18 Μαρτίου 2017

Αρχισαν οι Τσιπροφρουροί να γλύφουν τον Τράμπ ενω έλεγαν << Να μήν μας βρεί αυτο το κακό>> ο Κοτζιάς τώρα κάνει θετικά σχόλια για Τραμπ

Συνάντηση Τσίπρα με Κοτζιά και Καμμένο
Πηγή: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος




.
Ο δημοσιογράφος Κ. Παπαχλιμίντζου, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στο National Interest, γράφει:
Βόμβες κατά της Γερμανίας επιφύλασσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μία ημέρα μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ και τις συναντήσεις που είχε στην Ουάσινγκτον με υψηλόβαθμους παράγοντες της αμερικανικής κυβέρνησης.

Μέσω της συνέντευξης που έδωσε στο National Interest και στον εκδότη του Jacob Heilbrunn συνέχισε το(γλυψιματικό) άνοιγμα της ελληνικής κυβέρνησης προς τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ήταν αιχμηρός απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η "επίθεση" του υπουργού Εξωτερικών προς το Βερολίνο, με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις, ήταν τριπλή: Αρχικά, φυσικά, αφορούσε τη στάση της καγκελαρίου Μέρκελ, αλλά και συνολικά της Γερμανίας, απέναντι στη χώρα μας, η οποία, όπως φαίνεται από τα λεγόμενά του, υποκρύπτει μίσος.

Οι Γερμανοί, υπογράμμισε ο Κοτζιάς, έχουν ηγετικό ρόλο και ζητούν όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας από την Ελλάδα. Πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθεί εξαιτίας της συμπεριφοράς των ελίτ της.

Συνέχισε δε σε ακόμα πιο υψηλούς τόνους: Η Γερμανία δεν επιθυμεί την ανάπτυξη. Απλά θέλουν να απομυζήσουν την Ελλάδα. (;)

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι οι Γερμανοί αγαπούν την αρχαία Ελλάδα και κατανοούν τον αντίκτυπο που είχε στο γερμανικό κράτος, ωστόσο δυσκολεύονται να κατανοήσουν τη σύγχρονη Ελλάδα και συμπλήρωσε:

Κατά έναν περίεργο τρόπο, αγαπούν την Ελλάδα… αλλά χωρίς τους Έλληνες, θέλουν να την επισκέπτονται, αλλά δεν θέλουν να ασχολούνται μαζί μας.

Αναφερόμενος δε στη διαγραφή χρεών από τις ΗΠΑ προς τη Γερμανία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την άρνηση του Βερολίνου να διαγραφεί μέρος του ελληνικού δημόσιου χρέους, επεσήμανε ότι οι Γερμανοί δεν υπήρξαν τόσο καλοί μαζί μας και δεν μας συμπεριφέρθηκαν με τον τρόπο που οι Αμερικανοί συμπεριφέρθηκαν σε εκείνους.

Η δεύτερη επίθεση Κοτζιά στο Βερολίνο μέσω του αμερικανικού περιοδικού αφορούσε τη στάση που τήρησε στην προσφυγική κρίση.

Η Άνγκελα Μέρκελ εκείνη την περίοδο (σ.σ.: το 2015) είχε επικεντρωθεί περισσότερο στην οικονομική κρίση στην Ευρώπη και στο πρόβλημα της Ουκρανίας, και δεν μπόρεσε να αντιληφθεί το προσφυγικό πρόβλημα τόνισε με νόημα.

Η τρίτη επίθεση αφορούσε τον ρόλο της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου, όπως δήλωσε, υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας, προσθέτοντας μάλιστα ότι η Ε.Ε. δεν είναι πια ελκυστική.

Ο κ. Κοτζιάς σημείωσε δε ότι η Γερμανία είναι μέρος του προβλήματος, δεδομένου ότι έχει συμφέροντα στην Ε.Ε., αλλά αδυνατεί να σκεφτεί εποικοδομητικά για το κοινό συμφέρον των κρατών μελών της Ε.Ε. και ζήτησε να ενισχυθεί ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Για το φλέγον ζήτημα της Τουρκίας ανέφερε ότι η νευρική δύναμη που ήταν η Γερμανία του προηγούμενου αιώνα είναι η Τουρκία τού σήμερα και αποδοκίμασε τα σχόλια που έγιναν στη γειτονική χώρα και συνέκριναν Ευρωπαίους πολιτικούς με τους ναζί.

Στη συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε με θετικά λόγια για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας μάλιστα ότι δεν του άρεσε η συμπεριφορά κάποιων ευρωπαϊκών κρατών που συμπεριφέρθηκαν προς τον Τραμπ όπως θα μπορούσαν να συμπεριφερθούν προς τις χώρες του Τρίτου Κόσμου. Πρέπει να καταλάβουν γιατί κέρδισε και τι κρύβεται πίσω από αυτή την τεράστια υποστήριξη στο πρόσωπό του.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι επίσης το γεγονός ότι ο κ. Κοτζιάς άφησε σαφείς αιχμές για το Κρεμλίνο, λέγοντας πως, εάν η Ρωσία θέλει να είναι μέρος αυτού του ευρωπαϊκού οικοδομήματος ασφάλειας, τότε θα πρέπει να σέβεται το κράτος δικαίου.

  Με πληροφορία tribune.grΤίτλος :fyllokaiftero1.blogspot.com

Θα τσακίσουν τους μικροεπαγγελματίες. Πάνω από 6.000 τραπεζικές κατασχέσεις την ημέρα ζητά ο διοικητής του ΕΦΚΑ

Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017



Την άμεση αύξηση του ημερήσιου ορίου ηλεκτρονικών κατασχετηρίων ανά τράπεζα τουλάχιστον στο επίπεδο των 6.000 ζητά ο διοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αθανάσιος Μπακαλέξης σε βάρος οφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων, σύμφωνα με υπηρεσιακό έγγραφο το οποίο απέστειλε στο Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών.

Ο ΕΦΚΑ ετοιμάζει νέα “επιδρομή” σε βάρος των οφειλετών των Ταμείων, την ίδια στιγμή που η εισπραξιμότητα του ασφαλιστικού χαρατσιού στους επαγγελματίες μετά βίας ξεπερνά το 50% παρά τις δύο παρατάσεις τις οποίες έχει δώσει ο ΕΦΚΑ έως σήμερα.

Με αυτό τον τρόπο, το Υπ. Εργασίας ετοιμάζεται να “τιμωρήσει” τους επαγγελματίες οι οποίοι όχι μόνο χρωστούσαν στα Ταμεία μέχρι τέλος του 2016, αλλά και αδυνατούν να καταβάλλουν τις νέες εισφορές που φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου με βάση το συνεχώς μειούμενο εισόδημα τους από τις αρχές του 2017, δημιουργώντας νέα χρέη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακαλέξης, στο έγγραφο το οποίο απέστειλε στο ΚΕΑΟ, θεωρεί πως “το συστημικό όριο αποστολής ηλεκτρονικών κατασχετηρίων που ισχύει για την παραγωγική λειτουργία του κόμβου ΚΕΑΟ, θα πρέπει να ανέλθει τουλάχιστον στα 1500 ηλεκτρονικά κατασχετήρια ανά πιστωτικό ίδρυμα και ανά εργάσιμη μέρα”.

Δεδομένου, σήμερα στην Ελλάδα, λειτουργούν τέσσερις μεγάλες συστημικές τράπεζες, τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια θα πρέπει να ανέλθουν σε τουλάχιστον 6.000 ημερησίως, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το έγγραφο του κ. Μπακαλέξη.

Ο κ. Μπακαλέξης κατέληξε στη συγκεκριμένη εντολή, δεδομένου ότι “με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, ο αριθμός των οφειλετών που καλείται να διαχειριστεί το ΚΕΑΟ, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τους 1.500.000″, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο εν λόγω έγγραφο.

Η αύξηση αυτή των οφειλετών, τους οποίους πρέπει να διαχειριστεί το ΚΕΑΟ οφείλεται στο ότι ” βάσει της Υπουργικής Απόφασης” της 30/12/2016, “από 1/1/2017 στο ΚΕΑΟ διαβιβάζονται από ασφαλιστικούς οργανισμούς όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανεξαρτήτως ύψους και εισπραξιμότητας, οι οποίες κατά την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης (σ.σ. κατά την 30/12/2016) δεν βρίσκονται σε καθεστώς ενεργούς ρύθμισης”.

Ωστόσο, στο παραπάνω έγγραφο δεν διευκρινίζεται το αν ηλεκτρονικά κατασχετήρια θα “τρέξουν” και σε βάρος όσων χρωστούν έως 5.000 ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία. Υπενθυμίζεται πως ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, είχε πρόσφατα δηλώσει από το βήμα της Βουλής πως “δεν πρόκειται” να γίνει καμία κατάσχεση από το ΚΕΑΟ για ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 5.000 ευρώ.
Σημειώνεται πως τα ληξιπρόθεσμα χρέη εργοδοτών, αυταπασχολούμενων και αγροτών προς τα ταμεία ανέρχονται συνολικά σε 31 δις. ευρώ. Τα 17,5 δις. ευρώ αφορούν χρέη πάνω από 5.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 13,5 δις. ευρώ αφορούν χρέη έως 5.000 ευρώ. Τα χρέη έως 5.000 ευρώ ήταν τα μόνα, τα οποία είχαν “εγγραφεί” έως 29/12/2016 στο ΚΕΑΟ. Από 30/12/2016,όμως, “εγγράφηκαν” στο ΚΕΑΟ και τα χρέη έως 5.000 ευρώ.


Οι γενοκτόνοι χαρίζουν την Ελλάδα στους μετανάστες – Εγγυητής το κράτος για δάνεια απόκτησης σπιτιού σε μετανάστες – Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και όλους του λοιπούς φόρους της εφορίας για την αγορά κατοικίας από μετανάστες


Η



Η κυβέρνηση και κυρίως οι αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει εδώ και αρκετό καιρό ένα ολόκληρο πλάνο για την ιδιαίτερη φορολόγηση των μεταναστών. Πλέον η κυβέρνηση φαίνεται να το συζητάει και μάλιστα σκέφτεται μέχρι τον Μάρτιο του 2017 να το έχει κατεβάσει και στην βουλή προς ψήφιση.

Μετά τα λεφτά που μοιράζει ο Μουζάλας σε κάθε μετανάστη τώρα οι κυβέρνηση θα δώσει το δικαίωμα κυρίως, σε οικογένειες μεταναστών να αποκτήσουν σπίτια με εγγύηση το κράτος μέχρι το ποσό των 150.000 ευρώ. Τα κριτήρια σύμφωνα με πηγές του κυβερνώντος κόμματος θα είναι αυστηρά για την χορήγηση κάθε δανείου. Το εξοργιστικό δεν είναι όμως μόνο αυτό αλλά και το γεγονός ότι όσοι είναι μετανάστες και αποκτήσουν σπίτι στην χώρα μας ανεξαρτήτου αν είναι με δάνειο ή με ιδία κεφάλαια θα απαλλάσσονται για 5 χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ και τους λοιπούς φόρους ιδιοκτησίας.

Το (υποτακτικό στούς γερμανους) υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής μάλιστα θέλει να εντάξει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αν προλάβει μαζί με το Νομοσχέδιο Μουζάλα για την χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε μετανάστες

ΝΤ.ΤΡΑΜΠ ''Ώρα να τελειώσει το παραμύθι των Ίσων Πολιτισμών!!!Κανείς από εμάς δε φοβάται πως ο χριστιανός δίπλα του θα ανατιναχτεί στο όνομα του Χριστού!!!Στο όνομα του Μωάμεθ και του Αλλάχ όμως σκοτώνει και σκοτώνεται!!!





ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ!!!ΑΚΑΡΙΑΙΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΝΤ.ΤΡΑΜΠ στο ΙΣΛΑΜ!!!''Ώρα να τελειώσει το παραμύθι των Ίσων Πολιτισμών!!!Κανείς από εμάς δε φοβάται πως ο χριστιανός δίπλα του θα ανατιναχτεί στο όνομα του Χριστού!!!Στο όνομα του Μωάμεθ και του Αλλάχ όμως σκοτώνει και σκοτώνεται!!!


Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τη μετανάστευση "προνόμιο και όχι δικαίωμα" και επισήμανε ότι πάνω απ' όλα θα πρέπει να μπαίνει η ασφάλεια των πολιτών. Αυτό δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια της συνάντησης Τραμπ-Μέρκελ στο Λευκό Οίκο.



Δυστυχώς τα σημερινά γεγονότα στο Παρίσι  αποδεικνύουν την αλήθεια των όσων είπε. Παράλληλα είναι ένα ράπισμα και στην ελληνική κυβέρνηση που ‘κάλεσε’ τους  λαθρομετανάστες στην Ελλάδα (θυμηθείτε δηλώσεις τύπου «λιάζονται στις πλατείες») αλλά και στους αλληλέγγυους, αριστερούληδες που θεωρούν πως τα σύνορα είναι γραμμές στον χάρτη.


Δεν είναι όλοι οι πολιτισμοί ίσοι. Υπάρχουν κακοί και καλοί, υψηλής και χαμηλότερης ποιότητας.


Τέλος στο χθεσινό μας  άρθρο για τα 270,000,000 εκατ νεκρούς της Τζιχάντ  κάποιοι ανέφεραν πως και στο όνομα του Χριστού έγιναν εγκλήματα. Αυτό είναι δεδομένο. Με μία διαφορά. Ο χριστιανισμός ξεπέρασε τις ασθένειες του Μεσαίωνα. Το Ισλάμ όχι. Κανείς από εμάς δε φοβάται πως ο χριστιανός δίπλα του θα ανατιναχτεί στο όνομα του Χριστού. Στο όνομα του Μωάμεθ και του Αλλάχ όμως σκοτώνει και σκοτώνεται.


Κατά συνέπεια οι πολιτικές των ανοικτών (χωρίς έλεγχο) συνόρων είναι προβληματικές και πρέπει να βρεθεί εναλλακτική.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 99% και έχουμε γραμμένο τον παράνομο νόμο λοκρισίας τύπου των γερμανικών  κατοχικών - τροικανών καθεστώτων.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΧΡΕΗ - Ν.Τραμπ: «Η Γερμανία μας χρωστάει πάρα πολλά... »

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΧΡΕΗ

15:48
18/03/2017

Translate this page: EN FR DE ES RU AR

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Στα χρέη της Γερμανίας απέναντι στις ΗΠΑ αναφέρθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ καθώς είναι οι Αμερικανοί που έχουν αναλάβει την ακριβή άμυνά της εδώ και πολλές δεκαετίες για να μπορεί αυτή να έχει καλπάζουσα ανάπτυξη στέλνοντας ένα μήνυμα στο Βερολίνο ότι θα έπρεπε και αυτό με την σειρά του να ήταν πιο αλληλέγγυο σε χώρες όπως η Ελλάδα.

Ο Ν.Τραμπ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει ευθέως την Γερμανία πως δεν πληρώνει αυτά που πρέπει στο NATO, με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί «να πληρώνουν την άμυνά της», όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

Κάτι που αντίθετα το κάνει η «φτωχή» Ελλάδα των Μνημονίων
«Παρά όσα έχετε ακούσει από τα FAKE NEWS (σσ ψεύτικες ειδήσεις), είχα μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Παρόλα αυτά, η Γερμανία χρωστάει...», έγραψε ο πρόεδρος στο πρώτο του tweet, για να ακολουθήσει η συνέχεια μερικά λεπτά αργότερα: «τεράστια ποσά στο ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείας πρέπει να πληρώσουν περισσότερα για την ισχυρή και πολύ ακριβή άμυνα που παρέχει στην Γερμανία!».
Σημειώνεται πως η ένταξη στο ΝΑΤΟ έχει οικονομικές υποχρεώσεις.

Τα μέλη πρέπει να συμβάλλουν στον προϋπολογισμό του οργανισμού. Οι κανόνες λένε ότι πρέπει να δαπανάται από κάθε μέλος τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ για την άμυνα αυτό όμως δεν συμβαίνει από την πλειοψηφία των μελών του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα αντίθετα διατηρείται σταθερά πάνω από το 2%.

'Οταν ξεκίνησε η κρίση το 2009 η Ελλάδα δαπανούσε το 3,1% του ΑΕΠ της για αμυντικές δαπάνες υπέρ του ΝΑΤΟ, με τις ΗΠΑ να δαπανούν το 5,3% του ΑΕΠ τους στην Συμμαχία

Σήμερα η Ελλάδα καταβάλει το 2,4% του ΑΕΠ και οι ΗΠΑ το 3,6% του ΑΕΠ τους, δηλαδή 608 δισ. δολάρια. Οι ελληνικές δαπάνες για την άμυνα μειώθηκαν κατά 0,7%, όταν και στις ΗΠΑ περιορίσθηκαν κατά 1,7% του ΑΕΠ.  Ακόμα όμως είναι οι μεγαλύτερες στην Συμμαχία

Μόνο πέντε χώρες από τα 28 μέλη του ΝΑΤΟ βρέθηκαν πάνω από το στόχο του 2% το 2016 και συγκεκριμένα οι Ελλάδα, Εσθονία, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Γαλλία διέθεσε λιγότερο από το 1,8% του ΑΕΠ της για την άμυνα και η Ιταλία και η Γερμανία λιγότερο από 1,2% η δε Τουρκία διέθεσε το 1,6% του ΑΕΠ της για την άμυνα όταν το 2009 δαπανούσε το 2,1%. του ΑΕΠ της.

Η Γερμανία όμως που δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της και η οποία χάρις στις ΗΠΑ της διεγράφη το μισό πολεμικό χρέος της το 1953 και δεν ξόδευε ούτε ένα γερμανικό μάρκο επί σιερά δεκαετιών για την άμυνά της βαυκαλίζεται για την μεγάλη και χρόνια οικονομική της ανάπτυξη αλλά μεταχειρίζεται την Ελλάδα σαν δουλοπάροικο.

Οποίο θράσος...

Καμαρώστε το πλουσιότερο “αριστερό” ζευγάρι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με καταθέσεις εκατομμυρίων σε ξένες τράπεζες φυσικά




Συνολικά, οι καταθέσεις τους σε τράπεζες του εξωτερικού, όπως η HSBC, η JpMorgan κ.α., ανέρχονται στα 3.148.801 δολάρια και σε 22.575 ευρώ.
Τα εισοδήματα του Δημήτρη Παπαδημητρίου έφταναν τα 337.104 δολάρια και της Ράνιας Αντωνοπούλου, τα 161.326, σύνολο 498.430 δολάρια, σύμφωνα με την περιουσιακή τους κατάσταση για το 2014.
Το χαρτοφυλάκιο μετοχών και αμοιβαίων ανέρχεται σε 241.051 δολάρια και 103.711 ευρώ.
Επιπλέον, εντύπωση προκαλεί η κατάθεση του Δ. Παπαδημητρίου ύψους 2.450.000 δολαρίων σε Ιδιωτικό Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα

“Σας σφάζουν μπροστά στα μάτια του Πλανήτη”. Ανοιχτή Επιστολή στους Έλληνες

έλληνες
Του Peter Koenig, πρώην στελέχους της Παγκόσμιας Τράπεζας από τον Καναδά.
«Σας σφάζουν μπροστά στα μάτια του Πλανήτη και κανείς δεν λέει κουβέντα. Πρώτα από όλα η ελίτ της Ελλάδας. Και η κυβέρνησή σας. Λίγοι, αλλά πολλοί λίγοι, επιτρέπουν την σφαγή γιατί δεν τους αφορά. Έχουν τυφλωθεί από την απατηλή λάμψη του ευρώ και τη συμμετοχή στην προνομιούχα τάξη των ευγενών Ευρωπαίων.

Λαέ της Ελλάδας! – Ξυπνήστε.

Πάρτε τα πράγματα στα χέρια σας. Μην πιστεύετε τους πολιτικούς σας, τα μίντια σας! Αποχωρήστε από αυτήν την εγκληματική οργάνωση που αποκαλείται Ευρωπαϊκή Ένωση και από αυτό το απατεωνίστικο δυτικό νομισματικό σύστημα που σας πνίγει μέχρι θανάτου. Πάρτε πίσω την κυριαρχία σας, το νόμισμά σας. Παύτε να πληρώνετε το χρέος σας- η δύση δεν μπορεί να κάνει τίποτα ενάντια σε αυτό. Δεν μπορεί να κάνει, αν λειτουργείτε τη χώρα σας με τις δικές σας δημόσιες τράπεζες και το δικό σας χρήμα, βαθμιαία αλλά με βεβαιότητα ανοικοδομώντας μια κατεστραμμένη οικονομία. Η εκπλήρωση του χρέους είναι διαπραγματεύσιμη. Τα παραδείγματα αφθονούν σε όλο τον κόσμο. Η Αργεντινή είναι ένα από τα πιο πρόσφατα. Ακόμη κι η Γερμανία επαναδιαπραγματεύθηκε το διεθνές της χρέος το 1952 με τη Συμφωνία του Λονδίνου για το εξωτερικό γερμανικό χρέος.

Λαέ της Ελλάδας, αφυπνιστείτε για το τι συμβαίνει. ΜΗ ΔΕΧΤΗΤΕ αυτό που η κυβέρνηση, οι Βρυξέλλες και η τρόικα κάνουν σε ΣΑΣ και στη χώρα ΣΑΣ. Απεναντίας ζητήστε το GREXIT ως μια εντελώς νομιμοποιημένη συνέχεια στη ΔΙΚΗ ΣΑΣ θριαμβευτική ψήφο για το όχι σε νέα προγράμματα «διάσωσης» μέσα από την λιτότητα που επιβάλλει η τρόικα.
Εάν το κάνετε, γρήγορα θα δείτε το φως στο τέλος του τούνελ – ένα φως που έχει κρυφτεί για πάρα πολύ καιρό από την Γερμανία και τους γκάνγκστερ της τρόικα και την δική σας κυβέρνηση.

Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών WolfgangSchauble προσπαθεί ακόμα να μπλοφάρει τους Έλληνες και να εντυπωσιάσει τον υπόλοιπο κόσμο απειλώντας την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ. Κάθε υγιής κυβέρνηση θα μετέτρεπε αυτή την απειλή σε δική της πρωτοβουλία και θα εγκατέλειπε το απολιθωμένο τέρας που καλείτε Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με το ψευδές και απατηλό κοινό νόμισμα που καλείτε ευρώ. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα, στην Ελλάδα βασιλεύει η νοσηρότητα.

Έτσι, η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίνεται στην νοσηρότητα της τρόικα με νοσηρή υποτέλεια συγκεκριμένα με πλήρη συμμόρφωση – για την καταστροφή εκατομμυρίων αποστερημένων και σκλαβωμένων συμπατριωτών της. Κανείς δεν κραυγάζει, κανείς δεν φωνάζει, κανείς δεν επαναστατεί, κανείς δεν παίρνει τους δρόμους, κανείς δεν μπλοκάρει τους δρόμους, τις γέφυρες, τους σιδηροδρόμους για μέρες ή και βδομάδες, κανείς δεν εμποδίζει το συνεχιζόμενο εμπόριο των ξένων επιχειρηματιών με ότι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία της ΔΙΚΗ ΣΑΣ χώρας. Κανείς. Αυτό δεν είναι για να κατηγορήσουμε τον έλληνα που έχει να παλέψει για την στοιχειώδη επιβίωση, που έχει να βρει τρόπους για να θρέψει τα παιδιά και τις οικογένειες, αλλά το «κατηγορώ» απευθύνεται στη συμμορία του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα και σε όλη την αφρόκρεμα της Ελλάδας, στα μίντια και στους βουλευτές που απλώς παρακολουθούν τον τρόμο – αλλά στέκονται παράμερα. Καμία δράση.

Βλέποντας την Ελλάδα – τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ χώρα, Λαέ της Ελλάδας! – να αιμορραγεί μέχρι θανάτου.
Χρειάζεται αφύπνιση, το πρόβλημα δεν είναι για χρέη και διασώσεις. Εάν σας λένε ότι η «κρίση χρέους» της Ευρώπης είναι λάθος της Ελλάδας και ότι μια νέα κρίση κυοφορείται εξαρτώμενη από το πόσο καλά η Ελλάδα θα συμμορφωθεί με τους κανόνες της επόμενης διάσωσης – είναι ένα εξωφρενικό ψέμα. Αυτή την κρίση μηχανεύτηκαν η ίδια η ευρωπαϊκή ολιγαρχία, οι διάφορες «GoldmanSachs» που καθοδηγούνται από την Αμερικάνική Κεντρική Τράπεζα, που διαχειρίζονται την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω του MarioDraghi, ενός πρώην στελέχους της GoldmanSachs- αυτοί ντεφάκτο διαχειρίζονται την ευρωπαϊκή οικονομία.

Γιατί θέλουν την Ελλάδα κάτω από τις μπότες τους; Επειδή θέλουν μια υποτελή Ελλάδα. Γιατί η Ελλάδα είναι σε μια εξαιρετικά στρατηγική γεωγραφική περιοχή στο σταυροδρόμι δύσης και ανατολής. Η Ελλάδα είναι μια χώρα του ΝΑΤΟ. Ίσως η δεύτερη πιο σπουδαία χώρα του ΝΑΤΟ, μετά την Τουρκία λόγω της στρατηγικής της θέσης. Δεν θέλουν η Ελλάδα να κυβερνάται από μια αριστερή κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από αριστερά. Είναι τόσο νεοφιλελεύθεροι όσο φαίνονται. Οι κυρίαρχοι του πλανήτη θέλουν αλλαγή καθεστώτος – την καλή παλιά αλλαγή καθεστώτος που απειλεί όσους δεν γονατίζουν μπροστά στους κανόνες της δύσης.

Ακριβώς τώρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει προς τα πίσω για να ευχαριστήσει τους κυρίους του χρήματος και να αφήσει το λαό της Ελλάδας να ταπεινώνεται και να κατακρημνίζεται σε βαθμό αθλιότητας.

Αυτό που επιδιώκει η Ουάσιγκτον και οι μαριονέτες των Βρυξελλών είναι μια Ελλάδα που συμμορφώνεται, που ποτέ δεν θα αμφισβητήσει το ρόλο της στο ΝΑΤΟ, ποτέ δεν θα αμφισβητήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, ποτέ δεν θα αμφισβητήσει τις δεσμεύσεις στο ευρώ και ποτέ δεν θα αμφισβητήσει τη διείσδυση των ΗΠΑ στη Μεσόγειο πλούσια σε υποθαλάσσιους υδρογονάνθρακες και ορυκτά. Το ίδιο ισχύει, με την ευκαιρία, επίσης με την Ιταλία και την Ισπανία, επίσης παράλιες χώρες της Μεσογείου. Οι κυβερνήσεις τους ήδη με εξωτερική παρέμβαση (ΗΠΑ,Ε.Ε.) έχουν μεταμορφωθεί σε δεξιά, νεοφιλελεύθερα, συμμορφωμένα ανδρείκελα.

Η αδράνεια της ελληνικής ολιγαρχίας και της κυβέρνησης είναι ασυγχώρητες. Αυτό είναι σύνδρομο της Στοκχόλμης στα χειρότερά του. Υποταχτικοί στο δήμιο μέχρι να χωριστούν από το θάνατο. Κι ο θάνατος υπό την μορφή της ολικής καταστροφής, της ολικής λεηλασίας, της ολικής σκλαβιάς δεν είναι μακριά.

Λαέ της Ελλάδας, θέλετε να συνεχίσετε αυτόν τον δρόμο της υποδούλωσης από μια αρπακτική αυτοκρατορία που τελικά ελέγχει κάθε κίνηση που κάνετε;
Ή θέλετε να ανακτήσετε την κυριαρχία σας, το νόμισμά σας και να είστε αποδεσμευμένοι από τις υπαγορεύσεις των Βρυξελλών και να ξεκινήσετε από την αρχή, όπως ο ευγενής και σοφός ελληνικός λαός που έφερε την Δημοκρατία στον κόσμο περίπου 2500 χρόνια πριν; Σίγουρα η Ελλάδα έχει ακόμα οραματιστές και την σοφία να ξαναφτιάξει την Δημοκρατία. Θυμηθείτε, ενώ δεν μπορούμε να αλλάξουμε την γεωγραφική μας θέση – το μέλλον είναι αναμφισβήτητα στην Ανατολή.

Ζήτω η Ελλάδα!
Ζήτω ο ελληνικός λαός!
(Από το κείμενο έχουν παραλειφθεί τμήματα τα οποία ενημερώνουν τους ξένους αναγνώστες για τις εξελίξεις στην Ελλάδα από το 2009 μέχρι σήμερα, που μας είναι εντελώς γνωστές).