20 Απριλίου 2017

Ακτινοβολία & ηλεκτρονικές συσκευές, οδηγίες για να προστατεύσετε την υγεία σας!


Κινητά, δίκτυα internet, router και ηλεκτρονικές συσκευές είναι πλέον παντού, σε κάθε μέρος που κινούμαστε, από το σπίτι, ως το γραφείο ή τον χώρο που ψωνίζουμε, αθλούμαστε και διασκεδάζουμε. Καθημερινά λοιπόν είμαστε εκτεθειμένοι σε κάθε είδους ακτινοβολία καθώς είναι γνωστό πως τα κινητά τηλέφωνα, τα ασύρματα τηλέφωνα, οι συσκευές WiFi εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
Πολλές μελέτες γίνονται για τη μακροπρόθεσμη επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον ανθρώπινο οργανισμό και πολλοί κάνουν λόγο πως υπάρχουν ενδείξεις πως μπορεί να σχετίζεται με τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών ασθενειών όπως ο καρκίνος του εγκεφάλου και του δέρματος, η λευχαιμία, η υπογονιμότητα, η αϋπνία κ.α. Πάντως σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, δεν υπάρχουν αποδείξεις που να τεκμηριώνουν αυτούς τους ισχυρισμούς ωστόσο οι επιστημονικές έρευνες πρέπει να συνεχιστούν.
Εσείς πάντως μπορείτε να ακολουθήσετε ορισμένες χρήσιμες που προφυλάσσουν την υγεία σας από την ακτινοβολία και είναι εύκολες και πρακτικές στην καθημερινότητά σας:
  • Περιορίστε τις πολλές ασύρματες συσκευές μέσα στο σπίτι σας (π.χ. τηλέφωνα, συστήματα ενδοεπικοινωνίας, δίκτυο internet, Bluetooth, κ.ά.). Πραγματικά τα χρειάζεστε όλα αυτά;
  • Μην κάνετε χρήση του κινητού σας τηλεφώνου σε περιοχές με χαμηλό σήμα και σε κλειστούς χώρους με πολλές μεταλλικές επιφάνειες: π.χ., ασανσέρ (αντανάκλαση της ακτινοβολίας)
  • Μην κολλάτε το κινητό σας στο αυτί αλλά καλύτερα να το έχετε στο μεγάφωνο και σε απόσταση από το κεφάλι σας. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ενσύρματα ακουστικά που θα κρατήσουν το τηλέφωνο σε απόσταση από το σώμα σας.
  • Nα θυμάστε να κλείνετε τις συσκευές όταν πάτε για ύπνο, π.χ. υπολογιστής, τηλέφωνο και ξεκινήστε να κάνετε το ίδιο και με router όσο και αν σας φαίνεται παράξενο.
  • Μην στέκεστε δίπλα στον φούρνο μικροκυμάτων όταν είναι σε λειτουργία.
  • Ελέγξετε και μειώστε, όπου είναι δυνατόν, τις ώρες που μιλάτε στο κινητό τηλέφωνο.
  • Μην κρατάτε το κινητό σε τσέπες, στο παντελόνι ή στο μπουφάν σας δηλ.πολύ κοντά στο σώμα
  • Αντικαταστήστε το ασύρματο τηλέφωνο του σπιτιού με ένα ενσύρματο.
  • Αποφύγετε να έχετε το κινητό σας δίπλα στο κομοδίνο σας για ξυπνητήρι και μην το φορτίζετε στο ίδιο δωμάτιο που κοιμάστε.
therapies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου