16 Απριλίου 2017

Γιατί παρά τα «περί διχασμού» ο Ρ.Τ.Ερντογάν κέρδισε μια μεγάλη νίκη και πως μπορεί να το εκμεταλλευθεί αυτό η Ελλάδα

O ΤΟΥΡΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ

08:50
17/04/2017

Translate this page: EN FR DE ES RU AR

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

To τουρκικό δημοψήφισμα έλαβε τέλος με τον Ρ.Τ.Ερντογάν να το κερδίζει οριακά ακριβώς όπως εδώ και εβδομάδες (στο pronews.gr είχανε αναφέρει -ενημερώσει) ότι αυτό έδειχναν οι τάσεις του εκλογικού σώματος και το ερώτημα είναι το εξής:

Πρόκειται περί νίκης ή ήττας του Ρ.Τ.Ερντογάν; Τα πράγματα είναι απλά: Οριακά ή όχι είναι νίκη του Ρ.Τ.Ερντογάν αφού νομικά και καθαρά διαθέτει πλέον την εξουσιοδότηση για να πραγματοποιήσει τις συνταγματικές αλλαγές που θα του προσδώσουν την απόλυτη εξουσία στην τουρκική πολιτική σκηνή.

Έχασε τα παράλια σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και μέρος τους στον Εύξεινο Πόντο δηλαδή τις περιοχές που ιδεολογικά πλειοψηφούν οι έχοντες κοσμική αντίληψη των πραγμάτων και κέρδισε ολόκληρη την τουρκική ενδοχώρα αυτούς που εγκρίνουν την ισλαμική προσέγγιση της Τουρκίας υπό τις οδηγίες ενός πανίσχυρου Χαλίφη-Προέδρου.
Πλέον τίποτα δεν τον εμποδίζει να γίνει Χαλίφης.

Τον αρνήθηκαν επίσης ολοκληρωτικά και οι Κούρδοι. Και λοιπόν; Ήταν αναμενόμενο. Έχοντας φυλακίσει σχεδόν όλα τα πολιτικά στελέχη του φιλοκουρδικού κόμματος του HDP και έχοντας ισοπεδώσει μέσα σε περίπου 20 μήνες όλες τις κουρδόφωνες πόλεις της ΝΑ Τουρκίας περίμενε κανείς κάτι άλλο;
Και ο ίδιος το ήξερε.

Οι καταγγελίες για νοθεία και αυτές αναμενόμενες ήταν. Έγιναν από τους κεμαλιστές που συνειδητοποιούν ότι οριστικά μπαίνουν στο περιθώριο της τουρκικής πολιτικής ιστορίας οι οποίοι με την σειρά τους υποστηρίζονται από τον ξένο παράγοντα. Είτε έγινε νοθεία είτε όχι την ίδια ακριβώς καταγγελία θα είχαν κάνει. Εάν όμως είχαν κερδίσει το δημοψήφισμα τότε θα το αποδέχονταν το αποτέλεσμα με χαρά.

Ο Ρ.Τ Ερντογάν κέρδισε και κάτι άλλο: Ουσιαστικά «απορρόφησε», «κατάπιε» το ΜΗΡ του οποίου τους ψηφοφόρους προσδοκά να τους εντάξει στο ΑΚΡ. Οι ψηφορόροι θεωρούνται ακραίοι εθνικιστές και απέχουν πολύ ιδεολογικά από τους κεμαλιστές εθνικιστές.

Κάτι που εδώ στην Ελλάδα λίγοι καταλαβαίνουν καθώς λίγα γνωρίζουμε για τις τουρκικούς παροξυσμούς είναι ότι κεμαλιστές και ισλαμιστές-νεοθωμανοί έχουν διαφορετική αφετηρία ως προς το τι θεωρούν «Τουρκία»

Ο Κεμάλ είχε φτιάξει ένα ιστορικό «παραμύθι» περί αυτοχθονίας των Τούρκων από... πάντα στην Μικρά Ασία και μάλιστα ότι είναι απόγονοι των Χετταίων και ότι εμείς οι Έλληνες προερχόμαστε από τους Τούρκους και ότι όλοι οι μεγάλοι πολιτισμοί είναι αποτέλεσμα του μεγάλου... τουρκικού αρχαίου πολιτισμού (έλεος).

Αντίθετα οι ισλαμιστές θεωροούν ως βάση των Τούρκων το μεγάλο «Τουράν» (όχι αυτό του Ρόμπερτ Ε. Χάουαρντ στον Κόναν τον Βάρβαρο) το οποίο είναι μια αχανής περιοχή που αρχίζει από την δυτική Μογγολία και διατρέχει τα σημερινά Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Κιργιστάν και Καζακστάν για να καταλήξει στις παρυφές της Μικράς Ασίας.
Εν ολίγοις έχουν κοινό όραμα με τους ψηφοφόρους του ΜΗΡ που ως γνήσιοι «γκρίζοι λύκοι» θεωρούν το μεγάλο Τουράν εκ των ουκ άνευ.

Δυό διαφορετικές κοσμοθεάσεις λοιπόν και εν τέλει δύο διαφορετικά «λίκνα» των Τούρκων
Όμως ο Ρ.Τ.Ερντγογάν δεν είναι «χαζός» δεν θα επιλέξει κάποιο από τα δύο μοντέλα, τον συμφέρουν και τα δύο. Και Τουράν και αρχαίοι Τούρκοι της Μικράς Ασίας! Αφού και τα δύο μαζί βολεύουν μια χαρά γιατί να μην τα συνδυάσει;

Άλλωστε αυτό σημαίνει το να είναι υπερπρόεδρος όλης της Τουρκίας. Όλοι και όλα θα ενωθούν υπό το πρόσωπό του.

Έχασε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα και λοιπόν; Κέρδισε όλη την ύπαιθρο εκεί δηλαδή που οι Τουρκάλες γεννάνε πολλά παιδιά και δεν σκέφτονται σαν τις «απελευθερωμένες» εξευρωπαϊσμένες γυναίκες των παραλίων, της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης.

Οι Δυτικοί σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στην Τουρκία αρέσκονται να βλέπουν «ήττες» του συστήματος Ερντογάν, αυτό όμως κυριαρχεί επί 15 συναπτά έτη και το χθεσινό αποτέλεσμα δεν προμηνύει καμία αλλαγή και από την στιγμή που πλέον έχει θέσει τις τουρκικές ΕΔ υπό τον έλεγχό του το... έργο έχει τελειώσει.

Τι σημαίνει η νίκη Ερντογάν για την Ελλάδα: Ίσως πολλά θετικά πράγματα
Στην Ελλάδα λόγω αντιπραγματιστικών αγκυλώσεων το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να κατανοήσει ότι αν δεν υπήρχε Ερντογάν θα έπρεπε να εφευρεθεί.
Με αυτόν στην εξουσία όλη η Δύση στρέφεται κατά της Τουρκίας και για πρώτη φορά σκέφτεται την Ελλάδα ως δύναμη αποτροπής ενάντια στην ισλαμική Άγκυρα.

Εάν επικρατούσε το κεμαλικό καθεστώς είναι ιστορικά δεδομένο ότι θα ξεκίναγε από την επομένη ο «χαριεντισμός» με την Δύση και η εκ νέου αδιαφορία ως προς την Ελλάδα.
Βέβαια το μέγεθος της Τουρκίας είναι τέτοιο που η Δύση γεωπολιτικά και οικονομικά την χρειάζεται αλλά η ανεξέλεγκτη ισχυροποίησή της θα είναι πλέον απειλή για τα συμφέροντά της. Δεν το θέλει αυτό αλλά και από μόνο του δεν αρκεί... 
Πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό ότι η φύση του τουρκικού λαού δεν επιτρέπει «διχασμούς» και άλλες «φαντασιώσεις» ευρωπαϊκών αναλύσεων. Δεν ΜΙΛΑΜΕ για ένα φυσιολογικό ΕΚΛΟΓΙΚΟ σώμα όπως αυτά της Ευρώπης. Στο τέλος στέκονται πάντα πίσω από τον... Χαλίφη, έτσι είναι γαλουχημένοι
Το θέμα είναι διαθέτουμε πολιτικούς που να μπορούν να το εκμεταλλευθούν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί; Που να μην ζουν στην κοσμάρα τους;

Η υποτίμηση της δραχμής τον Απρίλιο του 1953 και η μετέπειτα αλματώδης οικονομική ανάπτυξη


Πριν από 63 χρόνια τον Απρίλιο του 1953 και συγκεκριμένα το βράδυ της 9ης Απριλίου 1953, ανήμερα των 44ων γενεθλίων του, ο Υπουργός Συντονισμού, Σπύρος Μαρκεζίνης, αιφνιδιάζει τους πάντες και ανακοινώνει από το κρατικό ραδιόφωνο (τότε ΕΙΡ, νυν ΕΡΑ) πως από εκείνη τη στιγμή η επίσημη σχέση του αμερικανικού νομίσματος και της δραχμής καθορίζεται στις 30.000 δραχμές το δολάριο, δηλαδή επιβάλλει μια γενναία υποτίμηση της τάξεως του 50%. Αναλόγως αναπροσαρμόζονται και οι τιμές σε δραχμές όλων των άλλων ξένων νομισμάτων. Αργότερα θα αφαιρεθούν τα τρία μηδενικά και η σχέση θα διαμορφωθεί στο1 δολάριο=30 δραχμές.Το σχέδιο δουλευόταν από καιρό από τους
οικονομολόγους Ζολώτα και Βαρβαρέσο και ήταν πλήρως ενημερωμένοι γι’ αυτό ο πρωθυπουργός, Αλέξανδρος Παπάγος, ο  Υπουργός Εμπορίου, Θάνος Καψάλης (στενός συνεργάτης του Μαρκεζίνη), ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γεώργιος Μαντζαβίνος, η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα διά των διπλωματικών υπαλλήλων Τσαρλς Γιοστ και Αλ Κοστάντζο, καθώς και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο μόνος που γνώριζε το ακριβές ποσοστό της υποτίμησης και την ακριβή ημερομηνία της ανακοίνωσής, εκτός του Μαρκεζίνη, ήταν ο πρωθυπουργός Παπάγος.
Στη ραδιοφωνική του ομιλία ο Μαρκεζίνης αιτιολόγησε την κυβερνητική απόφαση για την τόσο δραστική υποτίμηση της δραχμής: «Με αδικαιολογήτως ευθηνήν τιμήν του δολλαρίου, συμφέρουσα ήτο η εξαγωγή κεφαλαίων εις το εξωτερικόν και ο ελληνικός τουρισμός εις την αλλοδαπήν. Όταν το ελληνικό νόμισμα αποκτήση την πραγματικήν αξίαν του και καταστή ευθηνότερον, τότε συμφέρον θα είναι ο εξ αλλοδαπής τουρισμός εις την Ελλάδα και ο επαναπατρισμός ελληνικών κεφαλαίων εις την πατρίδα ή και η διευκόλυνσις  προσελκύσεως γενικώς ξένου κεφαλαίου. Προσέλκυσις δε ξένου κεφαλαίου και προώθησις της πολιτικής των επενδύσεων δεν αποτελεί απλώς εν εκ των κυριοτέρων μελημάτων της κυβερνήσεως, αλλά ταυτοχρόνως και την βασικήν ελπίδα της αναγεννήσεως του τόπου». Ο Μαρκεζίνης ανακοινώνει την κατάργηση όλων των κλειστών επαγγελμάτων, την απελευθέρωση των εισαγωγών και την πάταξη της κερδοσκοπίας.
Όσον αφορά την επιλογή της 9ης Απριλίου για την υποτίμηση της δραχμής, ο Μαρκεζίνης δίνει τη δική του εξήγηση: «Διεδόθη σκοπίμως ότι επελέγη η 9η Απριλίου, διότι συνέπιπτε με την ημέρα των γενεθλίων μου (9 Απριλίου 1909, δηλαδή την 99η ημέρα του έτους). Η αλήθεια, όμως, ήταν διαφορετική. Η 9η Απριλίου ήταν Μεγάλη Πέμπτη και οι επόμενες πέντε ημέρες ήταν ημέρες αργίας. Έτσι θα απεφεύγετο ενδεχομένη άμεση αντίδραση, χωρίς να χρειασθεί να κλείσει το Χρηματιστήριο, πράξη που ενείχε τους δικούς της κινδύνους».
Η υποτίμηση της δραχμής κατά 50% την οποία είχαν μελετήσει, επεξεργασθεί οι Ζολώτας και Βαρβαρέσος,οδήγησε στην αλματώδη οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας τα επόμενα χρόνια με ετήσιους ρυθμοούς ανάπτυξης υψηλότερους από τους αντίστοιχους των ΗΠΑ,Μ.Βρετανίας,Γαλίας, Γερμανίας,όπως φαίνεται και από το ιστόγραμμα που παρουσιάζουμε εδώ, αλλά και σε σχέση με τις περισσότερες άλλες χώρες διεθνώς, Η προσαρμογή της ισοτιμίας του νομίσματος με υποτίμηση ή υπερτίμηση κατά περίπτωση, αποτελεί ένα απόλυτα αναγκαίο εργαλείο για την οικονομική πολιτική κάθε χώρας.Ένα εργαλείο που η Ελλάδ αέχει απωλέσει με την ένταξή της στην ευρωζώνη, με τα τραγικά σημερινά αποτελέσματα.

Theodore Katsanevas
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr

Νέα απόπειρα ηρωοποίησης Τσίπρα από το περιοδικό Unfollow!



Αυτό είναι το εξώφυλλο του παρόντος τεύχους του περιοδικού Unfollow που μετά το προηγούμενο εξώφυλλο που εξίσωνε την αριστερή αντιπολίτευση του Τσίπρα με την Χρυσή Αυγή, συνεχίζει στον ίδιο μοτίβο έμμεσης στήριξης Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ!!
Θα προτρέξουμε να φανταστούμε ότι οι εκδότες του Unfollow, Χαραλαμπόπουλος Ζενάκος θα πουν ότι περιγράφουν την κατάσταση όπως "πραγματικά" είναι αφού απουσία αριστερής αντιπολίτευσης ο λαός προτιμά τον Τσίπρα και μόνο οι "κακοί" ξένοι μπορεί να τον ρίξουν. Τους απαντάμε εκ των προτέρων ότι πολύ παρέα με συριζαίους κάνουν γιατί η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν γουστάρει πλέον ΣΥΡΙΖΑ και σαφή δείγμα είναι οι δημοσκοπήσεις δικών τους εταιριών όπως η Prorata που τους παρουσιάζει δεύτερους και καταϊδρωμένους.
Το μήνυμα και αυτού του εξωφύλλου του Unfollow που περνά είναι ότι ο Τσίπρας μπορεί να πέσει μόνο από την κακή Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρα συνειρμικά σε όσους παλατζάρουν ακόμα πολιτικά σημαίνει ότι είναι η λιγότερη κακή επιλογή από τον κακό Σόιμπε και Κούλη που ταυτίζονται στο συγκεκριμένο εξώφυλλο, όπως εδώ και μήνες περνάει επικοινωνιακά το Μαξίμου!
Το περιοδικό Unfollow κάνει ήρωα τον Τσίπρα (πάλι)......

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ...ΑΣ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ!

Η Ανάσταση που δεν ήρθε ποτέ!

                        Δημοσιογραφική επιμέλεια Φωτοδημοσιογραφίας : Μανώλης Μάνου

 



Η Ελλάδα βαδίζει με ρυθμούς πολιτικού «ζόμπι»
στην τελευταία ταχύτητα της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. πανηγυρίζει για τα «αιματοβαμμένα» πλεονάσματα.

Του Κώστα Τσιτούνα

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του πανηγυρίζουν που υπέγραψαν «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2023, αισθάνονται ικανοποιημένοι που δέχθηκαν επιπλέον φόρους και περικοπές για μετά το 2019 και θεωρούν τεράστια πολιτική επιτυχία ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα, αλλά χωρίς να ξαναδώσει χρήματα...

Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. μη έχοντας κάτι άλλο να επιδείξουν στα δύο χρόνια διακυβέρνησης, επιχειρούν να μας πείσουν ότι η πλήρης υποταγή της Ελλάδας στο... γερμανικό άξονα είναι σωτήρια για τον τόπο.

Για όσους δεν έχουν καταλάβει υπενθυμίζω ότι τη Μεγάλη Πέμπτη, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι παραμένει σε στενή επαφή με τους Ευρωπαίους φίλους για το θέμα της Ελλάδας, προσβλέποντας στους Ευρωπαίους να βοηθήσουν τη χώρα μας. Το ΔΝΤ, είπε, μπορεί να διαδραματίσει υποστηρικτικό ρόλο και θα «προσεγγίσουμε οποιαδήποτε μελλοντική συμφωνία με ανοιχτό μυαλό».

Πόσο πιο σαφές να το κάνει;

Ο «υποστηρικτικός ρόλος» υποδηλώνει ξεκάθαρα πως λεφτά τέλος από ΗΠΑ, παρά τους βερμπαλισμούς του Πάνου Καμμένου περί νέου σχεδίου Μάρσαλ με... δολάρια από… Αμέρικα.

Παρά το ιστορικό δεδομένο ότι η Ελλάδα στις δύσκολες περιόδους παρέμεινε όρθια δεμένη στο άρμα των ΗΠΑ, ο κ. Τσίπρας και η παρέα του αποφάσισαν να... παίξουν στα ζάρια το μέλλον της χώρας και να πάνε με την πλευρά του Σόιμπλε και της Μέρκελ.

Το «γιατί» άγνωστο...

Το σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέτει εκτός το μοναδική πλευρά που επιθυμούσε κούρεμα χρέους, το ΔΝΤ.
Ο κ. Τσίπρας τοποθετεί την Ελλάδα στην απόλυτη εποπτεία - επιτροπεία της Γερμανίας μόνο επειδή η Καγκελαρία του διασφαλίζει την πολιτική του επιβίωση μέχρι το 2019, σε αντίθεση με τον αμερικανικό παράγοντα που θεωρεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απολύτως αναξιόπιστο συνομιλητή.

Δυστυχώς όσοι ευελπιστούν ότι η... Ανάσταση θα έρθει μετά τις Γαλλικές και τις Γερμανικές εκλογές πλανώνται πλάνην οικτράν...

Η Ανάσταση δεν θα έρθει ποτέ!

Η Ελλάδα έχει μπει σε καθεστώς μόνιμης εσωτερικής υποτίμησης και στασιμοχρεοκοπίας.

Το σχέδιο του... γερμανικού άξονα για την επιβίωση της Ελλάδας και των χωρών του Νότου έχει ήδη αποφασιστεί και είναι γνωστό: Ευρώπη πολλών ταχυτήτων με την Ελλάδα στην τελευταία ταχύτητα.

Ο φτωχός συγγενής δηλαδή, με ότι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο.

Το σκληρό νόμισμα του ευρώ θα σπάσει σε mini euro προκειμένου να επιτευχθεί νομισματική υποτίμηση και η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη με συσσίτια, επιδόματα ανεργίας και κάρτες σίτισης.

Όσοι αρνούνται να το δουν, είναι απλά αιθεροβάμονες.

Αυτό ακριβώς το μοντέλο το είχε περιγράψει πρώτος, ο οικονομικός «μέντορας» του Αλέξη Τσίπρα, ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Μόνο που ο Γιάνης με ένα «ν» επιχείρησε να το επιβάλλει μια κι έξω, με έναν πόνο...

Για την ιστορία και μόνο υπενθυμίζω ότι ο Βαρουφάκης ήταν ο άνθρωπος που έλεγε από την πρώτη στιγμή ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη ούτε το ΔΝΤ, ούτε τα λεφτά του Ταμείου, ενώ στο περίφημο σχέδιό του με τις «υποσχετικές» πληρωμών μισθών και συντάξεων, περιέγραφε με κάθε λεπτομέρεια την απόλυτη φτωχοποίηση της Ελλάδας.

Παρά την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επί δύο χρόνια, ο κ. Τσίπρας κάνει ομόκεντρους κύκλους γύρω από το σχέδιο Βαρουφάκη!

Είναι γνωστόν τοις πάσι πως άλλο σχέδιο ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει.

Κατά διαβολική σύμπτωση αυτή την εξέλιξη επιθυμούσε εξ´ αρχής και ο αποκαλούμενος «αρχιτέκτονας του χάους», Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αν λοιπόν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα:

Ο κ. Τσίπρας όταν μιλά για... Aνάσταση δεν εννοεί την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, εννοεί την παραμονή της χώρας σε μια «ταχύτητα», έστω κι αν πρόκειται για την τελευταία.

Είναι προφανές πως είναι άλλο πράγμα η Ανάσταση κι άλλο πράγμα η ζωή των «Ζόμπι», των ζωντανών - νεκρών!




newsbomb.gr

 Λογοκρισία του μαυρου τροικανού καθεστώτος





ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ «ΑΝΤΕΧΟΥΝ»; Α-πί-στευ-το: Έδωσαν σε άπορες οικογένειες, κοτόπουλα ληγμένα από… την Πρωτοχρονιά!

ΠΗΓΗ
Promoted Content
 Καταγγελία – ΣΟΚ. από δικαιούχο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ν. Χαλκηδόνας…
ΤΙ ;;




ΝΑ ΠΕΙΣ; ΝΑ ΠΕΙΣ ΝΤΡΟΠΗ; ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΙΣΧΟΣ; ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ !
 
Μεγάλη αίσθηση όπως και ΘΥΜΟ, προκαλεί η καταγγελία δικαιούχου του Κοινωνικού Παντοπωλείου Νέας Χαλκηδόνας, στην οποία έδωσαν εν όψει Πάσχα κοτόπουλο, που έχει …λήξει, εδώ και 4 ολόκληρους μήνες!!!
 
Η 60χρονη γυναίκα με κινητικά προβλήματα, που λαμβάνει αυτά τα τρόφιμα μαζί με άλλα βοηθήματα από τη στιγμή που η ίδια αδυνατεί να τα βγάλει πέρα, δεν πίστευε στα μάτια της όταν παρέλαβε το κοτόπουλο με ημερομηνία παρασκευής 27/12/16 και ημερομηνία λήξης… την Πρωτοχρονιά του 2017.
 
Όπως αποκάλυψε, το κοινωνικό παντοπωλείο της έστειλε μήνυμα στο οποίο της ανέφερε ότι γίνεται διανομή κοτόπουλων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου στις 10 και 11 Απριλίου.
Μάλιστα όποιοι δικαιούχοι δεν πήγαιναν το συγκριμένο χρονικό διάστημα, στο μήνυμα τόνιζαν ότι θα πάρουν το… ληγμένο κοτόπουλο μετά τις γιορτές!
 
Μόλις η κ. Ιωάννα, είδε την ημερομηνία λήξης τους επεσήμανε στους υπεύθυνους της δομής πως το νωπό πουλερικό όχι μόνο δεν ήταν φρέσκο αλλά ήταν ακατάλληλο για κατανάλωση.
Τότε ήταν που έλαβε την αφοπλιστική απάντηση: «Δεν είναι ληγμένο, το είχαμε στην κατάψυξη! 
 
Αυτό έχουμε. Αν θέλεις το παίρνεις, αν δε σου αρέσει άσε να το πάρει κάποιος άλλος…», ενώ μια δημοτική σύμβουλος, που ήταν παρούσα στο θλιβερό περιστατικό την παρότρυνε να το φάει λέγοντάς της χαρακτηριστικά: «Εγώ αγοράζω κρέατα και τα αφήνω ακόμη και 8 μήνες στον καταψύκτη». Βεβαίως, ούτε που της πέρασε από το μυαλό πως απευθύνεται σε μια άπορη γυναίκα, η οποία δεν έχει χρήματα για να πάρει ένα κοτόπουλο, πόσο μάλλον… καταψύκτη!
 
Η γυναίκα, έξω φρενών, της τόνισε ότι δεν είναι πλούσια και δεν έχει αποθηκευμένα κρέατα, ούτε ειδική συσκευή καταψύξεως των τροφίμων.
Ωστόσο, πήρε το κοτόπουλο για να καταγγείλει το γεγονός, από τη στιγμή, μάλιστα, που συντρέχουν κίνδυνοι για την υγεία.
Τι λένε οι ειδικοί
 
Ο Βιολόγος και καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Φασσέας, δήλωσε ότι σε περίπτωση μη επαγγελματικής ψύξης είναι πολύ πιθανόν να δημιουργηθεί σαλμονέλα στο κοτόπουλο, το οποίο είναι αρκετά επικίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Ο ίδιος, όταν ερωτήθηκε, ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι «εγώ δεν θα το έτρωγα σε καμία περίπτωση…»
 
Όπως εξήγησε, ακόμη και μια ημέρα μετά τη λήξη αν μπει στην κατάψυξη το κοτόπουλο θεωρείται ακατάλληλο για κατανάλωση.
 
 
 

Γιατί πρέπει πάντοτε να μουσκεύετε τα αμύγδαλα πριν τα φάτε;


Διαδώστε αυτό το άρθρο:
62f7acbd1dfef16cbb86f7e750eddfff
Τα αμύγδαλα είναι χορταστικοί ξηροί καρποί, με ευρεία χρήση. Είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και χρησιμοποιούνται σε πολλές συνταγές. Είναι εξαιρετική πηγή βιοτίνης, βιταμίνης Ε, μαγγανίου, χαλκού, βιταμίνης Β2, φωσφόρου, μαγνησίου και ινών. Επίσης, συντελούν στη μείωση της χοληστερόλης LDL, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και προλαμβάνουν το διαβήτη.
Όμως, εάν δεν βρέξετε τα αμύγδαλα, δεν επωφελείστε καθόλου. Το καφέ τσόφλι του αμύγδαλου περιλαμβάνει τανίνη που παρεμποδίζει την απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων. Όταν τα αμύγδαλα είναι βρεγμένα, η φλούδα αφαιρείται με ευκολία και τα θρεπτικά στοιχεία απορροφώνται πιο εύκολα. Η κατανάλωση βρεγμένων αμύγδαλων συντελεί επίσης και στην απώλεια βάρους, παρεμποδίζει τον καρκίνο και ρυθμίζει την πίεση του αίματος.
Για να επωφεληθείτε πλήρως από τα αμύγδαλα, τοποθετήστε μία χούφτα από αυτά σε ένα μισογεμάτο ποτήρι με νερό και αφήστε τα εκεί για 8 ολόκληρες ώρες. Στραγγίστε το νερό και ξεφλουδίστε τα. Αυτό δεν θα σας πάρει πάνω από λίγα λεπτά. Βάλτε τα αμύγδαλα σε ένα πλαστικό δοχείο. Θα έχετε να καταναλώνετε για μία εβδομάδα.
Εάν θέλετε να κάνετε κάτι παραπάνω από το να ξεφλουδίζετε τα αμύγδαλα ένα ένα, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή τη νόστιμη συνταγή για γάλα από αμύγδαλα:
  1. Μουσκέψτε αμύγδαλα τόσα ώστε να γεμίζουν ένα φλιτζάνι και τοποθετήστε τα σε ένα καλυμμένο μπολ, με 2,5 εκ. νερό. Αφήστε τα εκεί από ένα βράδυ μέχρι δύο ημέρες. Όσο περισσότερο αφήσετε τα αμύγδαλα στο νερό τόσο πιο κρεμώδες θα είναι το γάλα.
  2. Στραγγίστε και ξεπλένετε τα αμύγδαλα με δροσερό νερό.
  3. Αναμείξτε στο μπλέντερ τα μουσκεμένα αμύγδαλα με δύο φλιτζάνια φρέσκο νερό, σε μεγάλη ταχύτητα για 2 λεπτά. Εάν τα αμύγδαλα δεν σπάνε εύκολα, ταρακουνήστε το μπλέντερ λίγες φορές πριν αναμειχθούν τα υλικά, συνεχόμενα, για 2 λεπτά. Εάν χρησιμοποιήσετε μίξερ, αναμείξτε για 4 λεπτά, σταματώντας για να καθαρίσετε τα πλαϊνά.
  4. Στραγγίστε τα αμύγδαλα. Για να γίνει το γάλα πιο πλήρες, τοποθετήστε ένα τουλπάνι γύρω από το σουρωτήρι όπως και μία μεζούρα μαγειρικής. Καλύψτε τα αμύγδαλα με το τουλπάνι και στραγγίστε τα έτσι ώστε να βγάλουν όλα τους τα υγρά. Θα πρέπει να γεμίσετε σχεδόν 2 φλιτζάνια.
  5. Γλυκάνετε τη γεύση του γάλατος, προσθέτοντας μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή άλλα γλυκαντικά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μυρωδικά, όπως κύμινο ή σοκολάτα.
  6. Διατηρήστε το γάλα στο ψυγείο. Το σπιτικό σας γάλα αμυγδάλου θα διατηρηθεί για δύο μέρες.

 Παραδοσιακές μαρμελάδες γλυκα κουταλιού της Φλώρινας "BIOFLORINA"
 Απο τον αγροτικό συνεταιρισμο "Biokott"
                                                            Τηλεφωνο παραγγελιών χοντρικής λιανικής:6978276141

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΧΙ - Το fyllokaiftero1.blogspot.com σας έυχεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

 -  Το fyllokaiftero1.blogspot.com σας εύχεται Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους Χριστος Ανέστη - και κάλη ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΛΑΟΥ με την έννοια της αφύπνισης και το διώξιμο των γερμανών οικονομικών δυναστών και των έλλήνων  υπηρετών πολιτικών και καθε μορφής πνευματικών υπνωτιστών του.