O Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφκαγκ Σόιμπλε, επιβεβαίωσε τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν που νωρίτερα αποκάλυπτε ότι το Ταμείο απαιτεί δέσμευση και από την αντιπολίτευση για τα μέτρα μετά το 2019 μια είδηση που σας τη μεταφέραμε στο άρθρο μας Βόμβα Σαπέν: Tο ΔΝΤ ζητά δέσμευση και της αντιπολίτευσης για τα μέτρα!
«Οι αποφάσεις για τα μέτρα που αφορούν το μέλλον θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές και από την αντιπολίτευση εφόσον υπάρχουν εκλογές στο άμεσο μέλλον» δήλωσε ο Σόιμπλε μετά το
Ecofin μιλώντας σε γερμανούς δημοσιογράφους.
«Σε όλες τις περιπτώσεις προγραμμάτων βοήθειας προς κράτη, οι θεσμοί πάντα διαμηνύουν ότι αποφάσεις για μέτρα που αφορούν το μέλλον, θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές και από την αντιπολίτευση, εφόσον υπάρχουν εκλογές στο άμεσο μέλλον. Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο» πρόσθεσε ο Σόιμπλε.
Και επεσήμανε με έμφαση για να μην μείνει αμφιβολία:
«Θα πρέπει οι αποφάσεις να διατυπωθούν νομοθετικά με τέτοιο τρόπο, ώστε να παραμένουν ανεξάρτητες από τα εκλογικά αποτελέσματα. Αυτό έχει γίνει με επιτυχία στο παρελθόν σε άλλα κράτη, αλλά και στην Ελλάδα».
Το ίδιο είχε αποκαλύψει και ο Μισέλ Σαπέν ο οποίος υποστήριξε ότι το ΔΝΤ ζητά και τη στήριξη της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα για τα δημοσιονομικά μέτρα, μετά το 2019.
«Αυτό που μου φαίνεται περίεργο στη στάση του ΔΝΤ είναι ότι ζητά από την αντιπολίτευση (στην Ελλάδα) να δώσει διαβεβαιώσεις πάνω στο ποια θα είναι η θέση της μετά το 2019, την περίοδο που ξεπερνά, δηλαδή, τη θητεία αυτής της κυβέρνησης», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης του ΕCOFIN.
Ωστόσο, το Ταμείο έσπευσε να το διαψεύσει μέσα σε ελάχιστα λεπτά.
Ωστόσο, η ΝΔ, όχι μόνο επιμένει ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει τα μέτρα, αλλά κατηγορεί και την κυβέρνηση για παρέμβαση σε κύκλους δανειστών για να βρει στήριξη στη Βουλή.
«H Νέα Δημοκρατία έχει πάρει θέση στο προσκήνιο για τα μέτρα: Δεν θα τα ψηφίσει», επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.
«Τώρα, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει θέση για αυτά που γίνονται στο παρασκήνιο», αναφέρει η Πειραιώς και καλεί την κυβερνητική ηγεσία «να εξηγήσει γιατί αναζητεί στήριξη από το εξωτερικό για να ψηφιστούν τα μέτρα που, λόγω της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα, ζητούνται από τη χώρα».
Για να καταλήξει η ΝΔ:
«Ίσως, ο κ. Τσίπρας δεν αισθάνεται τόσο άνετα με την κυβερνητική του πλειοψηφία. Τον διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να τον διευκολύνουμε».



ΠΗΓΗ