19 Μαΐου 2017

Tέταρτο Μνημόνιο-της γενοκτονίας: Φέρνει συσσίτια, παίρνει μισθούς και συντάξεις - Δείτε τι αλλάζει στη ζωή μας

Tέταρτο Μνημόνιο: Φέρνει συσσίτια, παίρνει μισθούς και συντάξεις - Δείτε τι αλλάζει στη ζωή μας

ΠΕΤΥΧΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ! ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΟΥΤΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!

Ψηφίστηκαν δεκαπλάσια μέτρα από εκείνα που προέβλεπε το email Χαρδούβελη! Μέτρα σκληρά και επώδυνα, που αποτελούσαν -τουλάχιστον προεκλογικά- για την αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα «κόκκινες γραμμές».

Βαριά «τιμωρία» και καταστροφικά μέτρα για τα ελληνικά νοικοκυριά φέρνει το νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι ασθενέστερες οικονομικά τάξεις, και επίσημα μετά την ψήφιση του Τέταρτου Μνημονίου οδεύουν στην απόλυτη φτωχοποίηση. Τα δήθεν αντίμετρα θυμίζουν τον ειρωνικό μύθο της Μαρίας Αντουανέτας, «αφού ο φτωχός λαός δεν έχει να φάει ψωμί, ας φάει παντεσπάνι...»!

Η πραγματικότητα είναι μία. Η χώρα πέρασε σε μία νέα εποχή, σε μία εποχή Τέταρτου Μνημονίου, και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση και χωρίς καμία πρόβλεψη για το Δημόσιο Χρέος. Και οι συνταξιούχοι διερωτώνται, «πού είναι η 13η σύνταξη που έταξε ο πρωθυπουργός»; «Πού πήγε το ΕΚΑΣ»; «Πού χάθηκαν τα επιδόματα»;
Γιατί το Τέταρτο Μνημόνιο εξανεμίζει επιδόματα τέκνων, ανεργίας, φτώχειας, θέρμανσης, και ο κατάλογος των περικοπών είναι ατέλειωτος... Τα νέα μέτρα θα ισοπεδώσουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς όχι μόνο αλλάζει η βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και φορολογείται!

Αυτά τα μέτρα θα φτωχοποιήσουν τους πολίτες

- καταργούνται οι φοροαπαλλαγές (για την εξοικονόμηση 189 εκατ. ευρώ εντός του 2018)
- μειώνεται δραματικά το αφορολόγητο όριο
- αύξηση φορολογικών επιβαρύνσεων μισθωτών/συνταξιούχων/ αγροτών
- μείωση ετήσιας έκπτωσης φόρου εισοδήματος κατά 650 ευρώ
- επιβολή φόρου 15%-45% στο ετήσιο εισόδημα που αποκτά κάθε φυσικό πρόσωπο από τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτου
- πετσοκόβονται κατά 50% τα επιδόματα θέρμανσης (για την εξοικονόμηση 58 εκατ. ευρώ εντός του 2018)

Μείωση στις εκπτώσεις φόρου

Από τη μείωση των εκπτώσεων φόρου κατά 650 ευρώ και τη διατήρηση του ελάχιστου φορολογικού συντελεστή στο 22%, που ισοδυναμούν με μείωση αφορολόγητων ορίων από τα επίπεδα των 8.636-9.545 ευρώ στα επίπεδα των 5.681-6.591 ευρώ:
- θίγονται για πρώτη φορά επιβαρύνσεις όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και έχουν αποδοχές γύρω στα 420 ευρώ/μήνα
- θίγονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι με αποδοχές από 470 ευρώ/μήνα
- θίγονται συνταξιούχοι με αποδοχές από 460 ευρώ/ μήνα

Με το νέο αφορολόγητο όριο πληρώνουν σχεδόν όλοι φόρο!

1. Περίπου 4,3 εκατομμύρια μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες με εισοδήματα μεγαλύτερα των 5.700 ευρώ θα υποστούν επιπλέον φορολογικές επιβαρύνσεις έως και 650 ευρώ. Για παράδειγμα, άγαμος μισθωτός εργαζόμενος με μηνιαίο εισόδημα 350 ευρώ, δηλαδή με ετήσιο εισόδημα 4.200 ευρώ, που διαμένει σε διαμέρισμα 75 τ.μ. θα φορολογείται βάσει τεκμηρίων διαβίωσης για εισόδημα 6.200 ευρώ (3.000 ευρώ ελάχιστο τεκμήριο + 3.200 ευρώ τεκμήριο κύριας κατοικίας) και θα πληρώνει φόρο εισοδήματος 114,18 ευρώ.
2. Μηδενισμός ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για ετήσια εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ και μείωσή της για εισοδήματα μέχρι 65.000 ευρώ
3. Μείωση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες του κατώτατου συντελεστή φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων- από το 22% στο 20%

Το οριστικό τέλος των συντάξεων

Γερό «ψαλίδισμα» περιμένει όσους παλαιούς συνταξιούχους λαμβάνουν οικογενειακό επίδομα. Και οι μειώσεις δεν σταματούν εδώ. Με τα νέα, επώδυνα δεδομένα έρχεται περικοπή των καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων έως 18% από την 1η Ιανουαρίου του 2019, αλλά και μείωση έως 18% και των επικουρικών συντάξεων εφόσον μετά τον πανυπολογισμό παρουσιάζουν προσωπική διαφορά. Ως προς το επίδομα συζύγου για τους παλαιούς συταξιούχους από το 2019, θα δίνεται πλέον σε ελάχιστους, με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.  

Το «τέλος» των ελευθέρων επαγγελματιών»!

Αλλάζει οριστικά η βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιανουαρίου 2018. Τα προβλεπόμενα ποσοστά ασφαλιστικής εισφοράς για τον κλάδο κύριας σύνταξης θα υπολογίζονται επί του μηνιαίου εισοδήματος, όπως αυτό καθορίζεται με βάση το φορολογητέο αποτέλεσμα από την άσκηση της δραστηριότητάς τους κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι καταβλητέες ασφαλιστικές εισφορές. Μόνο για ένα χρόνο, μόνο για το 2018, προβλέπεται έκπτωση 15%.

Περικόπτονται 4 κρίσιμες παροχές

1. οικονομική ενίσχυση οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, που έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας
2. επιδότηση νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας, έως 29 ετών, οι οποίοι παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων για ένα χρόνο
3. το προνοιακό επίδομα απροστάτευτων τέκνων
4. την οικονομική ενίσχυση φυσικών προσώπων που τελούν σε κατάσταση ένδειας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου