«Φιλοξενήστε όλοι πρόσφυγες για να έχετε φοροελαφρύνσεις» προτείνει ο Κ.Ζουράρις.
Μια εισήγηση που σίγουρα θα προκαλέσει αρκετές συζητήσεις αποκάλυψε πως θα κάνει στο υπουργικό συμβούλιο ο υφυπουργός παιδείας Κώστας Ζουράρις.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH98, είπε πως και τα ιδιωτικά σχολεία  θα πρέπει να φιλοξενήσουν  προσφυγόπουλα.
Ο υφυπουργός παιδείας είπε ανάμεσα στα άλλα: «θα προτείνω στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο να συμμετάσχουν και τα ιδιωτικά σχολεία στην φιλοξενία των προσφυγόπουλων».
Μάλιστα σημείωσε πως και τα ιδιωτικά σχολεία μετέρχονται της δημόσιας εκπαίδευσης και άρα θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν παιδιά προσφύγων που τώρα φιλοξενούνται σε δημόσια σχολεία. Ο ίδιος είπε πως το σχέδιο του βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους παράγοντες του υπουργείου παιδείας και η συμμετοχή των προσφυγόπουλων στα ιδιωτικά σχολεία θα είναι κάτι που θα εξυψώσουν το κύρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Η χρηματοδότηση είπε ακόμη σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι από χρήματα του κράτους και τις επιδότησεις των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που είναι για τους πρόσφυγες. Οσοι μάλιστα απ τους ιδιοκτήτες σχολείων φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα θα μπορούσαν ένα από τα κίνητρα να ήταν και η χαμηλότερη φορολογία.
Σε ότι αφορά την αξιολόγηση ο κ. Ζουράρις είπε πως θα κλείσει στα μέσα Φεβρουαρίου χωρίς νέα μέτρα. «Από την 1/1 2018 θα δούμε την πορεία των δημοσιονομικών και βάσει των γενικών ρυθμίσεων θα υπάρξει πάλι μια συζήτηση με τους δανειστές». Σε ότι αφορά τον κόφτη είπε πως υπάρχει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και διορθώνουν δαπάνες που έχουν σε ορισμένα τμήματα ξεφύγει.