11 Μαρτίου 2017

Μίκης Θεοδωράκης: Δεν υπάρχει χειρότερος ολοκληρωτισμός από αυτόν των πρώην «αριστερών» που έγιναν εξουσία



Το «ΒΗΜΑ» και τα «ΝΕΑ» μέσα από τις δεκαετίες που πέρασαν έως σήμερα, έχουν αναδειχθεί σε θεσμούς του δημοκρατικού μας συστήματος, υποστηρίζει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και ιστορική μορφή της Αριστεράς, Μίκης Θεοδωράκης στην ιστοσελίδα του και συνεχίζει:



Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα οικονομικής φύσεως, εν τούτοις δεν μπορώ να μην πιστέψω, ότι πίσω από τις απειλές που δέχονται, τα αίτια δεν είναι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως πολιτικά.



Αλλωστε η σημερινή κυβέρνηση με την υπόθεση των τηλεοπτικών σταθμών, μας έχει δώσει δείγματα γραφής για τον τρόπο με τον οποίο δέχεται την πολυφωνία ως μια θεμελιώδη δημοκρατική αρχή.



Η ιστορική πείρα μάς έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει χειρότερος ολοκληρωτισμός από αυτόν που επέβαλαν στους λαούς τους οι ποικιλώνυμοι πρώην «αριστεροί», στις περιπτώσεις που πέτυχαν να μετεξελιχθούν σε κρατική εξουσία. Ας ελπίσουμε ότι στη δική μας περίπτωση το Κακό βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακή μορφή και ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν υγιείς και ισχυρές αντιστάσεις για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας εκδοχής. Και η περίπτωση του ΔΟΛ είναι μια ευκαιρία να εκδηλωθούν οι αντιστάσεις αυτές.

ΕΓΓΡΑΦΑ! 1,1 εκατ. € για κινηματογραφικό έργο με την κόρη του Δραγασάκη...


ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΚΑΙ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ...
ΓΙΑΤΙ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ 1.100.000€ ΣΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΦΙΛΟΤΕΧΝΩΝ ;;;;
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΟΜΠΕΛ ΠΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΜΙΖΑΣ
PRESS-GR.blogspot.com

Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας του 52χρονου ταξιτζή στην Καστοριά

ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ


Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας του 52χρονου ταξιτζή στην Καστοριά

Σοκ στην τοπική κοινωνία της Καστοριάς -και όχι μόνο- έχει προκαλέσει η στυγερή δολοφονία οδηγού ταξί από αστυνομικό-ειδικό φρουρό.

Ολα συνέβησαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Παρασκευής, όταν ο άτυχος ταξιτζής Κοσμάς Τζέλιος, 52 ετών, βρέθηκε νεκρός στην περιοχή της Νέας Λεύκης Καστοριάς. Η κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών ήταν άμεση, με ειδικές μονάδες της αστυνομίας να αποκλείουν την περιοχή και άνδρες της Ασφάλειας να ελέγχουν τόσο το σημείο όπου βρέθηκε ο οδηγός όσο και το ταξί.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ερημική τοποθεσία εκτός πορείας του επαρχιακού δρόμου Λεύκης-Κορομηλιάς δίπλα σε ποτάμι και ο άτυχος οδηγός σε απόσταση 50 μέτρων από το αυτοκίνητο.

Οι έρευνες των Αρχών ξεκίνησαν μετά την αναφορά της οικογένειας στην αστυνομία, αφού από νωρίς το απόγευμα ο 52χρονος δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις. Μάλιστα, και οι συνάδελφοί του οδηγοί ταξί προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν, χωρίς αποτέλεσμα.

Στις πιάτσες ταξί της Καστοριάς, όπως ήταν λογικό, επικράτησε τρόμος, καθώς πολλοί θυμήθηκαν τον μανιακό της Κηφισιάς που σκότωσε έναν οδηγό ταξί και τραυμάτισε έναν ακόμη. Από την αρχή των ερευνών, όμως, διεφάνη ότι η μεθοδολογία ήταν διαφορετική και οι Αρχές προσανατολίζονταν σε άλλες εκδοχές, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα - ακόμη και αυτό της ακραίας πράξης του μιμητισμού.


Η ομολογία του αστυνομικού
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών δεν κράτησαν παρά λίγες ώρες, καθώς συνελήφθη αστυνομικός και ομολόγησε το έγκλημα. Ο ειδικός φρουρός ομολόγησε κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ότι σκότωσε τον ταξιτζή, για προσωπικούς λόγους.

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι πριν από τη σύλληψή του συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του 52χρονου! Πρόκειται για έναν ειδικό φρουρό, 30 ετών, παντρεμένο, ο οποίος υπηρετούσε στην Αττική, στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και ήταν αποσπασμένος στην Καστοριά. Μάλιστα, σύμφωνα πληροφορίες, ο 30χρονος είχε πάρει απόσπαση στην Καστοριά για υπηρεσιακούς λόγους ασφαλείας, καθώς είχε μετάσχει στην επιχείρηση σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι, στις 12 Ιουλίου 2014.


Οσον αφορά τον κίνητρο της δολοφονίας, ο ειδικός φρουρός υπέπεσε σε αντιφάσεις. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος ισχυρίστηκε ότι ήθελε να ληστέψει το θύμα, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά όπως διαπιστώθηκε ο 52χρονος δεν έπεσε θύμα ληστείας, ούτε έλειπαν πράγματα από το ταξί. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους. Οι αστυνομικοί, πάντως, δεν έχουν πειστεί ακόμα για τους ισχυρισμούς του και ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Οι υποψίες στράφηκαν προς το πρόσωπο του αστυνομικού, καθώς είναι ο μοναδικός στον νομό που κατέχει 45άρι πιστόλι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος 52χρονος πήρε στο ταξί του τον 30χρονο ειδικό φρουρό από το κέντρο της Καστοριάς, είτε ως πελάτη, είτε επειδή τον γνώριζε.

Πώς ταυτοποίησε τον δράστη η ΕΛ.ΑΣ.
Μαρτυρίες και βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων στη διαδρομή που ακολούθησε το ταξί οδήγησαν τις έρευνες στα ίχνη του αστυνομικού. Οπως διαπιστώθηκε, ο 30χρονος επιβιβάστηκε στο όχημα του άτυχου αυτοκινητιστή στις 16:30 της Παρασκευής, από περιοχή της πόλης της Καστοριάς.

Προορισμός τους ήταν σημείο στο οποίο υπάρχει αγροτεμάχιο και αποθήκη του πατέρα του δράστη, στην περιοχή Νέα Λεύκη. Το ταξί βρέθηκε σταθμευμένο εκεί, σε χωματόδρομο και όπως φαίνεται ο δράστης ανάγκασε το θύμα του να βγει από το όχημα και σε απόσταση 30 μ. από το αυτοκίνητο σκότωσε τον 52χρονο.

Μετά το έγκλημα, όπως προκύπτει από τις έρευνες, ο ειδικός φρουρός περπάτησε αρκετά χιλιόμετρα με τα πόδια και κάλεσε ραδιοταξί, το οποίο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στην πόλη της Καστοριάς. Ο ταξιτζής αυτός, που μετέφερε τον δράστη, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι δεν ήταν ταραγμένος.

Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής
Σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα του ιατροδικαστή, το θύμα έφερε τρία τραύματα από σφαίρες. Ενα στη δεξιά κροταφική χώρα, ένα διαμπερές τραύμα στην άνω δεξιά θωρακική χώρα με έξοδο στην οπίσθια θωρακική -ένδειξη ότι τον πυροβόλησε από μπροστά ο δράστης- και ένα στο δεξί ημιθωράκιο.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη
Η Ελληνική Αστυνομία σχετικά με τη σύλληψη του αστυνομικού στην Καστοριά, για τη δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί, ανακοίνωσε ότι «για τη χθεσινή δολοφονία του 52χρονου ημεδαπού στη Λεύκη Καστοριάς συνελήφθη 30χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς. Η προανάκριση συνεχίζεται, διερευνώνται τα αίτια».
Είχε πυροβολήσει τον Μαζιώτη
Ο ειδικός φρουρός είχε πυροβολήσει και συνέλαβε το ηγετικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη, κατά την αιματηρή συμπλοκή το καλοκαίρι του 2014 στο Μοναστηράκι. Μάλιστα, όπως προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση, είχε πυροβολήσει τον Μαζιώτη με το ίδιο όπλο με το οποίο σκότωσε τον άτυχο οδηγό ταξί. Ο 30χρονος είχε υποβάλει αίτημα για μετάθεση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, η οποία έγινε δεκτή από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., για τον κίνδυνο αντεκδίκησης μετά τη σύλληψη του Μαζιώτη. Είναι παντρεμένος, αποσπασμένος στην ΟΠΚΕ Καστοριάς.
Τι λέει συνάδελφος του ταξιτζή
Μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για τον 52χρονο οδηγό ταξί που εντοπίστηκε νεκρός στην Καστοριά οι συνάδελφοί του. Αυτοκινητιστής από την Καστοριά μίλησε στην τοπική ιστοσελίδα oladeka.com και αναφέρθηκε στο ερημικό σημείο κοντά στη Λεύκη που βρέθηκε η σορός του 52χρονου.
«Στο συγκεκριμένο σημείο ακούγαμε ότι γίνονται περίεργα πράγματα… Φαίνεται ότι ο Κ. δεν κατάλαβε που του είπαν να τους πάει ή όταν τον οδήγησαν εκεί ήταν αργά..» αναφέρει και δεν κρύβει τον πανικό του. «Λέγαμε ότι μόνο στην Αθήνα γίνονται αυτά, αλλά να που ήρθαν και στις αυλές μας… Ποιος ξέρει τι ακριβώς έγινε… Το σίγουρο είναι ότι χάσαμε ένα πολύ καλό παιδί!» προσθέτει ο συνάδελφος του 52χρονου, ο οποίος είχε καταγωγή από την Τσάκωνη και ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά.
Παντρεμένος με δύο παιδιά 
Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Καστοριάς με τη δολοφονία του Κοσμά Τζέλιου. Ο 52χρονος είχε καταγωγή από την Τσάκωνη Καστοριάς, ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά. Όπως ανέφερε στον Real FM 97,8 o Αντώνης Παραράς από την ιστοσελίδα alphafm.gr, η κόρη του 52χρονου λείπει στο εξωτερικό -και συγκεκριμένα στη Γερμανία- για σπουδές. Ενημερώθηκε ότι ο πατέρας της βρέθηκε νεκρός και ήρθε εσπευσμένα στην Ελλάδα.
Ο άτυχος οδηγός Κοσμάς Τζέλιος:




                                    .


 Πηγή: alphafm.gr
 Μέ τελικές πληροφορίες -κείμενο: | iefimerida.gr

Αν είσαι η κόρη του Δραγασάκη επιδοτείσαι και ως σκηνοθέτης!!

Ο πατέρας σε ατελείωτες συσκέψεις µε υπουργούς, κοµµατικά στελέχη, τεχνοκράτες και παραγωγικούς φορείς. Η ταλαντούχα κόρη µε την κλακέτα του σκηνοθέτη στα σκηνικά ταινιών µικρού µήκους.

Η συγκεκριµένη αντίθεση συνδέει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη ∆ραγασάκη, µε την κόρη του, Ρηνιώ ∆ραγασάκη. Στα 37 της έχει καταφέρει να στρέψει το ενδιαφέρον της κινηµατογραφικής κοινότητας στις πρωτότυπες και άξιας προσοχής ταινίες της, µε τη θερµή στήριξη του οικογενειακού της περιβάλλοντος και των κρατικών οργανισµών που ενισχύουν µε χρηµατοδοτήσεις τέτοιες προσπάθειες. 

Έσκασε η μπόμπα! "Πέφτει ο Τσίπρας - Πρωθυπουργός ο Δραγασάκης"

Αυτό άλλωστε προκύπτει από την απόφαση του Ελληνικού Κέντρου Κινηµατογράφου, µε την υπογραφή της γενικής διευθύντριας Ηλέκτρας Βενάκη, τον Αύγουστο του 2016, µε την οποία εγκρίνονται κρατικές επιχορηγήσεις για επτά ταινίες µεγάλου µήκους, µεταξύ αυτών και «Η διπλανή µου» («Cosmic Candy»), που σκηνοθετεί (και γράφει το σενάριο µαζί µε την Κ. Κακλαµάνη) η θυγατέρα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Το ποσό της επιχορήγησης της ταινίας, που πραγµατεύεται την ιστορία µιας 30χρονης γυναίκας, η οποία «αγαπάει τη δουλειά της στο σούπερ µάρκετ, τα αθλητικά της παπούτσια, τα όνειρα µε τις διαγαλαξιακές καραµέλες και οτιδήποτε τη βοηθάει να αποφεύγει τις κρίσεις πανικού», όπως αναφέρεται στα κείµενα προβολής της, έφτασε τα 130.000 ευρώ.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηµατογράφου τρέφει, όπως αποδεικνύεται, µεγάλη εκτίµηση στις δυνατότητες, την προοπτική και τα έργα της Ρηνιώς ∆ραγασάκη, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που στέκεται στο πλευρό της µε τους πόρους και την υποστήριξή του, αν και τα προηγούµενα χρόνια οι σχετικές επιχορηγήσεις ήταν µικρότερες. Από το 2013, επί των ηµερών της συγκυβέρνησης Σαµαρά-Βενιζέλου, µέχρι σήµερα έχει στηρίξει οικονοµικά ουκ ολίγες φορές τα κινηµατογραφικά της έργα.

Η τελευταία της ταινία, η οποία αξίζει να σηµειωθεί ότι είναι η πρώτη µεγάλου µήκους προσπάθειά της, δεν χρηµατοδοτεί ται µόνο στο τελικό στάδιο, αλλά και στα πρώιµα, πριν καν δηλαδή ολοκληρωθεί η συγγραφή του σεναρίου. Συγκεκριµένα, τον Οκτώβριο του 2014 προεγκρίθηκε η χρηµατοδότηση της συγκεκριµένης ταινίας µε το ποσό των 7.000 ευρώ για το στάδιο της συγγραφής σεναρίου. 

Μόλις δύο µήνες µετά, τον ∆εκέµβριο του 2014, το Ελληνικό Κέντρο Κινηµατογράφου αποφάσισε να αποκτήσει τα δικαιώµατα εκµετάλλευσης πέντε ταινιών µικρού µήκους, τις οποίες είχε «υποβοηθήσει», µε το ποσό των 5.000 ευρώ αναλαµβάνοντας την παραγωγή τους. Ανάµεσα σε αυτές ήταν και το «Προαύλιο» της Ρηνιώς ∆ραγασάκη, που έλαβε µέρος στο τµήµα Generation 14 Plus του ∆ιεθνούς Φεστιβάλ Κινηµατογράφου του Βερολίνου το 2014, µία συµµετοχή η οποία έκανε ακόµα πιο γνωστό το όνοµά της στον χώρο.
Πολιτικώς, την περίοδο εκείνη ο κ. ∆ραγασάκης εξαπέλυε µύδρους εναντίον της προηγούµενης κυβέρνησης στηλιτεύοντας τις σχέσεις της πολυεπίπεδης διαπλοκής της Ν.∆. και του ΠΑΣΟΚ µε τον κρατικό µηχανισµό. Παρά ταύτα, αποδείχθηκε ότι υπήρξαν και εξαιρέσεις στο νοσηρό –κατά τον ΣΥΡΙΖΑ– ∆ηµόσιο. Μία εκ των οποίων το Ελληνικό Κέντρο Κινηµατογράφου, καθώς αποφάσισε την οικονοµική ενίσχυση ταινιών της κ. ∆ραγασάκη.

Στο στάδιο της συγγραφής σεναρίου, η τελευταία ταινία της νεαρής σκηνοθέτιδος χρηµατοδοτήθηκε εκ νέου τον Μάιο του 2015 µε το ποσό των 2.000 ευρώ.  Το έργο της Ρηνιώς ∆ραγασάκη µάλιστα δεν επιχορηγείται αποκλειστικά από το Ελληνικό Κέντρο Κινηµατογρά φου, αλλά και από την κρατική τηλεόραση. Συγκεκριµένα, τον Μάιο του περασµένου έτους αποφασίστηκε, όπως είθισται, η χρηµατοδότηση µιας σειράς ελληνικών παραγωγών, ανάµεσα στις οποίες βρίσκεται και η ταινία της κόρης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. 




Με το ίδιο όπλο που σκότωσε τον ταξιτζή είχε πυροβολήσει και τον Μαζιώτη!

Σοκάρουν οι πληροφορίες που προκύπτουν από την έρευνα

Με το ίδιο όπλο που σκότωσε τον ταξιτζή είχε πυροβολήσει και τον Μαζιώτη!

                              Θανάσης Γερασιμίδης11/03/201713:04

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός που πυροβόλησε και σκότωσε τον οδηγό ταξί στην Καστοριά ήταν ο αστυνομικός που είχε τραυματίσει τον Μαζιώτη στο αιματηρό επεισόδιο της σύλληψης του αρχιτρομοκράτη τον Ιούλιο του 2014 - Το 45αρι ήταν το ίδιο όπλο, προέκυψε από τη βαλλιστική

Με το ίδιο όπλο που πριν από τρία χρόνια τραυμάτισε το Νίκο Μαζιώτη στην αιματηρή καταδίωξη στο Μοναστηράκι, χθες σκότωσε τον ταξιτζή στην Καστοριά. Τότε ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός χρησιμοποίησε το 45αρι προκειμένου να απαντήσει στα πυρά του μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, ενώ πριν από λίγες ώρες για να αφαιρέσει τη ζωή ενός πολίτη με άγνωστα προς το παρόν κίνητρα.

Μια απίστευτη ιστορία εξελίσσεται γύρω από την εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί. Οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάλλιστα θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα ευφάνταστο σενάριο χολιγουντιανής ιστορίας με πολλές δόσεις θρίλερ. Οι έρευνες των αστυνομικών που προσπαθούν από χθες το βράδυ να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση έχει κάνει ακόμα και τους ίδιους να απορήσουν με τα ευρήματα τους.

Κι αν ακόμα ο φερόμενος ως δολοφόνος συνάδελφός τους δεν έχει αποκαλύψει τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποτρόπαια ενέργεια του, το όπλο του εγκλήματος αποδεικνύεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί κι άλλη φορά στο παρελθόν προκειμένου να βγάλει νοκ άουτ το νούμερο ένα καταζητούμενο. Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες το 45αρι όπλο ο ειδικός φρουρός το είχε αγοράσει και το κατείχε νόμιμα, καθώς ήθελε να έχει ένα καλύτερο περίστροφο από αυτό που του είχε δώσει η υπηρεσία του. Τον Ιούλιο του 2014 μαζί με άλλους συναδέλφους βρίσκεται σε υπηρεσία στο Μοναστηράκι, όταν ξαφνικά λαμβάνουν εντολή να καταδιώξουν ένα άτομο. Ο ύποπτος όταν τους αντιλαμβάνεται το βάζει στα πόδια με τους αστυνομικούς να τον καταδιώκουν. Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται ο ειδικός φρουρός, που φέρεται να έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής του 52χρονου ταξιτζή.

Κάποια στιγμή το άτομο που οι αστυνομικοί επιχειρούν να συλλάβουν βγάζει ένα όπλο και πυροβολεί εναντίον τους. Ο 30χρονος απαντά στα πυρά του δράστη και καταφέρνει να τον τραυματίσει στο πόδι. Ο Νίκος Μαζιώτης, πέφτει στο έδαφος και συλλαμβάνεται. Ο ειδικός φρουρός που τώρα κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση και σύντομα θα οδηγηθεί εκτός απροόπτου στον Εισαγγελέα, για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της αντεκδίκησης μετατίθεται τότε στη γενέτειρα του την Καστοριά. Εκεί θα υπηρετήσει για περίπου τρία χρόνια και χθες θα έρθει να σοκάρει τους συναδέλφους του με το αποτρόπαιο έγκλημα του.

Οι αστυνομικοί που καλούνται να εξιχνιάσουν τη δολοφονία του 52χρονου ταξιτζή τον συλλαμβάνουν ενώ στο σπίτι του βρίσκουν και το όπλο που χρησιμοποίησε στη δολοφονία. Την αρχική τους έκπληξη όμως θα διαδεχθεί μια ακόμα μεγαλύτερη, καθώς λίγες ώρες έπειτα από τη σύλληψη του θα διαπιστώσουν ότι το περίστροφο που χρησιμοποίησε για να εξουδετερώσει το Νίκο Μαζιώτη ήταν το ίδιο με αυτό που σκότωσε τον 52χρονο ταξιτζή πατέρα δύο παιδιών.

Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες εκτός από την κάμερα που υπήρχε στην πιάτσα ταξί και το αποτυπώνει να επιβιβάζεται στο όχημα, το φερόμενο ως δολοφόνο τον πρόδωσε ακόμα το gps του αυτοκινήτου που είχε αποθήκευσή την τελευταία κούρσα η οποία είχε τελικό προορισμό στις αποθήκες ιδιοκτησίας του πατέρα του, αλλά και το σαρανταπένταρι όπλο του αφού είναι ίσως ο μοναδικός αστυνομικός στον ακριτικό νομό που έχει στην κατοχή του όπλο τέτοιου διαμετρήματος

ΣΥΝΕΒΕΙ ΤΩΡΑ- Ο αστυνομικός ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον ταξιτζή στην Καστοριά


Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο αστυνομικός που συνελήφθη για τη δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί στη Λεύκη πρός την Κορομηλιά Καστοριάς φέρεται να ομολόγησε την πράξη του.

Ο 30χρονος, ειδικός φρουρός, κατά την διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησε ότι σκότωσε τον 52χρονο ταξιτζή, με τον οποίο είχε διαφορές για προσωπικούς λόγους.

Ο καστοριανός οδηγός ταξί έφερε δύο σφαίρες, μία στην κροταφική χώρα και μια στην πλάτη, και σύμφωνα με την αστυνομία χτυπήθηκε από πίσω προς τα εμπρός. Ο 52χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ερημική τοποθεσία εκτός πορείας του επαρχιακού δρόμου Λεύκης -Κορομηλιάς δίπλα στο ποτάμι σε απόσταση 50 μέτρων από το αυτοκίνητο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός  υπηρετούσε στην Αθήνα όπου είχε εμπλακεί στην υπόθεση τρομοκρατίας Μαζιώτη,  και ήρθε  με μετάθεση στην Καστοριά, όπου υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης όπου εντάχθηκε στην Ομάδα Πρόληψης και καταστολής Εγκληματικότητας. Πηγές επίσης αναφέρουν οτι ο 30χρονος αστυνομικός είχε σχέσεις με "εκκλησιαστικούς" ιερατικούς κύκλους.

Οι Δύο Μύθοι των Νεοφιλελεύθερων που μας Αιχμαλώτισαν στα Μνημόνια - και στους γερμανούς οικονομικούς δυνάστες του 4ου Ράιχ



Promoted Content
Σπύρος Στάλιας, Οικονομολογος 
Διανύοντας τον ένατο χρόνο μνημονίων και λιτότητας, έχει γίνει  πια σαφές στην συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, ακόμα και σε αυτούς που ζουν στην ορθόδοξη παθητικότητα τους, λόγω φόβου και άγνοιας, ότι στην ευρωζώνη, δεν υπάρχει κάποιος ενδογενής μηχανισμός, ο οποίος λειτουργώντας, θα επαναφέρει την οικονομία στην πλήρη απασχόληση έστω και μακροχρονίως.
Αυτό το γνωρίζαμε και από την οικονομική ιστορία αλλά και από την θεωρία. Τώρα το ζούμε.
Αυτοί που καμώνονται πως δεν το γνωρίζουν, τα θλιβερά πολιτικά κόμματα και οι δούλοι βουλευτές των τραπεζιτών, προφανώς εξυπηρετούν τους στόχους της φιλοδοξίας τους και της αρπακτικότητας τους.

Δεδομένων αυτών, για την επαναφορά της χώρας στην οδό της οικονομικής ανάπτυξης και της πλήρους απασχόλησης, τα φώτα πέφτουν ξανά στην ανεξάρτητη δημοσιονομική πολιτική, πως και γιατί το κράτος δαπανά και φορολογεί, ως έναν μηχανισμό, μέσω του οποίου, η ελληνική  κυβέρνηση θα μπορεί να ενισχύσει την συνολική ζήτηση, με στόχο την ανάπτυξη και την πλήρη απασχόληση.

Η δημοσιονομική πολιτική μιας επικυρίαρχης χώρας, χώρας που εκδίδει το νόμισμα της, δεν έχει κανένα λόγο να υπακούει σε περιορισμούς τύπου Μάαστριχτ ή όποιο άλλο περιορισμό, εξισορρόπησης εσόδων-εξόδων σε ετήσια βάση ή σε κάποιο διάστημα του χρόνου.

Η δημοσιονομική πολιτική οφείλει να είναι λειτουργική και αποτελεσματική (functional), που σημαίνει ότι το κράτος δαπανά έως εκείνο το σημείο που επιτυγχάνεται η πλήρης απασχόληση, και φορολογεί για να μην υπάρξει πληθωρισμός.

Αν αυτό οδηγήσει τον προϋπολογισμό σε έλλειμμα ή σε πλεόνασμα αυτό είναι παντελώς αδιάφορο.
Άλλωστε το κράτος που εκδίδει το νόμισμα του, που ελεύθερα διακυμαίνεται στην αγορά χρήματος, ποτέ δεν πτωχεύει, και εφ όσον εκδίδει το νόμισμα του, είναι σε θέση πάντα να εξοφλεί ότι χρεωστάει.
Στην επιστημονική αυτή θέση οι νεοφιλελεύθεροι, δεξιοί και  αριστεροί, που η κοινή τους πιστή  συμπυκνώνεται στο ευρώ,  αντιτείνουν το Θεώρημα του Παραγκωνισμού  (Crowding-out Theory) και την Υπόθεση του Δίδυμου ή Διπλού Ελλείμματος (Twin Deficit Hypothesis).

Αυτά τα ’επιστημονικά κατασκευάσματα’, έχουν στην πολιτική πρακτική την μεγαλύτερη δυνατή  επίδραση, υπό την έννοια ότι μέσα από αυτά μας επιβληθεί  η λιτότητα και η καταστροφή μας και αυτά ακριβώς τα κατασκευάσματα αποτελούν τον θεμέλιο λίθο του ευρώ.

Πάντα θα πρέπει να θυμόμαστε, ότι πίσω από οποιαδήποτε Πολιτική, υπάρχει θεωρία και φιλοσοφία που κάτι εξυπηρετεί.

Τα πράγματα ποτέ δεν είναι αθώα και αντικειμενικά.

Τι ισχυρίζονται με τις παραπάνω υποτίθεται λογικές κατασκευές τους οι νεοφιλελεύθεροι του ευρώ;

α) Θεωρία του Παραγκωνισμού ( Crowding-out Theory). 
Σύμφωνα με τους Νεοφιλελεύθερους, το κράτος αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα να διατηρεί και να δημιουργεί τους όρους κερδοφόρας συσσώρευσης κεφαλαίου για τους καπιταλιστές από την μια, και από την άλλη να διατηρεί και να δημιουργεί όρους κοινωνικής αρμονίας, μέσω της πλήρους απασχόλησης, βρίσκεται σε αντίφαση.
Αυτό συνεπάγεται εξαιρετικά υψηλά ελλείμματα, τα οποία το κράτος μπορεί να ικανοποιεί μέσω μιας διαρκώς αυξανόμενης φορολογίας και δανεισμού, πράγμα που οδηγεί  σε μεγάλη αύξηση των επιτοκίων και κατά συνέπεια στον ’παραγκωνισμό’ των ιδιωτικών επενδύσεων και των εξαγωγών λόγω ανατίμησης του νομίσματος,  και γενικά στη μείωση της ζήτησης, που θα είναι τόσο μειωμένη όσο  περίπου μεγάλο θα είναι το έλλειμμα του κράτους. Κατά συνέπεια τα αυξανόμενα επιτόκια θα συρρικνώσουν την ανάπτυξη και θα αυξήσουν την ανεργία.
Με άλλα λόγια οι δεξιοί και αριστεροί διανοούμενοι του νεοφιλελευθερισμού, εξηγούν την κρίση μέσω των αντιφατικών στόχων του κράτους που οδηγεί σε υψηλά επιτόκια.
Με δυο λόγια, για να ξεκαθαρίσουμε την αιτιότητα των πραγμάτων, τα επιμένοντα υψηλό ελλείμματα αυξάνουν το χρέος, μειώνουν τις εθνικές αποταμιεύσεις, πράγμα που επιβάλει πολύ υψηλά επιτόκια, ισχυρό νόμισμα, μειωμένες επενδύσεις και  εξαγωγές, πτώση του ΑΕΠ, αύξηση της ανεργίας.
Κατά συνέπεια η λιτότητα ως πολιτική είναι επιβεβλημένη.
Το παραπάνω θεώρημα υποθέτει ότι η κάθε Κεντρική Τράπεζα έχει την δυνατότητα πάντα να ελέγχει την προσφορά χρήματος. Αν πράγματι οι νομισματικές αρχές αυτό μπορούν να το κάνουν με επιτυχία, η ανάλυση που δείχνει ότι οι αυξημένες κρατικές δαπάνες οδηγούν στην αύξηση των επιτοκίων, θα μπορούσε να δείξει, γιατί όχι, και ότι οι αυξημένες δαπάνες του ιδιωτικού τομέα θα μπορούσαν να αυξήσουν τα επιτόκια.  Μάλλον εδώ έχουμε κάποιο  πρόβλημα λογικής συνέπειας  μη δικαιολογημένη.
Αλλά ας πάμε λίγο βαθύτερα στο θέμα μας. Τα κεφάλαια που δαπανά το Κράτος, που εκδίδει το νόμισμα του, είναι νέο χρήμα που αυτό ‘τυπώνει’, δεν προέρχεται από κάποια άλλη πηγή, και το χρήμα που εισπράττει το κράτος από την φορολογία δεν πηγαίνει για να χρηματοδοτήσει κάτι, απλά καταστρέφεται.
Το χρήμα με το όποιο αγοράζονται τα ομόλογα τους κράτους, από τους πολίτες, τα ιδρύματα και τους οργανισμούς,  προέρχονται από τις δαπάνες του κράτους και όχι από την αποταμίευση των πολιτών, οργανισμών και ιδρυμάτων και κατά συνέπεια η φράση, ότι μειώνονται οι αποταμιεύσεις και άρα αυξάνονται τα επιτόκια και μετά μειώνονται οι επενδύσεις, είναι κενή περιεχομένου. Δεν λέει τίποτα ή αν λέει, περιγράφει λάθος την πραγματικότητα.
Τα πράγματα λειτουργούν ως εξής. Κατ’ αρχήν, καμία Κεντρική Τράπεζα στον κόσμο δεν μπορεί να ελέγξει την ποσότητα του χρήματος. Το χρήμα δεν είναι περιορισμένο ή ορισμένο και δημιουργείται από το κράτος όταν πιστώνει τους λογαριασμούς του ιδιωτικό τομέα ή από τις τράπεζες  μέσω μιας απλής λογιστικής εγγραφής όταν δανείζουν, χωρίς να έχουν ούτε ένα ευρώ καταθέσεις.
Η Κεντρική Τράπεζα θέτει ως στόχο να τηρήσει ένα βραχυχρόνιο επιτόκιο με βάση το όποιο διαθέτει αποθεματικά (χρήμα) στις εμπορικές τράπεζες Αν αυτό δεν το κάνει η Κεντρική Τράπεζα οικιοθελώς δημιουργεί πρόβλημα ρευστότητας στην Οικονομία, όπως κάνει συστηματικά  η ΕΚΤ στην Ελλάδα από το 2015. Αν το κράτος δαπανήσει ή αλλιώς ‘τυπώσει νέο χρήμα’, δηλαδή το κράτος δημιουργεί έλλειμμα,  το χρήμα αυξάνεται στην αγορά και τα επιτόκια πέφτουν κατ ανάγκη.
Από την άλλη, η Κεντρική Τράπεζα έχει ένα στόχο ως προς το ύψος του βραχυχρόνιου επιτοκίου που το Κράτος με τις δαπάνες του τον υπονομεύει. Για να διατηρήσει λοιπόν η Κεντρική Τράπεζα  το στόχο της, πουλάει ομόλογα του Κράτους  και την περίσσεια ρευστότητα την μαζεύει πίσω και έτσι διατηρεί το επιτόκιο της στο επιθυμητό ύψος και αντιστρόφως. Η πράξη αυτή της Κεντρικής Τράπεζας φαίνεται σαν να δανείζεται το Κράτος από τους πολίτες του.

Αν αυτό δεν το κάνει η Κεντρική Τράπεζα, τότε το επιτόκιο θα κατρακυλήσει στο μηδέν, και οι Τράπεζες έχουν ρευστότητα χωρίς να κερδίζουν τίποτα από αυτή και χωρίς να μπορούν να απαλλαγούν από αυτή. Να γιατί η δαπάνη του Κράτους είναι ανεξάρτητη του δανεισμούς της. Προηγείται η δαπάνη του δανεισμού και οι πράξεις αυτές, δαπάνη δανεισμός,  αναφέρονται στην νομισματική πολιτική της Κυβέρνησης παρά στην δημοσιονομική πολιτική.

Αν πάλι υποθέσουμε ότι ουδείς επιθυμεί να αγοράσει τα ομόλογα του Κράτους, το επιτόκιο θα πέσει στο μηδέν, τότε τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις βρίσκονται με υψηλή ρευστότητα, η οποία θα κατευθυνθεί στην κατανάλωση, δεδομένης της φορολογίας και της επιθυμίας του ιδιωτικού τομέα να αποταμιεύσει λίγο. Αυτό θα ωθήσει την οικονομία σε ανάπτυξη από την πλευρά του ιδιωτικού τομέα και θα μειώσει τα ελλείμματα του κράτους. Οίκοθεν νοείται ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να οδηγήσει σε πληθωρισμό αλλά αυτό εξαρτάται από το Κράτος να επιτρέψει την εκδήλωση του, αν διακρίνει ότι δεν αναπτύσσεται η πραγματική οικονομία. Τότε το Κράτος θα φορολογήσει αυστηρά. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα ελλείμματα του προϋπολογισμού.

Από την παραπάνω ανάλυση νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι το έλλειμμα του Κράτους είναι μια πράξη διατήρησης των επιτοκίων σε ένα ορισμένο ύψος που η Κυβέρνηση επιθυμεί, δεν βλάπτει την οικονομία, δεν παραγκωνίζει τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις εξαγωγές και δεν αποτελεί απειλεί για τις μέλλουσες γενναίες.

Κατά συνέπεια πρέπει να απορρίψουμε το θεώρημα τον νεοφιλελεύθερων και όλη την πολιτική που αυτό συνεπάγεται, δηλαδή τα μνημόνια. Είναι λάθος θεωρία, λάθος φιλοσοφία, δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα. Ζούμε την καταστροφή λόγω ενός ψευδούς ισχυρισμού.

β) Η Υπόθεση των Δίδυμων Ελλειμμάτων 
Το δεύτερο επιχείρημα που μας έστειλε στην λιτότητα και τα μνημόνια  είναι η λεγόμενη Υπόθεση των Δίδυμων Ελλειμμάτων. H Υπόθεση αυτή αυστηρά ορίζει ως αιτία των ελλειμμάτων του εξωτερικού ισοζυγίου πληρωμών, τα ελλείμματα του δημόσιου τομέα. Αυτό σηματοδοτεί την άποψη ότι το έθνος δαπανά περισσότερα από ότι εισπράττει και αυτή η ανισορροπία έχει ως πρωταρχική αιτία τα ελλείμματα του δημόσιου τομέα που οδηγούν σε εν αφόρητο εξωτερικό χρέος.

Η αιτιότητα έχει ως εξής. Αν μέσω των ελλειμμάτων του δημόσιου τομέα αυξάνονται οι θέσεις εργασίας και η κατανάλωση, κατ’ ανάγκη αυξάνονται και οι εισαγωγές. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να αυξηθεί το έλλειμμα των εξωτερικών συναλλαγών, μετά θα υποτιμηθεί η αξία του νομίσματος και μέσω της υποτίμησης να οδηγηθούμε σε ατέρμονα πληθωρισμό.
Κατά συνέπεια το χρόνιο πρόβλημα των ελλειμμάτων του εξωτερικού τομέα θα πρέπει να θεραπευτεί στην πηγή του, αυξάνοντας τις εθνικές αποταμιεύσεις μέσω των πλεονασματικών προϋπολογισμών με την επιβολή αυστηρής λιτότητας, ασχέτως αν αυτή θα μειώσει κι άλλο το ΑΕΠ  και θα αυξήσει πιο πολύ την ανεργία.
Με άλλα λόγια, η ανεργία και η φτώχεια είναι συστατικά μέρη του ευρώ  για να υπάρξει χαμηλός πληθωρισμός, για να παραμένει σταθερή στο χρόνο η αξία του νομίσματος και η αξία των χρεών. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

Η φτώχεια και η ανεργία είναι μέσα πρωταρχικής πολιτικής.

Αν πράγματι έτσι είναι τα πράγματα τότε η οικονομική επιστήμη είναι και ανήθικη και μελαγχολική και η ευρωζώνη κόλαση. Είναι έτσι όμως τα πράγματα;

Ας υποθέσουμε ότι μια χώρα αντιμετωπίζει το οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας, και αποφασίσει να δημιουργήσει πλήθος εγγυημένων  θέσεων εργασίας, καθορίζοντας η κυβέρνηση τους ελάχιστους, πλην όμως αξιοπρεπείς μισθούς, μαζί με άλλα ωφελήματα. Οι μισθοί αυτοί, των εγγυημένων θέσεων εργασίας, θα αποτελέσουν το αγκυροβόλιο πάνω στο οποίο θα προσαράξει η αξία του νομίσματος, εσωτερική και εξωτερική, και έτσι εξασφαλίζεται η μακροοικονομική σταθερότητα, μολονότι μπορεί να οδηγηθούμε σε μια εφ άπαξ αύξηση μισθών και τιμών, που αυτό εξαρτάται από πρωταρχικό καθορισμό του ύψους των  μισθών.

Ακόμα μπορεί, καθώς ένα τέτοιο πρόγραμμα θα υλοποιείται, με την αύξηση των εισοδημάτων, να παρατηρηθεί και μια εφ’ άπαξ αύξηση των εισαγωγών. Σε μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να σημειωθεί και μια πτώση της εξωτερικής αξίας του νομίσματος, άλλα οι σταθεροί μισθοί θα παρεμποδίσουν την διαρκή αύξηση των τιμών και των μισθών, πέραν του γεγονότος ότι θα αυξηθεί η παραγωγικότητα της οικονομίας και θα αυξηθούν οι εξαγωγές.

Άλλα αν τα παραπάνω δεν είναι επιθυμητά, υπάρχει λόγος η φτώχεια και η ανεργία να αποτελούν αντικείμενο κεντρικής πολιτικής; Ακόμα η κυβέρνηση μπορεί να ασκήσει ανεξάρτητη εμπορική πολιτική, μέσω της επιβολής δασμών, μέσω της υποκατάστασης των εισαγωγών, μέσω της φορολογίας πολυτελών ειδών, μέσω του ελέγχου διακίνησης των κεφαλαίων, μέσω του φόρου κύκλου εργασιών. Άλλα όλα αυτά είναι μάλλον δευτερευούσης σημασίας.

Αν αναλογιστούμε ότι οι εισαγωγές είναι όφελος για την χώρα και οι εξαγωγές κόστος, καθώς η ανεργία θα εξαλείφεται μέσω της πολίτικης της συνολικής ζήτησης, τότε το επιχείρημα εναντίον των εισαγωγών αίρεται και φυσικά η υπόθεση των νεοφιλελευθέρων χάνει κάθε ισχύ.
γ) Επίλογος 

Αυτό που τονίστηκε σε αυτό το κείμενο είναι ότι μια χώρα που εκδίδει το δικό της νόμισμα, που δεν είναι μετατρέψιμο σε άλλο νόμισμα αναφοράς και που διακυμαίνεται ελευθέρα στις αγορές, έχει την πλήρη ελευθερία να επιδιώξει τους στόχους της πλήρους απασχόλησης, της οικονομικής ανάπτυξης, της σταθερότητας των τιμών με άλλα λόγια να επιδιώξει την ευημερία του Λαού.

Αυτός ο στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί με το ευρώ, που ο στόχος είναι η διαφύλαξη της αξίας του ευρώ υπέρ των τραπεζιτών και των άθλιων πολιτικών τους, που απαιτεί διαρκή φτώχεια και αναταραχή μεταξύ των Λαών.

Με το ευρώ, ο κάθε Λαός μέσα στη λιτότητα, προσπαθεί να πετάξει ’μπαλάκι το πρόβλημα του’ στον άλλον Λαό.

Το ευρώ πέραν του γεγονότος ότι ως οικονομική σύλληψη είναι ατελέσφορη  είναι και γεωπολιτικά επικίνδυνη.
Πιο άπλα δεν γίνεται.

Η επιστροφή στο Εθνικό Νόμισμα είναι επιβεβλημένη. 
spyridonstalias@hotmail.com




ΚΑΝΕΙΣ ΔΩΡΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ 5.000 ΕΥΡΩ; ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣΑΙ ΜΕ 10%! ΚΑΝΕΙΣ ΔΩΡΟ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ 5.000 ΕΥΡΩ; ΕΧΕΙΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΟΥ! ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΤΕΣ;

Ποιός θα τους πάρει με τις λεμονόκουπες;

  ...Μάλλον ποιός  θα τους συλλάβει για απάτη - γενοκτονία και εσχάτη προδοσία και για εγκλήματα κατά του λαού, και της ανθρωποτητας;

 Απόσπασμα άρθου 7 : «Η δίωξη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας σύμφωνα με το καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου»

Υποδούλωση:

 Ο αποδεκτός ορισμός της υποδούλωσης είναι η άσκηση εξουσίας από ένα ή περισσότερα πρόσωπα που απορρέει από το δικαίωμα της κυριότητας. Ο ορισμός αυτός προέρχεται από τη Σύμβαση κατά της Δουλείας του 1926 και της  Συμπληρωματικής Σύμβασης της Δουλείας του 1956, και έχει υιοθετηθεί στο Καταστατικό του ΔΠΔ (άρθρο 7 (2) (γ)) και στη νομολογία του Δικαστηρίου. Η υποδούλωση μπορεί να λάβει διάφορες μορφές. Περιλαμβάνει τη μεταχείριση των προσώπων ως κινητή περιουσία, όπως στο εμπόριο σκλάβων. Περιλαμβάνει επίσης άλλες πρακτικές, όπως οι «συναλλαγές» και μορφές άσκησης εξουσίας που απορρέει από το δικαίωμα της κυριότητας. Κατ 'αρχάς, όσον αφορά την « ιδιοκτησία στην κινητή περιουσία», ο ορισμός του«δουλεμπορίου» στη Συνθήκη κατά της Δουλείας αναφέρεται στη σύλληψη, απόκτηση, πώληση, ανταλλαγή, τη μεταφορά ή τη διάθεση των ατόμων με πρόθεση να τους μειώσουν σε καθεστώς δουλείας ή να πουλήσουν ή να τους ανταλλάξουν.

Αυτό είναι το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ, το κράτος του Τσίπρα. Σύμφωνα με νέο νόμο, τον ανέφερε προηγουμένως ο Γιώργος Αυτιάς (και χθες ο Γιώργος Παπαδάκης): αν ένας πατέρας ή ένας παππούς δώσει στο παιδί του ή το εγγόνι του 5.000 ευρώ προκειμένου να το βοηθήσει λόγω κρίσης ή για το νέο ξεκίνημά του, φορολογείται με φόρο 10%, τουτέστιν με 500 ευρώ! Αν όμως ο οποιοσδήποτε Έλληνας φορολογούμενος πολίτης δώσει το ...

ίδιο ποσό (5.000 ευρώ) σε κάποιον βουλευτή, τότε όχι μόνο δεν φορολογείται, αλλά το ποσό της δωρεάς που δίνει στον βουλευτή εκπίπτει από το δηλωθέν φορολογητέο του εισόδημα! Του γίνεται δηλ. έκπτωση! 
Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα των βολευτών και των δυναστών του λαού! Ούγτε στη Βόρειο Κορέα. Ποιος θα τους πάρει με τις λεμονόκουπες;