20 Ιανουαρίου 2017

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ



Oρκίστηκε στις 19.00 ώρα Ελλάδος υπό τις επευφημίες του κοινού


Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ



«Όταν η Αμερική είναι ενωμένη, η Αμερική είναι ασταμάτητη» - «Θα είμαστε προστατευμένοι από τον Θεό» - «Όλα αλλάζουν από τώρα» - «Για δεκαετίες υπερασπιστήκαμε τα σύνορα άλλων κρατών»

Και επίσημα πρόεδρος των ΗΠΑ είναι πλέον ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ορκίστηκε στις 19.00 ώρα Ελλάδας εν μέσω επευφημιών από το πλήθος.

Στη ομιλία που ακολούθησε τον όρκο, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε ότι η σημερινή μεταβίβαση εξουσίας δεν αφορά απλώς την αλλαγή κυβέρνησης αλλά τη μεταβίβαση της δύναμης από την Ουάσινγκτον πίσω στον λαό. «Αυτή η στιγμή είναι η δική σας στιγμή», τόνισε ο Τραμπ απευθυνόμενος στον αμερικανικό λαό.

Όπως τόνισε, μέχρι τώρα μια μικρή ομάδα στην Ουάσινγκτον έβγαινε κερδισμένη «εις βάρος του λαού». «Το σύστημα προστάτευε τον εαυτό του αλλά όχι τους πολίτες της χώρας μας. Οι νίκες τους δεν ήταν οι δικές σας νίκες. Οι θρίαμβοί τους δεν ήταν δικοί σας θρίαμβοι. Ενώ εκείνοι γιόρταζαν στη πρωτεύουσα του έθνους μας, οι φτωχές οικογένειες της Αμερικής δεν μπορούσαν να το κάνουν. Όλα αυτά αλλάζουν από αυτή κιόλας τη στιγμή. Επειδή αυτή η στιγμή είναι η δική σας στιγμή. Ανήκει σ' εσάς. Αυτή είναι η δική σας μέρα, η δική σας γιορτή και οι ΗΠΑ είναι πλέον η δική σας χώρα».

Στην ομιλία του ο Τραμπ ανέφερε επίσης ότι όταν η Αμερική είναι ενωμένη, είναι ασταμάτηση, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Θεός να βοηθήσει τη χώρα του.

Ο Τραμπ είχε κάνει εντυπωσιακή είσοδο νωρίτερα στο Καπιτώλιο, σηκώνοντας μάλιστα τη γροθιά του θριαμβευτικά στον αέρα. Στη συνέχεια κατέβηκε τα σκαλιά και έσφιξε το χέρι του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα, προτού λάβει τη θέση του για να ξεκινήσει η τελετή.

Λίγο πριν τις 19.00 πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς. Συγκινημένος, ο νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αγκάλιασε τη γυναίκα του Κάρεν και χαιρέτισε το κοινό που τον επευφημούσε.

Χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Ο. Μπους, το ζεύγος Κλίντον, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ και άλλοι, παρευρίσκονται στο Καπιτώλιο, όπου η τελετή είναι σε εξέλιξη.




Δείτε LIVE την ορκομωσία του Ντόναλντ Τραμπ



Δείτε στιγμιότυπα από την τελετή









Η τελευταία συνάντηση με τον Ομπάμα στον Λευκό Οίκο

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ ήπιαν τσάι με το ζεύγος Ομπάμα στο Μπλου Ρουμ, ένα από τα σαλόνια του προεδρικού μεγάρου.

Ο Ομπάμα και ο Τραμπ αντάλλαξαν χειραψία στο κατώφλι του προεδρικού μεγάρου. Η Μελάνια με τη Μισέλ αντάλλαξαν ασπασμούς και η μέλλουσα πρώτη κυρία έδωσε στην οικοδέσποινα ένα δώρο, ένα αρκετά μεγάλο κουτί από το πασίγνωστο κατάστημα Tiffany & Co της Νέας Υόρκης.



Το δώρο της Μελάνια προκάλεσε αμηχανία, καθώς ήταν μια χειρονομία εκτός πρωτοκόλλου και για αυτόν τον λόγο δεν υπήρχε κανείς για να πάρει το κουτί από τα χέρια της Μισέλ Ομπάμα.

Οι δύο πεζοναύτες που φρουρούν την είσοδο οφείλουν να παραμείνουν στη θέση τους και δεν μπορούσαν να βοηθήσουν την πρώτη κυρία. Παρενέβη έτσι ο Μπαράκ Ομπάμα, που πήρε το κουτί και το μετέφερε στο χολ, μέσα στον Λευκό Οίκο.





«Όλα ξεκινούν σήμερα»
Νωρίτερα, ο εκλεγμένος πρόεδρος είχε γράψει στο Twitter το εξής μήνυμα προς τον αμερικανικό λαό: «Όλα ξεκινούν σήμερα. Θα σας δω στην ορκωμοσία. Το κίνημα συνεχίζεται, η δουλειά ξεκινά!».




Η άφιξη του ζεύγους Τραμπ στον Λευκό Οίκο



Επεισόδια από διαδηλωτές κατά του Τραμπ στους δρόμους της Ουάσινγκτον
Μια ομάδα διαδηλωτών κατά του Τραμπ συγκρούστηκε με την αμερικανική αστυνομία πριν λίγη ώρα στους δρόμους της Ουάσινγκτον, λίγη ώρα προτού ξεκινήσει η ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, οι διαδηλωτές που είναι μέλη της ομάδας «Black Bloc» έσπασαν τις βιτρίνες καταστημάτων και καφετεριών και βανδάλισαν αυτοκίνητα. Δύο από τους στόχους τους ήταν ένα υποκατάστημα της Bank of America και μια καφετέρια Starbucks.

Στα επεισόδια συμμετείχαν όπως φαίνεται 150 άνδρες ντυμένοι στα μαύρα –ορισμένοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους - που τοποθέτησαν κάδους απορριμμάτων και κουτιά πώλησης εφημερίδων στη μέση του δρόμου για να φτιάξουν οδοφράγματα.




«Γίνονται συλλήψεις», δήλωσε αστυνομικός στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik. Δεν διευκρίνισε τον αριθμό των ανθρώπων που προσήχθησαν.
Ένας πολίτης τραυματίστηκε στο κεφάλι και ήταν πεσμένος στο έδαφος πριν τον παραλάβει ασθενοφόρο.
«Αυτό είναι αξιοθρήνητο», δήλωσε ένας άνδρας προχωρημένης ηλικίας, οπαδός του Τραμπ, που φόραγε ένα κόκκινο καπέλο με το σύνθημα «Κάντε την Αμερική Σπουδαία Ξανά», προφανώς αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό που είχε εξακοντίσει η Χίλαρι Κλίντον εναντίον των υποστηρικτών του Ρεπουμπλικάνου εκλεγμένου προέδρου, μιλώντας περί «αξιοθρήνητων» ψηφοφόρων.







Ένα πλακάτ που κρατούσε η ομάδα έγραφε το σύνθημα »Κάντε τους ρατσιστές να φοβηθούν ξανά».

Η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών και ακολούθησαν συμπλοκές.

Λίγο νωρίτερα, διαδηλωτές της ομάδας Disrupt J20 επιχείρησαν να αποκλείσουν τα σημεία ελέγχου από τα οποία περνά το κοινό για να φτάσει στον χώρο της τελετής και πολλοί από αυτούς απομακρύνθηκαν από αστυνομικούς.


Υπό βροχερό καιρό η ορκωμοσία

Με το αριστερό του χέρι στη Βίβλο στην οποία είχε ορκιστεί ο Αβραάμ Λίνκολν, ο Ντόναλντ Τραμπ θα ορκιστεί 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ γύρω στις 19:00 ώρα Ελλάδος σήμερα και κατόπιν θα εκφωνήσει την πρώτη του ομιλία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του από τη δυτική πρόσοψη του Καπιτωλίου προτού ηγηθεί της πομπής στην Λεωφόρο Πενσιλβάνια από το Καπιτώλιο στον Λευκό Οίκο.

Για την ορκωμοσία του ο Τραμπ θα χρησιμοποιήσει δύο Βίβλους: εκτός από εκείνη στην οποία είχε ορκιστεί ο πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν και μία που του είχε δωρίσει η μητέρα του το 1955.

Όταν ο Τζορτζ Ουάσινγκτον ορκίστηκε πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ το 1789, η τελετή έγινε στις 30 Απριλίου στη Νέα Υόρκη, την τότε πρωτεύουσα της χώρας. Καθώς τότε χρειάστηκαν έως και τέσσερις μήνες για να καταμετρηθούν οι ψήφοι, ορίστηκε ως ημερομηνία για την ορκωμοσία των νέων προέδρων των ΗΠΑ η 4η Μαρτίου και μόνον το 1937 άλλαξε αυτό και ορίστηκε η 20η Ιανουαρίου που ισχύει μέχρι σήμερα. Επίσης το 1801 η πρωτεύουσα των ΗΠΑ μεταφέρθηκε στην Ουάσινγκτον και ως εκ τούτου και η τελετή της ορκωμοσίας γίνεται έκτοτε εκεί.

Ο καιρός για σήμερα στην Ουάσινγκτον είναι βροχερός και ασυνήθιστα θερμός για την εποχή. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου και βροχή που θα αρχίσει να μειώνεται σταδιακά ως τα μέσα του απογεύματος.

Η πρώτη ομιλία του εκλεγμένου προέδρου αναμένεται να διαρκέσει περίπου 20 λεπτά. Ο εκπρόσωπός του Σον Σπάισερ δήλωσε ότι ο Τραμπ αναμένεται να εκφωνήσει μια "πολύ προχωρημένη σε σκέψη, πολύ εμπνευσμένη και προσανατολισμένη στο "μαζί" ομιλία" για την επίλυση προβλημάτων, όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Αν και τα 20 λεπτά μπορεί να φαίνονται πολύ λίγα για την πρώτη ομιλία ενός προέδρου των ΗΠΑ μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, αυτή που θα εκφωνήσει ο Τραμπ δεν θα είναι η μικρότερη: Η ομιλία που είχε εκφωνήσει το 1793 μετά τη δεύτερη ορκωμοσία του ο Τζορτζ Ουάσινγκτον αποτελείτο από 130 λέξεις. Την ίδια ώρα έως και 900.000 άνθρωποι αναμένεται να συγκεντρωθούν σήμερα για την τελετή της ορκωμοσίας του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων διαδηλωτών. Κατά τη διάρκεια της πομπής από το Καπιτώλιο προς τον Λευκό Οίκο στην Λεωφόρο Πενσιλβάνια, οι Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ μπορεί να βγουν από τη λιμουζίνα τους για να χαιρετίσουν το πλήθος.




;

Επιμέλεια:Ε.Δ.Ο fyllokaiftero1.blogspot.com
Πηγή:Πρώτο Θέμα

Ηλίας Κωστοπαναγιώτου... Ο "φραγκάτος" και "σκαφάτος" γιατρός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της Φωκίδας

ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


Ο "φραγκάτος" και ο "σκαφάτος" γιατρός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διότι "η ιατρική και η πολιτική αποδίδει",  το 2014 δεν ήμουν βουλευτής "τρομάρα τους" ζητώ συγνώμη από τους προσκυνητές του καθαγιασμού των υδάτων στην Ιτέα, διότι... "το σκάφος μου",  παρά την ρητή εντολή μου να πλεύσει στο λιμάνι, κατά την ρίψη του Σταυρού, το πλήρωμα, αποτελούμενο από τον γνωστό θαλασσόλυκο καπετάνιο Νίκο Κουτσούκο, τον έτερο θαλασσόλυκο Χρήστο Βανδώρο και τον εκ Γρεβενών καταγόμενο Νίκο Πατσίκα, "εστασίασε" εκβιάζοντας για αύξηση μισθών.
Θα τους κρεμάσω απο το μεσαίο κατάρτι.

Υπάρχει ένα πρόβλημα. 
                              
Το "σκάφος" μου (πλαστική βάρκα 15ετών Αίολος 4,5 μέτρων) δεν έχει κατάρτι.
Θα δω τι θα κάνω.

Η γκεμπελική μικρόνοιά τους, η κατάντια τους και η ξεφτύλα τους
"άξιος, άξιος, άξιος ο μισθός τους"


Υ.Γ.: Η μάνα τους, όταν ήταν μικροί, δεν τους είπε ότι με γεμάτο το στόμα "μπουκωμένοι" πρέπει να προσέχουν τι λένε;
-------------------------------------------
ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΗΛΙΑΣ
Βουλευτής Φωκίδας ΣΥΡΙΖΑ
ΑΘΗΝΑ: Βουλής 4, 10562
τηλ: 21037062012103314387
φαξ: 2103706001
ΑΜΦΙΣΣΑ: Γιδογιάννου 11, 33100
τηλ: 2265028840
email: kostopanagiotou@outlook.com.gr

facebook: Κωστοπαναγιώτου Ηλίας
Πηγή: Καρτερία