27 Φεβρουαρίου 2017

Τώρα ΣΦΟΔΡΗ επίθεση πολιτών στο Βασίλη Λεβέντη ΜΕΣΑ σε καφετέρια!! Εικόνες σοκ…










ΕΙΧΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Τα «έψαλαν» κανονικά οι πολίτες που έτυχε να δούν μπροστά τους τον Βασίλη Λεβέντη μέσα σε καφετέρια.
Σωρεία παραπόνων δέχτηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλης Λεβέντης από πολίτες που τον συνάντησαν τυχαία μέσα σε μια καφετέρια στην Εθνική Οδό, ενώ επέστρεφε στην Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το enimerosi24.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σταμάτησε σε καφετέρια της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας επιστρέφοντας στην πρωτεύουσα.
Εκεί κάποιοι πολίτες τον αναγνώρισαν και εντελώς ξαφνικά, περικύκλωσαν το τραπέζιπου καθόταν και άρχισαν τα παράπονα, άλλοι σε πολύ έντονο ύφος και άλλοι σε πιο ήπιο τόνο




Τον κυνηγησαν άγρια  τον Βασίλη Λεβέντη σε καφέ στην εθνική οδό [εικόνες]




Φωτογραφία: enimerosi24
Φωτογραφία: enimerosi24
Παράπονα από πολίτες δέχθηκε ο Βασίλης Λεβέντης σε καφέ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, επιστρέφοντας στην Αθήνα, σταμάτησε με το αυτοκίνητό του, προκειμένου να ξεκουραστεί και να πιει έναν καφέ.
Οι εκδρομείς, που βρίσκονταν εκεί, τον αναγνώρισαν και δεν δίστασαν να τον πλησιάσουν, εκφράζοντάς του τα παράπονά τους. Αλλοι φιλικοί και άλλοι με έντονο ύφος μίλησαν στον κ. Λεβέντη, ο οποίος τους άκουγε και προσπαθούσε να τους απαντήσει. Μέχρι και για το ταξίδι στη Νέα Υόρκη με τον Αλέξη Τσίπρα έγινε αναφορά.





Πηγή: enimerosi24.gr

ΕΣΥ ΦΟΥΚΑΡΑ ΠΟΥ ΦΟΒΟΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ-ΜΕ ΕΥΡΩ Η ΕΛΛΑΔΑ : Είναι Τρίτη Φτωχότερη Χώρα-Μέλος Της Ε.Ε. Μετά Τη Βουλγαρία Και Τη Ρουμανία



Γίναμε Βουλγαρία στη φτώχεια των νοικοκυριών, καθώς η ένδεια είναι χαρακτηριστικό της χώρας μας και της κοινωνίας στα επτά χρόνια μετά την ένταξη της Ελλάδας στα μνημόνια.
Tο ποσοστό των νοικοκυριών που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας διπλασιάστηκε. Ενώ το 2008, έτος που ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση, το 11,2% των Ελλήνων είχαν ελλείψεις σε βασικά αγαθά, το 2015 το ποσοστό αυτό «εκτινάχθηκε» στο 22,2%, όπως σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε.
Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη στατιστική υπηρεσία της Ε.Ε, η Ελλάδα είναι η τρίτη φτωχότερη χώρα-μέλος της Ε.Ε. μετά τη Βουλγαρία (34,2%) και τη Ρουμανία (22,7%). Με τη διαφορά, βεβαίως, ότι ενώ τα ποσοστά φτώχειας των πρώην κομμουνιστικών βαλκανικών κρατών έχουν μειωθεί σημαντικά -κατά σχεδόν ένα τρίτο στην περίπτωση της Ρουμανίας- το ποσοστό φτώχειας στην Ελλάδα έχει διπλασιαστεί από το 2008. Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος για τη φτώχεια την ίδια περίοδο (2008-2015) υποχώρησε από το 8,5 στο 8,1%. Τα χαμηλότερα ποσοστά φτώχειας καταγράφονται στη Σουηδία (0,7% το 2015 έναντι 1,4% το 2008), Νορβηγία (1,7% έναντι 2%) και τη Φινλανδία (2,2% το 2015 έναντι 3,5% το 2008).
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, μπορεί η Ελλάδα να απέφυγε τη χρεοκοπία με την υπαγωγή της στο πρόγραμμα διάσωσης, ωστόσο οι πολιτικές αυστηρής λιτότητας που ακολουθούνται τα τελευταία επτά χρόνια έχουν ως αποτέλεσμα να βαθύνει η ύφεση και η χώρα να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού φτώχειας στην Ε.Ε. «Ύστερα από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 αρκετές χώρες της Ευρωζώνης στράφηκαν προς διεθνείς δανειστές. Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, για παράδειγμα, ακολούθησαν προγράμματα διάσωσης και επέστρεψαν σε ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας τους. Δεν συνέβη όμως το ίδιο με την Ελλάδα», τονίζει το Reuters.
Σημειώνεται ότι στην Πορτογαλία, το ποσοστό φτώχειας μειώθηκε έστω και οριακά από 9,7% το 2008 σε 9,6% το 2015, ενώ αντίθετα στην Κύπρο αυξήθηκε σε 15,4% το 2015 έναντι 9,1% το 2008.
Αρνητική «πρωτιά» στην Ε.Ε. έχει η χώρα μας και στα ποσοστά ανεργίας. Η ανεργία έχει υποχωρήσει από το ρεκόρ του 28% σε 23%, ωστόσο, όπως τονίζει το Reuters, το ποσοστό αυτό παραμένει το υψηλότερο στην Ε.Ε. Από την έναρξη της κρίσης, το ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί κατά 25% και χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν κλείσει.
Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνει με δραματικό τρόπο η τελευταία έκθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τις Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα το έτος 2015. Σύμφωνα με την έκθεση, το 39,9% του πληθυσμού στη χώρα στερείται βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες, όπως φαγητό και θέρμανση, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται στο 44,5% του πληθυσμού ηλικίας 0-17 ετών. Μάλιστα, σχεδόν ένα στα έξι νοικοκυριά (ποσοστό 17,7%) διαμένουν σε σπίτια ακατάλληλα με διαρροές στη στέγη, υγρασία σε τοίχους, πατώματα, κ.ά. Συνολικά, περισσότεροι από 4.512.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας, με τα παιδιά να απειλούνται περισσότερο. Ενδεικτικό είναι ότι 230.774 παιδιά ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο και ουσιαστικά χωρίς κανένα εισόδημα.
Στοιχεία-σοκ για τη Θεσσαλονίκη
Πολυτέλεια αποτελούν για πολλούς Θεσσαλονικείς βασικά υλικά, όπως η θέρμανση και η ηλεκτροδότηση του σπιτιού τους. Έξι στα δέκα νοικοκυριά δυσκολεύονται να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ περίπου 2.000 νοικοκυριά (14%) ζουν κάποιες περιόδους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από έρευνα της Palmos Analysis, για λογαριασμό της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη, που διενεργήθηκε σε δείγμα 456 νοικοκυριών στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης από τις 3 έως τις 7 Φεβρουαρίου 2017. Σύμφωνα με την έρευνα, στη Θεσσαλονίκη ευάλωτα ή σε κατάσταση ενεργειακής φτώχειας βρίσκονται συνολικά 190.000 νοικοκυριά (62%). Προκειμένου δε, να καλύψουν το αυξημένο κόστος θέρμανσης τα νοικοκυριά έχουν περικόψει κυρίως δαπάνες ένδυσης και υπόδησης (58%) διασκέδασης και ψυχαγωγίας (36%) και τρόφιμα/ έξοδα σούπερ μάρκετ (32%).
Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, συνολικά 22.000 νοικοκυριά (7%) δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος θέρμανσης και 15.000 νοικοκυριά (5%) στο κόστος ηλεκτροφωτισμού. Την ίδια ώρα, το 53% των νοικοκυριών τα βγάζει πέρα με δυσκολία με τα έξοδα θέρμανσης και το 60% με τα έξοδα ηλεκτροφωτισμού. Για συνολικά 8.000 νοικοκυριά (38%) υπάρχουν περίοδοι που το νοικοκυριό τους δεν θερμαίνεται και 65.000 (21%) θερμαίνουν μέρος μόνο του σπιτιού τους.
Επίσης, από την έρευνα προκύπτει ότι 31.000 νοικοκυριά (10%) δεν έχουν συνεχώς διαθέσιμο ζεστό νερό και αυτό συμβαίνει με ιδιαίτερη ένταση (41%) τα τελευταία κρίσιμα χρόνια της ύφεσης (2011-2017) λόγω, κυρίως, (70%) του υψηλού κόστους.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ως ευάλωτα στην κατάσταση ενεργειακής φτώχειας είναι τα νοικοκυριά τα οποία ξοδεύουν περισσότερο από 10% του εισοδήματός τους για θέρμανση και ηλεκτροφωτισμό. Ο μέσος όρος της αντίστοιχης δαπάνης στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης είναι 13%.
Με πληροφορία απο  http://analitis.gr

ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ 2017.. ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ! Σπρωξιές για ένα πιάτο φασολάδα στη Θεσσαλονίκη – Εριξαν τα κιγκλιδώματα (ΒΙΝΤΕΟ)



Σπρωξιές για ένα πιάτο φασολάδα στη Θεσσαλονίκη – Εριξαν τα κιγκλιδώματα
Το Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας στη Θεσσαλονίκη γιόρτασε όπως κάθε χρόνο παραδοσιακά τα Κούλουμα με φασολάδα και παραδοσιακά εδέσματα.
Ωστόσο η μαζική προσέλευση του κόσμου και η ανυπομονησία ορισμένων δημιούργησε στιγμές έντασης με σπρωξίδια στην ουρά και πεσμένα κιγκλιδώματα όπως βλέπουμε στο βίντεο του thesstival.gr.
Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας υποσχέθηκαν;
Και ακόμα δεν είδαμε τίποτα..
ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΒΗΜΑ ΤΑΧΥ….


                               

Η 88χρονη Κρητικιά που ακόμα μπολιάζει τα δέντρα της photos



Τι κι αν ο χρόνος άφησε τα σημάδια του που επωμίστηκε στην πλάτη της η Γαλιανή παπαδιά Ευαγγελία Χουστουλάκη, σύζυγος του μακαρίτη ιερέα Γεωργίου Εμμαν. Χουστουλάκη; – Η τέχνη της όμως στο να μπολιάζει δένδρα, και το μεράκι της δεν την έχουν ακόμα εγκαταλείψει.


-Και μόνο να επισκεφθείς, παιδί μου, την περιουσία σου, έχεις κέρδος 40 παράδες…..Μας λέει πάντα η θεία Ευαγγελία, και το πιστεύει ακράδαντα!

Με την νοοτροπία που έχουν πολλές κρητικές μεγάλης ηλικίας να »βοηθούνε τα κοπέλια τους», έτσι και η παπαδιά η Ευαγγελία, πήρε για μια ακόμα φορά το μαχαιράκι της, το σαρακάκι της τους σπάγκους της, και ένα μπουκαλάκι νερό, και πήγε στο λιόφυτο της κόρης της στου Ρουφά για να εμβολιάσει τρεις αγρουλίδους (αγριολίδια) και να τα μετατρέψει κι εκείνα σε ψιλολιές.


Στην περίπτωση μας, σχετικά με το μπόλιασμα, σαν πάει στο χωράφι, βρίσκει το κατάλληλο ήμερο κλαρί που χρειάζεται για να βγάλει το φλοιό, και με πολύ αργές κινήσεις, κόβει τα κλαριά από το αγριολίδι στο κατάλληλο σημείο και με το μαχαιράκι και χωρίς καν να φορέσει γυαλιά, από κάθε κλαρί, και με προσοχή αφαιρεί την φλοίδα του άγριου και στη θέση της εφαρμόζει και τοποθετεί την ήμερη φλούδα η φλοίδα, και τα δένει αργά αργά σφιχτά.
Μπολιάζει και σε παραλληλόγραμμη φλοίδα με μορφή κοπής σε σχήμα Π (Πι), αλλά και σε μορφή τριγώνου με το γνωστό σε όλους »Τ » (Ταυ).


Μπολιάζει κυρίως μικρές ελιές, νεραντζιές, βερικοκιές κλπ.

Η μέρα εκείνη που την πήρα να πάμε για μπόλιασμα ήταν ηλιόλουστη, και η γύρω θέα καταπληκτική στην περιοχή του Ρουφά, αφού απέναντί μας είχαμε τους πανέμορφους λόφους που περιστοιχίζονται γύρω από την Λαβύρινθο της Γόρτυνας.

Μπήκα στον πειρασμό να την ρωτήσω, όση ώρα μπόλιαζε, πώς έμαθε την τέχνη, και πόσα χρόνια μπολιάζει, και μου απάντησε…

-Παιδί μου, τριάντα χρόνια μπολιάζω τσι ελιές των παιδιών μου, αλλά καμιά φορά και ξένες, χωρίς αμοιβή.

-Πώς έμαθες θεία να μπολιάζεις;

-Εγώ παιδί μου, πάντα όπου πήγαινε ο θείος σου πήγαινα και εγώ κοντά του, και του έκανα παρέα, να μην είμαι μοναχή στο σπίτι.

Όταν μπόλιαζε τσι ελιές μας ο θείος σου, εγώ καθόμουν δίπλα δίπλα σε μια πέτρα και παρακολουθούσα με προσοχή πώς το κάνει..


Έτσι ήθελα δεν ήθελα, έμαθα πως μπολιάζει.

Κάποιες φορές μου έδινε και εμένα και μπόλιαζα ένα κλαδί στον αγρούλιδα δοκιμαστικά.

Σαν είδα πως μου πιάνουν, απέκτησα περισσότερη σιγουριά για τον εαυτό μου, και όταν πέθανε ο θείος σου, πριν τριάντα χρόνια, τη δουλειά του μπολιάσματος την ανέλαβα πια εγώ.

Τότε τα χωράφια ήταν ακόμα στα χέρια μας, και μετά που τα μοιράσαμε στα κοπέλια τα μπολιάζω, όλα εγώ όλα τα άγρια δένδρα που έχουν φυτρώσει στο χωράφι του κάθε κοπελιού.

-Και τον θείο μου ποιος τον έμαθε να μπολιάζεις

-Τον θείο σου παιδί μου, τον έμαθε ο πατέρας σου, από τα νιάτα τους, και τον πατέρα σου πάλι, τον έμαθε ο δάσκαλος του ο Διονύσης Νικολούδης περίπου το 1930 – 33, τότε που πήγαινε τετάρτη πέμπτη και έχτη τάξη.

Όταν πηγαίνανε εκδρομή στην εξοχή, ο δάσκαλος έπαιρνε όλα τα παιδιά κοντά του την Άνοιξη, και τους μάθαινε πώς να μπολιάζουν, ελιές αχλαδιές, χαρουπιές, συκιές, και έτσι από αυτόν έμαθαν πολλά παιδιά σαν τον πατέρα σου.

-Πες μου θεία, κατά τη γνώμη σου,τι θα πρέπει να προσέχει κανείς, όταν θα ξεκινήσει να μπολιάσει με φλοίδα, για να έχει καλή επιτυχία;

-Πρώτα πρώτα παιδί μου, θα πρέπει να φροντίσει να μην έχει φάει κρέας από βραδύς, αν είναι να μπολιάσει την επ’ αύριο. Τα ντόδια (δόντια) του να είναι καθαρά, γιατί στη φλοίδα βάζουμε σάλιο, και το σάλιο θα πρέπει να είναι καθαρό.

Όποιος θέλει να μπολιάσει, θα πρέπει να πάει στο μπόλιασμα μια μέρα φωτεινή, μια ηλιόλουστη μέρα, χωρίς αέρα.
Να είναι άνοιξη, μια μέρα με δροσερό καιρό, και να μην προβλέπεται να βρέξει κοντά, γιατί η βροχή προκαλεί λασκάρισμα στους σπάγκους, και δεν πιάνουν εύκολα τα »μάθια» (μπόλια).

Άμα πάμε για μπόλιασμα να έχουμε κέφι και όρεξη, και να αγαπάμε αυτή τη δουλειά, να μην την κάνουμε με το στανιό σαν αγγαρεία.

Καλό θα είναι παιδί μου, να είναι και γέμωση του φεγγαριού, γιατί τότε κυκλοφοράνε καλύτερα οι χυμοί των δένδρων…



Αυτά μας είπε με τον δικό της τρόπο η μοναδική 88χρονη παπαδιά που ακόμα προσφέρει στα παιδιά της, και συμβάλλει ακόμα, κατ επέκτασιν, στην οικονομία της πατρίδας, αλλά και στην υγεία της, που όσο βγαίνει στη φύση, η φύση την ανταμείβει με το να της δίνει χρόνια.

Δηλαδή, »πέτρα που κινείται δεν χορταριάζει», πως λέει και ο λαός!

Όταν βρεθεί στο κάθε χωράφι της, η χαρά της είναι μεγάλη, και όλο και κάτι θα βρεί να κάνει, όλο και κάτι θα έχει καταστρέψει ο χρόνος, και θα χρειαστεί να το διορθώσει.

Ζωντανό παράδειγμα μίμησης η θεία η παπαδιά που δραστηριοποιείται ακόμα σε διάφορες δουλειές, κυρίως αγροτικές. Μαζεύει ελιές το Χειμώνα, τις ποτίζει το Καλοκαίρι, μαζεύει χόρτα για βράσιμο, χοχλιούς, καθαρίζει τα άγρια κλαριά (αγριγιάδια) από τα δένδρα.

Άλλες φορές πάλι, μαζεύει διάφορα βότανα του βουνού για τσάγια, μεταξύ αυτών και η σπάνια πια αντωνανίδα, και άλλα τσάγια που αγνοούμε σήμερα ακόμα και την ονομασία τους, αλλά οι παλιοί γνωρίζουν πολύ καλά την ευεργετική τους δράση, που φυσικά δεν ξελείπουν από κανενός γεροντότερου το σπίτι.



Κείμενο – φωτογραφίες: Γεώργιος Χουστουλάκης

ΠΗΓΗ
http://www.cretanmagazine.gr/

Το άρμα με τον Τσίπρα και τον Σόιμπλε στο καρναβάλι του Ρεθύμνου που ξεφτιλίζει τον Έλληνα "πρωθυπουργό" και οι συριζαίοι της περιοχής δεν θέλουν να κατέβει το άρμα


Ένα άρμα στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και o Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τραβάει για δεύτερη χρονιά τα βλέμματα στο καρναβάλι του Ρεθύμνου.
Στο συγκεκριμένο άρμα, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να… γυαλίζει τα παπούτσια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


 

ΦΛΩΡΙΝΑ:Αυτο είναι έθιμο ή έγκλημα; Καίνε τα ξύλα των φτωχών κατοίκων

ΦΩΤΟ:FTEROGRAFOS


Δεύτερη ενημέρωση και  δημοσίευση 16 Φεβροαρίου 2018

 του Μανώλη Μάνου
Στην Φλώρινα του 85% των δημοσίων υπαλλήλων.

Αυτο  είναι έθιμο ή έγκλημα; Καίνε τα ξύλα των "φτωχών κατοίκων"  και μετά μιλάνε για την ενεργειακή φτώχεια της Φλώρινας ;.Βεβαια δεν λύνεται το πρόβλημμα ακόμη και άν επανέλθει το έθιμο σε διάσταση  πραγματικού  έθιμου όμως θα είχε απαλυνει τον πόνο δεκάδων οικογενειών οι οποίες δεν έχπουν δυνατότητα θέρμανσης στην πόλη της Φλώρινας και ευρύτερα της Δυτ. Μακεδονίας .

Η φωτιές της Φλώρινας ενα παλιο έθιμο δεν έχει καμμιά σχέση με αυτό που γίνεται  κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια. Υπολογίζεται οτι πάνω απο 55 φωτίες αυτού του μεγέθους σε  υψος μιας πολυκατοικίας ανάβονται  κάθε χρόνοτ τα Χριστούγεννα  στη πόλη της Φλώρινας.

Δεν είναι πολύ προκλητικό για τους φτωχούς κατοίκους της Φλώρινας του 85% των δημοσίων υπαλληλων ;

Βλέπουμε τις φωτογραφίες και αισθανόμαστε ένα κόμπο στην καρδιά. << Γιατι να συμβαίνει σήμέρα αυτο και μαλιστα με την "ευλογία" και την ανοχή των αρμοδίων αρχών κάνουν κααλά την δουλεια τους;. >> Μάς ρώτησαν κάτοικοι της Φλώρινας.

Το Δασαρχείο της Φλώρινας καιο ο αρμόδιος αναπληρωτής δασάρχης  έκανε έλεγχο αν τα καυσόξυλα των Φωτιών αυτών της Φλώρινας υλοτομήθηκαν και μεταφέρθηκαν νομιμα ;.

Μία απο τις δεκάδεςφωτιές  σε όλη την φλώρινα αυτή που είναι απο τις  μεγαλύτερες φωτιές  δεν είναι άλλη απο αυτή που ανάβει στο προαύλιο του δασαρχείου και της πρώην Νομαρχίας σήμερα Αντιπεριφέρειας. 

Να μην αναφερθούμε στο ρεπορτάζ αυτο και  για το θέμα της υγείας και τα ενδεχόμενα τεράστια αναπνευστικά προβλήμματα που δημιουργούν οι φωτιές αυτές  στους γέροντες  τα βρέφη αλλα και στο περιβάλλον της Φλώρινας ;

Τι έκανε η Πολεοδομία του Δήμου Καστοριάς ; έκανε ...τα δέοντα;

ΦΩΤΟ:FTEROGRAFOS

 του Μανώλη Μάνου


Η περιοχή απο το κοπηλατικό κέντρο μέχρι τον λιμναίο οικισμό θεωρείται η πιο όμορφη της Δυτικής Μακεδονία και μια απο τις ομορφότερες του κόσμου.
Αυτή η περοχή μαζί με την μοναδική θέα της εισόδου της πόλεως της Καστοριάς  εντυπωσιάζει όλους τους επισκέπτεςακόμη και απο την εποχή του Βυζάντιου.

Τι έκανε η πολεοδομία του Δήμου Καστοριάς για να προστατεύσει την περιοχή αυτή ;

Μέτρησε ποτέ αν τα κτίρια κτίστηκαν σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων απο την όχθη της λίμνης ;

Γιατί δεν κάνουν αυτοψία;

Γιατί επιβάλλουν πρόστιμα μόνο για τις παράνομες σταθμέσεις;