03 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ-Άγριες συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στην Πλ.Βάθης!

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ-Άγριες συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στην Πλ.Βάθης!
Άγρια συμπλοκή μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην πλατεία Βάθη στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μετανάστες πετούν πέτρες και ξύλα μεταξύ τους, με την κατάσταση να έχει κριθεί εκτός ελέγχου.
Στην περιοχή σπεύδουν αστυνομικές δυνάμεις.
epixitimatias

Γούνα: Το απόλυτο γυναικείο κομμάτι για το Χειμώνα

ΤΟ fyllokaiftero1.blogspot.com ΣΤΗ ΜΟΔΑ

ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΓΟΥΝΑ 
ΓΟΥΝΑ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 

Γούνα (5)
Όπως κάθε χειμώνα, έτσι και φέτος κυρίαρχο ρόλο στη μόδα θα παίξει η γούνα, προσφέροντας ζεστασιά αλλά και μια πιο glamorous εμφάνιση.
Προσοχή: Προτιμήστε μια οικολογική ή τεχνητή γούνα αφού δεν υστερεί σε τίποτα από μια φυσική γούνα (η οποία απαιτεί τη θυσία δεκάδων ζώων για να παραχθεί).

Φορέστε γούνα μόνη της ή σαν επένδυση άλλων υλικών σε ρούχα, πανωφόρια, τσάντες και παπούτσια. Επιπλέον, μια εξαιρετική και όμορφη επιλογή είναι τα γούνινα γιλέκα, τα κασκόλ από γούνα και τα γάντια με γούνα.
Δείτε μερικές υπέροχες προτάσεις:
Γούνα (1)
Γούνα (3)
Γούνα (4)
Γούνα (6)
Γούνα (7)
Γούνα (9)
Γούνα (10)
Γούνα (11)
Γούνα (12)
Γούνα (13)
Γούνα (14)
Γούνα (15)
Γούνα (16)
Γούνα (17)
Γούνα (18)
Γούνα (19)
Γούνα (2)
Γούνα (8).



Απο : Beaute

ΣΟΚ: «Άγγιξε» τα 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης - Αυξήθηκε κατά 17 λεπτά σε μια νύχτα!

ΣΟΚ: «Άγγιξε» τα 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης - Αυξήθηκε κατά 17 λεπτά σε μια νύχτα!
«Φωτιά» έχει πάρει η τιμή της βενζίνης μετά την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.
Μάλιστα, στα νησιά, που από την πρώτη του έτους καταργήθηκε ο μειωμένος ΦΠΑ, η αύξηση μέσα σε μια μέρα είναι τρομακτική!
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών, Γιώργος Ασμάτογλου: «Στην Αμοργό η τιμή της αμόλυβδης από το 1,75 εκτινάχτηκε μέσα σε μια νύχτα στο 1,92».
Ο υψηλότερος Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στη βενζίνη (από 0,67 ευρώ στα 0,70 ευρώ το λίτρο), στο πετρέλαιο κίνησης (από 0,33 στα 0,41 ευρώ το λίτρο) και στο υγραέριο κίνησης (από 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο) εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε αύξηση 5 - 6 λεπτών στη λιανική τιμή της βενζίνης και 8 - 10 λεπτών στις τιμές του πετρελαίου και του υγραερίου κίνησης, αντίστοιχα.
Δείτε αναλυτικά τις τιμές της αμόλυβδης (95 οκτ.) σε πρατήρια ολόκληρης της Ελλάδας, όπως τις κατάγραψε το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης:
Αθήνα: 1,559  ευρώ το λίτρο
Αχαία: 1,448 ευρώ το λίτρο
Κεφαλλονιά: 1,548 ευρώ το λίτρο
Γρεβενά: 1,586 ευρώ το λίτρο
Έβρος: 1,645  ευρώ το λίτρο
Τήνος: 1,668 ευρώ το λίτρο
Σύρος: 1,665 ευρώ το λίτρο
Νάξος: 1,700 ευρώ το λίτρο
Χανιά: 1,668  ευρώ το λίτρο
Ρέθυμνο:  1,618 ευρώ το λίτρο
Ηράκλειο: 1,678 ευρώ το λίτρο
Χίος: 1,565 ευρώ το λίτρο
Πάτμος: 1,829 ευρώ το λίτρο
Κάρπαθος: 1,820 ευρώ το λίτρο
Ρόδος: 1,739 ευρώ το λίτρο
Αμοργός: 1,910 ευρώ το λίτρο
Μήλος: 1,890 ευρώ το λίτρο
Σύρος: 1,820 ευρώ το λίτρο
Κέρκυρα: 1,648 ευρώ το λίτρο.

Για ένα μήνα αιτήσεις στη Βιολογική Γεωργία, που ξεκινούν από βδομάδα


Μία από τις σημαντικότερες διαφορές που θα έχει το νέο πρόγραμμα σε σχέση με το περασμένο, όπως έγινε γνωστό, θα είναι το γεγονός ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενταχθούν και στα τέσσερα υπομέτρα της Βιολογικής Γεωργίας. Δηλαδή, ένας κτηνοτρόφος θα μπορεί να εντάξει τα ζώα του στη βιολογική κτηνοτροφία ενώ παράλληλα θα λαμβάνει και πριμοδότηση για την καλλιέργεια βιολογικών ζωοτροφών.
Αναλυτικά στην προκήρυξη της ερχόμενης εβδομάδας εντάσσονται οι εξής καλλιεργητικές ομάδες:
  • Ελαιοκομία
  • Σταφίδα (νέο)
  • Επιτραπέζια σταφύλια (νέο)
  • Σταφύλια οινοποιήσιμα
  • Μηλοειδή (νέο)
  • Πυρηνόκαρπα (νέο)
  • Εσπεριδοειδή (νέο)
  • Αραβόσιτος κτηνοτροφικός και εδώδιμος
  • Χειμερινά σιτηρά
  • Ρύζι
  • Μηδική, τριφύλλι
  • Άλλα κτηνοτροφικά ψυχανθή
  • Όσπρια
  • Βαμβάκι
  • Λινάρι, ελαιοκράμβη, ηλίανθος, σόργο και άλλες αροτραίες
  • Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά
Στη ζωική παραγωγή:

  • Αιγοπρόβατα
  • Βοοειδή με κρεατοπαραγωγική/μικτήκατεύθυνση
  • Βοοειδή με γαλακτοπαραγωγική κατεύθυνση
Στη δεύτερη πρόσκληση του 2017:
  • Ροδιά, Ακτινίδιο, Συκιά, Μικρόκαρπες ∆άσους, Αβοκάντο, Ακρόδρυα, Καπνός, Φυλλώδη Λαχανικά, Σταυρανθή, Βολβώδη, Καρότο, Πατάτα, Φραγκόσυκα.
Το Δελτίο τύπου του υπουργείου
443 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας
Την προκήρυξη, την άλλη εβδομάδα, του μέτρου «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 ανήγγειλαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης.
Με το συγκεκριμένο μέτρο ενισχύονται γεωργοί και κτηνοτρόφοι, είτε για να μετατρέψουν την συμβατική τους εκμετάλλευση σε βιολογική, είτε για να διατηρήσουν την ήδη υφιστάμενη βιολογική τους εκμετάλλευση. Το συνολικό ύψος  των πιστώσεων που θα προκηρυχθούν ανέρχεται στα  443 εκατ. ευρώ  Δημόσιας Δαπάνης (Εθνική και Κοινοτική Συμμετοχή).
Παράλληλα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έδωσε στοιχεία για την πορεία υλοποίησης του ΠΑΑ. Σύμφωνα με αυτά, το τελικό ποσοστό απορρόφησης για το 2016  έφτασε  στο 16% και το συνολικό ποσό θα ξεπεράσει τα 620 εκατ. ευρώ.
Ανακοίνωσε, δε, ότι μετά τα μέτρα της εξισωτικής αποζημίωσης, των νέων γεωργών των Τοπικών Προγραμμάτων Leader και της βιολογικής καλλιέργειας, θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα, το μέτρο της Κατάρτισης  των Νέων Γεωργών, το μέτρο της Μεταποίησης  και εμπορίας  γεωργικών προϊόντων και η προκήρυξη για τα Σχέδια Βελτίωσης.
Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, «Η στροφή στην ποιότητα, στα πιστοποιημένα προϊόντα, αλλά και ειδικά στη βιολογική παραγωγή, είναι μια στρατηγική επιλογή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης του αγροτικού τομέα. Είναι η αιχμή του δόρατος για να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και να περάσουμε σε μια εξωστρεφή και ανταγωνιστική γεωργία και κτηνοτροφία.
Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αρκεί η ενίσχυση της βιολογικής παραγωγής μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Ανασυντάσσουμε ταυτόχρονα ολόκληρο το φάσμα λειτουργίας του χώρου, τη διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησης, την ίδια τη λειτουργία των οργανισμών πιστοποίησης, έτσι ώστε να μπορεί ο καταναλωτής να είναι σίγουρος ότι εκείνο που πληρώνει ως βιολογικό είναι πράγματι βιολογικό».
Από την μεριά του ο Αν. Υπουργός ΑΑ&Τ, Γιάννης Τσιρώνης, σημείωσε ότι η Ελλάδα, λόγω και της γεωγραφίας της, θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτει στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων, ενώ ευχήθηκε σε μερικά χρόνια, με τις σωστές πολιτικές, να αποτελέσει η χώρα μας ένα βιολογικό περιβόλι όπου τα προϊόντα μας να διατηρούν ανταγωνιστική θέση στις εξειδικευμένες αγορές. Όσο αφορά στο νέο Μέτρο για τις βιολογικές καλλιέργειες, ο Αν. Υπουργός ανέφερε ότι με την εφαρμογή του διευκολύνει τη διαφάνεια ενώ παράλληλα, με την πιστοποίηση της ετικέτας και τους ελέγχους, ενισχύει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών για την αγορά βιολογικών προϊόντων. Επίσης, δίνει λύση στο ζήτημα της πολυκαλλιέργειας και της συγκαλλιέργειας, πρακτικές που είναι στην φύση της βιολογικής καλλιέργειας και μέχρι τώρα υπήρχαν κωλύματα στην επιδότησή τους.
Τέλος, ο Γιάννης Τσιρώνης τόνισε ότι ο στόχος είναι να εξυπηρετηθούν οι αγρότες και οι αγρότισσές μας, με τους οποίους προηγήθηκαν πολλές συναντήσεις προκειμένου να χαραχθεί η στρατηγική του Υπουργείου στον τομέα της βιολογικής γεωργίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

«Μέτρο 11 “Βιολογικές Καλλιέργειες” του ΠΑΑ 2014-2020»
Σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο της εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» του ΠΑΑ 2014-2020, σας ενημερώνουμε τα εξής:
1. Η οικονομική στήριξη στο πλαίσιο του Μέτρου παρέχεται προκειμένου οι δικαιούχοι να αποζημιωθούν για το διαφυγόν εισόδημα, τις πρόσθετες δαπάνες και το κόστος συναλλαγής που, κατά περίπτωση, συνεπάγεται η μετατροπή ή η διατήρηση των πρακτικών της βιολογικής γεωργίας, σύμφωνα με τις αρχές και μεθόδους της βιολογικής παραγωγής.
2. Μέσω της ενίσχυσης, οι γεωργοί ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν σε τέτοια συστήματα, ανταποκρινόμενοι με τον τρόπο αυτό στη ζήτηση της κοινωνίας για τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον γεωργικών πρακτικών.
3. Υπάρχουν τα ακόλουθα Υπομέτρα και Δράσεις:
Υπομέτρο 11.1 : Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους με τις εξής δράσεις:
· Δράση 11.1.1 : Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στη γεωργία
· Δράση 11.1.2 : Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία
Υπομέτρο 11.2 : Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους με τις εξής δράσεις:
· Δράση 11.2.1 : Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στη γεωργία
· Δράση 11.2.2 : Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία.
4. Στους δικαιούχους του Υπομέτρου 11.2 καλύπτεται το κόστος Πιστοποίησης και των εργαστηριακών αναλύσεων (δράση 11.2.1).
5. Στους δικαιούχους του Υπομέτρου 11.1 το κόστος Πιστοποίησης θα καλύπτεται από άλλο Μέτρο που θα προκηρυχθεί.
6. Ένας ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλλει υποψηφιότητα σε παραπάνω από μία δράσεις.
7. To Μέτρο είναι συμβατό και με άλλα Μέτρα του ΠΑΑ 2014-2020.
8. Υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής έως 85% από 15/10 μέχρι      30/11 εκάστου έτους.
Στην πρόσκληση που θα εκδοθεί, το συνολικό ύψος  των πιστώσεων ανέρχεται σε  τετρακόσια σαράντα τρία εκατομμύρια (443.000.000) ευρώ και αφορά Δημόσια Δαπάνη (Εθνική + Κοινοτική Συμμετοχή).
Το ανωτέρω ποσό κατανέμεται ενδεικτικά στα 2 Υπομέτρα ως εξής:
Υπομέτρο 11.1 :  Εκατό εκατομμύρια  (100.000.000) ευρώ
· Δράση 11.1.1: Εξήντα έξι εκατομμύρια  (66.000.000) ευρώ
· Δράση 11.1.2: Τριάντα τέσσερα εκατομμύρια (34.000.000) ευρώ
Υπομέτρο 11.2 : τριακόσια σαράντα τρία  εκατομμύρια (343.000.000) ευρώ
·Δράση 11.2.1: εκατόν ογδόντα τρία εκατομμύρια  (183.000.000) ευρώ
· Δράση 11.2.2: εκατόν εξήντα εκατομμύρια  (160.000.000) ευρώ
Προκειμένου η εφαρμογή του Μέτρου και οι πληρωμές των δικαιούχων να γίνονται με όσο το δυνατό πιο αδιάβλητο τρόπο και εντός των προθεσμιών (οι πληρωμές έχουν καταληκτική ημερομηνία την 30ⁿ Ιουνίου εκάστου έτους), εφαρμόζονται τα εξής:
1. Οι αιτήσεις για ένταξη γίνονται ηλεκτρονικά, από τον κάθε ενδιαφερόμενο.
2. Η αξιολόγηση των αιτήσεων γίνεται με διασταύρωση στοιχείων της αίτησης με ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων, όσων αφορά:
· την ιδιότητα του ενεργού  αγρότη (διασταύρωση μέσω ΚΕΠΥΟ),
· την ύπαρξη σύμβασης σε ισχύ του ενδιαφερόμενου με Οργανισμό Ελέγχου & Πιστοποίησης (ΟΕ&Π), καθώς και το χρόνο ένταξης κάθε αγροτεμαχίου / βοσκοτόπου / εκμετάλλευσης σε σύστημα ελέγχου (διασταύρωση μέσω Ηλεκτρονικής Βάσης Δεδομένων Βιοκαλλιεργητών, ΗΒΔ),
· την έκταση κάθε αγροτεμαχίου / βοσκοτόπου καθώς και πρόσθετα στοιχεία που αφορούν στους αιτούντες (ολοκληρωμένο σύστημα ΟΣ),
· τον αριθμό των ζώων (Κτηνιατρική Βάση Δεδομένων ΚΒΔ), κ.α..
3.Η δημοσιοποίηση των προσωρινών και τελικών πινάκων δικαιούχων γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα και με δημόσια κοινοποίηση.
4.Ο Γενικός Γραμματέας ΑΠ&ΔΚΠ εκδίδει Απόφαση Ένταξης με το σύνολο των δικαιούχων.
5. Η πληρωμή πραγματοποιείται ανά Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΠΕΚΕΠΕ (8 στο σύνολο της χώρας).
Επιπρόσθετα, έχει ήδη κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές της ΕΕ πρόταση τροποποίησης του ΠΑΑ, όπου μεταξύ άλλων προτάθηκε η διεύρυνση των επιλέξιμων καλλιεργειών για το Μέτρο 11. Οι καλλιέργειες που προστίθενται αφορούν στη ροδιά, ακτινιδιά, ακρόδρυα, συκιά, μικρόκαρπες/δάσους, αβοκάντο, καπνός, φυλλώδη λαχανικά – σταυρανθή / βολβώδη / καρότο / πατάτα.
Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται και την έγκριση των προταθέντων αλλαγών, θα είμαστε σε θέση να εκδώσουμε νέα πρόσκληση η οποία θα συμπεριλαμβάνει τις νέες καλλιέργειες που θα εγκριθούν από τις αρμόδιες αρχές της ΕΕ.

ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ - ΠΑΑ
Προχωρούμε τις επόμενες ημέρες  στη προκήρυξη ενός μέτρου, πολύ σημαντικής βαρύτητας για  τη πολιτική μας στον αγροτικό χώρο, αυτού της Βιολογικής  Γεωργίας  και Κτηνοτροφίας.
Το συνολικό ύψος  των πιστώσεων ανέρχεται στα  443 εκατ. ευρώ και αφορά Δημόσια Δαπάνη (Εθνική + Κοινοτική Συμμετοχή).
Ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης και ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας θα δώσουν στη συνέχεια επί μέρους στοιχεία για το μέτρο, τι καινούργιο έχουμε εισαγάγει, αλλά και τη φιλοσοφία με την οποία αντιμετωπίζουμε το θέμα.
Η στροφή στην ποιότητα, στα πιστοποιημένα προϊόντα, αλλά και ειδικά στη βιολογική παραγωγή, είναι μια στρατηγική επιλογή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης του αγροτικού τομέα.
Είναι η αιχμή του δόρατος για να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και να περάσουμε σε μια εξωστρεφή και ανταγωνιστική γεωργία και κτηνοτροφία.
Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αρκεί η ενίσχυση της βιολογικής παραγωγής μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ανασυντάσσουμε ταυτόχρονα ολόκληρο το φάσμα λειτουργίας του χώρου, τη διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησης, την ίδια τη λειτουργία των οργανισμών πιστοποίησης, έτσι ώστε να μπορεί ο καταναλωτής να είναι σίγουρος ότι εκείνο που πληρώνει ως βιολογικό είναι πράγματι βιολογικό.
Θα ήθελα ωστόσο με την ευκαιρία της προκήρυξης του μέτρου της Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας να αναφερθώ στην πορεία του ΠΑΑ, του βασικού εργαλείου που έχουμε στη διάθεσή μας για τη χρηματοδότηση της αγροτικής ανάπτυξης:
Πριν δύο μήνες  ευρωβουλευτής της αντιπολίτευσης με  Δελτίο Τύπου  ισχυριζόταν  ότι η απορρόφηση του ΠΑΑ στη χώρα μας ήταν προτελευταία στην ΕΕ με 5% όταν ο μ.ο. της  ήταν 12,4%, αποκρύπτοντας βέβαια ότι το δικό μας ΠΑΑ είχε εγκριθεί μόλις τον Δεκέμβριο του 2015… κι αυτό με δικές μας ενέργειες.
Ατύχησε όχι μόνο γιατί, όπως ανέφερα  απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, το ποσοστό μας ήταν ήδη στο 9% με το μ.ο. της ΕΕ να είναι στο 13,7% και αρκετές χώρες ήταν κάτω από το ποσοστό μας ή πολύ κοντά στο δικό μας.
Ατύχησε επιπλέον γιατί το τελικό μας ποσοστό για το 2016  έφτασε  στο 16% και το ποσό θα ξεπεράσει τα 620 εκατ. ευρώ.
Υποβλήθηκε επίσης στην Ε.Ε. η 1η τροποποίηση του ΠΑΑ με βελτιωτικές προσθήκες που αφορούν σε μια σειρά μέτρων στη βάση της διαβούλευσης που έγινε κατά την ενεργοποίησή τους.
Θέλω να υπενθυμίσω επίσης  τα μέτρα του ΠΑΑ που έχουν ήδη προκηρυχθεί και υλοποιούνται ή βρίσκονται στη διαδικασία υλοποίησης:
· Το μέτρο ενίσχυσης των παραγωγών σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές (εξισωτική αποζημίωση)  με 243,5 εκατ. ευρώ (πληρώθηκε ήδη) ,
· Το μέτρο των νέων γεωργών που θα συμβάλλει στη δημογραφική ανανέωση του πληθυσμού της υπαίθρου, με 241 εκατ. ευρώ δημόσια δαπάνη, όπου εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον με την υποβολή χιλιάδων αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους,
· Την κοινή πρόσκληση για την επιλογή των Ομάδων Τοπικής Δράσης και των Τοπικών Προγραμμάτων στο πλαίσιο του νέου LEADER, δαπάνης  322 εκατ. ευρώ για το ΠΑΑ και 54 εκατ. ευρώ για το ΕΠΑλΘ.   
Θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα , όπως έχουμε δεσμευτεί:
· το μέτρο της Κατάρτισης  των Νέων Γεωργών
· Το μέτρο της Μεταποίησης  και εμπορίας  γεωργικών προϊόντων
· Το  υπομέτρο 4.2 Στήριξης  για επενδύσεις στην μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων.
· Η προκήρυξη για τα Σχέδια Βελτίωσης, μετά την ένταξη των νέων γεωργών, ώστε να δοθεί δυνατότητα στο δυναμικό των νέων ανθρώπων που θα εγκατασταθούν στη γεωργία να επενδύσουν στο γεωργικό τομέα.
Με λίγα λόγια, βρισκόμαστε ήδη σε μια πορεία ανασυγκρότησης του αγροτικού τομέα, με βασικό εργαλείο το ΠΑΑ, και με ένα στρατηγικό σχέδιο που υλοποιούμε από την πρώτη στιγμή βήμα – βήμα:
Ξεκινήσαμε με τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να διασφαλίσουμε τους πόρους από την Ε.Ε. και την έγκαιρη πληρωμή, χωρίς καταλογισμούς και πρόστιμα , των κοινοτικών ενισχύσεων, αλλά και των αποζημιώσεων των αγροτών.
Να νοικοκυρέψουμε επίσης το σύστημα και να εκκαθαρίσουμε παλιές αμαρτίες που άφηναν (και σε κάποιες περιπτώσεις αφήνουν ακόμα) απλήρωτους τους αγρότες.
Με τις πληρωμές   του 2016  κάναμε και  ρεκόρ από καταβολής της ΚΑΠ. Τινάξαμε τη μπάγκα στον αέρα, καταβάλλοντας  στον αγροτικό χώρο για ενισχύσεις ,ανειλημμένες και εκκρεμότητες από το 2008 περί τα 3,7 δις ευρώ.
Συνεχίσαμε με τη διασφάλιση, σε πολύ μεγάλο βαθμό, ότι οι αγρότες θα έχουν μηδενική ή ελάχιστη επιβάρυνση από τις συμφωνίες με τους θεσμούς.
Δημιουργήσαμε το θεσμικό πλαίσιο για τους συνεταιρισμούς, τη ρευστότητα, τη μείωση του κόστους παραγωγής, το εργόσημο κ.λπ.
Και ήδη προχωράμε σε δράσεις και μέτρα για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα. Όπως έχω πει και πάλι, το νούμερο ένα ζητούμενο είναι να μεγαλώσουμε την πίτα. Μόνον τότε θα ξεφύγουμε από τη διαχείριση της μιζέριας και τη ένδειας.
Σε αυτό το πλαίσιο, η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία έχουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.


Νωρίτερα το Agronews έγραφε

Υπογράφεται η ΚΥΑ για τα βιολογικά με αυξημένα πριμ σε ζωικά, αρωματικά
Με αυξημένα τα πριμ βιολογικής κτηνοτροφίας και με προσθήκες στα επιλέξιμα προϊόντα της φυτικής παραγωγής όπως είναι τα μήλα και τα πυρηνόκαρπα αναμένεται να ανοίξει η πρόσκληση του Μέτρου 11 «Βιολογική Γεωργία», βασικές πτυχές του οποίου παρουσιάζει σήμερα Τρίτη 3 Ιανουαρίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, σε ειδική εκδήλωση στο υπουργείο.
Όπως είχε πρώτη παρουσιάζει η εφημερίδα Agrenda, σε ειδικό τετρασέλιδο φάκελο στις 22 Δεκεμβρίου πρόσκληση αναμένεται με λίγες τεχνικές προσθήκες σε σχέση µε το προσχέδιο, που έχουν να κάνουν και µε την υποχρεωτική πλέον υπογραφή γεωπόνου στο φάκελο του υποψήφιου ύστερα από πιέσεις προς τις αρχές, ενώ µία επιπλέον αλλαγή έχει να κάνει µε την επιλεξιµότητα των αγροτεµαχίων.
Σημειώνεται ότι σε σχέση µε τη δράση της περασµένης προγραµµατικής περιόδου, στη «Βιολογική Γεωργία» προστέθηκαν πυρηνόκαρπα, µηλοειδή, εσπεριδοειδή, σταφίδα, και επιτραπέζια σταφύλια, ενώ άνω του διπλάσιου πριµ θα λαµβάνουν τα αρωµατικά φυτά (από 24 στα 60 ευρώ). Αξίζει να σηµειωθεί ότι όλα τα πριµ για τη βιολογική κτηνοτροφία είναι αυξηµένα, όπως και οι ενισχύσεις για τα κτηνοτροφικά φυτά που διαµορφώνονται από 28,8 στα 43 ευρώ ανά στρέµµα.
Από την άλλη τα προϊόντα: Ροδιά, Ακτινίδιο, Συκιά, Μικρόκαρπες ∆άσους, Αβοκάντο, Ακρόδρυα  Καπνός, Φυλλώδη Λαχανικά, Σταυρανθή, Βολβώδη, Καρότο, Πατάτα, Φραγκόσυκα, θα είναι εκτός απροόπτου στην πρόσκληση του 2018.
Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου έχει ως εξής:
Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 03-01-2017, στις 12 το μεσημέρι, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου (Αχαρνών 2, 6ος όροφος), σχετικά με την προκήρυξη του μέτρου και την πολιτική του υπουργείου στον τομέα της βιολογικής γεωργίας.

Στην απόφαση που είχε δοθεί σε διαβούλευση, μεταξύ άλλων, αναφέρονταν τα εξής:

Άρθρο 6
Κριτήρια επιλεξιμότητας δικαιούχων
Α. Δικαιούχοι  του  μέτρου  μπορούν  να  κριθούν  φυσικά  και  νομικά  πρόσωπα  ή  ομάδες  φυσικών ή νομικών προσώπων, τα οποία είναι ενεργοί γεωργοί, σύμφωνα με το σημείο  15 του άρθρου 4 της παρούσας.
Β. Δεν δύναται να κριθούν δικαιούχοι των ενισχύσεων της παρούσας απόφασης, έστω κι αν  πληρούν  τις  προϋποθέσεις  της  παραγράφου  Α  του  παρόντος  άρθρου,  οι  ακόλουθες  κατηγορίες υποψηφίων:
1. Όσοι  έχουν  ενταχθεί  στο  καθεστώς  της  πρόωρης  συνταξιοδότησης  ή  οι  σύζυγοι  αυτών.
2. Διάδοχοι  πρόωρης  συνταξιοδότησης  για  τους  οποίους  έχει  εκδοθεί  απόφαση αποκλεισμού από τη λήψη οποιασδήποτε ενίσχυσης στον αγροτικό τομέα για δέκα  έτη.
3. Όσοι έχουν αποβληθεί από γεωργοπεριβαλλοντικό μέτρο ή δράση σε προηγούμενη  Προγραμματική Περίοδο, λόγω υποβολής εκ προθέσεως ανακριβών στοιχείων και δεν  έχει παρέλθει χρονικό διάστημα δύο ημερολογιακών ετών από την αποβολή.
Γ. Επιλέξιμοι προς ένταξη στο υπομέτρο 11.1 «Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές  πρακτικές και μεθόδους παραγωγής » είναι οι «νεοεισερχόμενοι» σύμφωνα με το σημείο 13 του άρθρου 4 της παρούσας,
Δ. Επιλέξιμοι  προς  ένταξη  στο  υπομέτρο  11.2  «Ενισχύσεις  για  τη  διατήρηση  βιολογικών  πρακτικών και μεθόδων παραγωγής», είναι υποψήφιοι  με αγροτεμάχια, βοσκοτόπους ή  εκτροφές,  τα οποία είναι ενταγμένα στο σύστημα της βιολογικής γεωργίας σύμφωνα με  τον Καν. (ΕΚ) 834/2007, μέσω  σύμβασης με Οργανισμό Πιστοποίησης και Ελέγχου, η  οποία  έχει  συναφθεί  μέχρι  και  την  ημερομηνία  έκδοσης  της  Πρόσκλησης  Εκδήλωσης  Ενδιαφέροντος.
Εφόσον  οι  εν  λόγω  υποψήφιοι    έχουν  στην  κατοχή  τους  αγροτεμάχια,  βοσκοτόπους  ή  εκτροφές, που δεν συμπεριλαμβάνονται στην ανωτέρω αναφερόμενη  σύμβαση με Φορέα  Πιστοποίησης  και  Ελέγχου  μέχρι  και  την  ημερομηνία  έκδοσης  της  Πρόσκλησης  Εκδήλωσης  Ενδιαφέροντος,  είναι  επιλέξιμοι  προς  ένταξη  και  στο  υπομέτρο  11.1  «Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής» για τα  εν λόγω αγροτεμάχια, βοσκοτόπους ή εκτροφές.
Ένας υποψήφιος δύναται να υποβάλει αίτηση στήριξης σε περισσότερες από μία δράσεις.
Ε. Δικαιούχοι των υπ’ αριθ. 74/4119/13-01-2012 και 800/19605/17-02-2012 Προσκλήσεων  Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος των δράσεων 1.1 «Βιολογική γεωργία»  και 1.2  «Βιολογική  κτηνοτροφία»  του  Μέτρου  214  του  ΠΑΑ  2007-2013,  αντίστοιχα,  των  οποίων  οι συμβατικές  υποχρεώσεις  δεν  έχουν  λήξει  κατά  το  χρόνο  έκδοσης  των  Προσκλήσεων  Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του υπομέτρου 11.2, δύνανται να υποβάλουν αίτηση στήριξης  στο πλαίσιο του υπομέτρου 11.2.  Στην περίπτωση αυτή, οι δεσμεύσεις τους εκκινούν από  την επομένη της λήξης της σύμβασης που έχουν υπογράψει στο πλαίσιο των δράσεων 1.1  και 1.2 του Μέτρου 214 του ΠΑΑ 2007-2013, αντίστοιχα.
ΣΤ. Στην περίπτωση συνδυασμού μέτρων ή δράσεων ή δεσμεύσεων σε επίπεδο ενταγμένης  εκμετάλλευσης –αγροτεμαχίων, οι επιτρεπόμενοι συνδυασμοί μεταξύ του Μέτρου 11 και των  Μέτρων  10  «Γεωργοπεριβαλλοντικά  και  κλιματικά  μέτρα»,  και  14  «Καλή  μεταχείριση  των  ζώων»  του  ΠΑΑ  2014-2020,  εμφανίζονται  στο  Παράρτημα  Ι  της  παρούσας.  Τα  ύψη  ενίσχυσης  που  προκύπτουν  από  το  συνδυασμό,  δεν  μπορούν  να  υπερβαίνουν τα ποσά στήριξης του Παραρτήματος ΙΙ του Καν. (ΕΕ) 1305/2013.
Διάβασε εδώ αναλυτικά το κείμενο της Απόφασης
ΚΕΙΜΕΝΟ: Γιώργος Κοντονής
ΠΗΓΗ: agronews.gr

Οι αλλαγές που έρχονται στη φορολόγηση ιδιοκτητών ακινήτων και αγροτεμαχίων

ΠΟΙΑ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

 
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
 
Της Χριστίνας Φλάσκου
Με τον ερχομό του νέου έτους νέα χάρατσια θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι. Σημαντικό βάρος της νέας φορολογικής «επιδρομής» θα επωμιστούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, κι αυτο γιατί  προβλέπονται τρεις βασικές αλλαγές που αφορούν στις εμπορικές αξίες, με σύστημα αυτόματης αναπροσαρμογής, υψηλότερο ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια και τα ακίνητα εκτός σχεδίου και αναπροσαρμογή σε δωρεές, γονικές παροχές και κληρονομιές.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να δημιουργήσει εκ του μηδενός και μέχρι τον Ιούνιο ένα συστήμα αξιών που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές εμπορικές αξίες και που θα μπορεί να αναπροσαρμόζεται αυτόματα με βάση την τάση της αγοράς.

Η δημιουργία, βέβαια, ενός τέτοιου συστήματος αξιών είναι χρονοβόρα λόγω της πολυπλοκότητας του θέματος αλλά και του γεγονότος ότι επι χρόνια επικρατούσε το παρωχημένο σύστημα των «αντικειμενικών αξιών» και επομένως το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καμία βάση δεδομένων για να μπορεί να ορίσει εμπορικές τιμές

Επομένως, το πιθανότερο είναι ότι το νέο αυτό σύστημα δεν θα έχει ολοκληρώθει έγκαιρα, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες ακινήτων να κληθούν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και το 2017 ίδιο με αυτόν που πλήρωσαν το 2016.

Το υπουργείο Οικονομικών προχωράει για τη σχεδίαση του νέου συστήματος αξιών λαμβάνοντας υπόψη του ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα πρέπει να γίνει ο επαναπροσδιορισμός των τιμών ζώνης αλλά και των συντελεστών εμπορικότητας όλων των εμπορικών ακινήτων σε όλη την χώρα και στη συνέχεια και με βάση τα Ε9, θα γίνει ο έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης των ιδιοκτητών ακινήτων και αγροτεμαχίων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχει καταλήξει στον προσδιορισμό εμπορικών αξιών, οι οποίες να ανταποκρίνονται κατά το δυνατόν στις τιμές της αγοράς.

Παρά, όμως, τις όποιες αλλαγές ο ΕΝΦΙΑ θα εξακολουθήσει να έχει ως εισπρακτικό στόχο τα 2,65 δισ. ευρώ, που συνεπάγεται ότι τις ελαφρύνσεις που κάποιες κατηγορίες μπορεί να έχουν θα τις επωμισθούν κάποιες άλλες. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει  εξαγγείλει ελαφρύνσεις για τους μικροϊδιοκτήτες με πιθανότερο σενάριο την πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, για όσους σήμερα έχουν εισοδήματα κάτω από 9.000 ευρώ με αποτέλεσμα να δικαιούνται έκπτωση της τάξεως του 50%.

Το δημοσιονομικό κόστος αγγίζει τα 80-85 εκατ. ευρώ με τον αριθμό των ενδιαφερομένων να ξεπερνά το 1 εκατομμύριο.

Ένας τρόπος που εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών για κάλυψη του κόστους επέκτασης της έκπτωσης είναι και επιβολή  συμπληρωματικού φόρου στα αγροτεμάχια, οι ιδιοκτήτες των οποίων ανέρχονται σε 3,7 εκατ. άτομα με στόχο αύξηση των εσόδων κατά περίπου 300 εκατ. ευρώ

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη επεξεργαστεί σενάρια εφαρμογής μειωτικών συντελεστών προκειμένου να αποφύγει τις υπερβολικές φορολογήσεις μερικών δεκάδων χιλιάδων ιδιοκτητών με μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Το υπουργείο, μάλιστα, εξετάζει, να μην λαμβάνεται υπόψη στο σύνολό της η αξία των αγροτεμαχίων, αλλά σε ένα ποσοστό πχ 30%, ώστε να αποφευχθούν υπέρμετρα φαινόμενα φορολόγησης. Κι αυτό γιατί υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις ιδιοκτητών όπου αν και μέχρι σήμερα πλήρωναν 500 με 1000 ευρώ, με το νέο μέτρο υπήρχε ο κίνδυνος να κληθούν να πληρώσουν ποσά της τάξεως 15 -20.000 ευρώ.

Άλλο ένα μέτρο που εξετάζεται από το υπουργείο έτσι ώστε να εξισορροπηθεί η μείωση που θα επέλθει από τις αντικειμενικές αξίες, είναι και η αναπροσαρμογή των αφορολογήτων και των συντελεστών για κληρονομιές, γονικές παροχές και δωρεές.

Παρ' όλα αυτά το υπουργείο οικονομικών διαβεβαιώνει ότι οι αυξήσεις θα είναι λογικές ώστε να ανακοπεί η τάση του κύματος των αποποιήσεων κληρονομιάς από όσους δεν μπορούν να καταβάλουν έστω και την ελάχιστη φορολογία για την κτήση των ακινήτων και να αντιμετωπίσουν τα μελλοντικά βάρη τους.

Σάλος με Σόιμπλε: Ποιο το άγνωστο βρώμικο παρελθόν του. Τότε που… σκότωνε ανθρώπους


Ποιο το άγνωστο παρελθόν του Σόιμπλε;

“Ο Σόιμπλε ήταν ο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης Κολ με την Ανατολική Γερμανία. Αυτός έταζε ατιμωρησίες στους σταλινικούς ηγέτες της, προκειμένου οι Δυτικοί να λεηλατήσουν την πατρίδα εκατομμυρίων Ανατολικογερμανών….”
Ο Σόιμπλε ήταν ο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης Κολ με την Ανατολική Γερμανία. Αυτός έδωσε το σύνθημα για το μεγαλύτερο «πλιάτσικο» στην ιστορία της Γερμανίας.
Ο Σόιμπλε, υπηρετώντας απόλυτα τον στόχο του, έγινε ο άνθρωπος, ο οποίος ξεπούλησε για «ψίχουλα» την περιουσία της Ανατολικής Γερμανίας στους βιομηχάνους της Δυτικής Γερμανίας σ αυτούς, που είδαμε παραπάνω με μεγάλη ακρίβεια ποιοι ήταν.
Ο Σόιμπλε ήταν ο άνθρωπος εκείνος, ο οποίος «απεκατέστησε» τις λίγες ζημιές που υπέστησαν οι Ναζί μεταπολεμικά και εξαιτίας του κομμουνισμού. Ο Σόιμπλε τούς έδωσε πίσω τις περιουσίες, που κάποτε έχασαν στην Ανατολική Γερμανία.
Αφού αυτοί οι κυρίαρχοι Ναζί της Γερμανίας τον χρησιμοποίησαν, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ισχυρών Γερμανών εις βάρος όλων των αδυνάτων ομοεθνών τους, έκριναν ότι θα τους ήταν χρήσιμος ακόμα πιο πολύ. Όλες τις εξετάσεις είχε περάσει ο Σόιμπλε.
Εφόσον είχαν αποφασίσει να κάνουν οικονομική επίθεση εναντίον των «κατώτερων» της Ευρώπης, θα τους εξυπηρετούσε ως «στρατηγός» της νέας τους στρατηγικής. Θα γινόταν ο νέος Υπουργός Οικονομικών της Κεντρικής γερμανικής Κυβέρνησης. Θα γινόταν μια νέα «αλεπού» της Γερμανίας, αλλά διαφορετική από τον Ρόμελ.
Το νέο μεγάλο «κόλπο» της Γερμανίας και των Ναζί ήταν έτοιμο. Θα επαναλάμβαναν τους εαυτούς τους. Μέσω της δήθεν ευρωπαϊκής ενοποίησης, θα κατακτούσαν την Ευρώπη. Όπως στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ο Krupp και οι όμοιοί του κατήσχαν όλες τις βιομηχανίες των ανταγωνιστών τους, έτσι περίπου κάνουν και σήμερα οι επίγονοί τους.
Ας ψάξει να δει κάποιος πότε και εξαιτίας ποιων εξελίξεων συνέβαιναν εξελίξεις στο θέμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Η πορεία τής Γερμανίας και η σχέση της με τις υπόλοιπες χώρες ήταν αυτή, που προκαλούσε τις εξελίξεις στην Ευρώπη. Ο σχεδιασμός άλλαξε και όχι οι στόχοι.
Οι νέοι Ναζί της Γερμανίας απλά λόγω σχεδιασμού δεν εμφανίζονται με στρατιωτικές στολές, αλλά σαν «επενδυτές», που αγοράζουν. Γι” αυτό θέλουν «περισσότερη» Ευρώπη. Θέλουν «περισσότερη» Ευρώπη μόνον όταν μπορούν να «καταπιούν» αυτό το «περισσότερο».
Αυτό, το οποίο κάνουν πλέον καθημερινά και εις βάρος όλων των λαών δεν διαφέρει από αυτό, το οποίο έκαναν οι Ναζί με τα τανκ. Καθημερινά επιτίθενται στα κράτη, πρωταγωνιστώντας σε έναν ακήρυχτο πόλεμο.
Με τα ασυναγώνιστα επιτόκια της Γερμανίας αγοράζουν στην πραγματικότητα τα πάντα τζάμπα. Απλά εκμεταλλεύονται την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και κάνουν αυτό, το οποίο πάντα απαγορευόταν. Χρησιμοποιούν την κρατική δύναμη της Γερμανίας, για να επιβληθούν στον ιδιωτικό ανταγωνισμό και άρα με αθέμιτες συνθήκες.
Αγοράζουν, λόγω γερμανικής οικονομίας —και άρα με μηδενικά επιτόκια— ευρωπαϊκές κερδοφόρες επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα έγινε πρόσφατα με την Ducati. Στην πραγματικότητα τούς βγαίνει «τζάμπα», εφόσον με τα κέρδη των ίδιων των εταιρειών κάνουν απόσβεση των δανείων που συνάψανε, προκειμένου να τις αποκτήσουν.
Όμως, αυτό το οποίο περιγράψαμε είναι απόλυτα παράνομο και ανήθικο, γιατί είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Όταν ιδιωτικές εταιρείες «νικούν» ανταγωνίστριες εταιρείες με τις δυνατότητες των οικονομιών αλλά και τις μυστικές υπηρεσίες των κρατών τους, υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός. Με τη δύναμη του κράτους της Γερμανίας «νικούν» οι ιδιώτες Γερμανοί επιχειρηματίες τους αβοήθητους ιδιώτες Ιταλούς επιχειρηματίες στο παράδειγμά μας. Έχουν γίνει προκλητικά επιθετικοί …σε σημείο να γίνονται μισητοί.
Όπως για παράδειγμα είναι μισητός ο εγγονός του Ναζί Πόρσε, ο οποίος σήμερα, ως ιδιοκτήτης της Φόλκς Βάγκεν, πιέζει την Άλφα Ρομέο για εξαγορά.
Την πιέζει ως γνήσιος Ναζί κακοποιός και πέρα από κάθε δεοντολογία της αγοράς και της οικονομίας. Πιέζει τη διοίκησή της με απειλές και εκβιασμούς, που είναι ανήθικοι ακόμα και όταν ασκούνται στα πεζοδρόμια από αλήτες. Ούτε οι νταβατζήδες του δρόμου δεν διεκδικούν εξαγορές με τον τρόπο που το κάνει ο Φέρντιναρντ Πιχ.
Μιλάμε για πράγματα, τα οποία έχουν ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο. Αν αυτά τα κάνουν οι ιδιώτες Γερμανοί εις βάρος των περιουσιών ιδιωτών επιχειρηματιών, φαντάζεται κάποιος τι κάνουν απέναντι σε πολιτικούς και στελέχη, οι οποίοι διαχειρίζονται κρατικές επιχειρήσεις …Τι κάνουν εκεί όπου τους «παίρνει» καί να διαφθείρουν καί να «απειλούν». Φαντάζεται κάποιος πώς συμπεριφερόταν ο Πρόεδρος της Ντόιτσε Τέλεκομ απέναντι στους αρμόδιους υπουργούς και στη διοίκηση του ΟΤΕ, όταν τον «πολιορκούσε» …Όταν τον «πολιορκούσε» με τη βοήθεια των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών και των δωσίλογων τύπου Χριστοφοράκου και Κόκαλη.
Επικεφαλής όλων αυτών των «ανταγωνιστικών» και επικίνδυνων επιχειρηματιών είναι ο Σόιμπλε, ως Υπουργός των Οικονομικών της «ασυναγώνιστης» Γερμανίας. Ο άνθρωπος κάνει ό,τι έκανε πάντα …Δικηγόρος του «διαβόλου» είναι και όχι οικονομολόγος …Δεν έχει σχέση με τα οικονομικά …Ακόμα και ως Υπουργός Οικονομικών δεν ασχολείται με τα οικονομικά …Δεν τον έχουμε ακούσει ποτέ να μιλάει για οικονομικά. Τον έχουμε ακούσει να μιλάει γι” αυτούς, που αφορούν τα οικονομικά. Αυτός λαμβάνει τις έτοιμες εκθέσεις και τους στόχους των Γερμανών γραφειοκρατών και προσπαθεί να τις «περάσει» ως πολιτική …Προσπαθεί να τις επιβάλει ως πολιτική εις βάρος όλων εκείνων, οι οποίοι θίγονται από τους γερμανικούς «στόχους».
Στην πραγματικότητα δεν είναι Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας …Είναι Υπουργός Πολέμου με πρόφαση το Οικονομικό. Με αυτόν τον πόλεμο ασχολείται καθημερινά. Γι” αυτόν τον λόγο βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τα ΜΜΕ της Γερμανίας. Από αυτόν ξεκινάνε όλες οι «επιθέσεις», που κατά καιρούς έχουν δεχθεί οι Ευρωπαίοι από τις διάφορες Bild και τα Focus. Αυτός συντονίζεις τις «προβοκάτσιες» των ΜΜΕ και τις προσαρμόζει κατόπιν στους σχεδιασμούς τους.
Μέσω των ΜΜΕ ανοίγει τη «συζήτηση» αυθαίρετα με τους όρους που θέλει και την ολοκληρώνει όπως εξ αρχής είχε αποφασίσει. Όλη την ημέρα στις εγκαταστάσεις των ΜΜΕ βρίσκεται και προπαγανδίζει τις επιλογές της γερμανικής Κυβέρνησης …Κάνει αυτό, το οποίο έκανε πάντα …Υπερασπίζεται ό,τι συμφέρει την «ντοπαρισμένη» Γερμανία.
Κάποτε προπαγάνδιζε το «δίκαιο» των ντοπαρισμένων αθλητών της Γερμανίας έναντι των «τεμπέληδων» και των «κατώτερων» αθλητών. Μετά προπαγάνδιζε το «δίκαιο» της «ντοπαρισμένης» Δυτικής Γερμανίας έναντι της «τεμπέλικης» Ανατολικής Γερμανίας των «άχρηστων» κομμουνιστών.
Σήμερα κάνει το ίδιο για την «ντοπαρισμένη» γερμανική οικονομία έναντι των «τεμπέληδων» του Νότου …Αυτή είναι η εξειδίκευση το Σόιμπλε και όχι η οικονομία …Δεν ασχολείται καν με την οικονομία …Ηθικολογεί εις βάρος των θυμάτων της γερμανικής ανηθικότητας …Βρίζει πρώτος στο όνομα της Γερμανίας πριν αρχίσουν να βρίζουν οι άλλοι τη Γερμανία …Κατηγορεί τους μη ανταγωνιστικούς πριν αυτοί αρχίσουν να ψάχνουν τα περί αθέμιτων ανταγωνισμών.
Αυτό ακριβώς είναι η γερμανική οικονομία. Πρώτη στην Ευρώπη, εξαιτίας του αθέμιτου ανταγωνισμού. Στην κυριολεξία «ντοπαρισμένη» …»Ντοπαρισμένη» με αμερικανικά δολάρια. Όταν η Γερμανία δανειζόταν τεράστια ποσά, για ν” αποκτήσει την ανταγωνιστικότητά της, διέφθειρε τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, προκειμένου να γίνονται αυτά οι σπάταλοι πελάτες της και να βάζουν «λουκέτα» στις δικές τους επιχειρήσεις. Με τον τρόπο αυτόν οι Γερμανοί έστησαν μια τεράστια «πυραμίδα», η οποία, μέσω της διαφθοράς όλων των υπολοίπων κρατών, έφερε τη Γερμανία στην κορυφή τής ευρωπαϊκής οικονομίας.
Τώρα προσπαθούν οι Γερμανοί να «προσφέρουν» στα θύματά τους τα μυστικά της «ανταγωνιστικότητας», τη στιγμή που γνωρίζουν ότι στις «πυραμίδες» το μυστικό δεν είναι στη γνώση, αλλά στη σειρά με την οποία «μπήκε» κάποιος στο «παιχνίδι». Μας δουλεύουν τα κτήνη.
Αυτήν την «ντοπαρισμένη» οικονομία υπερασπίζεται ο Σόιμπλε. Την υπερασπίζεται με τον γνωστό προτεσταντικό τρόπο. Τον τρόπο της ηθικολογίας. Την εξηγεί με τον γνωστό γερμανικό τρόπο …Τον τρόπο του ρατσισμού των «ανωτέρων», που η «φύση» τούς έκανε ασυναγώνιστους. Πριν προλάβουν οι λαοί να κατηγορήσουν τη Γερμανία για ανηθικότητα μέσα στην ΕΕ, τρέχουν οι Γερμανοί να κατηγορήσουν τους πάντες για ανηθικότητα. Πριν προλάβουν οι λαοί να καταγγείλουν τον νεοναζισμό τής σημερινής Γερμανίας, τρέχουν οι Γερμανοί να κατηγορήσουν τους πάντες για τεμπελιά και ανικανότητα. Αυτής της στρατηγικής είναι επικεφαλής ο Σόιμπλε.
Αυτό το ανθρωπόμορφο κτήνος όχι μόνον δεν τιμωρήθηκε από καμία Δικαιοσύνη, επειδή ως Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα σπορ έστειλε στον τάφο και στα ψυχιατρεία πολλούς νέους αθλητές, αλλά έχει «προαχθεί» και ανέλαβε να στείλει στον «τάφο» ολόκληρους λαούς. Αυτό το τροχοφόρο σκουπίδι όχι μόνον δεν απεβίωσε, εξαιτίας της υπόθεσης Τρόιχαντ, αλλά παριστάνει τον «ευεργέτη» μιας Ανατολικής Γερμανίας, η οποία σήμερα δυστυχεί και υποφέρει, εξαιτίας του ξεπουλήματος που υπέστη.
Όμως, αυτό το οποίο δεν έκανε η γερμανική Δικαιοσύνη, το έκανε η μοίρα. Ο Σόιμπλε, ο οποίος ήθελε να «τιμωρήσει» τους Έλληνες και όλους τους Ευρωπαίους του Νότου, γιατί έζησαν πέρα από τις δυνατότητές τους, τιμωρείται από τη μοίρα, επειδή έζησε πέρα από τις δυνατότητές του. Για το κτήνος, που λέγεται Σόιμπλε, είναι πέρα από τις δυνατότητές του να ζει ως φυσιολογικός άνθρωπος. Πολύ πριν ο Σόιμπλε λοιπόν βάλει σε «μνημόνιο» τους λαούς, τον έβαλε τον ίδιο σε «μνημόνιο» η μοίρα.

el.gr
(makeleio)

Αν σας μυρίζει βόθρος δεν είναι τίποτα,απλώς...μιλάει ο Πολάκης!


Με προσωπική επίθεση στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ αλλά και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης το δημοσίευμα του Guardian για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο χώρος της υγείας στην Ελλάδα.
Ο κ. Πολάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον επικεφαλής της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο για τις δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα, ενώ κατηγόρησε τα ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν το δημοσίευμα. Στο σχόλιο που ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebbok ο κ. Πολάκης αναφέρει:

Πρόεδρε της ΠΟΕΔΗΝ ,όχι στο guardian ,αλλα στους New York Times να δώσεις συνέντευξη με αισχρά ψέμματα και στοιχεία του 2012 (τοτε ντε που προσκυναγες το Βενιζέλο και εγλειφες τον Αδωνι) συκοφαντώντας τη χώρα σου και την κυβερνηςη ΣΥΡΙΖΑ που σας έκοψε τη μάσα και τις εξυπηρετήσεις ,ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ :
-Δεν σε πιστεύει κανεις πια απο τους εργαζόμενους των νοςοκομειων ,παρα μόνο το παρεάκι σου
-αποδεικνύεις οτι εισαι το ίδιο ξεφτίλας με τον Γιωργακη που για να φέρει εδώ το Δ.Ν.Τ έβριζε τη χώρα που ήταν πρωθυπουργός
-δείχνει τον πανικό που εχει πιάσει και σένα που σε λίγο καιρό δε θα εισαι πια πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (και τοτε τι θα κανεις στη ζωη σου;;) αλλα και τα ΜΜΕ που αναπαράγουν την εμετική σου συνέντευξη γιατι τους κόψαμε τη διαφημιστική δαπάνη απο Κεελπνο και την "αέρα"δανειοδότηση "Απ τις τράπεζες και δεν βγαίνουν πια .
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ :έκλεισε ο κύκλος σας, η θέση σας ειναι στα σκουπίδια της ιστορίας ,οτι γκρέμισαν οι προηγούμενοι, με σένα και την παρέα σου να τους κρατάς φανάρι και να τους λιβανιζεις,ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ,χωρίς εςας ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

Δείτε είναι Αντιπεριφερειάρχης υγείας κτλ. Δυτ. Μακεδονίας και διαφημίζει στο facebook και το ιδιωτικό του ιατρείο

ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Πηγή φωτο: Κατερίνα Μαρκοπούλου fakebook


 Αιρετός και το όνομα αυτού : ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ πολιτικός συνεργάτης και στο συνδιασμό
κόμμα του Θ.ΚΑΡΥΠΙΔΗ του φίλου του ....Αλέξη ναι !!!!... του Τσίπρα !
Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Περ.Δυτ.Μακεδονίας.

Και μη χειρότερα: Δικαστική απόφαση δικαιώνει τον Σώρρα για τα 600δισ!!!

δικαστική
Βασική πηγή: Athens Rewiew of Books
«Στην υπό κρίση περίπτωση αποδείχθηκε, ότι ο πρώτος κατηγορούμενος [Αρτέμης Σώρρας], δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου, τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού, ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (600.000.000.000), που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρία επενδύσεων, με την επωνυμία RedPantherLimited”, που εδρεύει στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας. Το ποσό αυτό έχει ενσωματωθεί σε έξι (6) διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας, εκάστου, εκατό δισεκατομμυρίων δολαρίων (100.000.000.000), λήξεως το μήνα Αύγουστο του έτους 2014, τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας».
Αυτά γράφει, ανάμεσα σε άλλα εξωφρενικά, η υπ’ αριθμ. 67650/2013 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η οποία ήδη έχει καταστεί αμετάκλητη. Δηλαδή κανείς δεν μπορεί να την αλλάξει. Διότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν φρόντισε να ασκήσει αναίρεση εναντίον της (τουλάχιστον για τις αιτιολογίες). Εν ολίγοις: οι Αρτέμης Σώρρας και Εμμανουήλ Λαμπράκης[1] παραπέμφθηκαν σε δίκη  για διασπορά ψευδών ειδήσεων, σχετικά με το ποσόν των… six billion dollars που διαδίδει ότι θέτει ο πρώτος στη διάθεση της χειμαζόμενης ελληνικής πολιτείας προκειμένου να σώσει τους δύσμοιρους Γραικούς από τους δανειστές.
Διεξήχθη λοιπόν μια δίκη, τα πρακτικά της οποίας (για όσους δεν πιστεύουν) παραθέτουμε στις επόμενες σελίδες. Η συζήτηση και η απόφαση νομίζει κανείς ότι έλαβαν χώρα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών κάποιου ψυχο-ιδρύματος.
Και δεν έφτανε ότι «αποδείχθηκε» πως ο εθνικός ευεργέτης Σώρρας έχει τα δισεκατομμύρια που προέρχονται από ομόλογα της «Τράπεζας της Ανατολής», αλλά το δικαστήριο της καθ’ ημάς Ανατολής διέταξε, σχετικά με τα πρόσωπα που έδωσαν αφορμή για την ποινική δίωξη των Σώρρα & Co, «να διαβιβαστεί [η δικογραφία] στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για να διερευνήσει την τυχόν τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων, ιδίως αυτών της ψευδούς καταμηνύσεως και της ψευδούς ανώμοτης κατάθεσης». Διότι, αφού κατά το δικαστήριο, «τα λεφτά υπάρχουν», όσοι αμφισβητούν ότι υπάρχουν είναι ποινικώς διωκτέοι
Αφού λοιπόν κατέστη αμετάκλητη η εν λόγω δικαστική απόφαση, ο «μέγας ευεργέτης» Σώρρας την ανάρτησε στα γραφεία της κίνησής του και προπαγανδίζει ότι μετά την αποπληρωμή του εξωτερικού μας χρέους τα υπόλοιπα θα μοιραστούν στους Έλληνες για εξόφληση των ιδιωτικών χρεών τους προς το Δημόσιο. Έτσι τους καλεί να δώσουν εντολή εκχώρησης των χρημάτων που τους αναλογούν από τον λογαριασμό των 600 δισ. δολαρίων, ώστε να πληρωθούν ή συμψηφιστούν τα χρέη τους στην Εφορία και άλλους δημόσιους Οργανισμούς. Το κίνημα, τύπου Παπουλάκου, κι ακόμη αφελέστερο (ή/και πονηρότερο), συνεχώς μεγαλώνει, δικαιωμένο με αμετάκλητη δικαστική απόφαση.
Εννοείται ότι η τελεσίδικη και αμετάκλητη δικαστική απόφαση αντικαθιστά τα χρήματα. Όπως λ.χ. μια τραπεζική επιταγή είναι εισπρακτέα «επί τη εμφανίσει». Ως εκ τούτου η απόφαση αυτή αξίζει 600 δισ., και κανείς από τους ταγούς της Ελληνικής Πολιτείας δεν συγκινείται! Μια λύση θα ήταν το αρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών να την μεταφράσει και να την καταθέσουμε ως εγγυητική επιστολή στην ΕΚΤ. Η απόφαση των δικαστών (που –τονίζουμε– εξακολουθούν να δικάζουν ανάμεσά μας) όμως εφιστά την προσοχή όλων μας: «Οι όροι δε, που έθεσε [ο μέγας ευεργέτης] για την εκταμίευση του ποσού ήταν η διεξαγωγή λογιστικού ελέγχου από επιτροπή διεθνών πραγματογνωμόνων, υπό την εποπτεία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να εξακριβωθεί το ακριβές ύψος του δημόσιου χρέους…».
Όλα αυτά το δικαστήριο τα …«σκέφτηκε» (!) «σύμφωνα με τον νόμο» (!), όπως μας διαβεβαιώνει. Τρέμουμε στη σκέψη τι θα γράφανε αν δεν σκέφτονταν και εντελώς σύμφωνα με τον νόμο.
Όμως ενός κακού μύρια έπονται. Διότι οι, προφανούς ευφυΐας, οπαδοί του Κινήματος Σώρρα, έχοντας ως δικαιολογητικό την δικαστική αυτή απόφαση ζητούν από Δημόσιους Οργανισμούς συμψηφισμό των χρεών τους με βάση το «κατά κεφαλήν» ανά Έλληνα δικαιούμενο ποσό. Έτσι οι Οργανισμοί έχουν βομβαρδιστεί με τέτοιες αιτήσεις συμψηφισμού. Οι περισσότεροι Οργανισμοί προσπαθούν να εξηγήσουν στους «δικαιούχους» ότι αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Οι πολίτες όμως επιμένουν στο «δίκαιό τους».
Υπήρξε όμως και δικαστική συνέχεια του πράγματος: Εισαγγελέας της βόρειας Ελλάδας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά διευθυντή μεγάλου δημόσιου Οργανισμού ασφάλισης για το βαρύτατο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, συνεπαγόμενο απόλυση (του διευθυντή και όχι του Εισαγγελέα!), γιατί δεν προχώρησε στον συμψηφισμό (!), όπως ζητούσαν οι «δικαιούχοι» (με κάτι αιτήσεις χάρμα ιδέσθαι).
[1] Ο εν λόγω πατριώτης συνελήφθη από τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Εθνικού Κήρυκα της Νέας Υόρκης (4 Δεκεμβρίου 2016), διαθέσιμο στο https://goo.gl/BV37cP
Βασική πηγή:  Athens Review of Books

***
Ολόκληρη η απόφαση-κόσμημα

ARB_80-Swras2
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Αριθμός 67650/2013

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ TOY Η΄ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Συνεδρίαση της 28.6.2013
Σύνθεση δικαστηρίου: Αικατερίνη Τσέλιου, πλημμελειοδίκης (σε αντικατάσταση Εύας Ναστούλα λόγω κωλύματος), Δημήτριος Νομικός, αντεισαγγελέας, Μαρία Αντωνοπούλου (γραμματέας).
Κατηγορούμενοι
1) Αρτέμης Σώρρας του Βασιλείου,
2) Εμμανουήλ Λαμπράκης του Γεωργίου.
Πράξη: Διασπορά ψευδών ειδήσεων
ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ
Κατά τη σημερινή δημόσια στο ακροατήριο συνεδρίαση του Δικαστηρίου κ.λπ.
(…)
Η Πλημμελειοδίκης με την παρουσία και της Γραμματέως κατάρτισε και δημοσίευσε σε δημόσια συνεδρίασή του την 67650/13 απόφαση η οποία έχει ως εξής:
Ο α΄ μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ότι:
«Δεν τους γνωρίζω τους κατηγορουμένους. Είμαι μέλος της εκπομπής του Στέφανου Χίου “Το Μακελειό” και καταθέτω ως δημοσιογράφος. Εκπρόσωπος των κατηγορουμένων ήρθε στην εκπομπή να εκθέσει τις απόψεις των κατηγορουμένων για τα χρήματα που διέθεταν. Έτσι έγινε η γνωριμία. Έγιναν κάποια δημοσιεύματα στον έντυπο τύπο σχετικά με τα 600 δισεκατομμύρια. Σαν εκπρόσωπος τύπου πήρα τα δημοσιεύματα και τα έστειλα στον εισαγγελέα. Εγώ μάζεψα όλα τα δημοσιεύματα, τα συγκέντρωσα και τα έστειλα στον εισαγγελέα. Με τον κύριο Παπαδάκη επικοινώνησα, έκανα αναφορά, μου φάνηκαν εξωπραγματικά τα 600 δισεκατομμύρια.
Είμαι υπέρ της Ελλάδας. Έγινε έρευνα αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν; Αρμόδιο είναι το ελληνικό κράτος, το οποίο δεν έκανε έρευνα, ή αν είναι τίμιοι άνθρωποι. Προς όφελος είναι να στείλω την αναφορά στον εισαγγελέα. Εγώ προσωπικά δεν το πίστεψα. Τώρα που τους βλέπω, φαίνονται ότι είναι άνθρωποι σοβαροί. Είναι πιστευτοί. Το ελληνικό κράτος έπρεπε να τους πιστέψει. Όταν ήμουν στην εκπομπή είπαν κάποια πράγματα, ότι δηλαδή πρέπει να γίνουν κάποιες διευθετήσεις, να αλλάξει το πολίτευμα. Ετέθηκαν κάποιοι όροι. Να γίνει έρευνα για την πολιτική κατάσταση στη χώρα. Εγώ πιστεύω ότι οι Ελληνοαμερικανοί θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα. Άλλο όμως για τα 600 δισ. δεν γνωρίζω. Πρέπει να το εξετάσει το Ελληνικό Δημόσιο. Δεν ξέρω αν πρέπει να μας κλωνήσουν [sic].
Η συνάντηση έγινε μετά την υποβολή της αναφοράς. Σαν πρόσωπο δεν διαπίστωσα να προκαλεί καμία κοινωνική ανησυχία, να με δουλεύουν με 600 δισ. Μου το είχατε πει, ότι καταφύγατε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με έγγραφο 3.11.12, στον Υπουργό Οικονομίας, στον κο Προβόπουλο. Μπορούσε το Ελληνικό Κράτος να γνωρίζει αν είναι απάτη ή όχι. Απάντηση καμία. Εμένα με πονηρεύει το θέμα των 8 μηνών. Υπάρχει γραφειοκρατικός έλεγχος να διερευνηθεί η αξιοπιστία. Δεν τη γνωρίζω την Εταιρεία Ευεργετών.»

Ο β΄ μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ότι:
«Είμαι δικαστικός πραγματογνώμονας, εγγεγραμμένος στους Πίνακες της Εισαγγελίας Αθηνών. Να διευκρινίσω για τα δημοσιεύματα 25.6.13. Φέρομαι ότι είμαι ένας μηνυτής εκ των τριών κατά του Σώρρα. Στις 4.10.12 έκανα αίτηση για διερεύνηση ή μη του Σκανδάλου, κρατώντας μία απόσταση από τις δύο πλευρές. Δεν γνωρίζω κανέναν, ούτε τον κ. Γεωργιάδη. Την έρευνα δεν την έκανα προσωπικά για τον κο Σώρρα. Την έκανα για τα χρήματα. Δεν έχει βρεθεί κάτι μεμπτό. Από τη στιγμή που έχουν χρήματα, μπορούν να κάνουν κάτι ακόμη και να ρίξουν το Πολίτευμα.»
Στο σημείο αυτό με πρόταση του Εισαγγελέα αναγνώστηκαν
1) Τα από 7.10.12 δημοσιεύματα στις ιστοσελίδες newsit.gr και ethnos.gr
2) από 28.9.12 και 3.10.12 έγγραφα εταιρειών «FEDERAL STOCK TRANSFER & CUSTODY AGENT INC” και “BLEAKL[E]Y, PLATT,& SCHMIDT ΕΠΕ [= LLP]” σε μετάφραση
3) Η από 4.10.12 αναφορά του Σπυρίδωνος Αδώνιδος Γεωργιάδου
4) Τα από 2.10.12 δημοσιεύματα της ιστοσελίδας aegaio.blogspot.gg, zougla.gr και alfeiospotamos.pblogs.gr
5) Το έγγραφο-κατάλογος ενεργειών των κατηγορουμένων.
6) Η από 12.12.2012 (ABM: Β 2013/130) έγκληση
7) Η από 16.11.2012 (ABM: Δ 2012/4526) μηνυτήρια αναφορά
8) Το υπ’ αριθ. πρωτ. 164209/17.8.2013 πιστοποιητικό της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών
9) Το υπ’ αριθ. πρωτ. 164646/21.5.2013 πιστοποιητικό της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών
10) Η από 16.11.2012 εξώδικη δήλωση, με τη συνημμένη υπ’ αριθ. 2065 Β΄/19.11.2012 έκθεση επίδοσης
12) Το αντίγραφο βραβείου «Ευεργετών» (Άθλα)
13) Η από 30.9.2012 Διακήρυξη της Εταιρίας Ελλήνων Ευεργετών για τη στήριξη της δοκιμαζόμενης Ελλάδας
14) Αντίγραφο χαιρετισμού του Υφυπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Τσιάρα
15) Η από Σεπτεμβρίου 2012 τιμητική διάκριση της Εταιρίας Ελλήνων Ευεργετών
16) Η από 30.5.2013 πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
17) Αντίγραφο της από 28.9.2012 τηλεομοιοτυπίας και η επίσημη μετάφραση
18) Αντίγραφο της από 3.10.2013 τηλεομοιοτυπίας και επίσημη μετάφραση
19) Το υπ’ αριθ. πρωτ. 09927/3.11.2012 έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών, με τη συνημμένη αίτηση των κατηγορουμένων
20) Η υπ’ αριθ. πρωτ. 7976/30.11.2012 αναφορά
21) Αντίγραφο της από 17.6.2013 ένορκης αμετάκλητης επαλήθευσης και επιβεβαίωσης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας μεταφοράς μετοχών – Θεματοφύλακα και η μετάφραση αυτής.
ARB_80-Swras3
Στη συνέχεια εξετάστηκε ο α΄ μάρτυρας υπεράσπισης (μέσω διερμηνέα):
«Κατοικώ στο Τορόντο. Είμαι γεννημένος στον Καναδά από Έλληνες γονείς. Είμαι οικονομικός οικονομολόγος. Τους γνωρίζω τους κατηγορουμένους. Ο κύριος Σώρρας είναι πελάτης μου. Είχε ζητήσει από την εταιρεία μας μέσω Οικονομικών Συμβούλων για να δράσει ως Θεματοφύλακας για να κρατήσουμε 6 ομόλογα των 100 δισεκατομμυρίων έκαστο. Με τις περαιτέρω οδηγίες για να ανοίξουμε ένα λογαριασμό, που ήταν δικαιούχος η «Σόβρεν Ελλάς» (η Ελληνική Δημοκρατία). Ο οποίος εργάζομαι σε εταιρεία. Προσφέρουμε υπηρεσίες σε πελάτες, που χρειάζονται τις υπηρεσίες μας.
Τα ομόλογα τα έφεραν σ’ εμένα προσωπικά. Τα χρήματα υπήρχαν. Εγώ επιβεβαίωσα ότι είμαι διαχειριστής τη γνησιότητα μέσω σειριακών αριθμών και να κάνω ένα τυπικό έλεγχο από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίας της Αμερικής. Δεν βρήκα κάτι το μεμπτό. Τα χρήματα βρίσκονται ακόμη στη διάθεση του Ελληνικού Κράτους. Δεν γνωρίζω τους όρους τους οποίους οι κατηγορούμενοι είχαν θέσει.
Ο ρόλος μου είναι Θεματοφύλακας και θα έπαιρνα εντολή από τον πελάτη μου. Το αναγνωρίζω το έγγραφο. Είναι πιστοποιητικό από την Bank of Mondreal [= Montreal], ότι φυλάσσονται τα χρήματα και οι τίτλοι σε λογαριασμό, που έχει ανοίξει αυτός.
Εγώ ως Θεματοφύλακας για τον σκοπό της φύλαξης αυτό θα ακολουθήσω την ίδια διαδικασία μέσω σειριακών αριθμών. Ελέγχω αν υπάρχουν οι Σειριακοί αριθμοί σε λίγα λεπτά. Ελέγχω επίσης αν είναι γνήσια.
Η Ελλάδα χρειάζεται μια τυπική εντολή από τον κύριο Σώρρα για το έμβασμα (δηλ. τη μεταφορά).
Από την Ελληνική Κυβέρνηση δεν επικοινώνησε κανένας, ΟΧΙ. Από πολίτες, δημοσιογράφους για πληροφορίες ΝΑΙ. Η Ελληνική Κυβέρνηση μπορεί να τα ελέγξει, αν δεν έρθει σε επαφή μαζί μου και να χορηγήσω άδεια για έλεγχο.»
Ακολούθως κατέθεσε ο β΄ μάρτυρας υπεράσπισης:
«Κατοικώ στον Καναδά. Γνωρίζω τους κατηγορουμένους. Είναι πελάτες μας. Ο κ. Λαμπράκης είναι πρόεδρος του οργανισμού END, ο οποίος είναι συμβουλευτικός οργανισμός για την διαχείριση των 600 δισεκατ. υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Είμαι ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Τραπεζικού daimund + daimund [= Diamond & Diamond], που διαχειρίζεται πάνω από 25 δισεκατομμύρια χαρτοφυλάκια πελατών.
Ο κύριος Σώρρας ήρθε σ’ εμάς να καταθέσει τα περιουσιακά στοιχεία από διεθνείς συναλλαγματικές του Αμερικανικού Δημοσίου. Η όλη έκδοση του Αμερικανικού Δημοσίου είναι 2,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Μετά αφού τα ελέγξαμε στρατηγοποιήσαμε το σχέδιο του κου Σώρρα να πιστοποιήσει ένα λογαριασμό για την Ελλάδα, που να υπερκαλύπτουν το σχέδιο της χώρας. Συμβουλέψαμε τον κο Σώρρα ένα ουδέτερο φορέα για να γίνει ο κάτοχος των Αμερικανικών ομολόγων. Επειδή έχουμε χρόνια συνεργασία με τον κο Πάπα και τον οργανισμό και επειδή είναι Έλληνες προσκομίσαμε τα έγγραφα. Συναντηθήκαμε, τα πήρε και αφού τα έλεγξε, είπε να τα αναλάβει και να τα διαφυλάξει σε Θησαυροφυλάκιο. Καταλήξαμε να δανείσουμε τα χρήματα αυτά για 100 χρόνια με 0,5% επιτόκιο, το οποίο ο κος Σώρρας μου έδωσε διαταγή να τα τοποθετήσω σε ειδικό λογαριασμό και να επιστραφούν πίσω σε Έλληνες, που έχουν ανάγκη. Κάναμε ανακοίνωση τύπου, νομίζω ότι ήταν Σεπτέμβριος του 2012. Ένας άλλος όρος δανεισμού του κ. Σώρρα είναι ότι εκταμιεύονται κάτω από δύο υπογραφές για να μην κλαπούν τα χρήματα. Ο 3ος όρος είναι να γίνει έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί το ύψος του χρέους και η νομιμότητά του. Εάν κάποιο από χρέος είναι νόμιμο και πραγματικό. Διαδόθηκε από στόμα σε στόμα για τη συνάντηση στο Ξενοδοχείο President.
Το μόνο που ξέρω, ότι ο κύριος Σώρρας στο όνομα της τιμής του μου έδωσε να καταλάβω ότι θα μείνει μακριά από την πολιτική. Τα κίνητρά του είναι άλλα. Πρώτα-πρώτα είναι Έλληνας, αγαπάει την Ελλάδα και η πρώτη του απόφαση είναι να ελευθερώσει την Ελλάδα από την κρίση που βλέπουμε σήμερα.
Στο χρηματικό ποσό αυτό ονομαστικός δικαιούχος είναι η εταιρεία RED PANTHER LIMITED και ο διευθύνων σύμβουλος αυτής έχει κάνει αμετάκλητο πληρεξούσιο της διαχείρισης όλου του πλούτου στον κύριο Σώρρα σαν διαχειριστή. Η εταιρεία αυτή ασχολείται με επενδυτικές υπηρεσίες, με έδρα το Λονδίνο.
Ποτέ δεν ήρθε σε επικοινωνία κανένας κρατικός φορές για έλεγχο της προσφοράς.
Το Υπουργείο Οικονομικών μπορεί να κάνει τον έλεγχο και σε μία μέρα έχει τελειώσει. Ο χρόνος μετά τον έλεγχο είναι: να μας ειδοποιούσε το Υπουργείο Οικονομικών και μέσα σε 7 μέρες θα οργανώναμε να έρθουν τα Αμερικανικά ομόλογα με όλα τους τα συνοδευτικά νόμιμα έγγραφα διατραπεζικά, που είναι φυλαγμένα στην Τράπεζα την Ελληνική, που θα τα παραλάβει από τη στιγμή που θα μπεί στο Λογιστήριο του Κράτους. Είναι άμεση ρευστοποίηση, αφού είναι ομόλογο ορισμένου διαστήματος, που λήγει τον Αύγουστο του 2014. Η ονοματική αξία είναι 600 δισ. με Αύγουστο του 2014 που σημαίνει την προεξόφληση. Η διαφορά θα είναι μειωμένη 2 έως 3%. Έχουν σταλθεί έγγραφα στο Υπουργείο Οικονομικών, στον Άρειο Πάγο, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και δεν πήραμε απάντηση από κανέναν. Από 4-14 Οκτωβρίου ήταν προγραμματισμένη η πτώχευση της χώρας. Εξαιτίας ότι πιστώθηκε ο λογαριασμός αυτός δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί η πτώχευση του Ελληνικού Κράτους.»
Ο α΄ κατηγορούμενος είπε στην απολογία του:
«Απορώ γιατί βρίσκομαι εδώ. Μας έχουν ρίξει λάσπη. Μιλάω με δικηγόρους, μιλάω με Ελλάδα. Είμαστε όλοι ομογενείς, μιλάω με όλο τον κόσμο. Δηλώνω κατοικία μόνιμη στην Πάτρα. Είδαμε τα δημοσιεύματα. Δεν χάνουμε τα χρήματα, τα δανείζουμε με 0,5%, δεν φανταζόμουνα ποτέ ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε, με απαξίωσαν πλήρως. Είμαι διαχειριστής ενός ποσού που βρίσκεται στο Λονδίνο. Δεν θέλουμε να κάνουμε κόμμα. Αλλά αυτό δεν είναι πολιτική, είναι καταδυνάστευση. Μας βάλανε σ’ ένα μνημόνιο, με ενοχλεί ένα παγκόσμιο σύστημα, είναι όλα πλαστά. Δεν έχω να πω τίποτε άλλο. Είναι χρέος μου σαν Έλληνας πολίτης, μπορούμε να τα διορθώσουμε όλα. Με τα οικονομικά εργαλεία με οδήγησαν σε επενδυτική πρόταση χωρίς όφελος. Η εταιρεία RED PANTHER LIMITED (ροζ πάνθηρας) έχει κάνει επενδύσεις και σε άλλες χώρες στο παρελθόν. Έγινε συνάντηση στο Ξενοδοχείο President με πρωτοβουλία από διάφορους ανθρώπους οι οποίοι βλέπουν μια ολόκληρη Ελλάδα.
Στο President ήταν 400 άτομα, ήταν το περιβάλλον πολύ φιλικό. Οργανώσαμε δηλ. μία συνάντηση. Καλέσαμε τα κανάλια. Είχαμε ήδη στείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες. Είχαμε απάντηση από τον Υπουργό Οικονομικών. Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου ότι μπορεί να προκαλέσω σύγχυση και να με κατηγορήσουν/ Καταθέσαμε τα χρήματα. Έχουν δοθεί ομόλογα. Κέρδος δεν υπάρχει.»

Ο β΄ κατηγορούμενος είπε στην απολογία του:
«Βρισκόμαστε σαν κατηγορούμενοι για ψευδείς ειδήσεις. Θα επικεντρωθώ στο θέμα της πρόθεσης. Είναι χειρουργός στη Νέα Υόρκη. Όλες οι χώρες εξωτερικού έχουν χρέος. Όσο για την Ελλάδα αποφασίσαμε μια ομάδα επιστημόνων να έχουμε μια έτοιμη λήση για το πρόβλημα της Ελλάδας. Γνωριστήκαμε με τον κο Σώρρα, του δημιούργησα την εμπιστοσύνη και ασχοληθήκαμε για το πρόβλημα του Ελληνικού χρέους και αναλάβαμε ένα τομέα. Έχω εμπειρία για τα χρηματοοικονομικά, κατατέθηκαν τα ομόλογα χωρίς κανένα πρόβλημα για τη γνησιότητα.
Δικάζεται το κίνητρο για την πρόθεση το σύνθημα του οργανισμού Το παν είναι η Ελλάδα. Έχει έρθει όλη η ομάδα. Το πάν είναι να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ελεγχθεί το δημόσιο χρήμα. Η πρόθεσή μας είναι ότι δεν πρόκειται να φύγουμε εάν δεν ελευθερωθεί η Ελλάδα.»
***
Περαιτέρω η Πλημμελειοδίκης ρώτησε τον Εισαγγελέα και τους συνηγόρους υπεράσπισης, αν έχουν ανάγκη να διενεργηθεί συμπληρωματική εξέταση ή να διασαφηνιστεί κάποιο στοιχείο και αφού έλαβε αρνητική απάντηση, κήρυξε τη λήξη της αποδεικτικής διαδικασίας.
Ο Εισαγγελέας στον οποίο δόθηκε ο λόγος, αφού ανέπτυξε την κατηγορία, πρότεινε να κηρυχθούν Αθώοι οι κατηγορούμενοι.
Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων αφού έλαβαν το λόγο, ανέπτυξαν την υπεράσπιση και ζήτησαν την αθώωση των πελατών τους και να εξαχθούν αντίγραφα από την δικογραφία και να διαβιβαστούν προς διερεύνηση τυχόν παράνομης πράξης.
Οι κατηγορούμενοι ρωτήθηκαν από την Πλημμελειοδίκη, εάν έχουν να προσθέσουν οτιδήποτε για την υπεράσπισή τους και απάντησαν αρνητικά.
Κατόπιν τούτων η Πλημμελειοδίκης κήρυξε το πέρας της συζητήσεως.
Η Πλημμελειοδίκης στη συνέχεια, με την παρουσία και της Γραμματέως κατάρτισε και δημοσίευσε σε δημόσια συνεδρίασή του την 67650/13 απόφασή του, που έχει ως εξής:
ΣΚΕΦΤΗΚΕ [!!!] ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ [!!!]
ARB_80-Swras4
Κατά τη διάταξη του άρθρου 191 παρ. 1 του ΠΚ, με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή καταδικάζεται, όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες, ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Κατά την αληθή έννοια της διατάξεως αυτής, που αποβλέπει στην προστασία της υπό στενή έννοια δημοσίας τάξεως, δηλαδή της επικρατούσας στο κράτος ευταξίας, συνεπεία της γενικής υποταγής στην έννομη τάξη, η οποία ειδικότερα συνίσταται, κατά μεν την πολιτειακή όψη της στην επιβολή της κρατικής βουλήσεως, κατά δε την κοινωνική όψη της στην ειρηνική και ήρεμη συνύπαρξη και διαβίωση των πολιτών, οι αναφερόμενες σε αυτήν ψευδείς ειδήσεις και φήμες πρέπει να είναι επιτήδειες να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών, όσον αφορά την ικανότητα της κρατικής εξουσίας προς εξασφάλιση της κοινής ειρήνης και την πεποίθησή των περί της διατηρήσεως της ειρηνικής διαβιώσεώς των εντός του κράτους (ΑΠ 1519/2004 ΝοΒ 2005.727). Στην υπό κρίση περίπτωση αποδείχθηκε, ότι ο πρώτος κατηγορούμενος, δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου, τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού, ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (600.000.000.000), που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρία επενδύσεων, με την επωνυμία «Red Panther Limited», που εδρεύει στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας. Το ποσό αυτό έχει ενσωματωθεί σε έξι (6) διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας, εκάστου, εκατό δισεκατομμυρίων δολαρίων (100.000.000.000), λήξεως το μήνα Αύγουστο του έτους 2014, τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, τούτος προτίθεται να χορηγήσει το ανωτέρω χρηματικό ποσό στο ελληνικό κράτος, υπό τη μορφή δανείου, με διάρκεια αποπληρωμής εκατό (100) ετών και με επιτόκιο 0,5%. Οι όροι δε, που έθεσε για την εκταμίευση του ποσού ήταν η διεξαγωγή λογιστικού ελέγχου από επιτροπή διεθνών πραγματογνωμόνων, υπό την εποπτεία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να εξακριβωθεί το ακριβές ύψος του δημόσιου χρέους και η διεξαγωγή έρευνας και η απόδοση ευθυνών σε όσους είχαν στη διαχείρισή τους δημόσιο χρήμα. Την πρόθεσή του αυτή γνωστοποίησε, στις 28.9.2012, στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Βουλής, στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, στον Υπουργό Οικονομικών, στα μέλη του κοινοβουλίου, στον Άρειο Πάγο, στο Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, στην Πρόεδρο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην κυπριακή δημοκρατία. Εξάλλου, επιθυμώντας να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, σχετικά, διοργάνωσε, στις 30.9.2012, με τη βοήθεια του δεύτερου κατηγορουμένου, ο οποίος τυγχάνει πρόεδρος της αστικής εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία «Εl (End National debt-END), που εδρεύει στην Αθήνα, μία συνάντηση στο ξενοδοχείο «President» στην Αθήνα. Από κανένα αποδεικτικό μέσο δεν αποδείχθηκε η αναλήθεια όσων υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι. Ειδικότερα, ουδόλως αποδείχθηκε η ανυπαρξία του ανωτέρω χρηματικού ποσού ή η πλαστότητα των τίτλων, που το ενσωματώνουν. Όπως κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας υπεράσπισης, Gregory Pappas, ο οποίος τυγχάνει Διευθυντής και Διαχειριστής Ομοσπονδιακού πρακτορείου μεταφοράς μετοχών, που εδρεύει στο Οντάριο του Καναδά και είναι ο θεματοφύλακας των εν λόγω ομολόγων, το ποσό, που αυτά ενσωματώνουν είναι πραγματικό, ο ίδιος, δε, προέβη σε έλεγχο των ομολόγων, βάσει της σειριακής γραμμής αυτών και διαπίστωσε τη γνησιότητά τους. Ενόψει δε της αλήθειας των διαδιδομένων, τούτα ουδόλως καθίστανται ικανά να δημιουργήσουν ανησυχία στους πολίτες της χώρας. Εξάλλου, αποδείχθηκε, ότι οι μοναδικοί όροι, που τέθηκαν για τη χορήγηση των χρημάτων, ήταν αποκλειστικά οι προαναφερθέντες. Ουδέποτε οι κατηγορούμενοι επιδίωξαν την ανατροπή του πολιτεύματος ή την αλλαγή του Συντάγματος. Άλλωστε, τούτοι δεν αναπτύσσουν ενεργό πολιτική δράση, τυγχάνοντας ο πρώτος επιχειρηματίας και ο δεύτερος ιατρός χειρουργός, που κατοικεί στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Η ανυπαρξία πρόθεσης ανατροπής της πολιτικής κατάστασης της χώρας συνάγεται, άλλωστε, από το γεγονός της κοινοποίησης της προαναφερθείσας πρότασης εξαγοράς του ελληνικού χρέους σε όλα τα θεσμικά όργανα της νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας της χώρας, γεγονός που, κατά τα διδάγματα της κοινής πείρας δεν πράττει, όποιος επιθυμεί να σφετεριστεί την εξουσία. Τέλος, αποδείχθηκε, ότι στην εκδήλωση, που τούτοι πραγματοποίησαν στο ξενοδοχείο «President» συμμετείχαν περίπου τετρακόσια (400) άτομα, τα οποία, ως επί το πλείστον, αποτελούσαν το ευρύτερο φιλικό περιβάλλον των κατηγορουμένων. Καμία ανησυχία δεν δημιουργήθηκε στους εκεί παραβρισκόμενους από την ανακοίνωση της είδησης περί της ύπαρξης του εν λόγω χρηματικού ποσού και σε σχέση με την οικονομική κατάσταση της χώρας και την ικανότητα της κρατικής εξουσίας προς εξασφάλιση της κοινής ειρήνης ούτε τούτη (ανακοίνωση) ήταν άλλωστε πρόσφορη προς τούτο, αφού, εν πολλοίς, η εκδήλωση περιορίστηκε στα πλαίσια της ενημέρωσης του κοινού. Παρόλο, μάλιστα, που καλύφθηκε (η εκδήλωση) από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να ενημερωθεί η ελληνική κοινωνία, εν συνόλω, κανένας μάρτυρας δεν ανέφερε κάποιο περιστατικό, από το οποίο να αποδεικνύεται η πρόκληση αναστάτωσης στον κόσμο ή ο κλονισμός της εμπιστοσύνης, σχετικά με τη διατήρηση της ειρηνικής διαβιώσεως εντός του κράτους. Εξάλλου, ουδέποτε υπήρξε πρόθεση των κατηγορουμένων να προκαλέσουν σύγχυση στην κοινή γνώμη, παρά τούτοι κινήθηκαν, αποκλειστικά από αγαθά κίνητρα και, συγκεκριμένα, ωθούμενοι από την επιθυμία τους να βοηθήσουν το κράτος να εξέλθει από τη δεινή οικονομική κρίση, στην οποία έχει περιέλθει. Δεδομένου δε ότι, όσα παρουσίασαν κατά την εν λόγω εκδήλωση ήταν αληθή και στόχευαν αποκλειστικά στην ενημέρωση του κοινού ούτε αμέλεια μπορεί να τους αποδοθεί ως προς την τέλεση του εγκλήματος. Επομένως, από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε η πλήρωση της αντικειμενικής και υποκειμενικής υπόστασης του αδικήματος και για το λόγο αυτό αμφότεροι οι κατηγορούμενοι πρέπει να κηρυχθούν αθώοι. Επειδή, ωστόσο, από την ακροαματική διαδικασία και τα αναγνωσθέντα έγγραφα δημιουργήθηκαν στο Δικαστήριο υπόνοιες για την τέλεση αδικημάτων από τρίτα πρόσωπα, πρέπει η δικογραφία κατ’ άρθρο 38 ΚΠοινΔ, να διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για να διερευνήσει την τυχόν τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων, ιδίως αυτών της ψευδούς καταμηνύσεως και της ψευδούς ανώμοτης κατάθεσης.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΔΙΚΑΖΕΙ παρόντων των κατηγορουμένων 1) Αρτέμιου Σώρρα του Βασιλείου, 2) Εμμανουήλ Λαμπράκη του Γεωργίου.
ΚΗΡΥΣΣΕΙ τους κατηγορουμένους αθώους του ότι:
Στην Αθήνα την 30.9.12, από κοινού ενεργώντας, με πρόθεση διέσπειραν ψευδείς ειδήσεις ικανές να επιφέρουν ανησυχίες στους πολίτες της χώρας. Συγκεκριμένα, κατά τον παραπάνω τόπο και χρόνο, σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «President», ανακοίνωσαν ενώπιον εκατοντάδων συγκεντρωμένων) ότι κατέχουν 600.000.000.000 (δισεκατομμύρια) δολάρια, τα οποίο, βρίσκονται κατατεθειμένα σε κεντρική τράπεζα του Καναδά με τη μορφή ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, καθώς και ότι είναι διατεθειμένοι με τα χρήματα αυτά να αποπληρώσουν το παγκόσμιο ελληνικό χρέος, με τον όρο, μεταξύ άλλων, της αλλαγής του Συντάγματος της Ελλάδας. Προέβησαν στην ανακοίνωση αυτή, αν και γνώριζαν, ότι τα παραπάνω γεγονότα περί δυνατότητας αποπληρωμής του ελληνικού χρέους ήταν ψευδή και μπορούσαν, ενόψει και της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, να επιφέρουν ανησυχία στους πολίτες της χώρας αφενός σε σχέση με τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας, αφετέρου σε σχέση με τον τρόπο αλλαγής του Συντάγματος.
ΔΙΑΒΙΒΑΖΕΙ αντίγραφα δικογραφίας στον Εισαγγελέα για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.
Γίνεται μνεία, ότι πριν από την έκδοση κάθε απόφασης, δίδονταν ο λόγος κατά σειρά, σε όλους τους παράγοντες της δίκης, τελευταία δε πάντοτε στους κατηγορουμένους. ΚΡΙΘΗΚΕ, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε αμέσως στο ακροατήριό του.
Αθήνα 28/6/13

Η Πλημμελειοδίκης                                        Η Γραμματέας
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

"ΑΡΙΣΤΕΡΕ" ΤΟΣΚΑ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Μπατσίνα!

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Σχολιάστε
Τον διοικητής της Τροχαίας Αθηνών, επισκέφθηκε ο Υπουργός Νίκος Τόσκας Την επίθεση καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ