Του Βασίλη Καπούλα

Πάρα πολύ άσχημη εξέλιξη, καθώς Ρωσία, Ιράν και Χεζμπολάχ έβγαλαν κοινή ανακοίνωση, στην ουσία πολεμικό τελεσίγραφο λέγοντας ότι η Αμερικανική επίθεση στην συριακή αεροπορική βάση πέρασε την «κόκκινη γραμμή» και πλέον θα υπάρξει απάντηση σε οποιαδήποτε νέα επιθετική πράξη!
Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε πως και το Ιράν και η Ρωσία και η Χεζμπολάχ αλλά και οι σιιτικές πολιτοφυλακές θα αυξήσουν κατακόρυφα την υποστήριξη τους προς την σύμμαχο χώρα, Συρία.
«Αυτό που οι ΗΠΑ έκαναν στην Συρία ήταν μια πράξη επιθετικότητα η οποία πέρασε τις κόκκινες γραμμές. Από τώρα και στο εξής, θα απαντήσουμε με τρομαχτική δύναμη πυρός σε οποιαδήποτε επιθετική πράξη ή σε οποιαδήποτε παραβίαση των «κόκκινων γραμμών». Οι ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά την ικανότητα μας και πως μπορούμε να απαντήσουμε» 
Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως «γνωρίζουμε» ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την διχοτόμηση της Β.Συρίας και του Ιράκ.
Eπικοινωνία υπάρχει αυτή τη στιγμή μεταξύ των Α.ΓΕΕΘΑ Ιράν-Ρωσίας-Συρίας για συντονισμό της πολεμικής απάντησης…
O Iρανός Στρατηγός Mohammad Bagheri συνομιλεί αυτή τη στιγμή με τον Σύρο Στρατηγό Ali Abdullah Ayyoub.
Συνομιλία έχουν αυτή τη στιγμή ο Β.Πούτιν και ο Χ.Ρουχανί.
Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί επιβεβαίωσε την υποστήριξη του Ιράν στην κυβέρνηση της Συρίας και «στον πόλεμο που διεξάγει κατά της τρομοκρατίας» στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, ενώ καταδίκασε την πολλαπλή αμερικανική πυραυλική επίθεση.
Ο Άσαντ είπε στον Ρουχανί ότι ο λαός κι ο στρατός της Συρίας, είναι «αποφασισμένοι να εξαλείψουν την τρομοκρατία από κάθε τμήμα της Συρίας», ενώ τον ευχαρίστησε για την υποστήριξη που προσφέρει το Ιράν στο «έθνος της Συρίας».
Πάμε για τρομαχτικές εξελίξεις για την ανθρωπότητα…