19 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ "ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΥ" - ΚΟΥΡΗΣ-Κάθε μέρα γελάμε με τα πρωτοσέλιδα σου ρε φίλε. .... ποιος Μητσικωστας. ....

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΣΙΚΩΣΤΑΣ
Kontra Channel

8Ο% ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ TOY ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ, ΤΟΥ ΕΙΠΕ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ
Η ΧΩΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ ΤΑΧΥΤΑΤΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ






Miltiadis Takas
Miltiadis Takas ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ 80% ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΟΥΣ ....ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ....ΕΔΩ ΕΝΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΑΣ ΠΙΑ PSI ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΨΑΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.....ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΑΝΟ ΠΙΑ .....ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ 100% ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΟΥΣ ( ΟΧΙ ΒΕΒΑΙ...Δείτε περισσότερα
Γιωργος Μιχαηλίδης
Γιωργος Μιχαηλίδης Τι έγινε λαμογια σας βλέπω στροφή προς τα δεξιά χαχαχαχαχ. Όπου φυσάει ο άνεμος και τα ευρώ είστε λαμογια αααααααα ΜΜΕ
Panagiotis Zarkadi
Panagiotis Zarkadi Kontra Channel Αληθεια τα πιστευεις αυτα που λες? Καλυτερα να ενημερωνομαστε απο την Tatiana Stefanidou για τα πολιτικα. Φανταζομαι θα τα ξερει καλυτερα.
Jim Nikolo
Jim Nikolo Καλα ο κουλης υπερμαχος του ευρω μεχρι θανατου τι θα βγει να πει στα προβατα του...οτι καλυτερα δραχη...??
Christos Ziogas
Christos Ziogas Αυτή είναι μία λύση που θα πρέπει να δεχτούμε εάν θέλουμε να σωθούμε.
Georgios Rena Mouratidis
Georgios Rena Mouratidis ΒΛΑΚΑ ΚΟΥΡΗ ΣΕ ΕΙΧΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΟΥΡΝΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΝΑΝΕ
Michael Fitilas
Michael Fitilas Ton fonaxan gia na ton koroidepsun ton vlaka ton kathisterimeno !ke emis ton exume proedro komatos antipolitefsis !eleos ke pu tus vriskume !
Konstantinos Melas
Konstantinos Melas Κάθε μέρα γελάμε με τα προτοσελιδα σου ρε φίλε. .... ποιος Μητσικωστας. ....
Ιωάννης Μπαντης
Ιωάννης Μπαντης Μα ποσο μπροστα εισαι απο ολους..μονο ΕΣΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗ ΕΙΠΑΝΕ...ΜΑ ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ....ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΠΑΡΑΣ ΡΕ ΑΛΗΤΑΡΑ
Dimitris Psyroukis
Dimitris Psyroukis Φαντάζομαι στο είπε προσωπικά ο Σόιμπλε!
Theodosis Mougios
Theodosis Mougios Ναι πού τα χαλασανε; Ήθελε παραπάνω ο Κυριάκος;
Παναγιώτης Ανδρικού

Αμίαντος στο σπίτι: Κίνδυνοι και λύσεις προστασίας


(του Νίκου Κλεισιώτη*)
Τι είναι ο αμίαντος και πού βρίσκεται;

Ο αμίαντος (asbestos) είναι ένα ινώδες μετάλλευμα, σκληρό και ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες, απρόσβλητο από χημικές δράσεις που υπάρχει σε αφθονία στο στερεό φλοιό της γης. Ο αμίαντος διαθέτει αντοχή και ελαστικότητα, αντίσταση στα οξέα και μεγάλη θερμομονωτική ικανότητα.
Σήμερα ο αμίαντος χρησιμοποιείται σε πάνω από 3.000 εφαρμογές όπως υφαντική, σχοινιά, χαρτί, μονωτικά υλικά, διηθητικές μεμβράνες, ενδύματα ασφαλείας, αυλαίες θεάτρων, προστατευτικές ταπετσαρίες, στην ηλεκτρολογία, στις μονώσεις σωληνώσεων, κλιβάνων, λεβήτων, σε πλοία και εργοστάσια. Κυρίως, όμως έχει χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή προϊόντων αμιαντοτσιμέντου, τα οποία απορροφούν το 80% περίπου της παγκόσμιας παραγωγής αμιάντου π.χ. φύλλα ΕΛΛΕΝΙΤ που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή κτιρίων, λόγος για τον οποίο πολλά κτίρια και σπίτια περιέχουν αμίαντο στα κατασκευαστικά τους υλικά.
—Είναι ο αμίαντος επικίνδυνος;
Η έκθεση σε αναπνεύσιμες ίνες αμιάντου (διαμέτρου μικρότερης των 3μm), είναι δυνατόν να προκαλέσει διάμεσο πνευμονική ίωση (αμιάντωση) που οδηγεί στο καρκίνο του πνεύμονα.
Για τον λόγο αυτό η κοινοτική νομοθεσία έχει κατατάξει τον αμίαντο στην κατηγορία των επικινδύνων υλικών και συνιστά την σταδιακή απομάκρυνσή του. Εξ άλλου σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο έχει απαγορευτεί η εμπορία και χρήση προϊόντων αμιάντου από 01-01-2005.
Ομάδες υψηλού κινδύνου σήμερα είναι οι άνθρωποι που εκτελούν εργασίες επισκευών κτιρίων και οι εργαζόμενοι σε ναυπηγεία. Δεδομένου όμως ότι, όπως προαναφέρθηκε, ο αμίαντος χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν στην κατασκευή σχολείων και νοσοκομείων, εκτεθειμένοι σε κίνδυνο είναι οι μαθητές, οι καθηγητές και το εν γένει νοσηλευτικό προσωπικό.
Εξ άλλου δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν αμίαντο στο ίδιο τους το σπίτι και γι΄ αυτό πρέπει να γνωρίζουν από τι κινδυνεύουν και πως θα προστατευθούν.
—Κάτω από ποιες περιστάσεις κινδυνεύουμε από αμιαντούχα υλικά στο σπίτι;
«“Ύστερα από την αφαίρεση αμιάντου στα περισσότερα σχολεία ανά την επικράτεια, διαπιστώσαμε ότι το πρόβλημα στα σπίτια των ιδιωτών είναι ακόμα μεγαλύτερο» μας λέει ο Νίκος Κλεισιώτης – εκπρόσωπος εξειδικευμένης εταιρείας διαχείρισης αμιάντου, αφού σε κάθε χωριό ή κωμόπολη αποτελούσε παλαιότερα την εύκολη λύση για κάθε νοικοκυριό.
Η πιο διαδεδομένη μορφή αμιάντου, συνήθως σε παλαιότερης κατασκευής σπίτια είναι το γνωστό σε όλους ΕΛΛΕΝΙΤ που μπορεί να υπάρχει στη συχνότερη εφαρμογή του σε στέγες, υπόστεγα, μικροκατασκευές χωρών σταθμεύσεως, αποθήκες, έως σωλήνες, καπνοδόχους, μονώσεις λεβήτων, τζάκια κλπ.
Οι κίνδυνοι στο σπίτι προκαλούνται όταν τα αμιαντούχα υλικά λόγω παλαιότητας, φθοράς, ζημίας, καθαρισμού ή ανακατασκευής θρυμματιστούν ή ξεφλουδίσουν. “Oταν συμβεί αυτό, οι μικροσκοπικές ίνες αμιάντου απελευθερώνονται στον αέρα και τότε είναι δυνατόν κανείς να τις εισπνεύσει από τη μύτη ή το στόμα. Οι ίνες μπορούν επίσης να προσκολληθούν στα ρούχα, τα εργαλεία και το δέρμα απ” όπου πολύ εύκολα μετά θα μπορούσαν πάλι να απελευθερωθούν.
Πάντως ο καθαρισμός, η αναδιαμόρφωση, η σφυρηλάτηση, η διάτρηση, το πριόνισμα, το βούρτσισμα, το ξεσκόνισμα, το ξύσιμο και το τρίψιμο είναι δυνατόν να αποδεσμεύσουν ποσότητες ινών αμιάντων ικανές να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία.
—Υπάρχει περίπτωση να βρούμε αμίαντο σε σπίτια νεώτερης κατασκευής και πού πρέπει να ψάξουμε;
Σπίτια στα χωριά και στις πόλεις με υπόστεγα και αποθήκες στην αυλή, μικρά κτίσματα στον κήπο, κοτέτσια και άλλα κτίσματα εμπεριέχουν με τη μορφή αμιαντοσανίδων ή πλακών το βλαβερό αυτό υλικό.
Σε πολλά κτίσματα, τα αμιαντούχα υλικά ξεθωριάζουν και απελευθερώνουν με ευκολία τις επικίνδυνες ίνες στον αέρα.
Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι επίσης η επαφή πλακών Ελενίτ με φυλλωσιές δέντρων καθώς με την ένταση του αέρα τρίβονται και απελευθερώνουν τις ίνες αμιάντου.
Στην Ελλάδα ΕΛΛΕΝΙΤ χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα στη κατασκευή ενός απλού στεγάστρου. Ακόμα αμίαντο μπορεί να βρει κανείς σε πλακάκια δαπέδου από βινύλιο, στις μονώσεις σωλήνων ζεστού νερού ή ατμού, στις καμινάδες αλλά και στις φλάντζες που υπάρχουν σε πολλές πόρτες. Επίσης στις σόμπες, τους φούρνους και μερικές φορές ακόμα και στα βότσαλα.
—Πώς αναγνωρίζουμε τον αμίαντο στο σπίτι;
Η συνηθέστερη μορφή αμιάντου στα σπίτια που είναι γνωστή σε όλους και εύκολα αναγνωρίσιμη είναι το αμιαντοτσιμέντο (κυματοειδή φύλλα ΕΛΛΕΝΙΤ). Το ΕΛΛΕΝΙΤ είναι γκρι, πολλές φορές όμως είναι βαμμένο και με άλλα χρώματα.
—Τι πρέπει να κάνουμε αν βεβαιωθούμε για ύπαρξη αμιάντου στο σπίτι;
Γενικά, εάν το υλικό είναι σε καλή κατάσταση και βρίσκεται σε μέρος που δεν πλησιάζουν άνθρωποι, τότε μπορεί κατ΄ αρχήν να διατηρηθεί το υλικό στη θέση του, αφού λάβουμε κάποια μέτρα για τη προστασία των άλλων π.χ. να διασφαλίσουμε ότι δεν θα πλησιάσουν μικρά παιδιά, δεν θα προκληθούν φθορές, ζημίες και δεν θα θρυμματιστούν τα υλικά. Εάν πιστεύετε ότι το υλικό είναι πιθανό να κτυπηθεί και να τριφτεί και γενικότερα αν κοντά σε αυτό υπάρχουν ανθρώπινες ζωές τότε συνιστάται να αναθέσετε σε εξειδικευμένη εταιρεία την αφαίρεση του υλικού ώστε να μειώσετε την έκθεσή σας στο κίνδυνο όσο το δυνατόν περισσότερο.
Στην Ελλάδα υπάρχουν εξειδικευμένες εταιρείες που ασχολούνται με τον εντοπισμό και την αφαίρεση του αμιάντου και είναι καταχωρημένες στο μητρώο του ΥΠΕΚΑ ως εταιρείες διαχείρισης επικινδύνων αποβλήτων και αμιάντου διαθέτουν δε σχετική άδεια από το ΥΠΕΚΑ, τόσο για την συλλογή, όσο και για την εξαγωγή του.
Οι εταιρείες αυτές στέλνουν έναν καταρτισμένο επαγγελματία (συνήθως χημικό μηχανικό) για να ερευνήσει το σπίτι. Ένας επαγγελματίας του είδους ξέρει πού να ψάξει για τον αμίαντο, πώς να πάρει τα κατάλληλα δείγματα και ποιες διορθωτικές ενέργειες θα είναι οι αποτελεσματικότερες. Τέλος όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες αποξήλωσης και απομάκρυνσης του αμιάντου, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θα παραλάβει πιστοποιητικό νόμιμης διάθεσης το οποίο και απαιτείται από την οικεία υπηρεσία πολεοδομίας ώστε να ολοκληρωθούν σύννομα οι εργασίες αντικατάστασης οικοδομικών στοιχείων που περιείχαν αμιαντούχα υλικά.
Πάντως η αφαίρεση και απομάκρυνση του αμιάντου από ένα σπίτι, όταν αυτή αποφασισθεί, είναι γενικά μια περίπλοκη και επικίνδυνη εργασία κατά την οποία θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά μέτρα προστασίας και ασφάλειας.
—Πόσο κοστίζει η απομάκρυνση αμιάντου;
Δεδομένου ότι η χώρα μας δεν έχει λύσει ακόμη το πρόβλημα της διαχείρισης του αμιάντου που αφαιρείται από τα κτίρια, αφού δεν επιτρέπεται η ταφή του σε ΧΥΤΑ στην Ελλάδα, το κόστος διαχείρισης προς το παρόν παραμένει υψηλό, αφού «πληρώνουμε» τη μεταφορά του στη Γερμανία.

Το «ξήλωμα» του αμιάντου κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας κοστίζει απο 20 εως 35 ΕΥΡΩ ανά τετραγωνικό μέτρο (ανάλογα το μέγεθος της επιφάνειας), ενώ η μεταφορά του στους ειδικούς χώρους ταφής στη Γερμανία 1,5 ΕΥΡΩ / κιλό.
*Ο Νίκος Κλεισιώτης (Διπλ. ηλεκτρολόγος μηχανικός) είναι επικεφαλής της ADAO Greece (Asbestos Disease Awareness Organization), Δ/νων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ 

ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (SUK), μέλος ARCA (Asbestos Removal Contractors Association) και ΠΑΣΕΠΠΕ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιρειών Διαχείρισης Αποβλήτων) τηλ. 210-9719180.



econews

ΞΕΦΤΙΛΑ....ΝΤΡΟΠΗ.....ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ! Tο βουλευτικό αυτοκίνητο ο Αδωνις Γεωργιάδης το έκανε γιοταχι για την Ευγενία Μανωλίδου;...



Γύρω στις 12 σήμερα (Σάββατο) το μεσημέρι στο χώρο των αναχωρήσεων του "Ελευθέριος Βενιζέλος" κατέφθασε και μια απαστράπτουσα βουλευτική λιμουζίνα. Θέλοντας να δούμε ποιος ανώτερος αξιωματούχος πρόκειται να ταξιδέψει, σταθήκαμε να δούμε. ...
Κατέβηκε όντως ο οδηγός για να ανοίξει την πόρτα. Είδαμε όμως να βγαίνει μόνο μία γυναίκα. Ήταν η κ. Ευγενία Μανωλίδου, η σύζυγος του Άδωνι Γεωργιάδη. Αλλά ήταν μόνη της, δίχως τον κ. αντιπρόεδρο της ΝΔ.

Πού ταξίδευε δεν έχει σημασία. Αλλά επειδή ζούμε χρόνια στο εξωτερικό και δεν ερχόμαστε  συχνά στην Ελλάδα, η απορία μας  είναι αν συνηθίζεται εδώ να χρησιμοποιούνται τα κρατικά - βουλευτικά αυτοκίνητα ως Ι.Χ. και οι οδηγοί τους (για αστυνομικός έκανε περισσότερο, ο κύριος που της άνοιξε την πόρτα) για τις μετακινήσεις των συζύγων των πολιτικών.

Λεπτομέρεια, θα πείτε αλλά σε εμάς μια εντύπωση την έκανε. Άδικα;


Σας ευχαριστούμε
Έλληνες ταξιδιώτες
http://www.press-gr.com/2017/02/ix.html

Ο Ν.Τραμπ κηρύσσει τον πόλεμο στα συστημικά ΜΜΕ: «Είναι εχθροί του αμερικανικού λαού»

Ο Ν.Τραμπ κηρύσσει τον πόλεμο στα συστημικά ΜΜΕ: «Είναι εχθροί του αμερικανικού λαού»



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, λίγο μετά από την άφιξή του στο θέρετρό του στο Μαρ-α-Λάγκο, επιτέθηκε στα ΜΜΕ μέσω του Twitter. «Τα ΜΜΕ των ψευδών ειδήσεων (τα αποτυχημένα New York Times, NBC, ABC, CBS, CNN) δεν είναι δικοί μου εχθροί, είναι εχθροί του αμερικανικού λαού», έγραψε στον λογαριασμό του.  

«''Μία από τις πιο αποτελεσματικές συνεντεύξεις Τύπου που έχω δει ποτέ!'', λέει ο Ρας Λίμπο. Πολλοί συμφωνούν. Κι όμως, τα ΜΜΕ των ψευδών ειδήσεων τη χαρακτηρίζουν αλλιώς! Ανέντιμο», έγραψε ακόμη στο Twitter ο Τραμπ, κάνοντας αναφορά σε σχόλιο του συντηρητικού ραδιοφωνικού παραγωγού για τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος, προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις.

Και σε αυτή στράφηκε κατά των δημοσιογράφων, κάνοντας λόγο για το «επίπεδο της ατιμίας των ΜΜΕ» που «είναι εκτός ελέγχου», για την «ανεντιμότητα του Τύπου», για την οποία «εάν δεν μιλήσουμε, δεν θα προσφέρουμε καλές υπηρεσίες στον αμερικανικό λαό».

«Βρίσκομαι εδώ για να μεταφέρω το μήνυμα μου στους πολίτες…καθώς πολλοί δημοσιογράφοι στην χώρα μας δεν θα σας πουν την αλήθεια και δεν θα επιδείξουν στον σπουδαίο λαό αυτής της χώρας τον σεβασμό που του αξίζει», είπε ακόμη σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου.



newsnea.gr

Διαγράφουν όλα τα δάνεια των κομμάτων, των καναλλιών, των ΔΕΚΟ και των ομάδων με ένα νόμο



 Με λίγα λόγια ετοιμάζονται να κάνουν διαγραφή όλων αυτών των δανείων σε συνεννόηση πάντα με την τράπεζα της Ελλάδας αλλά και τις υπόλοιπες τράπεζες με έναν νόμο και σε μία νύχτα ώστε να εμφανίσουν στους ξένους το ποσό της διαγραφής ως ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με αποτέλεσμα να απαιτήσουν να αφαιρεθεί και το ποσό αυτό από το γενικό δάνειο της Ελλάδας.





Καλά θα κάνουν, αφού ο λαός, με την σιωπή, την ανοχή και την συνέχιση πληρωμής των ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ, αποδεικνύεται πρώτης τάξεως ΜΑΛΑΚΑΣ και ΡΑΓΙΑΣ!


         Καλλιόπη Σουφλή
Σχολιαστής δημοσιογράφος





Απίστευτο σκάνδαλο ετοιμάζεται να στηθεί στην Ελλάδα με μαφιόζικη μέθοδο και άκρως ύπουλο και ακαριαίο τρόπο. 


Η κυβέρνηση εδώ και πάρα πολύ καιρό πιέζει την Τρόικα να κάνει κούρεμα χρέος κάτι το οποίο το αρνείται πεισματικά. 


Το τελευταίο διάστημα ακούμε όλο και περισσότερο του ξένους δανειστές να κάνουν αναφορές για ελάφρυνση χρέους. 


Προσοχή κάνουν λόγο για ελάφρυνση και όχι για διαγραφή!!! 

Με λίγα λόγια όταν λέμε ελάφρυνση μπορεί να είναι είτε επιμήκυνση είτε μείωση της οφειλής από το αρχικό ποσό.


Η Κυβερνητική μελέτη που έγινε δείχνει ότι τα δάνεια των κομμάτων, με τα δάνεια των καναλιών και όλων των ομάδων μαζί με τα δάνεια των ΔΕΚΟ ξεπερνάνε τα 40 δις ευρώ γεγονός που βοηθάει πολύ την κυβέρνηση αλλά και τις τράπεζες για να μπορεί να έχει διαπραγματευτικό χαρτί στο κούρεμα αλλά και στο γενικό χρέος των δανειστών ως απαίτηση από την χώρα μας.


Με λίγα λόγια ετοιμάζονται να κάνουν διαγραφή όλων αυτών των δανείων σε συνεννόηση πάντα με την τράπεζα της Ελλάδας αλλά και τις υπόλοιπες τράπεζες με έναν νόμο και σε μία νύχτα ώστε να εμφανίσουν στους ξένους το ποσό της διαγραφής ως ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με αποτέλεσμα να απαιτήσουν να αφαιρεθεί και το ποσό αυτό από το γενικό δάνειο της Ελλάδας. 


Φυσικά κάτι τέτοιο θα γίνει ώστε και πλασματικά να φανεί ότι έκαναν οι ξένοι κούρεμα χρέους μένοντας στους πολίτες οι φόροι και τα μέτρα χωρίς κανένα παράπονο.


Μέσω :ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ
Πηγή

Η «Daily Mail», με ένα άρθρο που τσακίζει κόκκαλα για την φτώχεια στην χώρα μας ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η «Daily Mail», με ένα άρθρο που τσακίζει κόκκαλα για την φτώχεια στην χώρα μας

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ  ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 

Share
Tweet
Pin
Email

Oδοιπορικό στην «Ελλάδα της κρίσης» έκανε η «Daily Mail», με ένα άρθρο που τσακίζει κόκκαλα για την φτώχεια στην χώρα μας, αλλά και για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης πολλών συνανθρώπων μας, οι οποίοι από μικρομεσαίοι βρέθηκαν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Με τον τίτλο «Η οικονομία της χώρας καταρρέει κάτω από το βάρος των Γερμανικών υπαγορεύσεων και το ατελείωτο ρεύμα μεταναστών», το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας παρουσιάζει (μεταξύ άλλων), την συγκλονιστική ιστορία ενός 82χρονου πρώην οικοδόμου, του Μάνθου Ζυμάρη, ο οποίος σήμερα ζει με την 61χρονη κόρη του Μαρία, σε μια παγωμένη παράγκα.

Οι εικόνες «μιλούν» από μόνες τους και πραγματικά σοκάρουν, καθώς οι συνθήκες διαβίωσης τους είναι τουλάχιστον απάνθρωπες.

«Κάθε πρωί, αμέσως μετά την ανατολή του ήλιου, μια στρατιά από εθελοντές φτάνουν σε ένα μεγάλο, λευκό κτίριο που έχει θέα τη Μεσόγειο, σε προάστιο των Αθηνών.
Φέρνουν παπλώματα, καλάθια με σάντουϊτς, σωρούς από ρούχα -ακόμη και χαλάκια προσευχής- στους 1.600 πρόσφυγες που έχουν μετατρέψει αυτό που κάποτε ήταν ένα λαμπερό διεθνές αεροδρόμιο σε πρόχειρο κατάλυμα», τονίζεται στην εισαγωγή του άρθρου, σχετικά με τον χώρο φιλοξενίας στο Ελληνικό, όπου έχουν βρει καταφύγιο οι πρόσφυγες που έφτασαν στη χώρα μας, κυρίως το καλοκαίρι του 2016, κατά την διάρκεια της έξαρσης της προσφυγικής κρίσης.

Θέλοντας να επικεντρωθεί στις συνθήκες διαβίωσης των λάθρομεταναστών τις οποίες χαρακτηρίζει «καλές», το ρεπορτάζ τονίζει:

«Όσο η μέρα περνά, ομάδες προσφύγων από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράκ και το Ιράν σχηματίζουν ουρές στην στάση του λεωφορείου έξω από τις εγκαταστάσεις.
Είναι μια διαδρομή 10 χιλιομέτρων μέχρι τους εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας, τα πάρκα και τα νοσοκομείο, όπου πολλοί μπορούν να έχουν δωρεάν περίθαλψη».

Και κάπου εκεί, έρχεται η σύγκριση των συνθηκών διαβίωσης των λάθρο-μεταναστών, με αυτές του 82χρονου Έλληνα οικοδόμου και της 61χρονης κόρης του:

«Ούτε οι εισβολέις λαθρομετανάστες, ούτε οι (απατεώνες ψευτόεθελοντές ) προσέχουν μια μικρή καλύβα απέναντι από τη στάση, ή τους ενοίκους της.

Κάποτε ήταν ένα καφέ-μπαρ, που σέρβιρε κοκτέϊλ και γλυκά σε ανθρώπους που περίμεναν τις πτήσεις τους – αυτό όμως ίσχυε κατά την περίοδο ακμής του αεροδρομίου του Ελληνικού, που έκλεισε το 2001 και εγκαταλείφθηκε στην φθορά από τότε.Τώρα, το καφέ είναι εγκαταλελειμένο, με δάπεδο από λάσπη, χωρίς πόρτες, χωρίς παράθυρα και χωρίς θέρμανση.

Η επίπεδη οροφή του έχει καλύματα, αλλά αυτά δεν εμποδίζουν τα περιστέρια να πετούν ανάμεσα στα κενά. Μέσα, βρήκα έναν ηλικιωμένο άνδρα, να κάθεται σε μια καρέκλα σε θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν. Κανείς εθελοντής δεν ήρθε με ζεστά ρούχα, ένα πάπλωμα ή καινούρια παπούτσια για εκείνον.

Και όταν άγγιξα τα χέρια του, που ήταν παγωμένα, τα μάτια του μισάνοιξαν όσο έβαζε υγρές κουβέρτες γύρω του. Ο Μάνθος Ζυμάρης, είναι πρώην οικοδόμος και είναι 82 ετών. Ξεχασμένο θύμα των δεκαετιών σαθρών κυβερνήσεων και τώρα των δρακόντειων μέτρων που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν έχει σύνταξη ή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ούτε μπορεί το κράτος να τον βάλει σε ένα αξιοπρεπές σπίτι.

Μένει σε αυτή την αθλιότητα για τρία χρόνια, από τότε που έχασε το σπίτι της οικογένειάς του, που βρίσκεται στο κοντινό προάστιο του Καλαμακίου, όταν δεν κατάφερνε πλέον να πληρώνει το δάνειό του.

Η κόρη του, Μαρία, που ζει επίσης εκεί, περιορίζεται στο να ψάχνει για κάποιο σάντουϊτς που έχουν αφήσει οι μετανάστες, ή στο να μπαίνει κρυφά το βράδυ στον προσφυγικό καταυλισμό και να ψάχνει για περισσεύματα»αναφέρει η «Daily Mail», φιλοξενώντας τις δηλώσεις της 61χρονης κόρης:

«Εμείς οι Έλληνες πιστεύουμε πως είμαστε Ευρωπαίοι, αλλά τι μας έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση;» ρωτά η 61χρονη Μαρία, που είναι ζωντοχήρα.

«Φροντίζω τον πατέρα μου επειδή δεν υπάρχει κανένας άλλος να το κάνει. Κάποτε ζούσαμε τόσο καλά. Ήταν ένας διαφορετικός κόσμος τότε». Παρόλα αυτά, λέει ότι είναι τυχεροί που έχουν βρει ένα καταφύγιο:

«Είμαστε ευγνώμονες που έχουμε βρει αυτό το μέρος», λέει. «Είναι καλύτερο από το πεζοδρόμιο».

Με δάκρυα στα μάτια, η Μαρία βγάζει ένα οικογενειακό άλμπουμ φωτογραφιών από ένα κουτί που βρίσκεται στα πόδια του πατέρα της.

Οι φωτογραφίες δείχνουν την οικογένεια σε πιο χαρούμενες στιγμές: Εκείνη, χαμογελαστή σε ένα αεροπλάνο με προορισμό το Λονδίνο, για διακοπές κατά την δεκαετία του ’70. Μια άλλη φωτογραφία της, όταν ήταν μικρό παιδί, πάνω σε ένα πόνυ στην παραλία. Μια τρίτη δείχνει τον κ. Ζυμάρη ως έναν γοητευτικό 40χρονο άνδρα.

«Για τη Μαρία, η άνετη, μεσοαστική ζωή που είχαν είναι μια μακρινή ανάμνηση. Όπως πολλοί άλλοι, εκείνη και ο ηλικιωμένος πατέρας της αγωνίζονται πλέον για την επιβίωσή τους σε μια κάποτε υπερήφανη χώρα, την οποία έχει γονατίσει πλέον το χρέος», τονίζει η Sue Reid που υπογράφει το άρθρο της Daily Mail.

APXIΣΑΜΕ….ΑΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑ;

 XOΛΑΡΓΟΣ: ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ! ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ! 

Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΟ…ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!!! 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ!




Όσο παραμένουμε μονάδες και κλεισμένοι στα κομματικά μας  μαντριά ή στη στρεβλή "λογική", "ο σώζων εαυτώ σωθήτω", αντί στο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, θα μας αποδεκατίσουν...

Αλλά πως να ενωθούν οι ΕΛΛΗΝΕΣ με τους ΡΑΓΙΑΔΕΣ και τα ΛΑΜΟΓΙΑ;;;;

Όσο γι αυτούς που... "τήρησαν τον νόμο"... 
Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ!

ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ, ΠΟΥ ... ΘΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ... ΤΟΝ ΑΓΡΑΦΟ ΝΟΜΟ!
 


Καλλιόπη Σουφλή


 Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για την οικογένεια με τα 3 ανήλικα παιδιά, που έμεινε άστεγη στον Χολαργό, από τη μια μέρα στην άλλη!


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αστυνομικά όργανα… και δικαστικοί επιμελητές τους χτύπησαν την πόρτα στις 11.00 το βράδυ (λίγο πριν από τα μεσάνυχτα δηλαδή) και τους υπορέωσαν να βγουν έξω στον δρόμο! 

Αφού οι δικαστικοί επιμελητές έλεγξαν και έκαναν καταγραφή των αντικειμένων που υπήρχαν στο σπίτι, έδιωξαν στο δρόμο την πολύτεκνη οικογένεια υπό τα,..άγρυπνα βλέμματα των αστυνομικών οργάνων. 

Έκαναν τη δουλειά τους και τους άφησαν μέσα στη μαύρη νύχτα και την υγρασία! 
Αυτή είναι κυρίες και κύριοι η εποχή μας! 
Ο νόμος που τηρείται…


Πηγή

Και η οικογένεια Μητσοτάκη, μας κοστίζει 1.000.000€ τον χρόνο- ιδιαίτερα στον χαμηλο-συνταξιούχο που του έκοψαν το ΕΚΑΣ

Και η οικογένεια Μητσοτάκη, μας  κοστίζει  1.000.000€ τον χρόνο- ιδιαίτερα στον χαμηλο-συνταξιούχο που του έκοψαν το ΕΚΑΣ


Ποιο είναι το άριστο μέγεθος του κράτους; Σελίδες επί σελίδων έχουν γραφτεί για το θέμα, εκατοντάδες μελέτες έχουνε γίνει απ” άκρου εις άκρον της Γης και όλες έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα: Το κράτος πρέπει να είναι τόσο μεγάλο, ώστε να μπορεί να πληρώνει τρεις μισθούς και τρεις συντάξεις στην Οικογένεια Μητσοτάκη.
Έτσι απλά, έτσι όμορφα. Πάρτε μολύβι και γράψτε.
Ο παππούς Κωνσταντίνος Μητσοτάκης λαμβάνει, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, τρεις συντάξεις, μία ως πρώην βουλευτής, μία ως πρώην δικηγόρος και μία που δεν ξέρουμε τι είναι.
Η κόρη του Κ. Μητσοτάκη, η Ντόρα Μπακογιάννη, λαμβάνει μισθό βουλευτού, ο γιός του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λαμβάνει μισθό υπουργού και ο εγγονός του, ο Κώστας Μπακογιάννης, λαμβάνει μισθό Δημάρχου. Βάλε μισθούς, βάλε συντάξεις, βάλε ασφάλιστρα, βάλε έξοδα γραφείων και ταξιδίων, βάλε τους υπαλλήλους που τους βοηθούν και τους αστυνομικούς που τους φυλάνε, ένα εκατομμύριο τον χρόνο μας στοιχίζει η Οικογένεια, ζωή να έχει.
Που σιγά μη δεν έχει, δηλαδή. Λαϊκισμός, ξεπεσμός, αυριανισμός. Στο κάτω- κάτω, η Ντόρα, ο Κυριάκος και ο εγγονός Κώστας έχουν εκλεγεί από το λαό και ο παππούς Κώστας έχει φτύσει αίμα, για να πάρει τις τρεις συντάξεις. Το δικό μας αίμα, αλλά μην είμεθα και σχολαστικοί. Δεν ξέρω αν είναι λαϊκισμός, αλλά ακόμη κι αν είναι, το τραβάει ο οργανισμός τους.
Το τραβάει ο οργανισμός του υπουργού Κυριάκου, όταν ερωτάται από το πρωινό του ΜΕΓΚΑ «δεν είναι άδικο να πετάς στο δρόμο έναν σχολικό φύλακα των 700 ευρώ;» και απαντάει «όχι δεν είναι άδικο, γιατί το ίδιο συμβαίνει και στον ιδιωτικό τομέα». Το τραβάει ο οργανισμός του Κυριάκου, όταν αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους ως αριθμούς, όταν τους αποκαλεί «δεξαμενή».
Τι δεξαμενή είναι αυτή, ποιανού χωράφια θα ποτίσει; Του αξίζει το κράξιμο του Κυριάκου, ακόμη κι όταν δηλώνει με ύφος περίλυπο ότι όλα τούτα που συμβαίνουν τον στεναχωρούν και δεν μπορεί να κοιμηθεί ήσυχος τα βράδια. Αν έχετε αϋπνίες, υπουργέ μου, μπορείτε, αντί για προβατάκια να μετράτε απολυμένους:
Δύο χιλιάδες από την ΕΡΤ, τρεις χιλιάδες από τα σχολεία, τέσσερις χιλιάδες από την Δημοτική Αστυνομία, θα κοιμηθείτε σαν πουλάκι. Μαύρο πουλάκι με νύχια γαμψά.
Υπάρχουν πολλοί αστικοί μύθοι, ο μεγαλύτερος εξ αυτών είναι ότι ο νεοφιλελευθερισμός δεν θέλει το κράτος. Λάθος τρισμέγιστο. Ο νεοφιλελευθερισμός θέλει και παραθέλει το κράτος, αρκεί να είναι στα μέτρα του. Δεν θέλει δασκάλους και γιατρούς, θέλει αστυνομικούς και στρατιωτικούς, για να τον φυλάνε από τους δασκάλους και τους γιατρούς που λιμοκτονούν. Δεν θέλει «Βοήθεια στο σπίτι», θέλει χιλιάδες καλοπληρωμένους τεχνοκράτες να του κρατάνε το δικό του σπίτι καθαρό. Δεν θέλει δημόσια τηλεόραση, θέλει μυστικά κονδύλια για να τα μοιράζει στα ιδιωτικά κανάλια, ώστε να λειτουργούν ως τηλεοράσεις κρατικές.
Οι παλαιότεροι και οι παλαιότερες θα θυμόσαστε τις χαρτοσακούλες του Σαμαρά, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών επί Μητσοτάκη. Ωραίαι εποχαί. Ο νεοφιλελευθερισμός θέλει Μητσοτάκηδες με έξι μισθούς, για να κάνουνε τις βρώμικες δουλειές. 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Πάτρα: Αυτοκτόνησε μητέρα στην είσοδο του σπιτιού της - Τη βρήκε κρεμασμένη η κόρη της!

Πάτρα: Αυτοκτόνησε μητέρα στην είσοδο του σπιτιού της - Τη βρήκε κρεμασμένη η κόρη της!

Σε κατάσταση σοκ η κόρη της γυναίκας που αυτοκτόνησε. Σκληρές εικόνες στο σημείο της νέας τραγωδίας...
Σοκαρισμένη από το πρωί η τοπική κοινωνία των Βραχνεΐκων. Μια γυναίκα 53 χρονών έδωσε τέλος στη ζωή της καθώς βρέθηκε κρεμασμένη σε οικία στην οδό Μαραγκοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες τη γυναίκα βρήκε κρεμασμένη η ίδια της η κόρη. Η γυναίκα απαγχονίστηκε με σχοινί το οποίο είχε περαστεί σε σιδερένια δοκό έξω από το σπίτι της.
Στο σημείο μετέβη όχημα της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί απέκλεισαν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για αυτοκτονία. Ιατροδικαστής θα ερευνήσει τι ακριβώς συνέβη τις επόμενες ώρες. Για την ώρα δεν έχει βρεθεί κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους της τραγωδίας...
Το διαβάσαμε εδω.