22 Απριλίου 2017

Spiegel: «Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν την ΕΥΠ και την ΕΛΑΣ»

SPY NEWS
 
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΒΕΛΓΙΟΥ, ΑΥΣΤΡΙΑΣ, ΙΤΑΛΙΑΣ, ΙΣΠΑΝΙΑΣ...
 

Translate this page: EN FR DE ES RU AR
 
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Σύμφωνα με το γερμανικό Spiegel, η αμαρτωλή BND και άξιος ως φαίνεται απόγονος και διάδοχος της ανατολικογερμανικής STAZI, κατασκόπευε για χρόνια την ΕΛΑΣ την ΕΥΠ και την αλλά και τα γραφεία διασύνδεσης δεκάδων χωρών στην υπηρεσία, ανάμεσά τους της Αυστρίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και των ΗΠΑ!
Φυσικά στην κυβέρνηση δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι από τις νέες αρνητικές αποκαλύψεις και για τον ρόλο των Γερμανών σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια της χώρας.

Οι Γερμανοί παρακολουθούσαν το αρχηγείο της Ιντερπόλ, στη Λυών, αλλά και τα γραφεία των συνδέσμων της υπηρεσίας σε Ελλάδα, Αυστρία, Δανία, Βελγίο, Ισπανία, Ιταλία και ΗΠΑ.
Οι παρακολουθήσεις αυτές ξεκίνησαν από το 2000. Σημειώνεται ότι η Ιντερπόλ έχει 190 μέλη!
Το Spiegel επικαλείται έγγραφα που έπεσαν στην αντίληψή του σύμφωνα με τα οποία η BND είχε προσθέσει διευθύνσεις email, αριθμούς τηλεφώνων και fax της αστυνομικής υπηρεσίας στη λίστα παρακολούθησής της.

Επιπλέον, η BND παρακολουθούσε και την Europol, που εδρεύει στη Χάγη!
Ερωτήματα όπως εάν η παρακολούθηση των ευρωπαϊκών αστυνομικών αρχών και των αμερικανικών καλύπτονταν από κάποια εντολή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης δεν απαντήθηκαν από την ΒΝD.
Ήδη από τον Φεβρουάριο το Spiegel είχε γράψει ότι η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών (που ονομάζεται Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας Συντάγματος) παρακολουθούσε τηλέφωνα, fax και email αρκετών ειδησεογραφικών οργανισμών, ανάμεσά τους οι New York Times και το Reuters.

Επίσης παρακολουθούνταν μεταξύ άλλων τηλέφωνα ειδησεογραφικών πρακτορείων του Κουβέιτ, του Λιβάνου, της Ινδίας, δημοσιογραφικών ενώσεων στο Νεπάλ και την Ινδονησία.
Η δραστηριότητα της BND έχει εξεταστεί επισταμένα σε κοινοβουλευτική έρευνα, μετά τις καταγγελίες ότι η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας είχε εκτεταμένο πρόγραμμα παρακολουθήσεων εκτός ΗΠΑ, κατασκοπεύοντας μεταξύ άλλων και το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε η Ανγκελα Μέρκελ.

Αυτές οι δραστηριότητες είναι σκανδαλώδεις και ακατανόητες, σχολίασε ο Κονσταντίν φον Νοτζ, μέλων των «Πρασίνων», που μετέχει στην κοινοβουλευτική επιτροπή.
«Ξέρουμε ότι κοινοβούλια, εταιρείες, ακόμη και δημοσιογράφοι και ΜΜΕ μπήκαν στο στόχαστρο, όπως και συμμαχικές χώρες», ανέφερε σε δήλωσή του, ενώ πρόσθεσε ότι «το τελευταίο δημοσίευμα προδίδει πόσο αναποτελεσματικοί είναι οι μέχρι τώρα κοινοβουλευτικοί έλεγχοι, παρά τη νέα νομοθεσία με στόχο τη μεταρρύθμιση της BND. Αποτελεί κίνδυνο για την νομιμότητα»

Ήδη στην BND έχουν ενοχληθεί από το γεγονός ότι κάποια «πουλάκια» και μερικοί δημοσιογράφοι είναι ικανοίν να αποκαλύψουν το έργο των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών και ειδικά όταν είναι παράνομο.
Οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα ανησυχούν ότι η BND θα συνεχίσει την παρακολούθηση ξένων δημοσιογράφων (αλλά όπως αποδεικνύεται και των ξένων law enforcement agencies). Και ο νέος νόμος που διέπει την BND, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο, δεν θα το αλλάξει αυτό.
Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς. «Όσον αφορά τις επιχειρησιακές πτυχές των δραστηριοτήτων της, η BND προβαίνει σε σχόλια αποκλειστικά στη γερμανική κυβέρνηση ή στην αρμόδια επιτροπή του γερμανικού κοινοβουλίου», ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου της BND τον Φεβρουάριο και μάλλον κάτι παρόμοιο θα ανακοινώσει και τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου