21 Απριλίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ:O Πιλότος είχε Αρνηθεί να πετάξει-Βαριές οι ευθύνες του Υπουργείου Άμυνας για την εκτέλεση της Αποστολής





Πλήρη επιβεβαίωση των καταγγελιών του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποτελούν σειρά δημοσιευμάτων που αποκαλύπτουν ότι αφενός ο Πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου είχε θέσει ζήτημα για τη διεξαγωγή της μοιραίας πτήσης εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αφετέρου τίθεται ζήτημα για την αναγκαιότητα εκτέλεσης της συγκεκριμένης αποστολής.
Πλέον πέφτει στο κενός η αμαύρωση της μνήμης του άτυχου πιλότου στον οποίο καταλογίστηκαν ευθύνες για την μη ακύρωση της πτήσης   από δημοσιογράφους που επιχείρησαν να συγκαλύψουν τις βαρύτατες κυβερνητικές.
Κυρίως όμως αποδεικνύεται ότι για την απώλεια των 4 στελεχών είναι η ίδια η αποστολή, μιας επιχείριση αστυνόμευσης από τις στρατιωτικές δυνάμεις, η οποία εντάσσεται στην απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας εφαρμογής των δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας.
Διαβάστε στην αναλυτική ανακοίνωση μας "

Η Πολιτική Άμυνας-Ασφάλειας των Υπουργών Άμυνας Καμμένου-Βίτσα Ευθύνεται για το θάνατο των 4 στελεχών και την πτώση του ελικοπτέρου"

Τα αποσπάσματα των ρεπορτάζ είναι χαρακτηριστικά.


Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Δημοκρατία» ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου φέρεται ότι είχε ζητήσει από την 1η Στρατιά άδεια για να πραγματοποιήσει την πτήση στις 10.00 το πρωί (αντί στις 07:30) λόγω της πρόγνωσης του καιρού. 

Η άδεια αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν δόθηκε, με τα μοιραία αποτελέσματα. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πατέρας του άτυχου κυβερνήτη, Δημοσθένη Γούλα. Υποστηρίζει ότι ο αδικοχαμένος γιος του, είχε εκφράσει επιφυλάξεις για την πτήση και δεν ήθελε να πετάξει στις 08.00 το πρωί.


«Με τον γιο μου τελευταία φορά μιλήσαμε προχθές και μάλιστα την ώρα εκείνη μίλαγε με τη μάνα του και χτυπάει το άλλο τηλέφωνο. Ήταν κάποιος από την υπηρεσία και του λέει… “μα 8 η ώρα το πρωί να πάμε; Να περιμένουμε να πάει 10.00 η ώρα, μπας και ξανοίξει κι ο καιρός…" Καταλάβατε; Προαίσθηση. Όταν πετούσε και ξέραμε ότι θα πετούσε, γιατί μας είπε θα πήγαινε στο Άργος, στο Ορεστικό η καρδιά μας πήγαινε στην κούλουρη. Καταλάβατε;»



Με βουρκωμένα μάτια, σπασμένη φωνή και λόγια απόλυτης αγάπης, ο τραγικός πατέρας που αποχαιρέτησε χθες τον αδικοχαμένο λεβέντη του καταλήγει: «Ακούμε μόνο τα καλύτερα για το Δημοσθένη. Ήμουνα υπερήφανος. Και είμαι υπερήφανος. Έπεσε όχι εν καιρώ πολέμου, εν καιρώ ειρήνης. Ήταν ένα παλικάρι, πραγματικά! Όχι επειδή ήταν γιος μου. Το γέλιο του θα θυμάμαι και την κοινωνικότητά του. Έχαιρε από όλους εμπιστοσύνης, χαράς. O Θεός να τον αναπαύσει. Άφησε πίσω του και δύο παιδάκια μικρά. Την Τατιάνα και την Λουκία, εφτά χρονών η Τατιάνα και η Λουκία δύο χρονών. Της Τατιάνας της το είπε ψυχολόγος».


Όπως αναφέρουν πληροφορίες, που επικαλείται η «Εφημερίδα των Συντακτών», στους αεροπορικούς χάρτες της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου σημειώνονται τα ύψη στα οποία με ασφάλεια μπορεί να πετάξει ένα πτητικό μέσο, ορίζονται ως όριο ασφαλείας στη συγκεκριμένη περιοχή, τα 7.200 πόδια από την επιφάνεια της θάλασσας.

Με δεδομένο ότι ορισμένες περιοχές του Σαρανταπόρου βρίσκονται σε υψόμετρο 3.500 πόδια και με δεδομένη τη νέφωση, η βάση της οποίας ήταν σε ύψος μόλις 50ο ποδών από το έδαφος, έμπειροι αξιωματικοί της Αεροπορίας ανέφεραν ότι η πτήση ήταν παρακινδυνευμένη και γι' αυτό θα πρέπει να εκτιμηθεί πρώτα ο βαθμός αναγκαιότητάς της και μετά να διερευνηθεί αν σημειώθηκε κάποιο λάθος από τους χειριστές του ελικοπτέρου, οι οποίοι αναγκάστηκαν να πετούν σε χαμηλό έδαφος.



Από τα παραπάνω αποκαλύπτονται πλήρως οι ευθύνες του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΣ.

Οι 4 Αξιωματικοί είναι οι πρώτοι που χάνουν την ζωή τους σε επιχείρηση του Στρατού έχοντας αναλάβει καθήκοντα Κατασταλτικής Δύναμης.



Εμείς εκφράζουμε την Αλληλεγγύη και τα συλλυπητήρια μας. 
Καλούμε σε ένα μαζικό αποφασιστικό κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και της ίδιας μας της ζωής, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Diktiospartakos.blogspot.com

Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι βαμμένο με ψέμα


Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι βαμμένο με ψέμα

Του Βασίλη Γεώργα

Όχι, αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα των 7 δισ. ευρώ που φέρει σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ δεν «είναι βαμμένο με αίμα» ούτε  «προϊόν αφάνταστης δυστυχίας και απίστευτων στερήσεων του ελληνικού λαού».

Τέτοιο ήταν κατά τον Αλέξη Τσίπρα μόνο το 2014, επί επάρατου Δεξιάς, τότε που ο κόσμος έψαχνε ακόμη στα σκουπίδια και ο σημερινός Πρωθυπουργός καθάριζε το δρόμο προς την εξουσία καβάλα στο άλογο του ακραίου λαϊκισμού. 

Αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα των 7 δισ. ευρώ είναι πρωτίστως βαμμένο με ψέμα.
Το ψέμα που πιπιλούσε σαν καραμέλα η πάλαι ποτέ ριζοσπαστική κυβέρνησή μας όταν ακόμη ήθελε να τελειώνει με τα μνημόνια και να κατατροπώσει το ΔΝΤ, τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε και τον Στουρνάρα, και το ψέμα των δανειστών που επιμένουν σε μια συνταγή η οποία αναπαράγει τη λιτότητα.

Για αυτό και στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται τώρα σε τούτη την αμήχανη θέση που δεν ξέρουν αν πρέπει να πανηγυρίσουν ή να σιωπήσουν για το επίτευγμά τους το οποίο οφείλεται στο ότι πάτησαν στα ίδια βήματα με τους προηγούμενους με τη διαφορά ότι αποδείχθηκαν βασιλικότεροι του βασιλέως.
Δεν εξελέγησαν άλλωστε για να πανηγυρίζουν τα πλεονάσματα. Εξελέγησαν για να αλλάξουν τους όρους στην οικονομία και την κοινωνία και κατέληξαν να αλλάζουν τα φώτα στους συνταξιούχους, τους μισθωτούς, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.

Το υπερπλεόνασμα 4,1% του 2016 είναι πράγματι μια πολύ μεγάλη δημοσιονομική επιτυχία για τη χώρα, αλλά είναι ακόμη μεγαλύτερη για τους δανειστές. Το καλύτερο αποτέλεσμα που είχαμε να επιδείξουμε πριν από αυτό ήταν εκείνο του 2013, όταν το πρωτογενές πλεόνασμα είχε διαμορφωθεί στο 0,3% του ΑΕΠ. 

Το θέμα είναι, όμως, ότι αυτή η αφύσικη επίδοση που είναι σχεδόν οκτώ φορές υψηλότερη από τον στόχο του 2016 ήρθε ως απότοκος όχι της οικονομικής ανάκαμψης, αλλά της σαρωτικής αύξησης των φόρων και των οφειλών στον ιδιωτικό τομέα που μετέφερε χρήματα από τις παραγωγικές τάξεις στο δημόσιο κορβανά.  Χρήματα που του χρόνου ή το 2018,  πιθανόν δεν θα υπάρχουν σε τέτοια «αφθονία» και ως εκ τούτου η ίδια συνταγή μπορεί να ναρκοθετήσει την ανάκαμψη και τα μελλοντικά πλεονάσματα, αντί να τα διασφαλίσει όπως ισχυρίζεται το επικοινωνιακό επιτελείου του Μαξίμου.

Από την άλλη αυτό δεν φαίνεται να ταράζει καθόλου την ευρωπαϊκή πλευρά των δανειστών η οποία  χειροκροτεί δημοσίως το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία όχι μόνο αντέχει να παράγει υψηλά πλεονάσματα στην κατάσταση που βρίσκεται, αλλά μπορεί να το κάνει πολύ πιο εύκολα από όσο εκτιμούσε κανείς. Το πλεόνασμα του 2016 είναι πρωτίστως ένα προεκλογικό δώρο της ελληνικής κυβέρνησης προς τον Β. Σόιμπλε καθώς ενισχύει το επιχείρημα του Βερολίνου ότι το «πρόγραμμα βγαίνει» χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες παρεμβάσεις ελάφρυνσης του χρέους, ενώ ταυτόχρονα αποδυναμώνει την επιχειρηματολογία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το οποίο ενώ εμφανίζεται να πέφτει έξω στους υπολογισμούς του, στην πραγματικότητα έχει τις μεθόδους να διακρίνει ότι η επιμονή στην παράλογη πολιτική των υψηλών πλεονασμάτων είναι αδιέξοδη γιατί οδηγεί σε «πέτσινες» επιδόσεις που θα χρειαστούν ακόμη περισσότερη λιτότητα για να επαναληφθούν.

Ως εκ τούτου γεννώνται εύλογα ερωτήματα. Μερικά από αυτά είναι γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να στραγγαλίσει με τόσο βαριά δημοσιονομικά μέτρα την οικονομία ώστε να ξεπεράσει κατά πολύ τον στόχο του 3,5% δύο χρόνια νωρίτερα, αλλά και ποια πολιτική σκοπιμότητα μπορεί τελικά να εξυπηρετεί αυτή η υπεραπόδοση και με ποιο τρόπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον.
Προφανώς κάποιες απαντήσεις θα τις μάθουμε στη συνέχεια από την εξέλιξη των πραγμάτων.

Αλλά εν πρώτοις αυτό που μπορεί κανείς να υποθέσει με σχετική ασφάλεια είναι πως η κυβέρνηση είχε εξ αρχής στο μυαλό της να επιτύχει υπεραποδόσεις στα πλεονάσματα του 2016 και του 2017 προκειμένου να διοχετεύσει πόρους σε παροχές, ακόμη και αν χρειάζονταν να στραγγαλίσει το πιο παραγωγικό κομμάτι της οικονομίας.

Το έκανε το 2016 με τα 650 εκατ. ευρώ που μοιράστηκαν εσπευσμένα και χωρίς κανένα κριτήριο στους συνταξιούχους και είναι βέβαιο ότι θα επιχειρήσει να το κάνει και μέχρι του χρόνου τον Απρίλιο, επενδύοντας στην εκτίμηση ότι ότι ο φετινός μνημονιακός στόχος για πλεόνασμα 1,75% θα ξεπεραστεί και θα μπορεί και πάλι να μοιράσει λεφτά ως κοινωνικό μέρισμα, όπως δικαιούται να κάνει.
Από το 2018 και μετά …έχει ο λαός.

Πηγή: liberal.gr

ΒΙΝΤΕΟ: Αποφασίζει και διατάζει ο Γκέμπελς του 4ου Ράιχ

.Β.Βιλιάρδος :  Γεωπολιτική και Παγκόσμια Οικονομία

Αποφασίζει και διατάζει ο Γκέμπελς του 4ου Ράιχ

.
Αποφασίζει και διατάζει ο Γκέμπελς του 4ου Ράιχ
Το αμερικανικό ΔΝΤ θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, αντικαθιστάμενο από το γερμανικό ESM – το οποίο θα λειτουργεί ως σύνδικος πτώχευσης κρατών, θα επιβλέπει τους προϋπολογισμούς των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης και θα προτείνει τις απαιτούμενες αλλαγές (ηχητικό).
.

Άρθρο

Ο κ. Σόιμπλε είναι ένας πολιτικός που κάνει πάντοτε αυτό που την εκάστοτε στιγμή τον συμφέρει, όσον αφορά τη χώρα του (άρθρο) – ενώ σχεδιάζει τις κινήσεις του προσεκτικά και μεθοδικά, πολλά χρόνια πριν τις δρομολογήσει. Φυσικά δεν μπορεί κανένας να τον παρεξηγήσει, αφού λειτουργεί θετικά για τα συμφέροντα της πατρίδας του – σε πλήρη αντίθεση με τις ανεπαρκείς ελληνικές κυβερνήσεις που τρέχουν συνεχώς πίσω από τα γεγονότα, καλύπτοντας την τρομακτική ασχετοσύνη τους πίσω από την πολιτική της υποτέλειας και των υποκλίσεων.
Στα πλαίσια αυτά, γνωρίζει πολύ καλά πως ο οικονομικός πόλεμος που διεξάγει η Γερμανία στην Ευρώπη, με στόχο την απόλυτη κυριαρχία της, απαιτεί ανάλογα οικονομικά όπλα – το σημαντικότερο εκ των οποίων είναι η δημιουργία ενός οργανισμού, ο οποίος να λειτουργεί ως σύνδικος πτώχευσης για τα κράτη, όπως το ΔΝΤ.
Έχοντας το λοιπόν σχεδιάσει από το ξεκίνημα της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, θεωρεί πως έφτασε η κατάλληλη στιγμή για να το δρομολογήσει – εκμεταλλευόμενος τις αποτυχίες του ΔΝΤ όσον αφορά την Ελλάδα, ενώ προηγουμένως το έχει «εκδιώξει» τόσο από την Ιρλανδία, όσο και από την Πορτογαλία (πρόωρη εξόφληση του από τις δύο αυτές χώρες, με τη βοήθεια των ευρωπαϊκών μηχανισμών).
Έτσι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Ουάσιγκτον δήλωσε ότι, «κατάφερε να πείσει την καγκελάριο να παραιτηθεί μελλοντικά από την απαίτηση της συμμετοχής του ΔΝΤ στις διασώσεις των χωρών της Ευρωζώνης» – συμπληρώνοντας πως «έχει έλθει πια η ώρα να εφαρμόζουμε μόνοι μας τα προγράμματα στήριξης (δανειακές συμβάσεις έναντι μνημονίων), όπου τυχόν χρειαστούν. Πόσο μάλλον όταν το ΔΝΤ έχει κουραστεί να βοηθάει τους Ευρωπαίους» – παρά το ότι γνωρίζει φυσικά ότι, η κούραση του ΔΝΤ έχει κοστίσει μόνο στην Ελλάδα 4 δις € μέχρι σήμερα (άρθρο).
Παράλληλα «επιβράβευσε» για πρώτη φορά την ελληνική κυβέρνηση, όσον αφορά τις προβλέψεις της για ανάπτυξη και πρωτογενή πλεονάσματα, λέγοντας πως είναι πολύ πιο σωστές από τις πεσιμιστικές του ΔΝΤ – αφού αυτό ακριβώς τον συμφέρει επειδή, σύμφωνα με το ΔΝΤ, αυτά που προβλέπει η Ελλάδα είναι ανέφικτα, οπότε χρειάζεται οπωσδήποτε μία γενναία διαγραφή του δημοσίου χρέους της που ασφαλώς δεν θέλει ο Σόιμπλε.
Με τον τρόπο πάντως αυτό ο Γερμανός θέλει να σκοτώσει με έναν πυροβολισμό δύο μαζί πουλιά: (α) αφενός μεν να παγιοποιήσει την κατοχή της Ελλάδας, (β) αφετέρου να γίνει ο κυρίαρχος του παιχνιδιού στη χώρα μας και στην Ευρώπη – διώχνοντας το ΔΝΤ αφού προηγουμένως εκμεταλλεύθηκε όσο μπορούσε την εμπειρία του, υιοθετώντας τις μεθόδους του χωρίς να είναι ο ίδιος ο κακός.
Φυσικά δεν έχουμε καμία απολύτως αμφιβολία για την ανοησία της ελληνικής κυβέρνησης αφού, αδιαφορώντας για τις συνέπειες όσον αφορά το μέλλον της πατρίδας της και ενδιαφερόμενη μόνο για τη νομή της εξουσίας, ισχυρίσθηκε πως η χώρα θα έχει ανάπτυξη και μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα – οπότε δεν χρειάζεται διαγραφή των χρεών της, τασσόμενη με το μέρος του κ. Σόιμπλε.
Ευχόμαστε όμως να μην συμπεριφερθούν ανάλογα ανόητα οι Αμερικανοί, επιτρέποντας στη Γερμανία να γίνει ο κυρίαρχος της Ευρώπης – σε μία χώρα που οι ίδιοι βοήθησαν να αναπτυχθεί διαγράφοντας τα χρέη της, διευκολύνοντας την επιστροφή των κλεμμένων από τους ναζί (ανάλυση), δρομολογώντας την ένωση της χωρίς την συμφωνημένη πληρωμή των πολεμικών επανορθώσεων, καθώς επίσης διευκολύνοντας την να λεηλατεί τους εταίρους της με την πολιτική της φτωχοποίησης του γείτονα.
Περαιτέρω ο πανέξυπνος κ. Σόιμπλε στήριξε τη δήλωση του με το επιχείρημα ότι, οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι σε θέση να βοηθούν μόνοι τους τον εαυτό τους – ενώ είναι μεν σύμφωνος με τις επιθυμίες της καγκελαρίου, όσον αφορά τη συνεργασία με το ΔΝΤ, αλλά θεωρεί πως το Ταμείο δημιουργεί πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει!
Η διαπίστωση αυτή τεκμηριώνεται κατά τον ίδιο από το ότι, απαιτεί στην περίπτωση της Ελλάδας τη διαγραφή μεγάλου μέρους των χρεών της – γεγονός που σημαίνει πως η Γερμανία, το πιο αχάριστο κράτος του πλανήτη, θα έχανε δισεκατομμύρια, κάτι που θα ήθελε ασφαλώς να αποφύγει η κυρία Merkel (πηγή). Το ότι ο Γερμανός θεωρεί τους συνομιλητές του εντελώς ηλιθίους συνάγεται από την εξής φράση του: «Διήρκεσε αρκετό χρόνο έως ότου να πείσω την καγκελάριο, αλλά τελικά τα κατάφερα».
Αμέσως μετά ανακοίνωσε πως θα μετατρέψει το ESM στο ΔΝΤ της Ευρώπης, όπως ακριβώς άλλωστε το είχε σχεδιάσει μυστικά προ πολλού, ιδρύοντας το, τοποθετώντας Γερμανό επικεφαλής και μεταφέροντας σε αυτό ένα μεγάλο μέρος των χρεών της Ελλάδας – ενώ φυσικά «αποφασίζει και διατάζει» ο ίδιος για το μέλλον της Ευρωζώνης και της ΕΕ, σαν να είναι ήδη ο αδιαφιλονίκητος ηγεμόνας τους. Ταυτόχρονα το ESM θα επιβλέπει τους προϋπολογισμούς των κρατών της Ευρωζώνης, ενώ θα προτείνει τις απαιτούμενες αλλαγές – οπότε θα έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία του 4ου Ράιχ.
Επίλογος
Σε κάθε περίπτωση, αυτό που οφείλει να προβληματίσει όλους εμάς τους Έλληνες που πρέπει κάποια στιγμή να πάψουμε να σιωπούμε όπως τα πρόβατα είναι το ότι, ο άξιος Γερμανός απόγονος του Γκέμπελς επιμένει παρ’ όλα αυτά στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας – υπενθυμίζοντας πως το Ταμείο δεν το έχει ακόμη χρηματοδοτήσει, ενώ λήγει το 2018.
Με κριτήριο την επιμονή του, παρά το ότι θέλει να διώξει το ΔΝΤ, εύλογα υποθέτουμε πως σχεδιάζει να μας χρησιμοποιήσει ως πειραματόζωο – οδηγώντας μας στη χρεοκοπία, αφού προηγουμένως θα έχει δρομολογήσει το πτωχευτικό δίκαιο για κράτη που έχει ήδη έτοιμο στο συρτάρι του. Έτσι αφενός μεν θα δημιουργήσει ένα παράδειγμα προς αποφυγή στην Ευρώπη, αφετέρου θα εξασφαλίσει πλήρως τις απαιτήσεις της χώρας του απέναντι μας – εξαγοράζοντας ότι έχουμε και δεν έχουμε σε εξευτελιστικές τιμές.
Με δεδομένο δε το ότι, τα σχέδια του κινδυνεύουν μόνο από την Ελλάδα (εκτός εάν εξεγερθούν οι Ιταλοί ή εκλέξουν οι Γάλλοι κάποιον «προβληματικό» υποψήφιο), οι φόβοι μας ίσως δεν είναι τόσο υπερβολικοί όσο φαίνεται – τονίζοντας ξανά πως δεν κατακρίνουμε τον κ. Σόιμπλε, αφού κάνει όσο καλύτερα μπορεί τη δουλειά του, αλλά όλους εμάς που δεν την κάνουμε, καθώς επίσης που πιστεύουμε πως η Γερμανία δεν έχει τέτοιου είδους «κακές» προθέσεις, όπως οι Πολωνοί λίγο πριν την εισβολή του Χίτλερ το 1940 (ευτυχώς οι Βρετανοί είναι πιο προσεκτικοί).
Ελπίζουμε πάντως να καταλάβουμε κάποια στιγμή ότι, το πρόβλημα της Ελλάδας και όχι μόνο δεν είναι ούτε η ΕΕ, ούτε η Ευρωζώνη, ούτε το ευρώ – αλλά η αμετανόητη Γερμανία, με ή χωρίς το ευρώ. Ακολουθεί η σημερινή συζήτηση του κ. Σαχίνη με τον κ. Βιλιάρδο, για θέματα της επικαιρότητας.



.

απόλυτη κυριαρχία = μονομερής διαγραφή του δημοσίου "χρέους"

ελληνική πατριωτική κυβέρνηση με πραγματικό ηγέτη μεσα απο τον λαό

Σαν σήμερα το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967


Σαν σήμερα το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967
Στρατιωτικό κίνημα, που εξερράγη τα ξημερώματα τις 21ης Απριλίου 1967, με επικεφαλής τον ταξίαρχο Στυλιανό Παττακό και τους συνταγματάρχες Γεώργιο Παπαδόπουλο και Νικόλαο Μακαρέζο. Κατέλυσε το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα και επέβαλλε μία στυγνή δικτατορία, που διήρκεσε επτά χρόνια.

Η χώρα την εποχή εκείνη βρισκόταν ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο. Οι εκλογές είχαν προκηρυχθεί για τις 28 Μαΐου και την εξουσία ασκούσε από τις 3 Απριλίου η ΕΡΕ, με πρωθυπουργό τον αρχηγό της Παναγιώτη Κανελλόπουλο, έχοντας τη συναίνεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γεωργίου Παπανδρέου και του Βασιλιά Κωνσταντίνου. Γεγονός των ημερών ήταν η συναυλία των Rolling Stones στο γήπεδο του Παναθηναϊκού (17 Απριλίου), που όμως διαλύθηκε από την Αστυνομία, προς μεγάλη απογοήτευση των αθηναίων ροκάδων, που θα έβλεπαν ένα συγκρότημα - θρύλο στην ακμή της δημιουργικότητάς του.
Διάχυτη ήταν η πεποίθηση ότι τις επερχόμενες εκλογές θα κέρδιζε η Ένωση Κέντρου και θα επανερχόταν θριαμβευτικά στην εξουσία υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου. Πολλοί ήλπιζαν ότι θα ετίθετο ένα τέλος στη διετή πολιτική ανωμαλία, που έμεινε στην ελληνική ιστορία ως «Αποστασία» και σηματοδοτήθηκε με την παραίτηση του λαοπρόβλητου πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου (είχε λάβει το 52,2% στις εκλογές του 1964) στις 15 Ιουλίου 1965, μετά τη σύγκρουσή του με τον βασιλιά Κωνσταντίνο.

Στα δεξιότερα του πολιτικού φάσματος, ένα τμήμα της ΕΡΕ ζητούσε ένα «λοχία» για να σώσει τη χώρα από τον αναρχοκομμουνισμό. Για τη μετεμφυλιακή Δεξιά της προδικτατορικής περιόδου, κομμουνιστές ήταν εν ευρεία εννοια και οι κεντρώοι και οπωσδήποτε ο απρόβλεπτος Ανδρέας Παπανδρέου, που ήταν το ανερχόμενο αστέρι στην πολιτική σκηνή και εκινείτο αριστερότερα από το κόμμα του, την Ένωση Κέντρου.

Οι στρατηγοί, το Παλάτι, κάποιοι πολιτικοί της Δεξιάς και οι Αμερικανοί καλόβλεπαν μία μικρής διάρκειας συνταγματική εκτροπή, που θα επανέφερε την πολιτική κατάσταση στη σωστή ρότα, δηλαδή στην εναλλαγή στην εξουσία της Δεξιάς και ενός μετριοπαθούς Κέντρου. «Η Χούντα των Στρατηγών» έμεινε στα σχέδια, καθώς τους πρόλαβαν με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου οι μικροί αξιωματικοί, με πρόσχημα τον κομμουνιστικό κίνδυνο. Τέτοια περίπτωση δεν διαφαινόταν στον ορίζοντα, καθώς η ΕΔΑ, που εκπροσωπούσε την κομμουνιστική Αριστερά (το ΚΚΕ ήταν εκτός νόμου), κινούνταν στο 11,80% των ψήφων στις εκλογές του 1964, σε σχέση με το 24,43% του 1958.
Πρέπει, όμως, να συνυπολογίσουμε ότι βρισκόμασταν 17 χρόνια από τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου και στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, όσον αφορά τον διεθνή περίγυρο. Ο στρατός ήταν πανίσχυρος, με παράδοση επεμβάσεων τον 20ο αιώνα, οι Αμερικανοί θεωρούσαν φέουδό τους την Ελλάδα, το δεξιό παρακράτος ήταν ισχυρό (Δολοφονία Λαμπράκη) και το Παλάτι ήταν ένας αυτόνομος πόλος εξουσίας, «που δεν βασίλευε, αλλά κυβερνούσε». Οι πολιτικοί που κυβέρνησαν αυτά τα 17 χρόνια (Πλαστήρας, Παπάγος, Καραμανλής και Παπανδρέου), ασχολήθηκαν κυρίως με την ανοικοδόμηση της χώρας και την οικονομική ανάπτυξη, παρά με το «βάθεμα και το πλάτεμα» των δημοκρατικών θεσμών και την εξάλειψη των μνημών του Εμφυλίου.
Το πραξικόπημα, «Επανάσταση» για τους θιασώτες του, εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Απριλίου. Λίγες ώρες πριν, είχε ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και τα μέλη του αποχώρησαν για τα σπίτια τους, χωρίς να έχουν ιδέα για το τι θα επακολουθούσε.

Ανάμεσά τους και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Παπαληγούρας.
Η τριάδα των Παπαδόπουλου, Παττακού και Μακαρέζου, μπορεί να ήταν άσοι στη συνωμοσία, αλλά εκμεταλλεύτηκαν τον βαθύ ύπνο των δημοκρατικών κυβερνήσεων και φρόντισαν να τοποθετήσουν στις πιο νευραλγικές θέσεις του στρατεύματος ανθρώπους μυημένους στα σχέδιά τους. Τους βοήθησε, επίσης, το γεγονός ότι μέσα στην Αθήνα υπήρχαν μεγάλες μάχιμες μονάδες, όπως το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων, που βρισκόταν στη σημερινή Πολυτεχνειούπολη, με διοικητή τον ταξίαρχο Παττακό.
Από εκεί βγήκαν τα πρώτα τανκς στις 2 τα ξημερώματα, για να καταλάβουν όλα τα στρατηγικά σημεία της πρωτεύουσας (Βουλή, Υπουργεία, ΕΙΡ, ΟΤΕ, Ανάκτορα). Την ίδια ώρα, ο συνταγματάρχης Ιωάννης Λαδάς εξαπέλυε πιστές στο κίνημα δυνάμεις για να συλλάβουν το σύνολο της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Οι πραξικοπηματίες έβαλαν σε εφαρμογή το ΝΑΤΟικό σχέδιο «Προμηθεύς», για την αντιμετώπιση του κομμουνιστικού κινδύνου, με αποτέλεσμα να κινηθούν όλες οι στρατιωτικές μονάδες της Αττικής. Μεγάλη ήταν η συμβολή του διοικητή της Σχολής Ευελπίδων, Δημήτρη Ιωαννίδη, ο οποίος κινητοποίησε το τάγμα της σχολής και τη Στρατιωτική Αστυνομία (ΕΣΑ).

Μία από τις πρώτες ενέργειες των συνωμοτών ήταν να συλλάβουν τον αρχηγό του ΓΕΣ αντιστράτηγο Σπαντιδάκη και να τον αντικαταστήσουν με τον ομοιόβαθμό του Οδυσσέα Αγγελή, που ήταν μυημένος στο κίνημα. Ο νέος αρχηγός του Στρατού έδωσε εντολή σε όλους του μεγάλους στρατιωτικούς σχηματισμούς να εφαρμόσουν το σχέδιο «Προμηθεύς» κι έτσι να εξασφαλισθεί η υπακοή του στρατεύματος σε όλη τη χώρα.
Η μοναδική ενέργεια για να αντιμετωπιστεί εγκαίρως το πραξικόπημα έγινε από την πλευρά του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γεωργίου Ράλλη, ο οποίος προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον ταξίαρχο Ορέστη Βιδάλη για να κινητοποιήσει το Γ' Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη. Δεν πρόλαβε, αφού το σχέδιο «Προμηθεύς» είχε ήδη τεθεί σε εφαρμογή, με αποτέλεσμα ο ταξίαρχος Βιδάλης να μην λάβει ποτέ το σήμα του Γεωργίου Ράλλη.

Ο αιφνιδιασμός ήταν πλήρης και στις 3:30 τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου το στρατιωτικό κίνημα είχε επικρατήσει και μάλιστα αναίμακτα. Νωρίς το πρωί, το ραδιόφωνο ΕΙΡ έπαιζε εμβατήρια και δημοτικά άσματα και οι αγουροξυπνημένοι Έλληνες άκουγαν τα πρώτα «Αποφασίζομεν και Διατάζομεν» των δικτατόρων, που ήταν η απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των τριών ατόμων. Με συντακτική πράξη κατά τη διάρκεια της ημέρας ανεστάλησαν οι διατάξεις του Συντάγματος και ματαιώθηκαν οι εκλογές της 28ης Μαΐου 1967.

Αιφνιδιασμένοι από τις εξελίξεις φαίνεται να ήταν και οι Αμερικανοί, που δεν περίμεναν την κίνηση του Παπαδόπουλου. Τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Φίλιπ Τάλμποτ ξύπνησε ο ανιψιός του πρωθυπουργού Κανελλόπουλου, Διονύσης Λιβανός, και του ανακοίνωσε την είδηση. Όταν μετά από λίγες μέρες ο Τάλμποτ είπε στο σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα, Τζακ Μέρι, ότι το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου ήταν ο βιασμός της Ελληνικής Δημοκρατίας, αυτός του απάντησε κυνικά: «Μα, πως είναι δυνατόν να βιάσεις μία πόρνη;..»
όνο δύο πρωινές εφημερίδες πρόλαβαν να περιλάβουν στην ύλη τους την εκδήλωση του πραξικοπήματος. Η «Καθημερινή» στην πρώτη της σελίδα είχε ένα μονόστηλο με τίτλο «Την 2αν πρωινήν εξερράγη στρατιωτικόν κίνημα. Συνελήφθησαν πολιτικοί άνδρες», ενώ η «Αυγή» πάνω από τον τίτλο της έγραφε: «Συνελήφθησαν από στρατιωτικούς οι Μ. Γλέζος, Λ. Κύρκος, Α. Παπανδρέου. Ασυνήθιστες κινήσεις στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων».

Στις 7 το πρωί, η ηγεσία των πραξικοπηματιών επισκέφθηκε στα Ανάκτορα του Τατοΐου τον Κωνσταντίνο και του ζήτησε να ορκίσει την κυβέρνησή τους. Η περιοχή ήταν περικυκλωμένη από τανκς για να μην υπάρξει περίπτωση δυναμικής αντίδρασης από τον άνακτα. Ο βασιλιάς, παρά την προτροπή του συλληφθέντα πρωθυπουργού Παναγιώτη Κανελλόπουλου να αντισταθεί, συμβιβάστηκε μαζί τους «για να μην χυθεί αίμα ελληνικό» και αργά το απόγευμα όρκισε την κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Κόλλια. Επρόκειτο βέβαια για πρωθυπουργό - μαριονέτα, αφού τα νήματα κινούσε ο ισχυρός άνδρας του κινήματος, συνταγματάρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος. Ο συλληφθείς και αποπεμφθείς αρχηγός του ΓΕΣ Γρηγόριος Σπαντιδάκης, άνθρωπος του βασιλιά, όπως και ο Κόλλιας, προσχώρησε στους κινηματίες και ανέλαβε Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Την ίδια μέρα άρχισαν και οι συλλήψεις απλών πολιτών, ενώ είχαμε και τα πρώτα θύματα. Τα όργανα της Χούντας δολοφονούν στον Ιππόδρομο, που είχε μετατραπεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, το στέλεχος της ΕΔΑ Παναγιώτη Ελή, ενώ ένας στρατιώτης πυροβολεί τη νεαρή Αθηναία Μαρία Καλαυρά, γιατί δεν υπάκουσε στις διαταγές του. Δέκα ημέρες αργότερα, η Χούντα ανακοίνωσε ότι οι συλληφθέντες ανέρχονταν σε 6509 άτομα, στη συντριπτική τους πλειονότητα αριστερών πεποιθήσεων.

Η Ελλάδα από την 21η Απριλίου 1967 μπήκε στο «γύψο», κατά την έκφραση του Παπαδόπουλου, για 7 χρόνια, 3 μήνες και 3 μέρες. Η Δικτατορία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος στις 23 Ιουλίου 1974, μετά το εγκληματικό πραξικόπημα στην Κύπρο και την τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο. Η κατάργηση των στοιχειωδών ελευθεριών, οι φυλακές, οι εξορίες και τα βασανιστήρια, οι δολοφονίες των αντιπάλων του καθεστώτος, ο πνευματικός και πολιτιστικός μεσαίωνας, αλλά και η Κυπριακή τραγωδία, καταγράφουν τη Χούντα των Συνταγματαρχών ως μία από τις μελανότερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.



Πηγή: sansimera.gr

«Μea culpa» από τον Π.Τόμσεν: «Κάναμε συνεχώς λάθος με την Ελλάδα»!



«ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2017
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Σε συνέντευξη που έδωσε μετά τη συνάντηση με το ελληνικό κλιμάκιο ο Τόμσεν  είπε το δικό του mea culpa για τις συνεχείς αστοχίες στις προβλέψεις. Δήλωσε ότι χρειάζονται «περαιτέρω σημαντικές μεταρρυθμίσεις» στον ελληνικό δημόσιο τομέα. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο Δανός εμπειρογνώμονας του Ταμείο είχε μιλήσει ανοιχτά για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
 
Παράλληλα, χαρακτήρισε τις μεταρρυθμίσεις (σ.σ. περικοπές) στο συνταξιοδοτικό και το αφορολόγητο ως απλή «προκαταβολή», ενώ έθεσε και ζήτημα αποπληρωμής των δανείων που το ΔΝΤ έχει δώσει στην Ελλάδα μέσω χρημάτων της Ευρωζώνης, λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα βοηθούσε τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας, αν και παραδέχθηκε ότι η ιδέα αυτή θα πρέπει να συζητηθεί εκτενώς.
 
Κατά τα λοιπά, ο Τόμσεν παραδέχθηκε ότι το Ταμείο έκανε λάθος κατά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο να υποεκτιμά τη δημοσιονομική επίδοση της Ελλάδας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2016 υπερβαίνει κατά πολύ κάθε πρόβλεψη που είχε γίνει, αλλά και λέγοντας ότι το ΔΝΤ δεν μπόρεσε να εκτιμήσει τον πραγματικό αντίκτυπο στα δημοσιονομικά των capital controls. Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι τα πρώτα πέντε χρόνια το Ταμείο έκανε συνεχώς λάθος από την μια πλευρά, δηλαδή υπερεκτιμούσε τη δημοσιονομική εικόνα της Ελλάδας. Πάντως, τόνισε ότι θα χρειαστούν «πολλά χρόνια» μέχρις ότου η Ελλάδα επιστρέψει σε ρυθμούς εκτός κρίσης.
 
Η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ κρίθηκε ως «εποικοδομητική», ωστόσο, ο Πόουλ Τόμσεν, ο Δανός Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ταμείου, παρά το γεγονός ότι παραδέχθηκε ότι υποεκτιμήθηκε η δημοσιονομική επίδοση της Ελλάδα, επέμεινε στη σκληρή γραμμή που έχει υιοθετήσει εδώ και καιρό.
 
Οπως είπε, υπάρχει πρόοδος για να επιστρέψουν οι θεσμοί και με το μομέντουμ που υπάρχει, πιστεύω ότι θα θα έχουμε συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις. Μετά θα πρέπει να συζητήσουμε για το χρέος, υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι αυτές οι συζητήσεις θα αρχίσουν σύντομα. «Όταν θα έχουμε μια πλήρη συμφωνία θα πάμε στο συμβούλιο».
 
 
 Ο κ. Τόμσεν υπογράμμισε όμως ότι το ζητούμενο δεν είναι απλώς η επίτευξη «αυτού ή του άλλου στόχου» με διάφορες προσωρινές λύσεις, αλλά η ικανότητα της Ελλάδας να πετυχαίνει συστηματικά τους στόχους σε ένα πλαίσιο ισχυρής ανάκαμψης.
 
«Είμαι σίγουρος πως η Ελλάδα μπορεί, και έχει αποδείξει ότι μπορεί, να ‘ζουλήξει’ κάτι εδώ κι εκεί» και να πετύχει τα συμφωνημένα ορόσημα, όμως η μεγάλη εικόνα απαιτεί η χώρα να πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους «ενώ η οικονομία αναπτύσσεται», είπε με νόημα.
 
Η Ελλάδα είναι ένα «μακροπρόθεσμο πρότζεκτ», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως στο μέλλον η Ελλάδα θα χρειαστεί ακόμα βαθύτερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ειδικά στο Δημόσιο και στο άνοιγμα της αγοράς, ώστε να μπορέσει να «ξεκλειδώσει» τις αναπτυξιακές δυνατότητές της.
 
Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε την πάγια πρόταση του Ταμείου για χαλάρωση των πρωτογενών πλεονασμάτων που θα πρέπει να πετυχαίνει η Ελλάδα μετά το 2018, σημειώνοντας πως ο στόχος του 3,5% θα είναι δυνατό να διατηρηθεί για «μία σχετικά σύντομη περίοδο».
 
Δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία, προσθέτοντας απλώς ότι η διάρκεια του 3,5% είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους εταίρους.
 
Αισιοδοξία για αξιολόγηση, απαραίτητα τα μέτρα για χρέος
 
Όσον αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση, ο κ. Τόμσεν εμφανίστηκε μετρημένα αισιόδοξος για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας αφού τα κλιμάκια θα επιστρέψουν στην Αθήνα, την επόμενη εβδομάδα.
 
Επαναβεβαίωσε ωστόσο ότι το Ταμείο δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα προτού οι Ευρωπαίοι συγκεκριμενοποιήσουν μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ακόμα κι αν η ελάφρυνση υλοποιηθεί το 2018 ή αργότερα.
 
Τόνισε πως το ΔΝΤ δεν προσμένει μέτρα που θα υπολογίζουν έως και το τελευταίο δεκαδικό ψηφίο την πορεία του χρέους, όμως θα πρέπει να δει κάτι απτό προτού το Διοικητικό Συμβούλιο εξετάσει συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα.
 
Η συζήτηση για το χρέος και τους μετα-μνημονιακούς δημοσιονομικούς στόχους θα αρχίσει μόνο αφού υπάρξει συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις, είπε.
 
Την ανάγκη υλοποίησης των απαιτούμενων από το πρόγραμμα μέτρων, αλλά και της απομείωσης του χρέους, επισήμανε vωρίτερα εκ νέου η Κριστίν Λαγκάρντ μετά τη συνάντησή της με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.
 
«Συναντήθηκα σήμερα με τον υπουργό Τσακαλώτο και την ομάδα του. Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις για να προετοιμάσουμε την επιστροφή του κλιμακίου και για να συζητήσουμε τα δύο σκέλη του προγράμματος της Ελλάδας: μέτρα και ελάφρυνση του χρέους» ανέφερε χαρακτηριστικά η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.
 
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις σημείωσε:
 
* Τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα που ήρθαν στην επιφάνεια σήμερα είναι πολύ πάνω απ’ αυτό που προβλέπαμε. Πολύ παραπάνω απ’ οποιοσδήποτε προέβλεπε. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι πολύ καλύτερο απ’ όσο περιμέναμε. Τα πρώτα πέντε χρόνια κάναμε συνεχώς λάθος από την μια πλευρά. Υπερεκτιμουσαμε τη δημοσιονομική εικόνα. Τα τελευταία 1,5 χρόνια κάναμε ανάποδο λάθος. Ούτε εγώ, ούτε άλλοι κατανοήσαμε τις συνέπειες των capital controls. Είμασταν πολύ συντηρητικοί. Αυτό είναι ξεκάθαρο.
 
* Εμείς ζητήσαμε μεταρρυθμίσεις σε φορολογικό και ασφαλιστικό όχι γιατί θέλουμε περισσότερη λιτότητα ή υψηλότερα πλεονάσματα αλλά γιατί έπρεπε το πακέτο να είναι περισσότερο φιλικό προς την ανάπτυξη.
 
* Είναι ξεκάθαρο ότι το πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ πρέπει να διατηρηθεί για λίγο διάστημα. Η χώρα χρειάζεται τον δημοσιονομικό χώρο όχι για να μειώσει το χρέος αλλά για να ισχυροποιήσει την ανάκαμψη, να μειώσει τους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές και να προχωρήσει το κοινωνικό κράτος. Το πόσα χρόνια θα παραμείνει σε αυτό το επίπεδο είναι υπό συζήτηση. Ο ίδιος σημείωσε ότι Ελλάδα και δανειστές βλέπουν αυτό το ποσοστό να πιάνεται το 2018, ενώ το Ταμείο ένα χρόνο αργότερα.
 
Η Ελλάδα μπορεί να πιάσει τον στόχο του 3,5% κόβοντας από εδώ και από εκεί, απάντησε λίγο αργότερα σε σχετική ερώτηση αλλά δεν μπορεί να το κάνει και παράλληλα η οικονομία να αναπτύσσεται. Αυτό είναι το θέμα.
 
* Τι ζητάμε για το χρέος: Δεν θα δώσουμε χρήματα πριν έχουμε συμφωνία στις μεταρρυθμίσεις και μια αξιόπιστη στρατηγική για το χρέος. Στο Eurogroup πέρυσι συμφωνήσαμε για το πλαίσιο μια συμφωνία να μπει όριο 15% του ΑΕΠ στις ετήσιες πληρωμές και αργότερα 20%.
 
Εχουμε πει ότι δεν χρειάζεται τα μέτρα να εφαρμοστούν πριν το τέλος του προγράμματος. Το Eurogroup ονομάτισε μια σειρά επιλογών για το χρέος. Τα βραχυπρόθεσμα ποσοτικοποιήθηκαν και εφαρμόζονται. Αυτό που χρειαζόμαστε για να δώσουμε χρήματα είναι αφενός ποιο θα είναι το μονοπάτι για τα πρωτογενή πλεονάσματα και αφετέρου εξειδίκευση των μέτρων για το χρέος. Δεν χρειάζονται στην τελευταία λεπτομέρεια αλλά να μπορούμε να πούμε στο Δ.Σ. ότι έχουμε την εικόνα. Τότε θα πάμε στο Διοικητικό Συμβούλιο για ένα νέο πρόγραμμα.
 
* Η χώρα θα χρειαστεί βοήθεια για να κάνει τις πληρωμές του Ιουλίου. Γι’ αυτό είναι επείγον να καταλήξουμε γρήγορα. Ηδη η καθυστέρηση κοστίζει στην οικονομία. Εμείς όμως δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε βραχυπρόθεσμα. Εχουμε πρόγραμμα μόνο όταν αντιμετωπίζονται τα μεσοπρόθεσμα θέματα. Καταλαβαίνω ότι οι ευρωπαίοι θέλουν να εκταμιεύσουμε μαζί. Αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα.
 
* Η εξαγορά των δανείων του ΔΝΤ μπορεί να εξεταστεί στο πλαίσιο του DSA γιατί τα επιτόκια με τα οποία δανείζει το ΔΝΤ είναι ακριβά και αυτή η κίνηση θα βοηθήσει στην εικόνα του χρέους.
 
Θα χρειαστούν χρόνια
 
Θα πάρει πολλά χρόνια για την Ελλάδα να επαναφέρει την ανεργία σε προ κρίσης επίπεδα. Θα χρειαστούν μεταρρυθμίσεις για την απελευθέρωση της αγοράς. Χρειάζεται δομικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα. Αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο.
 
Αναφορικά με την κατάσταση στην Ευρώπη είπε ότι οι χώρες που έχουν δημοσιονομικό χώρο πρέπει να τον χρησιμοποιήσουν για να βοηθηθεί η ανάπτυξη. Χαρακτήρισε «κατάλληλη» την νομισματική πολιτική, ενώ για τις τράπεζες σημείωσε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κόκκινων δανείων.
 
Η δυνητική ανάπτυξη είναι χαμηλή και γι’ αυτό χρειάζεται να γίνουν δομικές μεταρρυθμίσεις που θα τονώσουν την ανάπτυξη, υπογράμμισε ο κ. Τόμσεν.
 

Παρεμβάσεις στα τιμολόγια ΔΕΗ προκαλεί ο κοινωνικός «σεισμός» από τις υπέρογκες χρεώσεις


ΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ.


Καλλιόπη Σουφλή
 Δημοσιογραφος


Αναδημοσίευση από: euro2day.gr

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ


Οι κοινωνικές «σεισμικές δονήσεις» από τα «φαραωνικά» τιμολόγια της ΔΕΗ φαίνεται πως είναι τόσο ισχυρές, που προκαλούν παρεμβάσεις.



H Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) ετοιμάζεται να εισηγηθεί στην κυβέρνηση, πλέγμα νομοθετικών παρεμβάσεων για τις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας (ΥΚΩ) αλλά και για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, με στόχο την άρση στρεβλώσεων και την οικονομική ελάφρυνση των καταναλωτών.



Η Αρχή αμφισβητεί εμμέσως πλην σαφώς το ποσό των 700 εκατομμυρίων ευρώ που διεκδικεί η ΔEΗ με αναδρομικές αυξήσεις των τιμολογίων ρεύματος, με τον πρόεδρο της Νίκο Μπουλαξή να σημειώνει στην αρμόδια επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, πως με άλλες τιμές του πετρελαίου είχε υπολογιστεί το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα νησιά το 2012 και 2013 και το οποίο ανερχόταν στα 800 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και τώρα με το βαρέλι στα 50 δολάρια η δαπάνη αυτή έχει υποχωρήσει στα 600 εκατ. ευρώ.



Με τον τρόπο αυτό η ΡΑΕ απαντά στην επίσημη, πια, διεκδίκηση της ΔΕΗ ΔΕΗ -1,94% (σ.σ. χθεσινή ανακοίνωση) ύψους 700 εκατ. ευρώ για «δαπάνες τις οποίες έχει υποστεί η εταιρία από επενδύσεις καθώς επίσης και για λειτουργικές δαπάνες (πετρέλαιο, συντηρήσεις κτλ.) στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, χωρίς να τις έχει ανακτήσει, προκειμένου η τιμή του ρεύματος να είναι ίδια με αυτή της ηπειρωτικής χώρας».



Σύμφωνα με πληροφορίες τoυ Euro2day.gr, η ΡΑΕ θα είναι έτοιμη το Μάιο να προσδιορίσει με ακρίβεια το ποσό που πρέπει ή όχι να ανακτήσει η ΔEΗ. Πρέπει να σημειωθεί ότι στοιχεία για το κόστος των ΥΚΩ στα νησιά υπάρχουν στη ΡΑΕ μέχρι το 2013. Το 2011 το ποσό αυτό ήταν 681,7 εκατ. ευρώ, το 2012 έφτασε τα 783,9 εκατ. ευρώ και το 2013 συνολικά 771,2 εκατ. ευρώ. Στο σημείο αυτό τονίζεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔEΗ ότι όλη η δαπάνη για υγρά καύσιμα της ΔΕΗ ΔΕΗ -1,94% το 2015 ήταν 582,8 εκατ. ευρώ και το 2016 μειώθηκε στα 481,2 εκατ. ευρώ.



Οι παρεμβάσεις



Ο κ. Μπουλαξής κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για τα πεπραγμένα της Αρχής το 2015 και 2016 ανήγγειλε αλλαγές στις ΥΚΩ.



Σημείωσε, αφήνοντας ανοικτό σχετικό ενδεχόμενο, πως σε άλλα κράτη μέρος των δαπανών καλύπτεται από τους κρατικούς προϋπολογισμούς, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ισπανία.



Η επόμενη παρέμβαση που θα προτείνει η ΡΑΕ είναι η διόρθωση της κλίμακας χρέωσης των ΥΚΩ καθώς όπως είπε και ο πρόεδρος όταν κάποιος π.χ. ξεπερνά έστω και κατά μία κιλοβατώρα την κλίμακα των 2.000 πληρώνει για το σύνολο της κατανάλωσης με την τιμή που ισχύει άνω του προαναφερόμενου ορίου.



Αλλαγές έρχονται και στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, που απολαμβάνουν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Σύμφωνα με τον κ. Μπουλαξή η Αρχή μελετά την εισαγωγή μοντέλου κλιμακωτών εκπτώσεων, ώστε οι ασθενείς οικονομικά καταναλωτές να δικαιούνται δωρεάν ηλεκτροδότηση.



Πάντως, ο πρόεδρος της ΡΑΕ τόνισε την αναγκαιότητα της ταχύτατης υλοποίησης των ηλεκτρικών διασυνδέσεων των νησιών ώστε αφενός να εξασφαλιστεί η επάρκεια εφοδιασμού τους και αφετέρου να εξοικονομηθούν τα τεράστια χρέη των ΥΚΩ. Μάλιστα όπως είπε μέχρι τέλος του 2017 η ΡΑΕ θα έχει πλήρη εικόνα από ειδική μελέτη που διεξάγεται σχετικά με τη δυνατότητα διασύνδεσης των νησιών ή την εξεύρεση εναλλακτικών μορφών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, όπως με φυσικό αέριο και με ΑΠΕ.



Πρόσθεσε δε, ότι η πίεση για την απόσυρση των ακριβών ντιζελοκίνητων μονάδων από τα νησιά έρχεται μετά και τη σχετική κοινοτική νομοθεσία που ορίζει ως χρονιά έναρξης της αντικατάστασης το 2020.




Πηγή

ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ ΜΑΝΑ. ΤΑ ΟΚΤΩ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΜΠΤΩΧΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ. “Φάε εσύ γιέ μου, εγώ δεν πεινάω”. Καθάρματα, έρχεται η ώρα σας…


“Τα 8 ψέματα της πάμφτωχης Μάνας μου…
Η ιστορία ξεκίνησε όταν ήμουν παιδί.
Η οικογένειά μου ήταν πολύ φτωχή και ποτέ δεν είχαμε αρκετό φαγητό.
Η μητέρα μου πάντα μου έδινε κι από το δικό της πιάτο κι έλεγε,
- Φάε αυτό το ρύζι γιε μου, εγώ δεν πεινάω.

Αυτό ήταν το πρώτο ψέμα της μητέρας μου.
Καθώς μεγάλωνα, η μητέρα μου περνούσε τον ελεύθερο χρόνο της, ψαρεύοντας σε ένα ποτάμι. Έτσι από τα ψάρια που έπιανε, θα μπορούσε να μου προσφέρει ένα καλύτερο φαγητό για την ανάπτυξή μου. Καθώς έτρωγα, κάθονταν δίπλα μου και έτρωγε και αυτή ότι ψαχνό έμενε στα κόκαλα. Όταν της πρόσφερα από το φαγητό μου, έλεγε,
- Φάε το φαγητό σου γιε μου, δεν μου αρέσουν εμένα τα ψάρια..
Αυτό ήταν το δεύτερο ψέμα…
Αργότερα για να μπορέσω να σπουδάσω, έψαξε και βρήκε μία δεύτερη δουλειά.
Ανακύκλωνε παλιά κουτιά από χαρτόνι και αυτό της έδινε κάποια επιπλέον χρήματα για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Ένα χειμωνιάτικο βράδυ ξύπνησα και την βρήκα με ένα μικρό κερί να δουλεύει ακόμη. Της είπα να έρθει για ύπνο, αλλά μου απάντησε,
- Μα, δεν είμαι κουρασμένη.
Αυτό ήταν το τρίτο της ψέμα…
Όταν έφτασαν οι τελικές εξετάσεις ζήτησε άδεια από τη δουλειά της για να με συνοδεύσει. με περίμενε μέσα στη ζέστη για ώρες και όταν τελείωσα ήρθε κοντά μου και μου έφερε ένα μπουκάλι με κρύο νερό. Την είδα κουρασμένη και εξαντλημένη και της είπα να το πιει εκείνη. Η απάντησή της ήταν,
- Δεν διψάω γιε μου, πιες το εσύ να δροσιστείς.
Αυτό ήταν το τέταρτο ψέμα της μητέρας μου…
Μετά το θάνατο του πατέρα μου, η μητέρα μου έπρεπε να βρει έναν τρόπο να καλύψει τις ανάγκες μας. Η κατάσταση της οικογένειάς μας χειροτέρευε και δυστυχώς όλα τα βάρη περνούσαν από πάνω της. Κάποιοι γείτονες της έλεγαν ότι πρέπει να παντρευτεί ξανά και να φτιάξει τη ζωή της από την αρχή. Αυτή όμως έλεγε,
- Δεν είμαι εγώ για τέτοια, μεγάλη γυναίκα με παιδί, δεν χρειάζομαι την αγάπη κανενός.
Αυτό ήταν το πέμπτο ψέμα της μητέρας μου…
Αφού τελείωσα τις σπουδές μου και έπιασα δουλειά, ήταν ώρα πια για τη μητέρα μου να ξεκουραστεί, αλλά δεν ήθελε. Πήγαινε κάθε μέρα στη λαϊκή αγορά και πουλούσε κάποια λαχανικά για να καλύπτει τις δικές της ανάγκες. Εγώ δούλευα μακριά και κάθε μήνα με το που έπαιρνα τον μισθό μου, της ετοίμαζα ένα δέμα με τρόφιμα και διάφορα καλούδια, της έβαζα και ένα φάκελο με λεφτά και της τα έστελνα.
Αυτή όμως τις περισσότερες φορές, κρατούσε τα πάντα εκτός από τα λεφτά.
Με την πρώτη ευκαιρία μου τα έστελνε πίσω και μου έγραφε,
- Αγόρι μου δεν χρειάζομαι χρήματα, δόξα τον Θεό έχω αρκετά για να ζήσω.
Κράτησε τα εσύ που είσαι νέος και έχεις ανάγκες.
Αυτό ήταν το έκτο της ψέμα…
Μετά από 3 χρόνια δουλειάς και μεταπτυχιακών σπουδών, μία μεγάλη εταιρεία εμφανίστηκε στο δρόμο μου, η οποία με προσέλαβε με πολύ καλό μισθό και μου χρηματοδότησε το διδακτορικό που πάντα ονειρευόμουν.
Τότε γύρισα και είπα στη μητέρα μου ότι η τύχη μας χαμογέλασε.
Της ζήτησα να έρθει μαζί μου, να σταματήσει να δουλεύει και επιτέλους να απολαύσει και αυτή κάποιες στιγμές από τη ζωή της. Εκείνη όμως μου είπε,
- Άσε με εμένα γιε μου στον τόπο μου, εγώ είμαι μια χαρά, κοίταξε να κάνεις εσύ τη ζωή σου καλύτερη και μην κοιτάς εμένα.
Αυτό ήταν το έβδομο ψέμα που μου είπε…
Στα γεράματά της απέκτησε καρκίνο στο στομάχι. Σε εμένα όμως δεν είπε τίποτα.
Μία μέρα αποφάσισα να πάω την δω, χωρίς να την προειδοποιήσω.
Όταν μπήκα στο σπίτι, αμέσως κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά…
Γερασμένη και εξασθενημένη καθόταν στο κρεβάτι της και προσπαθούσε να γελάσει, αλλά φαινόταν ότι έκανε υπερπροσπάθεια.
Καθώς με κοιτούσε, με έπιασαν τα κλάματα, δεν άντεξα… Τότε γύρισε και μου είπε,
- Γιε μου μην κλαις και μην στεναχωριέσαι, εγώ είμαι μια χαρά, και μου κράτησε το χέρι.
Αυτό ήταν το όγδοο ψέμα της κι έκλεισε δίπλα μου τα μάτια της για πάντα…”
Για την αναδημοσίευση από το paradeka. blogspot.gr

Αύξηση-σοκ των θανάτων στον Βόλο – Βολιώτη ξεσηκώσου!



 
 
Σοκ στη Μαγνησία: 780 θάνατοι μέσα στο πρώτο μόνο τρίμηνο του 2017. Στους επίσημους καταλόγους των ληξιαρχείων, κατά τις πρώτες 90 ημέρες καταγράφονταν καθημερινά σχεδόν 8 θάνατοι.

Το έτος 2016 είχε χαρακτηριστεί «μαύρη χρονιά», εξαιτίας του αριθμού των θανάτων συνανθρώπων μας. Η Μαγνησία θρήνησε το 2016 την απώλεια 2.187 ανθρώπων. Και συνεχίζει να θρηνεί, από τη στιγμή μάλιστα που μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους έχει ήδη καταγραφεί αριθμός θανάτων ίσος με το ένα τρίτο των απωλειών ολόκληρης της περσινής χρονιάς.
 
Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους έχει ήδη καταγραφεί αριθμός θανάτων ίσος με το ένα τρίτο των απωλειών ολόκληρης της περσινής χρονιάς.

Το σοκαριστικό είναι ότι οι θάνατοι δεν αφορούν μόνο σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας. Στον «μαύρο» κατάλογο συμπεριλαμβάνονται νέοι άνθρωποι, 30, 40 ή και 50 ετών, που δεν αντιμετώπιζαν απαραίτητα κάποιο πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα -στις 10 Απριλίου- στοιχεία των ληξιαρχείων της Μαγνησίας, που βρίσκονται αναρτημένα στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών, η μείωση του πληθυσμού συνεχίζεται στον νομό Μαγνησίας.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2017 οι θάνατοι που καταγράφηκαν αφορούν σε 780 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 456 απώλειες καταγράφηκαν στο ληξιαρχείο Βόλου.
Τραγικό ότι οι γεννήσεις, το ίδιο διάστημα, τους τρεις πρώτους μήνες του νέου έτους είναι μόλις 265. Για κάθε τρεις θανάτους, μόνο ένας άνθρωπος έρχεται στη ζωή.

Η μείωση του πληθυσμού, που προκύπτει μέσα από τον δυσανάλογο αριθμό γεννήσεων και θανάτων, συντελείται την τελευταία τουλάχιστον τριετία.

Το 2016, ο αριθμός των θανάτων στη Μαγνησία ανήλθε στους 2.187, ενώ μόλις 872 ήταν οι γεννήσεις νέων ανθρώπων. Για κάθε 2,5 θανάτους στην περιοχή, μόνο ένας άνθρωπος έβλεπε το φως της ζωής.

Το 2015 έφυγαν από τη ζωή 2.293 άτομα, το 2014 2.206 και το 2013 έφυγαν 1.430 άνθρωποι. Το κενό δεν αναπληρώθηκε από γεννήσεις. Το 2015 καταγράφηκαν 935 γεννήσεις (μία γέννηση ανά 2,3 θανάτους), το 2014 σημειώθηκαν 939 γεννήσεις (αναλογία 1:2,34) και το 2013 747 γεννήσεις (αναλογία 1:1,9).

πηγή: Ταχυδρόμος triklopodia.gr
Ένα ακόμα “πανέμορφο” ηλιοβασίλεμα. Οι επιστήμονες λένε όσο περισσότερα τα αιωρούμενα σωματίδια, τόσο πιο χρωματιστά τα ηλιοβασιλέματα…

Να πούμε τι φταίει; Να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους;

  1. Η ΑΓΕΤ με τις νέες τακτικές καύσεις της που θέλει να τις κάνει ακόμα πιο οξικές
  2. Αυξήθηκαν απ’ αρχές μνημονίων οι Χημικοί Αεροψεκασμοί πανελληνίως, αλλά κάποιες περιοχές δείχνουν να έχουν “ιδιαίτερη μεταχείριση”, μια από αυτές ο Βόλος. Το γιατί; Ρωτήστε το ΓΕΑ και ρωτήστε τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας
  3. Πολλές κεραίες κινητής μέσα στην πόλη, πολλές εκ των οποίων είναι και κρυφές. Όλα αυτά λειτουργούν αθροιστικά, μαζί με τις κεραίες του ΟΤΕ και του ASTRA TV στην καρδιά της πόλης.
  4. Το “δώρο” του Μπέου, το free wifi σχεδόν σε όλη την πόλη του Βόλου. Όπως είχαμε γράψει και παλιά, όταν αυτό άρχισε να λειτουργεί στα Τρίκαλα, σημειώθηκε αύξηση του καρκίνου. Πρόκειται μάλιστα για την ίδια εταιρεία, η οποία, φυσικά, διαβεβαιώνει ότι τα όρια είναι “ασφαλή”. Είναι όμως έτσι; Όλο και περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι, αφενός ακόμα δεν είναι σίγουρα τα ασφαλή όρια, αφετέρου το wifi ΠΡΈΠΕΙ έτσι κι αλλιώς να κλείνει την ώρα του ύπνου.
Έχεις δυο επιλογές: Ή αντιστέκεσαι και συμμετέχεις ενεργά ώστε όλα αυτά να σταματήσουν, ή συμμετέχεις ενεργά στη… μείωση πληθυσμού!


nea.allnewz
 triklopodia.gr

«Πανηγυρίζει» "Αλλα Σαμαρά" η κυβέρνηση για το πρωτογενές πλεόνασμα που επιτεύχθηκε με... αιματηρή φορομπηχτική πολιτική

ΣΧΟΛΙΟ fyllokaiftero1.blogspot.com:  «Πανηγυρίζει»  "Αλλα Σαμαρά" η γερμανο-υποτακτική κυβέρνηση για το πρωτογενές πλεόνασμα που επιτεύχθηκε με... αιματηρή γενοκτόνα  φορομπηχτική πολιτική, η οποία  οδηγεί σε ανθρωπιστικά εγκλήματα, και εξαφάνιση δυο γενεών ελλήνων.  



Πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,9% εμφάνισε ο προϋπολογισμός του 2016, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις της ΕΛΣΤΑΤ Σε πρωτογενές επίπεδο, το πλεόνασμα καθορίστηκε στα 6,937 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 4,105 δισ. ευρώ (2,3% του ΑΕΠ) το 2015, λόγω του... τσουνάμι υπερφορολόγησηςΤο εν λόγω πλεόνασμα υπερβαίνει κατά πολύ τον μνημονιακό στόχο του 0,5% και φέρνει μεγάλη χαρά στην κυβέρνηση ΟΤα εν λόγω στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποτελούν ένα πολύ δυνατό «χαρτί» στα χέρια της κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους

 ΠHΓΗ

Σε αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τους χρήστες του ελληνικού ίντερνετ εξελίσσεται η… Βενεζουέλα και η σχέση που έχει με τον Μαδούρο ο Αλέξης Τσίπρας.



Η επική εικόνα που έγινε viral: Ο Μαδούρο, ο Ρημαδούρο (Τσίπρας) και ο Σημαδούρο (Καμμένος)!








Τελευταία «δημιουργία», η οποία έγινε και Viral στο διαδίκτυο είναι το… παιχνίδι με το όνομα του προέδρου της Βενεζουέλας Μαδούρο και η … φιλοδοξία που μάλλον έχουν οι εδώ κυβερνώντος να του μοιάσουν. Έτσι, τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο… συγκυβερνήτης του Πάνος Καμμένος αποκτούν παρατσούκλια, που βασίζονται στην κατάληξη του ονόματος του Μαδούρο, ώστε να αποδίδουν κάποιες… ιδιότητες, που κατά τους χρήστες του ίντερνετ διαθέτουν!
Ο κ. Τσίπρας γίνεται… Ρημαδούρο (εκ του ρημαδιό, που προφανώς προκαλεί στη χώρα) και ο κ. Καμμένος παίρνει το όνομα… Σημαδούρο, μάλλον εξαιτίας του ότι είναι υπουργός Άμυνας, αλλά και… λάτρης της θάλασσας…
tsipras-madouro-kammenos

Πηγή:coller

Απέρριψε ο ΣΥΡΙΖΑ με συνοπτικές διαδικασίες το αίτημα της ΝΔ να συζητηθούν στη Βουλή οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα

 ΤΣΙΠΡΑΣ - Ο ΜΑΔΟΥΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΣΧΟΛΙΟ fyllokaiftero1.blogspot.com : Ο Τσίπρας είναι αυτη την στίγμή, το μεσαίο προς το πρωτελευταίο στάδιο του Μαδούρο της Βενεζουέλας 




Τον «φόβο» μήπως και εκτεθούν από τον πολιτικό τους φίλο N. Maduro απέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Κωνσταντίνος Δουζίνας το αίτημα της ΝΔ για σύγκλιση της Επιτροπής με αντικείμενο συζήτησης τις δραματικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα, δεν πρόκειται να γίνει δεκτό.

Πριν στεγνώσει το μελάνι της πρότασης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να αποδείξει ότι μια συζήτηση για τη Βενεζουέλα αποτελεί «κόκκινη γραμμή» (εν αντιθέσει με τα Μνημόνια) τόσο για το Μέγαρο Μαξίμου όσο και για τον Πρόεδρο της Βουλής.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Δούζινας επικαλέστηκε ακόμα και απόσπασμα του πολιτικού δράματος του Σαίξπηρ «Ερρίκος ο 4ος» που αναφέρεται στη συμβουλή του βασιλιά Ερρίκου προς το γιο του Φίλιππο, που θα αναλάμβανε χρέη Βασιλιά λόγω του επικείμενου θανάτου του.
«Να κάνεις δουλειά σου. Να απασχολείς ζαλισμένα μυαλά με ξένες αντιδικίες. Αν πετύχεις σ’ αυτή την προσπάθεια, μπορείς να εξαφανίσεις τη μνήμη του παρελθόντος», είχε πει ο βασιλιάς Ερρίκος ο 4ος. Μόλις είδα το αίτημα της ΝΔ αυτό μου ήρθε στο μυαλό. Νομίζω ότι και η ΝΔ χρησιμοποιεί ξένες ταραχές για να ξεχάσουμε όσα συμβαίνουν εδώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την «επίσημη δικαιολογία» υποστήριξε ότι δεν μπορεί η Επιτροπή να ασχοληθεί με τις εσωτερικές υποθέσεις μίας οποιασδήποτε ξένης χώρας παίρνοντας θέση υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς ενώ προσέθεσε πως Επιτροπή δεν έχει συνέλθει ποτέ για κάτι ανάλογο και κυρίως ούτε η ίδια ούτε η Ολομέλεια επιτρέπεται να προχωρά σε ψηφίσματα, όπως απαιτεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Πέρασε, δε, και στην αντεπίθεση (καθώς η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση) υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ δεν έχει ζητήσει 2 χρόνια ποτέ ξανά σύγκληση της Επιτροπής για τα μείζονα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας που απασχολούν τη χώρα μας και το έπραξε τώρα για τη Βενεζουέλα.

Ρίχνοντας, πάντως, στάχτη στα μάτια των Ελλήνων διευκρίνισε  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποβιβάζει τα όσα συμβαίνουν στη Βενεζουέλα. «Θεσμικά όμως η θέση της Βουλής και της Επιτροπής δεν είναι να πάρουμε θέση υπέρ του ενός ή του άλλου, αλλά να εξετάσουμε κάθε τρόπο ώστε η ελληνική κυβέρνηση να μπορέσει να μεσολαβήσει μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών, για να βρεθεί μία ειρηνική λύση», είπε κλείνοντας την συζήτηση.  

Αλέξανδρος Διαμάντης

Με πληροφορία απο: liberal.gr 

Χιλιάδες πάνπτωχοι και νηστικοί κατέκλυσαν τους δρόμους του Καράκας





Νέες διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα κατά Μαδούρο

Πανελλήνιες εξετάσεις 2017: Η μεγάλη “σφαγή” στα τμήματα – Οι αλλαγές που πετούν εκτός σχολών τους υποψήφιους




– Που θα γίνει μάχη για μια θέση και ποιες είναι οι καραμπόλες που επηρεάζουν τη βάση
– Στο κόκκινο σχολές χημείας, πληροφορικής και τεχνολογίας τροφίμων
– Ιατρικές, φαρμακευτικές και σχολές παραϊατρικών επαγγελμάτων τραβούν την ανηφόρα
– Πως διαμορφώνεται το τοπίο των βάσεων μετά τις αλλαγές στην επιλογή σχολών

Οι πανελλαδικές εξετάσεις του 2017 έχουν σημαντικές αλλαγές για τους υποψήφιους. Οι καραμπόλες των σχολών ανάμεσα στα επιστημονικά πεδία φέρνουν σημαντικές αυξήσεις στις βάσεις και αναμένεται να επηρεάσουν πολλούς υποψήφιους. Δεν είναι μονάχα ο αριθμός των εισακτέων και οι αυξομειώσεις ανά σχολή, αλλά και το”άνοιγμα” κάποιων σχολών σε περισσότερα επιστημονικά πεδία.

Έτσι δεν είναι μονάχα η αναμενόμενη για εφέτος αύξηση των βάσεων στις ιατρικές, φαρμακευτικές σχολές που παραμένουν στην κορυφή των προτιμήσεων μαζί με τις νομικές και αρχιτεκτονικές σχολές. Αύξηση αναμένεται και στις βάσεις των σχολών που έχουν να κάνουν με τα παραϊατρικά επαγγέλματα καθώς εν μέσω κρίσης είναι απ’ τις ελάχιστες που δίνουν προοπτική απασχόλησης.
Κάπου εδώ έρχονται όμως και οι σχολές πληροφορικής οι οποίες οδηγούν σε πτυχίο που έχει προοπτική απασχόλησης, όμως ταυτόχρονα εφέτος μπαίνουν και στο 2ο επιστημονικό πεδίο. Πέρυσι τα τμήματα πληροφορικής ήταν προσβάσιμα μόνο από το 5ο επιστημονικό πεδίο. Έτσι ο ανταγωνισμός γίνεται τεράστιος και οι βάσεις αναμένεται α ανέβουν. Βέβαια οι υποψήφιοι από το 2ο επιστημονικό πεδίο θεωρητικά είναι αδικημένοι καθώς εξετάζονται στο μάθημα της Φυσικής που αρκετές χρονιές έχει αποδειχθεί από τα “σκληρά” των εξετάσεων.
Οι υποψήφιοι του 2ου επιστημονικού πεδίου θα έχουν φέτος να ανταγωνιστούν και τους υποψήφιους του 3ου πεδίου στην εισαγωγή στα τμήματα Χημείας. Μάλιστα οι υποψήφιοι του 3ου πεδίου θεωρητικά είναι ευνοημένοι καθώς δεν έχουν μπροστά τους τα μαθηματικά που κάποιες χρονιές δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στους υποψήφιους.
Αύξηση του ανταγωνισμού αναμένεται και στις σχολές τεχνολογίας τροφίμων οι οποίες επίσης ανοίγουν για το 3ο επιστημονικό πεδίο ενώ πέρυσι ήταν προσβάσιμες μόνο από το 2ο.

Οι παραπάνω καραμπόλες θεωρείται βέβαιο ότι θα ανεβάσουν τις βάσεις, ενώ βασικό παράγοντα αύξησης θα παίξει και η μείωση του αριθμού των εισακτέων σε σχολές όπως η Ιατρική και ειδικά τα τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης με την μείωση κατά 50 του αριθμού των εισακτέων. Ίδια εικόνα θα υπάρξει κατά τις προβλέψεις και στις νομικές σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης όπου μειώνεται κατά 30 ο αριθμός των εισακτέων.


www.newsit.gr

ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ! Δύο Ρωσοπόντιοι, ξυλοκόπησαν τρεις Αστυνομικούς μεσα στο Τμήμα


police
Με την ποινική δικογραφία σε βάρος τους, οι δύο ομογενείς Ρωσοπόντιοι, παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.

Με κατάγματα και ράμματα οι Αστυνομικοί προτίθενται να κινηθούν νομικά καθώς δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση εν υπηρεσία μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Η κλήση από το φύλακα του προαστιακού στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, ανήμερα τη Μεγάλη Πέμπτη (13/04) αφορούσε την παρουσία παρέας νεαρών ομογενών, καθώς η συμπεριφορά τους κρίθηκε ενοχλητική σε πρόκληση επεισοδίου.

Σταθμοί της ΔΙΑΣ μετέβησαν στο χώρο και προχώρησαν στην προσαγωγή τεσσάρων νεαρών στο Τμήμα (τομέα Δυτικής Αττικής). Κατά την εξακρίβωση στοιχείων τους, διακριβώθηκε η ταυτότητα τους, καθώς είχαν συμμετοχή σε συμπλοκές.

Στο κρατητήριο του Τμήματος ωστόσο υπήρχε για άλλη υπόθεση, κρατούμενη γυναίκα Ρομά, και κρίθηκε από τους Αστυνομικούς οι νεαροί προσαχθέντες να περιοριστούν σε χώρο εκτός κρατητηρίου στο γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίες.

Στο Τμήμα παραμένουν δύο ΔΙΑΣ καθως είχαν εκκρεμή δικογραφία για σύλληψη που είχαν πραγματοποιήσει νωρίτερα και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας. Οι νεαροί ωστόσο με τη συμπεριφορά τους ήταν ενοχλητικοί. Έξω από το Αστυνομικό Τμήμα έχουν συγκεντρωθεί σε συμπαράσταση μεταξυ αλλων ομογενών και ο αδελφός του ενός εκ των προσαχθέντων, αξιώνοντας την απελευθέρωσή τους.

 Στην παρατήρηση του ενός Αστυνομικού, προς τους νεαρούς ομογενείς οι οποιοι παρέμεναν στο Τμήμα -σύμφωνα με πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές στο nantiaReport γνωστής πολεμικών τεχνών- επιτέθηκε στον Αστυνομικό, και τον γρονθοκόπησε. Αποτέλεσμα να του προκαλέσει κάταγμα στο χέρι. Σε απεμπλοκή του συναδέλφου τους, προσέτρεξε οι υπόλοιποι δυο (!) Αστυνομικοί οι οποίοι ζήτησαν ενισχυτική δύναμη να τους συνδράμει.

Στην αναστάτωση που προκλήθηκε, οι Αστυνομικοί επιχείρησαν να θέσουν υπό κράτηση τον ταραξία και να τον βάλουν στο κρατητήριο. Στην ένταση που επικρατούσε στο εσωτερικό, ο αδελφός του ομογενούς, εισβάλλει στο Τμήμα και συμμετείχε στο επεισόδιο σε βάρος των Αστυνομικών.

Επιτίθενται και με λαβή ακινητοποιεί τον Αξιωματικό Υπηρεσίας, και τον τραυματίζει στο πρόσωπο. Για την αντιμετώπιση του τραύματος, μεταφερθηκε στο Νοσοκομειο και υποβλήθηκε σε συρραφη με τέσσερα ράμματα.

Με ενισχυτική που αφίχθη στο Τμήμα, οι ομογενείς δεσμεύτηκαν ενω οι τρείς (!) Αστυνομικοί τραυματίες -με κατάγματα και ράμματα- μεταφέρθηκαν για περίθαλψη των τραυμάτων, στο Νοσοκομειο.

Με την ποινική δικογραφία σε βάρος του οι ομογενείς Ρωσοποντιοι παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα για τη βίαιη απρόκλητη επίθεση σε βάρος των Αστυνομικών και τις βαριες σωματικες βλαβες, ο οποίος τους παρέπεμψε. Για περιστατικό έχει ενημερωθεί το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ καθώς οι τραυματίες Αστυνομικοί προτίθενται να κινηθούν νομικά για την απρόκλητη επίθεση σε βαρος τους, εν υπηρεσία μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Πηγές : makeleio.gr
nantiareport.gr

Νέες οφειλές 1,14 ευρώ δημιουργεί το Δημόσιο για κάθε ευρώ που εξοφλεί


  ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών υπάρχουν επιχειρήσεις που περιμένουν την επιστροφή ΦΠΑ για διάστημα 4,5 χρόνων, δηλαδή περίπου 1.663 ημέρες!
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Συνεχίζει την τακτική της δημιουργίας χρεών η κυβέρνηση, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην αγορά, η οποία αδυνατεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις αλλά και τις νέες υψηλές ασφαλιστικές εισφορές.
Αν και η κυβέρνηση έχει πληρώσει στο πρώτο τρίμηνο του έτους 432 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ μόνο στο πρώτο δίμηνο του έτους οι νέες οφειλές που δημιούργησε ανέρχονται στα 494 εκατ. ευρώ. Δηλαδή για κάθε 1 ευρώ χρέους προς τον ιδιωτικό τομέα που εξοφλεί, δημιουργεί νέες οφειλές ύψους 1,14 ευρώ.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) στις 31 Δεκεμβρίου 2016 τα ληξιπρόθεσμα ανέρχονταν στα 4,554 δισ. ευρώ. Τον πρώτο μήνα του 2017 εκτινάχθηκαν στα 4,8 δισ. ευρώ, ενώ τον Φεβρουάριο έσπασαν το φράγμα των 5 δισ. ευρώ και συγκεκριμένα ανήλθαν στα 5,048 δισ. ευρώ.

Χωρίς επιστροφές ΦΠΑ

Σημειώνεται ότι το ανωτέρω ποσό που χρωστά το ελληνικό Δημόσιο στους προμηθευτές αφορά μόνο τις βεβαιωμένες οφειλές, δηλαδή αυτές που έχουν επεξεργαστεί από τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Για παράδειγμα, οι αιτήσεις για επιστροφές ΦΠΑ που δεν έχουν επεξεργαστεί από τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες ανέρχονται περίπου στο 1 δισ. ευρώ. Μάλιστα, o μέσος χρόνος αναμονής για τους αιτούντες επιστροφή ΦΠΑ ξεπερνά τις 350 ημέρες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιπτώσεις όπου το ελληνικό Δημόσιο έχει σχεδόν ξεχάσει να επιστρέψει τον ΦΠΑ σε επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία υπάρχουν επιχειρήσεις που περιμένουν την επιστροφή ΦΠΑ για διάστημα 4,5 χρόνων, δηλαδή περίπου 1.663 ημέρες!

Μαζί με τις απλήρωτες αιτήσεις ΦΠΑ που προσεγγίζουν το 1 δισ. ευρώ, υπάρχουν οφειλές επιπλέον περίπου 1 δισ. ευρώ που εντάσσονται στα κρυφά χρέη, καθώς δεν έχουν κοινοποιηθεί στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών από τους φορείς που έχουν πραγματοποιήσει τις δαπάνες.

Χάθηκε ο στόχος

Οπως φαίνεται, ένας ακόμη μνημονιακός στόχος έχει χαθεί. Με βάση τις δεσμεύσεις του συμπληρωματικού μνημονίου, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές θα πρέπει μέχρι τον Ιούνιο του 2017 να αποπληρωθούν στο σύνολό τους. Προφανώς είναι αδύνατον σε διάστημα τριών μηνών να καταβληθούν ποσά άνω των 5 δισ. ευρώ. Και αυτό όχι μόνο διότι το ποσό είναι τεράστιο, αλλά η κυβέρνηση δημιουργεί συνεχώς νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Με το σταγονόμετρο

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση για άγνωστους λόγους, κατά ορισμένους, μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έχει αποφασίσει να κλείσει τη στρόφιγγα των πληρωμών. Παρά το γεγονός ότι τα ταμειακά διαθέσιμα προσεγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση έχει επιλέξει να τα κρατήσει στον «κουμπαρά» της και να δημιουργεί με την τακτική αυτή τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις, που αδυνατούν να πληρώσουν τους αυξημένους φόρους, τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και γενικότερα τις υποχρεώσεις τους ακόμα και σε μισθούς.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι ακόμα και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις πληρώνουν με εξάμηνες επιταγές, αναμένοντας με τη σειρά τους την πληρωμή τους από το ελληνικό Δημόσιο ή την επιστροφή ΦΠΑ. Ταυτόχρονα τηρούν στάση αναμονής, καθώς η αβεβαιότητα που επικρατεί δεν τους επιτρέπει να επεκταθούν ή να επενδύσουν στις επιχειρήσεις τους.

Αντίθετα με το κράτος που δεν έχει καμία συνέπεια από την καθυστέρηση καταβολής των υποχρεώσεων του, μία επιχείρηση που χρωστά, εκτός ότι μπαίνει στη λίστα των οφειλετών, δεν παίρνει φορολογική ενημερότητα και γενικότερα είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσει την παραγωγική της λειτουργία.
 
ΠΗΓΗ Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ