικές φυτείες, οι δασικοί χάρτες διορθώνονται, εξαιρουμένων των πολυγώνων που αφορούν στις παραπάνω εκτάσεις.

Η διαδικασία διόρθωσης των ανωτέρω υπό στοιχεία Β1 έως Β8 που ακολουθείται είναι η εξής:
α. Εφόσον ο δασικός χάρτης είναι θεωρημένος, αλλά όχι αναρτημένος όλες οι ανωτέρω ενέργειες εκτελούνται αυτεπάγγελτα από το τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων της οικείας Διεύθυνσης Δασών. Ο νέος διορθωμένος δασικός χάρτης θεωρείται, καταργούμενης της προηγούμενης θεώρησης και κοινοποιείται στη Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρηση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στη Διεύθυνση Δασικών Έργων και Υποδομών του Υ.Π.ΕΝ., συνοδευόμενος από σχετική έκθεση.
β. Στην περίπτωση που ο δασικός χάρτης έχει αναρτηθεί και δεν έχει ξεκινήσει η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων, όλες οι ανωτέρω περιπτώσεις προωθούνται, είτε αυτεπάγγελτα είτε κατόπιν αίτησης του ενδιαφερομένου, με εισήγηση του τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων της οικείας Διεύθυνσης Δασών αναδεικνύοντας το σφάλμα, στην Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ζητώντας τη θετική γνωμοδότησή της. Στη συνέχεια προωθείται προς έγκριση στο Γενικό Διευθυντή Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Σε περίπτωση διαφωνίας του Γενικού Διευθυντή, το θέμα παραπέμπεται και επιλύεται με απόφαση του Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Κατόπιν της σχετικής έγκρισης, ο δασικός χάρτης θεωρείται από την Δ/νση Δασών με τα νέα στοιχεία και επαναλαμβάνεται η ανάρτηση, διατηρώντας, κατά προτίμηση, τις προθεσμίες έναρξης της υποβολής των αντιρρήσεων.
γ. Εφόσον ο δασικός χάρτης έχει αναρτηθεί και έχει ξεκινήσει η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων, όλες οι ανωτέρω περιπτώσεις που είτε:
i. αυτεπάγγελτα διαπιστώνονται από το τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων της οικείας Δ/νσης Δασών,
ii. διαπιστώνονται κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος στην οικεία Δ/νση Δασών,
iii. έχουν υποβληθεί ως αντιρρήσεις, προωθούνται από την αρμόδια Δ/νση Δασών στην ΕΠ.ΕΑ, συνοδευόμενες από σχετικό υπόμνημα με το αιτιολογικό της υπαγωγής τους στις περιπτώσεις πρόδηλου σφάλματος.

δ. Eφόσον η ΕΠ.Ε.Α. έχει περατώσει τις εργασίες της κατά την ανάρτηση του δασικού χάρτη και έχει παρέλθει ο χρόνος λειτουργίας της και ο δασικός χάρτης βρίσκεται στο στάδιο της διόρθωσης και συμπλήρωσής του με τις αποφάσεις της, για τις περιπτώσεις που είτε:
i. αυτεπάγγελτα διαπιστώνονται από το τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων της οικείας Δ/νσης Δασών ή
ii. διαπιστώνονται κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος στην οικεία Δ/νση Δασών,
η αρμόδια Δ/νση Δασών υποβάλλει εισήγηση στην Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αναδεικνύοντας το πρόδηλο σφάλμα και ζητώντας τη γνωμοδότησή της. Στη συνέχεια η ως άνω εισήγηση συνοδευόμενη από την γνωμοδότηση προωθείται προς έγκριση στο Γενικό Διευθυντή Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Σε περίπτωση διαφωνίας του Γενικού Διευθυντή, το θέμα παραπέμπεται και επιλύεται με απόφαση του Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με την έκδοση της σχετικής έγκρισης διορθώνεται ο δασικός χάρτης από το τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων της οικείας Δ/νσης Δασών κατά το τμήμα που αφορά.
Στις περιπτώσεις κατ' εφαρμογή της ανωτέρω παραγράφου δ, κατά τις οποίες η τροποποίηση του δασικού χάρτη έχει σαν αποτέλεσμα τη μεταβολή του θεματικού περιεχομένου του, ανακαλείται η ανάρτηση για τα εδαφικά τμήματα που αφορά η διόρθωση και ενεργείται νέα ανάρτηση, σύμφωνα με τα άρθρα 13 έως 19 του ν. 3889/2010, για τα τμήματα αυτά.
Τέλος, στην περίπτωση ανάθεσης σχετικών εργασιών σε ιδιωτικά γραφεία εκπόνησης δασικών μελετών κατ' εφαρμογή των παραγράφων 3 ή 4 άρθρου 13 ν. 3889/2010 εισήγηση με ανάδειξη των ανωτέρω πρόδηλων σφαλμάτων υποβάλλεται από τον ανάδοχο στην Διευθύνουσα Υπηρεσία, η οποία την προωθεί σύμφωνα με τα προαναφερθέντα.
9. Ειδικά σφάλματα που οφείλονται σε παράλειψη απεικόνισης πράξεων της διοίκησης πριν την κύρωση του δασικού χάρτη.

Για τις περιπτώσεις που δεν συμπεριλήφθηκαν πράξεις της διοίκησης (σχέδιο πόλης, πράξη χαρακτηρισμού, έγγραφα πληροφοριακού χαρακτήρα που προβλέπονται στην παρ. 10 του άρθρου 14 του ν. 998/1979, κλήρος εποικισμού κ.λπ.), εκ παραδρομής, που οφείλονταν να είναι αποτυπωμένες στον ήδη αναρτημένο δασικό χάρτη και πριν την κύρωσή του:
α. εάν έχει υποβληθεί αντίρρηση, εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα στην παρ. 5.6 Συνοδευτικού 

Τεύχους της 146776/2459/21.10.2016 απόφασης Αναπληρωτή Υπουργού Π.ΕΝ. (ΦΕΚ 3532 Β'), υποβάλλοντας η αρμόδια Διεύθυνση Δασών εισήγηση στην ΕΠ.ΕΑ, πιστοποιώντας τα στοιχεία της διοικητικής πράξης για την υπαγωγή της έκτασης στη διοικητική πράξη και η ΕΠ.Ε.Α. εκδίδει σχετική απόφαση έγκρισης υπαγωγής και διόρθωσης του δασικού χάρτη,
β. εάν δεν έχει υποβληθεί αντίρρηση και παράλληλα δεν έχει συσταθεί η ΕΠ.Ε.Α., μπορεί κατόπιν αίτησης του ενδιαφερομένου η ίδια ανωτέρω υπηρεσία να εισηγηθεί στην Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αναδεικνύοντας την παράληψη και ζητώντας τη θετική γνωμοδότησή της, προκειμένου να συμπεριληφθεί η πράξη στον δασικό χάρτη. Η εισήγηση προωθείται προς έγκριση στο Γενικό Διευθυντή Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Σε περίπτωση διαφωνίας του Γενικού Διευθυντή, το θέμα παραπέμπεται και επιλύεται με απόφαση του Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. 

Κατόπιν τούτου, εκδίδεται από την αρμόδια Διεύθυνση Δασών πράξη τροποποίησης του δασικού χάρτη κατά το συγκεκριμένο τμήμα, η οποία είναι ισχυρή έναντι του περιεχομένου του δασικού χάρτη και ενσωματώνεται σ' αυτόν μετά την περαίωση της εξέτασης των αντιρρήσεων, προκειμένου να συμπεριληφθεί στην ολική κύρωσή του.

Σε κάθε περίπτωση που έχει υποβληθεί αντίρρηση με περιεχόμενο που την εντάσσει σε κατηγορία πρόδηλου σφάλματος, το οποίο βεβαιώνεται με την απόφαση της ΕΠ.Ε.Α., το καταβληθέν τέλος επιστρέφεται στον δικαιούχο.

 Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο fyllokaiftero@gmail.com

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΕΙ... ΜΑΤΑΙΑ ΟΜΩΣ!! - ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΕΙ... ΜΑΤΑΙΑ ΟΜΩΣ!!   - ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ
 
Σήμερα ο Χατζηνικολάου φιλοξενεί τον γενοκτόνο πολυαπατεώνα Α. Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1... θα πέσουν πολλά γέλια για κάποιους και κλάματα γιατι ξεγελάστηκαν και την δεύτερη φορά, απο έναν γελοίο πολιτικό απατεώνα ένα ανίκανο ένα τσιράκι της Μέρκελ - Σόιμπλε, και του 4ου Ράϊχ που δολοφονουν τους συνταξιούχουν και την νέα γενιά.

Ιερός πόλεμος για τη αμάκα της Ροτόντα ...πολλα τα κέρδη άγιε !!

"αμάκα" θηλυκό
η διαβίωση με τα χρήματα άλλων
ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΔΕΣΠΟΤΑ
Ως γνωστόν η Ροτόντα λειτούργησε ως Ρωμαϊκός χώρος, στη συνέχεια ως χριστιανικός χώρος, αργότερα ως τζαμί και στη συνέχεια εγκαταλελειμμένος και ερειπωμένος, περιήλθε βήμα – βήμα στα χέρια της αρχαιολογίας και της επιστήμης, προκειμένου να ξαναβρεί τη λαμπρότητά του και να αποτελέσει μουσειακό – μνημειακό χώρο σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ελληνικού κράτους και του ΚΑΣ. 






Ποιά είπαμε πως είναι η λαϊκή ρήση, για το... "... μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα";;;
Αη γειά σας... αυτή...



Καλλιόπη Σουφλή


Ιερός πόλεμος για τη Ροτόντα


 Σε κατάσταση «εμφυλιακής» σύγκρουσης βρίσκονται για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης με τον Μητροπολίτη Άνθιμο, αυτή τη φορά για την τιμή του ιστορικού αρχαιολογικού χώρου της Ροτόντα στο κέντρο της πόλης.





Αφορμή ή έναυσμα για τη νέα αυτή σύγκρουση το «παλαιόν εγκαίνιον», που εναπόθεσε μονίμως επί της Αγίας Τράπεζας του μνημείου ο Μητροπολίτης. 

Πρόκειται για ένα αιματοβαμμένο ύφασμα που βρέθηκε στον ναό του Αγίου Γεωργίου το 1953.



Στη Ροτόντα, ο οποίος είναι ένας αμιγώς αρχαιολογικός χώρος που υπόκειται στο υπουργείο Πολιτισμού και λειτουργεί βάσει των αποφάσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), τελείται κάθε Παρασκευή η Θεία Λειτουργία.



Ως γνωστόν η Ροτόντα λειτούργησε ως Ρωμαϊκός χώρος, στη συνέχεια ως χριστιανικός χώρος, αργότερα ως τζαμί και στη συνέχεια εγκαταλελειμμένος και ερειπωμένος, περιήλθε βήμα – βήμα στα χέρια της αρχαιολογίας και της επιστήμης, προκειμένου να ξαναβρεί τη λαμπρότητά του και να αποτελέσει μουσειακό – μνημειακό χώρο σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ελληνικού κράτους και του ΚΑΣ. 


Έκτοτε και μετά την αναστήλωσή του το μνημείο αποτελεί επίκεντρο έριδων με βασικό υποκινητή την Εκκλησία η οποία φιλοδοξεί να επαναλειτουργήσει τη Ροτόντα ως εκκλησία.



Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, πρότεινε να σταματήσουν να πραγματοποιούνται κάθε είδους εκδηλώσεις στον χώρο και η Ροτόντα να παραμείνει ανοιχτή μόνο για τους επισκέπτες, ώστε να αποφευχθούν αψιμαχίες που θα έβλαπταν τον μνημειακό χώρο.


O Γιάννης Μπουτάρης υποστηρίζει ότι θα πρέπει να ληφθεί απόφαση, ώστε να σταματήσουν κάθε είδους εκδηλώσεις στον χώρο«Την περασμένη Παρασκευή μάθαμε ότι θα γίνει ενός είδους κατάληψη του χώρου στη Ροτόντα με πρόφαση τη χτεσινή εορτή του Αγίου Γεωργίου. 

Είχαμε άμεσα επικοινωνία με το ΥΠΠΟ, διότι αντιλαμβάνεστε ότι αυτό αποτελεί κατάφορη παραβίαση της συμφωνίας που έχει γίνει και της απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. 

Εξέδωσε ανακοίνωση η Εφορεία αρχαιοτήτων στην οποία ανέφερε ότι κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η τοποθέτηση του Εγκαινίου για αυτή την Κυριακή και τόνιζε ότι με το τέλος της λειτουργίας θα πρέπει αυτό να απομακρυνθεί» σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Με πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε προς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο Γιάννης Μπουτάρης υποστηρίζει ότι θα πρέπει να ληφθεί απόφαση, ώστε να σταματήσουν κάθε είδους εκδηλώσεις στον χώρο, είτε πολιτιστικού είτε εκκλησιαστικού χαρακτήρα κι αυτό διότι υπάρχει ο φόβος να επαναληφθούν δυσάρεστα γεγονότα του παρελθόντος.


«Δεν μπορούμε να παίζουμε με τέτοιες ιστορίες. Έχουμε κακό παρελθόν. Πρέπει να ζητήσουμε από το ΚΑΣ πλήρη αναθεώρηση της απόφασης: Να μη γίνεται καμία χρήση. Να επιτρέπεται μόνο η επίσκεψη στο μνημείο, διότι και οι κοσμικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται, έχουν πολύ λίγο κόσμο μέσα, δεν χωράνε περισσότερα από 300» τόνισε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε σχετικά με την χρήση του χώρου για την τέλεση Θείας λειτουργίας μία φορά τον μήνα: 

«Η απόφαση του ΚΑΣ αναφέρει ότι δεν επιτρέπεται να υπάρχουν στοιχεία εκκλησιαστικής αντίληψης γενικώς. Και όχι μόνο υπάρχουν, υπάρχει πακτωμένη Αγία Τράπεζα αλλά και Σταυρός. Αυτό είναι παραβίαση της απόφασης του ΚΑΣ. Η Ροτόντα δεν ήταν ποτέ εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Η εκκλησία βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Επίσης, ποιος μου λέει ότι αύριο μεθαύριο δεν θα σηκωθούν οι Μουσουλμάνοι, λόγω του μιναρέ που υπάρχει και θα πουν κι εμείς θέλουμε».


Βλαζάκη: Διαχειριστής του μνημείου της Ροτόντας είναι το Υπουργείο Πολιτισμού
 

«Διαχειριστής του μνημείου της Ροτόντας είναι το Υπουργείο Πολιτισμού. Το μνημείο είναι επισκέψιμο με εισιτήριο, πλην φυσικά των 12 ημερών τον χρόνο, οπότε και τελούνται λειτουργίες», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Γενική Γραμματέας του υπουργείου, Μαρία Βλαζάκη, με αφορμή την τοποθέτηση, χθες, του αρχαίου Εγκαινίου στη Ροτόντα από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο.



«Όπως με διαβεβαίωσε ο έφορος αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης κ. Κανονίδης, το Εγκαίνιο δεν βρίσκεται μετά τη χθεσινή λειτουργία σε εμφανές σημείο επί της Αγίας Τράπεζας εντός του μνημείου», πρόσθεσε η κ. Βλαζάκη.


Αντίδραση από την κοινότητα "Φίλοι της Ροτόντας"

Εξάλλου, με ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κοινότητα "Φίλοι της Ροτόντας" επισημαίνει ότι η τοποθέτηση του παλαιού Εγκαινίου του ναού μονίμως στη Ροτόντα «αντίκειται τόσο στον Αρχαιολογικό νόμο, καθώς δεν έχει εκδοθεί σχετική άδεια από το υπουργείο Πολιτισμού, όσο και στις υπουργικές αποφάσεις για τη χρήση της Ροτόντας, οι οποίες επιτρέπουν μεν τη διενέργεια δώδεκα ιερών ακολουθιών το χρόνο, αλλά απαγορεύουν οποιαδήποτε μόνιμη κατασκευή ή εγκατάσταση εξοπλισμού και διασφαλίζουν την παράλληλη κοσμική πολιτιστική χρήση του μνημείου».



Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 


 Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο fyllokaiftero@gmail.com

Πληροφορίες από thestival, ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πηγή

Ξεπούλησαν και το λιμάνι Θεσσαλονίκης στους Γερμανούς

ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΟΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ 
 
Οι Γερμανοί αρπάζουν μισοτιμής το δεύτερο μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι, με δανεικά απο ελληνικές τράπεζες και το αντίτιμο της αγοράς πηγαίνει πίσω στις γερμανικές τράπεζες, ενώ τα κέρδη από τη λειτουργία τα τσεπώνουν οι ίδιοι.

Η ΦΠΑ, ύστερα πό τα 14 αεροδρόμια, ξεπούλησε και το λιμάνι της Θεσσαλινίκης στους Γερμανούς. Από σήμερα, το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας ελέγχεται από άγνωστους Γερμαναράδες, αφού το κεντρικό επενδυτικό σχήμα που το αγόρασε, η «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», είναι αγνώστου ταυτότητας χωρίς καν ιστοσελίδα στο Internet. Προφανώς φτιάχτηκε ευκαιριακά και αποκλειστικά για την υφαρπαγή του λιμανιού με τσόντα τον Ιβάν Σαββίδη με την Belterra Investments Ltd  και την «Terminal Link SAS».
Πρόκειται για την παρόμοια συνταγή με τον έτερο «Καπαδόκη», τον αξιότιμο κύριο Κοπελούζο που μπήκε τσόντα στη Γερμανική Fraport για τα 14 αεροδρόμια. Οι Γερμανοί είχαν πάντα μαζί τους δικούς τους Μαυραγορίτες και Γερμανοτσολιάδες που θησαύριζαν και θησαυρίζουν σε κατοχικές καταστάσεις. Το ξεπούλημα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, διεκπεραιώθηκε από το γερμανοκρατούμενο  ΤΑΙΠΕΔ που υπάγεται στο λεγόμενο Υπερταμείο, όπου έχει περιέλθει το σύνολο της ελληνικής δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια. Σύμβουλος του ξεπουλήματος ήταν ποιος άλλος, ο κορυφαίος τραπεζικός Γύπας Morgan Stanley, με τσόντα την Τράπεζα Πειραιώς, την Freshfields Bruckhaus Deringer LLP, την  Αλεξίου – Κοσμόπουλος Εταιρεία Δικηγόρων, τη Hamburg Port Consulting (HPC) και Marnet. Όλοι τους προφανώς εισέπραξαν υψηλά αργύρια για τον κόπο τους.
Το αντίτιμο των 231,926.000 ευρώ από την πώληση της κερδοφόρας εταιρείας ΟΛΘ ΑΕ, θα πάει κατ’ ευθείαν στους δανειστές-κατακτητές της χώρας. Όπως έγινε και με την Fraport, μέρος του αντιτίμου εισπράχθηκε από τους Γερμανούς αγοραστές ως δάνειο από ελληνικές τράπεζες, ενώ τα κέρδη από τη λειτουργία του λιμανιού θα ενθυλακώνουν. οι Γερμανοί και κάτι λίγα η τσόντα, ο Ιβάν Σαββίδης.
Με άλλα λόγια, οι Γερμανοί αρπάζουν μισοτιμής το δεύτερο μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι, με δανεικά απο ελληνικές τράπεζες και το αντίτιμο της αγοράς πηγαίνει πίσω στις γερμανικές τράπεζες, ενώ τα κέρδη από τη λειτουργία τα τσεπώνουν οι ίδιοι. Πρώτης τάξεως μπίζνα, δόξα να έχει το ευρώ και οι Γερμανοτσολιάδες, κυβέρνησης, αντιπολίτευσης, ΜΜΕ και εξωνυμένων μεγαοεπιχειρηματιών.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, η  συνολική αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε 1,1 δις ευρώ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανωτέρω προσφορά των 231.926.000 ευρώ, υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 180 εκατ. ευρώ την επόμενη επταετία και τα αναμενόμενα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου από τη Σύμβαση Παραχώρησης (αντάλλαγμα παραχώρησης σε ποσοστό 3,5% του κύκλου εργασιών της ΟΛΘ Α.Ε.), αναμενόμενου συνολικού ύψους πλέον των 170 εκατ. ευρώ. Στο συνολικό ποσό λαμβάνονται επίσης υπόψη τα αναμενόμενα μερίσματα που θα εισπραχθούν από το ΤΑΙΠΕΔ για το υπολειπόμενο ποσοστό του 7,22%, καθώς και οι εκτιμώμενες (πέραν των ελάχιστων υποχρεωτικών) επενδύσεις μέχρι την λήξη της παραχώρησης το 2051.
Προφανώς πρόκειται για ευχολόγια και νεφελώδεις υποσχέσεις για επενδύσεις που φυσικά δεν θα εκπληρωθούν, το όλο θέμα θα ξεχαστεί και οι Γερμανοί με τους Γερμανοτσολιάδες τους, θα έχουν κάνει τη δουλειά τους πολύ καλά.
Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί τις προσεχείς εβδομάδες στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, η δε σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών θα υπογραφεί μετά από την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές και την ικανοποίηση ορισμένων περαιτέρω προϋποθέσεων που προβλέπονται στη σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών.