13 Απριλίου 2017

Η ΜΑΥΡΗ ΣΚΙΑ ΣΕ ΝΕΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ-Νέο και χειρότερο ολίσθημα του Ιερώνυμου.

Ιερώνυμο

Είναι κρίμα για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να ευτελίζεται τόσο πολύ και να χρησιμοποιείται τόσο προκλητικά για τις επικοινωνιακές ανάγκες του Πάνου Καμμένου και του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνιστά δε πλήρη υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών και θα προσθέταμε, χωρίς καμιά αμφιβολία, των πιστών, η πλήρης δικαιολόγηση του Τσίπρα και της ακραίας μνημονιακής πολιτικής του εκ μέρους του κυρίου Ιερώνυμου.

Η συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος συνοδευόταν, αν δεν κάνουμε λάθος, από τον Σεραφείμ Πειραιώς (!), άφησε κάθε σοβαρό άνθρωπο εμβρόντητο.

Είναι δυνατόν ο Μακαριώτατος να προσφέρεται ως “ντεκόρ” στις ευτελείς επικοινωνιακές ανάγκες του Πάνου Καμμένου, ο οποίος στη συνέχεια βρίσκει και ευκαιρία να επιδοθεί σε μια απίστευτα φτηνή πολιτική εκμετάλλευση της έλευσης του “Αγίου Φωτός” προς άγραν πολιτικής επιρροής, παίζοντας με τα πιο φθηνά αντανακλαστικά μιας μερίδας πιστών;

Ο Αρχιεπίσκοπος, ως γνωστόν, σε Κυριακάτικη συνέντευξή του στο “Πρώτο Θέμα“, δικαιολόγησε πλήρως την υποτελή και καταστροφική μνημονιακή μετάλλαξη του Αλ. Τσίπρα, ισχυριζόμενος ότι ο ατυχής πρωθυπουργός έπεσε σε “βάτα” και προφανώς δεν μπορούσε να πράξει διαφορετικά.
Ο Αρχιεπίσκοπος μετά τη συνάντησή του με τον Πάνο Καμμένο, θεώρησε χρήσιμο να επεξηγήσει, μπροστά στις αντιδράσεις, τί εννούσε βάτα.
Τα βάτα, μας είπε, ο Αρχιεπίσκοπος, κάνοντας τα πράγματα χειρότερα, είναι η Τρόικα, ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ.
Το συμπέρασμα για τον οποιονδήποτε είναι αυτονόητο.
Αφού υπάρχουν η Τρόικα, ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ, αυτά τα σκληρά απροσπέλαστα βάτα με τα μυτερά αγκάθια, άρα δεν υπάρχει οδός διαφυγής. Η υποταγή στα μνημόνια και στα κελεύσματα των πιστωτών είναι μονόδρομος.
Πολύ “Χριστιανικός” τρόπος Μακαριώτατε για να δικαιολογείτε την μνημονιακή υποδούλωση της χώρας. Λυπούμαστε και αισθανόμαστε έκπληκτοι με την τεχνική.
“Σαν πατέρας προς παιδί πονάω τον πρωθυπουργο, τον πονάω, τον λυπάμαι, διότι θέλει, αγωνίζεται και προσπαθεί” είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Λυπάστε, λοιπόν, τον Αλ. Τσίπρα κύριε Ιερώνυμε.
Τον ελληνικό λαό, άραγε, τον λυπάστε καθόλου, που έτσι τον καλείτε στην μοιρολατρεία και τον προτρέπεται στην μνημονιακή υποδούλωση;
Δεν λυπάστε ένα τόπο και μια νεολαία που εξωθούνται στον αφανισμό και την καταστροφή;
Ή μήπως ο τόπος δεν έχει άλλη επιλογή κ. Ιερώνυμε από ένα νέο ραγιαδισμό απέναντι στην Τρόικα, τον Σόιμπλε, το ΔΝΤ;

Αν για σας Μακαριώτατε η μνημονιακή λεηλασία είναι μονόδρομος, αυτό δεν σημαίνει οτι η εθνική και κοινωνική αυτοχειρία είναι μονόδρομος και για τον λαό μας.

Αν για σας και μια μερίδα της Εκκλησίας όλοι οι εθελόδουλοι και εξωνυμένοι από τον ΓΑΠ μέχρι τον Σαμαρά και τον Τσίπρα είναι δικαιολογημένοι, αυτό δεν σημαίνει οτι όλοι στην Εκκλησία και ιδιαίτερα ο χαμηλόβαθμος κλήρος και πολύ περισσότερο ο λαός δικαιολογεί και θα δικαιολογεί εσαεί τα πάντα.

Γρήγορα θα υπάρξει εθνική και κοινωνική Ανάσταση.
Κάποτε σε δύσκολες ώρες ο τόπος αυτός άκουγε αρκετές τολμηρές ανυπάκουες και ελεύθερες φωνές από την Εκκλησία.

Δυστυχώς σήμερα, κάποιοι έχουν ταχθεί με το βαθύ σκότος και το βαθύ κατεστημένο, να υπηρετούν την μπότα που πνίγει την κοινωνία μας και να προσπαθούν με την φιλανθρωπία των πλουσίων να γλυκάνουν το χάπι.

 Σύντομα πολλοί κυρίαρχοι και επικυρίαρχοι, οσφυοκάμπτες μιας ιμπεριαλιστικής κηδεμονίας, θα νιώσουν με δέος την ανάσα μιας βαθιάς δημοκρατικής ανατροπής.

Και τότε αλοίμονο στους προσκυνημένους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου