27 Ιανουαρίου 2017

Αρνούνται τις εκλογές και βουλιάζουν τη χώρα, υπέρ αριστερών… βωμών και εστιών



Του Γιάννη Σιδέρη

Το χρηματιστήριο βούλιαξε χθες, αλλά έτσι κι αλλιώς οι οπαδοί τους… δεν έχουν μετοχές. (Οι υπουργοί τους έχουν στο εξωτερικό). Οι καταθέσεις στις τράπεζες τον Δεκέμβριο μειώθηκαν αλλά οι οπαδοί τους δεν έχουν καταθέσεις. (Οι υπουργοί τους τις έχουν σε ξένες τράπεζες). Τα σεντούκια ανοίγουν και αδειάζουν από χρήματα που οι κάτοχοί τους τα είχαν για ώρα ανάγκης, αλλά η κυβέρνηση έφερε γρήγορα την «ώρα ανάγκης»… χωρίς να υπάρχει ανάγκη! (Γιατί όχι; Οι υπουργοί τους τα έχουν σε funds του εξωτερικού!).
Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή ηχεί αγωνιώδη επίμονο συναγερμό για 4ο μνημόνιο ή δραχμή, αλλά το Μαξίμου, σε άλλο μήκος κύματος, δηλώνει ότι δεν «υποτάσσεται», καταγγέλλει το ΔΝΤ, τις «ακραίες φωνές της Ε.Ε και του ΔΝΤ», τον νεοφιλελευθερισμό, αλλά  και… τον Μητσοτάκη ως συνοδοιπόρο τους.
Το Eurogroup ομόηχα ζητά να ψηφισθούν μέτρα, αλλά η κυβέρνηση που υποδύεται την περήφανη, απαντά  «σε καμιά περίπτωση» – όπως έλεγε κάποτε «ούτε μια στο εκατομμύριο». Και να πεις ότι με την καθυστέρηση θα κέρδιζαν κάτι για τη χώρα! Σαφώς όχι! 
Αυτό που λέει ο κοινός νους (και το έχουμε πει και μεις παρότι μη ειδικοί), το καταγράφει ως ηχηρή προειδοποίηση το γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, με τη δεδομένη και την αποδεδειγμένη εγκυρότητα: Και λίγα οφέλη να έχουμε από την καθυστέρηση που δημιουργεί η διαπραγμάτευση, χάνουμε  περισσότερα εξαιτίας της καθυστέρησης. Και εξαιτίας της καθυστέρησης, εκεί κατά το 2018, καραδοκούν οι αρπάγες του τέταρτου μνημονίου.
Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν, αυταρχικός από χαρακτήρα αλλά και ιδεοληπτικός από θρησκεία, που δεν έχει περί πολλού το δίκαιο των κοσμικών κρατών, αν αυτό δεν εξυπηρετεί τα αυτοκρατορικά σχέδιά του, απειλεί να καταργήσει την συμφωνία επανεισδοχής!
Οσοι φώναζαν δυο χρόνια πριν ότι ο Ερντογάν εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες, τους χρησιμοποιεί ως εργαλεία της εξωτερικής του πολιτικής για να εκβιάσει την Ευρώπη, και η κυβέρνηση με την αφελή τακτική του «ανοίξτε τα σύνορα να μπουν», μετέτρεπε τη χώρα σε αφελές υπομόχλιο της πολιτικής του, ήταν ρατσιστές, ξενοφοβικοί, φασίστες.
Η κοινή λογική ταξινομεί τα δεδομένα: Οι δανειστές ζητούν προκαταβολική ψήφιση μέτρων για μετά το '18. Η κυβέρνηση απαντά ούτε μία στο εκατομμύριο. Αν δεν γίνει στερεύουν σε λίγους μήνες τα ταμεία του δημοσίου. Άρα η κοινή λογική λέει ότι μπροστά στο «γόρδιο» αδιέξοδο, λογική λύση είναι οι εκλογές.
Αυτά όμως λέει η κοινή λογική, όχι η συριζαίικη. Σε ιδεολογικό επίπεδο, θεωρούν ότι δεν δικαιούνται να εγκαταλείψουν τη θέση στην οποία τους είχε τάξει από πάντα η ιστορία, ως συμπαραστάτες, προστάτες και «απελευθερωτές» του λαού. Σε πρακτικό, πρώτη φορά ζουν τέτοια ονειρώδη μεγαλεία (π.χ. από το 3% και τη μιζέρια της πλατείας Κουμουνδούρου, συνδιαλεγόμαστε με τους ισχυρούς του πλανήτη, απολαμβάνουμε ηγεμονικούς μισθούς, διασημότητα, τζετ για ταξιδάκια άνευ λόγου ως το Αμέρικα, και γενικώς την ηδονή της δύναμης που η εξουσία παρέχει.
Σε αυτό να προστεθεί και το αίσθημα ηθικής ανωτερότητας που τους διακρίνει, καθότι από ιδεολογική ψευδαίσθηση θεωρούν εαυτούς καλύτερους όλων των υπολοίπων, αφού ότι πράττουν ασχέτως αν αποβαίνει σε καλό ή κακό, αυτοί δεδικαίωνται, αφού το πράττουν υπέρ του λαού. Εύκολο το παράδειγμα του Πολάκη, που ανενδοιάστως είχε – όχι απλώς παραδεχτεί, αλλά διακηρύξει υπερηφάνως – ότι ως δήμαρχος κρατούσε διπλά βιβλία. Δεν ένιωθε ότι έκανε κάτι αντιθεσμικό και παράνομο. Σημασία είχε που κατά τη γνώμη του η συγκεκριμένη πρακτική απέβαινε υπέρ των συμφερόντων του λαού.  
Ετσι, άσχετα το τι λέει η κοινή λογική των κοινών θνητών που δεν προώρισται από τη μοίρα τους να σώσουν την ανθρωπότητα, η λογική των Συριζαίων δεν βλέπει ως διέξοδο τις εκλογές. Και σε αυτό είναι ειλικρινείς!
Ευελπιστούν ότι στο τέλος κάτι θα πάρουν. Η στρατηγική τους βασίζεται στη φόρμουλα του… «ή»! Δηλαδή αν κατορθώσουν να διαφυλάξουν κάτι, ή την ονομαστική διαφορά ή το αφορολόγητο, θα πουν στους φανατικούς εκ των οπαδών τους ότι πάλεψαν με τιμιότητα και αυταπάρνηση υπέρ του λαού, απέναντι σε λυσσώδεις αντιλαϊκούς, νεοφιλελεύθερους, εχθρούς, και κατάφεραν να περισώσουν κάτι από τα λαϊκά κεκτημένα.
Θα είναι η ευτυχέστερη των περιπτώσεων, γιατί η εναλλακτική θα είναι να βρουν μια φανταστική δικαιολογία και να τα ψηφίσουν όλα.
Σε κάτι τέτοιο συγκλίνουν για πρώτη φορά και οι εκτιμήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης (εδέησαν να τους μάθουν). Θεωρούν ότι ναι μεν έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες προσφυγής στις κάλπες αλλά παρόλα δεν τις θεωρούν δεδομένες.  
Η κυβέρνηση στη θέση της αντιπολίτευσης θα υποστήριζε «δεν θα τους αφήσει ο λαός» να παραμείνουν. Πως όμως να πει κάτι τέτοιο η αντιπολίτευση, που η ίδια (και δη η αξιωματική) έχει αλλεργία για την λαϊκή κινητοποίηση χαρακτηρίζοντάς την απαξιωτικά ως «πεζοδρόμιο»;



lideral.gr


Θα προτιμήσει να πάει στον "τάφο" παρά σε εκλογές ο Τσίπρας προκειμένου να μείνει στην εξουσία

  

Πολλά σάϊτ - ΜΜΕ του διαδικτύου γράφουν οτι ο Τσίπρας ο οποίος κατέχει την εξουσία, μετά απο αισχρή και χυδαία  εξαπάτηση του λαού,  <<πάει για εκλογές>> είναι η τρίτη φορά που το γράφουν στο διάστημα των δύο μαύρων χρόνων που το μαύροκαι άραχνο καθεστώς κατέχει την εξουσία, εμεις πιστευουμε οτι ο Τσίπρας ....

Θα προτιμήσει να πάει στον "τάφο" παρά σε εκλογές  προκειμένου να μείνει στην εξουσία έστω και μια ώρα παραπάνω. 

Ακομή και να φύγει με ελικόπτερο ή  με τον τρόπο που έφυγε ο δικτάτορας της Ρουμανίας Τσαουσέσκου

Το fyllokaiftero1.blogspot.com έκανε την ίδια πρόβλεψη- εκτίμηση καί πριν ένα χρόνο, όταν και τότε έβγαιναν στο φώς της δημοσιότητας παρόμοια εκτακτα και μή  άρθρα, ότι δήθεν ο χωρίς προηγούμενο εξουσιολάγνος Α.Τσίπρας και ψευτοαριστερή παρέα του στο Μαξίμου << Πάει για εκλογές >> ...και μετά ήρθε το τρίτο μνημόνιο, οι εγκληματικοί γενοκτόνοι φόροι όπως  η περικοπή του ΕΚΑΣ, κ.α  

Επιλέξαμε δυο τίτλους αρθων άλλων ηλεκτρονικών εφημερίδων - δέιτε τους 

«Κλείδωσε»: Πάει σε πρόωρες εκλογές ο Τσίπρας σε ένα μήνα, αν…

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ-ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ-Πάει σε ΕΚΛΟΓΕΣ

«Κλείδωσε»: Πάει σε πρόωρες εκλογές ο Τσίπρας σε ένα μήνα, αν…

Ο Τραμπ αποθεώνει Πούτιν και καλεί σε διάλυση την Ευρωπαϊκή Ένωση


Τι δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Βρετανίδα πρωθυπουργό


«Πιστεύω ότι το Brexit θα είναι μια υπέροχη εξέλιξη για τη χώρα σας»!
 Αυτό δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στην Τερέζα Μέι κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το απόγευμα στον Λευκό Οίκο, στο πλαίσιο διαδικασίας διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προωθεί η Παλαιά Τάξη.

«Θα αποκτήσετε την δική σας ταυτότητα και θα μπορείτε να κλείνετε τις δικές σας εμπειρικές συμφωνίες χωρίς την εποπτεία κανενός», συμπλήρωσε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος είχε άλλωστε δηλώσει στο παρελθόν ότι πολλές χώρες της Ευρωζώνης θα σπεύσουν να μιμηθούν το έξυπνο παράδειγμα της Βρετανίας.

Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, η πρώτη ξένη ηγέτιδα που συναντήθηκε σήμερα με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι οι δύο χώρες θέλουν να οικοδομήσουν στρατιωτικές και εμπορικές σχέσεις.

Αναφερόμενη στο ΝΑΤΟ, η πρωθυπουργός είπε ότι και οι δύο χώρες αναγνωρίζουν την αξία του και
διατηρούν τη δέσμευσή τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Επιπλέον, τόνισε πως στις επαφές που είχε με τον Τραμπ η Μέι είπε ότι συζητήθηκε επίσης η καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε, κατά την συνέντευξη Τύπου, ότι θέλει να έχει καλές σχέσεις με την Ρωσία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ελπίζει να έχει μια «φανταστική σχέση» με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Τέλος, η Τερέζα Μέι αποκάλυψε επίσης ότι η βασίλισσα Ελισάβετ προσκάλεσε τον Τραμπ να επισκεφθεί τη Βρετανία εντός του έτους και ο Αμερικανός πρόεδρος αποδέχτηκε την πρόσκληση.


EL.GR


Δήλωση συνεργάτη του Κούλη Μητσοτάκη: «Μόνο ο Σόιμπλε νοιάζεται για το καλό των Ελλήνων. Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας» (ΒΙΝΤΕΟ)


Κώστας Κυρανάκης
Κώστας Κυρανάκης

Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2017 12:23

«Οι θεσμοί νοιάζονται για την καθημερινότητα των Ελλήνων, αυτοί που δεν νοιάζονται είναι το σύστημα που έχει καταλάβει το Μέγαρο Μαξίμου» δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Κώστας Κυρανάκης στην ΕΡΤ προκαλώντας κυριολεκτικά ΣΟΚ. Πρόκειται για το πρόσωπο το οποίο διατηρεί άριστες στενές σχέσεις με τον ακροδεξιό υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, με τον οποίο στο παρελθόν φωτογραφιζόταν ενώ εκείνος έθετε σε εφαρμογή των ανθελληνική του πολιτική. Σήμερα τάσσεται στο πλευρό του Σόιμπλε και της Γερμανίας, ενάντια σε κάθε εθνικό συμφέρον δικαιώνοντας όσους έχουν ονομάσει τη Νέα Δημοκρατία "κόμμα Σόιμπλε"

Ο Κώστας Κυρανάκης έδωσε ρεσιτάλ ξενοδουλείας και υποταγής, αλλά και αντιδημοκρατικού φρονήματος επιμένοντας να μην αναγνωρίζει τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Αγνοώντας προφανώς τους κανόνες της δημοκρατίας, αυτός ο απίθανος τύπος μίλησε για "κατάληψη του Μεγάρου Μαξίμου".

Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ

.








«Κόφτης» - εφιάλτης στα εισοδήματα εκατομμυρίων Ελλήνων

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

«Κόφτης» - εφιάλτης στα εισοδήματα εκατομμυρίων Ελλήνων
Τη μείωση του αφορολόγητου και άμεσα σχεδιάζει η κυβέρνηση προκειμένου να άρει τις επιφυλάξεις του ΔΝΤ.

Η επίπτωση από τη μείωση του αφορολογήτου, φαίνεται από την πρώτη στιγμή στα …ΑΤΜs καθώς μεταφράζεται σε αύξηση των κρατήσεων για το σύνολο των μισθών και των συντάξεων και κατά συνέπεια σε μείωση των καθαρών αποδοχών.

Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, μόνο για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2018 –εκτιμάται από τους θεσμούς σε περίπου 700-800 εκατ. ευρώ- η έκπτωση φόρου θα πρέπει να μειωθεί κατά τουλάχιστον 200-300 ευρώ κάτι που σημαίνει ότι ένα ζευγάρι συνταξιούχων καθένας από τους οποίους εισπράττει 600 ευρώ και πάνω, θα χάσει από το μηνιαίo του εισόδημα έως και 50 ευρώ.

Πριν καν φέρει στην επιφάνεια το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το αίτημα για κατακόρυφη μείωση του αφορολογήτου που προβλέπεται σήμερα για μισθωτούς και συνταξιούχους, στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας είχαν ασχοληθεί διεξοδικά με το θέμα «ποσοτικοποιώντας» τις απώλειες εσόδων από την εφαρμογή της έκπτωσης των 1.900 ευρώ αλλά και από τις κοινωνικές επιπτώσεις που θα προκαλούσε ενδεχόμενη μείωσή της. Τι προέκυψε από την έρευνα;

1. Η «παρουσία» της έκπτωσης των 1.900 ευρώ (η οποία μειώνεται κατά 10 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος για όσους ξεπερνούν σε ετήσια βάση το όριο των 20.000 ευρώ ενώ διαφοροποιείται ανάλογα με το αν υπάρχουν παιδιά ή όχι) κοστίζει δημοσιονομικά περίπου 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

2. Για να εξοικονομηθεί δημοσιονομικά περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ, τότε η έκπτωση φόρου θα πρέπει να μειωθεί από τα 1.900 ευρώ που είναι σήμερα στα 1.600 ευρώ. Δηλαδή, κάθε μισθωτός και συνταξιούχος με σύνταξη ή μισθό πάνω από 600 ευρώ τον μήνα, θα πρέπει να επιβαρυνθεί με έως και 300 ευρώ τον χρόνο ή 25 ευρώ τον μήνα. Αυτό το ένα δισεκατομμύριο ευρώ είναι αμφίβολο αν θα φτάσει ολόκληρο στο ταμείο του δημοσίου καθώς η μείωση του αφορολογήτου θα μειώσει το διαθέσιμο εισόδημα και κατά συνέπεια την κατανάλωση. Μόνο από τον ΦΠΑ, οι απώλειες μπορεί να ξεπεράσουν τα 200 εκατ. ευρώ.

3. Με βάση τα εισοδήματα του 2014 (έτος κατά το οποίο εφαρμόστηκε η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ η οποία και μειώθηκε μετά τη συμφωνία του περασμένου Μαΐου) φόρο εισοδήματος πλήρωσαν το 46,9% των νοικοκυριών. Μετά τη μείωση της φορολογικής έκπτωσης (σ.σ. η έκπτωση αντί για 2.100 ευρώ σε όλους μειώθηκε στα 1.900 ευρώ για τους εργένηδες προσαυξανόμενη μόνο γι’ αυτούς που έχουν παιδιά έως και τα 2.100 ευρώ) το ποσοστό των μισθωτών και των συνταξιούχων που εκτιμάται ότι θα πληρώσουν φόρο, αναμένεται να αυξηθεί από το 46,9% στο 50,9%. Αν στο δείγμα προστεθούν και οι αγρότες αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, τότε εκτιμάται ότι φόρο (έστω και ένα ευρώ) θα πληρώνει το 63% των φορολογουμένων όταν πριν από τη μείωση του αφορολογήτου, το αντίστοιχο ποσοστό υπολογιζόταν στο 63,5%. Αυτή η οριακή μείωση εξηγείται ως εξής: Μέχρι και το 2015, οι αγρότες δεν είχαν πρόσβαση στο αφορολόγητο ενώ μετά την τελευταία νομοθετική αλλαγή θα έχουν. Έτσι, αυτό που έγινε είναι ότι θα μειωθεί ο αριθμός των μισθωτών και των συνταξιούχων που θα είναι εντελώς αφορολόγητοι και θα αυξηθεί ο αριθμός των αγροτών οι οποίοι δεν θα πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο (σ.σ. ουσιαστικά οι αγρότες δεν θα επιβαρύνονται παρά ελάχιστα καθώς το εισόδημα που δηλώνουν είναι πολύ χαμηλότερο των 8.500 ευρώ ετησίως).

4. Το αφορολόγητο στην Ελλάδα (σε απόλυτους αριθμούς) είναι το 3ο μεγαλύτερο στην Ευρώπη μετά την Φινλανδία και το Λουξεμβούργο. Ωστόσο, το ποσοστό των φορολογουμένων στο οποίο δεν επιβάλλεται φόρος, είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη.

hmerisia.gr