22 Φεβρουαρίου 2017

Για «ρουσφετολογικές προσλήψεις» κατηγορούν τον Σκουρλέτη οι δήμαρχοι: «Ακυρώνει το ΑΣΕΠ»



Ο υπουργός Εσωτερικών και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατέθεσαν τροπολογία πουπροβλέπει τη μονιμοποίηση συμβασιούχων στους Δήμους που αν και είχαν δικαιωθεί δικαστικά δεν πληρούσαν τα τυπικά προσόντα διορισμού.

Δεν έφτανε η προηγούμενη τροπολογία Σκουρλέτη, η οποία οδηγεί σε κομματική «ομηρία» χιλιάδες συμβασιούχους, ανοίγοντας «παράθυρο» για παράταση συμβάσεων τουλάχιστον για ένα χρόνο, κατατέθηκε και νέα τροπολογία χθες, Τετάρτη, στη Βουλή για τον διορισμό όσων είχαν δικαιωθεί δικαστικά.

Η τροπολογία που κατέθεσαν ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, προβλέπει τη μονιμοποίηση συμβασιούχων που αν και είχαν δικαιωθεί δικαστικά δεν πληρούσαν τα τυπικά προσόντα διορισμού.

Αντιπολίτευση και ΚΕΔΕ εξαπολύουν τα βέλη τους, κατηγορώντας τον υπουργό Εσωτερικών για ρουσφετολογικές προσλήψεις ενώ οι 40.000 συμβασιούχοι (μόνο στην καθαριότητα των δήμων απασχολούνται 10.000) που αποτελούν και τον αδύνατο κρίκο της υπόθεσης, παραμένουν απλήρωτοι για δεύτερο μήνα, καθώς το ελεγκτικό συνέδριο απέρριψε πολλά εντάλματα πληρωμής κρίνοντας αντισυνταγματική τη διάταξη της παράτασης των συμβάσεων.

Ο κ. Πάνος Σκουρλέτης «έριξε» ευθύνες στους υπαλλήλους για την απόρριψη των ενταλμάτων γιατί δεν έκαναν τις «αλχημείες» που έπρεπε για να εγκριθούν οι πληρωμές. Την ίδια ώρα φρόντισε με την επίμαχη τροπολογία να λύσει προσωρινά το θέμα των απλήρωτων συμβασιούχων επιβάλλοντας στους δήμους να συνεχίσουν τη μισθοδοσία τους.

Ο ίδιος ο υπουργός που κάνει λόγο για «ομηρία» χιλιάδων συμβασιούχων οι οποίοι ενώ παρέχουν εργασία αορίστου χρόνου, εργάζονται με πολλές ταχύτητες, ουσιαστικά παρατείνει την «ομηρία» τους, καλλιεργώντας ελπίδες για τη μονιμοποίησή τους. Όπως διατείνεται «με την παράταση των συμβάσεων θα κερδηθεί χρόνος προκειμένου να αναζητηθεί οριστική λύση για τους ανθρώπους αυτούς, τη στιγμή μάλιστα που η πραγματική τους σχέση με το αντικείμενο είναι σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και πρέπει κάποια στιγμή να την αναγνωρίσουμε».

«Δεν είναι η δουλειά μας να κρίνουμε τη συνταγματικότητα ή όχι της διάταξης» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης. «Δεν ρωτηθήκαμε όμως αν αντέχουμε την οικονομική επιβάρυνση. Αν ο υπουργός μας το επιβάλει με αυταρχισμό χωρίς να μας ρωτήσει, τότες ας το πληρώσει από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κανένας Δήμαρχος δεν θα δώσει εξετάσεις νομιμοφροσύνης σε οποιονδήποτε υπουργό, οποιασδήποτε κυβέρνησης. Θεωρώ ότι η διάταξη είναι ρουσφετολογική και ακυρώνει το ΑΣΕΠ. Οι εργαζόμενοι δεν αξιολογούνται ενώ την ίδια ώρα μας βάζουν να τσακωθούμε με εργαζόμενους που γνωρίζουμε χρόνια. Επίσης δεν ρωτηθήκαμε ποιες ειδικότητες έχουμε ανάγκη. Κάποιοι χρειάζονται να προσλάβουν μηχανικούς και μελετητές για να απορροφήσουν προγράμματα ΕΣΠΑ».

Η παράταση των συμβάσεων προσκρούει σε δύο σημεία:

1.στη μνημονιακή δέσμευση που προβλέπει μία πρόσληψη για κάθε τέσσερις αποχωρίσεις στο δημόσιο (ο λόγος ήταν 1 προς 5 πέρυσι)
Αν εξαντληθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις στους δήμους τι θα γίνει στην υγεία η στην παιδεία που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες;

2.Στα κριτήρια του ΑΣΕΠ. Για παράδειγμα, το ανώτατο όρια ηλικίας για την πρόσληψη εργαζόμενων στην καθαριότητα είναι 45 ετών. Στις 8μηνες συμβάσεις δεν υπάρχει ηλικιακό κριτήριο.

Στους Δήμους που αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τη διάταξη συγκαταλέγεται ο Δήμος Κεφαλονιάς, ο οποίος εξάντλησε τους διαθέσιμους πόρους χορηγώντας βοήθεια στους σεισμοπαθείς αλλά και άλλοι δήμοι που καλούνται να πληρώσουν εργαζόμενους του παρελθόντος οι οποίοι προσέφυγαν στα δικαστήρια.

Ο κ. Σκουρλέτης ουσιαστικά απείλησε τους δημάρχους ότι είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν το νόμο και όχι να πράττουν κατά το δοκούν, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με τους λίγους εκείνους δημάρχους που αρνούνται να παρατείνουν τις συμβάσεις στον τομέα της καθαριότητας και στους ΟΤΑ αλλά και στο δημόσιο τομέα γενικότερα.

«Η κυβέρνηση δημιούργησε το πρόβλημα και όχι οι δήμαρχοι. Ας φροντίσει λοιπόν να το λύσει για να μην μείνουν απλήρωτοι οι χιλιάδες εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Δήμων» τονίζουν εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ.

Να καθορίζουν οι δήμοι τις παρατάσεις των συμβάσεων και τον αριθμό των συμβασιούχων, ζητά ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας και δήμαρχος Ορχομενού, Λουκάς Υπερήφανος, με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη.

Ο υπουργός Εσωτερικών «φωτογράφισε» ως αδικημένους που πρέπει να αποκατασταθούν την πολυπληθή κατηγορία συμβασιούχων που ξεκίνησαν τις συμβάσεις τους, πολλές δεκαετίες πριν.

Όπως επισημαίνει ο συνδικαλιστής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασσόπουλος, «πρόκειται για προπαγάνδα και απάτη. Ζωντανεύουν οι μνήμες από το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου το 2004, όταν χιλιάδες συμβασιούχοι έτρεχαν στα δικαστήρια διεκδικώντας τη νομιμοποίησή τους και πληρώνοντας δικηγόρους. Τελικά από τις 300.000 τότε μονιμοποιήθηκαν μόνο 50.000 συμβασιούχοι».


Πηγή

Πηγή: http://www.kapa-news.gr


ΕΚΤΑΚΤΟ- Πυροβολισμοί στην Κοζάνη - Αποκλείστηκε οικοδομικό τετράγωνο

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23, 2017





Κινητοποίηση της ΕΛΑΣ προκάλεσαν πυροβολισμοί που έπεσαν πριν από λίγο στην συμβολή των οδών Ολύμπου και Καταφυγίου στην Κοζάνη.

Άνδρες της αστυνομίας έχουν αποκλείσει το οικοδομικό τετράγωνο, ενώ προσπαθούν... να έρθουν σε επικοινωνία με τον άνδρα που φέρεται να πυροβόλησε από το μπαλκόνι του σπιτιού του και στην συνέχεια να έχει κλειστεί στο δωμάτιό του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός, ενώ οι περίοικοι μιλούν για ένα 40χρονο που υπηρετεί ως μόνιμος οπλίτης στον ελληνικό στρατό.

Με πληροφορία
απο:exofitsio.blogspot.com

Έξαλλος ο Τσίπρας: Δημοσιογράφος ξέσπασε σε γέλια ενώ του έπαιρνε συνέντευξη – Δείτε το βίντεο


Έξαλλος ο Τσίπρας: Δημοσιογράφος ξέσπασε σε γέλια ενώ του έπαιρνε συνέντευξη – Δείτε το βίντεο
Έτσι όπως τα κατάφερε, ας τα… λουστεί τώρα!
Το κακό βέβαια είναι ότι ο ίδιος δεν καταλαβαίνει τίποτα, δεν έχει ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτή τη χώρα της οποίας τυγχάνει να είναιπρωθυπουργός!
Προς επίρρωση των παραπάνω, θυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας μέχρι και πριν λίγες ώρες δήλωνε ότι… έρχεται η ανάπτυξη!
Από αυτό και μόνο, το βίντεο – τρολ που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο του αξίζει!
Και σε όλους εμάς αξίζει το γέλιο που προσφέρει…
Δείτε την απίστευτη «τρολιά» που κάνει το γύρο του διαδικτύου…


Πηγή
..
mikroskopio.gr

Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΠΟ(Υ)ΣΤΙΔΩΝ: Επίδομα έως 300 ευρώ για συγκατοίκηση με λαθροπρόσφυγες – Έκκληση στους πολίτες να ανοίξουν τα νοικοκυριά τους


Προσωρινή στέγη σε 700 πρόσφυγες (600 στην Αθήνα και 100 στη Θεσσαλονίκη) φιλοδοξεί να βρει το σχέδιο του δικτύου «αλληλεγγύη SolidarityNow» το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη της «Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες». Το σχέδιο αυτό, ουσιαστικά, προβλέπει τη συγκατοίκηση με πρόσφυγες αντί ενός… επιδόματος μέχρι 300 ευρώ για τα έξοδα των φιλοξενούμενων.
Το εν λόγω σχέδιο δεν αφορά στη μίσθωση σπιτιών για πρόσφυγες αλλά έχει έναν εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό και φιλοσοφία. Ουσιαστικά οι δύο οργανώσεις κάνουν έκκληση στους πολίτες να ανοίξουν τα νοικοκυριά τους και να φιλοξενήσουν πρόσφυγες από μερικές ημέρες έως -το ανώτερο- δύο μήνες.
Το κίνητρο, όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι, δεν είναι οικονομικό, καθώς επικαλούνται τα συναισθήματα και την αξία της φιλοξενίας, όπως φαίνεται ήδη με επιτυχία, αφού ήδη 40 με 50 οικογένειες έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση. Πρόκειται, μάλιστα, για ανθρώπους διαφορετικών οικονομικών υποβάθρων.
Οι οργανώσεις παρέχουν στους ιδιοκτήτες των σπιτιών που ανοίγουν τις πόρτες τους στους πρόσφυγες ένα οικονομικό βοήθημα για τα έξοδα που θα κάνουν για τους φιλοξενούμενούς τους, που μπορεί να φθάσει για μια τετραμελή οικογένεια τα 300 ευρώ το μήνα. Παράλληλα, παρέχονται στους πρόσφυγες κουπόνια για αγορά τροφίμων και άλλων προϊόντων που θα χρειαστεί, η αξία των οποίων μπορεί να φθάσει τα 250 ευρώ για δύο άτομα ή 150 ευρώ για ένα άτομο.
«Σκοπός της πρωτοβουλίας, είναι να συνεισφέρουμε στη λύση του προβλήματος της στέγασης και διαβίωσης των συνανθρώπων μας που αιτούνται άσυλο με σκοπό τη μετεγκατάστασή τους σε άλλες χώρες της ΕΕ. Μέσω του προγράμματος, που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Ύπατη Αρμοστεία στην Ελλάδα, ευάλωτες ομάδες που τα τελευταία χρόνια ζουν και μετακινούνται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, θα φιλοξενούνται σε σπίτια στην Ελλάδα», σημειώνει ο Επαμεινώνδας Φαρμάκης, Γενικός Διευθυντής του «αλληλεγγύη-SolidarityNow». Και συνεχίζει: «Στο αλληλλεγγύη-SolidarityNow, πιστεύουμε ότι εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς συνθήκες σε μετακινούμενους πληθυσμούς, ενισχύεται ακόμα περισσότερο η αλληλεγγύη με την οποία είναι δυνατό να ξεπεραστεί οποιαδήποτε μορφής κρίσης: ανθρωπιστική, πνευματική, οικονομική, πολιτική».
«Οι νέες εξελίξεις αφήνουν πολλά ερωτηματικά σε σχέση με την προστασία των πληθυσμών γι’ αυτό ζητάμε την υποστήριξη των πολιτών προκειμένου να μπορέσουμε να αναδείξουμε την πίστη μας στο ανθρωπιστικό ιδεώδες που μέχρι στιγμής έχουμε επιδείξει ως χώρα. Γι’ αυτό “ποντάρουμε” στο στοίχημα της φιλοξενίας ως μία συμβολική κίνηση αλληλεγγύης στην πράξη», σημειώνει η Έλλη Ξένου, Διευθύντρια Προγραμμάτων του «αλληλεγγύη-SolidarityNow». Και συνεχίζει: «Σε αυτή τη μεγάλη πράξη αλληλεγγύης είναι σημαντικό να γνωρίζουν όσοι ανταποκριθούν στην έκκλησή μας, ότι δεν είναι μόνοι τους. Είμαστε στο πλευρό τους. Τόσο οι φιλοξενούμενοι όσο και οι φιλοξενούντες θα έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ιατρικές, νομικές και άλλες υπηρεσίες που παρέχουμε στα Κέντρα Αλληλεγγύης μας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στη διάρκεια της φιλοξενίας και της συγκατοίκησης θα υποστηρίζονται και θα καθοδηγούνται από εκπαιδευμένη ομάδα κοινωνικών επιστημόνων».

ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Φιλιω Μουτσοπουλου
Φιλιω Μουτσοπουλου ουτε με 300,000 μουσουλμανο , για τους αστεγους ελληνες ουτε κουβεντα ε? κουφαλες...........................................
Kostas Kaltsidis
Kostas Kaltsidis ΤΟ ΛΕΝΕ ΜΕ ΤΡΟΠΟ,,,ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΗΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΠΙΘΥΚΟΥΣ
Νικος Κυριακιδης
Giannis Ourgantzoglou
Giannis Ourgantzoglou Κοπριες πάρτε τους στα σπιτιασας
Makis Kassis
Makis Kassis κρατηστε ενα θελω ενα σκυλο για το εξοχικο
Μαρια Καλιτση
Μαρια Καλιτση Μήπως να τους βάλουμε κ στο κρεβάτι μας
Ειρηνη Παναγιωτοπουλου
Ειρηνη Παναγιωτοπουλου Να πάνε στα δικά τους σπιτια

Τόνης Ζηνάδης  Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΠΟΥΣΤΗΔΩΝ


Πηγή: ola sto mikroskopio
Πηγή

ΝΟΜΙΜΗ Η ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΦΟΡΩΝ ΟΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ.


3306f-stontoixo2btsolakidi
Πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση συμπολίτη και φίλου ενάντια στη λεηλασία και την απειλή κατά της ζωής μας από τους υπηρέτες των τοκογλύφων. ΝΟΜΙΜΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΦΟΡΩΝ!
Στις 31/7/14, έλαβα μια ατομική ειδοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών μου προς την εφορία, προερχόμενων από φορολογικές επιβαρύνσεις του κράτους, που δεν προκύπτουν από το εισόδημα, που δεν συμφωνούν με το Σύνταγμα και υπερβαίνουν την φοροδοτική μου ικανότητα.
ΕΕΤΗΔΕ, ΕΕΤΑ, ΕΝΦΙΑ, τέλος επιτηδεύματος, τέλη κυκλοφορίας, έκτακτη εισφορά σε αντικειμενικές δαπάνες, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, φόρος πολυτελούς διαβιώσεως λόγω κατοχής αυτοκινήτου, φόρος αξιοπρεπούς διαβιώσεως, φόρος αναπνοής και φόρος υπάρξεως.
Η ειδοποίηση απειλούσε με κατάσχεση, κινητής και ακίνητης περιουσίας, που λόγω του μικρού μεγέθους της, ισοδυναμεί.....
..... με ολική δήμευση, ενώ έδινε την εναλλακτική λύση της ρυθμίσεως και πληρωμής με δόσεις. 
Για να επιτευχθεί η ρύθμιση, έπρεπε να υπογράψω ψευδώς και γνωρίζοντας τις συνέπειες του νόμου, ότι το εισόδημά μου επαρκεί για την αξιοπρεπή μου διαβίωση και ότι περισσεύει ένα μέρος, για την αποπληρωμή των εν λόγω φόρων, κάτι δηλαδή που δεν ευσταθεί.
dikografo
Στις 30/9/14, ξεκίνησε η Δίκη του Κάφκα με πραγματικά πλέον γεγονότα, διά της καταθέσεώς μιας Ανακοπής-προσφυγής 250 σελίδων, που απογυμνώνει πλήρως τις προθέσεις της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, αποκαλύπτοντας ότι στην Ελλάδα έχουν απενεργοποιηθεί σχεδόν στο σύνολό τους τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, όπως αυτά ορίζονται από το Σύνταγμά μας και το Διεθνές Δίκαιο.
Ότι επιχειρείται η δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων, με αντισυνταγματικές διατάξεις νόμων, ότι επιχειρείται ο περιορισμός του δικαιώματος δικαστικής προστασίας, ο περιορισμός του δικαιώματος της ζωής μας, της ελευθερίας και της περιουσίας, και ότι εν τέλει, επιχειρείται η κατάλυση του Συντάγματος με την βία, ενεργοποιώντας το θεμελιώδες δικαίωμα και την θεμελιώδη υποχρέωση της αντιδράσεώς μας με κάθε μέσο.
Ότι η οριζόμενη διά του άρθρου 120 παρ.2 και 4 ως θεμελιώδης νομική υποχρέωση, όλων των Ελλήνων που διαθέτουν πατριωτισμό, αποτελεί μια υποχρέωση ενασκήσεως καθήκοντος μέχρι αυτοθυσίας, για την προστασία του Συντάγματος, του δημοκρατικού πολιτεύματος, της πατρίδας και της ελευθερίας. Μια υποχρέωση με αυξημένη νομική ισχύ, που δεν μπορεί να ανακοπεί από καμμιά μορφή εξουσίας και καμμία διάταξη νόμου.
Θέτοντας έτσι τα πράγματα, το πρώτο στάδιο της «Δίκης του Κάφκα με πραγματικά γεγονότα», της δίκης με την οποία προκαλώ σε μονομαχία ως διάδικο το Κράτος, προκειμένου να σχίσω την δημοκρατική του επικάλυψη, ανεξαρτήτως του αν κερδίσω ή χάσω, ξεκίνησε καλά. Στις 10/10/14, κέρδισα την προσωρινή διαταγή διά της οποίας η Δικαιοσύνη προστάτευσε την ακίνητή μου περιουσία στο σύνολό της, διέταξε την αναστολή εκτελέσεως όλων των προσβαλλομένων πράξεων, ούτε μιας ούτε δύο αλλά δέκα, και υποχρέωσε το Υπουργείο Οικονομικών να μου εκδώσει φορολογική ενημερότητα, για κάθε ενδεχόμενη χρήση, κυρίως για λόγους τιμής. Πλέον είμαστε φορολογικά ενήμεροι, εγώ και η εφορία, ως προς το γεγονός ότι η μάχη άρχισε, και ότι το πρώτο δηλητηριώδες βέλος μου χτύπησε την Λερναία Ύδρα κατ’ ευθείαν στην καρδιά.
Η αναμονή, που ομολογουμένως, θα μας ταλαιπωρήσει, αυξάνοντας όμως σταδιακά την γοητεία της Νίκης, θα διαρκέσει όσο διαρκούν τα σπαρταρίσματα.
Προς το παρόν είμαστε λίγοι, ο εμψυχωτής Αλκαίος Ιωάννης, οι νομικοί, Θανάσης Αλαμπάσης, Γεώργιος Κόκκας, Μαριέλλα Κοσμίδου, η Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου, η Ελένη Βνάτσιου, ο Σωτήρης Τηγανίτας, σκόρπιος Λαός, που οι σκοτεινές δυνάμεις του έκλεισαν το στόμα, αλλά σύντομα θα γίνουμε πολλοί, για να απολαύσουμε την αποξήλωση του γόρδιου δεσμού με τον οποίον η εξουσία νόμισε ότι θα μας δέσει…
«Πηγή:verianews.blogy.gr»
neinnewsgr.blogspot.gr

BOMBA! Kινδυνεύει με ΦΥΛΑΚΙΣΗ ο πρώην Πρωθυπουργός εγκληματίας της Ελλάδος Γιώργος Παπανδρέου









Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας συζητείται σήμερα η αγωγή που έχει καταθέσει ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τις προεκλογικές εξαγγελίες του 2009 και την πολυσυζητημένη φράση του «λεφτά υπάρχουν».

Ο κ. Σταμάτης διεκδικεί χρηματική αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που, όπως λέει, του προκάλεσε ο πρώην Πρωθυπουργός καθώς και για την παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς του λόγω των προεκλογικών εξαγγελιών του.

Μεταξύ άλλων, ο απόστρατος επισημαίνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός όχι μόνο δεν εκπλήρωσε τις υποσχέσεις του αλλά οδήγησε τη χώρα στον μηχανισμό στήριξης. Μάλιστα, στην αγωγή του επικαλείται και δηλώσεις αλλοδαπών και Ελλήνων αξιωματούχων σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Παπανδρέου ήταν ενήμερος για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Το γεγονός αυτό αρνείται κατηγορηματικά ο πρώην Πρωθυπουργός στις προτάσεις που κατέθεσε, μέσω του συνηγόρου του, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου επικαλείται και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε συνταγματικό το πρώτο Μνημόνιο.
Υπενθυμίζεται ότι ο απόστρατος έχει καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του κ. Παπανδρέου η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή για άρση της ασυλίας του.


Tο σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ

Στέλνουν στο αρχείο το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ


kwloxaneio.gr

ΚΟΤΖΙΑΣ: “Παίρνουμε από τους συνταξιούχους και δίνουμε στους λαθρομετανάστες”…

Αποκαλυπτικός ο Κοτζιάς: “Παίρνουμε από τους συνταξιούχους και δίνουμε στους λαθρομετανάστες”…
Μία εξόχως αποκαλυπτική συνέντευξη για τα σχέδια της Proti fora aristera, παραχώρησε ο χορευτής και, για κακή μας τύχη, Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στην γερμανική εφημερίδα Tageszeitung.
Ας δούμε τι απάντησε στην ερώτηση του δημοσιογράφου: Τον προηγούμενο χρόνο έφτασαν στην Ελλάδα περί το ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. Πόσο δαπανηρή ήταν αυτή η εξέλιξη για την κυβέρνησή σας;

Αποκαλυπτικός ο Κοτζιάς: “Παίρνουμε από τους συνταξιούχους και δίνουμε στους λαθρομετανάστες”…
Μία εξόχως αποκαλυπτική συνέντευξη για τα σχέδια της Proti fora aristera, παραχώρησε ο χορευτής και, για κακή μας τύχη, Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στην γερμανική εφημερίδα Tageszeitung.
Ας δούμε τι απάντησε στην ερώτηση του δημοσιογράφου: Τον προηγούμενο χρόνο έφτασαν στην Ελλάδα περί το ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. Πόσο δαπανηρή ήταν αυτή η εξέλιξη για την κυβέρνησή σας
«Έχουμε δαπανήσει περί τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Για καταλύματα, σίτιση, μεταφορά και υγειονομική περίθαλψη. Για εμάς, δύο δισεκατομμύρια ευρώ είναι πάρα πολλά χρήματα – είναι για την ακρίβεια περισσότερα από όσα θα αποφέρουν οι περικοπές συντάξεων που τώρα μας επιβάλλει η Τρόϊκα.»
Με απλά λόγια κόβουμε από τους συνταξιούχους και τα δίνουμε στους λαθρομετανάστες. Παίρνουμε από τα ταμεία που χρόνια οι Έλληνες εργαζόμενοι πλήρωναν με τις εισφορές τους και τα δίνουμε στον κάθε εγκληματία που αποφασίζει να μείνει στην Ελλάδα για κλέψει να βιάσει και να ζει με τα επιδόματα.
Όσο για το τι μέτρα πρόκειται να πάρει η ελληνική (λέμε τώρα…) κυβέρνηση για σταματήσει την μεταναστευτική ροή εδώ τα πράγματα αγγίζουν τα όρια του γραφικού…
«Αν θέλαμε να σταματήσουμε τους πρόσφυγες, θα έπρεπε να διεξαγάγουμε πόλεμο εναντίον τους. Θα έπρεπε να τους βομβαρδίζουμε, να βυθίζουμε τις βάρκες τους και να αφήνουμε τους ανθρώπους να πνιγούν. Αυτό αντίκειται, αφενός, στον ανθρωπισμό και, αφετέρου, στο ευρωπαϊκό δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις»
Να θυμίσουμε μόνο στον κύριο υπουργό ότι η Ελλάδα ΔΕΝ συνορεύει με την Συρία.
Οι «πρόσφυγες» περνούν από το τουρκικό έδαφος που όχι μόνο δεν τους σταματάει αλλά και τους βοηθάει να περάσουν από το Αιγαίο.
Και το κερασάκι στην αριστερή τούρτα για τα γενέθλια της κυβέρνησης…
Ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου: Εξ αιτίας αυτών των σχεδιαζόμενων περικοπών, απεργούν οι εργαζόμενοι στις θαλάσσιες μεταφορές, οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους, ελεύθεροι επαγγελματίες όπως δικηγόροι και γιατροί δεν εργάζονται και πραγματοποιούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Θα επιβιώσει η κυβέρνησή σας;
Απάντηση Κοτζιά: «Η Τρόϊκα μας πιέζει προς μια πολιτική που πλήττει πολύ σοβαρά το μέσο πολίτη στην Ελλάδα. Η οικονομία υπονομεύεται από τη συνεχή λιτότητα. Στο μεταξύ, 200.000 επιστήμονες με πολύ υψηλό μορφωτικό επίπεδο έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Αυτό μεταφράζεται σε μία απώλεια της τάξης των 14 δισεκατομμυρίων ευρώ, αν κανείς υπολογίσει τα κόστη για τη μόρφωσή τους από τον παιδικό σταθμό ως απόκτηση ενός διδακτορικού τίτλου. Για αυτούς τους αριθμούς δεν έχει ειπωθεί λέξη με την Τρόϊκα. Αλλά άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, επωφελούνται αυτής της κατάστασης, καθώς δέχονται τους γιατρούς μας χωρίς να έχουν ξοδέψει ούτε ένα σεντ για την εκπαίδευσή τους.»
Τι να πούμε εμείς…
Μόνο μια ερώτηση που έρχεται στο νου κάθε λογικού ανθρώπου: Ο Κοτζιάς είναι υπουργός σε κυβέρνηση άλλης χώρας;
Γιατί τα λέει εμάς κι όχι στον πρωθυπουργό του;…
e-koutsobola

Ακατάσχετος λογαριασμός; Χα!!


Ποιος ακατάσχετος;
Έχεις δηλώσει ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό μισθοδοσίας και πιστεύεις ότι κάτι θα σώσεις. Μέγα λάθος!
Η αλήθεια είναι ότι αν η κόρη σου σού στείλει χρήματα για να αγοράσεις τα φάρμακά σου, η τράπεζα απλώς θα τα κατασχέσει! Ειδικά αν χρωστάς 312 ευρώ για το επίδομα «Κοινωνικής αλληλεγγύης» που επιβλήθηκε το 2009 σε όλους τους… προνομιούχους!

Εργάζομαι στον ΔΟΛ και δεν έχω δει μισθό από τον περασμένο Αύγουστο. Πρέπει όμως να αγοράσω τα φάρμακά μου (σχεδόν 60 ευρώ συμμετοχή κάθε μήνα). Βάζει η κόρη μου 200 ευρώ στον μοναδικό λογαριασμό μου, για να καλύψω αυτό το κόστος συν την αξονική τομογραφία για τα επινεφρίδια. Η ALPHABANK όμως έχει άλλη άποψη…
Όπως με ενημέρωσε ο διευθυντής κατασχέσεων της τράπεζας, ακατάσχετο είναι το ποσό των 1.250 ευρώ μηνιαίως μόνο αν το καταθέσει η επιχείρηση στην οποία δουλεύω. «Αν σας βάλω εγώ 1.000 ευρώ, η τράπεζα θα κατασχέσει τα 500», είπε.

Ηθικό δίδαγμα: Βάλε το χρήμα στο στρώμα, στην ελβετική τράπεζα ή όπου αλλού νομίζεις, αλλά οπωσδήποτε όχι στην τράπεζα!

Ο ίδιος διευθυντής τηλεφώνησε αργότερα για να με ενημερώσει ότι μετά την έγκριση της νομικής υπηρεσίας της ALPHABANK απελευθερώνεται ο λογαριασμός μου.
Ωστόσο, κάθε φορά που κάποιος τρίτος βάζει χρήματα στον λογαριασμό μου, πρέπει να επικοινωνώ μαζί του για να τα… απελευθερώνει.
Για γέλια και για κλάματα (για να μην πω τίποτ’ άλλο…)
Άννα-Μαρία Παπαδοπούλου

Προϊόντα made in Greece...για να ξέρεις

Προϊόντα made in Greece...για να ξέρεις

Ποιες εταιρείες κατασκευάζουν τα προϊόντα τους σε ελληνικό έδαφος; Μια μίνι λίστα για να επιλέξουμε Ελλάδα.
Προϊόντα made in Greece...για να ξέρειςΠοιες εταιρείες κατασκευάζουν τα προϊόντα τους σε ελληνικό έδαφος; Μια μίνι λίστα για να επιλέξουμε Ελλάδα.

Δε λέμε, καλά τα προϊόντα που έρχονται από το εξωτερικό, όμως θα ήταν καλό να στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις, πόσο μάλλον αν αρκετά από τα προϊόντα τους βρίσκονται ακόμα σε ράφια καταστημάτων και online μαγαζιά.

Στην ιστοσελίδα Madein.gr βρίσκουμε έναν αναλυτικό κατάλογο με κάθε εταιρεία που κατασκευάζει τα προϊόντα της σε ελληνικό έδαφος.

Δείτε παρακάτω μερικές από αυτές και κάντε κλικ εδώ για όλη τη λίστα.

Τρώμε και πίνουμε ελληνικά





in2life

Συγκλονιστικό: Η νέα ΧΙΤΛΕΡ Μέρκελ αποκάλυψε το θανάσιμο μίσος που έχει για τους Έλληνες! Θα φρίξετε αν διαβάσετε τι είπε!!!


 
            Κοινοποιήστε το  στο Facebook

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται το πρωτοφανές μίσος της Γερμανίδας καγκελαρίου εναντίον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.
Βέβαια δεν περιμέναμε από την κ. Μέρκελ, μετά από την βάρβαρη πολιτική που ακολουθεί εναντίον της Ελλάδος να μας αγαπάει κιόλας, αλλά επιβεβαιώνεται το μίσος της και το «αρρωστημένο» της μυαλό…….. 
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ απογευματινής εφημερίδας, η Γερμανίδα καγκελάριος πριν δυο χρόνια, κατά τη διάρκεια φιλικού γεύματος, δεν δίστασε να φανερώσει μπροστά σε άλλους ηγέτες, όπως ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας και ο τότε πρωθυπουργός του Κατάρ, το βαθύτατο μίσος της για τους Έλληνες, αλλά και την αυταρχική νοοτροπία της.
Σε εκείνο το γεύμα, μεταξύ τυρού, αχλαδίου και καλού κρασιού, η κυρία Άνγκελα Μέρκελ ξεδίπλωσε όλο το μίσος της για τον ελληνικό λαό, λέγοντας:
«Τους Έλληνες πρέπει να τους αρπάζεις από τα μαλλιά, να τους βουτάς το κεφάλι στο νερό και λίγο πριν σκάσουν, να τους αφήνεις να πάρουν μια ανάσα. Και μετά ξανά το κεφάλι μέσα μέχρι να καταλάβουν».
Αυτό ακριβώς γίνεται πέντε χρόνια τώρα. Είναι η συνταγή των μνημονίων… Ο «βιασμός» των Ελλήνων, δυστυχώς με την ανοχή, που δεν διαφέρει καθόλου από τη συνενοχή, της κυβέρνησης Σαμαρά. Βγάζει τα απωθημένα της για την ηρωική αντίσταση της Ελλάδας το ’40 και μετά.
Δίνει με το σταγονόμετρο μικρές ανάσες, και μόλις πας να σταθείς όρθιος, ξανά στο νερό, μέχρι να πεις «παραδίνομαι»…
Τι έχουν να πουν άραγε τώρα ορισμένα στελέχη των τελευταίων κυβερνήσεων που ενοχλούνταν και συνεχίζουν να ενοχλούνται όταν παρομοιάζεται η Γερμανίδα καγκελάριος με τον Χίτλερ, θεωρώντας ότι αδικείται η κ. Μέρκελ;
Κι ας είναι ολοφάνερο το μίσος της για την Ελλάδα και το λαό της, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν»…


kwloxaneio.gr

ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ – ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ - ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ "ΕΣΩΣΑΝ" (VIDEO)



Σας παρουσιάζουμε την πλήρη ''μεταμόρφωση'' του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής στην συνέντευξή του ''επί του πιεστηρίου'' με τον Μάκη Κουρή στο Kontra channel  στις 25/8/2015.

Η προσπάθεια μας είναι να αναδείξουμε στον κόσμο όπου ψήφισε την χρυσή αυγή το πραγματικό πρόσωπό της, όπως ήταν άλλωστε πάντα φανερό όταν συνομιλούσε με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Αφού υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών που είχαν αγανακτήσει από την λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα, αφού εκμεταλλεύτηκε την ανασφάλεια του μέσου Έλληνα από την παράνομη δραστηριότητα των λαθρομεταναστών και αφού χρησιμοποιήθηκε ως το κατάλληλο μαξιλαράκι του συστήματος ώστε οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας να μην οδηγηθούν σε άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις,όπως έγινε με το ΠΑΣΟΚ, έρχεται τώρα ο γραμματέας μας, να μας παρουσιάσει μια νέα χρυσή αυγή, όπου λέει :

1. Ναι στην Ευρώπη γιατί δεν γίνεται διαφορετικά
2. Ναι στο Ευρώ
3. Για να πάμε στην δραχμή πρέπει πρώτα η Ελληνική οικονομία να είναι ανθηρή
4. Για τις γερμανικές αποζημιώσεις λέει τα επιχειρήματα των Γερμανών
5. Μαλακώνει τις θέσεις του για το μεταναστευτικό



                                      ;





ΠΗΓΗ: diulistirio
Μέσω ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΟΔΟΣ