13 Μαρτίου 2017

Τόσκας, ή το Σύνδρομον του Ηροστράτου



Μακρής Πέτρος 
 
Τελικά, αυτό το αστείο με τις περιπέτειες του Συριζανελικού υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει παρατραβήξει. Ο Γιάννης Πανούσης αναγκάστηκε σε παραίτηση, διότι δεν άντεχε άλλο την κυβερνητική σκόπιμη Βαβυλωνία, γύρω από τα «δικαιώματα» των μασκοφόρων «μπαχαλάκηδων», που επισήμως πλέον ενεργούν ως οι πιο επικίνδυνοι ανατροπείς των δικαιωμάτων των μη μασκοφόρων πολιτών, δηλαδή του 99,99% των Ελλήνων!

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που συστηματικά υπονόμευε το έργο του Γιάννη Πανούση, επισημοποίησε από τη θέση του τρίτου τη τάξει θεσμικού παράγοντος του Πολιτεύματος το «μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε», με την καθιέρωση ιδιότυπου πρωτοκόλλου υποδοχής των ευγενών νέων του Ρουβίκωνα, στο Εθνικό Κοινοβούλιο.

Τα παραπάνω δύο ενδεικτικά παραδείγματα της απαξίωσης του κυβερνητικού χρέους για την προστασία των παλαιόθεν απροστάτευτων πολιτών, είναι αρκετά, για να υπογραμμίσουν το ότι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και κοινωνική ευταξία δεν είναι μόνον ασύμβατα κοινωνικοπολιτικά μεγέθη, αλλά και το πιο απίθανο και διεθνώς πρωτόγνωρο και πρωτότυπο: Το εντεταλμένο από το Σύνταγμα υπουργείο για την προστασία των πολιτών έχει ήδη καταντήσει σε κυβερνητική υπηρεσία α) Περιφρούρησης των ταραξιών και πυρπολητών και β) στιγματισμού όλων εκείνων που αξιώνουν, είτε από τις επάλξεις της δημοκρατικής ενημέρωσης, είτε με τη συνδρομή της Δικαιοσύνης, τον τερματισμό της μετατροπής αυτής της χώρας σε αρένα με προστάτες των θυτών μέσα στα σπλάχνα του κυβερνητικού μηχανισμού…

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην ερώτηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με θέμα την χωρίς κυβερνητική μέριμνα έξαρση της εγκληματικότητας, προτίμησε αντί απαντήσεως, να ισχυρισθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε αυτό το θέμα, στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, για να αποπροσανατολίσει την Κοινή Γνώμη, από το πρωτεύον θέμα των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές μας. Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…

Με τη σειρά του, ο υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας, ξαφνικά, και έπειτα από περίπου 100 «ανεξιχνίαστα και ατιμώρητα» εμπρηστικά χτυπήματα ταραξιών-που ανοήτως κάποια κανάλια τους αποκαλούν νεαρούς- στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ξαφνικά λοιπόν αφυπνίστηκε ο κ. Τόσκας, όταν οι κατ’ εξακολούθησιν δρώντες ταραξίες-εμπρηστές χτύπησαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κουμουνδούρου.

Και το πιο συνταρακτικό και «συγκινητικό»: Ο Νίκος Τόσκας, αντί να δηλώσει δημοσία ένα πολιτικό «ήμαρτον» και να παραιτηθεί, έκανε την ακόλουθη δήλωση, που όμως κρίνεται αποδεκτή μόνον για άτομα υπολελειμμένης διανοίας, δηλαδή μίλησε σε εξωγήινους με τη φράση: «Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτόν τον τόπο και υπάρχουν και κοινά συμφέροντα διαπλοκής…».
Με τη λογική λοιπόν αυτή, του ανεκδιήγητου προστάτη της ευταξίας, οι αμέτρητες εμπρηστικές και με πυροβολισμούς επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είναι έργο διαπλοκής.

Εάν έτσι λοιπόν έχουν τα πράγματα, γιατί ο κ. Τόσκας, αδιαφόρησε για την προστασία του ΠΑΣΟΚ, από τα όργανα της διαπλοκής και αιφνιδίως αφυπνίσθηκε, όταν οι ταραξίες-εμπρηστές χτύπησαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ; Και ένα επιπλέον ερώτημα: Όταν κατ’ εξακολούθησιν οι «σωτήρες» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ισχυρίζονται, ότι η διαπλοκή βαρύνει τα έργα και τις ημέρες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είναι δυνατόν οι φορείς αυτοί της διαπλοκής να ανατινάζουν τα ίδια τους τα γραφεία;

Εδώ τελειώνουν τα εν έτει 2017 Συριζανελικά δρώμενα και μοιραίως αναζητούμε περισσότερα φώτα, πέρα από τα σκοτεινά μονοπάτια της Κουμουνδούρου: Σωτήριον έτος 365 π.Χ., στην Έφεσο ο Ηρόστρατος πυρπολεί το ναό της Αρτέμιδος για να εξασφαλίσει την αθανασία του ονόματός του, ξέροντας, ότι η πράξη του αυτή θα του εστοίχιζε τη ζωή.

Οι Εφέσιοι τον συνέλαβαν και τον θανάτωσαν, απαγορεύοντας ταυτοχρόνως και την μνεία του ονόματος του πυρπολητή, σε όλους τους Εφεσίους.

Η περαιτέρω εμβάθυνση, σ’ αυτό το περιστατικό, που έχει και άλλους μιμητές, όπως τον διεστραμμένο Νέρωνα, ίσως είναι έργο των ψυχολόγων και ψυχιάτρων. Και οπωσδήποτε υπάρχουν αμέτρητα μονοπάτια, για να δώσει ο καθένας μας την ερμηνεία του. Πάντως από τα φαινόμενα, καμιά μα καμιά Κοινή Γνώμη δεν συμπορεύεται, με τη νομιμοποίηση των ανθρώπινων διαστροφών, ακόμη και με κυβερνητική βούλα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου