18 Μαρτίου 2017

Αρχισαν οι Τσιπροφρουροί να γλύφουν τον Τράμπ ενω έλεγαν << Να μήν μας βρεί αυτο το κακό>> ο Κοτζιάς τώρα κάνει θετικά σχόλια για Τραμπ

Συνάντηση Τσίπρα με Κοτζιά και Καμμένο
Πηγή: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος




.
Ο δημοσιογράφος Κ. Παπαχλιμίντζου, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στο National Interest, γράφει:
Βόμβες κατά της Γερμανίας επιφύλασσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μία ημέρα μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ και τις συναντήσεις που είχε στην Ουάσινγκτον με υψηλόβαθμους παράγοντες της αμερικανικής κυβέρνησης.

Μέσω της συνέντευξης που έδωσε στο National Interest και στον εκδότη του Jacob Heilbrunn συνέχισε το(γλυψιματικό) άνοιγμα της ελληνικής κυβέρνησης προς τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ήταν αιχμηρός απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η "επίθεση" του υπουργού Εξωτερικών προς το Βερολίνο, με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις, ήταν τριπλή: Αρχικά, φυσικά, αφορούσε τη στάση της καγκελαρίου Μέρκελ, αλλά και συνολικά της Γερμανίας, απέναντι στη χώρα μας, η οποία, όπως φαίνεται από τα λεγόμενά του, υποκρύπτει μίσος.

Οι Γερμανοί, υπογράμμισε ο Κοτζιάς, έχουν ηγετικό ρόλο και ζητούν όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας από την Ελλάδα. Πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθεί εξαιτίας της συμπεριφοράς των ελίτ της.

Συνέχισε δε σε ακόμα πιο υψηλούς τόνους: Η Γερμανία δεν επιθυμεί την ανάπτυξη. Απλά θέλουν να απομυζήσουν την Ελλάδα. (;)

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι οι Γερμανοί αγαπούν την αρχαία Ελλάδα και κατανοούν τον αντίκτυπο που είχε στο γερμανικό κράτος, ωστόσο δυσκολεύονται να κατανοήσουν τη σύγχρονη Ελλάδα και συμπλήρωσε:

Κατά έναν περίεργο τρόπο, αγαπούν την Ελλάδα… αλλά χωρίς τους Έλληνες, θέλουν να την επισκέπτονται, αλλά δεν θέλουν να ασχολούνται μαζί μας.

Αναφερόμενος δε στη διαγραφή χρεών από τις ΗΠΑ προς τη Γερμανία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την άρνηση του Βερολίνου να διαγραφεί μέρος του ελληνικού δημόσιου χρέους, επεσήμανε ότι οι Γερμανοί δεν υπήρξαν τόσο καλοί μαζί μας και δεν μας συμπεριφέρθηκαν με τον τρόπο που οι Αμερικανοί συμπεριφέρθηκαν σε εκείνους.

Η δεύτερη επίθεση Κοτζιά στο Βερολίνο μέσω του αμερικανικού περιοδικού αφορούσε τη στάση που τήρησε στην προσφυγική κρίση.

Η Άνγκελα Μέρκελ εκείνη την περίοδο (σ.σ.: το 2015) είχε επικεντρωθεί περισσότερο στην οικονομική κρίση στην Ευρώπη και στο πρόβλημα της Ουκρανίας, και δεν μπόρεσε να αντιληφθεί το προσφυγικό πρόβλημα τόνισε με νόημα.

Η τρίτη επίθεση αφορούσε τον ρόλο της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου, όπως δήλωσε, υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας, προσθέτοντας μάλιστα ότι η Ε.Ε. δεν είναι πια ελκυστική.

Ο κ. Κοτζιάς σημείωσε δε ότι η Γερμανία είναι μέρος του προβλήματος, δεδομένου ότι έχει συμφέροντα στην Ε.Ε., αλλά αδυνατεί να σκεφτεί εποικοδομητικά για το κοινό συμφέρον των κρατών μελών της Ε.Ε. και ζήτησε να ενισχυθεί ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Για το φλέγον ζήτημα της Τουρκίας ανέφερε ότι η νευρική δύναμη που ήταν η Γερμανία του προηγούμενου αιώνα είναι η Τουρκία τού σήμερα και αποδοκίμασε τα σχόλια που έγιναν στη γειτονική χώρα και συνέκριναν Ευρωπαίους πολιτικούς με τους ναζί.

Στη συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε με θετικά λόγια για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας μάλιστα ότι δεν του άρεσε η συμπεριφορά κάποιων ευρωπαϊκών κρατών που συμπεριφέρθηκαν προς τον Τραμπ όπως θα μπορούσαν να συμπεριφερθούν προς τις χώρες του Τρίτου Κόσμου. Πρέπει να καταλάβουν γιατί κέρδισε και τι κρύβεται πίσω από αυτή την τεράστια υποστήριξη στο πρόσωπό του.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι επίσης το γεγονός ότι ο κ. Κοτζιάς άφησε σαφείς αιχμές για το Κρεμλίνο, λέγοντας πως, εάν η Ρωσία θέλει να είναι μέρος αυτού του ευρωπαϊκού οικοδομήματος ασφάλειας, τότε θα πρέπει να σέβεται το κράτος δικαίου.

  Με πληροφορία tribune.grΤίτλος :fyllokaiftero1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου