08 Απριλίου 2017

ΠΟΙΟΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟ 2Ο11;

  Πάντως ....οχι τα ΜΑΤ

Τον έστειλαν να προλάβει να καπέλωσει την υγιή λαική αντίδραση,για να μην βγεί κάποιος αληθινός ηγέτης που θα ξεπηδούσε από εκείνες τις ιστορικές πορείες και μέσα απο τα "σπλάχνα" του λαού! ;
ΚΟΥΪΖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ...ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ


.


.



ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΡΙΝ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ


Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011


«Αγανακτισμένα» γιατί, γέμισε το Σύνταγμα


Σαν να σταμάτησε ο χρόνος στην περασμένη Δευτέρα και να ξεκίνησε πάλι σήμερα, η εικόνα των «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα το απόγευμα της Πέμπτης, δεν θυμίζει σε τίποτα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες 48 ώρες. Μοναδικά στοιχεία που έχουν μείνει να θυμίζουν ότι μεσολάβησαν άγριες συγκρούσεις, οι φθορές, η μυρωδιά από τα δακρυγόνα (ιδιαίτερα μέσα στο σταθμό) που δεν λέει να φύγει από την ατμόσφαιρα και μια αφίσα που αναγράφει «Μπατσοκ» μπροστά στη Βουλή.



Η πλατεία είναι γεμάτη όχι απλά με κόσμο "αγανακτισμένο", αλλά θυμωμένο, μετά τα χθεσινά επεισόδια. Χιλιάδες άνθρωποι είναι συγκεντρωμένοι και διαμαρτύρονται απόλυτα ειρηνικά, σαν να ήταν παρένθεση ότι έγινε χθες στο ίδιο σημείο. Το μόνο που θυμίζει τα χθεσινά επεισόδια είναι η εντονότατη μυρωδία από τα χημικά που κυριαρχεί κυρίως μέσα στους χώρους του Μετρό.

Μέσα στην πλατεία, τα αντίσκηνα έχουν "μαζευτεί" και ο κόσμος χειροκροτά μπροστά από τα πανό που έχουν αναρτήσει με τα ονόματα των βουλευτών που ψήφισαν υπέρ του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Η Βασιλίσης Σοφίας είναι κλειστή από δύο κλούβες της αστυνομίας, ενώ κόσμος όλων των ηλικιών συνεχίζει να συρρέει στο Σύνταγμα. Μία νέα αφίσα έκανε σήμερα την εμφάνισή της, ανάμεσα στο πλήθος η οποία αναγράφει τη λέξη "Μπατσόκ".

Χιλιάδες κόσμος και στη συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Χιλιάδες άνθρωποι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, έχουν κατακλήσει όλο το πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος αντιδρωντας όχι μόνο για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα αλλά και για τις χθεσινές αντιδράσεις της αστυνομίας η οποία τους διέλυσε την προγραμματισμένη χθεσινή τους συγκέντρωση.

Νέα ζευγάρια, γονείς με μικρά παιδιά, άνεργοι, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, παραμένουν στο Σύνταγμα παρόλη την αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ δηλώνουν ότι, "δεν φοβόμαστε τίποτα, μόνο με την παρουσία μας μπορεί να άλλάξει η κυβενητική πολιτική. Αυτήν την πολιτική δεν θα την αφήσουμε να περάσει γιατί θα είναι καταστροφική για τον ελληνικό λαό. Είναι χρέος μας να αντιδράσουμε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας".

Εργαζόμενοι του κλάδου υγείας, παιδείας και υπάλληλοι υπουργείων, τονίζουν ότι εργάζονται με 1.300 ευρώ το μήνα προσπαθώντας να συντηρήσουν με αυτά, ολόκληρες οικογένειες. Νέα ζευγάρια δηλώνουν θυμωμένα γιατί δεν έχουν πλέον περιθώριο για όνειρα μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Όλοι τονίζουν ότι στόχος τους είναι να παραμείνουν στο Σύνταγμα για όλο το καλοκαίρι αφούν τονίζουν ότι δεν έχουν τα χρήματα να πάνε διακοπές.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργηθεί κανένα επεισόδιο αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν κυκλώσει τη Βουλή και βρίσκονται σε ετοιμότητα ενώ παρακολουθούν τους συγκεντρωμένους φορώντας κράνη και κρατώντας ασπίδες και γκλομπ.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΑΜΑ

Aναδημοσίευση από:
http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου