13 Μαρτίου 2017

Η Ελλάδα έστειλε 480.000.000$ στην Αλβανία εν μέσω capital controls






Ακούγεται απίστευτο ότι μια χώρα που διανύει την δυσκολότερη οικονομική περίοδο στην ιστορία της μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο να έστειλε σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια στην Αλβανία, όμως είναι αλήθεια. Την δύσκολη χρόνια του 2015 και εν μέσω των capital controls, με τους Έλληνες να μην μπορούν να κάνουν αναλήψεις άνω των 60 ευρώ, οι Αλβανοί μετανάστες, έστειλαν στην Αλβανία εμβάσματα συνολικού ύψους 480 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την Pew Research Center.
Για να καταλάβετε το μέγεθος και την σημασία της μεταφοράς αυτού του κεφαλαίου από την Ελλάδα στην Αλβανία σας δίνουμε μερικά στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα αυτή:
- Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο όσον αφορά την αποστολή εμβασμάτων προς την Αλβανία.
- Το ποσό που φτάνει στην Αλβανία από την Ελλάδα με την μορφή εμβασμάτων είναι έξι φορές πιο μεγάλο από το αντίστοιχο πόσο που φτάνει στην Αλβανία από τις ΗΠΑ που είναι μόλις 81 εκατομμύρια δολάρια.
- Είναι δώδεκα φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο πόσο που φτάνει στην Αλβανία από την Γερμανία, που είναι μόλις 39 εκατομμύρια δολάρια.
- Είναι ογδόντα φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο πόσο που φτάνει από την Ελβετία στην Αλβανία που είναι μόλις 6 εκατομμύρια δολάρια.
- Η δεύτερη χώρα με το μεγαλύτερο πόσο που φτάνει την Αλβανία με την μορφή εμβασμάτων είναι η Ιταλία, με διάφορα σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια από την Ελλάδα.
- Και τελευταίο, το αντίστοιχο πόσο των εμβασμάτων που φτάνει στην Αλβανία από την Τουρκία είναι το αστείο ποσό των 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το πόσο αυτό ισούται με το 4,5% του ΑΕΠ της Αλβανίας, η το 62% του δημοσίου χρέους της Αλβανίας.
Και για το έτος 2016, το πόσο των εμβασμάτων από την Ελλάδα προς την Αλβανία αναμένετε να είναι το ίδιο αν όχι αυξημένο μετά την χαλάρωση τον capital controls στην Ελλάδα το 2016.
Διαβάζοντας τα στοιχεία αυτά απορούμε γιατί είναι τόσο εχθρική η Αλβανική κυβέρνηση προς την Ελλάδα..
Δείτε αναλυτικά τα εμβάσματα στην Αλβανία από άλλες χώρες
Χώρα $
Ελλάδα $480,000,000
Ιταλία $393,000,000
Αμερική $81,000,000
Γερμανία $39,000,000
ΠΓΔΜ $19,000,000
Ηνωμένο Βασίλειο $15,000,000
Μαυροβούνιο $15,000,000
Καναδάς 12,000,000
Γαλλία $6,000,000
Βέλγιο $5,000,000
Τουρκία $4,000,000
Αυστραλία $3,000,000
Αυστρία $2,000,000
Ισπανία $2,000,000
Σουηδία $2,000,000
Ελβετία $2,000,000
Δείτε εδώ αναλυτικά την μελέτη για όλες τις χώρες


 
 

H ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦ. ΤΑΜΕΙΩΝ KAI H AΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ...




Είναι γεγονός ότι τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια που ξεκίνησα σαν εργαζόμενος είχα διαπιστώσει ότι οι αυστηροί τότε νόμοι και η ακόμη πιο αυστηρή εφαρμογή τους είχαν κατορθώσει να υποχρεώσουν όλους τους εργοδότες να είναι συνεπείς στη απόδοση των εισφορών προς τα ταμεία ασφάλισης



Έτσι λοιπόν το 1947 τα αποθεματικά των ταμειων ανέρχονταν σε περιπου 50 δις και ήταν κατατεθειμένα στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος με τόκο όμως μόλις 2% όταν τα τρέχοντα επιτόκια ήταν πάνω από 20% Οι διάφορες λοιπόν τότε εργατικές οργανώσεις είχαν αντιληφθεί ότι τα αποθεματικά θα εξανεμίζονταν, και με εργατικούς τότε αγώνες και συλλαλητήρια υποχρέωσαν την τότε κυβέρνηση να μετατρέψει ένα μέρος των αποθεματικών σε ακίνητη περιουσία.. Διότι απλούστατα είχαν αντιληφθεί από τότε τις προθέσεις των κυβερνήσεων για καταλήστευση των αποθεματικών.

Ορισμένα λοιπόν ταμεία, μεταξύ αυτών και το ΙΚΑ διέθεσαν μέρος των αποθεματικών τους (15 δις συνολικά ) για την αγορά 10 ακινήτων σε κεντρικά σημεία ..εφ ΕΜΠΡΟΣ 14/9/1947.. Βεβαίως τα λεφτά των αποθεματικών ήταν πολλά, οι ενδιαφερομενοι τότε λωποδύτες κεφαλαιούχοι, μεγάλοι και τρανοί, Μποδοσάκιδες Νιάρχοι Ανδρεάδηδες κτλ και πανίσχυροι συνάμα, υποχρέωσαν λοιπόν λαδώνοντας καθώς φαίνεται τους πολιτικούς, να ψηφιστεί ο νόμος 1611/1950 που ήταν η αρχή του τέλους των αποθεματικών των Ασφ. Ταμείων Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε 30η Δεκεμβρίου 1950 και ήταν αναγκαστικός, διότι οι διοικήσεις των ταμειων και οι διάφορες εργατικές οργανώσεις αντιδρούσαν σφόδρα Ο νόμος λοιπόν αυτός εν ολίγοις έλεγε ότι: « από την 1η Ιανουαρίου 1951 όλα τα επενδυόμενα υπό μορφή εντόκου καταθέσεως κεφάλαια των Ασφαλιστικών Ταμείων παρακατατίθενται υποχρεωτικώς εις την Τράπεζαν της Ελλάδος» .

Οι όροι της κατάθεσης ήταν δυσμενείς για τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Ένα μέρος από τα κατατεθειμένα χρήματά τους θα ήταν άτοκο, ενώ το υπόλοιπο τοκιζόταν με 6%. Η Τράπεζα της Ελλάδας θα παραχωρούσε τα χρήματα αυτά στις εμπορικές τράπεζες και αυτές με τη σειρά τους θα τα δάνειζαν σε βιομήχανους, σε εμπόρους και άλλους επιχειρηματίες με πολύ υψηλότερο τόκο..Εφ.ΕΜΠΡΟΣ 15/3/1951 ..Έτσι τα λεφτά των εργαζόμενων σιγά- σιγά άρχισαν να κάνουν φτερά με την μορφή θαλασσοδανείων δανεικών και συνήθως αγύριστων…

Ακόμη: Το 1952 κατατέθηκε στη Βουλή άλλο νομοσχέδιο, με το οποίο προβλεπόταν ο δανεισμός του ελληνικού Δημοσίου από τα διαθέσιμα (: τα άτοκα κεφάλαια) των Ασφαλιστικών Ταμείων μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας. Όμως ύστερα από την καθολική αντίδραση των Διοικητικών Συμβουλίων τους αναγκάστηκε ο υπουργός Οικονομικών να αποσύρει το σχετικό νομοσχέδιο (ΕΜΠΡΟΣ, 25/3// 1952).

Γενικά λοιπόν οι κυβερνήσεις είδαν τα αποθεματικά των Ταμείων ως ένα κεφάλαιο, το οποίο θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν προς όφελος της χρηματιστικής ολιγαρχίας. Γι’ αυτό φρόντισαν να στελεχώσουν τις Διοικήσεις τους με κομματικούς τους φίλους, οι οποίοι δεν θα αντιδρούσαν στη λεηλασία των χρημάτων των εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστική η οικονομική αιμορραγία των Ταμείων το 1978.

Από το ποσό που ήταν κατατεθειμένο στην Τράπεζα της Ελλάδας μόνο 38 δισεκατομμύρια τοκίζονταν με 6%, ενώ τα υπόλοιπα ήταν άτοκα, με την αιτιολογία ότι δήθεν χρησίμευαν ως «ταμείο κινήσεως» των Ασφαλιστικών Οργανισμών. Το τεράστιο αυτό κεφάλαιο απέφερε στα Ταμεία τόκο μόλις 2,3 δισεκατομμύρια δραχμές. Αν ληφθεί υπ’ όψη ότι το 1978 ο πληθωρισμός ανερχόταν σε 13,5% – 14%, γίνεται φανερό ότι ο λογαριασμός παρουσίασε ζημιά περίπου 8 δισεκατομμύρια δρχ. (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 30/11/ 1978). …….

...συνεχίζεται σύντομα σε άλλο άρθρο

Babis Karagiannopoulos 




Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦ. ΤΑΜΕιΩΝ ....ΜΕΡΟΣ 2ον 

 

 

Σε προηγούμενη ανάρτηση μας είχαμε ασχοληθεί με τον αναγκαστικό νομο 1611/1950 ο οποίος υποχρέωνε τα ταμεία να καταθέτουν τα αποθεματικά τους στην τράπεζα της Ελλάδος με ελάχιστο τόκο πολύ κάτω από τον επίσημο τόκο καταθέσεων και τα αποθεματικά των ταμειων είχαν τεράστιες απώλειες.



Ακόμη μέρος των αποθεματικών διατέθηκαν για δάνεια σε μεγαλοεπιχειρητίες και εφοπλιστές Δάνεια που τα περισσότερα δεν αποπληρώθηκαν. Υπολογίζεται ότι από αυτήν μόνο την αίτια από 1951 μέχρι 1975 χάθηκαν περίπου 58 δις Οι απώλειες αυτές συνεχίστηκαν και κατά την επταετία και εκτός των μεγαλοεπιχειρηματιών δανειοδοτήθηκαν με χαμηλότοκα δάνεια και οι στρατιωτικοί Έτσι από μόνιμο λοχία έως και στρατηγό, όλοι πήραν δάνεια διπλά και τριπλά με χρήματα κυρίως από τα αποθεματικά Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίοδος της χούντας, όπου , το επιτόκιο ήταν 4% για τα αποθεματικά όταν ο πληθωρισμός ήταν 16% αλλά και το 1974, με πληθωρισμό 26,5%, το επιτόκιο παρέμεινε στο 4% ενώ τα επιτόκια των τραπεζών ξεπερνουσαν το 20% …Στην μεταπολίτευση τώρα και συγκεκριμένα το 1978 η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή αποφάσισε την επένδυση των αποθεματικών σε χρηματιστηριακούς τίτλους (αγορά μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων).

Με το δεδομένο ότι οι αποδόσεις των τίτλων αυτών την εποχή εκείνη ήταν πολύ μικρές και ο πληθωρισμός μεγάλος ήταν πασιφανές ότι τελικά θα μειώνονταν δραματικά τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων. Όπως και έγινε ..Παρά το γεγονός αυτό με κυβερνητική απόφαση, η οποία πάρθηκε ερήμην των εργαζομένων, καθοριζόταν ότι ως το τέλος Δεκεμβρίου του 1978 ένα ποσό από τα αποθεματικά των Ταμείων θα διοχετευόταν στο Χρηματιστήριο. Η απόφαση αυτή διαφημίστηκε από την τότε κυβέρνηση ως προσπάθεια συμμετοχής των εργαζομένων στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και στην αύξηση του εθνικού εισοδήματος (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 8/12/ 1978)..

Γρήγορα όμως διαφάνηκαν οι απώλειες που είχαν τα αποθεματικά των εργαζομένων. Γι’ αυτό τρεις βουλευτές της Αντιπολίτευσης (ο Ε. Βερυβάκης, ο Ι. Κρητικός και ο Ι. Σκουλαρίκης) τον Ιούνιο του 1979 κατέθεσαν επερώτηση στον υφυπουργό Κοινωνικών Υπηρεσιών για το ζήτημα αυτό. Υποστήριξαν ότι τα διαθέσιμα των Ασφαλιστικών Ταμείων το Δεκέμβριο του 1978, τα οποία ήταν κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδας,( ανέρχονταν περίπου σε 38 δισεκατομμύρια δραχμές . υπήρχαν επίσης 20 δισεκατομμύρια σε χρεόγραφα και ακίνητη περιουσία αξίας 10 δισεκατομμυρίων). υποστήριξαν λέγω ότι: « τα διαθέσιμα αυτά επί μονίμου βάσεως τοκίζονταν με χαμηλό τόκο 6% και υφίσταντο τη μάστιγα του πληθωρισμού, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τρόπος αναπλήρωσης των απωλειών ή εκμετάλλευσής τους».

Επίσης είπαν ότι: « οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να έχουν γνώμη για την τύχη των αποθεματικών που ήταν χρήματά τους». Όμως άλλοι έκριναν για το πώς θα «αξιοποιούνταν», χωρίς να ερωτώνται οι εργαζόμενοι. Το αποτέλεσμα της διασπάθισης των χρημάτων ήταν αφενός οι χαμηλές συντάξεις και αφετέρου η απαράδεκτη νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ τα περισσότερα από τα Ταμεία θα μπορούσαν να διαθέσουν κάτι περισσότερο για τις παραπάνω ανάγκες των ασφαλισμένων , αν γινόταν ορθή διαχείριση των αποθεματικών τους…Μακεδονία 13/6/1979..

Συνεχίζεται σε άλλη μας ανάρτηση …


Babis Karagiannopoulos




Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦ. ΤΑΜΕΙΩΝ... ΜΕΡΟΣ 3ον

Στις δυο προηγούμενες αναρτήσεις μας λοιπόν αναφέραμε εν συντομία ποιος ήταν ο μοιραίος νόμος καρμανιόλα 1611/1950 οπού βάση αυτού και με εκτελεστές πολίτικους, τραπεζίτες, άλλα και μεγαλοεπιχειρηματίες σπεκουλαδώρους γίνονταν η διασπάθιση των αποθεματικών των ταμειων ασφάλισης για πάνω από 40 και χρόνια, και αναφέραμε επίσης τις αντιδράσεις των εργαζόμενων αλλά και την μοναδική ίσως πολιτική αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ όπου τότε ήταν στην αντιπολίτευση...


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 13/6/1979…(εκτός βεβαίως του ΚΚΕ που σαν εργατικό κομμα δεν είχε παύσει συνεχώς να διαμαρτύρεται για το πρόβλημα)..Έτσι λοιπόν παρά τις αντιδράσεις, τόσο της Αντιπολίτευσης όσο και των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων η λεηλασία των αποθεματικών των Ταμείων συνεχίστηκε.

Το 1980 με αφορμή απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν από συνταξιούχους με αίτημα την αύξηση των συντάξεών εκπρόσωποι της Γενικής Συνομοσπονδίας τους με συνέντευξη που παραχώρησαν στον ημερήσιο τύπο τόνισαν ότι κατά την εξαετία 1974 – 1980 χάθηκαν πολλά δισεκατομμύρια δραχμές λόγω: 1ον).του πολύ χαμηλού τόκου των καταθέσεων σε συνδυασμό με τον καλπάζοντα πληθωρισμό,

2ον). της δέσμευσης από την Τράπεζα της Ελλάδας μεγάλου χρηματικού ποσού, το οποίο δεν απέφερε τόκο. 3ον) της μείωσης των τιμών των χρηματιστηριακών τίτλων που είχαν αγοράσει τα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 18/10/ 1980). Μια προσπάθεια για την αξιοποίηση των αποθεματικών έγινε τη 19η Ιανουαρίου 1983, όταν ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ε. Βερυβάκης ανακοίνωσε τη σταδιακή αύξηση των επιτοκίων τους.

Έτσι το στοιχειωμένο 6% έπαψε να υπάρχει ( ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 20/1/ 1983).Κατά τις επόμενες δεκαετίες και κυρίως κατά τις αρχές του 21ου αιώνα έγινε πραγματική καταλήστευση των Ασφαλιστικών Ταμείων. Οι κυβερνήσεις, διορίζοντας ως Διοικητές τους διάφορους πολιτευτές, είχαν τη δυνατότητα να δανείζονται από αυτά μεγάλα χρηματικά ποσά με αντάλλαγμα «τοξικά» ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου.

Είναι χαρακτηριστική η υπόθεση των «δομημένων ομολόγων», που θεωρήθηκε σκάνδαλο από τα Μ.Μ.Ε. και απασχόλησε τόσο την εξεταστική επιτροπή της Βουλής όσο και τη Δικαιοσύνη. Αφορούσε επενδύσεις τμήματος των αποθεματικών ορισμένων Ταμείων Επικουρικών Συντάξεων σε σύνθετα επενδυτικά προϊόντα. Στο διάστημα 2005 – 2007 οκτώ δομημένα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, συνολικής αξίας 1,8 δις ευρώ αγοράστηκαν από ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία.

Το μόνο θετικό της υπόθεσης αυτής ήταν το γεγονός ότι με αφορμή τη δημοσιοποίησή της ψηφίστηκε στις 10 Ιουλίου 2007 ο νόμος 3586/2007 που καθόριζε «το θεσμικό πλαίσιο επενδύσεων και αξιοποίησης της περιουσίας των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης». Ένα μικρο μόνο μέρος του απολεσθέντος κεφαλαίου επιστράφηκε στα Ταμεία κι έτσι δεν είναι γνωστή η ακριβής ζημιά που υπέστησαν. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Babis Karagiannopoulos

Πηγή
πηγή

πηγή

"Τρώμε ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΜΒΡΥΑ χωρίς να το γνωρίζουμε και στην Ελλάδα, διαβάστε σε ποια προιόντα ΥΠΑΡΧΟΥΝ! "


Όταν το πρωτοείδαμε, σοκαριστήκαμε. Η είδηση αυτή είναι πραγματικά αποκρουστική ή και αηδιαστική…
Είναι, όμως, πραγματική. Μετά το γεγονός ότι ζύμες (όπως για πίτσες κλπ) περιέχουν ως συστατικό ανθρώπινες τρίχες (το αμινοξύ L-Κυστείνη) ως βελτιωτικό…έρχεται και ένα άλλο ξεχωριστό «συστατικό» που βρίσκεται μέσα σε αρκετά είδη τροφίμων από αυτά που καθημερινά καταναλώνουμε.

Μιλάμε για «ενισχυτικά γεύσης» που προέρχονται από μέρη ανθρώπινων εμβρύων.



Η… Senomyx είναι μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που χρησιμοποιεί εμβρυϊκά κύτταρα ως «τεχνητές γεύσεις».
Έτσι, κάθε φορά που τρώμε κάποια από τις πηγές τροφίμων που αναφέρονται παρακάτω (τρώγοντας την σάρκα και το αίμα ανθρώπινου όντος), συμμετέχουμε σε μια σατανιστική τελετουργία χωρίς να… το καταλαβαίνουμε.

Το θέμα είναι μάλλον αρκετά παλιό (τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2011) αλλά ίσως άγνωστο στην Ελλάδα.

Οι εταιρίες που εμπλέκονται φαίνεται να είναι οι Pepsico, Kraft Foods και Nestle.


Ειδικά για την πρώτη ο Ομπάμα και η Επιτροπή ασφαλείας του, σύμφωνα με το stileto.wordpress.com, βρίσκει απόλυτα θεμιτή την χρήση υπολειμμάτων εκτρωμένων εμβρύων
Στην συνέχεια υπάρχει μια λίστα εταιριών και προϊόντων τους που υποστηρίζουν την Senomyx. Δεν κυκλοφορούν όλα στην Ελλάδα, μα σίγουρα κάποια τα έχουμε καταναλώσει.

PEPSICO
Pepsi, Mountain Dew and Mist
Aquafina
Juices Tropicana, Dole, SoBe, Ocean Spray,
Lipton Tea
Gamesa Cookies Online
Quaker Oats cereals and granola bars and
Frito Lay’s chips, Sabritas, Doritos, Tostitos, Cheetos, Ruffles,
Sonric’s Sweets
Gatorade

Coffee: 
Frappuccino, Seattle’s Best Coffee,

CADBURY ADAMS (Kraft Foods)
Chewing Trident, Dentyne, Clorets, Chiclets and Bubaloo
Halls lozenges and Deemint
Crackups
Cadbury Chocolates, Toblerone, and Marabou
Kool-aid, Clight, Frisco, Tang
Jello Gelatin
Planter’s Peanuts
Gevalia and Maxwell House Coffee
Nabisco crackers, Oreo cookies, Chips Ahoy! Ritz, Bran, Marbudorada
A1 Steak Sauce
Oscar Mayer meats
Philadelphia Cream Cheese, Cheese Whiz, Singles, Parmesan
Capri Sun drink
Honey Maple Log Cabin
Mayonnaise
Royal
Mircale Whip Whipped Cream

Nestle
Nescafe Classic Coffee, Decaf, Taster’s Choice, Nescafe Gold,
Chocolates
Crunch, Baby Ruth, Butterfinger, Aero, Cailler, Kit Kat, Orion, Smarties, Wonka,

Drinks:
Juicy Juice, Nesquik, Milo, Nestea

Infant Food:
Cerelac, Gerber Graduates, NaturNes, Nestum,

Food:
Hot Pockets, Lean Cusine Frozen Food, Pasta Buitoni, Herta, Maggi, Stouffer’s, Thomy

Cereals:
Chocapic, Cini Minis, Cookie Crisp, Estrelitas, Fitness, Nesquik,

Water:
Pure Life, Perrier, Poland Spring, S.Pellegrino

Milk:
Carnation Coffee Mate, Laitiere, NIDO Milk

Vitamin:
Boost, Nutren Junior, Peptamen AF, Resource

High:
Dreyer’s, Extreme, Hagen Dazs, Movenpick, Nestle Ice Cream

Pet foods:
Alpo, Baker’s, Benful, Cat Chow, Chef Michael’s, Dog Chow, Fancy Feast, Felix, Friskies, Gourmet, bloom, Purina ONE, Purina Pro Plan
Sports Nutrition: Power Bar Performance
Weight: Jenny Craig

Κυκλοφορούν και σε φάρμακα:
Eμβόλια που περιέχουν κύτταρα εκτρωμένων εμβρύων και οι κατασκευαστές τους:
MMR II (Merck)
ProQuad (MMR + Chickenpox – Merck)
Varivax (Chickenpox – Merck)
Pentacel (Polio + DTaP + HiB – Sanofi Pasteur)
Vaqta (Hepatitis-A – Merck)
Havrix (Hepatitis-A – Glaxo SmithKline)
Twinrix (Hepatitis-A and B combo – Glaxo)
Zostavax (Shingles – Merck)
Imovax (Rabies – Sanofi Pasteur)

Άλλα φάρμακα:
Pulmozyme (Cystic Fibrosis – Genentech)
Enbrel (Rheumatoid Arthritis – Amgen)





Πηγή:
makeleio.gr

Τόσκας, ή το Σύνδρομον του Ηροστράτου



Μακρής Πέτρος 
 
Τελικά, αυτό το αστείο με τις περιπέτειες του Συριζανελικού υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει παρατραβήξει. Ο Γιάννης Πανούσης αναγκάστηκε σε παραίτηση, διότι δεν άντεχε άλλο την κυβερνητική σκόπιμη Βαβυλωνία, γύρω από τα «δικαιώματα» των μασκοφόρων «μπαχαλάκηδων», που επισήμως πλέον ενεργούν ως οι πιο επικίνδυνοι ανατροπείς των δικαιωμάτων των μη μασκοφόρων πολιτών, δηλαδή του 99,99% των Ελλήνων!

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που συστηματικά υπονόμευε το έργο του Γιάννη Πανούση, επισημοποίησε από τη θέση του τρίτου τη τάξει θεσμικού παράγοντος του Πολιτεύματος το «μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε», με την καθιέρωση ιδιότυπου πρωτοκόλλου υποδοχής των ευγενών νέων του Ρουβίκωνα, στο Εθνικό Κοινοβούλιο.

Τα παραπάνω δύο ενδεικτικά παραδείγματα της απαξίωσης του κυβερνητικού χρέους για την προστασία των παλαιόθεν απροστάτευτων πολιτών, είναι αρκετά, για να υπογραμμίσουν το ότι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και κοινωνική ευταξία δεν είναι μόνον ασύμβατα κοινωνικοπολιτικά μεγέθη, αλλά και το πιο απίθανο και διεθνώς πρωτόγνωρο και πρωτότυπο: Το εντεταλμένο από το Σύνταγμα υπουργείο για την προστασία των πολιτών έχει ήδη καταντήσει σε κυβερνητική υπηρεσία α) Περιφρούρησης των ταραξιών και πυρπολητών και β) στιγματισμού όλων εκείνων που αξιώνουν, είτε από τις επάλξεις της δημοκρατικής ενημέρωσης, είτε με τη συνδρομή της Δικαιοσύνης, τον τερματισμό της μετατροπής αυτής της χώρας σε αρένα με προστάτες των θυτών μέσα στα σπλάχνα του κυβερνητικού μηχανισμού…

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην ερώτηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με θέμα την χωρίς κυβερνητική μέριμνα έξαρση της εγκληματικότητας, προτίμησε αντί απαντήσεως, να ισχυρισθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε αυτό το θέμα, στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, για να αποπροσανατολίσει την Κοινή Γνώμη, από το πρωτεύον θέμα των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές μας. Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…

Με τη σειρά του, ο υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας, ξαφνικά, και έπειτα από περίπου 100 «ανεξιχνίαστα και ατιμώρητα» εμπρηστικά χτυπήματα ταραξιών-που ανοήτως κάποια κανάλια τους αποκαλούν νεαρούς- στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ξαφνικά λοιπόν αφυπνίστηκε ο κ. Τόσκας, όταν οι κατ’ εξακολούθησιν δρώντες ταραξίες-εμπρηστές χτύπησαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κουμουνδούρου.

Και το πιο συνταρακτικό και «συγκινητικό»: Ο Νίκος Τόσκας, αντί να δηλώσει δημοσία ένα πολιτικό «ήμαρτον» και να παραιτηθεί, έκανε την ακόλουθη δήλωση, που όμως κρίνεται αποδεκτή μόνον για άτομα υπολελειμμένης διανοίας, δηλαδή μίλησε σε εξωγήινους με τη φράση: «Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτόν τον τόπο και υπάρχουν και κοινά συμφέροντα διαπλοκής…».
Με τη λογική λοιπόν αυτή, του ανεκδιήγητου προστάτη της ευταξίας, οι αμέτρητες εμπρηστικές και με πυροβολισμούς επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είναι έργο διαπλοκής.

Εάν έτσι λοιπόν έχουν τα πράγματα, γιατί ο κ. Τόσκας, αδιαφόρησε για την προστασία του ΠΑΣΟΚ, από τα όργανα της διαπλοκής και αιφνιδίως αφυπνίσθηκε, όταν οι ταραξίες-εμπρηστές χτύπησαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ; Και ένα επιπλέον ερώτημα: Όταν κατ’ εξακολούθησιν οι «σωτήρες» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ισχυρίζονται, ότι η διαπλοκή βαρύνει τα έργα και τις ημέρες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είναι δυνατόν οι φορείς αυτοί της διαπλοκής να ανατινάζουν τα ίδια τους τα γραφεία;

Εδώ τελειώνουν τα εν έτει 2017 Συριζανελικά δρώμενα και μοιραίως αναζητούμε περισσότερα φώτα, πέρα από τα σκοτεινά μονοπάτια της Κουμουνδούρου: Σωτήριον έτος 365 π.Χ., στην Έφεσο ο Ηρόστρατος πυρπολεί το ναό της Αρτέμιδος για να εξασφαλίσει την αθανασία του ονόματός του, ξέροντας, ότι η πράξη του αυτή θα του εστοίχιζε τη ζωή.

Οι Εφέσιοι τον συνέλαβαν και τον θανάτωσαν, απαγορεύοντας ταυτοχρόνως και την μνεία του ονόματος του πυρπολητή, σε όλους τους Εφεσίους.

Η περαιτέρω εμβάθυνση, σ’ αυτό το περιστατικό, που έχει και άλλους μιμητές, όπως τον διεστραμμένο Νέρωνα, ίσως είναι έργο των ψυχολόγων και ψυχιάτρων. Και οπωσδήποτε υπάρχουν αμέτρητα μονοπάτια, για να δώσει ο καθένας μας την ερμηνεία του. Πάντως από τα φαινόμενα, καμιά μα καμιά Κοινή Γνώμη δεν συμπορεύεται, με τη νομιμοποίηση των ανθρώπινων διαστροφών, ακόμη και με κυβερνητική βούλα!


«Πούλησε» το αφορολόγητο στις 6.000 ευρώ ο γενοκτόνος


«Πούλησε» το αφορολόγητο στις 6.000 ευρώ ο Αλέξης Τσίπρας

Απομένει να δώσει εργασιακά, ΕΝΦΙΑ για να κλείσει η αξιολόγηση και να εξακολουθεί η χώρα να βρίσκεται σε ομηρεία

Συνεχίζει να είναι αισιόδοξη η ελληνική πλευρά, ότι μέχρι το Eurogroup της 20ης Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους δανειστές σε τεχνικό επίπεδο, ώστε να ακολουθήσει η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Ωστόσο  αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν όπως γράφει το ίδιο, ότι οι διαφωνίες πάνω σε σημαντικά ζητήματα παραμένουν και αποτελούν «αγκάθια» σε αυτό τον οδικό χάρτη.

Βέβαια η ελληνική πλευρά επιμένει, ότι «το νερό έχει μπει στο αυλάκι» και η χώρα μας θα προλάβει τις προθεσμίες για την ποσοτική χαλάρωση.
Αυτή τη στιγμή πάντως, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τα σοβαρά ζητήματα της διαπραγμάτευσης βρίσκονται στα εξής σημεία:

1. Στο θέμα της μείωσης του αφορολόγητου υπάρχει μια σύγκλιση στο επίπεδο των 6.000 ευρώ περίπου.

2. Στα αντίμετρα επίσης υπάρχει σύγκλιση, στα περισσότερα. Ειδικά στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, αν και το ΔΝΤ θέλει μεγαλύτερη μείωση για τις επιχειρήσεις. Επίσης στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της φτώχιας (μέτρα για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες), ειδικά της παιδικής φτώχιας και της ανεργίας, τη μείωση του ΦΠΑ για ορισμένες περιπτώσεις.

3. Πρόβλημα φαίνεται ότι υπάρχει με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, που η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται σκληρά. Οι δανειστές δεν θέλουν αυτή τη μείωση προβάλλοντας το επιχείρημα ότι αυτός ο φόρος έχει μια σταθερή απόδοση. Σε αυτό το ζήτημα γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση.

4. Εκεί που φαίνεται πως υπάρχει αδιέξοδο μέχρι στιγμής τουλάχιστον, είναι στα εργασιακά. Το ΔΝΤ δεν συζητά την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενώ επιμένει στην αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων. Ουσιαστικά, μας τόνισε στέλεχος της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, στο μείζον αυτό θέμα υπάρχει πλήρες «κόλλημα».

5. Φαίνεται επίσης ότι υπάρχει μια κατ’ αρχήν προσέγγιση στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων. Ίσως στη μείωσή τους ακόμα και στο 2,5% για μετά το 2021.

6. Όμως αυτό το θέμα το συνδέουν οι δανειστές με τον τρόπο κατάργησης της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις. Αν δηλαδή θα γίνει εφάπαξ μετά το 2019, όπως ζητούν οι δανειστές και ειδικά το ΔΝΤ ή αν θα γίνει σταδιακά ξεκινώντας απ’ το 2020 μέχρι το 2025.

Πάντως και παρά τις υφιστάμενες διαφορές πηγές του Μαξίμου συνεχίζουν να εκφράζουν αισιοδοξία για κατάληξη της διαπραγμάτευσης μέχρι τον Απρίλη, ώστε να προλάβουμε την ποσοτική χαλάρωση…

ΒΙΝΤΕΟ: Στις φυλακές Γρεβενών μεταφέρεται o δολοφόνος αστυνομικός -Γιατί όμως τόσο κοντά στην Καστοριά;



 -Γιατί όμως τόσο κοντά στην Καστοριά, στον τόπο του εγκλήματος ; Το ερώτημα το έθεσαν αναγνώστες του fyllokaiftero1.blogspot.com

Ολοκληρώθηκε περίπου στις 13.30 η μαραθώνια απολογία του 30χρονου ειδικού φρουρού που σκότωσε τον 52χρονο οδηγό ταξί Κοσμά Τζέλιο στην Καστοριά.

Ο 30χρονος με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος και σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταφερθεί στις φυλακές Γρεβενών.

.
Πηγή Βίντεο- Φωτο: alphafm.gr



Φυλακές Γρεβενών: Χώρους συνεύρεσης συζύγων-συντρόφων με κρατούμενους στις εξήγγειλε ο Παρασκευόπουλος - Media.
 Φωτο:Αρχείου Fterografos

ΜΜΕ: Η May θα απαιτήσει από τις Βρυξέλλες 11 δισεκατομμύρια $ μετά την έναρξη του Brexit

Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May. Φωτογραφία αρχείου

ΜΟΣΧΑ 12 Μαρτίου - ΑναΔημοσίευση απο: RIA Novosti.

Η  Βρετανή  πρωθυπουργός Theresa May  θα απαιτήσει από τις Βρυξέλλες, να  πληρώσουν  εννέα δισεκατομμύρια λίρες (περίπου 11 δισεκατομμύρια $) τα οποία είναι Βρετανικά  περιουσιακά στοιχεία που κατέχονται στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), μετά την έναρξη των διαδικασιών του  Brexit, γράφει η εφημερίδα Sunday Times [1].


Σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, η απαίτηση θα υποβληθεί  μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Λισαβόνας για την αποχώρηση  από τη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι αξιωματούχοι του  Whitehall είναι πεπεισμένοι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υποχρεωμένη να καταβάλει το μερίδιό  του  Ηνωμένου  Βασιλείου από τα ταμεία της ΕΤΕπ.  Διευκρινίζει ότι το Λονδίνο έχει ένα μερίδιο 16% στο κεφάλαιο της τράπεζας, ίσο  με περίπου 10 δις ευρώ.
Η κατάλληλη νομική γνωμοδότηση συντάχθηκε από τον δικηγόρος Μάρτιν Howe και μεταφέρθηκε στο Τμήμα εξόδου της  Ευρωπαϊκής Ένωσης (DExEU).

Νωρίτερα, οι δικηγόροι της Βρετανικής Κυβέρνησης  κατέληξαν  στο συμπέρασμα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ένα νομικό λόγο για να μην καταβάλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα  60 δις € για τις  προηγουμένως υπογεγραμμένες  συμφωνίες, μετά την αποχώρηση από την  Ευρωπαϊκή κοινότητα.

Όπως αναφέρθηκε από το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky News, επικαλούμενο πηγές, η Βουλή των Λόρδων του βρετανικού κοινοβουλίου  τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, στις 13 Μαρτίου μπορεί να εγκρίνει το  νομοσχέδιο για το  Brexit χωρίς τροποποιήσεις που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της αποχώρησης από την   ΕΕ.
Η  Βρετανή  πρωθυπουργός Theresa May  την Τρίτη, 14 Μαρτίου  θα πρέπει να  παρουσιάσει  στη Βουλή των Κοινοτήτων του  Κοινοβουλίου την  έκθεση σχετικά με την τελευταία σύνοδο κορυφής αυτής της εβδομάδας των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Ο Πρωθυπουργός μπορεί να χρησιμοποιήσει την ομιλία αυτή ως μια ευκαιρία για να ανακοινώσει την έναρξη του  Brexit.


Μay: Ο Trump θα αναγνωρίσει τη σημασία του ΝΑΤΟ - Κεντρική Εικόνα/Video
Θετικές συζητήσεις με στελέχη τραπεζών, αναφορικά με τα οφέλη των εταιρειών του χρηματοοικονομικού τομέα του City του Λονδίνου, είχε την Πέμπτη η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Μετά τις δηλώσεις της Theresa Μay νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ενιαία αγορά της ΕΕ, οι τράπεζες αναμένεται να προωθήσουν σχέδια μεταφοράς μέρος των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων σε άλλες χώρες, κράτη - μέλη της ΕΕ ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να διαθέτουν τις υπηρεσίες τους σε όλες τις χώρες της Ένωσης.

Μιλώντας στο BBC στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας η Βρετανίδα πρωθυπουργός τόνισε: «Είχα μια πολύ εποικοδομητική, θετική συζήτηση με στελέχη τραπεζών σχετικά με τα οφέλη του Σίτι του Λονδίνου, σχετικά με το τι είναι εκείνο που τους έφερε στο Σίτι του Λονδίνου και πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτό στο μέλλον».
AdTech Ad
«Υπάρχουν τεράστια οφέλη για επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχουμε στη βάση της μια πολύ ισχυρή οικονομία, διαθέτουμε έναν τομέα υπηρεσιών που... έχει αξία σε όλο τον κόσμο», σημείωσε.

«Πιστεύω ότι μια πραγματικά παγκόσμια Βρετανία μπορεί να προσελκύσει θέσεις εργασίας και ευημερία στο Ηνωμένο Βασίλειο στο ευρύ κοινό, όπως οικονομικές υπηρεσίες», πρόσθεσε.

Επιστολή Μαζιώτη για τη δολοφονία του Καστοριανού ταξιτζή από τον αστυνομικό




«Το ποιόν αυτών που με καταδίωκαν στις 16 Ιουλίου του 2014 στο Μοναστηράκι, αποδεικνύεται περίτρανα»



Επιστολή Μαζιώτη για τη δολοφονία του ταξιτζή από τον αστυνομικό
AddThis Sharing Buttons


Επιστολή για τη δολοφονία του ταξιτζή από τον αστυνομικό στην Κοζάνη έστειλε, μέσω της ιστοσελίδας athens.indymedia.org o αναρχικός και μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκος Μαζιώτης.

«Το ποιόν αυτών που με καταδίωκαν στις 16 Ιουλίου του 2014 στο Μοναστηράκι, αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι ο αστυνομικός που με πυροβόλησε τότε πισώπλατα, είναι ο δολοφόνος του οδηγού ταξί στη Καστοριά. Να λοιπόν ποιοι είναι οι ‘’προστάτες του πολίτη’’! Τέτοιοι δολοφόνοι όπως και οι προϊστάμενοί τους είναι αυτοί που κοπιάζουν για την ασφάλεια των πάσης φύσεως καθαρμάτων της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, για την ασφάλεια των πιστωτών της χώρας που πίνουν το αίμα του λαού» τονίζει ο Νίκος Μαζιώτης στην επιστολή του και πρόσθετει:
«Τέτοιοι δολοφόνοι είναι αυτοί που φυλάνε: τους Βρεκουλέσκου και Τόμσεν, τα μέλη των κλιμακίων της Ε.Ε, της Ε.Κ.Τ, του ΕMΣ, του ΔΝΤ. Είναι καθήκον τους να προστατεύουν και τις πολιτικές ορντίναντσες των πιστωτών, αυτούς που εδρεύουν στο Μαξίμου, στα υπουργεία, στη βουλή όποια ιδεολογικοπολιτική και κομματική ταυτότητα και εν έχουν. Αυτούς που ψηφίζουν μέτρα  για να ληστεύονται οι εργαζόμενοι και ο λαός ,για να δουλεύουν περισσότερο και να αμοίβονται λιγότερο.

Για να πληρώνουν περισσότερους φόρους, για να μπορούν οι τράπεζες να κατάσχουν περιουσίες, για να λιποθυμούν παιδιά από την πείνα και να πεθαίνουν άνθρωποι από τις αρρώστιες, για να πουληθούν τα πάντα στο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές.

Από την άλλη μεριά, καθήκον τους είναι να καταστέλλουν τις διαδηλώσεις κατά των μνημονίων, όπως έγινε στις διαδηλώσεις το 2010-2012 για την καταστολή των οποίων συμμετείχαν σύσσωμα όλα τα σώματα ασφαλείας -ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ομάδα ΔΙΑΣ- όπως επίσης καθήκον τους είναι να πυροβολούν αγωνιστές όπως ο Λάμπρος Φούντας το 2010 στη Δάφνη, όπως εγώ το 2014 στο

Μοναστηράκι που η δράση μας στρέφονταν εναντίον των μνημονίων και των προγραμμάτων διάσωσης, εναντίον της πολιτικής-κοινωνικής γενοκτονίας που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια.
Σε τέτοιους δολοφόνους που χρησιμοποιούν τα όπλα -υπηρεσιακά ή μη- για να λύσουν τις προσωπικές τους διαφορές, στηρίζεται το σύστημα για να υπερασπίσει τα συμφέροντά του.

Και είναι φυσικό αυτό, αφού ένα καθεστώς οργανωμένης βίας και τρομοκρατίας που καταπιέζει, εκμεταλλεύεται, ληστεύει και δολοφονεί έναν ολόκληρο λαό, σε τέτοιας χαμηλής υποστάθμης υποκείμενα μπορεί να στηρίζεται»!
Τέλος, το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα υπογραμμίζει πως «Σε τέτοιους «ευϋπόληπτους» -όργανα του νόμου, στηρίζεται το σύστημα και αναθέτει την ασφάλεια και τη προστασία των πολιτών!

Στο Μοναστηράκι ενώ επιχείρησε να με σκοτώσει πυροβολώντας με τότε από πίσω και ενώ δεν είχα βάλλει εναντίον του ούτε άλλωστε θα μπορούσα, αφού δεν τον είχα καν αντιληφθεί ,γιατί είχα συμπλακεί με άλλον αστυνομικό, το 2ο δεύτερο δικαστήριο του Επαναστατικού Αγώνα που με καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη για την επίθεση στο παράρτημα της Ε.Κ.Τ, την Τράπεζα της Ελλάδας και στο γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του Δ.Ν.Τ, με καταδίκασε αυθαίρετα και για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του .

Η περίπτωση του αστυνομικού δολοφόνου του οδηγού ταξί στη Καστοριά, επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά τα συνθήματα που φωνάζαμε στις διαδηλώσεις και με τα οποία μεγαλώσαμε ως αναρχικοί : το «ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ και το  «ΔΟΥΛΟΙ ΦΥΛΑΤΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ», όπως  εξίσου  δικαιώνει  και  την  επιλογή του αντάρτικού πόλης, την επιλογή του Επαναστατικού Αγώνα  που στράφηκε κατά μηχανισμών της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας καθώς και κατά των σωμάτων ασφαλείας».