29 Μαΐου 2017

Νέα επίθεση Φιλιππάκη σε Γ. Στουρνάρα και Λ. Παπαδήμο: Ευθύνονται για 7.000 αυτοκτονίες


Νέα επίθεση Φιλιππάκη σε Γ. Στουρνάρα και Λ. Παπαδήμο: Ευθύνονται για 7.000 αυτοκτονίες
Νέα επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου και του Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο Γιώργος Φιλιππάκης, ο οποίος κατηγόρησε τον πρώην Πρωθυπουργό και τον Διοικητή της ΤτΕ ότι ευθύνονται για τις αυτοκτονίες 7.000 πολιτών κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο Γιώργος Φιλιππάκης προέβαλε την άποψη ότι με αφορμή τα όσα έχει κάνει ο κ. Στουρνάρας όταν ήταν υπουργός και ο κ. Παπαδήμος όταν ήταν πρωθυπουργός, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 7.000 αυτοκτονίες. “Οι κ.κ. Στουρνάρας, Παπαδήμος συμμετείχαν στην εξαθλίωση και τον εξανθραποδισμό του ελληνικού λαού και τη διάλυση της χώρας” τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την ανάρτησή του στο Facebook μετά την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, στην οποία ανέφερε ότι δεν θα τον ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Γ. Στουρνάρα, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έλεγε σε κάποιον να πάει να σκοτώσει τον Γ. Στουρνάρα.

“Ποτέ δε φαντάστηκα, δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι η διατύπωση μιας γνώμης, μιας κρίσης, μιας άποψης στους φίλους στην προσωπική μου ιστοσελίδα, θα μπορούσε να ποινικοποιηθεί από οποιονδήποτε. Αυτές τις θέσεις, τις αναρτήσεις, την άποψή μου εν πάση περιπτώσει, την εξέφρασα σαν απλός πολίτης και όχι σαν ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ.... Επομένως, κάποιοι θέλουν να ποινικοποιήσουν τη συζήτηση μιας παρέας, θα μπορούσα να το πω, τη συζήτηση μεταξύ φίλων στο διαδίκτυο.

Ήταν δύο αναρτήσεις, μία την περασμένη Πέμπτη και μια άλλη την περασμένη Παρασκευή. Μία όσον αφορά τον τραυματισμό του κ. Παπαδήμου και μια άλλη την επόμενη μέρα, την Παρασκευή, σχετικά με τη συνάντηση Παπαδήμου-Στουρνάρα και η οποία βέβαια, η δεύτερη ανακοίνωση της Παρασκευής, κατέληγε στο κλασικό που προκάλεσε θύελλα αγανάκτησης σε κάποιους, ότι δε θα με ενοχλούσε να δω να σκάει μια βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα. Αυτό, δε σημαίνει ότι λέω σε κάποιον πήγαινε να τον σκοτώσεις”, ανάφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Φιλιππάκης.

Διέψευσε, επίσης, οποιαδήποτε σύλληψή του λέγοντας ότι κανείς δεν τον έχει ενοχλήσει μέχρι αυτή τη στιγμή και το μόνο που υφίσταται είναι η προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελέα ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει αδίκημα ή όχι, σχτεικά με τις αναρτήσεις του.

Υποστήριξε, όμως, ότι το Σαββατοκύριακο είχε “εξαφανιστεί” για να μην βρεθεί στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. ”Δεν είχα καμία διάθεση να ξεκουραστώ Σάββατο και Κυριακή μέσα στα κρατητήρια της Ασφάλειας στον 7ο όροφο στη ΓΑΔΑ. Βεβαίως αναγκάστηκα κι εγώ να πάρω κάποια μέτρα, εξαφανίστηκα – αλλού εγώ, αλλού το κινητό, για να μη γίνει και καμιά ραδιογωνιομέτρηση και με βρούνε”, υποστήριξε ο Γ. Φιλιππάκης.

Νωρίτερα, με ανάρτησή του στο Facebook, ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι το περιεχόμενο της ανάρτησής του δεν συνιστά δημόσιο λόγο, αλλά απευθυνόταν σε φίλους και γνωστούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου