07 Μαρτίου 2017

Ντροπή κκ Παυλόπουλε, Βούτση, Τσίπρα, Μητσοτάκη, Κουτσούμπα, Θεοδωράκη, Γεννηματά, Λεβέντη, Καμμένε, Μιχαλολιάκο







 

Διαψεύδονται από τον ίδιο το νόμο- έκτρωμα οι χτεσινές δικαιολογίες του προέδρου της Βουλής και του υπουργείου Οικονομικών και επιβεβαιώνεται το καραμπινάτο σκανδαλώδες ρουσφέτι υπέρ της τσέπης όλου του κομματικού συστήματος που ψήφισε η Βουλή και απαλλάσσει από μεγάλο κομμάτι της  έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης όλους τους πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς και τους υψηλόμισθους διοικητές και συμβούλους του δημοσίου!
Και τους απαλλάσσει με τον ίδιο νόμο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (!) που επέβαλλε:
  • Περικοπές στις συντάξεις
  • Κατάργηση του ΕΚΑΣ
  • Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες και τα μπλοκάκια
  • Μείωση του αφορολόγητου συντελεστή για μισθωτούς και συνταξιούχους
Ποιοι είναι οι ωφελημένοι από τον σκανδαλώδη νόμο- ρουσφέτι, οι οποίοι γλιτώνουν από 1050 μέχρι 2000 ευρώ το χρόνο;
* Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
* Ο πρωθυπουργός.
* Ο Πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι της Βουλής.
* Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
* Οι υπουργοί.
* Οι αναπληρωτές υπουργοί.
* Οι υφυπουργοί.
* Οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων.
* Οι γενικοί γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων.
* Οι περιφερειάρχες.
* Οι βουλευτές και ευρωβουλευτές.
* Οι δήμαρχοι.
* Oι διοικητές, υποδιοικητές, πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων, διευθύνοντες και εντεταλμένοι σύμβουλοι των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.
* Τα μέλη των ανεξάρτητων αρχών καθώς και των αρχών που χαρακτηρίζονται με νόμο ως ανεξάρτητες ή ρυθμιστικές.
Τι έγινε πραγματικά; Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατάργησε τη διάταξη νόμου του 2015, που επέβαλε αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης στα υψηλόμισθα μέλη του πολιτικού και διοικητικού προσωπικού λόγω προνομιούχων αποδοχών και θέσεων.
Και με την κατάργηση ωφελεί όλο αυτό το καλά αμειβόμενο προσωπικό κατά 1050 ως 2.000 ευρώ το χρόνο την ίδια ώρα που:
  • Το Συμβούλιο Επικρατείας έχει κηρύξει την εισφορά αντισυνταγματική, αλλά η κυβέρνηση εξακολουθεί και την απαιτεί από όλους τους φορολογούμενους!
  • Η κυβέρνηση αυξάνει τους φορολογικούς συντελεστές, φτωχοποιώντας ακόμα μεγαλύτερα κομμάτια του πληθυσμού.
  • Ετοιμάζει φόρο- τέρας κατά της περιουσίας που απέμεινε στους πολίτες.
  • Παζαρεύει το αφορολόγητο και τη νέα περικοπή των συντάξεων.
  • Χάνει δισεκατομμύρια από ασφαλιστικές εισφορές εξ αιτίας της ασχετοσύνης της στη σύνταξη του ασφαλιστικού νόμου του … καθηγητή Πανεπιστημίου νομικού Κατρούγκαλου.
Το πρόσθετο σκάνδαλο είναι ότι κανείς από το πολιτικό κομματικό σύστημα δεν βγήκε να διαμαρτυρηθεί για το νομοσχέδιο πριν ψηφιστεί! Και κανείς δεν κατάγγειλε τον νόμο αφού τον ψήφισε η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Προφανέστατα γιατί εξυπηρετούσε την τσέπη όλων! Η οποία… δεν άντεχε το ένα χιλιάρικο επί πλέον το χρόνο υπέρ του ταμείου αλληλεγγύης, αλλά αντέχει να το κόβει από κείνον που παίρνει έξι χιλιάρικα το χρόνο, όχι το μήνα!
Όλα τα κόμματα είχαν το χρόνο για να αντιδράσουν. Γιατί  ο νόμος ψηφίστηκε πέρυσι τον Μάιο και δεν θα τον έπαιρνε κανείς είδηση αν δεν έβρισκαν οι δημοσιογράφοι στον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος το σχετικό άρθρο. Όπως βρήκαν χτες και τους μπαταχτσήδες βουλευτές με τα ευνοϊκά δάνεια του κοινοβουλίου. Για να καταλάβουν οι πολίτες γιατί το πολιτικό σύστημα πολεμάει με νύχια και με δόντια να απαξιώσει τον Τύπο και να τον ελέγξει.
Χτες το ίδιο το υπουργείο για να δικαιολογήσει τη διάταξη έβγαλε ανακοίνωση, με την οποία παραδέχεται την αλλαγή και την αποδίδει στον πόνο του για ισονομία των πολιτών! Για να μην πληρώνουν παραπάνω οι προνομιούχοι! Και για να αποδείξει ότι δεν έχει συναίσθηση των νομοθετημάτων του και της κατάστασης των πολιτών θριαμβολογεί στο τέλος ότι αύξησε ακόμα και για τους φτωχότερους την εισφορά αλληλεγγύης από το 8% στο 10%!!! Για ισονομία!!!
Ο πρόεδρος της Βουλής από την πλευρά του επιχείρησε χτες να δικαιολογήσει το σκάνδαλο με έωλα επιχειρήματα. Μας είπε ότι δεν ζήτησαν τίποτε οι πολιτικοί ή το πολιτικό προσωπικό και ότι ήταν σύλληψης του υπουργείου Οικονομικών για να φέρει ισορροπία στα δημόσια οικονομικά!
Προφανώς ο πολύ ευφυής πρόεδρος της Βουλής θεωρεί τους πολίτες ηλίθιους. Γιατί ακόμα κι αν δεν ζήτησαν όλοι ετούτοι να ευνοηθούν δεν αντέδρασαν όταν ευνοήθηκαν! Την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών όχι απλώς αδικείται. Σφαγιάζεται.
Και το υπουργείο Οικονομικών έχει 100 διαφορετικές οικονομικές αντιμετωπίσεις για τους διορισμένους σε όλο το δημόσιο, ανάλογα με τα πελατειακά συμφέροντα. Οι υπάλληλοί του για παράδειγμα αμείβονται πολύ περισσότερο από τους συναδέρφους τους σε άλλα υπουργεία για τις ίδιες ώρες δουλειάς. Και το ενιαίο μισθολόγιο είναι ένα παραμύθι από την εποχή των γιαγιάδων μας. Για ποιά ισορροπία στα δημόσια οικονομικά μιλάει ο πρόεδρος!
Αλλά, ο πρόεδρος της Βουλής μας θύμισε τις περικοπές σε αμοιβές και συντάξεις βουλευτών, λες κι πρέπει να τους λυπηθούμε που έκοψαν από τα δεκαχίλιαρα την ώρα που κόβονται τα δικά μας πεντακοσάρικα! Υποχρέωσή τους ήταν. Δεν έκαναν χάρη σε κανέναν. Για να μη θυμίσω ότι σχεδόν κανείς δεν αρνήθηκε και αντιθέτως έγινε επανάσταση… ταξική από τους βουλευτές του κόμματός του όταν η τέως πρόεδρος της Βουλής και ο πρωθυπουργός πήγαν να τους κόψουν τα αδασμολόγητα αυτοκίνητα! Τα οποία κατέχουν ήδη!
Και ο πρόεδρος επιχειρηματολόγησε, για να μην κακολογούμε ο πολιτικό σύστημα και τους βουλευτές, που πριν γίνει κυβέρνηση δεν το’ χε και σε εκτίμηση, με το επιχείρημα ότι η Βουλή έχει βγάλει περίσσευμα στον προϋπολογισμό της, που θα διατεθεί σε ευάλωτες ομάδες! Ναι. Στους υπαλλήλους της Βουλής και στους 2.500 ειδικούς συμβούλους των βουλευτικών και υπουργικών γραφείων, που πληρώνονται όλοι όσα δεν ονειρεύεται σήμερα ούτε διευθυντής ξενοδοχείου ή ιδιωτικής εταιρίας, που τους βγαίνει η πίστη 16 ώρες τη μέρα στη δουλειά και στην ευθύνη, όχι στο χαλαρά και λάιτ.
Αλλά, ο πρόεδρος της Βουλής δεν μας είπε λέξη για όλο αυτό το προσωπικό που δεν πληρώνεται από τον προϋπολογισμό της Βουλής και που εκτός από τους βουλευτές και ευρωβουλευτές ωφελείται από τον νόμο- σκάνδαλο.
Δηλαδή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους αντιπροέδρους της κυβέρνησης, όλο το υπουργικό συμβούλιο και τους γραμματείς των  υπουργείων, τους γραμματείς αποκεντρωμένων διοικήσεων, τους περιφερειάρχες, τους δημάρχους, τους διοικητές, υποδιοικητές, συμβούλους και διαβούλους όλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (!) και τα μέλη των ανεξάρτητων ή συναφών αρχών! Μιλάμε για πάνω από μια χιλιάδα κόσμο!
Το κυριότερο: Τα δυο εκατομμυριάκια που θα λείψουν από το δημόσιο κορβανά εξ αιτίας του ρουσφετιού θα τα πληρώσουν ως συνήθως οι πολίτες!
Στην επωδό των δικαιολογιών του ο πρόεδρος της Βουλής ανησυχεί μήπως η επίθεση κατά του πολιτικού προσωπικού συλλήβδην χαϊδεύει μια αντί- πολιτική στάση, που μπορεί να οδηγεί «σε τέρατα διαφόρων καταστάσεων». Είναι ίσως το μόνο σημείο της ανακοίνωσής του που περιγράφει την πραγματικότητα.
Μόνο που η επίθεση γίνεται εξ αιτίας της ασυδοσίας του πολιτικού κομματικού προσωπικού. Και με στόχο την εξαφάνιση του πολιτικού προσωπικού που έχει τέτοια νοοτροπία. Η οποία λειτουργεί σε βάρος των πολιτών. Του λαού. Τα τέρατα θα είναι γεννήματα αυτού του ασύδοτου μεταπολιτευτικού κομματικού συστήματος. Όχι των πολιτών που ανησυχούν, αντιδρούν, εξοργίζονται, επαναστατούν.
Το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται στη Βουλή και στην κυβέρνηση, όχι στους πολίτες. Αλλά, δυστυχώς οι πολίτες δεν αντιδρούν. Ανέχονται. Και έτσι αποθρασύνουν το φίδι.
Για έναν νόμο που χάιδευε τους πολιτικούς ο ρουμανικός λαός βγήκε στους δρόμους και απείλησε με νέα επανάσταση, την ώρα που οι Έλληνες πολίτες μαθαίνουν τα αίσχη του δικού τους διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και συνεχίζουν ατάραχοι και αμέτοχοι την υπόδουλη ζωή τους. Σαν να μην τους αφορά!
«Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα προσμένουν ίσως κάποιο θάμα».
Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης






ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:«Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα προσμένουν ίσως κάποιο θάμα».
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου